Schollglas

Sandomierz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 139 ocen.

Schollglas
2 139 6 1

Opinie o Schollglas

Ja

Świetna firma. Polecam

Krystyna

@zadowolony, możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy i zatrudnienia u tego pracodawcy? Czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, czy obowiązuje okres próbny podczas którego weryfikowane są nasze umiejętności? Jakie wymagania trzeba spełnić w praktyce, aby dostać się do pracy w Schollglas?

Wiw

Najgorzej jest na Pilkingtonie w Chmielowie.Kolega chciał pracować a nie przedłużyli mu umowy i nie mieli żadnych powodów do podania dlaczego.Jak nie masz układów to nie pracujesz.Ocenia Cię człowiek który nigdy Cię na oczy nie widział.

zadowolony

ależ jesteście żałośni. Pracuję tu parę miesięcy, polecił mi kolega, który pracuje w Schollu już parę dobrych lat. Mi się podoba, wciągnąłem kolegę. Niedługo i on zacznie tu pracę. Jeżeli twierdzicie że jest tu tak żle, to co jeszcze tu robicie ??? Po prostu - nikt was nigdzie nie chce :)

Nowy
@zadowolony 18.05.2018 12:47

Kolego to powiedz jakie trzeba mieć znajomości żeby się dostać i dostać taką stawkę jak Ty weź nie pisz tu głupot bo bylem na rozmowie i wiem ile proponują i co trzeba robić po studiach ludzie pracować a kto ma wtyki na lżejsza linie

Malecki
@zadowolony 18.05.2018 12:47

Synku ....weź nie rób z siebie wiesz kogo.....bo aż żal .

zadowolony
@Nowy 22.05.2018 21:39

widocznie zrobiłeś na nich kiepskie wrażenie, skoro proponowali mniejszą kasę niż mi :)

Krystyna

@Pracuje, dziękuję bardzo za Twoją odpowiedź. Możesz jeszcze powiedzieć czy można liczyć na benefity pozapłacowe oraz socjal? Jak wygląda system czasu pracy? Opinie o firmie Schollglas są raczej mieszane, zachęcam użytkowników forum do podzielania się swoimi doświadczeniami związanymi z firmą.

Gosciu

Kliki już są jak na starych śmieciach czy w trakcie?

Ktoś
@Gosciu 30.08.2018 09:52

Szukasz sensacji i plotek to wejdz na Pudelka i tam sobie poczytaj a nie tu takie głupie pytania zadajesz .

Mandarynka
@Gosciu 30.08.2018 09:52

Są już

Pracownik

Krysia nie odzywaj się więcej bo nie jesteś w temacie. Temat pracy w Scholl jest tematem bardzo ciężkim Kto pracuje dłużej to może się wyrażać.

Krystyna

@Pracuje, jak długo pracujesz w firmie Schollglas, czy możesz powiedzieć nam na jakim stanowisku, bądź dziale? Napisz coś więcej o warunkach pracy i zatrudnieniu u tego pracodawcy. Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń? Czy firma ma system premiowy, nadgodziny dodatkowo płatne?

Pracuje
@Krystyna 06.08.2018 16:07

pracuje dopiero parę miesięcy na produkcji jako operator. Pierwszą podwyżkę mam już za sobą, 300 zł i nie jest źle. No ale trzeba pracować i się uczyć, ale warto. Mamy bezpłatny transport, parę groszy zostaje w portfelu. Trochę wpadnie za nadgodziny, jeżeli jesteś chętny - płatne przy najbliższej wypłacie. Na pasku pojawia się 3 - brutto, ale to dopiero moje początki pracy w Schollu.

Chemik

Uciekać do Siarko**** tam dają 3000 brutto na 4 brygadówce. Jest ogłoszenie. Szkoda zdrowia na to (usunięte przez administratora) jak i to u zielonych w automotivie.

Obserwator

Prawda jest jedną zarobki są marne a wymagają tak wiele ze brak słów.

Patryk

Jak tam praca w Machowie? Lepsza atmosfera jak w Sand?

Bakero
@Patryk 09.02.2018 08:09

Od wody,ognia ,wojny i Machowa chroń nas Panie.Przyjdziecie to sami zobaczycie,będziecie płakać za Sandomierzem.Wpisz swoją odpowiedź

Patryk
@Bakero 09.02.2018 11:45

Aż tak źle ? tak ganiają? norma z kosmosu ?

anonymous
@Patryk 10.02.2018 15:37

Jaką norma. To nie Sandomierz. 15 minut przerwy i robisz cały czas

lilka
@anonymous 11.02.2018 16:41

jakie 15?!ja tam widze góra 11 i najlepiej miec termos z herbata co by sie w tych 11 wyrobicWpisz swoją odpowiedź

Leon
@lilka 12.02.2018 17:05

To niezły kołchoz. A jaka stawka godz? 14 brutto?

Dana
@Leon 13.02.2018 07:50

Tak.........tyle że za 2 godz. 1750 z nockami na łape.Przychodź raz dwa póki są miejsca!

chętny
@Dana 13.02.2018 16:42

za 2 godziny ? 1750 ? Coś się Ci pomieszało.

Łysy

1700 na rękę w czterobrygadówce czyli tak samo jak u zielonych na strefowej.

zarośnięty
@Łysy 21.07.2018 21:06

to dziwne, bo ja w 4-brygadówce mam ponad 2.000 na reke

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracuje

Potrzebuje i to dużo osób.

Krystyna

@cmd na stronie internetowej firmy Schollglas nie ma żadnych ogłoszeń rekrutacyjnych, ale jednocześnie jest zachęcająca informacja, która brzmi "proszę przejąć inicjatywę i złożyć u nas swoją aplikację. Proszę ja przesłać e-mailem lub proszę przesłać dokumenty pocztą". Rozumiem, że tym samym może się okazać, że przesłana aplikacja na tyle zaintryguje pracodawcę, że jej autor zostanie zaproszony na rozmowę, a w jej konsekwencji otrzyma ofertę pracy.

Krystyna

@Maigret, masz absolutnie rację, że każda firma ma swoje mocne i słabe strony i właśnie rolą takiego forum jest udostępnienie ich wszystkim tym osobom, które zanim podejmą decyzję o zmianie miejsca pracy, chcą mieć pewność, że nie popełniają błędu. Dlatego tak ważną sprawą jest zamieszczanie na tym forum, swoich szczerych komentarzy i ujawnianie oczekiwań wobec pracodawcy, aby dzięki temu na rynku pracy dokonywały się przemiany.

cmd
@Krystyna 03.06.2018 14:00

a niepotrza im informatykow

Krystyna

@Maigret, myślę, że Twoja opinia wpisuje się w oczekiwania osób, które czytają to forum właśnie po to, aby merytoryczne wypowiedzi osób aktualnie pracujących w Schollglas, pozwoliły im wyrobić sobie opinię na temat atrakcyjności pracodawcy. Cenne oczywiście są wszystkie komentarze niezależnie od tego, czy mają wydźwięk pozytywny czy negatywny.Istotne jest to, aby były to prawdziwe opinie piszących. Twoja taka jest?

Maigret
@Krystyna 27.05.2018 19:09

Jak już zaznaczyłem jest to moja subiektywna ocenę sytuacji w firmie w której pracuję. Co do płac to kobiety są tu w dużo gorszej sytuacji. Prezes jaki jest każdy widzi . Nie jest moim zamiarem zniechęcić kogokolwiek do podjęcia pracy tutaj. To indywidualna decyzja każdego kto to czyta. Ja tu pracuję nie zarabiam najgorzej a mimo to ciągle myślę czy się nie zwolnić . Wielu moich kolegów też. Wiem bo z nimi rozmawiałem. Staram się być szczery . Może wszędzie jest (usunięte przez administratora) . Ale ten tutaj wcale nie jest mały i łatwy do zniesienia. Krystyna chcesz wierzyć wierz a nie to nie . Ja opisałem to co widzę każdego dnia swoimi oczyma i czego tu doświadczam . Sama praca jak praca taka jak wszędzie tylko cała reszta... . Chcesz spróbować to przyjdź i próbuj . Nie to nie . Mi jest wszystko jedno.

Maigret

Pracuję w Schollglasie 25 lat więc wiem o czym mówię. Praca jest taka jak wszędzie , są stanowiska gdzie jest bardzo ciężko i takie gdzie jest trochę lżej . Jeśli ktoś komuś coś załatwia to te rzeczy też spotkacie wszędzie. Jeśli ludzie wydają się wam wredni to rozejrzyjcie się wokół po swoich sąsiadach , na ulicy w swoim bloku w sklepie. Nie wymagajcie zbyt wiele , tu przychodzimy pracować a nie zawierać znajomości , zresztą zakład temu nie sprzyja . Pensje są zróżnicowane , starzy pracownicy Scholla często przekraczają 3 z przodu, pracownicy firm współpracujących , którzy przychodzą tu z Sandomierza a więc już z pewnym doświadczeniem maja propozycję startową na poziomie 2300 brutto. Ci którzy przychodzą z zewnątrz 2400 zł brutto . Za tą kasę będziesz krajaczem (robota bardzo ciężka) , lub trafisz na piec hartowniczy . Lub na obróbkę ale bez doświadczenia to robota tylko dla bardzo inteligentnych i sprawnych technicznie . O ile nowe linie są Ok to teraz sprowadzane są stare maszyny z Sandomierza po pobieżnych remontach-osobiście nie polecam. Następna kwestia to sposób zarządzania produkcją , kto pracował w Sandomierzu to wie że był straszny bałagan. Podobnie jest tutaj , a w mojej ocenie znacznie gorzej ale, to być może się uspokoi z czasem jak to wszystko okrzepnie . Osobna kwestia to Prezes , facet który zmasakrował większość nadzoru i część załogi tak że robią pod siebie na jego widok. W mojej ocenie to osoba mało empatyczna , oschła , pomimo braku kompetencji wtrącająca się we wszystko co robicie. Utrata nerwów gwarantowana. Na pewno przyjmą tu każdego kto się zgłosi zgodzi na warunki płacowe . W tej chwili brakuje ludzi na każdym stanowisku , a urlopy udzielane są jedynie za zgodą dyrektora produkcji , ponieważ każda absencja jakiegokolwiek pracownika to dziura , którą musi ktoś zapchać zgadzając się na nadgodziny . Brygadziści biegający w stresie i z pełnymi portkami w niczym ci nie pomogą . Rękawice do pracy trudne do uzyskania . Niewątpliwym minusem tej firmy jest to że pod względem płacowym dyskryminują tu kobiety, różnica w stawkach u osób pracujących na tym samym stanowisku i dysponujących takim samym doświadczeniem oraz umiejętnościami . To nawet 700 zł , znam taki przypadek osobiście (studio uno np.) . Tak ogólnie traci się sporo nerwów , ale to zależy od osobowości i usposobienia , a więc sprawa indywidualna dla każdego. Jeśli komuś ta opinia będzie pomocna , to bardzo się cieszę. Pozdrawiam

zadowolony

Przychodzę do pracy na 8h, żeby zrobić swoje. Nie obchodzi mnie co robią inni. Przyjdę na wolnym, wyrobię nadgodziny, wpadnie dodatkowo 250 zł dniówki. Ważne, że 10 kasa jest na koncie. Jest dużo nowych maszyn, kto chce może się wyuczyć i nieźle zarabiać. Jeżeli ktoś liczy na kasę za nic, niech się nie fatyguje.

anonymous
@zadowolony 18.05.2018 22:32

Pracuje tu kilkanaście lat i nie pieprz mi tu głupot. Byłem przy zakupach wielu nowych maszyn które teraz wyglądają jak złomu. To samo dzieje się z najnowszym nabytkiem. Nawyki przeszły z zarządzaniem z Sandomierza. Poza tym posłuchaj co wymyśla nowy prezes. Jego wiedza i kompetencje sięgają dna zarówno w dziedzinie obróbki szkla jak i również zarządzania. Niedługo będziesz miał tu (usunięte przez administratora) z którego już śmieją się nawet w stalowej.

abc
@anonymous 21.05.2018 22:58

biedaku, chyba pomineli ciebie przy podwyżkach :)))

abc
@anonymous 21.05.2018 22:58

biedaku, chyba pomineli cie w podwyżkach :)))

Krystyna

@zadowolony, napisz trochę więcej o tym jak wyglądają relacje międzyludzkie, co najczęściej powoduje niesnaski i przeciwnie co najbardziej się Tobie podoba w Schollglas .

Naplet

Czy to prawda ze kto pracuje w tej firmie to ma pchly??☺ tak gadaja na miescie, ja tylko pytam☺

.....
@Naplet 05.05.2018 10:02

Naplet serio i to ty byłeś tym najsilniejszym plemnikiem ?

Bogdan
@..... 16.05.2018 21:39

Nawet wody nie mozna miec na stanowisku pracy. Haha. Niezly rygor i dyscyplina jak w obozie...a i tak ludzie sie ciesza ta praca.

Obiektywny

Witam. Ten nowy zakład jest super. Jest czysto schludnie. Nie ma petow koszul kurtek. Jedni pilnują drugich aby było czysto. A nie jak w Sandomierzu jeden wielki brud i (usunięte przez administratora) Polecam prace tam. Kto żyje bajkami niech przyjdzie i zobaczy jak jest. Pozdr.

Feliks

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje nowych pracowników?

pp
@Feliks 24.04.2018 10:39

cały czas, warunki - nawet niezłe, chyba warto spróbować

lolek
@pp 24.04.2018 11:06

Jaja to sobie rób z rodziny

Eea

Tak to prawda co piszecie pracuje tam ale szukam innej pracy pracownicy sa wredni ,falszywi utopili by w lyzeczce wody praca ciezka nawet bardzo niepolecam

Wrog edkow

Jacy wy jestescie biedni wewnetrznie;-) pracowalem tam dawno temu i to ladnych pare lat. Poczytalem sobie troche i wniosek jest jeden...nic tam sie nie zmienilo, dalej rzucacie kalem jeden w drugiego. Czyta sie to jak ksiazke pt. "Bydlo na wesolo"

TV
@Wrog edkow 25.02.2018 17:57

A ogląda jak słoneczny patrol moda na sukces i smerfy w wersji porno.

Banda
@Wrog edkow 25.02.2018 17:57

Kolego zgadzam sie z Tobą ludzie to gorzej jak świnie przestałem być dobry dla innych trzeba byś tak samą swinią a najlepiej z takimi nie rozmawiać omijac bydło szerokim łukiem w łyżce wody utopią dodam iż Ci którzy szkoły mają pokonczone i pracują na produkcji jeszcze gorzej się zachowują niż Ci co ich nie mają

Ktosik
@Banda 27.02.2018 13:05

Jak człowiek swinia się stanie to gdzie człowieczeństwa szukać? Dobrym warto być zawsze choć nie zawsze to się opłaca. A ufać trzeba tylko sobie a zwłaszcza tam. Tam tej pozornej dobroci na potęgę aż ta dobroć zapłatę sobie odbierze aż w buty ci pójdzie oczywiście po kryjomu by ukryć swoją brzydote. Dorbym warto być zawsze ale nie naiwnym.

Michał
@Ktosik 27.02.2018 16:10

Taka panuje tam atmosfera? to bydło wszędzie się znajdzie.

Marzec.L
@Michał 02.03.2018 13:53

Kolego tak wszędzie bydło, dodam jeszcze dużo bajko pisarzy a do rego "prawie" każdy utopił by Cie w łyżce wody a co najlepsze to ze nie ma co się zwierzac nikomu bo za plecami świnie się wysmiewają i potem tyłek obrabiają, a tak udają kolegów jacy oni to dobrzy są a później swoje myśli zeby Ci się nie wiodło. Ja już nikomu ani słowa do pracy 8 godzin i ani słowa o życiu prywatnym

Kolo
@Marzec.L 16.03.2018 15:58

Trzeba dodać koledzy:) również że pośród tego bydła znaleźć można świnie i lochy co ryjami niuchaja w majtach nie swoich partnerów. Chłopcy kręcąc smigłem na lewo i prawo daleko nie zalecicie. Dziewczyny pracując na kolanach daleko nie znajdziecie co jedynie na oddział chorób wenerycznych. Ludzie szanujcie się.

Krystyna

Po komentarzach widzę że wiele osób chce pracować w Schollglas. Dlaczego polecacie tego pracodawcę? Co uważacie za największą zaletę tej pracy? A może widzicie coś, co wymaga poprawy? Dla zainteresowanych rekrutacją załączam link przez który można przesyłać CV - http://www.schollglas.com/statik/PRACAIKARIERA/278

Daria
@Krystyna 22.03.2018 14:13

Ponieważ nie ma lepszego pracodawcy w regionie,nawet jednego minusa nie ma ta firma-serdecznie polecam.

Monika
@Daria 23.03.2018 14:26

Ha ,ha to miał być dowcip,czy co?

Marcin

Są jeszcze przyjęcia do pracy w Machowie? Jaka stawka?

bakero8
@Marcin 15.03.2018 06:45

są 27,50 plus premie

Kazimierz
@bakero8 18.03.2018 00:34

Nie ma przyjęć.

Andrzej Slabolepszy

witam. Firma rewelacja, nowa hala w Machowie to przyszłość! Super maszyny, nowy niesamowicie produktywny piec, super atmosfera, mili ludzie, Dyrektor produkcji kompetentny kulturalny i baaaardzo za ludzmi, czeste podwyzki motywuja coraz bardziej. Nowy prezes jest jak ojciec. Ktos kiedys wyrzucil mi kawe w kubku do kosza,prezes podszedł wysluchal mnie i w ciagu 5 minut zorganizował nową kawę...spojrzał na mnie ze na stojąco wypełniam dokumenty, zapłakałem na jego ramieniu i natychmiast zamówił tuzin krzeseł IKEA dla mnie i dla moich kolegów abysmy mogli wiecej spoczac przy papierkowej robocie. Spieszcie sie poki są miejsca, naprawde warto sie zatrudnic,psychiczny spokoj, rownowaga ducha,siła motywacji...Druga JAPONIA.

Alfred z lasu

Janusz!!!..podj...ał wilk razy kilka, podj...ią i wilka!!! Dawaj na Machow tu jest cudownie!!! No chyba że Cię nie chcą... :-(

Leon
@Alfred z lasu 15.02.2018 16:28

Janusz mistrz fachowiec

Nowy

Dzień dobry co za wspaniała atmosfera tu panuje zresztą jak wszędzie Tylko zastanawia mnie fakt kto jest powodem ludzie czy Ci wyżej. Wielu firmach pracowałem i wiem jedno trzeba mieć zarabiste plecy żeby godnie pracować a nie norma i norma. Czytam i czytam co tu ludzie wypisują czyli coś prawdy musi być w tym no ale cóż trzeba szukać dalej niż brnąć w takie coś . wole doły kopać po studiach

Daniel

Witam, mam pytanie: są jeszcze jakieś wolne miejsca pracy w Machowie ? bo po kilku wysłanych CV nadal cisza, a pracowałem w podobnych zakładach prod. A jaka tam panuje atmosfera? brygadziści poganiają ??

bolina
@Daniel 15.02.2018 10:39

weź synek nie siej zamętu i nie rób z siebie pedała

Daniel
@bolina 15.02.2018 18:03

Pedał to cie ........ Od razu widać co za element tam pracuje. Pewnie z sandomierza hołota. Zapytałem kulturalnie to sie chamie nie odzywaj.

Zostaw opinię o Schollglas - Sandomierz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schollglas