Grupa Format

• Szczejkowice
  • Palowice
  • Suszec
  • Krzyżowice
Żory - Grupa Format Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Grupa Format

Opinie o Grupa Format Żory

Nie przegap nowości o Grupa Format!

justi

12.08.2014 21:32

to ciekawe, bo ja tutaj przeszłam z konkurencji, właśnie ze względu na zarobki i jestem zadowolona z decyzji.
    QAW3TRF3QTRF

12.08.2014 14:12

Rozumiem a jak wygląda właśnie sprawa z umową. Rozumiem że dostajesz umowę o dzieło na dwa tygodnie i jak się sprawdzisz to umowa o pracę. Ale co to znaczy "jak się sprawdzisz" ? Wystarczy dzwonić i mówić czy trzeba coś sprzedać czyli normę wyrobić aby dostać tą umowę o pracę ?

12.08.2014 20:37

ja miałam trafić do grupy co sprzedaje szkolenia BHP i 6/7 zamówień miałam pozyskać, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda bo oferta umowa o dzieło mnie zniechęciła, a przede wszystkim wynagrodzenie.
    QAW3TRF3QTRF

11.08.2014 16:47

A jaką ofertę Ci zaproponowano jeśli mogę zapytać ? Ja mam zamiar składać papiery w Rybniku ale jak się nie uda to w Jastrzębiu. Ale nie wiem czy warto.

12.08.2014 13:29

na dzień dobry 2 tyg umowa o dzieło i jak się sprawdzisz to umowa o pracę 1200 na rękę plus premia, gdzie dowiedziałam się od Pani Dyrektor, która zapytała się ile obecnie zarabiam, to tyle u niej niestety nie zarobię, więc rozmowa zakończyła się po 5 minutach.
    ela

13.08.2014 07:11

a mogę spytac jaki jest powód, że masz tak dobrze płatna prace i nadal chodzisz na rozmoey kwalifikacyjne? Co ci przeszkadza w tak dobrej pracy?
    była :)

08.08.2014 15:58

W firmie pracują stali bywalcy a nowi przychodzą na góra trzy tygodnie, max dwa razy coś sprzedają i firma zarabia a oni odchodzą bo trzeba się namęczyć żeby sprzedać. Praca tylko dla ludzi o mocnych nerwach : Tak to działa :) Pozdrawiam była pracownica Grupy Format :)
    ela

09.08.2014 07:06

ja jestem od ponad miesiąca, byliśmy wtedy dużą grupą nowych, została nas szóstka, to chyba normalne że nie wszystkim pasuje ta robota? ale jest ok jeśli komuś faktycznie zależy.
    stara

08.08.2014 14:06

a z jakiego miasta? nasza kierowniczka z Jastrzębia na urlop idzie od poniedziałku i kto inny będzie, może dlatego chciała z tobą osobiście rozmawiać. a szkoda ze olałaś temat

07.08.2014 15:13

ciągle się ogłasza ta firma ... więc dyrektorka ściemnia jak dzwoni, że ma "ostatnie miejsca pracy i proszę jeszcze tego samego dnia przyjechać na rozmowę" co dzwoni ... żal ...
    sara

05.08.2014 20:48

tak, wpadaj
    Nieznajoma

05.08.2014 11:43

Czy w Jastrzębiu są jeszcze jakieś miejsca wolne ? Przyjęcia ?
    nowa

31.07.2014 17:45

Dostałam umowę i moje pieniądze, teraz mogę polecić, atmosfera spoko
    aga

30.07.2014 13:40

HEJ pytanie mam:):):) jak ktoś się nie wykaże w ciągu tych 2 tygodni to nie dostanie kasy? za przepracowane dni ? bo takie słuchy mnie doszły bo o umowie to nawet nie pisze bo po wykazaniu się można dostać umowę...
    olga

31.07.2014 14:28

ja dostałam moje pieniądze i ci których znam też, nie wiem co to za ploty
    adol

29.07.2014 13:57

Ja pracuje w oddziale Żory i jestem bardzo zadowolona ,bardzo polecam jak ktoś ma chęć pracy to wbijajcie do nas
    nowa

28.07.2014 19:28

też jestem nowa tylko w Jastrzębiu Zdroju, na razie ok.
    Marwiolka

26.07.2014 16:59

Wiec umowę dostalam o tygodniu i wcale nie na miesiąc tylko na dłużej za wyniki ja nie sprzedaje szkoleń z BHP tylko z ochrony danych osobowych glownie budżetówka jest ok wiec zapraszam i polecam oddzial w Tychach nowo otwarty wiec jest zapotrzebowanie szefowa super

24.07.2014 20:36

aaa jeszcze pytasz o tempo, mile widziane szybkie hahaa ale mamy dwie przerwy 20 i 30 minut więc jak najbardziej do ogarnięcia ;)

24.07.2014 20:28

My wszyscy kiedyś nie sprzedawaliśmy ;) ludzie z doświadczeniem po prostu wiedzą już czy to lubią a wszystko co chcesz robić dobrze, musisz najpierw polubić. Nie wiem jak ilość ludzi w Rybniku musisz spróbować u źródła pozdr

23.07.2014 19:22

Ja też w Jastrzębiu od trzech tygodni jestem i mam umowę o pracę, mi spasowała ta praca jednak parę osób próbowało i to nie ich bajka była, dlatego myślę że już za parę dni z ostatniego naboru zostanie połowa, i sie trochę rozluźni. Nie zrozumcie że nie chce żeby nas tak dużo było jednak trochę linie były przeciążone zobaczymy jak po rozbudowie to teraz będzie.
    koti

23.07.2014 17:18

widzę że piszecie o Jastrzebiu, dzisiaj to więcej chętnych niż miejsc pracy było, jakieś dodatkowe mają uruchomić stanowiska, może też duzo osób tylko na spróbowanie przyszło, no ale teraz to już chyba tylko nabór uzupełniający ewentualnie.
    ja

23.07.2014 12:09

Ja pracowałam tam dwa lata dość dawno temu, jak masz gadane i jesteś w miarę inteligentną osobą tzn.umiesz poprawnie wysławiać się po polsku,bo wybitne osobistości to ja tam spotkałam co sklecić zdania po polsku jednego nie umiały, to się zaczepisz i dość dobrze na miesiąc wychodzisz,lecz różnie to jest nieraz chociaż byś nie miał niewiadomo jakich predyspozycji do tego to i tak za cholere nic nie sprzedasz,najgorsza jest ta presja norm które musisz wyrobić i wiszenie nad tobą jeśli idzie ci coś nie tak lub zauważyli że jesteś w tym dobry,a z tym naprawdę różnie bywa,no i co najważniejsze w tym niewdzięcznym stanowisku pracy prędzej czy póżniej się wypalasz.Podsumowując wszystko będzie fajnie dopóki będziesz dobrze sprzedawać,jak się to z różnych przyczyn skończy już nie będzie tak cudownie.
    anka

23.07.2014 17:11

no ale to chyba wszędzie jest tak że jak przestaje komuś iśc to nie biją brawa, trzeba spiąć pośladki i szukać nowej drogi dotarcia,ważne czy jesteś doceniony gdy masz efekty.
    KlaudiR-k

22.07.2014 18:41

Mogę prosić kogoś kto już dłużej pracuje o to aby opisał pracę na stanowisku telemarketera krok po kroku ? Będę nowym pracownikiem od przyszłego tygodnia i strasznie się boję, nigdy nie pracowałam w takim charakterze. Pan powiedział mi tylko że będzie jakieś szkolenie krótkie a potem do pracy. Jak to wygląda od strony praktycznej ? Przychodzi nowy pracownik do biura i od czego się zaczyna ? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cieszę się że będę mogła zasilić szeregi Grupy Format ale stres wziął górę i nie wiem czy dam radę.
    Asia

22.07.2014 17:04

A ja dostałam termin na rozmowę w sprawie tej pracy w miejscowości Jastrzębie i zastanawiam się czy warto iść. Wiem tylko tyle że sprzedaje się jakieś produkty przez telefon i nic więcej. Możecie napisać coś więcej ?
    ;)

23.07.2014 06:40

hejka, ja tez byłam na rozmowie w J-biu i nie polecam, jak chcesz 2 tyg pracować na umowę o dzieło a później za najniższą krajową i sprzedawać szkolenia BHP to możesz iść. ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Format?

Kontakt - Grupa Format

Szeroka 1 44-240 Żory

Branża główna: Kursy i szkolenia

22.07.2014 16:44

moje opory prysły gdy pierwszy raz sie dodzwoniłam do gościa w trakcie kontroli, płacz i lament bo przecież dawno miał porobić te szkolenia a tu (usunięte przez administratora)
    łysy;)

22.07.2014 16:38

to nie o urok osobisty chodzi tylko o trzymanie się pewnych zasad w rozmowie
    czapla

22.07.2014 16:23

tutaj chyba wszyscy piszą o telefonicznej sprzedaży bo innych stanowisk za bardzo nie ma ;) biuro czyli logistyka ale na to nie licz, praca na telefonie nie ma znaczenia czy młody czy starszy czy dziewczyna czy chłopak, albo masz opory i klient kolejny miesiąc przekłada zamówienie (zawsze ma jakieś równie potrzebne wydatki) albo swoim urokiem osobistym zamykasz sprzedaż. da sie to lubić zwłaszcza jak zespół jest fajny. jesli chodzi o rozwój to myslę że sztuka rozmawiania z ludźmi zawsze się w życiu przyda.
    Szostek

22.07.2014 12:37

Po co ludzie piszą opinie skoro te które są niekorzystne dla firmy są na bieżąco kasowane ? Przeglądam tutaj wpisy i w ciągu ostatnich paru dni negatywne wpisy od ludzi którzy pracowali w Grupie Format zostały usunięte i to dość szybko. Kiedyś pracowałem i wiem że to ciężki kawałek chleba, trzeba się na dzwonić i nagadać ale pamiętajcie też że nikt wam za darmo pieniędzy nie da. W pracy się pracuje, jeśli jesteście zainteresowani to możecie spróbować jednak zaznaczam że nie jest to praca dla każdego. Trzeba być wytrwałym i mieć mocną psychikę a niepowodzenia próbować wyprostować. Generalnie jak się uda to dostaje się umowę o pracę z najniższą krajową.
    czapla

22.07.2014 15:43

na portalu chyba nie powinno się pisać o kasie ale ja mam między 2 a 3 zależnie od miesiąca,za najniższą krajową to bym nie przeżyła bo sama syna wychowuję, najtrudniej zacząć bo jak się juz ma swoich klientów to sam się obrót robi i tylko dokręcam śrubę bo udało sie i pod 4 wyjść, dla mnie to są nieosiągalne pieniądze nigdzie indziej, ale robota trudna i wymagająca to fakt.
    anglia

20.07.2014 09:52

Potwierdzam pracowałam w Format od zeszłych wakacji, teraz do chłopaka do Anglii znowu jadę, inaczej nie zostawiłabym tej roboty, troche przykro ze ktos na moje miejsce przyjdzie

20.07.2014 09:17

lepsze bazy żeby w mniej osób taki sam wynik wyszedł w biurze, to też nam lepiej się dzwoni bo na pewno jak jest nas malutko na sali to morale na tym by opadło.

19.07.2014 12:41

19.07.2014 13:14

zaznacze ze zadna z opini negatywnych nie byla w zaden sposob nikogo obrazajaca,poprostu kazdy ma prawo grzecznie powiedziec co mysli o danym pracodawcy czyz nie...???
    jestem

19.07.2014 11:12

widze że macie dużo pytań, napisze tak; pracuję w dużej firmie i kasę widac na każdym kroku, moja wypłata sie zgadza i czuję bezpieczeństwo. Radę dla nowych mam taką; jeśli jesteś zaparta na zarobienie to dasz sobie tutaj radę.

16.07.2014 19:08

może dużo tych biur maja, każde osobno inne ogłoszenie wystawia i sie nachodzą ale to pewnie wszystko jest jedno

20.07.2014 09:10

nie wiem o co konkretnie pytasz, w sezonie jest dużo urlopów i lepsze bazy dostajemy ale nie wiem czy o taką odpowiedz ci chodziło
    Katarinkaaa

14.07.2014 20:54

A czy klienci są zainteresowani tym produktem ( wiedzą z czym dzwonisz ) czy polega to na nachalnym wciskaniu :)Powiem szczerze że jestem ciekawa tej pracy ale jeśli mam wisieć na telefonie i naciągać biednych ludzi na produkt o którym sama nie mam pojęcia to dziękuję za taką pracę, ponieważ już tak pracowałam :)
    ola

14.07.2014 20:48

bazę zawsze dostawaliśmy (o to dbają kierownicy), rano jest odprawa (różnie to wyglada ale takie wyluzowanie przed rozmową z klientami), potem dzwonimy z bazy do przerwy znowu dzwonimy i znowu przerwa i do 15.30 znowu dzwonimy. nie ma wyjazdów służbowych ( w każdym razie ja nie słyszałam), może mylisz z wyjazdami integracyjnymi ale to zdziebko co inne ;)
    Danuta K

14.07.2014 13:08

Rozumiem a możecie mi powiedzieć jak wygląda typowy dzień pracownika na tym stanowisku ? Przychodzisz na 7:30 i co robisz do tej 15:30 ? dzwoni się cały czas czy dzwonią do nas ? skąd mamy bazę klientów i tak dalej ? Mam rozmowę za trzy dni ale zastanawiam się czy warto iść czy sobie podarować.
    Danuta K

14.07.2014 09:56

A czym w firmie jest jakaś baza danych z którą się pracuje czy klientów wyszukuje się na własną rękę ? Sądząc po ciągłej rekrutacji praca nie należy do fajnych, bo gdyby było tak dobrze jak piszecie to firma nie poszukiwała by ciągle nowych pracowników.
    Katarinkaaa

11.07.2014 15:16

A czy są przerwy w pracy czy można skorzystać z toalety kiedy jest się w potrzebie czy jest na to tylko wyznaczony czas ? Czy dzwoni się z jakiejś dostępnej dla nas bazy danych czy trzeba szukać i dzwonić na własną rękę ? Czy jeśli klient nie chce nam poświęcić czasu to mamy prawo od razu podziękować czy musimy rżnąć głupa ? Zarobki po podpisaniu umowy 1260zł/rękę + premia od sprzedaży, rozumiem że telemarketer umawia tylko na spotkanie z przedstawicielem i nie jest zawierana z telemarketerem umowa sprzedaży także dostajemy tą premię dopiero po tym jak nasz przedstawiciel podpisze umowę ?
    Mariola

11.07.2014 10:42

Jak wygląda szkolenie w grupie format na stanowisku telemarketera ?
    Nati

11.07.2014 14:41

Ciężko to opisać i pewnie w każdym mieście inaczej ale po 2dniach będziesz wiedziała czy ci ten zawód pasuje a po 5 czy dasz radę
    Mariola

11.07.2014 10:33

Dzwonił dzisiaj miły pan i kazał przyjść na rozmowę kwalifikacyjną. Pracowałam już kiedyś w sprzedaży przez telefon. Czy możecie coś więcej napisać o tej firmie, chodzi o grupę format w Jastrzębiu Zdroju. Z tego co czytam to działają tam dopiero od nie dawna.
    tatoo

11.07.2014 09:13

Ja miałam dostać po 2 tygodniach ale szybko pokazałam że umiem i dostałam na 5dzień, z doświadczeniem łatwiej wystartować. Jestem w Jastrzębiu w nowym biurze, nie wiem jak w innych miastach to wygląda.
    Marwiolka

08.07.2014 16:36

A jednak zaryzykowałam i jestem w Formacie w Tychach jest ok ;) co do umowy to najpierw jest zlecenie a jak się wykażesz dostajesz normalną z najniższą krajową ....Do pracy z klientem....zawsze warto spróbować to nic nie kosztuje;)
    łukasz

04.07.2014 20:16

Znajoma pracowała kiedyś w Strumieniu i chwaliła sobie zarobki.Widocznie jest ok skoro otwierają kolejne oddziały.
    mała

04.07.2014 13:26

dobrze to wygląda że mają tyle oddziałów i otwierają następne, o Tychach nie słyszałam ale wiem o Gliwicach, Bielsku iŻorach, chyba Rybnik albo Wodzisław i to Jastrzębie teraz otwarte. Tak wygląda jakby dobrze szło skoro się rozwijają. Ja teraz mam wakacje zaplanowane i po powrocie spróbuję, może do zobaczenia ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Format