Powiem tak ja miałam okazję studiować turystykę. Uczelnia jest fajna, program tez bardzo fajny. Wykładowcy w większości są profesjonalistami, niestety jest kilka osób przez które można stracić nerwy i wiarę ze jest sprawiedliwość. Prof. Jacek Kaczmarek to najbardziej nieodpowiedzialny i nie przyjemny wykładowca z jakim miałam okazję współpracować. Jest to człowiek o niebywałym intelekcie ale jest bardzo mściwy i niesprawiedliwy. Nie potrafi przekazać wiedzy, Jeśli coś mu się nie spodoba nie ma szans żeby zaliczyć u niego egzamin, gdyż zadaje pytania nie związane z tematem przedmiotu. Najgorsze jest to za sprawia wrażenie poważnego i godnego zaufania człowieka i wykładowcy. Jako promotor odradzam. Wybiera pare osób które są ulubieńcami i ich wiedzy nie weryfikuje, natomiast osoby które mają odmienne zdanie są na zajęciach przez niego w pewien sposób poniżane różnymi „docinkami”, a finalnie są zmuszone do dobrowolnego zrezygnowania ze studiów lub po prostu nie maja zaliczonego u niego przedmiotu. Ja rozumiem ze studia to jest wiele pracy i poświęceń, jest wielu wykładowców na tym wydziale którzy są wymagający ale nie robią takich przykrości i świństw jak prof. Kaczmarek tylko są sprawiedliwi. Stanowczo odradzam kierunek na tym wydziale jeśli ma mieć się styczność z Profesorem. Jeśli chodzi o resztę byłam naprawdę zadowolona , plusem są też rewelacyjne wyjazdy terenowe które są okazja do nauczenia się czegoś nowego a przy tym są świetna zabawa dla całego roku ;)