CCIG Group

Okiem pracownika

Nasi klienci

Tu jesteśmy!

3. Opinie o pracodawcach Polska
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Polska

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

08.03.2011 22:12

już jakiś czas, prawie pół roku pracuję w firmie jako konsultant na projekcie vas, dawno nie słyszałem takiej opinii... I to od konsultanta który nie przeszedł nawet szkolenia, sądząc po wypowiedzi w czasie przeszłym... Ostatnio, mniej więcej od dwóch miesięcy, ludzie którzy przychodzą do firmy to dzieciaki, które nie maja co robić z wolnym czasem miedzy imprezami i szkoła i pomyślały ze załapią się do lekkiej pracy. Niestety nie uwzględniły drobnego problemu, mianowicie w tej pracy trzeba mieć mózg, i trzeba umieć go ozywać. Trzeba coś umieć, bo bez wiedzy nic nie jesteś w stanie sprzedać. Bawi mnie wypowiedz kolesia, który nie spodziewał się że wiedza będzie sprawdzana, i chyba myślał że do pracy przyjmą go bo przyszedł. Chyba zasugerował się opiniami innych konsultantów, którzy sądzą że tutaj przyjmuje się każdego. Ludzie bez wyobraźni, przecież powiedz coś źle klientowi i masz reklamacje, i wymówienie, a Twój manager się musi tłumaczyć. Nikt nie będzie ryzykował dla jakiego nieodpowiedzialnego gówniarza swoją głową. Owszem, jest 7 pln za godzinę, ale na pewno nikt nie będzie Ci płacił za to że siedzisz i wyglądasz. Popieram wypowiedzi tych bardziej ograniętych, nie odpowiada Ci praca w której można zarobić, to idź do macdonalda czy na budowę pracować, chociaż obawiam się ze z kopaniem dołów też sobie nie dasz rady, bo tam też trzeba się trzymać pewnego schematu - dół określone wymiary musi mieć, o składaniu hamburgerów nie wspomnę.... :D Konsultancie który nie zaliczyłeś nawet certyfikacji pisanej - osobiście cieszę się, że nikt nie będzie musiał się z Tobą użerać w tej firmie, i nie będziesz psuł nerwów nikomu. Poza tym uważasz że powinni Cię głaskać ludzie po głowie bo nie zdajesz testów z lenistwa lub głupoty? W szkole też tak masz? Czasami trzeba użyć tego co masz między uszami, no chyba ze masz sznurek, który tylko trzyma uszy by nie odpadły od głowy. No cóż, po co masz się uczyć, lepiej zadzwonić do klienta i milczeć, z prostego powodu, po prostu nie znając oferty nic nie zdziałasz, klient zażyję Cię jednym pytaniem i leżysz. Ciekawe czy o swoich rodzicach też tak piszesz, bo wymagają do Ciebie abyś chodził do szkoły i się uczył?... A poza tym pamiętaj – praca w KFC czy McDonaldzie czeka , „a może frytki do tego?”... Co do managerów i trenerów - każdy ma swój styl bycia, czasem robi coś na pokaz, albo dla zgrywy, ale są fair. Są specyficzni, wyraziści, są indywidualistami - takich ludzi niegdyś przyjmowano do tej firmy, niestety teraz przyjmuje się osoby które wypowiadają się z rozgoryczeniem, gdy z własnej głupoty nie zdadzą testu. Ci ludzie poświęcają czas, energię i umiejętności, abyś coś osiągnął w tej firmie, i nie siedział za 7 pln, ale za 15 czy 20 zł/h.

08.03.2011 10:19

Nie no pewnie, bo przecież powinni was zatrudnić do siedzenia tak? Nie ma lekko, trzeba się wyszkolić aby móc pracować. Oj wy mięczaki nienauczone pracy!
    Monik

08.03.2011 07:32

A ja wysłałam do nich w niedziele formularz i jeszcze sie nie odezwali do mnie????! :( I nie wiem czy sie jeszcze odzewia czy nie :( ile mam jeszcze czekac?????? A może poszukać sobie innej roboty, sama ni wiem :( ] ehc poczekam jeszcze do konca tygodnia

08.03.2011 07:08

A ja nie mam zdania o tej firmie hahahaa
    ja

07.03.2011 21:54

a mi sie podoba, jest ciezko jak cholera (pracuje na vasach), menadzerka drze na nas jape, ale umowy sa i dzieki temu wyplata wyglada jakos na koniec miesiaca:) wiadomo, ze moglabym pracowac gdzies, gdzie nie byloby takiej presji, ale tutaj zrobie umowy i mam spokoj, a w koncu to moj obowiazek i za to mi placa. ogolnie: polecam, na pewno jak na czestochowe najlepsze miejsce do pracy dla mlodych ludzi.
    xyzz

06.03.2011 09:54

ja od jakiegos czasu pracuje na krótkich projektach, na szkoleniu wmawiali nam ile to nie mozna zrobić... można, tylko trzeba okłamywać ludzi. Wcześniej dało sie tyle zarobić, teraz to ledwo co z godzinówek, a i nie wszyscy, bo nasze menadzerki jak osoba po godzinie nie ma umowy (nikt nie odbieral), wyrzucaja do domu. Z wielkim krzykiem i na całą sale. prace opisze tak: [usunięte przez administratora], z wiecznymi wyzwiskami, obrażaniem konsultantów, aż szkoda cytować. Dodatkowo niekompetentni ludzi na stanowiskach "wyższych", sprawia to że coraz gorzej sie pracuje, co widać w teamach gdzie co miesiac zostaje 1-2 stałe osoby reszta nie wytrzymuje znęcania sie psychicznego. Niedługo też odchodzę, może wkońcu zaczne się wysypiać. Pozdrawiam tych z mocna psychika....

02.03.2011 01:03

PS. Jakby ktoś nie wiedział co to jest "ironia" to zapraszam conajmniej na wikipedia.pl :) Pozatym do książek a nie do internetu zapraszam!

02.03.2011 00:58

..jeszcze raz nie polecam! Siedźcie w domu albo zarabiajcie po 900zl tyrając jak pies! Ponieważ w CCIG rozmawiając można zarobić 3 razy. Wystarczy chcieć i traktować to jako pracę. Aha, jeśli rodzice wam każą iść do pracy i na odpie*dol idziecie do CCIG, nie ma sensu, roznoście ulotki :)

02.03.2011 00:53

No co wy? Przecież to jest dno totalne, w końcu w której firmie spotkaliście się, żeby kazano wam cokolwiek robić niż siedzieć, czy leżeć? W ogóle jesteście nienauczeni pracy jeśli uważacie, że cokolwiek można Wam, jako pracownikom kazać! Przecież praca jest po to aby dobrze się prezentować i czy się siędzi czy się leży pięć tysięcy się należy. No ku*wa! Praca jak każda inna, tylko tutaj za wykonywanie obowiązków które trzeba spełnić można zarobić 3k zł przy marnych, tfu, mega ciężkich i wymagających od nas nieludzkich rzeczy 100godzinach pracy w miesiącu. Faktycznie, nie polecam! Lepiej isć do Biedronki i 1.2 koła zarabiać przy pełnym etacie:)
    calkieminnyja

20.02.2011 22:42

W CCIG pracuję od 3 3 miesięcy i powiem jedno - mam swoje lata, robiłem w życiu i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że tu jest ok. Jeżeli jest się człowiekiem w miarę komunikatywnym, to bez większego wysiłku można wyciągnąć około 3 umów dziennie, a to już jest wynik przyzwoity dający wymierną korzyść w postaci kwoty przelewu na konto. Dla porównania - podobne pieniądze zarabiałem w Niemczech przy zbiorach owoców tarzając się w błocie, w deszczu, upale itd., a tutaj siedzę sobie na wygodnym fotelu i popijam kawkę.
    DoDobrywieczóóóóórrrr......!

19.02.2011 01:50

Witam, chcialbym powiedziec cos od siebie... na poczatku serdecznie pozdrawiam tych wytrwalych co nie wytrzymali dluzej niz 2tyg...i juz psiacza jaka ta firma jest [usunięte przez administratora]...bravo!! trza bylo wybrac jakis fatsfood i j[usunięte przez administratora] po nocach! hmmmm kazdy kumaty wie ze postepujac wedlug zasad ustalonych w tej firmie idzie sie dorobic konkretnej kasy... tylko trzeba miec jakis kolwiek zapal.... i nie rezygnowac po paru nie udanych podejsciach. Fakt nie kazdy MENADŻER/KA jest na tyle kompetemta by wladac swoim TIMEM :) ale na szczescie sa tacy ktorzy powinni dawac temu przyklad... moim zdaniem te wszytskie komentarze o naszej formie wyplywaja z tego iz...mlody pracownik tzn(swiezak) wpada do firmy iii jesli czegos nie ogarnia smialo ma pytac swojego przelozonego czyli menagiera/ki o co kolwiek czego nie kmini....aaaaa jej psim obowiazkiem jest mu to wytlumaczyc!!! bo [usunięte przez administratora] od tego sa te awanse na menagierÓw...by znali dokladnie oferte i wspomagali swoich konslutantow!!!!! PAMITEAJCIE KONSUKTANCIE TO MY JESTEMY PODPORA TEJ FIRMY!!! HMMM PROSTY PRZYKLAD....podbija swiezak do jakiejs podzednej menagierki a ona ni hu*a niicc mu nie pomaga ...no jasne a pozniej dziwimy sie skad takie komentarze o naszej firmie... skoro niektorzy sraja wyzej niz (usunięte przez administratora) maja..... moja rada na dzis hmm...ta firma moze jeszcze wiecej zyskac, serio ale dobor ludzi na niektore stanowiska musi opierac sie na ich wiedzy, wytrwalosci, i detereminacji a nie na fajnych cyckach i znajomosci ;)
    konsultantka

19.02.2011 01:37

..D..ma rację (wypowiedź powyżej) musze sie z Toba zgodzic w 100 %, nacisk na aktywacje jest ale czasem trzeba podziekowac managerowi, ze Cie przed chwila opierd..bo dzieki temu jest kolejna aktywacja i wszyscy sa szczesliwi. jeśli chodzi o PM to nie znam Go dobrze, tylko z widzenia ale wydaje sie spoko. czasem widze go na korytarzu jak rozmawia z jakas konsultantka (z reguly z tą sama) smieja sie i wogole i tak powinno byc w pracy...spoko atmosfera, mozna sie posmiac ale kiedy trzeba pracowac to trzeba.
    D

19.02.2011 01:25

Moi Drodzy :) Pracuję w ccig częstochowa od samego początku. Atmosfera super :) Bardzo Polecam tą pracę dla studentów :D można się łatwo dogadać z TM, można awansować :) jeśli jestes dobrym konsultantem i podpisujesz umowy to jest super :) jeśli tych umów nie masz spotykasz się z trenerem na coachingu, który z reguły pomaga:) hahaha \\\\\\\\\\\\\\\"latino książe\\\\\\\\\\\\\\\" haha dobre :P nic do niego nie mam :) był moim managerem i był spoko, kiedy była taka potrzeba był opier..., kiedy trzeba było były i pochwały i żarty. Do każdego ma indywidualne podejście. Jest bardzo pomocna osobą, znam Go bardzo dobrze i wszystkie insynuacje na temat domniemanych romansów są śmieszne...każdy kto zna naszego PM (K) troszkę lepiej niż Konsultant-PM wie, że jest bardzo przyjacielski i jeśli masz jakikolwiek problem możesz z nim do niego przyjść...zawsze i chętnie pomoże. co do wspólnych wyjazdów w góry całej ich grupki to z jakiej racji się tego czepiacie ? czy w firmie nie mogą być zawierane przyjaźnie ? dajcie spokój, jesteście żałośni... PRAWDA JEST TAKA, ŻE KONSULTANCI SĄ FUNDAMENTEM CAŁEJ FIRMY I TYLKO OD KONSULTANTÓW ZALEŻY JAKA BĘDZIE ATMOSFERA W TEAMIE CZY W FIRMIE. więc bardzo bawi mnie sposób w jaki się wypowiadacie o managerach czy trenerach :) w pracy cześć:) cześć:) a po pracy obrabianie (usunięte przez administratora) ? ile Wy macie lat ? 15? Jesteście dorośli a czasem zachowujecie się jak dzieci. a co do tego nacisku na umowy...może niektórzy troszkę przesadzają ale zastanówcie się... gdyby trener czy manager nie naciskał na umowę to byś ją miał czy miała ? nie mogę zaprzeczyć, że zdarzają się umowy, które były podpisane na luzie:D ale kiedy nie masz tej umowy i masz wyjść z zerem, podchodzi do Ciebie manager i sugeruje, że musisz zrobic tą umowę Ty się wtedy spinasz czy wściekasz...ale po chwili podpiszesz tą umowę bo wiesz, że musisz ! Ty się cieszysz bo Ty się cieszysz bo Twoja średnia rośnie i masz umowę, z której naliczana jest dla Ciebie premia...manager się cieszy bo ma kolejną umowę i średnia rośnie :)
    k

19.02.2011 01:03

Aż mi się wymiotować chce jak czytam niektóre posty. Ludzie... skoro na wszystko i wszystkich narzekacie i tak wam źle w tej firmie to się zwolnijcie! Nikt was na siłę nie trzyma! I idźcie harować do McDonalda, jakiegoś hipermarketu albo do Cinema City. Ciekawe gdzie będzie wam lepiej? I nie rozsiewajcie głupich plotek o ludziach, których w ogóle nie znacie i nic nie wiecie o ich pracy.

18.02.2011 22:09

szkoda ze na stanowiskach w tej firmie sa tak mlodzi i co za tym idzie nie doswiadczeni ludzie, ktorzy nie maja pojecia jak kierowac zespolem, gdyby nie to... firma bylaby w porzadku
    stały bywalec

18.02.2011 22:03

Brawo Adrian :)
    Adrian Marszałek

18.02.2011 14:22

Witam, bardzo miło z Waszej strony, że sobie znaleźliście taką zabawę. Spodziewałem się trochę wyższego poziomu po tym, co pamiętam z firmy. Oświadczam, że żaden z powyższych komentarzy, podpisany moimi inicjałami, czy imieniem i nazwiskiem, nie jest mojego autorstwa i informuję jednocześnie, że każdy kolejny komentarz, który będzie zawierał moje dane i/lub będzie sugerował, że to ja jestem autorem komentarza zostanie przez mnie zgłoszony do moderatorów strony i zostaną wyciągnięte z tego tytułu konsekwencje przewidziane polskim prawem. Przypominam, że w uzasadnionym przypadku adres IP może zostać podany osobie poszkodowanej, a osoba poszkodowana będzie wiedziała co z nim zrobić. Odsyłam do regulaminu serwisu: §8 1. Każdy z użytkowników serwisu GoWork.pl - zobowiązany jest do korzystania z usług serwisu w sposób zgodny z obowiązującym prawem, postanowieniami niniejszego regulaminu, pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu, które stanowią postanowienia szczególne w stosunku do niniejszego regulaminu i stosują się bezpośrednio oraz z zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami, w szczególności użytkownik zobowiązany jest do: (...) 2) przekazywania prawdziwych danych osobowych, w szczególności niedopuszczalnym jest tworzenie nieistniejących użytkowników oraz przekazywanie danych osobowych innych osób jako własnych danych osobowych, korzystania z kont innych użytkowników czy udostępniania własnych kont innym osobom, (...) 4) powstrzymywania się od jakichkolwiek działań naruszających prywatność innych użytkowników, w szczególności, zbierania, przetwarzania i rozpowszechniania informacji o innych użytkownikach, bez ich wyraźnej zgody, w zakresie innym niż to wynika z niniejszego Regulaminu oraz pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu, (...)
    AM

18.02.2011 13:09

hoho... a skad to wiesz? ja tam pracowałem długi czas i tego nie wiedziałem. no no no... ciekawe

17.02.2011 22:25

powiem tak: praca ok, stawka za godzinę ok, siedzenie na słuchawce? też ok nie było źle - ale jak trafisz na do [usunięte przez administratora] managera to masz problem!!!! Chyba, ze sobie nie pozwolisz na znęcanie się psychiczne to odjedziesz na mocnej [usunięte przez administratora] sam/sama tak, że wszyscy słyszą co wyprawia manager!! Co do latino księcia złego słowa nie powiem dla mnie był w porządku więcej mi pomagał niż moja manager-ka z wygórowaną ambicją nie potrafiąca z Nami jako swoim teamem rozmawiać!! podkreślę, ze bez włażenia w [usunięte przez administratora]latino książę mi pomagał i nigdy tej pomocy nie odmówił!! Jest tam parę osób, które są naprawdę w porządku. Ogólnie mówiąc o pracy w CCIG jesli sam/sama sie nie przekonasz to nie ocenisz - ale pamiętajcie o gustach się nie rozmawia!! Fakt faktem jeżeli nie włazisz w [usunięte przez administratora] komuś komu się "WYDAJĘ" że powinno mu się włazić to jesteś wtedy dla takiej osoby zerem!! Ja tam dlatego nie pracuje i moja osoba odeszła z CCIG właśnie na mocnej [usunięte przez administratora]z uśmiechem na twarzy, że w końcu mojej manager-ce minka zrzedła! Pozdrawiam wszystkich z CCIG i latino księcia też - bo dla mnie był spoko :) a tak w ogóle kto to jest ta księżniczka? była może manager-ką w okresie maj - grudzień 2010?

17.02.2011 21:40

Na temat "dyrektora", jak to ktoś ujął, akurat złego słowa powiedzieć nie można. Jest to najbardziej neutralna osoba w firmie, nigdy nie był stronniczy i zawsze rozpatrzył każdą sprawę ze wszystkich stron, więc nie przesadzajcie też, że każdy jest zły, okrutny itp. bo jest kilka osób w firmie, które są naprawdę w porządku i odwalają kawał dobrej roboty. Co do TM część jest prawdą, ale dużo ludzie też przekoloryzowali. Akurat paczka " menagerów" jest chyba jedną z najgorszych w firmie, ale też do przeżycia, bo nie idzie się tam dla nich tylko pracować ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Polska

CCIG Group Sp. z o.o.
    zmarnowany

17.02.2011 15:44

niestety nie możesz wybrac. zmienic tez nie.
    witam

17.02.2011 12:43

powiedzcie mi do ktorego menagera najlepiej isc? czy mozna sobie wybrac? i jak sie nazywa ta solaris bo nie chce do niej isc jak cos. odpowiedzcie prosze
    obt

17.02.2011 12:38

Witam wszystkich. Tak przyglądam się od kilku dni gorącej dyskusji na tym forum i powiem szczerze ze w sumie macie rację. Natomiast nikt nie poruszył jednego tematu i zastanawiam sie czemu nie chcecie o tym mówić na forum mimo że w firmie ludzie o tym gadają. Pracuję na biznesie w teamie bardzo fajnej menagerki. Do nie dawna mieliśmy trenerkę która została przeniesiona na inny projekt. I niby nic gdyby nie to że to akurat ona mimo że znam przypadki że ludzie się skarżyli na nią bo nic nie wie. Moja koleżanka miała duże problemy z klientami. Bardzo jej zależało na pracy ale poprostu jej to nie wychodziło. No i poszła na coching z tą trenerką i usłyszała tylko mniej więcej coś takiego że ona nie wie co w tej rozmowie jest źle więc niech sobie przesłucha i sama zobaczy bo ona nie umie jej pomóc. No i co to jest za trener który sam nic nie wie a ty masz się go słuchać? No w każdym razie przenieśli ją na inny projekt... a zadecydował o tym jej chłopak który jest tutaj jakimś kierownikiem trenerów. I to mimo że żadko słyszałam jak ktoś ją chwalił a innych chwalili i byli zadowoleni. Więc wydaje mi się że coś jest w tym że to ją przenieśli.
    olkaaaa

16.02.2011 22:51

co was obchodzi kto z kim spi? wy tez pewnie z kims sypiacie i nikt o tym nie mowi...uwazam ze to kazdego indywidulana sprawa! pozdrawiam
    zainteresowana?

16.02.2011 19:43

po tym co przeczytałam na pewno nie pojdę na rozmowę, nie cierpię ludzi którzy traktują kogoś z góry a z postów wynika że tak właśnie jest. Jak się zmieni kierownictwo[usunięte przez admina]to napiszcie
    konsultant

15.02.2011 16:16

ładnie pojechaliście... no ale taka prawda. jestem ciekaw czy ktoś coś zrobi z tym, bo moja menagerka juz mowi otwarcie o tym, ze planuje sie zwolnic przez ta atmosferę. A czy orientujecie się może czy można się przenosic do innego oddziału ccig? mam tu na mysli wrocław - jak ktoś np zmienia uczelnie

11.02.2011 16:35

heh... ładnie to ujełas z tą ksiezniczkom. no niestety tak jest. najgorsze jest to, ze ona opiernicza za wynik i za chwile znika. ty robisz swoje, idziesz po tokena, patrzysz a ona z ze swoim ziomkiem na fajce. i wraca za godzine na przyklad. albo w pilkarzyki zasuwa.

10.02.2011 11:47

Tak, zgadza się. Moi znajomi pracują nawet częściej, ja mam lipny plan i pracuje 3 razy w tygodniu a w sobotę nawet każda. Ale trzeba tylko pracować dwie soboty w miesiącu

10.02.2011 11:45

prosze:) tak,3razy w tyg od 15do 21, jesli chcesz byc na drugiej zmianie, plus 2soboty w miesiacu od 9 do 18. a ja zadam pytanie na ktore nie wiem czy uzyskam odpowiedz heh :) ile miesiecznie na reke dostaje menadzer? ktos napisal ze 9zl za godz, ale czy sa tez do tego premie?
    Morciak

09.02.2011 22:34

Czyli jeśli dobrze zrozumiałem 3 razy w tygodniu od 15-21 + 2 soboty tak? P.S Dzięki za szybką odpowiedź :)

09.02.2011 22:08

jest tez druga zmiana, od 15 do 21, tylko w sobote jest jedna-od 9 do 18;)

09.02.2011 20:13

Jak wygląda sprawa z pracą jeśli chodzę do dziennego Liceum? Czy jest opcja godzin pracy od 15? Bo z tego co tu wyczytałem to praca zaczyna się w godzinach rannych, co niestety u mnie odpada, a pracą jestem zainteresowany.

08.02.2011 22:21

a dlaczego?
    uczestniczka

08.02.2011 12:50

z tego co się orientuję to trzeba się gdzieś uczyć ;) Ja jak najbardziej polecam pracę w CCIG :)

07.02.2011 22:57

witam, czyli rozumiem że wszyscy pracuja tam na umowe zlecenie badz dzieło? nawet na wyższych stołkach, czy warunkiem zatrudnienia jest bycie osobom uczącą się? Czy jest tam jakaś realna ścieżka kariery?
    nowy

06.02.2011 23:14

pracuje kilka dni i nie podpisalem jeszcze zadnej umowy, czy juz powinienem sie bac?
    ...

05.02.2011 18:53

a ile trwa w tej "firmie" tzw. okres ochronny?...
    nieuczestnik dalszej zabawy

01.02.2011 16:05

9zł / h

31.01.2011 23:15

a moze ktos zdradzi ile zarabia menadzer i trener? :D

24.01.2011 12:29

hehe dzieki za info, ja dopiero zaczynam prace w tej fabryce;)

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.