Dr. Schumacher Sp. z o.o.
3 313 6 1

Opinie o Dr. Schumacher Sp. z o.o.

riki kiki

Ściema i samochwalstwo wiadomo jaka ta firma jest na prawdę i nikt tego nie zmieni żadne ściemnianie To jest zwykły kołchoz a i w Niemczech w okolicach firmy też nie mają dobrej opinii jako pracodawcy Ukraińcy nie długo wyjadą do Niemiec i kto tam będzie pracował sami nieszczęśnicy lub ci którzy nie mają wyjścia albo cwaniaczki którzy umieją się ustawić coś wynieść sprzedać zakombinować żenada nie firma

Proom

Pracuje i jest mi tu dobrze

Bonnie

Pracuje od lat w schumacherze, moj staz pracy to juz przeszlo 2dekady naogladalam sie juz troche, doswiadczenie mam i jak obserwuje zmiany w naszej firmie w czasie kiedy tu pracuje to generalnie na lepsze to mnie podbudowuje, z kierownictwem nie mialam problemow, normalni ludzie. Zaklad sie rozwija, jak chyba kazda praca czasami frustruje i na swoj sposob jest specyficzna ale jak cos jest potrzebne to gora generalnie stara sie naprawic. nie ma co psioczyc i tonem rozczeniowym o wszystko tylko normalnie jak do ludzi i wszystko sie da

em?
@Bonnie 26.11.2018 12:05

święte słowa Bonnie

nikiminaj
@em? 14.12.2018 12:22

A czy są w tej firmie wypłacane zasiłki świąteczne czy urlopowe?

Szymon

Jakie macie warunki na magazynie ?

td
@Szymon 05.12.2018 11:13

pytasz o magazyn na technicznym czy wysyłkach ?

Pablo
@td 06.12.2018 12:45

Ja bym chciał opinie o obu bo chcę się tam zatrudnić. takze bardzo proszę ;)

Caso
@Pablo 09.12.2018 00:07

Generalnie praca nie jest skomplikowana, wydaje mi się, że najtrudniejsze jest przyzwyczajenie się do 3 zmian. Poza tym na wysyłkach musisz mieć uprawnienia na wózek a na technicznym nie, za to na wysyłkach masz nówke hale. Są premie ale jaką podstawe dostaniesz to ci nie powiem bo nie wiem na ile sie tam dogadasz, ale w pracy dasz sobei rade, wszyscy keidys zaczynali to ci zawsze ktos pomoze

Bobi

Jakie zarobki sa na stanowisku operatora maszyn?? Czy ktos moze napisac cos na ten temat.

Nick

Porządny pracodawca, mogę polecić. JAk rozmawiam ze znajomymi to rzadko gdzie są regularnie podwyzki i premie

gilipson
@Nick 15.11.2018 16:01

to prawda, nei mozna odmowic

Chiaa

a ja chwalę sobie atmosferę w pracy, akurat pracuje ze spoko ludzmi. pozdrawiam

Anton

orientujecie się czy są jakieś inne oferty niż koordynator?

Agata
@Anton 29.10.2018 15:46

Dr. Schumacher poszukuje również Asystenta w Laboratorium Mikrobiologicznym – Mikrobiologa. Więcej szczegółów znajduje się na stronie firmy, dlatego dla ułatwienia Twoich poszukiwań dodaję link: https://www.schumacher-online.pl/praca-kariera/praca-kariera/asystent-w-laboratorium-mikrobiologicznym-mikrobiolog/ Czy zainteresowała Ciebie ta oferta?

Notna
@Anton 29.10.2018 15:46

Szukają operatora maszyn, w wymaganiach pisali ze doswiadczenie nie jest konieczne

Agata
@Notna 05.11.2018 12:36

Czy posiadasz więcej informacji dotyczących tego stanowiska? Chodzi mi tu o warunki zatrudnienia i ogólne wrażenia z pracy na nim, a także szczegóły dotyczące rekrutacji. Będą to istotne szczegóły, gdyż na forum mogła kogoś zainteresować ta oferta pracy.

kazek
@Anton 29.10.2018 15:46

nie wiem czy pomoze ale tutaj cos jest http://www.lubanski.eu/firma-dr-schumacher-w-lubaniu-poszukuje-pracownikow/

Michał
@Notna 05.11.2018 12:36

Nie polecam tej firmy nie szanują ludzkiego czas,na rozmowie kwalifikacyjne dużo gadania że jest dużo ofert i masa miejsca potem człowiek się chce dowiadywać w sprawie pracy a potem bez powodu nic ma brak zainteresowania z ich strony , brak tam znajomość brak pracy szkoda czasu i nerwów . Nie polecam tej Pracy

Agata
@Michał 13.11.2018 15:45

Jak oceniasz metaforyczność przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej do firmy Dr. Schumacher? W swojej wypowiedzi zawrzyj proszę, czy były zaprezentowane Tobie początkowe warunki zatrudnienia. Twoja wypowiedź może okazać się cenną wskazówką dla osób przygotowujących się do rekrutacji.

Michał
@Agata 14.11.2018 13:57

Dużo mówię z ich strony obiecywanie mówią że mają ofert i stanowisk dużo , i marnowanie ludzkiego czasu plus nie branie człowiek pod uwagę, zapewne tam prace dostają tylko Ukraince albo znajomi szkoda gadać .

ahahah
@Agata 14.11.2018 13:57

Agatka chyba chodziło ci o merytorycznosc :D albo powiedz mi proszę jak się ocenia metaforyczność rozmowy kwalifikacyjnej ?

sauza

Jak nie dać gwiazdki aprobaty dla firmy, jak od początku tygodnia udostępnili dodatkowy parking przed firmą, żeby o 14 dało się zaparkować, a nie krążyć i nerwy tracić. Postarali się

gwisjw

aaa dajcie juz spokoj, kilka komentarzy wczesniej problemem zaslugującym na lincz byl brak miejsca parkingowego. to jest problem, sam sie ciezko wnerwiam ale bez jaj. Stabilnie, bez strachu, ze zaraz mnie wywalą , umowy ubezpieczenia itd są, nie lecą w kule z nadgodzinami. Zawsze sie znajdzie powod do narzekania

rometek
@gwisjw 05.11.2018 12:53

polinczowane... udostępnili plac przed firmą. A już było tak blisko;)

Koko

Czy ktos z was wie za ile pracuje sie w laboratorium mikrobiologicznym i jaka jest tam atmosfera?

pl

firma dno , nie warto (usunięte przez administratora) jak kazdy zakład w okolicy omijać szerokim łukiem Moje sugestie dla Dr. Schumacher Sp. z o.o.: (usunięte przez administratora) sie w łep

były
@pl 17.10.2018 14:46

Ludzie po co tutaj się rozpisujecie o problemach tej firmy tyle jest ofert pracy w Niemczech tuż za granicą dlaczego nie zmienicie pracy jak ja to zrobiłam bez problemu i zarabiam 6000zł miesięcznie od poniedziałku do piątku Po co się męczyć za psie pieniądze i użerać się ze zmanierowanym kierownictwem oraz brygadzistami /tkami nie lepiej żyć za godziwą pensję a w weekendy odpoczywać z rodziną i tak prędzej czy później odejdziecie nie wytrzymacie lub się rozchorujecie jak wiele osób z tej firmy . Czy warto zabijać swoje zdrowie za marne 25000 zł harując przez cały miesiąc z weekendami nie warto dla tych nędznych parę groszy się użerać z Ukraińcami ,paniami brygadzistkami czy z tymi z akwarium które to pozjadały wszystkie rozumy i mające przerost ambicji .Zastanówcie się !czy ta firma jest warta waszego zdrowia czy nie lepiej coś zmienić w swoim życiu i żyć jak człowiek a nie jak niewolnik .

Obecny
@były 30.10.2018 11:38

były No może i zarabiasz 6000zl ale to wciąż jakieś 1200euro wiec jak na firme z niemiec tez zarabiasz marne pieniadze i jeszcze się z tego cieszysz.

Obecny
@Obecny 30.10.2018 23:02

Sory nie 1200 tylko niecale 1500

Byly
@Obecny 30.10.2018 23:03

@obecny Tak masz rację że w Niemczech są to niskie zarobki ale chyba lepiej jest zarobić marne 6000zl od poniedziałku do piątku za granicą a nie jak u Dr.Schumachera 2500zl pracując cały miesiąc i zarywać każdy weekend :) .Czy pracownicy tej samej firmy pracujący w Malsfeld zarabjaja rowniez 600euro jak ty w Polsce i tyrają w każdy weekend ? Czy również po 5 latach przepracowanych wPolsce będziesz miał emeryturę w wysokości 600 euro ? Życzę tobie powodzenia w toku twojego rozumowania , wspaniałej emerytury na starość może na leki ci wystarczy haha

Rick

jak czytam niektóre komentarze to nie poznaje firmy gdzie pracuje. Mam wrażenie, że wylądowałam w jakimś strasznym miejscu, a jest po prostu normalnie. Praca jak praca, wiem co mam robić, nie boję się, że mnie zwolnią, umowa, ubezpieczenie jest, nie daję sobie na głowę wchodzić i tyle. Z kierownikami da się dogadać, załatwić jak coś trzeba. Jest w porządku

Agata

Dr. Schumacher poszukuje obecnie Koordynatora ds. cudzoziemców. Dla osób zainteresowanych ofertą pracy dodaję link: https://www.schumacher-online.pl/praca-kariera/praca-kariera/koordynator-ds-cudzoziemcow/ A do osób zatrudnionych na podobnym stanowisku kieruję prośbę, o podzielenie się swoim doświadczeniem z nim związanym. Jak się pracuje?

piksi

sa dni, ze jest lepiej, raz gorzej. duzo zalezy od nastroju reszty. tak to ogolnie nie mogę wieszać psow na tej firmie bo to calkiem solidny pracodowca.

Jan
@piksi 12.10.2018 12:00

A jakie są zarobki

Parking #&#!!!

Panie Prezesie proszę wyjść z biura i o godzinie 13 .40 spróbować zaparkować swój samochód gdziekolwiek pod firmą .To będzie dla Pana ciekawe doświadczenie :-((

Lalka
@Parking #&#!!! 24.09.2018 15:10

No dokładnie zabronili parkowac na parkingu za szlabanem choc duzo miejsca tam jest no i chyba trzeba przyjezdzac do pracy po 14 zeby móc gdzie kolwiek zaparkowac .Brak dozoru na parkingu nieraz zdarzały sie zarysowania i kradzierze i jak tu ma człowiek pracowac spokojnie

Jolanta
@Lalka 26.09.2018 09:59

To prawda z tym parkingiem???? jak zatrudniaja tylul ludzi to powinni zadbac o parking dla swoich pracownikow,a nie czlowiek przyjezdza I nie ma gdzie stanac...porazka!A jesli chodzi o pensje to cienka,pracuje juz 6 rok w tej firmie I jak slysze ze nowi pracownicy na dzien dobry maja wiecej lub tyle samo co ja to nerwy mi puszczaja..tak samo z Ukraincami maja co niktorzy lepiej..dlaczego tak jest sie pytam??? Maja tylko "dobre "podwyzki ci co sie podlizuja swoim przelozonym,reszta dostaje resztki...

Agata

@Bolcu, czy również jesteś pracownikiem firmy Dr. Schumacher? Jeżeli tak, to może zechcesz napisać coś o swoim doświadczeniu związanym z tym pracodawcą? Czy docenia on swojego pracownika poprzez udzielanie premii, organizowanie wyjazdów integracyjnych lub zapewnienie pakietu socjalnego?

Agata

@Norbi1, proszę, rozwiń swoją odpowiedź. Czy oprócz terminowości w wypłatach, coś jeszcze oceniasz pozytywnie w pracy w Dr. Schumacher? Czym ten pracodawca wyróżnia się od pozostałych? Wyczerpujące wypowiedzi są cenną wskazówką dla przyszłych kandydatów o pracę w firmie.

reszka
@Agata 24.09.2018 18:46

Ja moge dodac od siebie ze nie jestem raczej niczym negatywnie zaskoczny. Normalnie sie pracuje i juz.

dorek

robota jak robota pracuej sie i robi swoje! nie narzekam jakos specjalnie

Kokosz
@dorek 26.09.2018 16:00

Dokladnie co tu sie wiecej rozgadywac..

Bolcu
@Kokosz 01.10.2018 14:21

no to chyba grunt to siedziec tam gdzie jest sie czlowiek dobrze czuje. lepiej siedziec w jednej robocie niz zmieniac

duo

Kasa na czas i nie zalegaja z kasa to moge powiedziec napewno.

Norbi1
@duo 14.09.2018 14:38

zgadzam sie pozdrawiam

Agata

@Glyca, jaka jest Twoja opinia na temat Dr. Schumacher jako pracodawcy? Może rozwiniesz swoją wypowiedź? Jakie są Twoje doświadczenia z firmą? Co w niej oceniasz na plus? Twoja ocena może okazać się pomocna dla pozostałych użytkowników forum.

Michał
@Agata 06.09.2018 17:51

Witam wszystkich ma pytanie jakie kwoty się można spodziewać na pakowacza chciałem dowiedzieć bo się zastanawiam czy spróbować , ale słyszałem też że ludzie pracowali cały miesiąc mieli dwa tygodnie nocki i dostali 1400 za prace trochę słabo ? Dlatego pytam i proszę o odpowiedzi .

felek
@Michał 06.09.2018 18:03

no ja tam slyszalem ze minimum 2100 brutto

Azorr

Same warunki pracy oceniam dobrze. Calkiem przyzwoita jest ta robota.

Lilka
@Azorr 24.08.2018 11:57

Jacy Wy wszyscy naiwni jestescie praca przyzwoita no nie powiedziałbym wykorzystuja Polakow jak tylko sie da a Ukraincy maja fory taka prawda np .na pakowaniu Polka stoi sama a jak Ukrainka tam jest to 3 osoby i to jeszcze na siedzaco pakuja masakra jakas gdzie to kiedys było zeby przy maszynie krzesło stało no zaraz kierowniczka sie czepiała a zarobki tez daja wiele do zyczenia .Nie widzi szefostwo ze ludzie starzy pracownicy sie zwalniaja to i dobrze bo ilez mozna a jeszcze zarzucaja nam polakom ze my zle traktujemy Ukraincow tylko nikt nie bedzie za nich robił bo przyjechali do pracy nie na wczasy .Oczywiscie nie mierze ich jedna miara bo niektorzy to pracowici sa .przed spaleniem to było i fajnie ale napewno nie teraz i dojdzie do tego ze sami Obcokrajowcy beda pracowac to tylko kwestia czasu

Glyca
@Lilka 26.08.2018 11:53

hejty zawsze beda, ale jak ktos siedzi w danym miejscu i go nie zmienia to chyba jednak swiadczy ze az tak masakrycznie nie jest. Komus sie nie podoba a ktos inny moze uwazac ze ta robota calkiem mu odpowiada.

MArczi

Kazdy ma tam jakies swoje doswiadczenia, ale dla mnie jest wazne, ze mam tu w miare stabilna sytuacje. Pozdrawiam.

roki
@MArczi 20.08.2018 15:13

no w tych czasach to istotne, trzeba siedziec tam gdzie sie czlowiek czuje stabilnie

Agata

@Hakman, jakie wymagania musiałeś spełnić aby otrzymać premie? Czy oprócz niej, Dr. Schumacher zapewnia pozapłacowe benefity? Mam tu na myśli różnego rodzaju dofinansowania lub pakiet socjalny. @oksi, a jak wyglądają warunki zatrudnienia na Twoim stanowisku? Na jakim typie umowy pracujesz w firmie?

Hakman
@Agata 20.07.2018 10:42

Jest premia uznaniowa i frekwencyjna jak sie nie ma l4. A z benefitów to dają bony na święta, dofinansowują urlopy wypoczynkowe, pożyczki mieszkaniowe. różne rzeczy, nie ma co narzekać ;)

Deki
@Hakman 23.07.2018 11:08

Potwierdzam

Jack
@Agata 20.07.2018 10:42

Witam jaki są zarobki jako pakowacza ?

czesio
@Jack 29.08.2018 00:11

gdzies slyszalem, ze okolo 3 kola brutto mozna wyciagnac.

Wencj
@czesio 29.08.2018 15:27

Ale co pakowacza tyle może dostać a nie 2100 brutto ? Trzy zmiany za 1550 na rękę i jeszcze weekend są pracujące ?

Kraki

Jak ja pracowalem to z tego co pamietam to nikt sie jakos bardzo nie czepial. Kazdy wiedzial co do niego nalezy, bez niedomowien.

nikos
@Kraki 25.07.2018 15:39

Mam podobne odczucia.

Siwy

Jakie są obecnie zarobki w firmie?

orzell
@Siwy 15.08.2018 16:21

przyzwoite. ale jakie stanowisko Cie konkretnie interesuje?

Agata

@kAczeks, czy otrzymałeś już odpowiedź na swoją aplikację? Jeżeli tak, to jaki jest dalszy etap rekrutacji do Dr. Schumacher? @syrek, wnioskuję, że posiadasz doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku wspomnianym przez Ciebie. Może napiszesz, jak wyglądają warunki zatrudnienia na nim?

Iks

Jak patrze na inne miejsca w ktorych bylo dane mi pracowac to serio nie moge obrzucac blotem tej firmy.

Riki

Widziałem sporo nowych ofert pracy. Wyglądają całkiem sensownie.

kAczeks
@Riki 01.08.2018 13:01

sprawdzalem wlasnie i serio spoko to wyglada. ja wyslałem na magazyn, mam zrobiony kurs na wózek widłowy więc mam nadzieje, ze mnie wezmą.

syrek
@kAczeks 03.08.2018 12:29

spoko, z papierami na wozek widlowy napewno sie dostaniesz na magazyn

Volo

Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś rekrutacja teraz? Chętnie bym się zatrudnił.

wff
@Volo 21.06.2018 12:02

zalezy od stanowiska, bo sa oferty na magazyn albo na laboratorium. jak dobrze poszukasz to znajdziesz.

kryspin
@wff 26.06.2018 11:12

Jest rekrutacja. Sa oferty i to sporo, popatrz sobie na necie.

Zostaw opinię o Dr. Schumacher Sp. z o.o. - Lubań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Schumacher Sp. z o.o.