Dr. Schumacher Sp. z o.o.

Adres: Jeleniogórska 12, 59-800 Lubań

NIP: 6131385624 KRS: 0000075920

Dr. Schumacher Sp. z o.o.
3 352 901 5 1

Opinie o Dr. Schumacher Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Zośka
 Opinia

Mam pytanie odnośnie oferty, którą wrzucił niżej @Zbigniew (biuro, controlling). Czy rozmowa o pracę prowadzona jest w języku obcym? W jaki sposób jest sprawdzana jego znajomość? Z góry dziękuję za informację.

Pomocna?
TakNie
pi
 Opinia
@Zośka 08.07.2019 12:05

raczej nie będzie cała po ang/niem

Pomocna?
TakNie
K.
 Opinia
@pi 09.07.2019 13:18

Ale na pytania w języku trzeba się przygotować, skoro to jedno z kryteriów

Pomocna?
TakNie
trol
 Opinia
@K. 10.07.2019 09:54

ja bym całą po angielsku przeprowadzał hehe

Pomocna?
TakNie
Zbigniew
 Opinia
@Zośka 08.07.2019 12:05

Aplikowałaś już na to stanowisko? Mam nadzieję, że ktoś odpowie na Twoje pytanie, jednak gdyby tak się nie stało, to zachęcam Cię, abyś po rozmowie kwalifikacyjnej podzieliła się z nami tym, jak ona wyglądała. Mam nadzieję, że będziesz tak uprzejma i nam pomożesz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maryn
 Opinia
@trol 11.07.2019 14:16

To było zostać gościem od rekrutacji

Pomocna?
TakNie
trol
 Opinia
@Maryn 12.07.2019 10:43

to kto by działał na produkcji???

Pomocna?
TakNie
A
 Opinia
@Zośka 08.07.2019 12:05

Rozmowa jest w języku polskim. Podczas rozmowy weryfikacja znajomosci języka.

Pomocna?
TakNie
RTY
 Opinia

nie mowicie prawdy nie ma zadnych ogloszen

Pomocna?
TakNie
beka
 Opinia
@RTY 17.06.2019 11:15

Jest tak źle, że nie ma wolnych stanowisk :]

Pomocna?
TakNie
heman
 Opinia
@RTY 17.06.2019 11:15

Co? dlaczego mielibyśmy nie mówić prawdy?

Pomocna?
TakNie
RGT
 Opinia
@RTY 17.06.2019 11:15

Jedna wielka sciema jak cała ta firma :) HAHA a więc potwierdzają się poniższe komentarze i na dodatek oszczędzają na wszystkim na wodzie dla ludzi na klimatyzacji ta firma to jedena wielki bajzel omijać szerokim łukiem

Pomocna?
Tak1Nie
Zbigniew
 Opinia
@RGT 18.06.2019 19:12

Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Mam rozumieć, że pracodawca nie zapewnia odpowiednich warunków pracy w trakcie panujących upałów? W dzisiejszych czasach wielu pracodawców decyduje się na różnego rodzaju oszczędności, jednak, czy rzeczywiście są to oszczędności, które wpływają na jakość pracy? Proszę o uzasadnienie.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bens
 Opinia
@RTY 17.06.2019 11:15

ogłoszeń teraz nie ma, ale to nie znaczy, że pracowników nie potrzeba, poczytaj niżej to się dowiesz wszystkiego

Pomocna?
TakNie
Zbigniew
 Opinia
@Bens 21.06.2019 10:52

W takim razie, aby dowiedzieć się o stanowiskach, które wymagają ewentualnego zapotrzebowania na nowe osoby to trzeba udać się bezpośrednio do siedziby firmy Dr. Schumacher? Żeby nie jeździć kilka razy to jakie dokumenty trzeba ze sobą mieć, aby aplikować do pracy? Mam nadzieję, że wiesz, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zbigniew 19.06.2019 13:06

Nie wpływają na jakość pracy gdy ludzie omdlewają z powodu braku wody w dystrybutorze ? Oszczędzając na wodzie klimatyzaji jeszcze zabraniając wnosić swoją na produkcje to są standardy w dzisiejszych czasach ? To jakaś kpina powinna się tym zainteresować PIP . To nie są standardy w tych czasach w Polsce a na pewno nie w Niemczech gdzie jest siedziba firmy .Czy tam też oszczedzają na wodzie i klimatyzacji? Nie bo poszli by do kryminału za takie traktowanie pracowników tylko tutaj robią co chcą nie dość że zarabiają krocie na taniej sile roboczej to jeszcze oszczędzają żenada .

Pomocna?
Tak2Nie
why
 Opinia
@Bol 15.07.2019 17:32

jak jest tak źle dlaczego tu jeszcze pracujesz?

Pomocna?
TakNie
RTY
 Opinia

nie chce mi sie wdawac w dyskusje po prostu chodzi mi o to ze troche frustruje jak sie czyta opinie ze jest beznadziejnie,cos tu pisze dostaje odpowiedz wg nie na temat od rgt a czlowiek chce pracowac przynajmniej sprobowac swoich sil i nie ma miejsca a ci co pracuja to narzekaja, troche mnie to wszystko sfrustrowalo ale nie wazne, powodzenia wszystkim moze pojawi sie w kocu jakas oferta to moze bedziemy miec szanse pomarudzic razem

Pomocna?
Tak1Nie
henek
 Opinia
@RTY 27.06.2019 13:31

Dokładnie, człowiek zada pytanie a tu już milion postów, jak to jest zle i trzeba omijac szerokim łukiem i inne sratatata, zawsze możecie zwolnić miejsce dla osób, które chcą spróbować, tak jak pisze RTY

Pomocna?
TakNie
Feniks
 Opinia
@henek 01.07.2019 12:42

dobrze wiedzieć, że nie tylko ja myślę w ten sposób

Pomocna?
TakNie
Zbigniew
 Opinia
@henek 01.07.2019 12:42

Jesteś zainteresowany pracą w Dr. Schumacher? Na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/dr-schumacher-sp-z-o-o,24043 pojawiło się ogłoszenie na stanowisko specjalista do spraw controllingu. Wymagane jest doświadczenie na podobnym stanowisku i bardzo dobra znajomość języka niemieckiego lub angielskiego. Jeżeli ta oferta Cię zainteresuje daj znać na forum jak podejmiesz decyzję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
G.
 Opinia
@Zbigniew 04.07.2019 11:29

O, co jakiś czas chyba ktoś pytał o pracę biurową, to może się przydać

Pomocna?
TakNie
włodi123
 Opinia

jakie uprawnienia trzeba mieć na wózek? II WJO wystarczy?

Pomocna?
TakNie
zuber
 Opinia
@włodi123 24.06.2019 12:31

Tak, I WJO mile widziane i dobrze jakbyś miał, ale nie ma wymogu. Ale II WJO to już wymóg konieczny

Pomocna?
TakNie
Prew
 Opinia

Zbigniew zadał już to pytanie ale nie wolę powtórzyć pytanie z góry (większe szanse, że ktoś odpisze) czy jest otwarta jakaś wakacyjna rekrutacja?

Pomocna?
TakNie
Lew
 Opinia
@Prew 12.06.2019 12:01

no zawsze możesz się zatrudnić i najwyżej nie przedłużyć umowy

Pomocna?
TakNie
Munio
 Opinia

do @Lucek (nie mogę dodac kom nie wiem czemu) ogólnie to nie trzeba mieć doświadczenia i na podstawowe stanowiska jest chyba ciągle zapotrzebowanie

Pomocna?
TakNie
filos
 Opinia
@Munio 03.06.2019 11:09

Jakie to 'podstawowe stanowiska'?

Pomocna?
TakNie
Maria
 Opinia
@filos 04.06.2019 10:30

Jeśli rzeczywiście jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Dr. Schumacher, to świetnie się składa. Firma prowadzi bowiem w chwili obecnej procesy rekrutacyjne, co możesz zobaczyć, wchodząc na jej oficjalną stronę: https://www.schumacher-online.pl/praca-kariera/ Oferują możliwość rozpoczęcia perspektywicznej kariery zawodowej. I jak - znalazłeś stanowisko, które jest dla Ciebie odpowiednie? Koniecznie daj nam znać!

Pomocna?
TakNie
Munio
 Opinia
@filos 04.06.2019 10:30

chodzi mi o te produkcyjne

Pomocna?
TakNie
Karola
 Opinia
@Munio 05.06.2019 11:36

Pakowaczki też?

Pomocna?
TakNie
.
 Opinia
@Karola 07.06.2019 10:25

to to przede wszystkim

Pomocna?
TakNie
Karola
 Opinia
@. 10.06.2019 13:11

Okej, dzięki za odpowiedź w takim razie

Pomocna?
TakNie
CNO
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca przy pakowaniu za najniższą krajową, czyli 2250zł brutto. Jeżeli trafisz na najszybsze maszyny to nawet nie masz kiedy iść do toalety. Po jednym dniu nie czujesz rąk i nóg, ale do tego idzie się przyzwyczaić. (usunięte przez administratora) Nie wiem dlaczego wszyscy tą prace tak polecają, według mnie jest to najgorsza praca z moich dotychczasowych prac. Nie dziwota, że prawie żaden polak nie chce tam pracować, w innych firmach na stanowisko pakowacza jest 3 000 zł brutto wzwyż, tylko tutaj najniższa krajowa.

Pomocna?
Tak6Nie2
Winetou
 Opinia
@CNO 02.05.2019 11:23

Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale ci Ukraińcy są też potrzebni, żeby firma się mogła rozwijać. Czaję, ciężko się wyzbyć uprzedzeń, bo stereotyp Ukraińca jest już tak silnie zakorzeniony, że nie łatwo jest spojrzeć z innej perspektywy. Co do tego, ze kradną, zgłosił ich ktoś? Wiem, że to "kablowanie", ale czasami jest potrzebne. Ogólnie nie uogólniałbym, że "wszyscy są źli", bo to są poszczególne osoby, tak samo jak bywa wśród Polaków. Może usprawiedliwiam, bo staram się ich zrozumieć, są w obcym kraju, który mimo wszystko ma inną kulturę, inne zachowania...ciężko się wdrożyć. To samo można powiedzieć o stereotypie Polaka pracującego za granicą...postrzegany jest dokładnie tak samo jak Ukrainiec u nas. Może inaczej na to patrzę, bo pracowałem za granicą i tam zwykle traktowali mnie z góry, przez to, że obraz Polaka był taki a nie inny, mimo, że pracowałem jak trzeba i trochę potrafię się wczuć w sytuację. Co do reszty, nie będę się zbytnio wypowiadał, nie każdemu musi ta praca odpowiadać, zrozumiałe. Ale skoro w innych firmach "jest lepiej", to czemu nie przeniesiesz się do wspomnianej innej firmy?

Pomocna?
Tak2Nie2
CNO
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Winetou 06.05.2019 09:15

Ja akurat nie jestem z tych co tylko psioczą,(usunięte przez administratora)jeżeli firma płaciłaby normalną pensje (myślę, że 2500 na ręke plus jakieś premie i byłoby w porządku) a nie minimalną krajową toby polaków było o wiele więcej.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Taka sobie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Winetou 06.05.2019 09:15

@Winetou Jak tak zachwalasz tą pracę to powiedz wszystkim tutaj zaglądającym dlaczego w zeszłym roku było prawie 50% Polskiej załogi i 50% Ukrainskiej a na obecną chwilę jest 20%Polaków a Ukraińców 80% to ciekawe ile bedzie w przyszłym roku ? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
Rafał
 Opinia
@CNO 02.05.2019 11:23

Wynagrodzenie to bardzo istotny aspekt zatrudnienia. Jeżeli nie jest ono według Ciebie satysfakcjonujące spróbuj zawalczyć o podwyżkę. Czy inne bonusy i dodatki do pensji takie jak premie lub szkolenia też są formą gratyfikacji i mogą podnieść motywację osób zatrudnionych. Jakie masz zdanie na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lucek
 Opinia
@Rafał 27.05.2019 12:58

Czy nie mając doświadczenia mozna startowac do tej roboty? Są teraz przyjecia?

Pomocna?
TakNie
CNO
 Opinia
@Rafał 27.05.2019 12:58

@Rafał Jakie bonusy? Jeżeli operator maszyn ma płacone 2600brutto na miesiąc, gdzie ze wszystkimi niby premiami ma na reke 2200. To ile mogą mieć pakowaczki? 1900? To jest śmiechu warte. Zapieprzać jak beduin i nie mieć nawet dwóch tysięcy? Oni nie dadzą żadnej dodatkowej premii,(usunięte przez administratora) Sorry bardzo, ale ja mam swoją godność i swoje aspiracje, a moimi aspiracjami na pewno nie jest żyć jak większość ludzi od 1go do 1go i ciułać i za przeproszeniem g...z tego mieć.

Pomocna?
Tak1Nie
bzt
 Opinia
@CNO 10.06.2019 20:35

"to ile pakowaczki mogą mieć?" jak nie wiesz to po co sie wychylasz, nie masz z kim pogadac?

Pomocna?
TakNie
Zbigniew
 Opinia
@CNO 10.06.2019 20:35

Wiecie może, czy pracodawca zatrudnia osoby tylko na okres wakacyjny? Zbliżają się wakacje, a tym samym na rynku pracy pojawi się sporo młodych osób, które chciałyby rozpocząć swoją karierę zawodową, bądź zarobić pieniądze na wymarzone wakacje lub studia. Czy firma Dr. Schumacher daje możliwości zatrudnienia takim osobom? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
młoda
 Opinia

można się u was zaczepić na same wakacje?

Pomocna?
TakNie
Aglagla
 Opinia
@młoda 30.05.2019 09:35

Raczej tak

Pomocna?
TakNie
Anka
 Opinia

Dzień dobry. Jeżeli to pytanie już padło, to przepraszam, ale nie miałam czasu się zagłębiać w forum, ale czy nadal prowadzone są rekrutacje co tydzień ( o ile dobrze pamiętam było to w środy o 10:30), tak jak miało to miejsce dawniej? Pytam pod kątem pracy dla znajomej, sama tu pracowałam, ale już dłuższy czas temu, więc nie wiem na ile się to zmieniło i nie chcę wprowadzać jej w błąd, więc wolę się upewnić. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
1
nick
 Opinia
@Anka 15.05.2019 08:39

chyba we wtorki i czwartki o 10:30

Pomocna?
TakNie
A
 Opinia
@nick 16.05.2019 10:45

jesteś pewien?

Pomocna?
TakNie
1
pikadeli
 Opinia
@A 17.05.2019 08:12

kilka komentarzy niżej ktoś pisał tak samo, więc pewnie tak, 2 osoby raczej się nie mylą

Pomocna?
TakNie
Rafał
 Opinia
@pikadeli 20.05.2019 08:16

Znacie może warunki zatrudnienia na stanowisku magazyniera? Obecnie firma Dr. Schumacher prowadzi rekrutację na to stanowisko https://www.schumacher-online.pl/praca-kariera/praca-kariera W ogłoszeniu tym, widnieje informacja o premiach uznaniowych oraz frekwencyjnych. Rzeczywiście jest tak, że można otrzymać premię za przepracowanie wszystkich dni pracujących w firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
koń
 Opinia
@Rafał 20.05.2019 09:57

jest jak w ogłoszeniu

Pomocna?
TakNie
Anka
 Opinia
@nick 16.05.2019 10:45

Dzięki wielkie za informację ;)

Pomocna?
TakNie
frodo
 Opinia
@nick 16.05.2019 10:45

gdzie są te rekrutacje? i co trzeba mieć ze sobą?

Pomocna?
TakNie
.
 Opinia
@frodo 23.05.2019 11:58

mózg

Pomocna?
TakNie
eh
 Opinia
@. 24.05.2019 13:24

Patrzcie go, jaki błyskotliwy...

Pomocna?
TakNie
Noo
 Opinia
@eh 27.05.2019 12:08

Ale jakby nie było ma trochę rację. Nic szczególnego nie potrzebujesz, grunt to właśnie mieć łeb na karku i jakoś się zaprezentować

Pomocna?
Tak1Nie
Lus
 Opinia

Jakie są działy w dr. schumacherze? Pakowacz pewnie magazyn labolatorium co jeszcze??

Pomocna?
TakNie1
pokoloko
 Opinia
@Lus 07.05.2019 08:22

działy jako takie to tak jak wymieniasz, pakowalnia linia produkcyjna, magazyn no i biuro oczywiście chyba, ze chodzi o stanowiska konkretne?

Pomocna?
TakNie
Lus
 Opinia
@pokoloko 08.05.2019 08:30

Stanowiska też wymień jak możesz

Pomocna?
TakNie
pokoloko
 Opinia
@Lus 09.05.2019 09:15

no to pakowacz, maszynowa-pakowacz, operator maszyn (młodszy/starszy), paletowy, lider pordukcji, mechanik, brygadzista, laborantka...no jest tego trochę, pewnie nie wszystko udalo mi się wymienić

Pomocna?
Tak1Nie
Lus
 Opinia
@pokoloko 13.05.2019 08:17

Dziękuję

Pomocna?
TakNie
CNO
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

@Poli Naprawdę odradzam, ale jeżeli chcesz się już zaczepić to we wtorki i czwartki o 10:30 bodajże są przeprowadzane rekrutacje w zakładzie.

Pomocna?
TakNie1
NEw
 Opinia

Dla osób bez doświadczenia takich jak ja jak zaczynałem to dobre miejsce

Pomocna?
TakNie1
fic
 Opinia
@NEw 10.04.2019 09:46

prawda w sam raz jako pierwsza praca moze nie na cale zycie ale do zaczepienia sie na dluzszy czas spoko

Pomocna?
TakNie1
grazia
 Opinia
@fic 11.04.2019 13:19

Dokładnie zgadzam sie fascynujaco to tu nie jest ale robisz robote wracasz do domu i o pracy nie myślisz mnie odpowiada taki system

Pomocna?
Tak1Nie1
Poli
 Opinia
@grazia 18.04.2019 12:49

a na jakich stanowiskach pracujecie? bo planuje się zaczepić właśnie, a chciałabym coś więcej wiedzieć ewentualnie już o konkretnych stanowiskach

Pomocna?
TakNie1
Yup
 Opinia
@Poli 23.04.2019 08:32

Szukają kogoś?

Pomocna?
TakNie1
Poli
 Opinia
@Yup 24.04.2019 09:54

ogłoszeń nie widziałam, ale ja zamierzam po prostu uderzyc i zapytać czy mają zapotrzebowanie ale zanim to zrobią to jednak wole jakieś rozeznanie zrobić

Pomocna?
TakNie1
grazia
 Opinia
@Poli 25.04.2019 09:14

ja jako pakowaczka pracuje i tak jak mowie, pasjonująco to nie jest, ale robie swoje i już a ty w jakie stanowisko byc celowała?

Pomocna?
TakNie1
Poli
 Opinia
@grazia 26.04.2019 08:41

po prostu szukam pracy gdzieś na produkcji. W tym momenie juz nie mam konkretnych wymagań. Jak ogólnie jest ok to reszty się nauczę. Jak sądzę

Pomocna?
TakNie1
Figaro
 Opinia
@Poli 30.04.2019 05:36

Oczywiście, że się nauczysz, na spokojnie. Ogólnie na produkcyjnych pracowników, pakowaczy, maszynowe jest ciągle zapotrzebowanie, więc uderzaj śmiało.

Pomocna?
Tak1Nie1
Poli
 Opinia
@Figaro 30.04.2019 09:02

dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi, jak będę miała jeszcze jakieś pytania czy wątpliowści to pozwolę sobie tu napisać :)

Pomocna?
TakNie1
Kiwi
 Opinia

Zatrudnili już kogoś do labolatorium? Wiem, że szukali kogoś, chciałam się ubiegać ale nie wiem czy nie "przyzwlekałam" za długo :(

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
esteban
 Opinia
@Kiwi 15.04.2019 08:35

ogłoszenia nigdzie nie widze, więc niestety jest spora szansa, że 'przyzwlekalas' właśnie

Pomocna?
TakNie1
Zazula
 Opinia
@Kiwi 15.04.2019 08:35

Może zadzwoń? Będziesz mieć pewność wtedy.

Pomocna?
TakNie1
Kaliber
 Opinia

Lubię atmosferę w Dr. Schumacher Sp. z o.o. za: Normalnie pracuje niczym się nie stresuje

Pomocna?
Tak5Nie4
germany
 Opinia
@Kaliber 04.03.2019 12:22

ale obłuda kto to pisze chyba ktoś znowu chce komuś posłodzić heheh Dobra atmosfera wystarczy poczytać komentarze poniżej i wszystko wiadomo

Pomocna?
Tak7Nie
Kaliber
 Opinia
@germany 04.03.2019 18:42

wiesz gdzie mam te opinie łącznie z twoją? się nie stresuje ja tam zadowolony z jestem z życia, ja tam nie mam problemow - zadnych i zrób sobie z tym info co chcesz. Pozdrawiam cie

Pomocna?
Tak1Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
luz
 Opinia
@Kaliber 05.03.2019 10:54

Potwierdzam polecam

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja
 Opinia
@Kaliber 05.03.2019 10:54

A pracujcie sobie bezstresowo na luzie jak wam zdrowia nie szkoda !! (usunięte przez administratora)Życzę wam dużo zdrówka i miłej atmosfery (usunięte przez administratora) .Ja już mam tego dość i ze względu na swoje zdrowie niedługo odchodzę bez względu na miłą atmosferę :) uciekam moje zdrowie jest ważniejsze niż ta firma i super praca

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
123
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ja 06.03.2019 14:15

To fakt ze te opary z roznych płynów unosza sie w powietrzu a my to wdychamy ale bhp mówi ze maja swoje normy i one nie sa przekroczone tak samo jak hałas ale nie zdaja sobie sprawy ze czlowiek spedza w tym 8h przrz 5 dni w tygodniu. A oni przyjda zmierza pomiar przez 5min i uważają ze jest ok. A co do pensji to niech lepiej docenią Polaków tych co zostali bo jeszcze trochę i będzie to zaklad ukraiński bo polscy pracownicy maja dość . żeby doświadczony polak zarabiał tyle co nowo przyjety to kpina powinni wprowdzic stażowe za lata pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inn
 Opinia
@ja 06.03.2019 14:15

Czy pracują w schumacherze czy nie ludzie chorują, młodzi, starzy, dzieciaki mają pokręcone kręgosłupy od plecaków, młodzi ludzie na raka chorują, 20paro latki zawału dostają więc zmiany pracy nie traktowałbym jako powodu chorób i nieszczęść wszelakich. Ale trzyma kciuki w innej oby lepszej, niech ci sie wiedzie i mowie to zupełnie szczerze.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inn
 Opinia
@123 27.03.2019 14:26

123 żeby była pełna jasność też mnie to boli że nowi dostają tyle samo jak nie więcej ale takie czasy i nic nie poradzisz gdziekolwiek nie pójdziesz to to samo jakoś trzeba zachęcić żeby małolatów do pracy zachęcić

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Non
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@123 27.03.2019 14:26

Po pierwsze normy nie są ich - czyli bhp, radzę zapoznać się z rozporządzeniami... bo normy jeśli chodzi o hałas czy pyły wynikają właśnie z rozporządzenia... Najwięcej zawsze mają do powiedzenia osoby, które nie są najczęściej w ogóle zorientowane w temacie.. Po drugie firma z zewnątrz wie jaki jest czas narażenia danego pracownika, bo przeprowadza "wywiad" z pracownikiem i to wszystko wynika z Rozporządzenia Ministra Zdrowia...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mambojambo
 Opinia

a ja się wyłamię i powiem, że przesadzacie z deczka panowie...Robota jak robota, jak kogoś to mierzi, to się nie bierze za pracę fizyczną, a nie potem płacz i zgrzyt, jaka ta praca be i fuj. Z takim podejściem to, żadna robota nie będzie wam odpowiadać, gwarantuję

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
vuvu7
 Opinia
@mambojambo 27.03.2019 10:44

ja sie z toba zgadzam. nie przesadzajmy, chyba kazdy zdaje sobie sprawe na co sie pisze

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dziki
 Opinia
@vuvu7 01.04.2019 11:45

No bo robi się dramy tam gdzie nie trzeba, normalna robota, a tu wywody jak na doktoracie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hłehłe
 Opinia
@Dziki 03.04.2019 11:32

no co ty, jak by tak na doktoracie lecieli, to raczej nie wróżyłbym zdobycia tego tytułu, komisja by miała zonk, że licencjata zrobili w ogóle

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Trex
 Opinia

2tysie na starcie, za pakowanie do kartonow. Praca prosta jak konstrukcja cepa, może nie dożywotnio ale na jakiś czas bardzo dobra

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kloss
 Opinia
@Trex 15.03.2019 06:37

2000 ojro nono chyba nie PLN haha ŚMiechu warte w tych czasch takie stawki proponowac na jakim wy świecie żyjecie Ja bym się wstydził przyznać a wy o tym piszecie jak by to była normapisać wstyd to już lepiej iść fo Toyoty tam dają więcej na start bez przyuczenia

Pomocna?
Tak1Nie1
Kloss
 Opinia
@Trex 15.03.2019 06:37

(usunięte przez administratora) Dajcie sobie siana z tymi dyrdymałami podnieście ludzią pensje zamiast się tutaj rozpisywać i przechwalać . Co zrobicie znowu huczną imprezę w Gołebiewskim dla Niemców poczhwalicie się w mediach nagłośnicie jacy nie jesteście the beściaki i co z tego a ludzie tyrają za gorsze .Przestańcie dajcie zarobić a nie bedziecie musieli zatrudniać nikogo do lansowania się ttutaj i parę tysi zostanie w budrzecie .Pracuję 10 lat zarabiam 2500 pln netto przy dobrych wiatrach a jak ktoś zachoruje na miesiąc dostaje 1700 -1800 pln i wy to nazywacie zarobkami przestńcie sciemniać(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hans
 Opinia
@Kloss 18.03.2019 17:18

Jak od 10 lat nie miałeś jaj żeby coś zmienić w swoim życiu to weź teraz wsadź se w buty te żale Kloss

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MAJA
 Opinia
@Kloss 18.03.2019 17:18

TO CO ZARABIAMY TO JEST OPLATA ZA IMPREZKE W GOLEBIESKIM ZA JEDNEGO GOSCIA DAJCIE LUDZIA ZAROBIC A NIE ORGANIZUJECIE SMIESZNE IMPREZKI PRZELICZCIE TO NA LUDZI KTORZY UWAS PRACUJA A PODEJRZEWAM ZE TO JESZCZE ZOSTANIE ,LUDZIE POWINNI SIE ZBUNTOWAC I OLAC CALA TA IMPREZKE

Pomocna?
Tak1Nie2
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaja
 Opinia
@MAJA 20.03.2019 08:43

Maja wyłącz capslocka bo nie dodaje ci to powagi, tylko wkurza jak się czyta. (Naciśnij przycisk po lewej str. klawiatury. W większości klawiatur będzie to czwarty klawisz od góry podpisany CAPS. Uda ci się - powodzenia)

Pomocna?
TakNie
Ela
 Opinia
@Kaja 21.03.2019 10:07

Oooo ta wiadomość pokazuje jak jest traktowany pracownik z produkcji przez nasze,, wyższe sfery,,

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pakowaczka
 Opinia
@Trex 15.03.2019 06:37

Trex@ ciekawe ile za tą prostą pracę (usunięte przez administratora) zapłacą nam w tym roku premi na zbliżające się świeta :) Jesteś dobrze zorientowany z tego widzę po twoim komentarzu i zuważyłam że jesteś z tych co są bliżej stołka w biurowcu wiec może nam powiesz ? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Lubie atmosferę w Dr. Schumacher za: Jest spoko

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

UWAGA !!!!!!! WAZNA INFORMACJA DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW OD 1 MARCA wielka podwyżka dla KAŻDEGO!!!! AŻ O CALE 4% BRUTTO WIĘCEJ!!!! Ta firma to kpina :/

Pomocna?
Tak1Nie6
3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szarik
 Opinia

Co jak co ale renoma firmy przekłada się na prace

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
satysfakcja
 Opinia

Polecilbym prace na magazynie ale sie boje ze mnie zjedziecie za to ze mi sie podoba...

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronek
 Opinia
@satysfakcja 07.03.2019 11:28

Haha racja lepiej sie nie wychylaj bo cie znajda ps. ja tez nie narzekam :D

Pomocna?
TakNie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zaba
 Opinia
@Bronek 11.03.2019 12:28

Tajne stowarzyszenie wielbicieli Dr. S.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pakowaczka
 Opinia
@satysfakcja 07.03.2019 11:28

Nie polecaj tam też jest (usunięte przez administratora) jak w tej całej firmie magazyn niczym się nie wyróznia poza tym że jest wiecej cwaniaczków i (usunięte przez administratora)niż na produkcji .Ale to nie nowość każdy o tym wie kto tutaj pracuje ja bym swoim znajomym nie poleciła pracy na magazynie a w szczególności magazynu komponentów to jest kompletna patologia co tam się dzieje. Piszę to dlatego żeby nowi kandydaci zastanowili się zanim zdecydują się podjąć w magzaynie pracę. Stali pracownicy doskonale wiemy co tam się dzieje tylko dziwi nas jak długo ma zamiar góra to tolerować takie zachowania patalogiczne . Nas sie kontoluje sciga, kara za byle co premią a oni robią co chcą wjeżdzają swoimi samochodami i wywożą co chcą palą papierosy kiedy mają ochotę chowają się za belami za materiałem na wózkach grając w grę widać mnie nie wudać i sami się z tego jeszcze smieją śmieszne co ? Grają w gry internetowe lub spią za materiałem żrą się miedzy sobą to jest jakaś totalna patolgia a podukcja często nie ma towaru na czas pożniej jest scigana za brak wykonanych norm. Każdy z nas to widzi przchodząc przez magazyn a odpowiedzialni za w/w magazyn tego nie zauważają co jest grane ? .Dlaczego nie wyjedzają głowną brama koło biurowaca ? Czy w tej firmie obowiązują dwa standarty jeden dla magazynów drugi dla reszty firmy gdzie każdy może być na bramie skontrolowany na chybił /trafił a oni co święte krowy są ?Mam nadzieję że ktoś to odpowiedzialny przeczyta to co piszę tutaj i weźmie się za ich sielankę i skończy z tą patologią zwaną magazynem .Koniec zmowy milczenia jak do tej pory panowała mamy dość tych trutni . Pozdtrawiam zarząd i mam nadzieję że się weżmie za tą patologię z całą powagą

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
widlowy
 Opinia

Ktos cos wie o ofertach pracy? Jakie uprawnienia wymagaja II wjo wystarczy? jaka pensja?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
germany
 Opinia
@widlowy 19.02.2019 09:33

Tak są za granicą 1800 euro netto na okresie próbnym pod warunkiem ze ci je uwzględnią

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oleg
 Opinia
@widlowy 19.02.2019 09:33

uprawnienia musisz miec, wiadomo, Iwjo zawsze dobrze widziane II koniecznie a warunki zatrudnienia róznie, zalezy od doswiadczenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PLS
 Opinia
@Oleg 20.02.2019 11:03

poda ktos linka do ofert??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sls
 Opinia
@PLS 27.02.2019 16:25

chciałem pomóc ale w linkach widzę tylko do labolatorium nie wiem czy na wózek akurat ale pewnie by się coś znalazło innego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dr.sprawiedlowosc
 Opinia

@riki kiki haha hit nowowść! ten kto jest wyzej zarabia wiecej! nigdzie indziej tak nie ma tylko w tej beznadziejnej firmie co za niesprawiedliwosc... Ucz sie pilnie, pracuj wiele a i tobie sie dostanie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
predator
 Opinia

jak ja widze co wy za farmazony tu wypisujecie to ja sie zastanawiam czy ja pracuje w tej samej firmie co wy?? wy chyba nie widzieliscie zlych warunkow pracy ludzie!! to juz nie prl czy sie stoi czy sie lezy to wyplata sie nalezy trzeba pracowac a wszystko się odpłaci! pozdrawiam cieplo

Pomocna?
Tak9Nie
Nick
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:46

Dlaczego trzeba takie rzeczy zgłaszać? Firma nie widzi jak dzieli ? Będąc na magazynie mam pewniaków że dostanę sowita premię A ktoś pakując? Jest gorszy? A przede wszystkim ma dostać dużo mniej ? Dlaczego?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:46

Na pytanie o uczciwości i równym traktowaniu nic nie odpisujesz więc bronisz swojej większej premii wymijajaco pisząc co piszesz

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Druh
 Opinia
@Nick 14.02.2019 16:01

Nick nie o to chodzi. Postulat słuszny tylko że jakby chcieć rozdzielić sztywny fundusz wszystkim po równo to każdy dostałby po 5zł

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Druh 15.02.2019 12:32

Jeśli maszynowa pakowaczki 'mechanicy' laborantki dostają taka sama kwotę Bo jedno np dostaną 30zl a reszta 300zl to nie wyjdzie po 5 . Poza tym nie mam pewności czy dziś przekroczymy normę bo może maszyna się zepsuć a reszta ma mimo wszystko premię pewna . Każda awaria czy postój jest zglaszany to fakt . A mechanik albo przyjdzie albo nie ma czasu a na drugi dzień przychodzi notować tzn się dopisać jeśli maszyna zalicza się akurat do premii to nie fair.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
riki kiki
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:46

Ha ha a niby tak miła atmosfera każdy sobie grabę na dzień dobry przybija jest mniam mniam wspaniale no rewelacja i co riki kiki miał rację :) Ludzie pójdziecie w końcu po rozum do głowy . Po co wam te problemy 20 czy 200 zł warte są waszego zdrowia? Nie róbcie więcej nikt nie będzie miał premii będzie po problemie po co te nerwy :) Zmieńcie pracę zarabiajcie spokojnie więcej godniej bez stresu . (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Ja nie rozumiem jednego . Gdyby nie maszynowe pakoeaczki mechanicy to firma by padła s najwięcej kasy dostaje cała reszta .. zespół składający się z wyprodukowania i opakowania paczek (usunięte przez administratora) by jakaś tam pewnie 20 30zl zarobić dodatkowo i to jedna tylko maszyna na zmianę a laborantki Brygadzistka magazyn dostaje bez względu która maszynowa z resztą zrobią ponad program . A reszta dostanie dobę z makiem . Co to za sprawiedliwość? Oni i tak dostaną ponad 200 300zl ! A ty się zajezdzaj i zarobisz 20zl albo o nie !? Kto to wofole ustala ? Dlaczego inni mają gwarantowana kasę a my nie ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
predator
 Opinia
@Nick 14.02.2019 13:58

A skad ty to mozesz wiedzieć???? moze ty przedzielasz ten hajs czy co? wiesz odkad pamietam to to wzsystko dziala na zasadzie robisz to dostajesz kase proste

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:10

W tym wszystkim chodzi o to że na całą halę wystarczy jedna maszyna przekroczy podana ilość to dostanie kasę ok . Ale dlaczego gwarantowana kasę mają inni min. Ci wyżej ? Niektórzy wogole nie dostaną bo maszyny nie są w stanie przerobić więcej niż są w stanie . A magazyn i reszta mają 300zl bez względu na wszystko Więc ci co najbardziej się starają nie TO że dostaną marne 20zl albo i nic a reszta ma zagwarantowane . Laborantki itd dostaną kasę bo któraś maszyna przerobi więcej więc mają pewniaka a ci co na to się zacharowuja ????

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:10

Gdybym to ja 'przedzielala' hajs to dostaliby ci co owszem pracują więcej bo większa wydajność z lepszą motywacją wpływ a też lepiej dla zakładu. Laborantki itd ci co mają pewniaka nie dostali by nic bo robią robili to co zawsze . A zwiekszylabym kasę dla tych co na prawdę się starają dla paru groszy bo to od nich wszystko się zaczyna . Nie sądzisz? Gdyby ta cała kasę przeznaczyć na tych wszystkich pakowaczy maszynowe i reszte zalogi ale 3 maszyny uzyskując największe wyniki z większą nagrodą to wszyscy dostali by większą chęć do pracy a firma większy zysk

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
predator
 Opinia
@Nick 14.02.2019 15:30

powiedz mi czy ty naprawde myslisz ze im wyzej jest czlowiek tym mniej robi i tym wieksza kase dostaje?? nie zdajesz sobie chyba sprawy ze im wyzej tym wieksza odpowiedzialnosc a czy to jest ich wina ze maszyny nie wyrabiaja??? powiedz mi czy kiedykolwiek zglosilas to komus? nikt ci nie odmawia tego ze jestescie wazni dla firmy ale czy najwazniejsi i niezastapieni??? mam nadzieje ze kiedys ciezka praca doczekasz sie awansu na wyzsze stanowisku i zobaczysz ze to nie sa wieczne wakacje

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@predator 14.02.2019 15:41

Gdyby nie ci wszyscy przy maszynie wy nyscie nic nie dostali . Chodzi o yo ze jak jiz cos dawac w nagrode to fair . Porozdzielakcie to uczciwie rowno . Jak nokt nie przekroczy to nikt nie dostanie . Ale jak podzieli się ta cała kasę i da szansę większej ilości osób to chętniej ludzie będą pracować. Czy to takie trudne? Każdy tam ciężko pracuje ale czy na ta cała premię nie pracują wszyscy ? To dlaczego nie dostają po równo? Dlaczego magazyn ma więcej niż nie jeden pakować ? Jak ja nie spakuje on nie będzie miał pracy . Dlaczego więcej maszyn nie może mieć szansę na mały zarobek ? W łatwy sposób można ustalić miejsc a Miejsce 1 nawet głupie 50zl Miejsce 2 40 I 3 30zl . Tak by to ubylo? Nie bo nie 3 maszyny y się starały a cała Hala o to jeszcze większą kasa dla firmy A są maszyny które nie wyciągna więcej więc zmiejsz o parę % wydajności na papierze by było równo traktowane .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
predator
 Opinia
@Nick 14.02.2019 15:53

Piszac te pomysly na forum nie masz praktycznie zadnej szansy ze zostana ona chociac przemyslane. dlatego trzeba takie rzeczy zglaszac bezposrednio do kiero itp.... ja nie bronie swojej premi o czym ty mowisz?? zawsze tylko staram sie wczuc w skure innych zanim ocenie i potrafie sobie wyobrazic ze oni nie raz maja duzo wiecej pracy niz nam sie moze przysnic i jeszcze odpowiadaja za nas swoim nazwiskiem. a do tego mozesz z reka na sercu powiedziec ze kazdy na magazynie sie rowno stara i rowni ciezko pracuje???

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Benio
 Opinia

Czy w końcu będą jakieś podwyżki w tej firmie, bo bez jaj nie da się żyć za takie grosze.... Ja się pytam jaj tu żyć panowie prezesi?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia
@Benio 28.01.2019 11:46

Kwestię zarobków można rozpatrywać w sposób indywidualny. Miej na uwadze, że wynagrodzenie, które otrzymujesz w firmie Dr. Schumacher, może Cię nie satysfakcjonować, ale niektóre osoby już z kolei tak. Ze sprawą ewentualnej podwyżki powinieneś udać się bezpośrednio do Zarządu tego przedsiębiorstwa. Masz już za sobą rozmowę z nimi na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jolo
 Opinia
@Agata 28.01.2019 15:01

Agatka o czym Ty mówisz? Riki Kiki i reszta jego ferajny tylko na gw są mocni a do pracy zapychają pierwsi i nawet nie jękną

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
riki kiki
 Opinia

Ściema i samochwalstwo wiadomo jaka ta firma jest na prawdę i nikt tego nie zmieni żadne ściemnianie To jest zwykły kołchoz a i w Niemczech w okolicach firmy też nie mają dobrej opinii jako pracodawcy Ukraińcy nie długo wyjadą do Niemiec i kto tam będzie pracował sami nieszczęśnicy lub ci którzy nie mają wyjścia albo cwaniaczki którzy umieją się ustawić coś wynieść sprzedać zakombinować żenada nie firma

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yyy
 Opinia
@riki kiki 18.12.2018 01:12

bardziej żenujące są takie sieroty co tylko w internecie mogą się wygadać i na tym koniec

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia

Dobra, jak łatwo wypunktować negatywy a nikt nie powie o premiach na przykład bo w końcu w każdym - i tu sobie wkleicie wszystkie epitety jakich używacie o dr. schumacherze - że jest premia frekwencyjna, uznaniowa, że są bony na święta jedne i drugie, że możliwe są pożyczki mieszkaniowe dla pracowników, dofinansowania do urlopów wypoczynkowych, że w przypadkch trudniej sytuacji życiowej udzielają bezzwrotne zapomogi że po roku każdy dostaje podwyżke - bez jaj panowie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Riki kiki
 Opinia
@qwerty 07.01.2019 14:52

Wielkie rzeczy "premia na święta 400zl 200zl dofinansowania do urlopu " przecież to ludzie pracujący w tej firmie sami składają się ze swoich składek na fundusz socjalny .W takim razie ile firma dokłada do pobranych składek z funduszu ? To nie są żadne argumenty ponieważ większość firm daje takie premie swiateczne a do urlopu dofinansowują ponad 1000zl .Dodatki do urlopu w tej firmie to jest to co zostaje ze składek na fundusz odejmując premie swiateczne .A gdzie tutaj zasługa firmy ile ona dokłada rocznie do składek które ludziska oddają ze swojej kasiory na fundusz socjalny ale tylko chwalić się tutaj potrafią :) Jak zwykle ściema :)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szast
 Opinia
@Riki kiki 08.01.2019 10:59

Riki kiki jak gdzie indziej dają premie po klocku to czemu tak nie pracujesz? skąd ty w ogóle takie stawki wytrzasnąłeś stary to jest firma, która nie zatrudnia 5 osób na krzyż tylko trochę więcej więc wyjmij ręce z kieszeni na chwile i sobie poprzeliczaj

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hiphop
 Opinia
@Riki kiki 08.01.2019 10:59

Riki Kiki jak ci zle to pakuj sie i idz gdzie indziej a nie placz tutaj nikt was na sile nei trzyma to po colere takie cykri tutaj odstawiac

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Riki kiki
 Opinia
@hiphop 14.01.2019 11:31

hip hop już dawno nie pracuję a piszę żeby inni się do tego bajzlu nie wpakowali bo każdy normalny w tych czasach sprawdza opinie o firmie zanim się przyjmie I dlatego tutaj wpisuje swoje opinie mam takie prawo !!! Nerwica człowieka bierze jak widzę durne wpisy tzw. podwójnych agentów ,(usunięte przez administratora)jak zwał tak zwał każdy wie o co chodzi .Każdy kto w tej firmie pracował powinien wpisywać co przeżył a ci którzy pracują co przeżywają z (usunięte przez administratora)kierownikami i brygadzisatmi oraz innymi w (usunięte przez administratora)żeby inni nie cierpieli i zdrowia psychiczne i fizycznego na darmo nie tracili .Pracy jest mnóstwo tylko kwestia odrobiny odwagi i chęci zmiany swojego życia na lepsze to nie są bzdury czy akt mojej rozpaczy ja już mam to za sobą i było warto . Bedę kaŻdemu opowiadał co spotyka tutaj ludzi jaki jest brak szacunku do człowieka jakie jest nie równe traktowanie (usunięte przez administratora) .Mam kontakt z wieloma pracownikami waszej firmy oraz z rodziny i nie ma osoby która by chwaliła co tam się dzieje a to już o czymś świadczy . Dlatego twój wpis jest żałosny i bez sensu musisz być chyba z tych podwójnych

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szast
 Opinia
@Riki kiki 15.01.2019 15:55

a potrójnym albo poczwórnym od razu. Dopuszczasz do wiadomości, że komuś może się pracować dobrze, bo jak pisałem wcześniej ktoś zapracował na szacunek i ma z kim pogadać w pracy, ma z kim przybić piątkę bo nie jest sierotą której nikt nie lubi albo leniem, którego się nietoleruje. Wytłumacz mi swoją logikę, nie pasowało zmieniłeś firmę good for you napisałeś tu, ostrzegłeś, czujesz się jak misjonarz, zbawiciel świata? też dobrze, tylko pytanie na nowej firmie też się tak udzielasz czy syndrom sztokholmski nie pozwala ci iść dalej dlatego się udzielasz na "swojej byłej", nowa taka super?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
riki kiki
 Opinia
@Szast 16.01.2019 14:10

@szast tak nowa moja firma oraz ludzie w niej pracujący jest the best i nie muszę krytykować tego jak się pracuje jak jest zarządzana Jeśli jest wam tak dobrze to po co się tak tutaj rozpisują inni dlaczego jest taka rotacja to wszystko nie jest zastanawiające ? czy te osoby pracujące w tej firmie które się tutaj krytycznie wypowiadają czy im jest również tak dobrze jak tobie ? .Kolejny przykład tego jakie łgarstwa wypisujecie żeby ratować opinię o tej firmie . Owszem jak już wspomniałem będę pisał co uważam za słuszne aby informować o tej firmie ponieważ po to jest tutaj ten portal założony a i nie mam dobrych wspomnień z tej firmy nie przez ludzi tylko jakości zarządzania oraz atmosfery jaka tworzą dla własnych korzyści .Czy ci się podoba czy nie są różne opinie krążące o tej waszej wspaniałej najlepszej i najdoskonalszej na świecie firmie z przewagą tych negatywnych i niby dlaczego inni chcący się przyjąć nie mają o tym wiedzieć żeby nie powielać mojego błędu i wielu innych osób które już nie pracują . Jeśli twierdzisz że jest tak wspaniale to powiedz jaki procent jest Polskich pracowników a Ukraińskich czy nie 20 %do 80% czy to też przypadek ? Czy po prostu jest problem w okolicy Lubania ze znalezieniem pracowników którzy są zorientowanie w temacie a dlatego firma musi się posiłkować pracownikami z Ukrainy i innych nacji ? Więc twoja opinia o dobrej atmosferze oraz wspaniałej firmie nie ma sie ni jak do tego co ludzie tutaj wypisują szkoda słów żenada

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szast
 Opinia
@riki kiki 16.01.2019 17:07

dobra, przyznaje czuję się splugany, że wdałem się z tobą w tą żenującą dyskusję. Masz super prace super bo nas codziennie zastraszają pod groźbą zsyłki żeby przyjść do pracy, nawet w umowie mamy zapisane że mamy być niezadowoleni i z gilem do połowy brody przychodzić do pracy i to samo po pracy. Mam również nadzieje, że twoje ego stosownie napuchło. W końcu ma ku temu powody - zbawiłeś świat, uratowałeś tysiące ludzi. Masz tak wielki dobry uczynek, że zagwarantowałeś sobie miejscówe w niebie. Oddaje ci cześć zbawicielu ludzi ba! świata całego że wypełniasz tak zagorzale swoją misję. Nara!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Riki Kiki
 Opinia
@Szast 17.01.2019 16:02

Ha ha ha dzięki! Masz rację skończymy ten nasz dialog na tym forum bo to nie jest miejsce do tego typu wywodów i uniesień:) Miło się z tobą rozmawiało tak rzeczowo i merytorycznie bez agresji:) . Kończę swoją misję ponieważ powiedziałem co mnie boli kończę jak to określies "swoją misję" i życzę Ci jak najlepiej na twojej drodze do kariery jako błyskotliwego pracownika i obrońcy firmy Dr. Schumachera Powodzenia !!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Szast 10.01.2019 12:02

Tak są takie firmy ktore dają faktycznie po klocku bo nie żerują na składkach pracowników

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mysliciel
 Opinia

poprzedni post i ostatnie wydarzenia to ze Owsiak rezygnuje i ta cala wieloletnia nagonka na niego wiecie zmierzam do tego ze mamy zakodowane w mentalnosci skupianie sie na wszystkim co zle a umykaja nam dobre rzeczy i chyba musze zgodzic sie z lekkim zawstydzeniem z qwerty...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andrzeju
 Opinia
@mysliciel 15.01.2019 09:12

Bo nie jest źle, można się wkurzać z wiadomych względów ale wszędzie gdzie się nie pójdzie taka sama sytuacja jest, przynajmniej teren znany szlaki przetarte

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
z zawod.
 Opinia

NSZZ "Solidarność" przypomniała, że Międzynarodowa Organizacja Pracy już w 2012 r. zobowiązała polski rząd do zmiany przepisów ustawy o związkach zawodowych. "Stało się to po skutecznej skardze NSZZ +Solidarność+ do Komitetu Wolności Związkowych z 2011 r. MOP, jako niezależna organizacja międzynarodowa, uznała wówczas skargę za zasadną, stwierdzając, że polskie przepisy ustawy o związkach zawodowych są niezgodne z konwencjami nr 87 i 135 MOP" - podkreślono. Nowelizacja wprowadza ponadto: mechanizmy ochronne na wypadek nierównego traktowania innych niż pracownicy członków związku z powodu ich przynależności związkowej; możliwość uwzględnienia innych niż pracownicy osób wykonujących pracę zarobkową w liczbie osób warunkującej uzyskanie uprawnień zakładowej organizacji związkowej, jeżeli osoby te świadczą pracę przez co najmniej 6 miesięcy na rzecz pracodawcy objętego działaniem tej organizacji; możliwość uwzględnienia osoby należącej do kilku organizacji związkowych działających u danego pracodawcy tylko jako członka jednej, wskazanej przez tę osobę organizacji związkow (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
riki kiki
 Opinia

(usunięte przez administratora). Część firm ze strefy w Wykrotach tak płaci nawet ponad 1000zł za granicą do 600euro ponieważ dofinansowują do urlopów a nie dają śmieszne 200zł które pozostaje z twoich pieniędzy z funduszu socjalnego które dostajesz bez żadnej łaski i twoja firma ci nic nie dokłada . Możesz ty jak w tej reklamie nie dostajesz więcej bo wydałbyś wydał " na głupoty i dyrdymałki " a tak firma dba o ciebie żebyś nie wydał za dużo :) Wiem co piszę nie piszę głupot za to ty tak no chyba że jesteś podwójnym agentem a to już bym mógł to zrozumieć bo wiele takich tam jest :) Ludzie szkoda mi was kiedy wy zmądrzejecie i przejrzycie na oczy jak was w bambuko robią żenada

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@riki kiki 11.01.2019 09:26

Fakt ,dofinansowanie urlopów to kpina

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lol
 Opinia
@Ja 12.01.2019 11:12

Masz całkowitą rację. Podobnie jest z jubileuszami ???? za rok 100 - kpina. Od wielu lat nie zmiennie. W każdym szanującym się zakładzie jubileusz wypłacają procentowo od zarobków a tu kpina dziś za 10 lat klocek i za pięć lat za 10 klocek. Oszczędność w (usunięte przez administratora) Ale co tam baranki się cieszą. Żenada.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Life is life
 Opinia

Ktoś wcześniej już pisał, że nikogo tu na siłę nie trzymają. Tym co odpowiada pracują, ci którym praca w Schumacherze nie pasuje to niech zmienią prace, przecież to nie jest tak, że rzucacie papierami a góra staje w drzwiach i błaga żebyście zostali bo bez was świat się zawali... bez przesady. Wymagają, oferują warunki wyjaśnione więc teraz żale na forum to jakieś żarty. Trochę cieżko traktować poważnie dorosłych ludzi, którzy pisząc na goworku czekają na cud i dalej siedzą gdzie siedzieli nawet ofert nie przeglądną. Bo strach, że nigdzie was nie przyjmą? na czym polega problem, bo nie rozumiem..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lalus
 Opinia
@Life is life 20.12.2018 16:39

Jak nigdzie nie przyjmą pracy jest wszędzie tylko trzeba chcieć cos zmienic .Ja też długo pracowałem w firmie i za dobrze to nie było .Ciekawe co szefostwo zrobi jak Ukraińcy wyjadą do Niemiec bo granice otwarte od stycznia moze wtedy docenia starych pracowników .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onk
 Opinia
@Life is life 20.12.2018 16:39

O prace jest łatwo. I fakt że nikt nikogo na siłę nie trzyma. Dowodem jest bardzo duża rotacja ludzi. Gdyby nie agencje posrednictwa pracy, które dowoza pracowników zza wschodniej granicy to krzaki by na halach rosły.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lou
 Opinia
@Life is life 20.12.2018 16:39

Posłuchalam i się zwolnilam, powiedz kim jestes a po stopach nawet wycaluje. Wiem, że żyje teraz ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Dr. Schumacher Sp. z o.o. - Lubań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny