WARS, PKP InterCity
3 20 6 1

Opinie o WARS, PKP InterCity

S

Tylko że obsługa Warsu pracuje kilkanascie godzin, dochodzi nawet do 20 godzin. Przez dwa tygodnie codziennie śpią około 3/4/5 godzin, zależy od trasy, i nie mają następnego dnia wolnego na odespanie, wypoczecie, tak jest każdego dnia. Obsługa jest niewyspana, przemęczona do tego stopnia ze leci im krew z nosa, a zasnąć mogą nawet na stojąco. Oczywiście pasażerowie tego nie potrafią zrozumieć, bo przecież im się wszystko należy i trzeba skakać nad nimi bo będą pisać skargi. A jeśli chodzi o wyganianie zza stolika to jestem za. Klient powinien przyjść, zamówić, zjeść, zapłacić rachunek i wrócić na swoje miejsce , a nie zajmować miejsca pijąc resztki herbaty przez 4 godziny , gdzie inni pasażerowie nie mogą usiąść i skonsumowac posilku, bo ktoś rozwalil się z laptopem i bagazami przy czteroosobowym stoliku. Ludzie miejcie trochę rozumu kultury i zachowajcie się tak jak by należało.

Pasażer
@S 03.06.2017 09:15

Sami sobie taką pracę wybrali, wiedzieli na co się piszą. Niektórzy się tak zachowują jakby w warsie pracowali za karę a wypłatę to z chęcią biorą. Nic ich nie upoważnia do bycia niemałym dla klienta i do wyganiania ludzi z warsu

Pracownik
@S 03.06.2017 09:15

Nikt tych ludzi nie zmusza do tej pracy. Większość zachowuje się jakby robili to za karę, ale dostają za to wynagrodzenie i robią to dobrowolnie. Więc pora zmienić pracę a nie tak narzekać

Podróżna
@Pasażer 17.06.2017 12:18

Jeśli przestana pracować to nie będzie miał kto jeździć i obsługiwać burżuazje. I wtedy to będzie dopiero. Bo gdzie sie przesiedzi przy kawce cała droge, ale przyjdzie na obiad i na sniadanie. Tyle, ze szkoda, ze nikt nie pomysli, ze ledwo pracownik oczy otworzy, a juz na stacju poczatkowej wpadaja ludzie, zeby miejsca zajac w Warsie i cos zjesc... Postawmy sie kiedyś na ich miejscach, a sami zaczniemy inaczej podchodzic do pewnych sytuacji.

Adamo27
@Podróżna 26.02.2018 22:28

Cała Prawda

Zbynio

Podpowiedzcie jak się pracuje?

Karolajn26
@Zbynio 23.05.2018 20:03

@Zbynio pracowałam w Warsie prawie rok, praca po minimum 17godz dziennie, do tego wymagania uśmiechu i życzliwości. Praca w stresie i pod presją czasu. A dodatkowo pracodawca oszukuje Cie na czym da, np. Zamiast zapłacić Ci ekwiwalent urlopowy podsuwa Ci do podpisu wniosek o urlop w czasie kiedy jesteś w pracy (tak zwana rezerwa, czyli jesteś w gotowości do pracy na warszawskim Grochowie). O wszystko musisz walczyć z pracodawcą, o kazdy grosz i o różne dodatki. Ogólnie nie polecam.

Agata
@Karolajn26 12.11.2018 15:25

Czy sytuacje, o których mówisz działy się od początku Twojego zatrudnienia? A może pracowało Ci się dobrze, a z czasem sytuacja uległa zmianie? Jeżeli chodzi o urlopy, czy dałaś do zrozumienia szefowi, że takie rozwiązanie Ci nie odpowiada? Jaki był finał tej historii?

martini

Witam wszystkich forumowiczy! Wracalem ostatnio z Warszawy nad morze i nie zdazylem kupic biletu bo mi sie telefon rozladowal. Pani z warsu pozyczyla mi swoj a po nieudanej probie (trzeba kupic 15 min przed startem pociagu) jej kolega poszedl do konduktora prosic w moim imieniu zeby mi nie doliczali kosmicznej sumy do kupowania biletu w pociagu. W miedzy czasie zamowilem pierogi ktore przyszly doslownie w 2 minuty, mimo ze bylo pelno ludzi w pociagu. Naprawde ciezko sie o cos przyczepic, szczegolnie biorac pod uwage fakt ze ci ludzie pracuja co dziennie od 5 rano do poznych godzin nocnych. Dziekuje za mila obsluge i pomoc i pozdrawiam cala obsluge warsu a w szczegolnosci Zuzanne i Grzeska.

Mala

Jestem pracownica wars . Tak, pracujemy mnostwo godzin dziennie, ale kazdy jest o tym informowany zanim zacznie prace. Dla niektorych, tak jak dla mnie, to akurat idealne rozwiazanie(praca 2tygodnie na 2 wolnego) Lubię atmosferę w WARS, PKP InterCity za: Ludzie pracujacy, najczesciej to prawdziwi milosnicy kolei

Agata

@Art, czy zgłaszałeś swoje uwagi bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za zaistniałą sytuację? Jeśli nie jesteśmy zadowoleni z usługi niemal zawsze możemy zgłosić reklamacje. Jeśli nie skorzystałeś z tego przywileju nikt na forum nie będzie w stanie pomóc Ci w rozwiązaniu Twojego problemu. @Zainteresowany, czy w dalszym ciągu jesteś zainteresowany pracą w firmie? A może podjąłeś już zatrudnienie w tym miejscu?

Art

Trasa Przemyśl--Szczecin, 8 września 2018. Zamówiłem jajecznice i białą kiełbasę, o którą musiałem upomiec się po 35min czekania. Pani gotująca (niska blondynka) czatowala sobie I obsługiwała swoich podrywaczy poza kolejnością, a inni niech czekają w nieskończoność. Jajecznica była do niczego. Masło była szara na spalonym maśle i z kawałkami teflonu chyba... Gratuluję pracodawcy takiego pracownika. Wstyd.

Zainteresowany

Czy tak dobrze się wam pracuje, że rzadko zaglądacie na forum? Czy warto aplikować?

anonymous

Pyszne jedzenie,dosc czesto mila obsluga.Ale niekiedy ryzykuje sie nieprzyjemnym doswiadczeniem z pracownikami.Zamowilam posilek do stolika w przedziale nr.6.Czekalam cierpliwie z ekstytacja na kelnera na moje pysznosci.Po 40min podeszlam sama do Warsu i zapytalam czy juz gotowe a tu pani jak nie wrzasknie na mnie,ze owszem tak,ale kolega mnie szukal w przedziale nr.6 ,ale na moim miejcu nikogo nie bylo...Przykre,ze pracownicy Warsu tak ciezko pracujs,ze traca orientacje w skladzie pociagu...

Agata

@Barbara35, z pewnością znajdą się osoby, które skorzystają z Twojego polecenia. @Czarek, niestety najczęściej opinie potrafią być skupiać się wyłącznie na negatywach. Żadna praca nie jest idealna, ale też w każdej można znaleźć jakieś plusy lub choć neutralne aspekty zatrudnienia. Czy jesteś pracownikiem firmy? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu? @Pawelek1329, czy na pewno nie można nic pozytywnego powiedzieć na temat WARSa PKP InterCity?

Czarek

Niektórzy tylko narzekać potrafią?

Barbara35
@Czarek 16.07.2018 17:31

Trasa łódź warszawa. Pozdrawiam i dziękuję Panu Bartłomiejowi za miłą i szybką usługę gastronomiczną. Polecam trasy na którym jeździ Pan Bartłomiej bardzo miły i uprzejmy.

Jerzy

Jakie wymagania stawia firma przed pracownikiem do Warsu

Pawelek1329
@Jerzy 10.06.2018 20:44

Chyba żadnych niemili ludzie, nie smaczne jedzenie i ogólne zlewanie klientów. Nie polecam. Pozdrawiam

Pawelek1329

Zamówiłem śniadanie w Wars i się rozczarowałem "Śniadanie Polskie" dwie połówki suchego chleba do tego byle jak pokrojony pomidor i najgorsza jajecznica z szynką jaką jadłem chodź miało być coś innego w tym zestawie (Jajka ugotowane, cebula, szynka, pomidory, pieczywo, masło) i do tego zamówiłem osobno jajecznica (bo nie wiedziałem, że w pierwszym zestawie też będzie) tak samo okropna jak poprzednia. Postawiona na stanowisku jakaś uczennica która ma ruchy wolniejsze niż żółw nic nie potrafi i ogólnie nieprzyjemna. Nie polecam jedzenia w Wars jest po prostu okropne i nie smaczne. Pozdrawiam życzliwy Samarytanin

Anna

Trasa Wrocław-Gdańsk. Z ciekawości poszłam do Warsu i zamówiłam pieczony serek Camembert z żurawiną. Niebo w gębie! Po 2 dniach jadę tą samą trasą, tyle że z powrotem, i patrzę a to ta samo obsługa a Warsie. Poszłam znowu na pieczony pleśniak. Pan mnie poznał i po raz kolejny był bardxo miły. Nie tylko dla mnie. Brawo p. Radosławie, tak trzymać-pyszne jedzenie, uśmiech i kultura.

Radek
@Anna 16.02.2018 20:31

Pani Anno tak miłych gości życzyłbym każdemu. Dziękuję za wspólna miła podróz i cieszę się, że smakowało. Polecam się na przyszłość :-)

Nielubiewarsu

Obsługa bardzo niemiła, nie współgra z klientem. Brak jakiejkolwiek komunikacji. Jedzenie smaczne aczkolwiek nie warte nieprzyjemnych doświadczeń z obsługa.

Kleo

Jestem w podróży z Wrocławia do Sopotu. Zgłodniałam i poszłam na żurek do wars. Dramat !! Sama woda ani jednego ziemniaka plus dwie kromki chleba. Nie polecam nikomu.

Gruby z Intercity
@Kleo 09.05.2018 19:13

Jest mi przykro, że takie jedzenie Ci podano. Mnie nie stać na zakupy w Warsie i dlatego jadę na domowych kanapkach ze serem albo wciągam bułki z kabanosem przygryzanym. Pozdrawiam wszystkich Polaków.

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje pracowników do obsługi?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników? Chętnie bym się tu zatrudnił.

Radek - Heweliusz
@Zainteresowany 22.02.2018 19:30

Pani była bardzo miła takich pasażerów i gości życzę wszystkim. Dziękuję i Pozdrawiam

Natal

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie?

Mechanik z warsa

Pracuje w warsie za grosze, jestem bardzo chory zaraźliwie, wczoraj naplułem flegmà agresywnemu japiszonowi do żarła. Smacznego śmieciu!

masakra
@Mechanik z warsa 06.10.2017 00:39

(usunięte przez administratora) kelner z HIV

danon
@Mechanik z warsa 06.10.2017 00:39

ta choroba to zawiści i wścieklizna zapewne ,frustrata

Zosssia

Kocham tą prace ????żeby tu pracować trzeba mieć dystans do siebie i do ludzi. Bez tego nie będzie miło. I nie jest tak wcale strasznie. Jak ekipa zgrana to nawet jak śpisz 2h to ROBISZ wszytsko z uśmiechem na twarzy. Pozdrawiam kelnerka z pendo xD

mrm
@Zosssia 19.01.2018 17:22

ktos powiedzial jak od razu nie pokocha sie tej pracy to nie bedziesz jedzic . ja ta prace uwielbiam ale nie moge narazie jedzic przez wlasna glupote ale mam nadzieje ze wroce

mio

Skorzystałem z usługi gastronomicznej w dniu 20.01.2017 na trasie Warszawa-Słupsk. Kelnerka pod pretekstem problemów z połączeniem z internetem (płaciłem kartą) skasowała mnie podwójnie za to samo zamówienie. Uwierzyłem na słowo i nie wziąłem wydruku z terminala. Dopiero w domu sprawdziłem transakcje na koncie i okazało się, że zapłaciłem 2 razy. Nie wiem czy mój przypadek jest odosobniony i nie chciałbym wystawiać opinii całej obsłudze, ale uwaga na naciągaczy.

Gość
@mio 25.01.2017 07:58

Miałeś obowiązek wziać potwierdzenie przelewu,nie wylewaj teraz gorzkich żalów za swoje błędy!!

Od zawsze na zawsze dekalog!
@Gość 07.02.2017 18:50

TY ,GŁUPKU ZE ZŁODZIEJSKIEGO KANAŁU! ZABIORĄ CIE DO CZŁOWIECZEGO POPRAWCZAKA! Pedał, korba, łańcuch idź się napraw popaprańcu.

Monika

Właśnie w tym momencie głodna jak bóbr jechałam i powiem szczerze że nigdy nie spędzałam lepszej podróż. Z Warszawy do Częstochowy pociąg o godzinie 20;10!! Chciałabym koniecznie podziękować miłemu kucharzowi Panu Michałowi, który upiekł przepyszne camembert z żurawiną ( po prostu niebo w gębie) :D oraz wielkie pochwały dla szefa(Bogdan Sudoł) naszego kucharza, że zatrudnił kogoś tak rewelacyjnego !! Po prostu właściwa osoba na właściwym miejscu :3 jeszcze raz wielkie gratulacje i ogromne podziękowania!

Pasażer1

Trasa Łódź-Kalisz-Wrocław bardzo miła obsługa. Jedzenie również pyszne. Natomiast miałem przyjemność ostatnio jechać Wroclaw- Rzeszów i z powrotem. Trafiłem na tą samą obsługę. Nieprzyjemnie. Nawet zwyczajna kanapka z serem nie była smaczna. Nie polecam jedzenia na tej trasie.

pasażer

Pracownik WARSU w pociagu KOLBERG (24.07.2017) zwykly cham i prostak...rzucał ciastkami z pretansjami ze gosc sie po prostu pomylił i złe mu powiedział ,pokazał (dodam ze ten czlowiek widać ze malo co umie mowic po polsku ale probował) widocznie to nie jest praca dla niego skoro nie umie z szacunkiem obsluzyć kilentow..

Julisia3

Pani w warsie dziś obsługuje z wyraźnym niezadowoleniem. Próbuje nas aktualnie wygonić zza stolika, trzaskając drzwiczkami i rozmawiając w niemiły sposób. Nie polecam.

ireneusz

Zastanawiam się, czy praca w WARSie wymaga dużego poświęcenia czasu, szczerze mówiąc nie miałem nigdy do czynienia z tego typu kuchnią, nie wiem jak to wygląda, ale chętnie się dowiem.

gondola52

Pracowałam w Wars express w Krakowie brud smród i ubóstwo, jak chodzi o zarobki to wypłaty są tak jak było mówione na rozmowie kwalifikacyjnej i pod tym wzgledem nie mozna im niczego zarzucic. Jeżeli chodzi o atmosfere to ludzie sa troche falszywi. Szefostwo to jakas komedia pani L krolowa i wladczyni expressowski warsow nie ma w ogole pojecia o tej pracy, nie umie rekrutowac ludzi nie umie sobie radzic z problemami trzeba liczyc na siebie bo ona nie wie jak CI pomoc. Pozatym była tak flegmatyczna ze zanim podjeła decyzje to juz dawno nie bylo sprawy dramat... jak tacy ludzie dostaja tak dobrze platna prace ????

anonim

KELNERKI REWELACJA

Zostaw opinię o WARS, PKP InterCity - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WARS, PKP InterCity