Schollglas

Sandomierz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 128 ocen.

Opinie o Schollglas

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schollglas

Kajzer

Najgorsza robota w jakiej pracowałem i najniższe zarobki.I jeszcze przy rekrutacji oszukują że są premie.

anonymous
@Kajzer 01.02.2017 11:54
Najgorsza robota w jakiej pracowałem i najniższe zarobki.I jeszcze przy rekrutacji oszukują że są premie....

nie ma premii dla roboli niestety ale są dla wybranych

Cipek

Szukają już roboli do Machowa że tyle ogłoszeń czy ludzie sie zwalniają masowo ?

Ona

Jak z kontrola jakosci jakie zarobki na reke?

leon
@Ona 06.10.2017 20:51
A kto napisal o braku kwalifikacji? Mam duze doswiadczenie w ontroli jakosci dlatego zapytalam o zarobki. Czy jest warte zachod...

trzeba być chorym na łeb żeby tam skladac podanie,kazdy nowy robi góra trzy dni i spie...dala w podskokach

Gość
@leon 09.10.2017 17:14
trzeba być chorym na łeb żeby tam skladac podanie,kazdy nowy robi góra trzy dni i spie...dala w podskokach...

Zgadzam się w zupełności z tymi słowami. Trochę czasu przepracowałem w tej firmie i nie mam o niej dobrego zdania. Jeżeli chodzi o pana Skroka to jest to człowiek który nie podejmie żsfnej decyzji bez zgody pana Malca. Pan Skrok dochrapał się finkcji niewiadomo jakiej za donosicielstwo i ludzką krzywdę dlatego trzeba bylo mu stworzyć nowe stanowisko które tak naprawdę jest nikomu niepotrzebne jak i wiele innych stanowoisk w tej firmie.

lola

Jak ktoś musi już tam isc to niech się nie godzi na zmiane A i duzy piec-psychiczny tam hartuje.

Airsalon 950

Wg mnie firma Scholl Glass jest dośc ciekawą firmą w której można poszerzać swoje pasje związane z maszynami szklarskimi w firmie jest wiele ludzi którzy się pasjonują szkłem te maszyny te wymiary istna poezja !

doris
@Airsalon 950 01.06.2017 15:48
Wg mnie firma Scholl Glass jest dośc ciekawą firmą w której można poszerzać swoje pasje związane z maszynami szklarskimi w firm...

Dobrze się czujesz?

Mariusz

Witam. Zmienilo sie cos w firmie? Jaka panuje tam atmosfera? Ile wyjdzie na reke 1 wyplata? 1500?

lucky
@Mariusz 10.05.2017 16:30
Witam. Zmienilo sie cos w firmie? Jaka panuje tam atmosfera? Ile wyjdzie na reke 1 wyplata? 1500?

Nic się nie zmieniło a pierwsza wypłata jest identyczna ze 180.

Żaba

Czytam i widzę że nic się nie zmieniło choć już tyle lat tam nie pracuję był syf i nadal jest syf brawo wy :)

Pracownik

Byles chyba takim pracownikiem jak wiekszosc ktora tam przychodzi. Tylko pretensje do wszystkich a od siebie nic.

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie. Ta spółka to kompletne dno, panuje tam nieziemska atmosfera, ludzie traktowani są przez przełożonych jak popychadła, robią z ludzi białych murzynów, a na rozkroju szczególnie - tu wspomnę o dosyć wzmożonej pracy na stołach by zwiększyć im produkcje, bo "Pan i władca Dyrektor produkcji tego tak bardzo chce. Oczywiście nie zapomniałbym o Panu Skroku, który błyska zawsze inteligencją i myśli, że trzęsie całym zakładem. O podwyżkach nawet nie wspomnę, dyrektor odmówi lub da marne "100 zl brutto" by zachęcić na wieczność. Kompletna frustracja panująca na tym zakładzie, smród, ubóstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Obserwator

Najprościej powiedzieć niemiecki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzany przez porąbanych Polaków wszyscy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze strachu przed królem Malcem..... Gdzie PIP jest, nawet w marketach takiego upodlenia nie ma za marne grosze. Wyzysk i murzyństwo w biały dzień

Gość

No nie powiedziałabym ze go tak chwalą

Gość

Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę skoro nie odpowiada wam ta praca droga wolna. A najgorzej jak komuś się niechce robić tylko bajami się zajmuje jeszcze na forum

Robol

W Schollglas zatrudniani są ludzie przez dwie pod firmy Santa-Eko i Eko-Plast. Przez Santa Eko są niższe zarobki , z Eko Plast dostają 50 zł więcej. Ja pracuje przez Eko plast ostatnia wypłata wyniosła 1450 zł. Także porażka. Schollowcy dostają więcej ale już się nie zatrudnia przez Scholla tylko przez te dwie pod firmy. Praca sama w sobie nie jest zła ale atmosfera i ludzie to dramat. Wrednota,chamstwo i zawiść. Jak ktoś ma podobny charakter to się tam odnajdzie ja juz powoli mam dosyć.

xxc

A kim jes skrok d?

Mariusz

Witam, Co powiecie na temat pracy automatyka, jak wygląda praca w tym dziale?

pomocnik
@Mariusz 06.07.2016 19:33
Witam, Co powiecie na temat pracy automatyka, jak wygląda praca w tym dziale?

Większość dnia pracy jako automatyk spędzisz ze szczotką drucianą czyszcząc silniki elektryczne na maszynach z osadzającej się na nich wolnej krzemionki. Pozdrawiam

Mariusz
@pomocnik 14.07.2016 07:08
Większość dnia pracy jako automatyk spędzisz ze szczotką drucianą czyszcząc silniki elektryczne na maszynach z osadzającej się...

Sądziłem, że poszukują automatyka a nie automatu czyszczącego. A tak poważnie, dzięki za odpowiedź na moje pytanko.

Bakero

Po paru latach stracisz słuch,nic nie zarobisz,niczego się nie dorobisz,bedziesz traktowany jak odpad ludzki.Polecam

ziomal987

Czy ogólnie warto zatrzymać się na dłużej jako pomocnik operatora obróbki szkła w firmie Schollglass czy niewarto jak sądzicie?

Piko

A niech każdy zajmie się swoją robotą a nie nazwala jeden na drugiego.Na każdej zmianie jest to samo wyzysk a zarobki marne ale robić trzeba i tyle.

gość

uderzyć w stół nożyce się odezwą

gosc

Odkąd na zm C niema jednego .''osobnika ''jest wreszcie normalnie i to opinia wszystkich jest nareszcie spokój

paloma
@gosc 11.06.2016 21:39
Odkąd na zm C niema jednego .''osobnika ''jest wreszcie normalnie i to opinia wszystkich jest nareszcie spo...

A zmiana A chwali sobie tego osobnika.

xxx

Jeżeli ktoś chce pracować uczciwie to mile będzie widziany na A zmianie a jeżeli przyjdzie szukać wrażeń to tylko na duży piec na zmianę C tam podobno teraz jest jeden wielki burdel na wałkach

pracownik
@xxx 11.06.2016 21:23
Jeżeli ktoś chce pracować uczciwie to mile będzie widziany na A zmianie a jeżeli przyjdzie szukać wrażeń to tylko na duży piec...

Każda zmiana ma swoje plusy i minusy. Fakt, faktem to nie jest praca ani dla ludzi ambitnych, ani dla chcących zarobić :(

Frezja

Przestrzegam wszystkich przed największym życiowym błędem! jak ktoś wpadnie na pomysł złożyć tam podanie,to niech natychmiast się w łeb jeb..nie młotkiem i to najlepiej pięcio kilowym.Jeśli ktoś się zdecyduje bo z głodu zdycha lub jest przygłupem(innej opcji nie ma)to pod żadnym pozorem niech się nie zgadza na duży piec i zmiane A------lepiej żebrać na ulicy.

gosc

A prawda jest taka że jest duże skupisko ludzi i zawsze ktoś komuś nie spasuje jak w każdym większym zakładzie pracy czy to będzie współpracownik czy brygadzista czy dyrektor takie życie niestety

to ja

jesteś w błędzie. dobrze byłoby żeby pracownik przed podjęciem pracy wiedział jakim człowiekiem jest jego przyszły przełożony. a czy jesteś anonimowy czy nie to niech się martwi ten kto ma coś na sumieniu, czyli pisze nieprawdę i oszczerstwa.

gosc

Ludzie co z wami ta strona nie jest przeznaczona do napierdzielania na kogoś ci z biura mają naprawdę beke z tego co wy piszecie na te wszystkie zmiany i na tych ludzi a pozatym nie jestescie tak do konca anonimowi niezdajecie sobie z tego sprawy?

xxx

Nie da się bez emocji patrząc na jednego z nich pseudobrygadziste BOSMANA to jest gość.Totalne bezmózgowie i beztalencie i uważający się za twarz schollglasu. Gratulacje dyrekcji za trafny wybór pseudo brygadzisty większego kabana wybrać nie mogli.

Bez studiów

Bez emocji jak widac nie ma o czym mowic

to ja

A jak oceniacie aktualnych brygadzistów? Proszę o spokojne i obiektywne opinie. Bez emocji.

Dorota

Witam chciałam tam wysłać cv na malarza jednak adres mailowy do kadr jest cgyba nieprawidłowy bo poczta mi wraca zna ktoś numer telefonu do kadr?

gg
@Dorota 23.12.2015 11:03
Witam chciałam tam wysłać cv na malarza jednak adres mailowy do kadr jest cgyba nieprawidłowy bo poczta mi wraca zna ktoś numer...

do kadr nie ale jeśli chcesz tam się przyjąć to znam numer do dobrego psuchiatry

eldo

INZYNIER PROJEKTU CZY TAM PROCESU ZA 1700ZŁ + 100ZŁ BRUTTO NA ŚWIETA JAK W TAMTYM ROKU I BEDZIE SIE SZKOLIŁ NA TUŻ POWOJENNYCH MASZYNACH W CIĄGŁYM STRESIE...BUUAAHAHAHA.

elo

czytam co ty piszesz misiek i modle się za ciebie ...jedz dużo orzechów są dobre na mózg.

gosc

Ja jakos nie dostałem i zyje a pracowac trzeba bo mam dzieci a niektorzy to by drugiemu oczy wydrapali o parę groszy ludzie co z wami?

gosc

Jacy liderzy.?

Bez studiów

Nie wszyscy tak samo. Jest jeszcze taki wynalazek jak niby liderzy nie mylic tymi z akwarium. Bo CI niby liderzy dostaja podwojnie za nic

pan

myślałem że wszyscy po tyle samo dostajemy przecież to premia a premie wypracowujemy wszyscy

gość

Niby kto tam tyle dostał? Tam temat pieniędzy to jedno wielkie tabu.

pan

nie wiem czemu narzekacie na tą firmę przecież samej premii nie licząc wypłaty dostaliśmy po 3 koła a więc nie jest tak żle

gosc

Ja tam nie pracuje na szczęście a moja matka nie zyjewiecdaj jej spokuj

gosc

odruch wymiotny to ja mam na ciebie i twoją matke ze cie urodziła...ambitny sie znalazł za 1400......żal

gosc

Właśnie nikt was tam nie trzyma jak to czytam to mam odruch wymioty niechcialbym tam pracować z ludźmi co mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiają i to wy co wypisujecie jesteście godni pozałowania

gość

AKSZA zapomiałaś(łeś) dodać do telenoweli, dramatu ... PORNO. Żal normalnych że muszą harować między śmieciem ludzkim (którego tam nie mało) w takich warunkach, na takich maszynach, za takie pieniądze. Jednak człowiek potrafi znieść chyba wszystko by tylko żyć, przeżyć.

AKSZA

Tam się czas w latach 40 zatrzymał wnętrze i te maszyny to jedna wielka porażka, i te szlifierki na drutach i sznurkach wzmacniane albo duży piec jedna wielka telenowela jak i dramat.

towarzysz X

Każda strona internetowa prezentuje sie pięknie...wejdz sobie panie miśku do zakładu do środka. KOREA PÓŁNOCNA!szarzy zastraszeni ludzie tłuką normy za śmieszne pieniądze,kadra kierownicza po podstawówce poniża pracowników. Atmosfera donosicielstwa i lizustwa. Totalny brak organizacji,wszystkie maszyny na taśmie klejącej i sznurkach....to tak po krótce.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

FAŁSZ OBŁUDA KŁAMSTWA ROZBITE RODZINY. LUDZIE SKĄD TAKA HOŁOTA???????

gośc

Za 100zł premii robotnicy potrafili by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na siebie o byle co ogólnie bardzo niezgrane brygady i ludzie i do tego ten syf !Pozdro dla tych co tam niepracują i sie zwolnili.

lenon

A coś ty taka mysza zdziwiona??? stówki nie dostałaś??? to język sobie namocz!!! wszyscy ludzie w promieniu 40km wiedzą co sie tu dzieje,nie trzeba byc zatrudnionym zeby sie dowiedziec,tu nawet najgorsze zdarzenia już nikogo nie dziwią!!! syf kiła i mogiła...szkoda tylko ludzi.

Były pracownik l

Tutaj wszyscy srają na wyższe władze a jak tylko przychodzi okazja to liża im tyłki. Przykładem jest p. Małorzata Cz. która sobie spokojnie pracowała az tu nagle gdzies indziej dostali po stówie podwyżki, tak latala ze az wylatala. Tera zapier...... a podwyzki ani widu ani słychu. Porypana firma Mogli by tam telenowele nakręcić,

mysza
@Były pracownik l 22.10.2015 08:05
Tutaj wszyscy srają na wyższe władze a jak tylko przychodzi okazja to liża im tyłki. Przykładem jest p. Małorzata Cz. która sob...

Skąd wiesz co sie tu dzieje jak juz tutaj nie pracujesz????????/ Nie rozsyłaj nieprawdziwych informacji skoro cie tu nie ma obgaduj w nowej pracy

fiat

do mnie zadzwonił zębatek i powiedział ze jak przyjde na nadgodziny to mi da 50zł...wzmocnie szlifierki!!! niech inni biorą przykład z ryżawego,cos zaproponują swoim pracownikom!szlifierki górą!!!

kandydat do pracy SchollGLass

Do mnie też dzwonili ale niepojade bo niema sensu tak się podlic za 1300z nockami i normą, i widze jakie opinie tam są jak nieszanują ludzi!!!

kandydat

To kiepsko płacą.Nie dziwne że cały czas sie ogłaszają że szukają pracowników produkcji.Ja wysłałem cv i już po kilku dniach zadzwonili ale raczej zrezygnuje i nie pojade na rozmowe żeby pracować po nocach za 1300.

Zostaw opinię o Schollglas - Sandomierz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schollglas