Browary Łódzkie
2 78 6 1

Opinie o Browary Łódzkie

Filtruj opinie po kryteriach:

Ty
 Opinia

Czemu nie sa dawane paski z wypłatą

Pomocna?
Tak8Nie
Tu
 Opinia
@Ty 15.03.2019 23:48

Co mają do ukrycia

Pomocna?
Tak3Nie
Byly pracownik z 2012
 Opinia

Witam jak nadal pracuje kierownik co tak latal i krzyczal chodz pan !!! A dyro czopek nadal idiote z siebie robi ??? Jak sie zmienilo cos w browarach lodzkich ?? Pozdrawiam byly pracownik

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia

Witam, czy coś się zmieniło w firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kaja
 Opinia
@Jay 10.08.2018 16:15

Właśnie, czy wynagrodzenia są na czas wypłacane?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ty
 Opinia
@Kaja 29.11.2018 09:34

Nawet nie wypłacili świątecznej premii

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Ty 19.12.2018 06:25

Pracuje tam i kazdy dostal premie swiateczna...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@Kaja 29.11.2018 09:34

Z tego co pamiętam to lubili kombinować przy premiach świątecznych i nie każdemu dawali.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nicki
 Opinia

Jak wygląda sprawa w dziale księgowości ? Jak traktują pracownika i za jakie pieniądze?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rtu
 Opinia

Wyzysk wyzysk ludzie uciekają nie tylko z produkcji ale i z kadr

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rfd
 Opinia
@Rtu 29.08.2018 07:08

Pracowałem tam kilka lat temu i czytam te komentarze. Nic się nie zmienia i czasem wydaje mi się, że ten zakład służy do prania brudnych pieniędzy... Uważam, że pewne służby powinny skontrolować ten zakład pod względem finansowym.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Były pracownik, dziękuję za Twoją odpowiedź. Napisałeś czego według Ciebie brakuje w firmie, ale może są jakieś plusy? Jak długo pracowałeś w firmie? Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych, pakiet świadczeń socjalnych? @Ola, możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie Browary Łódzkie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia

Jak sądzicie czy są szanse na podwyżki w firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ola
 Opinia
@Piotr 12.07.2018 18:48

Oczywiście, że nie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Były pracownik, Twój komentarz nie zawiera zbyt wielu informacji na temat pracy w Browarach Łódzkich. Może zechciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź o dodatkowe informacje? Co powiesz o warunkach zatrudnienia w tej firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Alicja 25.06.2018 13:14

B.niskie pensje i brak możliwości rozwoju, szkoda czasu

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Odradzam, szczególnie osobom po politechnice..

Pomocna?
Tak16Nie
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Aga, a czy mogłabyś napisać jak wyglądał proces rekrutacji? Niestety na stronie Browaru Łódzkiego nie znalazłam informacji czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje. Może ktoś z pracowników czyta forum i mógłby udzielić takich informacji innym użytkownikom, którzy są zainteresowani pracą w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek
 Opinia

Może ktoś wie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
 Opinia

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej Pani, przeprowadzająca rozmowę zasugerowała, ze powinnam rzucić obecną pracę bo jestem idealnym kandydatem, po próbie dowiedzenia się ile można zarobić w tej firmie pojawiły się problemy. Zaproszono mnie na drugi etap rekrutacji, po czym nagle na pytanie o zarobki zrezygnowano z mojej kandydatury. Kpiny !!!

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Zawsze warto po zakończeniu współpracy z firmą dodać małe podsumowanie współpracy. Czy Ty jesteś taką osobą i chcesz się wypowiedzieć o swojej historii w browary lodzkie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

Czy firma normalnie funkcjonuje? Jaki jest powód tej ciszy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Co teraz dzieje się w tym momencie w browary lodzkie? Ostatni post zamieszczony został 16 temu. Na pewno od tego momentu wydarzyło się wiele ważnych rzeczy, które dotyczą organizacji pracy i pracowników. Może ktoś jednak śledzi to forum i mógłby coś napisać o tym szefie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Rtu rzeczywiście, pracodawca może również oddać przepracowane nadgodziny w postaci dodatkowego wolnego. Rozumiem, że w Twoim wypadku zdarzyło się, że liczba godzin do odebrania nie zgadzała się z tymi, które przepracowałeś. Czy w takim przypadku próbowałeś zgłosić to do przełożonego? Udało się to wyjaśnić?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
@Rtu
 Opinia
@Alicja 22.11.2017 11:10

To nie jest odosobniony przypadek Tu stosuje sie to nagminnie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Widz
 Opinia
@Alicja 22.11.2017 11:10

To prawda bardzo oszukuja na nadgodzinach

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@u wspominasz m.in. o krzykach. Wnioskuję, że pracownik w browary lodzkie nie jest traktowany w odpowiedni sposób? Czy możesz przybliżyć nam jakieś konkretne sytuacje? Piszesz również o nadgodzinach. Czy są one obowiązkowe dla wszystkich pracowników? Czy są one płatne?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rtu
 Opinia
@Alicja 01.06.2017 11:03

Tu nie placa za nadgodziny sa to dni do oddania na ktorych oszukuja Malo kiedy oddaja tyle ile sie nalezy Najgorszy zaklad

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tui
 Opinia
@Rtu 22.11.2017 11:04

Jak to jest ze obcokrajowcom placa za nadgodziny polakom nie

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
u
 Opinia

Praca dobra na kilka miesięcy dla osób bez doświadczenia dla wpisu w CV. Poza tym krzyki, nadgodziny i słaba pensja to norma. Dłużej człowiek po prostu nie wytrzymuje takiego traktowania.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@u 31.05.2017 22:22

Czyli nic się nie zmieniło od dłuższego czasu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia

Cześć. Słyszałem, że kompania piwowarska ma przejąć browary łódzkie. Wiecie coś na ten temat? Czy to prawda czy fałsz?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ona
 Opinia

Krzyki dyrektora i kierownika na ludzi to norma, więc można dorobi się tylko rozstroju zdrowia i lęków na tle nerwowym. Ale można się tam nauczyć podejścia nie powinien funkcjonować zakład pracy. Ja pracowałam tam krótko, ale trafiłam na fantastycznego nauczyciela, jednego z inżynierów, który już podobno nie pracuje. Może pracowałam wtedy za marne grosze, ale zobaczyłam i nauczyłam się czegoś czego nigdy nie zapomnę i mam nadzieje że kiedyś zaowocuje w mojej karierze zawodowej. Zobaczyłam jak inżynier mimo młodego wieku, ale dzięki umiejętnością , ciężkiej pracy może mieć autentyczny szacunek w zakładzie pracy, a jednocześnie budzić strach wśród przełożonych. Nauczyłam się tam, że kierowanie ludźmi to nie tylko wydawanie poleceń, krzyczenie i karanie ludzi, ale podstawą sukcesu przełożonych jest autorytet. A tego autorytetu nie ma ani dyrekcja, ani kierownictwo.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Jay, myślisz, że od tego czasu nic się nie zmieniło?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@Alicja 23.03.2017 11:32

Podejście do pracowników u nich się raczej nie zmienia. Dyrekcja ciągle ta sama to i podejście to samo. Tak długo jak właściciel się nie zmieni to wątpię czy nadejdą jakieś zmiany

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@PoCoMiNick, a czy firma stosuje rekrutacje wewnętrzne? Czy raczej woli pozyskiwać pracowników z zewnątrz?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@Alicja 23.03.2017 11:12

Firma nie lubi wspomagać się agencjami pracy. Zawsze woleli sami zatrudnić pracowników. Gdy tam pracowałem to pamiętam, że zdarzyło się zatrudnić pracowników przez agencję ale to tylko dlatego, że ludzi do pracy brakowało. Długo nie popracowali.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia

Na początek lepiej spojrzeć na plusy i minusy. Plusem są wypłaty na czas i umowa o pracę bezpośrednio w firmie. Dla osób bez doświadczenia jest to dobra okazja by je zdobyć. Nie wiem jak jest teraz ale zawsze znalazła się ekipa z którą przyjemnie się pracowało. Minus to stawka, traktowanie. Problem też jest z nadgodzinami, często są bezpłatne. Dyrekcja miewa czasami wygórowane wymagania wobec pracowników co przekłada się na zmęczenie psychiczne podwładnych. Osobiście nie polecam tej firmy dla osób które chcą zarobić jak i coś osiągnąć. To jest praca na chwilę by zdobyć doświadczenie lub do czasu znalezienia nowej pracy. Jest też dobra dla osób którym niedaleko do emerytury.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@te, można przeczytać różne opinie. Każdy może oceniać firmę inaczej :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Jay, rozumiem. Podsumowując, poleciłbyś pracę w powyższej firmie znajomym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
te
 Opinia
@Alicja 21.03.2017 14:18

Sądząc po komentarzach i ocenie 2/6 to na pewno :D

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PoCoMiNick
 Opinia
@Alicja 21.03.2017 14:18

Ja również od jakiegoś czasu nie pracuje, powód to brak perspektyw na rozwój, awans, cokolwiek, a pensja w tej wysokosci (baaaardzo niewiele ponad najniższą krajową) nie jest motywacją do pracy, będąc inżynierem. Do tego system zmianowy w przy tych zarobkach. Kolejny minus, że większość rzeczy nie działa jak powinno więc jest sie zdanym na swoją inwencje, ale jest to w negatywnym znaczeniu tzn trzeba "drutować" :), musisz często robić za 2-3 osoby bo zwyczajnie nie ma ludzi do pracy. Z plusów- pensja na czas, większość ludzi jest spoko, złego traktowania ze strony dyrekcji nie zaznałem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

Rozumiem. Dziękuję za Waszą opinię. Pracujecie tam nadal?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@Alicja 17.03.2017 15:25

Ja nie pracuje już tam od ponad roku. Co do inżyniera za 2200 to rzeczywiście mało. W innych firmach mnie dawali więcej a pracowałem na niższym szczeblu niż inżynier.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

A czy ktoś podzieli się swoją opinią wraz z nowym rokiem? Może przez ten czas coś się w firmie zmieniło?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PoCoMiNick
 Opinia
@Alicja 07.03.2017 13:49

Nic się nie zmieniło;) jest jak było tylko ludzie jak by jeszcze mniej;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jay
 Opinia
@PoCoMiNick 08.03.2017 15:59

Znając tę firmę to zanim coś się zmieni minie przynajmniej 10 lat

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PoCoMiNick
 Opinia
@Jay 10.03.2017 10:02

Tam się raczej nic nie zmieni;) Ostatnio na PUP widziałem ogłoszenie "Inżynier operacyjny" czy jakoś tak za 2200zł brutto;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
justy
 Opinia

Bardzo niskie zarobki, wielki chaos, ciągła improwizacja "byle jakoś było". Jak kogoś bardzo nie przycisnęła sytuacja życiowa to zdecydowanie ODRADZAM.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonimowo
 Opinia

nie polecam! brak szacunku do drugiej osoby i ciągłe krzyki nad glowa, nadgodziny - nieplatne oczywiscie. odpowiada się za rzeczy, ktore mialy miejsce jeszcze przed rozpoczęciem pracy.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia

Mam zamiar podpisać umowę o pracę w Browarach Łódzkich ale zastanawiam się czy podpisać bo pensja to teraz 1400 złotych na rękę

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dobry człowiek
 Opinia
@xxx 30.04.2016 15:45

A na jakie stanowisko?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
666
 Opinia
@xxx 30.04.2016 15:45

opanuj sie pracowalem tam 2 lata temu i teraz zaluje ze sie zatrudnilem pewniego razu oblalem sie soda i zostalem zjebany przez kierownika nie polecam tej firmy ba zakladu karnego

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Browary Łódzkie - Łódź

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Browary Łódzkie

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.