Lidex

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 351 ocen.

Opinie o Lidex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidex

Paulina

@Czarna a pracownicy sami zapisują sobie nadgodziny, żeby potem wiedzieć ile więcej godzin przepracowali? Czy widzisz jakieś plusy pracy w Lidex? Może jest szansa rozwoju? To istotne informacje ale potencjalnych pracowników. Właśnie firma szuka pisemnego tłumacza języka angielskiego https://www.lidex.com.pl/praca-lidex-tlumacz-pisemny.html

tłumacz
@Ktoś 11.10.2017 13:25
I jak widać administrator usunął część wpisu, która nie była ani obraźliwa, ani nie była hejtem czy czymś podobnym. Prawda jedn...

słuchy w branży krążą że firma w firmie sie rozwija owocnie, dzial rentalowy powiększył się o możliwość wypożyczenia bezpośredniego od techników urządzeń do tłumaczenia symultanicznego. czemamy na wasze opinie i informację.

ss
@tłumacz 29.10.2017 00:53
słuchy w branży krążą że firma w firmie sie rozwija owocnie, dzial rentalowy powiększył się o możliwość wypożyczenia bezpośredn...

ciekawe jak cena?

Były

Szkoda gadać, cenzura na całego!

Paulina

@pp minęło 12 dni od moje posta do twojej wypowiedzi, więc ogłoszenie miało prawo wygasnąć, bo Lidex znalazł już pracownika. Mówię Ci, że admin nie ma prawa usunąć komentarzy, które nie naruszają regulaminu, czyli musiały być w nich np. wulgaryzmy, obrażanie kogoś.

Paulina

@stan b. usuwane są tylko te wpisy, które w jakiś sposób naruszają regulamin http://www.gowork.pl/regulamin. Teraz poszukiwani są w Lidex pracownicy na stanowiska: specjalisty ds. handlowych i tłumacza pisemnego języka angielskiego (http://www.lidex.com.pl/praca-lidex.html). Czy ktoś ma doświadczenie z tymi stanowiskami i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami? Jak wygląda kwestia dodatków do pracy? Jak przebiega rekrutacja? Wszystko, co powiecie może się komuś przydać.

pp
@Paulina 31.08.2017 14:04
@stan b. usuwane są tylko te wpisy, które w jakiś sposób naruszają regulamin http://www.gowork.pl/regulamin. Teraz poszukiwani...

zamieszczajac ogloszenie radzimy sprawdzic czy jest aktualne.... link nie odnosi sie do ogloszenia i to niby taki lider..... odpowiadajac na pytanie to nie naruszaja regulamin tylko pokazuja prawde ktora jest nie wygodna dla tej firmy. nie polecam jako kobieta stanowczo odradzam.

Ktoś
@pp 12.09.2017 20:04
zamieszczajac ogloszenie radzimy sprawdzic czy jest aktualne.... link nie odnosi sie do ogloszenia i to niby taki lider..... od...

Oj tak! Nie polecam. Nie piszę nic więcej, bo i tak skasują.

stan b.

sami widzicie drodzy ze wpisy pokazujące prawdę o firmie sa pernametnie usuwane. swiadczy to ze ciezko stawić czoła prawdzie.

Paulina

@Grupa pod wezwaniem Lidera, jesteś zatrudniony w Lidex? Co możesz powiedzieć o ogólnych warunkach pracy w tym miejscu? Jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie?

Grupa pod wezwaniem Lidera

Kochani może by tak odnowic prawdziwe informacje o tej firmie. Czekamy na wasze posty i my dodamy nasze Prawdziwe informacje. Do dzieła!!!

Paulina

Zainteresowani podjęciem pracy w Lidex? Wszystkie ogłoszenia znajdziecie na stronie http://www.lidex.com.pl/praca-lidex.html

tłumaczka

Reprezentuję dość rzadki język i jeszcze rzadziej daję się namówić na tłumaczenie bo i tak mam nadmiar swojej pracy. Najczęściej zapominam o tych dodatkowych tłumaczeniach i ich fakturowaniu. Pewnie część tych należności mi przepada, ale nigdy z Lidexu. To wyjątkowa firma, przypominająca mi na koniec roku o wszystkich moich nieodebranych należnościach (w tym z lutego, marca i maja) i sama zabiegająca o to, bym wystawiła na nie fakturę. Taka solidność i uczciwość to chyba rzadkość w dzisiejszym świecie biznesu. W ubiegłym roku było tak samo. Tym większa chwała Lidexowi. Dziękuję tą drogą również. Dziękuje też za bardzo dobrą, płynną współpracę przy tłumaczeniach.

tłumacz hiszpański
@tłumaczka 25.01.2017 18:47
Reprezentuję dość rzadki język i jeszcze rzadziej daję się namówić na tłumaczenie bo i tak mam nadmiar swojej pracy. Najczęście...

Potwierdzam. Też jestem zdumiony i wzruszony otrzymaniem na koniec każdego roku szczegółowego wydruku moich prac, za które zapomniałem wystawić fakturę, Tym razem dostałem ponaglenie bym wystawił fakturę za styczeń, luty i lipiec 2016r. Zupełnie o tych tłumaczeniach zapomniałem a tu taka miła niespodzianka. Sama współpraca z Lidexem też jest super, przemiły kontakt i te same znane osoby do współpracy od wielu lat.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś
@Olaf 08.01.2017 17:04
Doskonała rekrutacja a testy z wiedzy o społeczeństwie nadal są przeprowadzane? Czy tylko znajomość programu paint na którym s...

Wygląda na to Olaf, źe ty nigdy w studio graficznym nie pracowałeś.

Olaf
@Ktoś 11.01.2017 08:16
Wygląda na to Olaf, źe ty nigdy w studio graficznym nie pracowałeś.

Moje umiejętności nie pozwoliły mi na to by cofnąć się w czasie i zmuszony byłem podziękować. Nie ma co się wstydzić przecież każdy pracuje na tym co otrzymuje od pracodawcy.

Angol

Dla mnie fajnie, firma szuka tłumaczy, a ja tłumaczę. Jeśli mnie wybiorą J

rty

ale dlaczego @pokora? przecież chyba nie ma sensu żeby tak do końca się sugerować tak bardzo opiniami innych ludzie przecież każdy może mieć sowje zdanie a jak nie zaaplikujesz to się nie przekoasz jak jest

aaaabbbbcccc

tak tak auta to i ja często spotykam u nas pod blokiem :-D o różnych porach dnia i nocy.

jeaaa

Jaka Międzynarodówka ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Warlock

Bądźmy poważni. Jakie doświadczenie? Z techników, którzy zostali po propozycji szefostwa na przejście na nowe i "lepsze" umowy, została śmietanka, która nawet miksera nie potrafi dobrze obsłużyć. Lata pracy? Dobry żart :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Oleś

Chyba się czepiasz. To raczej dobrze, że firma organizuje staże i praktyki dla tłumaczy.

Ktoś

I kolejny raz widzę usunięte wpisy. Admin milczy! Co o tym myślicie?

Ktoś

Cóż, obserwuję wpisy dotyczące firmy i z przykrością stwierdzam, że wpisy są cenzurowane. Czy administrator strony może to skomentować?

obecny
@Ktoś 20.08.2015 12:29
Cóż, obserwuję wpisy dotyczące firmy i z przykrością stwierdzam, że wpisy są cenzurowane. Czy administrator strony może to skom...

Cyber ATAK :)

lizy-ass

Cudowna firma, rodzinna atmosfera, przejrzyste warunki zatrudnienia, szczere szefostwo i uczciwi pracownicy - czego chcieć więcej? polecam z całego serca :)))))

Lena

A mnie jest po prostu jego żal.

Rekin

Może by ktoś się wypowiedział w tematyce usług śiwadczących ta firma. Chodzi mi o obsługę klienta, oraz obsługę eventów. Jaki posiadają sprzęt (klasa sprzętu), oraz umiejętności pracowników.

Ja

Jakie pogróżki?

Obecny

Co taka cisza nastała???

anonim

(usunięte przez administratora)

koleżanka

a nie zniechęcają Cię powyższe komentarze? Dziewczyno, zastanów się co piszesz. (usunięte przez administratora)Ale Twój wybór... Ja radzę trzymać się od nich z daleka.

tadek

Panie waldku, pan się nie boi.

foka

A czy ktoś z Was pracował może bezpośrednio w Biurze Konferencji? Powyższe komentarze nie zachęcają do aplikacji, ale może to zależy od działu, w którym się pracuje? Wszędzie jest tak beznadziejnie?

Barbara
@foka 02.10.2014 15:54
A czy ktoś z Was pracował może bezpośrednio w Biurze Konferencji? Powyższe komentarze nie zachęcają do aplikacji, ale może to z...

Super atmosfera swietne zarobki czysta przejzysta firma, tylko nie nazywa sie Lidex. Jesli macie ochote pracowac po nascie godzin i nie dostawac za nadgodziny ani zlotowki to idealny ruch by podjac tam prace.

anonim

(usunięte przez administratora)

jolka

Eklert - myślę, że jest co najmniej kilka powodów, dla których część osób (mimo beznadziejnej atmosfery w firmie) decyduje się tam nadal pracować. Po pierwsze - sytuacja na rynku pracy (ciężko znaleźć cokolwiek w miarę rozsądnego, a żyć za coś trzeba). Po drugie - strach. Z tej firmy się nie odchodzi z własnej woli.(usunięte przez administratora). Ludzie tkwią więc tam dopóki im sił starcza lub dopóki nie zostaną zwolnieni, bo nie nadążają za oczekiwaniami "lidera". Ale wracającc do głównego wątku (w końcu to portal dla osób szukających opinii na temat potencjalnego pracodawcy) - odradzam wszystkim pracę w firmie Lidex. Dla własnego dobra, zdrowia i równowagi. Nie warto. Nie znam ani jednej osoby, która po odejściu stamtąd, powie na temat tej firmy cokolwiek dobrego. Wspaniały obraz rysowany na zewnątrz - chociażby wśród tłumaczy i klientów - to tylko pozory.Jak ktoś już wyżej napisał - na zewnątrz lukrowana babeczka(usunięte przez administratora)Stanowczonie polecam.

obserwator

Dziękuję za informacje. Chciałem zmienić "na lepsze", ale się wstrzymam.

Ktoś

Czytanie ostatnich wpisów było bardzo irytujące. Jak widać "wielbiciele" firmy są tak podzieleni, że trudno jest im trzymać jeden front. O czym to świadczy? Po odejściu z ww. firmy ma się mało sympatyczne wspomnienia. Widać, że w komantarzach nie ma już opinii tylko słowne przepychanki. Szkoda! Opinie o Lidexie mogą uchronić kogoś od wielu przykrych doświadczeń.

obecna

czemu tak ciebie emocje nosza skoro nie jestes ani pracownikiem tej firmy???nie rozumiem twojego wpisu!!! unosisz sie jak bys byla byl co najmniej w radzie nadzorczej a tu tylko chodzi o prawde i uswiadomienie wszystkim prawdy nie tej otoczki ktora jest, byla...czyzbus miala problem z tecza???

Człowiekrozumny
@obecna 30.08.2014 00:30
czemu tak ciebie emocje nosza skoro nie jestes ani pracownikiem tej firmy???nie rozumiem twojego wpisu!!! unosisz sie jak bys b...

Przeczytałam wpis Mai i bardzo mną wstrząsnął. I to wszystko. Nie znam się na grypserce czy jak to tam się nazywa. Ale jeżeli miałaś na myśli tęczę to rzeczywiście pięknie wygląda na niebie. Prawda? Pozdrawiam.

Człowiekrozumny
@obecna 30.08.2014 00:30
czemu tak ciebie emocje nosza skoro nie jestes ani pracownikiem tej firmy???nie rozumiem twojego wpisu!!! unosisz sie jak bys b...

P.S. Wiesz co. Jak tak napisałaś, że unoszę się jakbym była w radzie nadzorczej to pomyślałam sobie tak...............Że jak dłużej pomieszkam na tym portalu to może za jakiś czas wezmą mnie do zarządu Lidexu.........................na TRZECIEGO! Ale byłoby klawo!!!!!! Cześć.

Ktoś

Z zaciekawieniem czytam kolejne wpisy. Cóż, są dość jednoznaczne, ale nie mnie to oceniać. Teraz czekam na mrożącą krew w żyłach opowieść o kolejnym (drugim) "cyberataku" (sic!) na powyższą firmę. Część komentujących pewnie o nim słyszała. Kiedyś, dawno temu był taki portal.............. ale już Lidex-u już się tam nie ocenia.

Człowiekrozumny
@byla 29.08.2014 21:42
kolejny dziobak???ludzie obudzcie sie bo wasz czas tez jest odliczany.czy brakuje wam swojego ja???

Wypraszam sobie nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę dziobakiem. Należę do gatunku Homo sapiens. Nie rozumiem o co chodzi w Twoim wpisie?

Człowiekrozumny
@it 29.08.2014 22:09
skoro tak to w czym sie mylimy???prosze odpowiedziec szczerze skoro prawda boli!!!

Mój wpis nie jest niczym nadzwyczajnym. Jest prosty i czytelny. Mówi o tym co w życiu jest najważniejsze.A Wy dopatrywaliście się w nim podstępu.

anonim

(usunięte przez administratora)

kosmalinda

Przepraszam. Posty od kosma i linda przez pomyłkę znalazły się na tej stronie i nie dotyczą tej firmy.

Ktoś

Podziwiam kunszt wypowiedzi autora/torki. Polecam lekturę słownika ortograficznego. Przykład: "zgoszkniali" pisze się zgorzkniali od np. gorycz.

Dżesika

nie zgodzę się z tymi krzywdzącymi i oszczerczymi opiniami. Ale podejrzewam że są podyktowane zazdrością że niektórym się udało wybić i osiągnąć sukces dzięki cięszkiej pracy i wyrzeczeniom. Firma Lidex dała mi (i koleżankom) szanse jakiej nigdzie indziej byśmy niedostały. Państwo Szefostwo owszem, wymagające, ale jakie ma być? Od tego są, by wymagać. Zresztą, jeszcze więcej wymagają od siebie, poświęcają swoją każdą wolną chwilę, nie tylko by firma się rozwijała, ale i by pracownikom pracowało się dobrze, mieli szanse rozwoju i awansu, by byli - tak, ośmielę się to powiedzieć - by byli szczęśliwsi. Tylko ci którzy nie są w stanie dostrzec jak bardzo Lidex odmienia nasze życie, odchodzą zgoszkniali, bo pewnie by chcieli mieć 2 tysie na rękę obijając się dowoli. Dlatego najbardziej wartościowi pracownicy to ci którzy tu pracują od lat, i przez to sa filarami tej firmy, sa nie do ruszenia - `koleżanki Iwonka, Basia, Justysia... Szanuję je i podziwiam z jakim oddaniem i poświęceniem potrafią rezygnować z własnych korzyści by tylko móc wesprzec firmę, by móc sie dołożyć, nawet jakimś najmniejszym kamyczkiem, najmniejszą drobnostką. I to właśnie z takich małych kamyczków, z takich małych kroczków powstała Nasz Lidex - nasza opoka i namiastka domu, którego część z nas nigdy nie miała. To tu - gdy już wdrozymy sie i poznamy tajniki działania Lidexu - możemy od serca porozmawiać z Panią Szefową nie tylko o problemach naszych w pracy, ale i o problemach naszych współpracowników, a nawet uronić łzę wspominając o domowych kłopotach. Nikt was tak nie zrozumie. Współpracowniy (mówię tu o długoletnich pracownikach, a nie chwilowych karierowiczach) są wspanial, panująca atmosfera czasem aż pozwala zapomnieć że to praca an nie spotkanie z najlepszymi przyjaciółmi. Od pierwszego dnia dają do zrozumienia że jestes mile widziany, służą radą i pomocą, choć oczywiście i pilnują byś jak najlepiuej wykonywał swoje obowiązki, a czasme i skarcą, ale z ogromnym uśmiechem an twarzy, jednoczesnie wyrażając opinię że służą pomocą gdy tylko wykażesz że żałujesz popełnionego błędu. Jest po prostu cudownie. Nigdy nie chcę z tamtąd odejść, bo bez Lidexu nie wyobrażam sobie egzystencji w tym dzikim mieście.

monia1982

witam Czy ktoś pracował na stanowisku fakturzystka w firmie Lidex? Proszę o opinie

monia1982

witam Czy ktoś pracował na stanowisku fakturzystka w firmie Lidex? Proszę o opinie

Karola

Czy coś jeszcze na temat Lidexu możecie napisać? Biore udział w rekrutacji w dziale obsługi klienta. Jak tam jest? warto? czy są jakieś premie? Jak jest z wynagrodzeniem z tytułu umowy o dzieło, kiedy zachoruję lub pójdę na urlop?

?

po dwóch latach stajesz się zbędny w tej firmie a przede wszystkim to za dużo wiesz ;-). Ja również zdecydowanie odradzam. [usunięte przez moderatora]

jarek

A faktycznie to co napisałeś wykonywał czy tylko tak jest napisane a tak naprawdę nigdy tego nie robił?

anonim

(usunięte przez administratora)

obserwator

Uzupełnienie odpowiedzi: Oczywiście, jeżeli informacje wyżej zamieszczone mówią całą prawdę. Bo okazuje się że zdarzają się również pomyłki.

obserwator

Wnioski, które wyciągnąłem na podstawie wpisów są za daleko idące.Bardzo przepraszam i odwołuję to co napisałem wcześniej.

ex

Pozostały same info "nie polecam"[usunięte przez moderatora]

abcd

opisy dotyczą firmy LIDEX, ul. Sejmikowa 8, 04-602 Warszawa

pracownikroku

Proszę o informacje, czy te wszystkie komentarze dot. firmy Lidex z branży tłumaczeń i obsługi konferencji.

agree

Wszystko potwierdzam. Widzę, że mijają lata i nic się nie zmienia.

nowa

a jak tam płacą? np w dziale klienta?

anonim

ABOLUTNIE NIE POLECAM!!!

anonim

Dostałam propozycję pracy w tej Firmie, zastanawiam się, czy warto... mam dużo wątpliwości, bo w dzisiejszych czasach nie sztuką jest zmiana pracy, tylko utrzymanie jej. W obecnej pracy jestem weteranem, bo pracuję kilka dobrych latach. Czy warto zmienić ją na Firmę Lidex? Pomóżcie proszę.

anonim

Nie polecam pracy w tej firmie.( usunięte przez administratora )

Zostaw opinię o Lidex - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidex