ZACHĘTA

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o P.H.U. ZACHĘTA Sp. z o.o. Sp.K.

Opinie o ZACHĘTA Kraków

Nie przegap nowości o P.H.U. ZACHĘTA Sp. z o.o. Sp.K.!

Akku

06.02.2023 17:52

Po ile godzin się pracuje na sklepie?
    bella

27.02.2023 12:00

Ale taka standardowo dniówka ile wynosi? 8 godzin? Czy jakoś inaczej?

08.03.2023 16:37

zależy od miesiąca i jak Ci kierownik grafik ustali, głównie po 7.5h, czasami 7 bądź 8 gdy miesiąc długi, tak jak np teraz w marcu
    Iwona

05.03.2023 22:30

Chciałam zapytać jaki obowiązuje u Was w Zachęcie dress code?
    angi

08.03.2023 14:44

a co konkretnie?

08.03.2023 16:35

dostajesz bluzkę bądź fartuch, i tyle. na mięsie zapaska i daszek
    Roala

16.02.2023 15:52

zmiany w ciągu dnia są dwie? jak się rozkłada grafik w tym przypadku?

17.02.2023 17:43

5 dni rano + jeden dzień wolnego + sobota pracująca, ewentualnie niedziela handlowa kolejny tydzień 5 dni na popołudniu, weekend wolny

27.02.2023 09:19

a jakie są konkretne godziny na rano i na po południu? od której się zmiany zaczynają?
    Evva

30.01.2023 08:11

Witam Czy jest tutaj możliwość uzyskania umowy o prace na czas nieokreślony w miarę szybko? Bardzo mi zależy na takiej umowie .

27.02.2023 08:47

no trochę w tym racji jest

27.02.2023 08:55

grunt że uop jest, a czy na określony czy nieokreślony to już druga sprawa i z tego co rozumiem po prostu kwestia czasu
    Rozgoryczona

12.02.2023 21:43

Dlaczego pracownicy z Zachęty Tenczyn są zmuszani do płacenia za przeterminowany towar? Czy jest to odgórny przykaz, czy wymysł kierowniczki, która z uśmiechem na ustach szydzi z pracowników i każe płacić za wszystko, co jest po dacie? Czy sukces firmy polega na żerowaniu na tych najbiedniejszych, czy tylko zatrudniacie cwaniaków, którzy sprytnie "dbają" o to aby sklep dobrze prosperował? To jest żerowanie na ludziach i na ich rodzinach! Ci ludzie ciężko pracują (zazwyczaj w czwórkę do obsługi całego sklepu, a wcześniej przez długi okres również za magazyniera, którego po prostu nie było) i chcą być godnie traktowani, bo chociaż pracownicy, to jednak nadal ludzie. Pracownicy, którzy czują się jak w obozie- nie mogą między sobą rozmawiać,są wyklinani, którym po ostatnim zebraniu wprowadzono żółte i czerwone kartki skutkujące odebraniem premii za tzw.opowiadanie na temat tego co się dzieje w sklepie. Którzy część swoich ciężko zarobionych pieniędzy muszą przeznaczyć na zakup towaru po terminie, ponieważ z natłoku obowiązków nie byli w stanie kontrolować przypisanego im działu i dat produktów, które się tam znajdowały? Wiem- pracę można zmienić, gdy komuś nie odpowiada. Ale tu chodzi o zasady! Może warto pochylić się nad zwykłym człowiekiem ,bo sukces zespołu , to praca wielu ludzi, także tych , których oznaczono jako kasjer-sprzedawca. Ci ludzie są mi bliscy, bo co najmniej raz dziennie jestem klientem tego sklepu . Żal patrzeć i słuchać o tym, co tam się dzieje!
    róża

19.02.2023 10:42

Widzę że moja odpowiedz została usunieta przez portal, ciekawe dlaczego. Bo napisałam prawdę?

23.02.2023 10:17

portal ma swój regulamin, więc jak coś go w jakiś sposób łamie, to normalne, że usuwają
    Alice

17.01.2023 17:17

Powiedzcie mi proszę czy są tutaj jakieś szanse na awans po czasie?

23.02.2023 10:09

wydaje mi sie, że ciężko tak stwierdzić jednoznacznie

23.02.2023 10:16

podejrzewam, że ciężko o inną odpowiedź niż "to zależy"

18.02.2023 08:54

Sytuacja z dziś tj 18.02.2023 godz ok 8rano, sklep na ul. Strzelców 26 w Krakowie, Pani na stoisku mięsnym z łaska na odpowiedz czy jest szynka lub lopatka odpowiada głośnym „nie wiem” po czym stoi i patrzy na mnie jak w slup, jednak stwierdziła nic nie mówiąc, ze pójdzie i sprawdzi, nagle odnajduje łopatkę po zapytaniu czy ukroi ładny kawałek odpowiada „ nie wiem, który jest ładny” zaraz po czym pyta oburzonym tonem „ co jeszcze?!” Podejście do klienta w tych ciężkich czasach sięgające dna… Na koniec przy kasie… kasjerka kazała mi szukać kodu z czekoladek tiramisu, bo ona nie zna i nie ma jak skasować…. Byłem w kilku sklepach tej sieci, na Oswiecenia, Reduta, czy Bohaterów Września, ale z czystym sumieniem stwierdzam, ze jest to najgorszy sklep z najgorsza obsługa, całkowicie nie kompetentna i opryskliwa. PS. Napewno tam nie wrócę ;)
    na mięsnym

10.11.2022 08:51

mam pytanie, bo zastanawiam się czy można tu się przyjąć do pracy, ale chodzi mi typowo przy stanowisku mięso-wędliny, parę dobrych lat pracowałam i w masarni i przy sprzedaży wyrobów i właśnie zależałoby mi, żeby tam się konkretnie dostać. Jak to wygląda tu, jest taka opcja czy raczej trzeba być tu i tu?
    wieloletnia pracownica

15.02.2023 21:15

na os. Ogrodowym szukają na mięso-wędliny. oferta jest na olx.
    nowy

17.02.2023 14:51

a wiesz w jakich godzinach robota jest?
    deli

14.12.2022 10:47

Jak szybko dostaliście odpowiedź po rozmowie o zatrudnieniu?

27.01.2023 13:08

To chyba trudne zadanie, biorąc pod uwagę, że raczej nikt nie ma porównania z wieloma, plus nawet nie wiadomo o jakie miasto chodzi
    szanel

08.02.2023 14:52

najlepiej patrzeć na lokalizacje, im bliżej miejsca zamieszkania tym lepiej, tak mi się wydaje przynajmniej

24.01.2023 14:42

Umowa zlecenie na poczatku, czy od razu o prace?
    Karq

25.01.2023 10:15

Chyba, że ogólnie wolisz zlecenie to też jest taka opcja dla studentów np. bo się opłaca bardziej

27.01.2023 13:04

Nie nie, właśnie zależało mi na jak najkrótszym okresie tego zlecenia, więc mnie taki układ bardzo pasuje
    Sońka

10.11.2022 12:27

Praca jest dobra. Normalne, uczciwe warunki. Fakt, tempo czasem spore, w godzinach szczytu bywa młyn, ale to normalne w tej branży i nie do uniknięcia, chyba, że w jakiś sklepach na odludziu. Ale mały ruch też dobry nie jest, bo wtedy czas dużo wolniej leci. Ja jestem zadowolona, nie wywołuje we mnie dużo stresu ta praca i nie mam problemu zwlec się z łóżka, żeby do niej iść, jak to czasem miało miejsce na innych moich fuchach i nie przeklinam całego świata jak mam to zrobić, więc jest okej.
    bianka

30.12.2022 07:37

popatrz na jakiekolwiek ogloszenie o prace to masz wszystko wypisane od a do z
    On

18.01.2023 15:38

no dokładnie, podają jak na tacy :)
    Pracownica

29.12.2022 16:31

Swoje tu przepracowałam i myślę nadal zostać w firmie.. ogólnie w porządku pracodawca, wiadomo, że roboty sporo, ale niczym się to nie różni od innych w branży, zespół z którym pracuje na plus, idzie się dogadać jak potrzeba się zamienić czy coś to nie ma problemu, pozdrawiam!
    Kasjerka

14.01.2023 21:31

Dużo zależy od tego, gdzie trafisz, ale u mnie też w porządku, więc jak widać z każdym można się dogadać, ale trzeba chcieć..
    Danuta

16.01.2023 21:16

dziękuję za odpowiedzi
    kolega

17.11.2022 09:57

jakie rodzaje premii wystepuja w pracy?
    Rozeznany

29.12.2022 15:48

jak gotowki?
    Pracownica

29.12.2022 16:36

no przy wypłacie, a jak inaczej?
    Klient

18.12.2022 03:13

Byłem pierwszy raz w sklepie na tenczynie na zakupach i to niestety ostatni raz, Pani przy kasie stała jakby za karę tam była, niechętnie obsługuje. Prawdopodobnie była to kierowniczka przeklinała do pracownika że cos źle zrobil pierwszy raz się z czymś takim spotkałem by kierownik się tak zachowywał. Sklep ok w dobrym miejscu przy drodze głównej duży parking tylko to na plus.

15.09.2022 07:35

Witam.. zbliża się podniesienie stawki najniższej krajowej...czy pracownicy z wieloletnim stażem też będą mieli większe czy znów zrównają się z najniższą krajową przez kolejny rok?
    bisza

22.11.2022 09:36

no tutaj takich odpowiedzi nie znajdzie.... powinien pytac się właśnie ludzi wyżej a nie tutaj
    rynio

24.11.2022 09:00

No genialne pytanie, co mamy jeszcze wywróżyć?
    marta

09.07.2022 11:18

Składam najwieksze podziękowania i wyrazy szacunku dla obsługi personelu sklepu na Os. Stalowe 12 w Nowej Hucie. JESTEM KLIENTKĄ Z NOWEJ HUTY I NIE ZOSTA LAM W ŻADNYM SKLEPIE TAK OBSŁUŻONA ŻYCZLIWIE I ZGODNIE Z MOIMI OCZEKIWANIAMI JAK W TYM SKLEPIE. DLATEGO TEŻ PERSONEL TEGO SKLEPU ZASŁUGUJE NA DUŻE UZNANIE Z MOJEJ SZTRONIE I MYŚLĘ JAK RÓWNIEŻ ZE STRONY DYREKCJI P.H.U. ZACHĘTA W kRAKOWIE.

23.11.2022 06:55

Marta? To ta z biura czy z Korala? Kazali Ci napisać komentarz? A pozatym mniej capslocka.
    Ty

23.11.2022 14:20

a co, tak trudno ci się pogodzić z tym, że ktoś ma pozytywną opinię do napisania? weź się może lepiej swoim życiem zajmij czy coś

10.11.2022 23:40

K

11.11.2022 12:07

Śmieszne, raczej nikt swoimi mackami tak daleko nie sięga ;) Nie snujmy teorii spiskowych. A jak masz jakąś złą energię w sobie to może pobiegaj, albo co?
    Gabi

26.10.2022 11:53

rozumiem, że raczej od początkujących sprzedawców nie wymagają doświadczenia? szukam pracy na już, wie ktoś gdzie się zgłosić?
    Ewa

07.11.2022 13:18

tak to jest w obsłudze, ale ja tam lubię pracę z ludźmi, można się sporo ciekawych rzeczy dowiedzieć przy okazji, co tam w okolicy słychać i w świecie
    Ewa

07.11.2022 13:19

i czas szybciej zleci też
    Lesto

22.07.2022 14:10

Można się przyjąć na przyuczenie?
    Fiona

02.11.2022 08:19

Jaka była odpowiedź? Bo wygląda jakby z pół dyskusji wycięło z jakiegoś powodu...
    Fiona

02.11.2022 08:22

W sensie przyjmują bez doświadczenia, czy nie?

20.05.2022 15:46

Czy w P.H.U. ZACHĘTA Sp. z o.o. Sp.K. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
    jot

20.10.2022 15:33

okej, dzięki za odp
    Gabi

26.10.2022 11:58

za te dwa tygodnie normalnie płacą?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZACHĘTA?

Kontakt - P.H.U. ZACHĘTA Sp. z o.o. Sp.K.

Os. Stalowe 12 31-921 Kraków

Branża główna: Sprzedaż detaliczna
    dorim

12.09.2022 15:30

mam pytanie, może trochę głupie, ale ten profil Zachęta dotyczy pracy w sklepach Lewiatan, czy coś mi się myli, bo szukam ofert pracy i to mi wyskakuje w wyszukiwarce?
    obp

27.09.2022 11:50

dlatego tylko mówię, że moje zdanie jest inne
    Op

24.10.2022 13:17

ogólnie to profil dotyczy całej małopolskiej sieci sklepów Zachęta, tak gwoli ścisłości, jakby co
    Dunder

18.08.2022 12:26

Trzeba mieć książeczkę sanepidowską?
    ella

06.10.2022 09:41

a samemu ich nie można zrobić tylko trzeba to skierowanie?
    jot

12.10.2022 11:36

można je wyrobić samemu, a nawet należy, one przydają się do pracy w każdym miejscu gdzie jest żywność nie tylko tutaj
    Luba

18.07.2022 09:07

Hej, czy jest jakaś opcja na pracę dorywczą, tak na kilka miesięcy dla studenta, cyz raczej celują w stałych pracowników?
    akkisa

30.09.2022 09:24

To już najlepiej się z nimi bezpośrednio kontaktować będzie, tak myślę
    akkisa

30.09.2022 09:26

Może podejdź do tych sklepów, które masz blisko siebie i zagadaj? Z tego co wiem to niektórzy tak robili, że aplikowali bezpośrednio o kierownika sklepu, czasami też na drzwiach się zdarzały wywieszone kartki, że szukają pracownika
    Alan

03.08.2022 14:33

Jest możliwość pracy dorywczej dla studentów, których sklepów to tyczy (lokalizacja) i w jakim terminie.
    golk

28.09.2022 16:02

u mnie w okolicy wisiała kartka na drzwiach, że szukają studentów właśnie, więc w ten sposób też radzę się porozglądać
    golk

28.09.2022 16:03

i jednocześnie masz od razu wtedy odpowiedź na pytanie o lokalizacje
    Banasba

20.09.2022 11:00

Super, że sklep po długim remoncie otwarty. W sklepie jest zawsze miła i uśmiechnięta obsługa, zwłaszcza na stoisku mięsnym. Panie na stoisku uwijają się jak pszczółki i mimo zmęczenia zawsze miłe. Warto teraz po bardzo pozytywnym remoncie przyjąć więcej personelu, bo teraz pewno ruch się zwiększy. Gorąco polecam sklep. Jeśli chce ktoś kupić świeże wędlinki i być miło obsłużonym to tylko LEWIATAN NA KOLOROWYM. ❤️❤️❤️
    obp

27.09.2022 11:48

Miło zobaczyć jakąś pozytywną opinię o pracownikach
    Zdun

25.08.2022 13:53

Czy na magazyn wymagają UDT?
    nekke

05.09.2022 11:24

to będziesz chodził po wszystkich sklepach i pytał czy zatrudniają?
    kosmos

08.09.2022 14:20

do swojego najbliższego punktu
    zozja

10.08.2022 09:50

Jakie premie można tu uzyskać na magazynie? Jest na co liczyć?
    zozja

11.08.2022 14:32

Pytanie o premię nie wychodzi poza ramy rekrutacji. Większość chce wiedzieć na co może liczyć
    bonia

22.08.2022 12:29

za bardzo przeinaczasz to pod swoje teorie, nie widziałam tu pytań na tego typu zasadzie tylko normalne, żeby się czegoś dowiedzieć

18.08.2022 21:46

Ania

19.08.2022 16:58

A nie lepiej ze słownikiem?
    bonia

22.08.2022 12:22

A może ty dostajesz za hejt hmm?

27.07.2022 08:44

W ofercie mam zaznaczone "możliwość pracy według zapotrzebowania", a szukam pracy na część etatu to czy mam rozumieć, że tu o to chodzi? Bo nie widzę tam wymienionego takie zapotrzebowania na ilość etatu i nie wiem czy dobrze rozumiem...

08.08.2022 21:36

Dzięki za informację

08.08.2022 21:37

Nie pomyślałam o tym, żeby poszukać na stronie
    Zdziś

01.02.2022 20:18

Mam wrażenie że opinie negatywne o firmie pisane są w tzw. zły dzień .Opinia z grudnia gdzie jest ogrom żalu , niestety pominięte są fakty korzystne dla pracownika że były podwyżki pensji , powstał dodatek za frekwencję , piszmy opinie prawdziwe , tekst ,,pracuje za trzech,, w jaki sposób ????mając dwie ręce i nie zostając po godzinach . Mamy dwie ręce i wykorzystajmy je sumiennie . Długoletni kasjer .
    Zupełnie bezstronnie

02.02.2022 17:45

Tak mnie niepokoiła ta cisza styczniowa, No i od razu lepiej, jak od czegoś pozytywnego zaczynamy. W Zachęcie praca to sama przyjemność w porównaniu z innymi sieciami. Naprawdę nie jest źle, jeśli wykonuje się swoje obowiązki sumiennie i rzetelnie, do tego ma się fajnych ludzi wokół, czego chcieć więcej? Zarobki również w porządku. Widać, że firma wychodzi pracownikom naprzeciw i to się chwali.
    dorota

05.07.2022 12:53

Hej, dopiero trafiłam na to forum i jestem w szoku czytając niektóre opinie...też uważam, że nie jest źle, pracuje tu już kawałek czasu i nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego. Oczywiście, że praca nie jest jakaś super lekka, ale w ogólnym rozrachunku jest serio nieźle

23.05.2022 08:11

Witam...Czy dodatek do wczasów zostanie wkońcu zwiększony? Bo od paru lat jest ten sam a w tych czasach i cenach to za 350 zł nie da się zrobić nawet porządnych zakupów. Pozdrawiam.

30.03.2022 10:19

Witam... Mam pytanko. Dlaczego bony są tylko na Święta Bożego Narodzenia a nie ma na święta Wielkanocne? Pozdrawiam
    były pracownik

07.03.2022 22:11

Liczba kradzieży na Bosaków jest przykra. Pomimo kamer, pracownicy nie są w stanie kontrolować każdego klienta bo a) jest mnóstwo pracy b) nie dostają za to dodatkowej wypłaty ;) Na wejściu powinny być bramki antykradziezowe, bo zamiast zarabiać, sklep ponosi straty, a później dostaje się pracownikom. Proponuję, by szanowny zarząd ruszył swoje cztery litery i coś z tym w końcu zrobił.

16.10.2021 16:20

20.02.2022 14:32

Witam..co to znaczy "premia roczna" bo pierwszy raz o czymś takim słyszę. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Dux

06.03.2022 12:26

Witam czy zatrudniają Państwo ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności?

30.12.2021 06:37

Jaaaaa

02.01.2022 18:58

Wszędzie teraz żeby zarobic trzeba robić. Zawsze można zmienić pracę i iść tam gdzie dają 5 tys na rękę w czym problem ??! Albo dybac na owe zlecenie za lepsza kasę i nic z tego nie mieć ani urlopu ani opieki ani l4 nic
    Ania

03.01.2022 07:42

Chyba coś pokręciłaś w 8 godzinach masz pracować i tak jak ci pisałam ja pracuje na kasie , schodzę na sklep i jestem odpowiedzialna za nabiał. I to wypełnia mi czas 8 godzin. Czy to dla ciebie 3 różne stanowiska? Bo to oznacza że w handlu nie pracowałaś jeśli myślisz że można tylko na kasie albo tylko na nabiale ;) Życzę ci powodzenia w poszukiwaniach.
    Bez zastrzeżeń

29.12.2021 01:04

Prawda w oczy kole, dlatego usuwacie codziennie moją opinię
    Bez zastrzeżeń

31.12.2021 10:42

Na początku chce zaznaczyć że nie jestem Panią. Wszytko co napisałem jest prawdą i nie ma tam żadnego kłamstwa a dodać mógłbym o wiele więcej. Pierwszy raz się spotkałem z taką firma i panującymi zasadami ze kierownik jest nie tykalny. Może być najgorsza świnia ważne żeby były zyski. Kopanie dołków pod pracownikiem to też norma, a pracownik jak nie ten to inny, zawsze można wymienić na innego. Nie powiedziałem tez ze chodzi o sklep w Dojazdowie, napisałem Dojazdów bo teraz tam jest Kierownicza którą utrudnia życie. Nie nie tez tajemnica ze borykacie się z brakami pracowników, nie daje wam to do myślenia, każdy szuka pracy ale coś nie chce iść do was. A co do premi to zgodzę się z opinią #Pracownik Nowa huta 100% prawdy. I proszę mnie nie straszyć sądem bo się nie boję, a za mówienie prawdy jeszcze sąd nikogo nie skazał
    Maja

31.12.2021 19:26

Twoje wpisy to nie opinia a bełkot skrzywdzonego chłopczyka, może za prawdę nie karzą ale za nękanie i bezpodstawne oszczerstwa już owszem, pamiętaj karma wraca. Zajmij się czymś pożytecznym, nie nękaj ludzi bo ci się to może czkawką odbić. Ja pracowałam z kierowniczką K. i nie mam zastrzeżeń, kobieta jest sprawiedliwa i szczera, to nie żadne lizusostwo po prostu pisze jak było i jest.

05.12.2021 22:20

1ona1

16.12.2021 16:24

W 100% się z Tobą zgadzam!! Niestety sytuacja właśnie z takimi „dojrzałymi” pracownicami jest na każdym sklepie i jest to nieuniknione. Wnioskując ich zachowanie ewidentnie się nudzą w tej pracy.. chociaż taki duży sklep i tyle wolnego czasu??? Taka rada właśnie dla tych miłych Pań.. pokory! Więcej pokory i zrozumienia.
    Klient

16.12.2021 20:13

W samo sedno ,nic dodać nic ująć . Tak właśnie było za poprzedniej kierowniczki w Dojazdowie. Plotki, plotki na zapleczu i sklepie . Obgadywanie i nic nie robienie. Wreszcie ten sklep ma odpowiedniego kierownika .

14.12.2021 20:37

Firma teraz dała nam podwyżki. Ja osobiście nie mam na co narzekać

03.12.2021 16:10

No name

06.12.2021 19:44

To raczej niemożliwe... A jak nie masz to się upomnij
    Żenada

10.11.2021 16:22

To teraz zarząd rozzłościł pracowników. Proponując wielkie G podwyżki w czasach ogromnej inflacji. Już nie ma kto pracować, nowi za najniższą krajową nie chcą przyjąć jak ktoś się pojawi to ucieknie po kilku dniach albo jest tak lewy że do niczego się nadaje. Więc zacznijcie sprzątać swoje biurka żeby się wam zmieściły te wszystkie wypowiedzenia które się posypią . Bo już ostatni pracownicy stracili wiarę w tą firmę i się ZWALNIAMY i to grupowo
    Luna

28.11.2021 14:40

Nie w każdym lewiatanie jest tak jak Pani mowi !! U mnie kierowniczki normalnie podchodzą na stoisko miesne jak i na kase i to w zielonych fartuszkach .. tak samo jak pomagają nam na sali czy przy wykładaniu towaru ..
    Wiktor

04.12.2021 20:42

A to ciekawe na którym sklepie tak się dzieje. Bo z mojego doświadczenia wynika, że po objęciu przysłowiowego stołka trudno im stanąć na kasie nawet na 15 minut, aby kasjer poszedł do łazienki. A stoisko mięsne to już w ogóle uwałacza kierowniczce czy zastępcy.

Zostaw merytoryczną opinię o P.H.U. ZACHĘTA Sp. z o.o. Sp.K.