Lambda

2.6/5

• Szkolenia
  • Jak przygotować się do wyjazdu
  • Pierwsze dni na budowie
  • Obszar naszej działalności

Szkolenia

Jak przygotować się do wyjazdu

Pierwsze dni na budowie

Wrocław - Lambda

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Lambda S.A.

Opinie o Lambda Łódź

Nie przegap nowości o Lambda S.A.!

Były

28.10.2018 08:33

A wiec brak słów na ta firmę miałem wyjechać 12 .10 .2018 . A do tej pory siedzę w domu i pani z kadr tylko mówi wyjazd przesunięty . Zero informacji co w kwestii pracy i wyjazdu
    Chętny

27.09.2018 14:43

Panowie, a ile można tak średnio zarobić w miesiącu u nich na Szwecji ? Mam możliwość wyjazdu dlatego pytam, wiem ze wszystko zalezy od budowy, kierownika itp, czy są jakieś progi ze stawkami godzinowymi ?
    Maniek

19.10.2018 07:49

ja dostałem obietnicę kwoty 20500 sek - i tego dotrzymali. mi się kasa zgadza. dla nowych jest 19300 sek to też nie jest mało. a jedzenie nie jest tam w cale takie drogie jak by się wydawało. alkohol jest drogi. szczególnie piwo.
    Smieszne

19.10.2018 13:54

Ha to co to jest człowieku odejmij życie i co Ci zostaje chyba dużych pieniędzy nie zarabiałeś.pozdro

17.10.2018 16:49

pan

18.10.2018 13:17

brawo i to samo jest na budowach...
    zainteresowany pracą

13.10.2018 20:56

jak to jest z tymi urlopami płatne są czy nie ?i czy ma ktoś konkretne informacje co do stawki bo z forum można wyczytać ze 20500 koron w szwecji to podstawa prawda to panowie?
    chętny

10.10.2018 21:28

ile możma zarobić za miesiąc na karton gips?
    Szereg

10.10.2018 13:04

Juz się wypowiedzialem

09.10.2018 18:18

Witam panowie, otrzymał już ktoś podatek za szwecję za 2017?, pytam oczywiście tych co rozliczali się za pośrednictwem Lambdy

03.10.2018 09:20

Mi to się bardzo podoba w lambda że praca jest cały czas podoba mi się w lambda że nie ma pracy sezonowej podwyżki dbają o pracownika polecam
    pracownik obecny

01.10.2018 07:59

U nich jest praca caly rok a dla mnie to duzo czlowiek jak sie buduje ma ogromny kredyt to sami wiecie jak jest! Przede mna dlugie lata w tej firmie ktora polecam!
    Mariusz

02.10.2018 12:56

Tyle że jakie stawki marne do tego kasa nie jest na czas i kwatery na 9 po trzech w pokoju więc nie przesadzaj są dużo lepsze firmy.
    Krzys

02.10.2018 10:32

Praca ciezka szczegolnie na budowie a szczegolnie w zimie ale wole u nich pracowac niz w innych firmach mowie ze zmiana jest lepsza moze nie ktorym sie udaje al wole byc na starych smieciach gdzie wypracowana mam juz opinie i lepsze pieniadze niz zaczynac wszystko od poczatku polecam Lambde!
    Aldo

20.09.2018 15:18

Czemu nie mówicie prawdy, przecież zaszły pewne zmiany na rynku Szwedzkim w tym stawki godzinowe itp i płatne zjazdy na święta, przecież Pani Prezes jeździła po budowach w Szwecji i omawiala te kwestie z pracownikami. Pracujecie a nie wiecie na czym stoicie, opisalbym więcej, ale zostałoby to usunięte. A pracuję nadal bo mam rodzinę, dom w trakcie budowy, i nie mogę pozwolić sobie na zwolnienie, chodź stale rozglądam sie za czymś innym i mam nadzieję że juz niedługo. Pracuje na Szwecji
    anonim 69

21.09.2018 08:38

praca u szweda jest lepsza, ale w tedy płacisz za mieszkanie a to jak się policzy już nie wychodzi tak fajnie jak by się chciało no i mało kto chce w tedy robić rozliczenia ja ze swoimi bujam się od 2015 bo raz zachciało mi się samemu rozliczyć
    zainteresowany

30.09.2018 11:17

Aldo napisz coś więcej zastanawiam sie nad pracą ale tez słyszałem o tych płatnych zjadach i jak z wypłatami jak jest stawka za miesiąc?

17.09.2018 12:23

Czytam te wszystkie opinie i nie mogę uwierzyć ile jest wystawionych opinii przez pracowników firmy którzy siedzą za biurkiem i wypisują takie bzdury . 1 .wypłata wpływa na konto w miarę normalnie czasem jeden dwa dni poślizgu są opnie co do godzin zgadza się wszystko zależy od kierownika pracujesz 180 godz a na pasku dostajesz 140 godzin piszecie ze warszaw " ciesla 09.09.2018 19:26 Masakra nie polecam kierownicy robią Ci chcą złodzieje.Warszawa nawet niewie co oni wyprawiają na tych budowach czy ja się bezkarni. Nie polecam" zgadzam sie nie ma stałej stawki kierownik robi co chce nie wiadomo czy zarabiasz 115 sek czy 120sek czy moze 130 sek na godzine bo zawsze jest problem 2.kolejna bzdura to ze płaca za przelot do domu.chcesz jechać płacisz sam i wolne bezpłatne jadąc na tydzień do domu ok 2ty/zł jesteś do tyłu. jako praca sam w sobie jest w porządku wszędzie trzeba pracować .dużo ludzi którzy pracują w Szwecji zaczynają się burzyć chodzi o zarobki godziny pracy -stałe stawki (ukryte nikty nie nie wie ile zarobi w danym miesiacu )miejmy nadzieje że wyjdzie to na prostą.i wtedy cz czystym sumieniem można będzie polecać ta firmę

30.09.2018 11:08

Andrzej69 u jakiego kierownika jesteś ze masz płacone za urlop i zgadzają ci sie godziny na pasku?

30.09.2018 11:14

Andrzej69 to może napisze jakie to są stawki bo kierownik nie jest chętny do wytłumaczenia nas jest 18 i żaden nie wie z jakiej stawki będzie liczony w następnym miesiącu.chyba masz dobre układy z kierownikiem ze dostajesz za urlop kiedy jesteś nie w pracy
    zbrojarz 15

06.09.2018 07:35

jak jest u nich z zaliczkami ? dają coś czy trzeba brać kartę płatniczą ? podpowiedzcie
    Byly pracownik.

26.09.2018 18:23

Co pitolisz czlowieku Ty myslisz ze ja sie zwolnilem bo sie nie nadaje:DDDdla twojej wiadomosci mam duzo lepsza platna prace za granica wiec nie wiesz to nie wypowiadaj sie a z Ciebie taki widac fachura ze zaszyles sie w labdzie bo w kazdej innej firmie by Cie wyjeb...haha
    mirek78

27.09.2018 07:02

To gratuluje sukcesu aczkolwiek dziwi mnie fakt stwierdzajacy z Twojej strony "zero premii, zero zaliczek " skoro tak nie jest! Kazdy dostaje zaliczki to normalne natomist premie wszystko zalezy od CB jak sie starasz tak masz.
    Natalia

23.09.2018 08:54

@Zadowolony pracownik, piszesz, że masz dobre warunki mieszkaniowe. Czy zakwaterowanie lezy w gestii pracodawcy? Jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem zdrowotnym? Opłaca go firma, czy musisz to zrobić sam? Masz dobry kontakt z koordynatorem? Pomaga Ci w załatwianiu ważnych spraw na miejscy? Obecnie firma szuka zbrojarzy i cieśli szalunkowych w Szwecji i Austrii. Oferują legalne zatrudnienie, możliwość rozwoju zawodowego i atrakcyjne wynagrodzenie.
    anonim 69

26.09.2018 07:40

u nich tylko na legalu jest praca mieszkania są OK, wiadomo to nie jest tak jak w domu, ale jest ok firma dużo rzeczy załatwia i w dużej ilości pomaga na budowach są tłumacze albo majstrowie i oni pomagają o ile mają czas w szwecji potrzeba cieśli i zbrojarzy dają dobre warunki
    anonymous

24.09.2018 19:19

Czytam te wasze opinie i tak się zastanawiam co wy palicie że takie głupoty wypisujecie.Jedni piszą że jest SUPER,drudzy piszą że jest TRAGEDIA.Nie jest ani tak ,ani tak .Moim zdaniem SZAŁU niema .ale nie ma też TRAGEDII.Jest po Japońsku czuli JAKOTAKO.Tym którzy się męczą w tej firmie proponuje żeby odeszli i przestali się męczyć i biadolić.Niech szukają szczęścia gdzie indziej.A tym którym to pasuje niech pracują . Tyle w temacie.Dinozaur
    byly pracownik

23.09.2018 10:20

Czytam te opinie i jest bardzo duza liczba osob ktorzy bardzo dobrze wypowiadaja sie na temat tej firmy i pracy za granica ja kiedys tez u nich pracowalem kilknascie lat temu fakt tylko w okresie wakacyjnym 3 miechy i widze ze sporo sie poprawilo u nich na lepsze. Jakby nie moja kontuzja kolana to do dzis bym u nich byl a kto wie moglbym kierownikiem byc do tej pory. Takze pomimo mojego krotkiego stazu rowniez ich polecam. Pozdrawiam

20.09.2018 13:37

A mi pasuje bo fajna praca, podwyżke dostałem po 3 miesiącach dobre warunki mieszkaniowe
    Aldo

18.09.2018 16:04

Godzin prawie zawsze brakuje, robie rok i nigdy mi nie zapłacili za urlop, jak jestem w Polsce to nie mam płatne, za zjazdy na święta pobierają z pensji, nie polecam
    Andrzej 69

20.09.2018 07:02

Pracuje u nich kilka lat i nigdy nie placilem za zjazdy nie wiem gdzie Ty pracujesz dokladnie ale ja jestem w Szwecji i nigdy czegos takiego nie bylo!
    Piotrek - dźwigowy

20.09.2018 07:43

to po co u nich pracujesz jak Ci się nic nie zgadza? zwolnij się! mi się zawsze wszystko zgadza

17.09.2018 12:26

a jeszcze jedno do tych co tak chwalą to w jakiej miejscowości pracujecie?
    Karol - były

18.09.2018 07:57

nie wiem skąd Ty masz te dane ja mam wszystko na pasku i jest ok godziny - względna rzecz ale wypłata ma się zgadzać - i mi się zgadza ja zawsze mam urlop płatny chyba coś jest nie tak u Ciebie - źle chyba rozumujesz!!

16.09.2018 17:49

Polecam polecam sam sie wachalem kilka miesiecy temu ale nie żałuje jestem mega zadowolony!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lambda?

Kontakt - Lambda S.A.

Morgowa 9 91-223 Łódź

Branża główna: Infrastruktura sieciowa
    Zenek

14.09.2018 08:58

Wszystko dobrze załatwione w tej firmie nic nie obchodzi dowozy na budowę mieszkanie kasa o czasie jest git.
    Piter

09.09.2018 18:50

Masz ZUS odprowadzany od pełnych zarobków masz wszystkie podatki odprowadzone masz podatek rozliczony jak tylko poprosisz o pomoc w rozliczeniu to jest fajne
    mich

10.09.2018 18:29

a jak z tym podatkiem? to prawda że można z tego jakieś fajne pieniążki wyciągnąć?

12.09.2018 17:42

tak to prawda, w tam tym roku przytuliłem 12 tys sek a w tym czekam na przelew na 9 ty sek
    zbrojarz 15

12.09.2018 14:21

jak jesteś w potrzebie masz zaliczkę jak jesteś w potrzebie masz zakupiony bilet jak jesteś w potrzebie masz pomoc w rozliczeniu (usunięte przez administratora) jest
    Maniek

25.08.2018 10:58

Firma lambda zapewnia zakwaterowanie to bardzo ważne pensja na czas wpływa na konto mi tam pasuje
    Szereg

11.09.2018 12:50

Zakwaterowanie to się zgadzam ale z tym na czas... starają się ale jak wśledzie są poślizgi. Nie wierzę w to że pensja wpływa 21go. Najpozniej do 15tego jest. Robie tu os dawna. Kiedyś bylo tak ze pieniądze wpływały po 21 ale to było wv2008r. Od paru lat pensja jest najpóźniej 15tego a nawet wczesniej
    antek

11.09.2018 18:59

i co z tego ze teraz wplywa 10 jak nie calosc a gdzie druga polowa? 20 wszystko w temacie.
    Andrzej

11.09.2018 09:30

Mi tak samo odpowiada bo wszystko na czas nie trzeba czekać z kasą to najważniejsze
    Przemek

10.09.2018 08:00

Dokladnie pelny zus odprowadzany nie jak u nas z najnizszej krajowej plus reszta pod stolem lub wyscigowki smieciowe po czym nic nie masz wogole zenada! W formacie jest wszystko tak jak powino byc dla mnie spoko jestem zadowolony i rodzina rowniez.
    Exportowiec

10.09.2018 14:21

Na jaka kase mozna liczyc na poczatek..??
    ciesla

09.09.2018 19:26

Paweł

10.09.2018 08:46

Prawda, o tym ile zarobisz decyduje kierownik budowy, jeden Ci zapłaci, drugi okradnie, jeden zapisze Ci wszystkie godziny, drugi o 20 mniej, sa bezkarni, wszystko zależy do jakiego sie trafi, a większość to ....
    Exportowiec

08.09.2018 01:23

Witam Jaka kasa jest w Austrii jako zbrojarz...? Jak z ubezpieczeniem...? Jako oddelegowanie.? Prosze o info..
    mich

08.09.2018 18:45

zależy od tego co umiesz, polski zus wiec wszystkie składeczki w kieszeni, stawki i podatki lokalne a nie żadne polskie śmieciuchy plus nieoskładkowane delegacje
    anonymous

08.09.2018 22:23

Nic mi jeszcze nie proponowali. Jeszcze nie aplikpwalem.. Zastanawiam sie jestem ciesla zbrojarz betoniarz po exporcie..tak sie zastanawiam bo mam kadencje...pozdrawiam
    Zszokowany

05.09.2018 21:33

Nie wiem z którą dziś gadałem z biura ale nie dość że otrzymałem wszystkie odpowiedzi to jeszcze wykazała się zainteresowaniem i podpowiedziała mi parę rzeczy w mojej delikatnej sytuacji...
    przemek

08.09.2018 07:54

Tez mialem kiedys taka rozmowe w ktorej zeszlo sie na tematy rodzinne bo mialem delikatny problem i naprawde dostalem takie wskazowki normalne zyciowe i powiem szczerze ze problem rozwiazal sie w przeciagu kilku dni takze moge dodac ze czasami warto rozmawiac nie tylko o pracy ale o dalszym zyciu odnosnie pracy za granica gdy ma sie rodzine ps pozdrawiam biuro na zielnej.
    pracownik obecny

05.09.2018 06:37

Polecam ich w 100% wszystkie formalnosci zalatwisz jednego dnia w biurze dokladnie jest to co mowia na temat pracy a nie jak inne firmy posrednicze Ci sa jak najbardziej na tak.
    Były pracownik.

05.09.2018 16:16

Haha ta jasne :DDDD
    mateo

07.09.2018 22:55

po telefonie do nich i litanii czego ja to mam nie mieć ze sobą w warszawie chciałem obśmiać ten wpis ale byłem dziś u nich i faktycznie wszystko w jeden dzień, chwile to trwało ale udało się ogarnąć razem z badaniami
    Tadzik 1

06.09.2018 10:24

pracuje ciężko ale kasa (usunięte przez administratora) jest odpowiednia tak powinno być nie ma lipy
    Tadzik 2

06.09.2018 20:19

Lipa to jest ta firma haha.
    Jaro

06.09.2018 08:20

Same pozytywy, bo ludzi potrzebują, nie warto zaczynać z nimi pracy
    mariusz

20.08.2018 09:02

pracuje dopiero u nich pare miesiecy i nie ukrywam mogą na kilka rzeczy ponarzekać... ale nie da się ukryć że moja żona już po tak krótkim okresie zabiera się za remont domu wiec musze niezle zarabiać!
    Szczery

04.09.2018 22:31

Szczerze można u nich zawsze na coś ponarzekać! I muszę powiedzieć, że pracowałem w lepszych firmach ale w żadnej nie miałem ciągłości zatrudnienia wiecznie 3-6 miesięcy...
    Tadzik

01.09.2018 13:00

Firma lambda jest OK polecam nie oszukują jak inni
    Nikos

04.09.2018 07:33

A te lewe zaliczki
    Mario

04.09.2018 22:20

Dzięki za info przetestuje
    Darek

30.08.2018 17:38

Skąd te same pozytywne opinie, ludzi nie mają do pracy i sami w biurze piszą, a negatywne zostają usunięte.
    Nikos

04.09.2018 07:35

Brawo ty ????
    zadowolony

03.09.2018 19:35

ja jestem bardzo zadowolony z tego że u nich pracuje fajni są, mamy zgraną ekipę i tak powinno być jest ok

03.09.2018 09:47

Lambda - jest OK Dla mnie jedna z lepszych firmy w której do pracy można dostać się szybko i nie czekać długo na wyjazd.
    mateusz

02.09.2018 20:00

jako izoler pracowałem najpierw w Belgii, potem w Holandii a teraz jedziemy do Niemiec firma oferuje ciągłość zatrudnienia i przyzwoite zarobki
    Joanna-żona

02.09.2018 11:46

Mój mąż wyjechał całkiem niedawno do Niemiec i jest bardzo zadowolony z warunków, ekipę budowy też chwali że spoko ludzie. Po 3 miesiącach ma dostać podwyżkę
    Porazka

02.09.2018 19:39

Znowu ta żona haha.
    były pracownik

31.08.2018 09:32

mam od nich propozycję pracy we Francji , praca teraz pod Paryżem :-) mają podobno dwie budowy metro i coś jeszcze kasa dobra bo 2 tyś euro , czego chcieć więcej ?! ja jadę polecam
    Haha

31.08.2018 18:47

Haha to Ty chyba dużych pieniędzy nie zarabiałeś porażka .

01.09.2018 21:58

brzmi nie źle i do tego leży mi francja, dzięki za cynk ze szukają ludzi... sam do nich zadzwonie

Zostaw merytoryczną opinię o Lambda S.A.