ZICOM NEXT

Tarnów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

Opinie o ZICOM NEXT

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZICOM NEXT

anim

Jako klient: moim zdaniem internet nie działa z taką prędkością jak powinien, można sprawdzić przez strony download i upload. Poza tym obsługa tych pań (nazwijmy je umownie konsultantkami) to żenada. Cwaniactwo, bardzo nieprzyjemne i nieuprzejme, zero lub po prostu nieumiejętność podejścia do klienta no ale jak się nie ma argumentów to czymś trzeba to nadrobić.

sp

Instalatorzy z tej firmy robiąc swoją instalacje uszkadzają przy okazji instalacje innych operatorów nie wiadomo czy robią to celowo czy z głupoty( po akcjach które odwalili sądze że z tego drugiego powodu) także mieszkańcy szczególnie bloków patrzcie takim na ręce jak już ich wpuszczacie.

Zenek

Jako klient ZICOM powiem tak. Jak działa to działa zgodnie z tym na co opiewa umowa. Lecz jeśli jest awaria (a to niestety nader często się zdarza) to można zapomnieć, że w ogóle ma się tv, internet albo telefon. Dodzwonić się do biura obsługi klienta nie ma szans, nawet automatu kolejkującego dzwoniących nie ma, więc trzeba dzwonić raz za razem w płonnej nadziei, że ktoś odbierze. Awaria zazwyczaj trwa ok 1h. Innymi słowy, albo masz na co się piszesz, albo nie masz nic i jedyne co możesz zrobić to czekać, bo obsługa jest niedostępna. Niech potencjalni klienci sami zdecydują czy im odpowiada takowa jakość usług.

astro030

ale niby twoim zdaniem dlaczego mieliby wprowadzać takie ogranicznie? próbowałeś w tej sprawie kontaktować się bezpośrednio z firmą?

76

Zicom to chyba jedyna firma która ogranicza prędkość internetu bez powiadomienia. Mam w tej chwili ograniczoną prędkość a nie wiem z jakiego powodu.

nx
@76 15.10.2016 18:10
Zicom to chyba jedyna firma która ogranicza prędkość internetu bez powiadomienia. Mam w tej chwili ograniczoną prędkość a nie w...

Skontaktuj się z nimi w tej sprawie a nie wylewaj żale na forum 99% przypadków z wolnym działaniem internetu to wina routera tudzież konfiguracji wifi potem dzwonią tacy "Janusze internetu" z pyskiem którzy wszystko wiedzą lepiej.

Mariusz

okazuje się, że negatywne komentarze pod adresem firmy/ polityki firmy nie są bezzasadne. Na wstępie należy wspomnieć że dyrektor personalny jest nim tylko z nazwy ponieważ nie posiada żadnej pedagogicznej, psychologicznej wiedzy tym bardziej praktycznych umiejętności z zakresu zarządzania ludźmi. Nie posiada wiedzy z zakresu motywacji, konstruktywnego feedbacku umiejętności prowadzących do wzrostu efektywności pracy pracowników a przede wszystkim nie ma pojęcia o faktycznym zakresie obowiązków i kompetencji podwładnych; z osobowością niedojrzałą, infantylną nie potrafi efektywnie zarządzać podwładnymi. W firmie duży chaos jest na porządku dziennym. Brak profesjonalnych szkoleń oraz ułatwiającego pracę podziału obowiązków. Bardzo prowizoryczne tygodniowe przyuczenie po którym pracownik obejmuje stanowisko z ideą “Radź sobie” bez wspomnianych powyżej informacji o zakresie kompetencji na danym stanowisku. Także o narzędzia potrzebne na stanowisku pracownik musi sam się zatroszczyć. W firmie częste są sytuacje gdy współpracownicy celowo wprowadzają w błąd. Co więcej, w firmie brak jednomyślności, wielokrotnie zdarzają się sytuację, gdy różne osoby wydają sprzeczne polecenia. Pomimo, że personel w firmie nie jest zbyt rozbudowany, i tak brak w niej solidarności, zaufania a wręcz dojmujące uczucie podejrzliwości. Dla stażysty/osoby obejmuje stanowisko pracownika administracyjnego-biurowego demotywujący może być brak chęci współdziałania I dzielenia się wiedzą ze strony wspólpracowników. Pracownika a-b obowiazuje zakaz używania telefonów komórkowych oraz spożywania posilków na stanowisku pracy. Doceniane cechy osobowości to cwaniactwo czy lizusostwo oraz tworzenie odpowiednich pozorów. Atmosfera w pracy 5/10. (Dominujące cechy to: cwaniactwo, chamstwo, plotkowanie i podkopywanie niczym w najprzedniejszej operze mydlanej.) Nie zalecane jest także korzystanie ze zwolnień lekarskich. W przypadku skorzystania z L4 następuje natychmiastowa reprymenda. Mniej problematyczne jest przyjście z niedyspozycją do pracy, do czego dostosowują się pracownicy. Pracownik administracyjno – biurowy może spotkać się także z sytuacjami gdy jest ściągany z urlopu aby obsłużyć ekspres do kawy. Co ciekawe już stażysta jest zobligowany do pracy w nadgodzinach. Oczekiwane efekty pracy stażysty to 110 % plus coś ekstra przy wspomnianym przyjemnym show I nienagannej prezencji. Przyjaciołom raczej nie polecam tej firmy, w przypadku posiadania umiejętności I kwalifikacji można znaleźć lepiej prosperującą firmę, zaś w przypadku braku kwalifikacji, I tak trudno będzie zdobyć w firmie jakieś konkretne I przydatne umiejętności. Jeśli chodzi o korzyści, z pewnością dużym plusem jest szybkie tempo pracy I duży zakres obowiązków oraz właściciele firmy Jan, Marek, oraz kierownicy budowy, którzy z pewnością nie jedno już widzieli, są zwyczajni normalni i bez tendencji do nadużywania swoich stanowisk.

OXOX
@Mariusz 17.08.2016 21:42
okazuje się, że negatywne komentarze pod adresem firmy/ polityki firmy nie są bezzasadne. Na wstępie należy wspomnieć że dyrekt...

Witam. Nie pracował u nas żaden pan Mariusz w ostatnim czasie, a tym bardziej na stażu w sekretariacie takiej osoby nie było. Natomiast była Pani Magdalena na stażu, która ukrywając się pod takim pseudonimem opisuje rzeczy nie z tej ziemi. Pracodawca podjął decyzję o przerwaniu stażu z przyczyn leżących wyłącznie po stronie tej Pani a przede wszystkim poprzez niestosowne zachowanie się wobec przełożonych, skonfliktowaniu się w ciągu niecałych 2 miesięcy z zespołem pracującym ze sobą długie lata oraz notorycznym kłamstwie i lenistwie. A i owszem duża śmiałość i otwartość wobec męskiej części firmy ( np. pana Marka) była nieakceptowalna w naszym środowisku. Tu z pozdrowieniami żona tegoż Pana:) Życzymy jednak Pani dużo dobrego i znalezienia odpowiedniego Pracodawcy. Proszę także zastanowić się nad hejtem, który jest zarówno bezzasadny, jak i niedopuszczalny. Aktualnie pracodawcy sprawdzają jakie treści udostępniamy na swoich profilach społecznościowych, jakim słownictwem się posługujemy w komentarzach, i czy wyrażane przez nas poglądy nie obrażają uczuć innych. Wszelkie niedopuszczalne zachowania mają realny wpływ na ścieżkę kariery i procesy rekrutacji. Zespół firmy Zicom Next Sp. z o.o.

PM
@Mariusz 17.08.2016 21:42
okazuje się, że negatywne komentarze pod adresem firmy/ polityki firmy nie są bezzasadne. Na wstępie należy wspomnieć że dyrekt...

W Zicomie nie ma Dyrektora Personalnego

kleks

Wtrącę swoje 3 grosze... Kilkukrotnie próbowałem się dowiedzieć czegoś o ich szkielecie sieci, do jakich węzłów są podłączeni itd by się zorientować, czy warto zmieniać dostawcę i rzeczywiście są gotowi by na większą skalę dawać Internet. Niestety zawsze bebłanie o światowodach i wysokiej przepustowości do domu, ale jak piszę, że pytam nie o to ile do domu, to milkną... Co mi po światłowodzie do domu, jeśli mają słaby szkielet i im się zapycha albo szybko zapcha?? Co mi po dostawcy jeśli sami są podłączeni tylko w 1 punkcie i jak im padnie to nie będzie w ogóle netu... Wygląda na firmę krzak, bo nie chcą odpowiadać na takie pytania, więc pewnie jadą na marketingu,m że do domu światłowód, ale mi nie zależy na szybkim połączeniu tylko z nimi.

nx
@kleks 09.12.2015 17:58
Wtrącę swoje 3 grosze... Kilkukrotnie próbowałem się dowiedzieć czegoś o ich szkielecie sieci, do jakich węzłów są podłączeni i...

kleks to nie do końca tak jest, Pierwsza sprawa to to że rdzen jest nadmiarowy( czyli net ktory przychodzi do dostawcy) jak i dystrybucje tez zazwyczaj sa nadmiarowe( czyli to co bierze np zicom i puszcza do sieci dostepowej)natomiast siec dostępowa na ktorej końcu sa uzytkownicy juz zazwyczaj nie jest nadmiarowa i nie ma sie czemu dziwic bo zazwyczaj ISP ma spory obszar i po prostu koszty utrzymania takiej sieci byłyby bardzo duze i przez to internet byłby duzo drozszy, awarie w dystrybucji sa rzadkie natomiast częstsze sa w sieci dostepowej, przy zastosowaniu swiatlowodow zdarzaja sie rzadko ale jak np tauron uwali swiatlowod na linii to nic sie nie poradzi. A druga sprawa to to że nikt Ci nie poda informacji o budowie sieci dlatego że pracownicy nie moga tego robić, reguluje to umowa o zachowaniu tajemnicy przedsiębiorstwa. Trzecia sprawa to to że Pani która zazwyczaj sprzedaje usługi, nie ma pojęcia jak zbudowana jest siec internetowa operatora.

Netsen

Mam awarię, nie wiem w czym tkwi problem. Szukałem w internecie gdzie to można zgłosić i nie znalazłem, będę musiał poświęcić swój czas i podjechać samochodem osobiście i zgłosić. Błąd 700

abc

Net- prawie bez zarzutu, tv porażka, cały czas awarie, i cały czas tłumaczenia o jakimś "globalnym" problemie...

anonim

(usunięte przez administratora)

nx

Znajdz i przeczytaj post na stronie 1 odnośnie owej polonistki, poza tym nie ma mozliwosci aby będac tylko po studiach polonistycznych oraz nie mieć doświadczenia w dziedzinie IT, mieć nawet podstawową cząstkową wiedze ktora jest potrzebna aby pracować w dziale IT średniej wielkosci ISP wniosek jest jeden firma jest nastawiona nie na jakośc a "bylejakośc" o czym świadczą częste przerwy w działaniu internetu na terenie Tuchowa.

nx

No jak tam pracuje polonistka w dziale IT to nie dziwota że są ciągłe przerwy w dostawie neta.

Piotr

Może i działa nieźle ale, podłączenie darmowe, abonament niski ale po pierwszej umowie proponuja abonament wyższy o 5 zł przy tej samej prędkości bez mozliwości wybrania czegoś tańszego (jednocześnie wolniejszego). Natomiast nowym klientom proponuja szybciej i taniej np 10 Mb/s za 30zł a nawet mniej jak sie ponegocjuje a obecny miał 5 Mb/s za 35zł 1 proponują dalej 5 Mb/s za 39,90zł lub 10 Mb/s za 49.90zł. Oczywiście chodzi o internet radiowy przez antenę. Coś się wydaje że Użytkownik "Analiza rynku ISP" na tym "forum" przepowiedział przyszłość (czyli teraz to już teraźniejszość.) Płacz i płać. Czas wypowiedzieć umowę i jednak wrócić do poprzedniego internetu.Pewnie też będzie jakas promocja przy podłączeniu nowgo klienta :)

Janusz

Fatalna obsługa i olewanie klienta w na infolinię cud żeby się dodzwonić mi się nigdy nie udało a w biurze w Gorlicach telefon obłożony osobiście widziałem z resztą i tak zostałem odesłany z kwitkiem bo oni nic nie mogą bo od tego jest infolinia jak skończy mi się umowa wracam do dostawcy było drożej ale była też jakość i szacunek do klienta NIE POLECAM

Gromyk

Witam Zicom to synonim tandety i krętactwa obiecują pracownikowi góry złota a później kop w tyłek i do widzenia mimo,że się sprawdzasz w tym co robisz. Ogólnie nie polecam tej firmy

Analiza rynku ISP

Większość komentarzy to "rozmowa" pomiędzy lokalnymi operatorami. Kilka osób pyta o faktycznie działanie usługi... ale przecież nie otrzyma rzetelnej odpowiedzi od ZICOM lub ich konkurencji bo każdy bedzie podawał skrajne opinie. Faktem jest że ceny Internetu z ZICOM są znacznie poniżej rynkowych co znaczy że dostawca chce wyciąć konkurencję i zostać monopolistą na danym obszarze a wtedy podniesie ceny powyżej rynkowych więc drodzy mieszkańcy/ użytkownicy w waszym interesie jest aby inne mniejsze firmy pozostały na rynku tak dla równowagi i waszego dobra :) Umowa z ZICOM trwa 2 lata .. a potem jak nie będzie mocnej konkurencji to może się okazać że będziecie płakać i płacić - ale to może zbyt czarny scenariusz :) Pomyślcie Internet za 5 zł (pięć złotych) miesięcznie ??Nawet 30 zł nie pokryje kosztów tylu zatrunionych ludzie i sprzetu. Trzeba odjąć VAT i inne koszty serwisu sieci, obsługi technicznej, urzadzeń w wasztch domach itp i okazuje się że dokładają do tego żeby was pdłączyć.A przecież wszyscy wiemy że nic nie ma za darmo i wcześniej czy później musicie za ten internet zapłacić tak żeby im się opłacało. W życiu nie ma nic za darmo. NO chyba że tak niskie ceny utrzymują faktycznie dzięki oszczędnościom na pracownikach... Nawt dotacje UE nie pozwolą na takie ceny w dłuższej perspektywie. O jakości usług nie moge się wypowiadać bo nigdy nie korzystałem z ich usług. Najlepiej jest zapytać kilku osób które posiadają Internet od tego operatora - bedzie to najbardziej wiarygodna informacja. Pozdrawiam Obserwator rynku IT/ISP.

Priv

Widzę że opinie na temat firmi Zicon są podzielone . Powiedzcie tak szczerze czy nażędzia pracy są pożądne tzn.jakiej marki jest samochód służbowy

ZICOM

Dzień dobry, Szanowni klienci zapraszamy do naszego biura obsługi klienta a konkurencję do działania w realu a nie hejtowania rodem z gimbazy. Z naszym internetem nie ma problemu. Pozdrawiam MK

koko
@ZICOM 17.06.2014 16:44
Dzień dobry, Szanowni klienci zapraszamy do naszego biura obsługi klienta a konkurencję do działania w realu a nie hejtowania...

Jasne !!! Gratuluje poczucia humoru :)

Anna

Bardzo dobry dostawca Internetu. Nie wiem skąd takie złe opinie. Jeden z najlepszych dostawców za czasów kiedy to do nich należał Internet w Tarnowie. Jakość spadła po zakupie ich udziałów przez Multimedia. Ale to uroki korporacyjne.

Maciek A.

Firma bardzo dynamiczna - zarbki zależne od wyników. 1. To co ją wyróznia na + to : szybkie decyzje, i jasne reguły gry. Dość dobre wyposażenie w narzędzia : auta sł. komóra laptop + @ mobilny to standrad w sprzedaży 2. To co na "-" : można zarobić ale tzreba ciężko pracować aby uzyskać dobrą kasą / sprzdawca 4-5 tys zł / mc . Jak nie masz wyników - podstawa. 3. Inne: firma bardzo szybko się rozwija i może być w przyszłości dobrym pracodawcą

cotomabyc

wiec u mnie sprawa jest taka z pseudo zicomem ze zamówiłem neta 20mbs a dostaje jakieś 4mbs (zgłaszanie tego problemu nic im nie robi). Ludzie uważajcie i lepiej szukajcie innego dostawce neta.

roberB

Witam wszystkich zauważylem że w większości pojawiają się negatywne opinie na temat tego dostawcy/firmy. Mam pytanie, czy polecacie tego usługodawcę? Zastanawiam się nad zmianą internetu. Jestem z gorlic, becnie mam neta z : Ap-media z Jasła. 2mb za 40 zł, tak słabo powiedział bym chociaz te 2 mega takie stabilne i pewne. Aha i nie mieszkam w bloku tylko dom prywatny. Ten zicom ceny ma bardzo bardzo niskie dlatego zastanawiam się czy np te 10mb będzie chodziło tak jak prawdziwe 10 mb. Bardzo bym prosił o poradę. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

baster

Witam prosze o wiecej na temat ZICOM zamierzam podpisac umowe ale dziwne jest to ze najpierw chca aby podpisac umowe a potem moze za tydzien podlacza internet . Wogole to jedna osoba telefonicznie mowi co innego druga na miejscu co innego , Do tego wszystkiego nie maja routerow na stanie . Jak dlamnie to naciagarstwo lub jakis przekret . Mysle ze lepiej poszukac innego dostawcy internetu . A wy co o tym sadzicie ?

zalwamdupesciska
@baster 15.03.2014 11:31
Witam prosze o wiecej na temat ZICOM zamierzam podpisac umowe ale dziwne jest to ze najpierw chca aby podpisac umowe a potem mo...

Widać że nieżle dostajecie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od Zicomu. Mieliscie monopol w gorlicach ( moje osiedle) a teraz 50% i 3 x szybciej. W sumie dobrze wam tak za to jak potraktowalisci mnie. Wypowiedzialem wam umowe, a Zicom opłacił kary bo miałem dość waszego dziadostwa i waszego zdzierstwa. Były klinet firmy na Infonet / Duma ale nie wiem z czego :)

pracownik IntoNet
@zalwamdupesciska 25.03.2014 01:23
Widać że nieżle dostajecie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od Zicomu. Mieliscie monopol w gorlicach ( moje osiedl...

To ciekawe, bo nikt u nas jeszcze nie opłacał jakichkolwiek kar za wcześniejsze rozwiązywanie umowy :) Gratuluję fantazji.

Majki

ZICOM to synonim kiepskiej jakości, olewania klientów oraz marnej jakości usług... Wolałbym zbierać puszki niż dla nich pracować i być utożsamianym z tą pseudo informatyczną firmą. Szkoda moich nerwów... pora przesiąść się na neostradę lub netię - każda o niebo lepsza od ZICOMU

ewa
@Majki 06.03.2014 11:41
ZICOM to synonim kiepskiej jakości, olewania klientów oraz marnej jakości usług... Wolałbym zbierać puszki niż dla nich pracowa...

Ja mam net zicom i jest ok / swiatłowód do mieszkania. Cena 50% niżej od mojego poprzedniego dostawcy

zyczliwy

Otwarli oddział w Gorlicach i mega poracha przedstawiciel wciska neta 30 mbits a wieczorami i w weekendy chodzi max 8 mbits. Technicy jak się zgłasza wolny net nic z tym nie robią. Poracha na maxa.

kokoszka

Strony finansowej, formy zatrudnienia, warunków socjalnych, świadczeń pracowniczych itp.

hjko

niektórym niestety brak i klasy i wykształcenia bo jak np Pani po polonistyce pracuje niby w dziale IT i ma niby doświadczenie w tej branży to jest to policzek dla wszystkich informatyków..chyba że się ma w tym jakiś interes..

Obecny

Chyba nie bardzo znasz temat firmy Zicom, jak np to że ta pani od dawna tutaj nie pracuje ale gdzieś w Warszawie..a po drugie to ty chyba jesteś zazdrosny o sukcesy innych ludzi Idz i pracuj w Multimediach, i też na swojej działalności gospodarczej..niektórzy ludzie zamiast zająć się sensowną robotą to tylko pierdolą anoniomowo głupoty o innych ..typowo polskie..nasz polski produkt

QQQQQQ

Zapewne należałeś do tego trzonu firmy, który się wykruszył :) Pracodawca nie zrozumie pracownika a pracownik pracodawcy.. Najlepszy pracodawca będzie zawsze zły a nagorszy pracownik zawsze pokrzywdzony..wniosek stwórz swoją własną firmę i nie będziesz miał powodu do narzekania. pozdrawiam

były

Temat firmy ZICOM jest mi znany od podszewki. W istocie pracodawca oraz jego świta to ludzie absolutnie nastawini na kasę. Nie mają szacunku dla ludzi, którzy tak na prawdę stworzyli tę firmę od podstaw - i dzięki których pracy mogą zmieniać samochody jak rękawiczki. Prezes nastawiony na wydzieranie pieniędzy, żona prezesa kompletnie bez przygotowania do pełnienia funkcji dyrektora personalnego, nie umie wypowiadać końcówek wyrazów. W-ce prezes zadufany w sobie kozak. Gdyby tą firmą zarządzali inni ludzie, to pewnie nie wukruszyłby się tak zespół, który stanowił trzon tej firmy. Bezmyślność i ślepe zapatrzenie w pieniądze właścicieli firmy - jest jej najgorszym minusem.... Co do reszty też potwierdzam - najniższa krajowa, reszta pod stołem,a najlepiej na wlasnej działalności byleby za dużo podatków nie płacić... Żałosny sposób oszczędzania!! Bardzo żałosny!!!

były pracuś

POPIERAM, WSZYSTKO TO PRAWDA, A MIŁA ATMOSFERA BYŁA, ALE SIĘ SKOŃCZYŁA

Olaf

Ja tez jestem bylym pracownikiem i nie przypominam sobie aby pracownicy byli leniami i kombinatorami. Jezeli juz to wlasciciele firmy!!!! I nie mozna tlumaczy wszystkiego ciezka sytuacja gospodarcza. Wiec prosze nie wypisuj bzdur i klamstw o kolegach z pracy. Pisz prawde!!!!

XXXX

Też jestem byłym pracownikiem ale wcale nie wspominam źle pracy w tej firmie. Warunki gospodarcze są bardzo ciężkie. Po drugie wielu moich kolegów z pracy w tej firmie to też lenie byli..kombinują i oszukują pracodawców. Nikt nie jest bez winy zatem łatwo jest tylko pluć na drugiego i narzekać.

x-men

W firmie tej brak jakiegokolwiek profesjonalizmu ze strony szefostwa. Brak wykształconej kadry pracowniczej, finanse bardzo kiepskie, na papierze jak jesteś wybranym -- zatrudnionym to masz najniższą krajową - 1350 zł brutto,, resztę płacone "pod stołem"l ub jesteś kwalifikowany przez szefostwo do założenia własnej działalności. Jako pracownik nie masz żadnych praw, szefostwo nie dba o pracowników i jego morale. Na święta pracodawca nie jest w stanie wypłacić przysłowiowego grosza pracownikowi. Wstyd i hańba !!!!! Oby takich pracodawców było jak najmniej w Polsce i powinni być ścigani przez US i PIP.

były

i niechaj ci \"niektórzy\" pozostaną w zicomie na reszte lat. Nie życze nikomu ich towarzystwa.

km

Plusem jest miła atmosfera w tym zakładzie pracy, szefowstwo symatyczne, które szanuje pracowników. Niektórzy pracują w tej prywatnej firmie latami.

bydlęcie

Typowy "prywaciaż": płacić jak najmniej, wymagać jak najwięcej. Część wynagrodzenia "pod stołem", część godzin pracy nieopłacana. Samozatrudnienie. Wstyd dla pracownika, duma dla pracodawcy.

Zostaw opinię o ZICOM NEXT - Tarnów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZICOM NEXT