Grupa Format

• Szczejkowice
  • Palowice
  • Suszec
  • Krzyżowice
Żory - Grupa Format Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Grupa Format

Opinie o Grupa Format Żory

Nie przegap nowości o Grupa Format!

sd22

18.12.2014 15:06

W tych firmach najwięcej zarabiają kierownicy i właściciele. Ich zyski są bardzo wysokie a to wszystko kosztem zwykłych szarych ludzi. Telemarketing to ciężki kawałek chleba, trzeba być osobą chłodną przekonywującą i umieć wciskać dużo kitu. Sam pracowałem w Formacie i wiem co nam mówiono i jak nas szkolono. Wielu osobom takie coś nie pasowało i odchodzili po kilku dniach. Dlatego ogłoszeń w takim charakterze pracy jest bardzo dużo a rotacja bywa praktycznie taka sama jak w koreańskich zakładach produkcyjnych, które ostatnim czasem rosną u nas jak grzyby po deszczu. Często zdarza się że do jednej osoby dzwoni któryś już z kolei pracownik tej samej firmy i oferuje to samo co dwie godziny wcześniej już ktoś inny oferował. Nie ma złote środka, praca tylko dla ludzi mocnych psychicznie, zimnych pozbawionych skrupułów :)
    Magda

16.12.2014 11:11

Dokladnie tak! Ale wiadomo, ze dlatego mamy tak wielka rotacje pracownikow. Nie tylko w Formacie, ale tez w innych firmach. Dlaczego tak wiele jest ogloszen do telemarketingu i tyle osob sie przewija - kazdy posprzedaje jak najwiecej i po pewnym czasie odchodzi.
    difference

16.12.2014 11:07

Problem w tym, ze wiele osob nieprzekonanych do tego, ze dana rzecz im jest potrzebna, zrezygnuje raczej z zakupu. Pod naciskiem namolnej pani albo pana z telemarketingu klient zakupi towar, ale po odlozeniu sluchawki bedzie nad tym rozmyslal i po paru dniach jak odbierze paczke od kuriera, wcale jej nie odbierze, badz zwroci do 10 dni roboczych - takie wkoncu ma prawo. Zalezy czy firma telemarketingowa chce budowac dluzsze relacje z klientami, czy jak najwiecej jednorazowo sie nahapac i tasmowo wciskac, a nie sprzedawac. Ja jestem w stanie sprzedac ci rozowego fiata 126p w taki sposob ze kupisz go i co wiecej bedziesz nim jezdzil z przekonaniem ze jest super. Ktos inny tez ci sprzeda rozowego malucha, ale bedziesz go trzymal na parkingu i ani razu nim nie wyjedziesz na droge, caly czas zalujac ze dokonales zakupu oraz "ze kolejna babka z telemarketingu wcisnela mi kupe. Nie bede juz odbieral telefonow od tych szalencow". Grupa format niestety dziala krotkofalowo i jezeli nic sie nie zmienilo, nadal sprzedaje jak najwiecej, jak najszybciej i klamiac ludzi w taki sposob ze w przypadku pozniejszych reklamacji mozna sie z tego klamstwa wytlumaczyc i firma jest czysta, kase klient zostawil i jest git. A to ze klient w domu rzuca k**wami na ta firme to juz nie jest wazne. Kazda powazna firma tego typu ma w kadrach przynajmniej jednego szkoleniowca z prawdziwego zdazenia, ktory szkoli nowe osoby, a takze doszkala te, ktore juz sprzedaja. Tego w tej grupie brakuje, chyba ze cos sie zmienilo...
    do beatrycznie

07.12.2014 22:28

Nie mają żadnego nowego biura maja tylko to na Północnej i nie zamierzają niczego nowego otwierać wiem bo tam pracuję, a szukamy nowych osób, bo dwie w ciąży mamy :) a z tym Wodzisławiem to nic z tych rzeczy!
    Beatrycze

07.12.2014 12:43

Teraz konkurencja z Północnej ma otwarte biuro w Wodzisławiu bo szukają nowych osób.
    opinia

06.12.2014 22:36

Podoba mi się to, że praca jest od 8 do 16 ostatnio byłam u konkurencji na Północnej i tam narzekali pracownicy, że pracują od 8 do 17, bo ciągle są na minusie i pracownicy muszą nadrabiać no to już lekka przesada robić wiecznie nadgodziny a urlopy wstrzymane no hory kraj ludzie
    odp

03.12.2014 20:52

Nie ma złotej bazy z ktorej będziesz spisywać z każdej kartki znajdzie sie ktoś kto Ci nazda, bo Ci ludzie są już sto razy przedzwonieni i jak słyszą szkolenia BHP to mają dość ja głównie gadam z chamami, ale mam na nich sposób puszczam im muzyczke na stacjonarce i tyle albo też mu nazdam i tyle :) zależy czy np chce się wyżyć ja osobiście pracuje w konkurencji nie w tej firmie, ale w każdym centrum jest tak samo
    Beatrycze

03.12.2014 18:39

Od poniedziałku mam zacząć to zobaczę jak to idzie i czy ludzie chcą to kupować jakie trzeba mieć gadane. Ciekawe czy się rozkręcę. Trzymać kciuki plis.
    menza

02.12.2014 19:52

Dzięki za wyjaśnienie. A ciężko jest to jedno szkolenie sprzedać dziennie? Macie jakąś bazę "osób zainteresowanych" którzy chętnie wysłuchają i ewentualnie kupią, czy musicie sami sobie szukać firm i dzwonić do nich, oferując sprzedaż ?
    do lola

02.12.2014 14:03

A Ty lola jakbys byla pracodawcą to trzymała byś nierobów? Wątpie!
    lola

02.12.2014 10:05

Szkoda, ja to bym chciała nic nie sprzedawać i żeby duzo płacili ;)
    hej menza

01.12.2014 21:59

Menza na reke masz 1237 zl a premie dostajesz nie od jednego szkolenia tylko od danego pulapu np 7 tysiecy musisz miec obrotu zeby miec premie a na podstawe tez musisz sobie zarobic wiec musisz spisywac przynajmniej 5 tysiecy obrotu zeby bylo ok a za jedno szlolenie miesiecznie nikt nikogo nie bedzie trzymal najlepiej jakbys miala 1 szkolenie dziennie i tak to dziala w kazdej firmie tele!
    menza

01.12.2014 11:48

Dobrze rozumiem, że podstawa za miesiąc pracy 1237zł/netto + premia. Ile tej premii jest w zł za sprzedaż jednego produktu ? Druga sprawa, jest w waszych siedzibach ktoś kto pracuje dłużej niż dwa miesiące i nic nie sprzedał ? Bo jak nie, to po co ta podstawa skoro za brak sprzedaży ponoć wywalają. Wychodzi na to, że i tak trzeba w miesiącu przynajmniej raz coś sprzedać bo jak nie to za słabe wyniki wywalają. Kompletnie nie czaję jak działa u was ten system pracy i wynagrodzeń.
    pawelll

19.01.2017 16:16

Hahahaha jednego produktu hahaha zrobić musisz 10 tys żeby mieć premierę 1200zl za 5.800masz 350zl tyle

28.11.2014 09:06

nie koniecznie,jak pracowalam w tej firmie to mielismy zgrany i fajny zespol,z niektorymi do dzisiaj utrzymuje kontakt i nikt nikomu nie zazdroscil lepszej sprzedazy dopiero potem zaczely dochodzic wszelakiego rodzaju (usunięte przez administratora)
    ania

21.11.2014 21:10

Byłam tam pare dni, w BB ale wg mnie porażka.Niby ludzie mieli być spoko a każdy patrzył na Ciebie jak na największego wroga... Wciskanie ludziom na siłę tych niby super potrzebnych rzeczy i sposób w jaki to robią tamtejsi pracownicy wg mnie przechodzi wszelką krytykę.
    trak

29.07.2016 06:51

Pracowałam w firmie najgorzej o kontakt (usunięte przez administratora)

18.11.2014 09:33

dobrze miejcie juz sobie te plytki,jak chcecie ja jestem jednak tradycjonalista,ale naprawde mozna je zdobyc duzo taniej i tego mi nikt nie powie.
    studentka

18.11.2014 08:23

Taaa sama teraz robie taki kurs internetowy z zupełnie innego zakresu i faktycznie wykłady odnośnie których mam wykonac ćwiczenia czasem musze odsłuchac dwa razy. Ja sobie chwale właśnie taka formę nauki a nawet chyba w obecnej sytuacji (praca, dom) nie byłabym w stanie przejść tego w tradycyjnej formie.
    figa

18.11.2014 08:19

Oczywiście że każdy ma prawo doboru najlepszej dla siebie formy przejścia szkoleń. Moi znajomi akurat byli zachwyceni możliwością przejścia ich bez uszczerbku dla działalności swojej firmy, czyli wieczorkiem, w niedziele itd. Zapewniam ze nauki z płytki gdzie możesz zatrzymać, przewinąć i ponownie odtworzyć problematyczny fragment wykładu jest baaaardzo wydajna i bezproblemowa.

18.11.2014 07:13

akurat nie musza miec wszystkich tych szkolen bo wiem o tym,a jesli juz niektore musza byc to sa dostepne w inny sposob po pierwsze duzo tanszy.a jesli sa inne potrzebne to lepiej chyba byc moim zdaniem na wykladach gdzie cos zrozumiesz z tego, zamiast uczyc sie z jakiejs plytki...

15.11.2014 19:07

Tak to nasze prawo jest bezsensu, taki przedsiębiorca musi poświęcić więcej czasu na przejście wszystkich szkoleń niż na zarabianie pieniędzy. natomiast wyboru nie maja muszą mieć te szkolenia. Jeśli chodzi o szkoły to akurat zrozumiałe ze dane muszą być objęte ochroną danych osobowych. Nie sadze zeby ktokolwiek z nas chciał żeby informacje o naszych dzieciakach były ogólnie dostępne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Format?

Kontakt - Grupa Format

Szeroka 1 44-240 Żory

Branża główna: Kursy i szkolenia

do oszusci

15.11.2014 08:47

tak tak kochany/a tym teraz ten swiat stoi jednym wielkim przekretem i oszustwem dorabianiem sie ciezkiej forsy na naiwnych ludziach,ale z jednej strony ja sie naprawde dziwie ze wlasciciele niejednokrotnie duzych powaznych firm daja sobie wciskac te pierdoly za takie pieniadze,zastanawiam sie jak sie to otwieraja coraz to nowsze oddzialy i jeszcze nikt nic z tym nie zrobil,przypuszczam ze sa jakies luki tudziez myki prawne ze to jeszcze dziala.

14.11.2014 11:03

Oj Boze czlowieku o co pytaja,jest to telemarketing,a wiec sprawdzaja m.in.czy jestes otwarty na ludzi czy umiesz sie poprawnie wyrazac po polsku dykcja i te sprawy,czy jestes elokwentny, czy masz dar przekonywania innych ,po prostu czy jestes przebojowy,ktos kto jest mrukiem,niedowartosciowanym czlowiekiem z licznymi kompleksami raczej watpie czy sobie w tym poradzi musi niestety szukac cos innego dla siebie,to tyle tak w telegraficznym skrocie.Pozdrawiam.
    kasia

04.11.2014 13:58

Cześć dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do Bielska, powiedzcie mi o co pytają? i w ogóle czy warto tam iść?
    zastanawiam sie

28.10.2014 15:26

Ja mam jedno istotne pytanie,po co jest ta strona wogole do okazywania swoich opinii o firmie, jezeli na bieżąco kasowane sa wpisy ktore moga w jakikolwiek sposob zaszkodzic firmie,moze powinno sie wogole zlikwidowac taki portal ktory tak napraWde niczemu nie sluzy,no moze tylko wybielaniu pracodawcow.Naprawde chory jest ten kraj!!.
    fajna

23.10.2014 12:18

taaak znowu rozrosło się nam biuro :D fajnie, że firma się rozwija :D pozdrawiam szefostwo :D
    hmm

23.10.2014 07:27

W tej firmie naokrągło sie poszukuje pracownikow we wszystkich oddzialach tak jest od hohoho, jeszcze jak byly tylko dwa oddzialy w Strumieniu.To jest ludzie telemarketing!!!

21.10.2014 14:18

W Jastrzębiu znowu poszukują więc chyba nie jest tam tak fajnie jak tutaj powyżej napisaliście, skoro znowu szukają i są miejsca.
    jasne

10.10.2014 11:42

juz mnie rwie....hehe
    jastrząb

10.10.2014 11:21

Ty "jasne", bez ubliżania może. U nas w Jastrzębiu jest na bogato, nawet nie napiszę, że zapraszam bo nie ma juz wolnych słuchawek.
    jasne

10.10.2014 09:56

"jak gornik na kopalni"...bez obrazy ale,wez Ty sie lecz juz na nogi,a nie na glowe bo juz zapozno.
    jaa

09.10.2014 19:12

Już było wyżej pisane że płacą dokładnie co do grosza a i o premii nie zapominają (mówię o szefowej w Tychach bo w tym oddziale pracuję). Atmosfera jest super u Nas każdy każdemu pomaga no ale nikt za nikogo nie będzie sprzedawał rzecz jasna:). Szefowa .....życzę każdemu takiej szefowej jaka mamy w Tychach :). Przyjęcia są do Nas więc ....zapraszam
    aleksis

03.10.2014 05:21

Co to za bzdury wystarczy chciec pracowac.Super ludzie,kierownicy tez De Best..zarobki jak gornik na kopalni trzeba tylko chciec..a nie wypisywac pierdoly
    pat

01.10.2014 17:21

A jak wyglada kwestia finansowa ?
    telelaska

20.09.2014 11:09

ja bym cie wzięła ale nie wiem co na to szefostwo ;) dlaczego tutaj o tym piszesz, zgłoś się do decyzyjnych.

17.09.2014 09:27

jesli się nie wykażesz to poprostu nie dostaniesz umowy o pracę ale to nie ma wpływu na rozliczenie umowy o dzieło.

17.09.2014 09:24

umowa o dzieło nie może być rozwiązana, sama mija a ty w tym czasie wykonujesz dzieło lub nie. Wszystkie spisane w tym czasie zamówienia odebrane przez klienta sa ci wypłacone, nie szłyszałam żeby kiedykolwiek ktos nie dostał kasy. Ale trzeba na koniec umowy o dzieło podpisac rachunek (chyba tak się to nazywa) wiec jeśli ktoś zniknie i sie nie zgłosi po upływie umowy o dzieło a cos spisał no to faktycznie nie dojdzie do rozliczenia.
    Eska

16.09.2014 12:01

Mam pytanie- czy jeśli umowa o dzieło została rozwiązana, bo się "nie wykazałam" i sprzedałam jedno szkolenie podczas okresu próbnego, to czy za to jedno szkolenie wypłacą mi pieniądze? Nie żebym była aż tak łasa na kasę, ale 2 tygodnie jednak do tej pracy chodziłam, obdzwoniłam sporo szkół (okres przed rozpoczęciem roku- masakra).
    kaja

15.09.2014 21:18

Ale to dzwonicie do ludzi którzy wiedzą że będziecie dzwonić bo z góry jest oferowany jakiś produkt dla firm czy oni nie wiedzą że dzwonicie ? Skąd jest baza numerów czy to klienci prywatni czy firmy ? Jeśli jest to wydzwanianie po domach i wciskanie kitu pani mariolce to dziękuję serdecznie.
    telemarketer

15.09.2014 20:12

W Tychach nie obowiązuje umowa o dzieło tylko umowa zlecenie, gdzie macie opłacany również ZUS. Później dostajesz umowę o pracę, gdzie masz wszystkie możliwe świadczenia. Nie ważne czy sprzedawaliście czy nie, ale wiadomo, że doświadczenie się przydaje. Nie wolno się zniechęcać. Przychodziły osoby, które po jednym dniu rezygnowały bo to nie ich bajka, ale były osoby, które podszkoliły się i teraz zarabiają niezłe pieniądze. Ciężko zarobić taką kasę w dzisiejszych czasach pracując na jedną (poranną) zmianę na jednym etacie. Nie wiem jak w innych oddziałach, ale w Tychach panuje super atmosfera :) nie ma wyścigu szczurów.
    kaja

15.09.2014 11:33

W Jastrzębie znowu szukają telemarketera. Zastanawiam się czy nie złożyć papierów. Skąd ta ciągła rekrutacja jeśli można zapytać ?

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Format