Lambda

2.6/5

• Szkolenia
  • Jak przygotować się do wyjazdu
  • Pierwsze dni na budowie
  • Obszar naszej działalności

Szkolenia

Jak przygotować się do wyjazdu

Pierwsze dni na budowie

Wrocław - Lambda

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Lambda S.A.

Opinie o Lambda Łódź

Nie przegap nowości o Lambda S.A.!

Tadzik

03.07.2018 09:52

Szwecja jest super, byłem wcześniej na tym forum czytałem i miałem dużo obaw teraz już wiem, że forum nie odzwierciedla prawdy. Budowa fajna koledzy też. W weekendy wesoło, mi to pasuje, więc jestem za na razie mi tu dobrze.
    Pawełek

04.07.2018 20:47

potwierdzam , byłem u nich w Szwecji a teraz Austria kasa fajna , ja zarobiłem 2350 euro fajnie jest , zapraszam teraz potrzeba nam tu ludzi
    Pawel P

05.07.2018 20:04

Powiedz jak wyglada praca na tunelu? Jaka harakterystyka? Ile godzin pracujecie? Jak warunki mieszkaniowe?

02.07.2018 22:00

jak tam się u nich pracuje? jest ok? mogę od nich wyjechać ale zastanawiam się czy warto, doradzcie coś!
    Pablo

04.07.2018 22:31

praca ok, warunki znośne, kwatera ujdzie, no chyba że masz leki sen i chrapania nie lubisz.
    Edek 4

05.07.2018 07:05

jak dla mnie super , jest fajnie i ciekawie można zarobić , pozwiedzać jest ok ja ich polecam

02.07.2018 12:26

I tu tkwi problem. Kazdy z rynkow traktowany jest roznie. Zbrojarze maja przelewy robione jako pierwsi (przynosza firmie eiekszy zysk) natomiast izolerzy.... To juz inna bajka. Zalezy tez na jakim rynku jestes. Belgia ma liczone inaczej niemcy jeszcze inaczej. Prawda jest jedno: staraja sie zeby bylo lepiej :)
    Piter

02.07.2018 13:13

to prawda mają różne zasady dla różnych rynków ale idzie sie przyzwyczajać . ja u nich już byłem w Niemcach, Szwecji i francji, było fajnie. wszystko inne ale na koniec sie zgadza a to najważniejsze. mi tam oni pasują
    izol

04.07.2018 21:37

przelewy sa w dwóch ratach pierwsy w polowie a drogi pod koniec miesiaca mi sie tam kasa zgadzala ale szczerze sa napewno lepsze firmy pod wzgledem placy ,pracy i warunkow mieszkalnych Ci co wala goude codziennie to im pasuje w takim chlewie mieszkac a normalni(malo tu takich) musza albo spac razem z nimi albo poprostu sie zwalniaja jak nic nie ma ciekawszego i tak to tutaj wyglada,przemial ludzi jest non stop
    Kasia-żona

04.07.2018 11:17

Mąż pracuję w Szwecji jesteśmy zadowoleni. Zarobki są ok, wynagrodzenie o czasie nam pasuje.
    były pracownik

02.07.2018 23:15

A ja nie polecam tej firmy kogucik,złodzieje i banda (usunięte przez administratora) i nic wiecej
    zadowolony pracownik

03.07.2018 07:00

pracuje u nich od 2 lat z małą przerwą na L4 i nie wiem o co Ci chodzi? były sytuacje ze cos tam mi sie nie zgadzalo czegoś brakowało, ale zadzowniłem ustaliłem i dostałem przelew - oddali to co zabrali moze nie upomniałeś się o swoje
    Paweł88

03.07.2018 07:11

mnie nie okradli, nie wiem co masz na myśli mi jak coś sie nie zgadza dzwonie do nich i wyjasniam oddają znaczy robią przelew jak ci brakowało i masz na to dowody że godziny przepracowałeś ja z nimi sie zawsze dogaduje jak coś chce dostaje trzeba tylko umieć z nimi rozmawiac
    żona

02.07.2018 08:15

Witam was, czytam i myślę że chyba na pewno chodzi o dwie różne firmy. mój mąż pracuje w Lambda S.A. od roku (11m) i jesteśmy zadowoleni. praca jest, ciągłość jej jest, zarabia, nawet pensja od 3 miesiecy jest na czas bo przed 10. to że dwa przelewy , no co zrobić, trudno, ale jest a to jest najwazniejsze. w końcu wychodzi na prostą i w tym roku po raz pierwszy dzieci wyjechały na wakacje. firma super - polecamy Ja i mój mąż !!!!!!!!!!
    wracający pracuś

02.07.2018 07:49

wiecie co .... trzeba by było zaktualizować te informacje. pracuje w Szwecji, pensję miałem już dwa razy przed dziesiątym, co oznacza że się starają i zmieniają aby było lepiej. ja jestem zadowolony. wracam już do nich po raz 3 !!
    zadowlona żona

02.07.2018 07:45

mój mąż pracuje w Lambda, jesteśmy zadowoleni,nie wiem czemu tyle negatywów jest? mąż pracuje od 4 miesięcy, składki odprowadzają - bo to sprawdzam , urlop płacony, pensja OK, czego chcieć więcej? mąż pracuje w Szwecji
    oszukany

27.06.2018 20:26

są usuwane negatywne posty
    Pawel P

20.06.2018 19:47

Witam. Pracowałem w ubiegłym roku w tej firmie na kontrakcie we Francji u kierownika P...ka. Gość dóbr nie oszukuje na godzinach,jak powie tak jest. Jak by miał znow jakas budowe i chcial żebym wrócił to ide. Po za tym super miejsca które zobaczyłem,mnóstwo zwiedzania,wycieczki oczywiście firmowym busem. Warunki mieszkaniowe ok. Czas pracy przestrzegany. Wiecie czytam te opinie i zastanawiam sie po co Wy wyjeżdżacie? Idz jeden z drugim na budowe za 20 pon w Polsce i tyraj po 12h aż Ci ręce do kolan sie wyciągną.
    Jola

21.06.2018 22:50

Jakiś (usunięte przez administratora)
    nick

22.06.2018 11:53

Po to jest ten portal zeby wyrazac swoje opinie a to ze sa prawie wszystkie negatywne to cos musi byc na rzeczy
    Greg

17.06.2018 17:31

Czy ktos wie jakie warunki panuja na tunelu w Austrii u kierownika (usunięte przez administratora) Czy takie same jak na tunelu w Niemczech?Napiszcie bo mam propozycje od nich.
    Jola

20.06.2018 22:49

Nawet tam nie idź dobrze Ci radze
    Greg

22.06.2018 06:47

A dlaczego tak mowisz zeby tam nie jechac?
    dlaczego usuwacie posty

18.06.2018 18:20

miałem wyjechać do Szwecji podpisałem umowę zrobiłem badania a potem usłyszałem że nie ma zapotrzebowania a o zwrocie pieniędzy za badania mogę pomarzyć

14.06.2018 23:39

(usunięte przez administratora).......szukam innej pracy
    Porażka

12.06.2018 15:11

Jak zwykle czas wypłaty i tel w biurze zajęty haha standart.

14.06.2018 10:19

Telefon zajęty za chorobowe nie ma pieniędzy zgłaszam sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy

14.06.2018 11:30

Dzwonię od rana i nic Banda
    Natalia

22.04.2018 15:37

W swoich ostatnich Waszych wpisach skupiacie się głównie na minusach Lambda. A może tak dla odmiany, ktoś z Was widzi jakieś plusy wynikające ze współpracy z tym pracodawcą, którymi mógłby się na tym forum podzielić z innymi użytkownikami.

04.05.2018 19:59

To ze Jestes 10h na budowie nie znaczy ze 10 pracujesz. przerwy powyzej 15min odpisuje sie od czasu pracy, wiec jesli jestes od 7:00 do 17:00 i masz 2 przerwy po 30min to ile czasu pracujesz?? raczej 9 nie 10 :D

14.06.2018 10:20

Ha ha ha
    byly pracownik

11.05.2018 20:45

jesli ktos sie nisko ceni to pracuje w lambdzi kierownictwo (usunięte przez administratora) pracowalem chwile zeby nie siedziec w domu prowadzacym prace byl pracownik z wielki ego i uiszczany po kostki wiekszosc to alkoholicy

18.05.2018 19:52

A gdzie byłeś jeśli można zapytać? W jakim kraju
    Gu

10.05.2018 09:55

Wie ktoś jak wygląda praca w Austrii bo mam tam jechać a nie wiem czy trafię na jakiegoś wariata kierownika czy może na na budowę na której się biegiem pracuje?

08.05.2018 14:11

źle napisałem firma powinna zastanowić się nad ZWOLNIENIEM ich!!!! to przez nich są takie negatywne opinie o firmie

07.05.2018 22:25

Pani Natalio oczywiście że są plus i na pewno każdy kto tam pracuje pracował (szwecja) zgodzi się ze mną że warunki mieszkaniowe są ok pracuje już 3 rok i jestem zadowolony wypłaty są na czas (max 3 dni po terminie)pracujemy po 10 godzin 2x po 30 minut przerwy sprzęt dobry warunki pracy też z sobotami jest rożnie u jednego kiero płatne u drugiego nie ma o czym myśleć.w moim trzyletnim stażu jako monter kg mogę powiedzieć że jest dobrze. jest dwóch kiero których trzeba omijać szerokim łukiem byłem pracowałem u oby dwóch i bardzo odradzam.to nie ludzie .firma powinna zastanowić się nad zatrudnianiem ich to przez nich są takie negatywne opinie o firmie

16.02.2018 20:46

Szkoda czasu i nerwów

01.05.2018 20:06

ty zawszejesstes nie zadowolony czyli nic nie potrrafisz taka prawda

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lambda?

Kontakt - Lambda S.A.

Morgowa 9 91-223 Łódź

Branża główna: Infrastruktura sieciowa
    Karol

22.03.2018 20:29

Witam...czy znajduje sie ktoś aktualnie w Szwecji na budowie z Lambdy?polecacie

21.04.2018 13:45

Nie polecam
    kacha

26.04.2018 17:58

To po co tam jezdzicie jesli wam sie nie podoba! Mój mąz jeżdzi juz 3 rok i nie narzeka,teraz akurat jest w Szwecji. Mój mąz jest zadowolony i kierownik też w porządku.Zależy czy ktos chce tam się obijać czy pracowac.
    Koleżka

19.04.2017 10:49

Lambda S.A. to świetna firma, mają poważne kontrakty i aż się człowiek sam do siebie uśmiecha, że może tu pracować. Dobre zarobki, roboty w różnych rejonach Europy czyli przy okazji zwiedzanie wielu miejsc. Czytając niektóre wpisy mylę, że ludzie mają problemy ale ze sobą.
    Nie ta firma

10.03.2018 10:08

Zgodze sie na umowie do 10 kazdego miesiaca a kasa wplywa do 15

13.04.2018 16:30

Natalia

27.03.2018 12:39

@Nie ta firma, czy opóźnienia w wypłacaniu wynagrodzeń w Lambda S.A. zdarzają się ciągle, czy są to jednostkowe sytuacje? Może firma ta przechodzi w tym momencie jakiś chwilowy kryzys? Proszę Was o wypowiedź w tej kwestii.

28.03.2018 12:52

niestety czasami bywaja opoznienia aczkolwiek nigdy sie nie zdarzylo zeby ktos nie dostal wyplaty.
    Byly pracownik

29.03.2018 05:10

Jakie czasami?zawsze byly i z tego co wiem to nadal sa opoznienia z wyplatami

20.02.2018 15:40

Oszuści i złodzieje
    Eee tam

15.02.2018 14:45

Witam wszystkich którzy starają się o pracę w Lambdzie. Pracowałem miesiąc temu w Belgii na izolacjach, generalnie robota i zakwaterowanie super(usunięte przez administratora).Ogólnie polecam (usunięte przez administratora)

16.02.2018 22:57

Czyli lipa?
    Anymus

16.02.2018 20:39

Firmę lambda proponuje omijać jak najszerszym łukiem,obiecują pracę a na wyjazd trzeba czekać niewiadomo ile (usunięte przez administratora)
    Mario

04.01.2017 09:23

Przyjmują nowych ludzi a starzy pracownicy siedzą w domu na urlopach.Żenada.
    lololo

05.01.2017 13:45

Jestem starym pracownikiem i nie siedzę na urlopie tylko pracuję. Może się nie nadajesz jak siedzisz w domu....?
    Były pracownik w Szwajcarii

11.02.2018 15:02

lololo może i jesteś starym pracownikiem ale skoro nadal tam siedzisz to wydaje mi się że nie jesteś żadnym fachowcem bo fachowiec by znalazł sobie lepszą firmę

09.02.2018 19:25

10.02.2018 18:33

A jak ma miejsce w belgi na izolacji?

09.02.2018 17:01

Oszuści
    Silnoreki

06.02.2018 09:34

Siena robilem w Niemczech pod Ulm hej hora budowa czy w Szwajcarii jest lepszy kierownik w ogóle co to z budowa tunele?
    Tygrys

04.02.2018 16:39

Jak traficie na kierownika sutka to macie przestanę to jest debil nie człowiek każe ludziom kapowac kto słabiej robi itd w ogóle banda pijakow tj alkoholików ale to wina hytrych żon zachlannych na kase

05.02.2018 13:28

a gdzie ten kierownik jest na jakiej budowie?
    Jolo

09.01.2018 10:09

Witam. Czy ktoś może czeka na wyjazd do pracy, do Szwecji?
    Jacek

31.01.2018 19:57

Tak mąż czeka
    Zona

03.02.2018 17:09

Mój mąż teź czeka
    Roko sp. z o.o Rafal Kotarba

06.08.2016 12:21

Cieśle szalunkowi / zbrojarze/ prowadzący dlaczego szukacie pracy za granicą ??? my oferujemy prace w polsce na budowach w Opolu i Bogatyni ; stawki na rękę 23 - 25 zł netto dla wykwalifikowanego cieśli i zbrojarza ; dla majstra w granicach 30 - 35 /godzine ; zapewniamy umowe o prace ; zakwaterowanie (bezpłatne) ; dojazdy do pracy ( bezpłatne) i prace w realnej ; istniejącej nie tylko na papierze /w walizce i na jachcie firmie. dla odchodzących kierowników z Lambdy oferujemy specjalne bonusy oraz ewentualną profesjonalną ochrone oraz pomoc prawna w wyegzekwowaniu ro9szczeń wobec Lambdy Zainteresowanych prosze o kontakt 501.385.675 www.roko-budownictwo.pl pozdr Rafał Kotarba
    Majk

08.08.2016 16:00

Pan "roko" wszędzie już szuka swoich ofiar bo mało kto chce pracować na jego "super" warunkach w kraju. Jak zawsze na początku warunki takie a jak juz pracujesz to pracuj a nie gadaj. Masz umowę to już wykwalifikowany nie jesteś i zasuwaj po 10 godzin lub więcej zaa 3 tys mies. Co do Lambdy to niedawno robili w finlandii, ale nie mogłem wtedy jechać czy ktoś wie jak tam z robotą?
    Mar.

20.01.2018 07:48

Ja wiem, do tej pory (a minęło 3 miesiące) zero odzewu. Jestem na zwolnieniu i czekam na telefon i nic. I do tej pory nie ma przelewu wypłaty za ekwiwalent

01.10.2017 13:10

Nostro

01.10.2017 19:30

Realia takie. 40 h na tydzień. Z końcem kontraktu dochodzą nadgodziny i soboty_płatne. Kiepsko ze sprzetem. Hotel zapewnie firma. Wyżywienie we własnym zakresie. Urlopy z reguły co 2 miesiące. 3 stawki miesieczne w zależności od doświadczenia. Ponad 2100k na miesiąc bez nadgodzin i wakacyjnego. Tak sprawa wygląda w 1 z państw skandynawskich.
    kalixx

17.01.2018 15:51

kolego chyba trochę nakłamałeś w kwestii wynagrodzenia 3 stawki to się zgadza, ale podstawa to 18000 sek/mieś. druga półka to 18800 sek, trzecia to 19500 bodajże ale na pewno nie więcej i taką stawkę mają nieliczni soboty ogólnie wolne ale jeśli są pracujące to tylko u nielicznych kierowników są płatne urlopy tylko bezpłatne

16.01.2018 19:56

Pytanie jak jest z praca na montera izolacji w belgi?znaczy czy firma jest wyplacalna,czy sa nadgodziny i czy sa platne,jak kwatery?

14.01.2018 09:36

Jolo

14.01.2018 16:45

Janusz, tzn że za 219 godzin w miesiącu dostał 8000 tyś zł + 19 koron? Te 8 tysięcy to podstawa?
    Dziduch

14.10.2017 19:47

Czy może ktoś napisać kilka informacji w temacie pracy dla Kierownik robót karton gips w Szwecji? Bardzo by mi to odpowiadało ale podpowiedzcie coś. Czy dają możliwe mieszkania tam na miejscu? Kto opłaca dojazd na miejsce? Warto wyjechać, daje sie zarobić?
    palczak

28.10.2017 12:22

Kwatera i dojazd to muss, siano to kwestia negocjacji, korytko we własnym zakresie.
    Cybuch

11.01.2018 16:09

Dziduch masz jakieś info odnośnie kierownika robót gk? Dostałem ofertę i pasowałoby się coś dowiedzieć o nich.
    Gut

29.12.2017 10:17

Palczak, na umowie mam Szwecja Bommen jako miejsce pracy. Napisz mi jak możesz na maila [email protected] swój nr telefonu to zadzwonilbym do Ciebie z kilkoma pytaniami
    Gut

09.12.2017 17:24

byłem na egzaminie. Egzamin zdany, od razu podpisałem umowę na 2 lata, jadę do Szwecji, jako Zbrojarz na początku stycznia 2018. Obiecano Mi, 18000 sek gwarantowane, za przepracowany pełny miesiąc. Firma gwarantuje zjazdy, dwa razy w roku (Wielkanoc, Boże Narodzenie), jeśli chcemy zjechać w innym terminie, to dogadujemy się z kierownikiem i zjezdzamy na własną rękę, na urlop bezpłatny,poniewaz za urlop płatny który nam przysługuje, firma lambda płaci na przelew, razem z wypłatą, podpisywałem również kartę z warunkami pracy, gdzie było napisane że za sobotę pracująca, przysługuje nie mniej niż 800 sek. Pobierają również z pierwszej wypłaty równowartość 400euro kaucji, która jest później zwracana. Praca 10 godzin dziennie w tym przerwa 1godz,bądź dwie po pół godziny. Zakwaterowanie zagwarantowane, wyżywienie na własny koszt. Czy jest ktoś na forum kto pracuje, bądź pracował w firmie Lambda w Szwecji i może potwierdzić, to co napisałem?? Gdyby wszystko było tak jak mówią w biurze w Warszawie, to byłoby dobrze.
    Palczak

28.12.2017 10:13

Wszystko się zgadza tylko ta kasa 18000 sek to taka podstawa dla lewerow jak cos potrafisz to mozna ugrac wiecej no i premia od kierownika, warunki mieszkalne różne, ale nie ma dramatu. Odpisz jeszcze gdzie dokladnie sie wybierasz a udzielę wiecej info. Pzdr.
    Gut

29.12.2017 09:53

Palczak na umowie mam Szwecja Bommen, jeśli chodzi o miejsce pracy. Napisz po ile godzin pracuje się w Szwecji, czy soboty są wolne, a jak nie to, ile płacą? I co ile można zjeżdżać do domu?
    Elo

21.12.2017 18:44

Dobrze ale napiszcie jakie są realia: praca, płaca, warunki mieszkaniowe itp a nie wiecznie piszecie jakieś brednie. Co za ciężkie społeczeństwo

Zostaw merytoryczną opinię o Lambda S.A.