Witam wszystkich, którym ta opina będzie pomocna w szukaniu rozważnie pracy. Praca jest ciężka, brak szkoleń wewnątrz firmy, każdy zdany jest na siebie, liczą się tylko wyniki i sprzedaż....LUDZIE POJĘCIE WZGLEDNE!Trzeba posiadać bardzo dużą wiedzę na temat sprzedawanego produktu, mieć straszną siłę perswazji, motywacji osobistej i samo zaparcia żeby się utrzymać, bo sprzedawać trzeba, żeby się w pracy utrzymać... zarobki najniższa krajowa plus to co nazywa się "Twoim obrotem", czyli bardzo różnie zależnie od tego czy potrafisz coś sprzedać.
Na czym ta praca polega?
A mi się wydaje, że teraz rekrutujecie do Jastrzębia na Harcerską i dlatego ta opinia niuni powyżej żeby się potencjalni telemarketerzy nie zrażali. Spalić te wasze budy i tyle.
praca super wiem bo pracuje odzial Jastrzebie jest i tak najlepszy. kierownictwo sie zmienilo to jest duzo lepiej
Nie wiem jaka jest filia w Żorach, ale w Jastrzębiu moje wrażenia nie są najlepsze. Po krótkiej rozmowie w której Pani kierowniczka(zakładam, że to pani kierowniczka - nigdy się nie przedstawiła) próbowała mnie wybadać, stwierdziła, że nie nadaje się do tej roboty. I byłoby wspaniale gdyby na tym się rozmowa zakończyła. Zamiast tego dostałam ok. 5 minutowy wykład(w którym powtórzyła przynajmniej dwukrotnie, że się nie nadaje) i żądanie bym zmieniła jej zdanie - a chodziło o to, że zastanawiam się nad moimi odpowiedziami(na rozmowie kwalifikacyjnej) i nie mówię tak płynnie jak będzie wymagała tego na słuchawkach. Dodam, że na tym etapie rozmowy nie udało mi się o nic zapytać a Pani kierowniczka również nie próbowała mi tej roboty sprzedać, choćby uprzejmością. Udało mi się w końcu przekonać ją, żeby mnie puściła ale też chciała się na ten temat kłócić.
1. Pytanie o poprzednią pracę i zakres obowiązków 2. Jaki powinien byc telemarketer? 3. Zdefiniuj komunikatywność(pamiętaj by zdefiniować komunikatywność jako umiętnośc prowadzenia rozmowy w dyplomatyczny sposób bo tak Pani kierowniczka rozumie to słowo)
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
A o której placówce mówisz? Gliwice?
A ja się nie zgadzam z waszymi opiniami ,ja pracuje w oddziale gdzie nie ma żadnej rotacji są stali pracownicy którzy pracują od ponad dwóch lat i więcej szefostwo zarąbiste zarobki jeszcze lepsze.Życzę wszystkim takiej pracy atmosfery która panuje w biurze.Pozdrawiam
szefostwo się napchało bo miało pomysł na biznes... jak Ty "prawda" będziesz miała pomysł to też życzę Ci żebyś się dorobiła, a dobrze sprzedający telemarketer wychodzi z rogalem na twarzy 10tego i chyba o to w tym chodzi :)
Nie znasz mnie czlowieku i nie wiesz czy mialam, mam biznes,ja sie dorobilam bez takich "pomyslow na biznes",dziekuje serdecznie za te rogale dobrych telemarkiteterow 10tego,wole te z piekarni.Pozdrawiam.
witam serdecznie. czy ktoś może mi odpowiedzieć albo doradzić czym zajmuje się specjalista z zakresu wdrażania procedur związanych z ochrona danych osobowych w placówkach budżetowych i dużych firmach? bo takie ogłoszenie znalazłam. ale z tego co czytam to chyba to jest telemarketer tak po prostu ??
Ale popatrzcie sie tylko jak szefostwo tej firmy w tych latach sie nachapało na tym czyms,zainteresowani wiedza o kogo chodzi,i smieja sie Wam wszystkim w twarz...
W tych firmach najwięcej zarabiają kierownicy i właściciele. Ich zyski są bardzo wysokie a to wszystko kosztem zwykłych szarych ludzi. Telemarketing to ciężki kawałek chleba, trzeba być osobą chłodną przekonywującą i umieć wciskać dużo kitu. Sam pracowałem w Formacie i wiem co nam mówiono i jak nas szkolono. Wielu osobom takie coś nie pasowało i odchodzili po kilku dniach. Dlatego ogłoszeń w takim charakterze pracy jest bardzo dużo a rotacja bywa praktycznie taka sama jak w koreańskich zakładach produkcyjnych, które ostatnim czasem rosną u nas jak grzyby po deszczu. Często zdarza się że do jednej osoby dzwoni któryś już z kolei pracownik tej samej firmy i oferuje to samo co dwie godziny wcześniej już ktoś inny oferował. Nie ma złote środka, praca tylko dla ludzi mocnych psychicznie, zimnych pozbawionych skrupułów :)
Dokladnie tak! Ale wiadomo, ze dlatego mamy tak wielka rotacje pracownikow. Nie tylko w Formacie, ale tez w innych firmach. Dlaczego tak wiele jest ogloszen do telemarketingu i tyle osob sie przewija - kazdy posprzedaje jak najwiecej i po pewnym czasie odchodzi.
Problem w tym, ze wiele osob nieprzekonanych do tego, ze dana rzecz im jest potrzebna, zrezygnuje raczej z zakupu. Pod naciskiem namolnej pani albo pana z telemarketingu klient zakupi towar, ale po odlozeniu sluchawki bedzie nad tym rozmyslal i po paru dniach jak odbierze paczke od kuriera, wcale jej nie odbierze, badz zwroci do 10 dni roboczych - takie wkoncu ma prawo. Zalezy czy firma telemarketingowa chce budowac dluzsze relacje z klientami, czy jak najwiecej jednorazowo sie nahapac i tasmowo wciskac, a nie sprzedawac. Ja jestem w stanie sprzedac ci rozowego fiata 126p w taki sposob ze kupisz go i co wiecej bedziesz nim jezdzil z przekonaniem ze jest super. Ktos inny tez ci sprzeda rozowego malucha, ale bedziesz go trzymal na parkingu i ani razu nim nie wyjedziesz na droge, caly czas zalujac ze dokonales zakupu oraz "ze kolejna babka z telemarketingu wcisnela mi kupe. Nie bede juz odbieral telefonow od tych szalencow". Grupa format niestety dziala krotkofalowo i jezeli nic sie nie zmienilo, nadal sprzedaje jak najwiecej, jak najszybciej i klamiac ludzi w taki sposob ze w przypadku pozniejszych reklamacji mozna sie z tego klamstwa wytlumaczyc i firma jest czysta, kase klient zostawil i jest git. A to ze klient w domu rzuca k**wami na ta firme to juz nie jest wazne. Kazda powazna firma tego typu ma w kadrach przynajmniej jednego szkoleniowca z prawdziwego zdazenia, ktory szkoli nowe osoby, a takze doszkala te, ktore juz sprzedaja. Tego w tej grupie brakuje, chyba ze cos sie zmienilo...
Nie mają żadnego nowego biura maja tylko to na Północnej i nie zamierzają niczego nowego otwierać wiem bo tam pracuję, a szukamy nowych osób, bo dwie w ciąży mamy :) a z tym Wodzisławiem to nic z tych rzeczy!
Teraz konkurencja z Północnej ma otwarte biuro w Wodzisławiu bo szukają nowych osób.
Podoba mi się to, że praca jest od 8 do 16 ostatnio byłam u konkurencji na Północnej i tam narzekali pracownicy, że pracują od 8 do 17, bo ciągle są na minusie i pracownicy muszą nadrabiać no to już lekka przesada robić wiecznie nadgodziny a urlopy wstrzymane no hory kraj ludzie
Nie ma złotej bazy z ktorej będziesz spisywać z każdej kartki znajdzie sie ktoś kto Ci nazda, bo Ci ludzie są już sto razy przedzwonieni i jak słyszą szkolenia BHP to mają dość ja głównie gadam z chamami, ale mam na nich sposób puszczam im muzyczke na stacjonarce i tyle albo też mu nazdam i tyle :) zależy czy np chce się wyżyć ja osobiście pracuje w konkurencji nie w tej firmie, ale w każdym centrum jest tak samo
Od poniedziałku mam zacząć to zobaczę jak to idzie i czy ludzie chcą to kupować jakie trzeba mieć gadane. Ciekawe czy się rozkręcę. Trzymać kciuki plis.
Dzięki za wyjaśnienie. A ciężko jest to jedno szkolenie sprzedać dziennie? Macie jakąś bazę "osób zainteresowanych" którzy chętnie wysłuchają i ewentualnie kupią, czy musicie sami sobie szukać firm i dzwonić do nich, oferując sprzedaż ?
A Ty lola jakbys byla pracodawcą to trzymała byś nierobów? Wątpie!
Szkoda, ja to bym chciała nic nie sprzedawać i żeby duzo płacili ;)
Jak się pracuje w Grupa Format?
Zobacz opinie na temat firmy Grupa Format tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
Jak wygląda rekrutacja do firmy Grupa Format?
Kandydaci do pracy w Grupa Format napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.