Pracuję w zespole IT już od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Możliwość pracy zarówno z biura, jak i zdalnie jest dużym plusem. Kontakt z zespołem jest bardzo dobry i w razie potrzeby można liczyć na szybką pomoc. Panuje przyjemna atmosfera, a każdy chętnie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Można dużo się nauczyć i zdobyć praktyczne doświadczenie. Moim zdaniem to bardzo dobra firma na rozpoczęcie swojej kariery w IT.
Michał
07.09.2026 10:39
można pracować wyłącznie zdalnie? Czy to bardziej forma hybrydowa🤔
Zniesmaczony
01.08.2026 22:43
Pracowałem w firmie chwilę i powiem jedno - to miejsce zdecydowanie tkwi gdzieś pomiędzy „chcemy być nowocześni”, a „istniejemy od 30 lat i nasz najlepszy czas był właśnie wtedy”. Nowym pracownikom wiedza na temat obowiązków i pracy nie jest przekazywana rzetelnie, co przekłada się na dziwne niejasności między pracownikami bo nic nie jest przekazywane „na papierze” w formie instrukcji - ogólnego wprowadzenia w zakres obowiązków. Panuje tam przekonanie „powiedziałem to zrobiłem” codzienne Daily jest śmieszne w momencie, gdy nikt tak naprawdę rzetelnie i prawdziwie nie przekazuje informacji na temat tego co zrobił - więcej w tym wszystkim gadania i tracenia czasu niż pożytku. Szkoda czasu na miejsce które istnieje od 30 lat, a żaden szanujący się hotelarz czy obiekt noclegowy w ich regionie nie ma o nich zielonego pojęcia - podkreślę, że firma szczyci się działaniem z zakresu marketingu turystycznego, a wręcz, że jest w niej pionierem… raczej bardzo by chciała. Kiedyś ktoś wykupił sobie domeny WWW i myśli, że jest potentatem internetowym… przestrzegam szkoda czasu - a o umowie czy dogadaniu się pod jej względem już nie wspomnę.
Adela
02.08.2026 08:48
Dzięki za subiektywną opinię na temat współpracy. Zaintrygowała mnie końcówka komentarza, gdzie piszesz o dogadaniu się o umowie. Na podstawie jakiej umowy jesteście zatrudniani, bo zrozumiałam z kontekstu, że nie jest to UoP... 🤨
Radek
13.05.2026 14:32
Bardzo dobry partner biznesowy i solidna firma do długofalowej współpracy. Akcept.eu wyróżnia się profesjonalnym podejściem, otwartością i świetnym kontaktem na każdym etapie współpracy
Współpraca z firmą to pełen profesjonalizm, oparty na wzajemnym zaufaniu i rzetelnym warsztacie
Monika
09.05.2026 13:59
Pracowałam w firmie Akcept na stanowisku grafika przez prawie 5 lat i z perspektywy czasu oceniam ten etap zawodowy jako bardzo wartościowy! Moja współpraca z firmą opierała się na wzajemnym szacunku oraz pełnym profesjonalizmie w relacjach na linii pracownik-pracodawca. Jako projektantka miałam zapewniony komfort pracy na nowoczesnym i wydajnym oprogramowaniu, co pozwalało na płynną realizację zaawansowanych procesów kreatywnych i utrzymanie wysokiego standardu oddawanych projektów.
Firma wykazywała się dużą rzetelnością w kwestiach finansowych - wynagrodzenie zawsze wpływało terminowo, a system premiowy i prowizyjny był klarowny i uczciwy. Bardzo doceniam również elastyczność w zarządzaniu czasem pracy; w sytuacjach wymagających nagłego wyjścia czy załatwienia spraw prywatnych, zawsze spotykałam się ze zrozumieniem, co sprzyjało zachowaniu zdrowego work-life balance.
Współpraca w Akcept to nie tylko codzienne obowiązki graficzne, ale także realna przestrzeń do rozwoju kompetencji twardych. To właśnie tutaj, dzięki wsparciu zespołu i realizowanym projektom, zyskałam solidne podstawy z zakresu front-endu, co pozwoliło mi lepiej rozumieć techniczne aspekty wdrażania designu. Atmosfera w biurze była bardzo sprzyjająca - profesjonalna, a zarazem serdeczna, co w połączeniu z odpowiednim zapleczem technicznym tworzyło optymalne środowisko do pracy twórczej. Z czystym sumieniem polecam to miejsce osobom szukającym stabilnego zatrudnienia w profesjonalnym zespole.
Jako klient mam naprawdę bardzo dobre doświadczenia ze współpracy z tym zespołem. Od samego początku czuć było zaangażowanie i profesjonalne podejście — nie ma tu „odbębniania” tematów, tylko realna chęć pomocy do tego głęboką analizą. Najbardziej doceniam komunikację — zawsze szybka, konkretna i jednocześnie bardzo ludzka. Nigdy nie miałem poczucia, że jestem kolejnym numerem w kolejce. Każda sprawa była traktowana indywidualnie i z należytą uwagą. Na plus też terminowość i rzetelność — wszystko było dowożone zgodnie z ustaleniami, a jeśli pojawiały się jakieś wyzwania, to były jasno komunikowane i sprawnie rozwiązywane. Dodatkowo zespół często wychodził z inicjatywą i proponował lepsze rozwiązania, co naprawdę robi różnicę. Z mojej perspektywy — współpraca na bardzo wysokim poziomie i zdecydowanie jedna z tych firm, do których chce się wracać po pomoc. Polecam.
M
28.04.2026 09:26
Dobre miejsce na rozpoczęcie przygody zarówno z programowaniem, jak i marketingiem. Firma daje możliwości rozwoju, zapewnia elastyczne warunki zatrudnienia i sporą samodzielność w działaniu. Zespół programistów jest stabilny i zgrany, a dział sprzedaży stale się rozwija. Zakres obowiązków jest szeroki — od zadań rozwojowych po utrzymaniowe — co pozwala nowym osobom lepiej zrozumieć produkt, architekturę i codzienny sposób pracy. Jednocześnie pracy jest naprawdę dużo, przez co bywa wymagająco i momentami trudno utrzymać komfortowe tempo. Z drugiej strony uczy to organizacji, priorytetyzacji oraz lepszego zarządzania własnym czasem.
Jestem w firmie od półtora roku na froncie i ogólnie mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z tej decyzji.
Zespół jest fajny – z backendowcami współpraca idzie sprawnie, nie ma przepychania się z zadaniami ani zbytecznego chaosu. Dział IT jako całość jest super – ludzie zaangażowani, pracowici i nie boją się dużych wyzwań. Widać, że każdemu zależy na tym co robi.
PM ogarnia swoją robotę – wiadomo co i kiedy, priorytety są jasne, a jak coś nie gra, zawsze można pogadać.
Szef również dostępny – nie ma takiej sytuacji, żeby nie można było się skontaktować albo omówić czegoś. To duży plus.
Jeśli chodzi o projekty – są ciekawe, technologicznie jest co robić. Firma ma potencjał i widać, że się rozwija.
Dla kogoś, kto stawia na rozwój i spokojną pracę bez zbędnego stresu – polecam.
Pracuję w firmie od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że naprawdę fajnie się tutaj pracuje. Z perspektywy osoby, która dopiero zbiera doświadczenie, to świetne miejsce na start.
Zespół i atmosfera
Mamy bardzo fajny zespół. Ludzie w dziale IT są mega pomocni, szczególnie koledzy od backendu, a nasz PM (o którym wspominał kolega niżej) zawsze służy dobrą radą i pomaga ogarnąć ewentualny chaos. Nie ma tu sztywnego, korporacyjnego klimatu, więc można na spokojnie skupić się na kodowaniu i nauce nowych rzeczy bez niepotrzebnej presji.
Praca zdalna
Dla mnie ogromnym plusem jest to, że jest możliwość pracy zdalnej. Daje to dużą elastyczność i pozwala fajnie połączyć pracę z życiem prywatnym, zwłaszcza kiedy potrzebuję w ciszy i spokoju skupić się na trudniejszym zadaniu.
Pracuję w firmie Akcept już kilka dobrych lat w dziale obsługi klienta, sprzedaży i suportu, więc miałam okazję zobaczyć, jak bardzo zmieniła się na przestrzeni czasu.
W ciągu ostatnich 2 lat zaszło naprawdę sporo zmian. Pojawiły się nowe osoby, wdrożone zostały nowe systemy CMS, a zadania zaczynają być coraz lepiej poukładane. Widać, że firma idzie w kierunku uporządkowania procesów i rozwoju.
Nie da się jednak ukryć, że nadal bywa chaotycznie - głównie przez to, że jest nas po prostu za mało w stosunku do ilości pracy (obsługa klienta + sprzedaż). Przy dużej liczbie usług, które oferujemy, każde sprzedane zlecenie trzeba jeszcze „obrobić”, co wymaga czasu i zaangażowania. To często powoduje przeciążenie.
Na duży plus zasługuje dział IT - zawsze można liczyć na ich szybką pomoc, szczególnie w sytuacjach „na już”. To naprawdę robi różnicę w codziennej pracy.
Jeśli chodzi o atmosferę - jest w porządku. Wszyscy raczej gramy do jednej bramki, nie ma niezdrowej rywalizacji między pracownikami, tylko nastawienie na wspólny wynik i współpracę, co bardzo sobie cenię.
Szef jest osobą, z którą można się dogadać. Nie miałam problemów w kwestiach urlopów czy dni wolnych. Kiedy otwarcie powiedziałam, że mam za dużo obowiązków i nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć sama, została podjęta szybka reakcja i zaczęto szukać wsparcia.
Na ten moment jest brak jasnego podziału obowiązków, ale widzę, że coś się w tym kierunku dzieje i jesteśmy na dobrej drodze, żeby to poukładać.
Dużym plusem jest też to, że nie ma tutaj typowej „korporacji” - brak sztywnych zasad, procedur na każdym kroku i nadmiernej formalności. Atmosfera jest raczej luźna, momentami wręcz „domowa”, co sprawia, że łatwiej się odnaleźć i po prostu normalnie pracować bez zbędnego stresu.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie - są premie sprzedażowe. Oczywiście pojawiają się wtedy, kiedy jest sprzedaż i realizujemy założone cele, więc wszystko jest powiązane z wynikami.
Dużym atutem są też godziny pracy - pracujemy od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00, co daje fajny balans między pracą a życiem prywatnym i wolne weekendy.
Dodatkowo, na plus jest też elastyczność - w wyjątkowych sytuacjach można dogadać się na pracę zdalną, co bardzo pomaga, kiedy pojawiają się nagłe sprawy.
Firma ma duży potencjał i widać realne zmiany na lepsze, ale wymaga uporządkowania procesów i wzmocnienia zespołu, szczególnie w działach związanych z obsługą klienta i sprzedażą.
Backendowiec
23.04.2026 10:01
Pracuję tutaj od ponad trzech lat i widziałem tę firmę w różnych odsłonach. Spróbuję opisać jak to widzę.
Technologia i organizacja
Zaczynałem w czasach, kiedy technicznie i organizacyjnie bywało ciężko. Brakowało sensownych wzorców, a praca potrafiła frustrować. Przez ostatnie dwa i pół roku zrobiło się jednak zdecydowanie lepiej – weszliśmy w nowe technologie i widać, że ktoś w końcu pomyślał o tym, jak to wszystko poukładać.
Prawdziwym przełomem było to, że jeden z programistów objął rolę PM-a. I to jest trafiony wybór. PM filtruje zalew pomysłów spływających "z góry" i nie pozwala na to, żeby priorytety zmieniały się co rano. Kiedyś ten chaos naprawdę zabijał produktywność. Teraz da się normalnie pracować, a z PM-em zawsze można porozmawiać i dojść do porozumienia. Zawsze służy dobrą radą i pomocą.
Atmosfera i docenienie
Tu nie jest różowo. Dział IT pracuje ciężko i z zaangażowaniem, ale ma się wrażenie, że zarząd tego po prostu nie widzi. Nie chodzi nawet głównie o kasę czy premie – chodzi o coś bardziej podstawowego: zwykły szacunek i poczucie, że nasza robota ma dla kogoś znaczenie. Tego wyraźnie brakuje.
Sam szef jest w porządku, łatwo dostępny i nie ma problemu, żeby z nim pogadać. Słyszało się o niezbyt miłych rozstaniach z byłymi pracownikami – nie znam szczegółów, ale zakładam, że jak zwykle prawda leży gdzieś pośrodku.
Kasa i rozwój
Dla juniorów – szczerze polecam. Można się tu naprawdę dużo nauczyć, technologii jest sporo, a środowisko sprzyja rozwojowi. Dla programistów z większym doświadczeniem sytuacja wygląda gorzej. Stawki nie są już konkurencyjne względem rynku. Premie niby są (kwartalne), ale ich logika bywa zagadkowa – nigdy nie wiadomo do końca, za co i kiedy.
Inne działy
Nie pracuję w obsłudze klienta, więc nie będę się wypowiadał za bardzo – ale patrząc z boku, widać że ludzie tam są przytłoczeni robotą. Brakuje kogoś, kto sensownie tym pokieruje.
Na koniec
Firma ma potencjał i solidne fundamenty techniczne w IT. Jeśli jesteś na początku drogi i chcesz się uczyć pod okiem kogoś, kto wie co robi – to dobre miejsce. Jeśli natomiast zależy Ci na tym, żeby twoja praca była dostrzegana przez kierownictwo, albo celujesz w topowe stawki – możesz poczuć niedosyt.
K
02.04.2026 20:36
Widzę, że firma bardzo się rozwija i ciężko nad tym pracuje. Pracownicy bardzo się angażują i dostają pozytywny feedback. Nie mogę narzekać na relacje z współpracownikami i szefem. Atmosfera jest przyjazna, cała ekipa wraz z szefostwem jest bardzo wspierająca. Mam do kogo zgłosić ewentualne problemy czy swoje pomysły. Zawsze zostaję wysłuchana i czuję duże wsparcie. Oczywiście są wymagania, bo to praca i na tym to polega. Myślę, że jak ktoś rzetelnie wykonuje swoje obowiązki i zależy mu na rozwoju swoim i firmy to nie powinno to stanowić dla niego problemu. Na ten moment nie mam zastrzeżeń.
Jon
23.01.2026 14:02
Przyjazna atmosfera pracy, dogodne godziny, sympatyczne podejście do pracownika ze strony szefa i kolegów z pracy. Świetne miejsce żeby się rozwijać w wielu dziedzinach.
Obsługa Klienta na wysokim poziomie, pełne zaangażowanie. Rzetelna i zgodnie z umową realizacja.
Jestem bardzo zadowolona. Polecam tą firmę.
Magda K.
18.09.2025 19:50
Z firmą tą współpracuję od wielu lat i jestem bardzo zadowolona z podejścia i zaangażowania.
Świetny kontakt , duże doświadczenie, konkretne wsparcie na każdym etapie. z czystym sumieniem polecam firmę Akcept.
Jeden z wielu
29.06.2024 16:51
Brak jakiegokolwiek planu na rozwój firmy, pracownicy zatrudniani na chwilę bez możliwości dłuższej współpracy nawet przy dobrych wynikach. Kompletny brak szacunku oraz kompetencji osób zarządzających firmą. Szefostwo głuche na jakiekolwiek sugestie zmian. W tej firmie nie ma czegoś takiego jak "zarządzanie zespołem". Komunikacja z szefostwem leży na całej lini. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!
Jacek
11.03.2024 09:05
Pracuję w Akcepcie od 2 lat. Przez ten czas zespół mocno się zmienił - było ok, później było gorzej, teraz jest o wiele lepiej niż gdy tu przyszedłem. Wzrosła liczba programistów, a dział marketingu zyskał nowe, ambitne osoby ze świeżym podejściem. Nowy zespół szybko „zatrybił”, zaczęła się poprawa tego, co w przeszłości szwankowało. Panuje bardzo dobra atmosfera, wszyscy są nastawieni na rozwój i zmotywowani do działania, bo widzimy efekty naszej pracy.
Zmiana kierownictwa projektów i zapał programistów sprawiły, że projekty są realizowane o wiele sprawniej, niż rok temu. Pracujemy Agile, dowozimy zmiany w 2-tygodniowych iteracjach, z jasnym podziałem na Frontend i Backend. Obcinamy dług technologiczny, równolegle do prac utrzymaniowych rozwijając nowe systemy.
W ostatnim czasie wspólnie z szefem pracowaliśmy nad komunikacją w zespole. Przekazywanie i zarządzanie zadaniami jest ustandaryzowane u wszystkich - nie ma niedomówień i każdy zwyczajnie wie, co ma robić. Pojedyncze zadania są omawiane przed ich rozpoczęciem, a przy projektach pracujemy zwinnie - cyklicznie są tworzone kolejne wersje, aż zostanie osiągnięty cel projektu.
Główną działalnością Akceptu są portale turystyczne, które w ostatnim roku przeszły gruntowną modernizację zarówno wyglądową, jak i funkcjonalną i optymalizacyjną. Niezawodność systemów informatycznych również uległa dużej poprawie - efekt współpracy szefa, marketingowców i programistów.
Trwający obecnie dynamiczny rozwój firmy rozpoczął się w 2023, kiedy nastąpiła duża zmiana kadry.
Wówczas pojawił się coach, który próbował naprawić procesy w firmie. Ówczesny zespół był zamknięty na rozwój i nie podjął wyzwania. Niedługo po odejściu tamtej „ekipy” do zespołu dołączyły świeże twarze i firma „wróciła na dobre tory”. Oferta się powiększa, jest dostosowywana do potrzeb klientów, a jakość świadczonych usług wzrasta.
Odniosę się jeszcze do wcześniejszego komentarza „W ostatnim czasie projekty realizują studenci…” - wówczas był aż 1 student…
Jakieś wady? Pomysły są ograniczone mocami przerobowymi (Akcept to nie korporacja), dlatego wszystkie nowe tematy są wdrażane stopniowo. Praca jest wymagająca, realizowanych jest wiele projektów jednocześnie i trzeba mieć umysł otwarty na ciągłe doszkalanie się.
Podsumowując, firma zmieniła się nie do poznania, a mi osobiście pracuje się tu bardzo dobrze. Otrzymujemy pozytywne informacje zwrotne od klientów, że zauważają pozytywne zmiany. To napędza do dalszej pracy nad nowościami.
PlacekSłonecznikowy
11.03.2024 21:32
pomylka ;] proponuje pilnowac siebie zamiast oczerniac 'ekipe z pracy' i uwaga na pomowienia, sa karalne ;]
Filip
12.03.2024 09:15
Pozwolę sobie zabrać głos, bo ktoś na siłę próbuje mnie w to wplątać. Od ponad pół roku nie mam z firmą Akcept nic wspólnego i najzwyczajniej NIE CHCĘ mieć, więc proszę to uszanować :)
Co do wypowiedzi Jacka - fajnie, że firma zaczęła się rozwijać. Konkurencja jest trudna, trzeba działać. Nie mogę się natomiast zgodzić co do 'tamtej ekipy'. Wraz z pojawieniem się coacha mieliśmy sporo szkoleń i omówień i WSZYSCY pracownicy biurowi byli z tego powodu bardzo zadowoleni, każdy robił co mógł aby wesprzeć procesy, bo sami tego chcieliśmy - odpowiednie przypisywanie zadań, opisywanie ich i przekazywanie jedną drogą za pomocą dedykowanego systemu, przy którym pracowaliśmy od kilku lat oraz odpowiednie kolejkowanie tych zadań. Niestety nie wszyscy się do tego stosowali, a jeśli jedno ogniwo się wykrusza, cały łańcuch się potrafi posypać.
Tak więc Jacku - proszę o niewypowiadanie się w złej mierze o Twoich, częściowo byłych i aktualnych, współpracownikach, ponieważ nie uczestniczyłeś w ani jednej sesji szkoleniowej i pojawiałeś się w biurze może dwa razy do roku :)
Jak już ktoś wcześniej zauważył - niech każdy pilnuje samego siebie i swojej pracy. I powtórzę raz jeszcze - proszę mnie nie wplątywać w żadne dyskusje. Zakończyłem pracę w Akcepcie na wakacjach 2023 i od tamtej pory nie mam żadnych stosunków wobec tejże firmy.
Kamila
04.09.2023 21:08
Rozpoczęcie współpracy z firmą Akcept wspominam na prawdę dobrze. Spędziłam z nią ponad 8 lat mojego życia. Gdy przyszłam tu do pracy zespół składał się z dosłownie kilku osób. Atmosfera była bardzo dobra. Z biegiem czasu firma zaczęła się rozwijać - co oczywiście mnie cieszyło. Pojawili się nowi pracownicy, nowe możliwości, zaczęliśmy rozwijać zakres oferowanych usług, na prawdę dużo się działo. Pozytywny feedback od klientów dodawał skrzydeł - lubiłam swoją pracę. Bardzo duży przeskok (jeżeli chodzi o rozwój firmy, ale też mój w tej firmie) nastąpił gdy stery przejęła nowa menadżerka. Zaczęliśmy uczestniczyć w konferencjach, wydarzeniach, jako firma zorganizowaliśmy 2 szkolenia stacjonarne dla naszych klientów. Odbiór tych działań był bardzo pozytywny, zarówno przez klientów jak i zespół. Menadżerka dbała o to aby każdy czuł się dobrze i wykonywał to co wychodzi mu najlepiej. Udało nam się stworzyć super zespół ludzi - który mógł podejmować się realizacji na prawdę ciekawych projektów. Niestety z nie do końca znanym pracownikom powodów menadżerka została zwolniona - i to w trybie pilnym. Od tego momentu ponownie była widoczna diametralna zmiana - niestety moim zdaniem, zmiana na gorsze.
Brak konkretnych ustaleń, częste zmiany zdania, brak odpowiedzialności, brak decyzyjności od strony CEO - to stało się bolączką.
Jednym z głównych problemów w tej firmie jest brak przejrzystej komunikacji. Niestety wychodziło to na każdym kroku.
Przez ostatnie 1,5 roku dawał mi się we znaki brak rozwoju, szkoleń dla pracowników - jeżeli masz aspiracje to musisz działać we własnym zakresie dla siebie.
Podczas ostatnich miesięcy mojej pracy w tej firmie podjęta była próba ułożenia priorytetów, uporządkowania procesów przy współpracy ze specjalistą w tych dziedzinach. Niestety pomimo sporego nakładu pracy i zaangażowania temat ostatecznie poległ.
Firma ma duży potencjał ale moim zdaniem zdecydowanie brakuje w niej osoby która będzie miała pomysł jak to wykorzystać i weźmie odpowiedzialność na swoje barki.
Filip
03.09.2023 12:22
Przepracowałem w firmie ponad 2 lata, w tym 2 lata na umowę o pracę. Z początku sporo roboty, wszystkie zadania przemyślane, nie było żadnych nieścisłości, a komunikacja w firmie przebiegała bezbłędnie. Szkolenia, wyjścia firmowe, wspólne kreowanie social mediów. Niestety to było tylko z początku, za czasów gdy procesy wewnętrzne był koordynowane przez menadżerkę. Diametralnie się wszystko zmieniło po jej odejściu. Komunikacja między pracownikami, a szefostwem dramatyczna. Zero konkretów, pracownicy musieli sami sobie wymyślać i rozpisywać zadania. Skończyły się szkolenia, a przy próbie rozmowy z szefostwem na ten temat dostawałem odpowiedź 'co firma na tym zyska?'. Oczywiście nie ma mowy o jakiejkolwiek premii, a na prośbę szefostwo odpowiada, że nie ma premii, bo moja podstawowa wypłata jest inna niż innych pracowników (na innych stanowiskach), a firma nie może dopuścić się różnic...
To samo tyczy się braku okazywania wdzięczności, brak wsparcia, brak pochwał i brak szacunku. Dokładanie zadań, nawet jeśli nie dotyczą naszego stanowiska i nie mamy umiejętności w danej dziedzinie, a szefostwo wymaga w tym zakresie profesjonalizmu. Niepojęte. Odwrotnie jest w danej specjalizacji danego pracownika - nawet jeśli skończyłeś studia, pracujesz z dokumentacją, masz własne analizy, doświadczenie i Twoja praca przekłada się na realne wyniki, w firmie nie będziesz miał racji, zawsze będziesz się mylił i Twoje zdanie zawsze będzie podważone. Sposób przekazywania informacji jest kłopotliwy i prowadzający w błąd. Do firmy był ściągnięcy coach, który starał się usprawnić procesy wewnętrzne firmy i usprawnić komunikację. Poległ.
Brak komunikacji wynika też z braku określonych źródeł przekazywania informacji: mail, komunikator, telefon, słownie, przekazane przez kogoś, whatsapp lub na zasadzie 'powinieneś się domyśleć'. Warto zwrócić uwagę na przekazywanie zadań przez kogoś - na zasadzie gry w głuchy telefon. Tak samo jeśli pracownik popełnił jakiś błąd to rzadko kiedy usłyszał wprost informacje co i jak powinien zrobić - zazwyczaj inny pracownik musiał wysłuchiwać 'ochrzanu' i przekazywać koledze, co rodziło pewne konflikty.
Jakiekolwiek proste zapytanie w firmie potrafiło przerodzić się w omówienie/spotkanie trwające nawet 5 godzin, a pytający pracownik oczywiście musiał rozpisać plan, zaniedbując przy tym swoje obowiązki.
Z każdym odejściem pracownika, ubywało także obowiązków, a z braku zastępstwa, firma rezygnowała z wielu usług marketingowych, które do tej pory oferowała, tym samym zostawiając klientów z niczym.
Firma nie lubi się przywiązywać do pracowników, co szef sam kilkukrotnie podkreślał, więc jeśli ktoś chce pracować na umowie zlecenie i nie interesuje go samorozwój - praca idealna.
Firma nie przedłużyła mi umowy o pracę, a zaproponowała kontrakt B2B. Szefostwo mnie wielokrotnie prosiło i nie chciało kończyć współpracy. Oczywiście to była taka taktyka, bo względem prawa jest praktycznie niemożliwe współpracować na zasadach B2B z byłym pracodawcą, a szefostwo doskonale o tym wie :) Także z dnia na dzień wygasa umowa, a kontakt się urywa, bez żadnych wyjaśnień, bez podziękowania za współpracę. Całkowity brak szacunku.
Patryk
30.08.2023 19:39
Firma z bardzo dużym potencjałem rozwojowym - masa świetnych pomysłów i projektów. Na plus przyjazne godziny pracy (poniedziałek-piątek, 8-16), dla pracowników IT możliwość pracy hybrydowej. Fajni ludzie i atmosfera panująca między nimi.
Niestety, w mojej opinii mocno kuleje zarządzanie zespołem ze względu na brak managera, który spinałby i koordynował działania całego zespołu. Przez to wiele projektów nie zostaje ukończonych co blokuje systematyczny rozwój. Przez chwilę próbował ogarnąć to zewnętrzny coach, lecz kontakt z nim urwał się z dnia na dzień bez żadnej informacji. Ogromnym problemem jest również komunikacja między zespołem a Prezesem firmy. Według mnie pracownicy nie otrzymują jasnych wytycznych, tylko ogólniki, przez co pojawia się wiele problemów związanych z projektami i zadaniami, które często są zmieniane z dnia na dzień bez żadnego przygotowania, bo okazuje się, że chodziło o coś całkowicie innego. W ciągu ostatnich 6 miesięcy skład zespołu znacznie się zmniejszył co negatywnie wpłynęło na pracowników, ponieważ zwiększyła się ilość ich obowiązków i niestety nie było żadnej informacji czy jakieś działania są podejmowane w kierunku uzupełnienia kadry. W ostatnim czasie projekty realizują studenci, co jest dla nich fajną opcją na rozwój, natomiast cierpi na tym firma, bo brakuje specjalistów, którzy by koordynowali ich działania i przekłada się to negatywnie na jakość świadczonych usług.
Przy podjęciu pracy warto dokładnie sprawdzać wszystkie dokumenty (umowy, aneksy itp.) i rzeczy takie jak rozliczenia czy kwestie urlopowe, bo często zdarzały się błędy. Dla osób, które chcą być zatrudnione w oparciu o umowę o pracę - firma nie podpisuje kontraktów na czas nieokreślony więc warto wziąć to pod uwagę przed podjęciem decyzji.
Po ponad 2 latach stażu w firmie mogę ją polecić dla studentów/stażystów, którzy szukają pierwszej lub przejściowej pracy, natomiast odradzam osobą, które liczą na długotrwałą współpracę.
Web designer
30.08.2023 19:47
Zgadzam się w 100%. Jako były pracownik, z ponad 2-letnim stażem, na odejście nie zostałem nawet potraktowany z szacunkiem i pożegnany.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Akcept Wojciech Deja?
Akcept Wojciech Deja
21.04.2021 11:57
Przemierzamy wybrzeże i odwiedzamy naszych klientów. Nasza praca to nie tylko realizacja planów marketingowych, ale i monitorowanie sytuacji w branży.
Pędzimy dalej! Zespół AKCEPT.eu
Wywiadu udzielił/aSylwia Bujak
09.04.2021 09:27
Firma AKCEPT zajmuje się marketingiem obiektów noclegowych od ponad dwudziestu lat. Jakie mogłaby Pani wskazać przełomowe momenty w jej historii?
Historia firmy sięga czasów, kiedy głównym źródłem pozyskiwania klientów dla obiektów noclegowych była Telegazeta i prasa. Początki działalności, jak i czasy wtedy panujące, nie należały do łatwych. Firma zatrudniała jedną osobę, a siedziba biura mieściła się w domu właściciela. Ciężka praca i zaangażowanie sprawiły, że AKCEPT poszerzał zakres swoich usług, co skutkowało dynamicznym wzrostem klientów. Ważne dla rozwoju firmy było założenie kilkanaście lat temu wielu lokalnych portali internetowych. Kluczowy był zakup atrakcyjnych domen internetowych, zwłaszcza tych, z rozszerzeniem „.pl” (np. www.darlowko.pl, www.karkonosze.pl, www.jastrzebiagora.pl) Dziś posiadamy w swoim portfolio ponad 100 lokalnych i regionalnych portali. Z pewnością przełomowym momentem był również zakup i rozwój kluczowego dziś portalu www.nadmorzem.com, który jest dziś naszym flagowym produktem. Kolejne ważne wydarzenie to rozwój naszego Działu Kreatywnego, pozwalającego na dostarczenie kompleksowej obsługi marketingowej wielu obiektom noclegowym.
Jaka misja przyświeca Państwa firmie?
Naszą misją jest promowanie wypoczynku i atrakcji turystycznych w Polsce oraz wsparcie marketingowe małych i średnich obiektów noclegowych, aby wspomóc ich rozwój na konkurencyjnym rynku. Mówiąc krótko: promujemy nasz kraj i edukujemy odbiorców nie tylko pod względem świadomości marketingowej, ale i konieczności podnoszenia jakości usług.
Oferujecie Państwo kompleksowy marketing dla właścicieli obiektów noclegowych — co dokładnie się kryje pod tym pojęciem? Jakie usługi Państwo świadczą?
Dzisiejszy klient, to świadomy klient. Każdy z nas jednym kliknięciem w telefonie może sprawdzić wszystkie informacje na temat obiektu noclegowego: opinie, zdjęcia, położenie. Naszym zadaniem jest budowanie wizerunku obiektu na każdej płaszczyźnie - począwszy od projektu logo, strony www, sesji zdjęciowej, a kończąc na prezentacjach na portalach turystycznych.
Ile osób zatrudnia aktualnie firma AKCEPT?
Aktualnie nasza firma to zespół kilkunastu osób, posiadających doświadczenie głównie w branży turystycznej i marketingowej.
Działacie Państwo kompleksowo w kwestii marketingu obiektów noclegowych, w związku z tym, na jakie stanowiska rekrutują Państwo najczęściej?
Poszukujemy specjalistów w zakresie digital marketingu, płatnych kampanii reklamowych, mediów społecznościowych, grafików, jak i oczywiście programistów. Niezwykle istotna jest dla nas obsługa klienta, stąd też z wyjątkowym zaangażowaniem selekcjonujemy kandydatów na te stanowiska.
Czy jest coś, na co szczególnie zwracają Państwo uwagę podczas rozmowy rekrutacyjnej?
Istotną kwestią jest dla nas osobowość i chęć nauki. Uważamy, że każdej umiejętności można się nauczyć. Doceniamy kreatywność i nieszablonowe myślenie. W przypadku rekrutacji na stanowiska dotyczące obsługi klienta, zwracamy uwagę na swobodę prowadzenia rozmów oraz umiejętność słuchania.
Czy przyjmujecie Państwo do zespołu także osoby bez doświadczenia?
Jak najbardziej. Oferujemy również program dla stażystów oraz praktykantów. Zdajemy sobie sprawę, że doświadczenie i umiejętności przejmują górę nad dyplomem, stąd też pomagamy młodym osobom zdobyć cenne, praktyczne umiejętności.
Jak wygląda pierwszy dzień nowo przyjętej osoby?
Pierwszy dzień to czas na poznanie nas i naszej firmy, a także produktów, które oferujemy. Staramy się poświęcić maksymalnie dużo czasu nowo zatrudnionym osobom oraz wdrożyć je we wszystkie działy naszej organizacji. Taka osoba otrzymuje również swojego opiekuna, który wdroży ją we wszystkie procesy firmy.
Oferujecie Państwo szereg benefitów dla swoich pracowników. Może Pani o nich opowiedzieć coś więcej?
Zadowolony pracownik, to skuteczny pracownik. Nasza kadra jest stosunkowo młodym zespołem, a do tego bardzo kreatywnym. Copywriting oraz planowanie strategii marketingowych jest wymagającym zajęciem. Wszystkie benefity, jak np. szkolenia, dopłaty do wypoczynku, możliwość pracy zdalnej, prezenty urodzinowe, elastyczny czas pracy sprawiają, że pracuje nam się lepiej. Najważniejsza jest skuteczność działań, a nie ilość czasu poświęcana danemu zadaniu. Więcej o naszych benefitach można przeczytać na https://www.akcept.eu/praca.
W jaki sposób dbają Państwo o dobrą atmosferę pracy w firmie AKCEPT?
Staramy się świętować małe i duże sukcesy pracowników, celebrować ważne dla nas święta, brać udział w akcjach charytatywnych. To wszystko sprawia, że pracuje nam się lepiej. Konflikty pojawiają się bardzo rzadko i staramy się na bieżąco konfrontować z problemami i nie „zamiatać ich pod dywan”. Co miesiąc wyznaczamy sobie cele, jak np. miesiąc bez cukru, miesiąc z koktajlami warzywnymi, w których wszyscy chętnie biorą udział. Motywujemy się nie tylko zawodowo, ale i prywatnie.
Zapewniacie Państwo, że praca to nie wszystko i wspominacie nawet o wojnie na poduszki. Jak tego typu „zabawy” wpływają na zespół?
Rozgrzewki to paliwo dla naszego mózgu. Poprawiają skuteczność działania, pobudzają kreatywność oraz pozwalają nam poznać współpracowników. Rozgrzewki są jednym z elementów naszej kultury organizacji, który wyzwala w nas kreatywność.
Pandemia COVID-19 uderzyła przede wszystkim w branżę turystyczną. Czy wprowadzone restrykcje miały wpływ także na Państwa firmę?
Zdecydowanie tak. Marzec 2020 był okresem wielkiej niepewności. Wiele branż, również nasza, odczuła finansowo w znacznym stopniu skutki pandemii. Zakaz podróży turystycznych miał błyskawiczny wpływ na ograniczenie potrzeb marketingowych obiektów noclegowych. Właściciele obiektów walczyli o płynność finansową, a marketing zszedł na dalsze tory. Nasze doświadczenie pozwoliło nam przetrwać trudny okres. Lato było dla nas rekordowe jeśli chodzi o ilość zleceń od klientów i patrzymy pozytywnie na zbliżający się tegoroczny sezon letni, pomimo dalej panujących obostrzeń. Nie bez znaczenia zapewne jest fakt, że firma ma stabilne podstawy funkcjonowania, nie ma żadnych obciążeń i kredytów. W związku z tym wypracowywane dochody możemy inwestować w rozwój. Ponowny, krótkotrwały, nawet wysoki spadek obrotów nie zagraża stabilności funkcjonowania na rynku.
Jak według Państwa będzie wyglądała firma AKCEPT za 10 lat?
Z optymizmem przewidujemy dalszy, dynamiczny rozwój firmy. Ilość produktów, którymi dysponujemy i ich wysoka jakość połączona z efektywnością oraz kolejne inwestycje, które zamierzamy w najbliższym czasie poczynić, powinny pozwolić na osiągnięcie wysokiej pozycji na krajowym rynku w branży e-marketingu obiektów turystycznych. Sieć przedstawicielstw w całym kraju i wyznaczanie trendów technologicznych w zakresie rezerwacji noclegów online to nasz cel. Będziemy cały czas rozwijać sprawny zespół kreatywnych i zaangażowanych pracowników, dostarczając naszym klientom dopasowane do zmieniającego się rynku produkty. Będziemy też firmą z dużą rozpoznawalnością marki w branży. 5-10 tysięcy aktywnych klientów Firmy AKCEPT około 2030 roku to bardzo realne liczby.
Dziękuję za rozmowę.
Zostaw merytoryczną opinię o Akcept Wojciech Deja