PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

2 Dodaj opinię
PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.
2 267 6 1

Opinie o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Mariusz

Przeglądając internet, znalazłem informacje o tym, że firma PBO-Construction poszukuje obecnie pracowników na stanowisko samodzielnych brygadzistów oraz między innymi zbrojarzy, betoniarzy, czy spawaczy. Ktoś mógłby napisać, ilugodzinny system pracy obowiązuje, pracując za pośrednictwem tej firmy? @BINLADEN, może mógłbyś wypowiedzieć się w tym zakresie?

BINLADEN
Zweryfikowany użytkownik

Witam Pracowałem w Worth w ubiegłym roku. Praca ciężka, jak w betoniarni pył, brud, smród i chemia. Pod kontem pracy dla elektryka ciekawa praca. Wypłaty zawsze na czas i to się bardzo chwali możliwość brania zaliczek też jest atutem. Warunki finansowe zgodne z oferowanymi tylko z drobnym haczykiem, 1700-2000 € miesięcznie to już po doliczeniu wszystkich nadgodzin i z ekwiwalentem za urlop. Z kierownikami i chłopakami zawsze jest wesoło i nie można złego słowa powiedzieć. Bolączką na mieszkaniu jest brak internetu na kwaterach w Seckmauern (stan niezmienny przez ostatnie pół roku).

Julita

@Luki, może mógłbyś opisać jakie warunki zatrudnienia są proponowane przez pracodawcę i jaka jest atmosfera pracy w PBO-Construction? Taka szczegółowa wypowiedź na pewno będzie pomocna dla osób, które planują aplikować do tej firmy.

Luki

Pbo construction to dobra firma. Tak naprawde nie wszystkim musi ona pasowac. Taki juz nas los ze Polak gdzie by niebyl to musi ponarzekac. Ale ja zlego slowa nie powiem o tej firmie. Polecam Schomberg pozdrawiam

Julita

@Fred, to są poważne oskarżenia i zarzuty. Myślę, że forum to nie miejsce na opisywanie takich rzeczy. Jeśli jesteś pracownikiem w PBO-Construction to zachęcam Cię do merytorycznej wypowiedzi, która wniesie coś do dyskusji i będzie pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w tym miejscu.

Julita

@Vangelis, czy możesz napisać coś o warunkach zatrudnienia i atmosferze pracy? Interesuje mnie również czy pracodawca oferuje jakieś benefity. Wszystkie merytoryczne komentarze będą mile widziane i pomocne dla osób szukających pracy.

Maro

Jeśli chodzi o zarobki jako zbrojarz na prefabrykacje to jakie są stawki ? Pozdrawiam

Łukasz

Jak wyglądają miejsca wypoczynku,po pracy.To znaczy hotele robotnicze,czy mają kuchnie,łazienki,ile osób w pokoju?Czy jest osoba która potrafi,coś napisać obiektywnie?

Vangelis
@Łukasz 20.03.2018 10:47

Na werku w Paderborn mieszkamy w domu pokoje 2 osobowe duża kuchnia i łazienka z ubikacja.do sklepu blisko Aldi ok 1.5 km

Vangelis
@Łukasz 20.03.2018 10:47

W PADERBORN mieszkamy w domu pokoje 2 osobowe duża kuchnia i łazienka z ubikacją.Jest o niebo lepiej niż mieszkac w kontenerach!

Vangelis
@Łukasz 20.03.2018 10:47

W Paderborn mieszkamy w domu pokoje 2 osobowe duża kuchnia .Warunki lepsze niz mieszkanie na kampach!

Pstryczek

Pracowałem z nimi w Niemczech i było bardzo dobrze.

Paula
@Pstryczek 22.02.2017 10:39

Jakie zarobki faktycznie?

Vangelis
@Paula 15.06.2018 21:32

W dużej mierze zależne od przerobu i tonażu zbrojonych elementów!

Igor

Jak czytam wpisy to tak skrajnie opinie macie! Jak się pracuje z firma na wyjeździe?

anonymous
@Igor 14.03.2018 19:16

Ja jadę do Vechta też jestem ciekawy jak tam praca

Vangelis
@Igor 14.03.2018 19:16

Pracuje sie w miare dobrze pod warunkiem że jesteś samodzielnym zbrojarzem i znasz rysunek!

Kris

Odradzam wam pracy dla PBO bo nie zaplacili mi za chorobowe

Vangelis
@Kris 13.04.2018 04:05

W moim przypadku zapłacili mi za chorobowe.-ok.20 euro za dzień

Kris

To jest tak... Jeden duzy dom, 6 pokoi, mieszka 12 osob i kierownik. Jedna kuchnia 2 łazienki, pijaństwo i brud. Ktos jak lubi takie warunki to zapraszam

Krzysiek
@Kris 13.04.2018 04:08

jak sobie radzicie w tej jednej kuchni z posiłkami? I z myciem ? Tyle osób to koszmar...

Vangelis
@Krzysiek 15.04.2018 18:19

Radzimy sobie dobrze mieszkamy w domu, a nie w kampach.Co tydzień na zmiane w weekend 2 osoby mają dyżur i sprzątają kuchnie i ubikacje.

Vangelis
@Kris 13.04.2018 04:08

Tak naprawdę to warunki w jakich mieszkamy żależą od nas samych!Tu nie ma sprzataczki która za nas posprząta! sprawdza się reguła jak dbasz tak masz!

Julita

@Andrzej, czy wiesz coś w temacie obecnych warunków pracy w firmie PBO-Construction? Jeśli tak, to zapraszam Cię do podzielenia się z nami nowymi informacjami w tym temacie, nowe wiadomości będą tu bardzo pomocne dla innych użytkowników forum!

Andrzej

Jeśli komentarze były naszpikowane wulgaryzmami to bardzo dobrze robią!!

Julita

@Eryk, jeśli wpis łamał regulamin serwisu, czyli był wulgarny lub obraźliwy to administratora serwisu gowork miał prawo usunąć taki komentarz. Czy zgłaszałeś do kierownictwa firmy PBO-Construction te sprawy z godzinami? Zapraszam Cię do kolejnego wpisu, chętnie dowiemy się więcej. Osoby interesujące się pracą w firmie PBO-Construction informuję, iż firma prowadzi obecnie rekrutacje i poszukuję pracowników ogólnobudowlanych, tutaj wklejam dla was ogłoszenie https://www.gowork.pl/oferta/pracownik-ogolnobudowlany,1xOviboAOf9U5mEBnA7iH9,cale-niemcy

Eryk

Usuwaja komentarze..

elegancka robotka

super praca tylko jechać polecam

anonymous
@elegancka robotka 15.02.2018 21:32

chyba ci sie cos pomylilo...

Julita

@Krzysiek no nie brzmi to zachęcająco, ale pojawia się pytanie, czy te 12 osób jest zawsze w tym samym momencie w domu, czy też grafik pracy jest układany w ten sposób, że nie stanowi to tak dużego utrudnienia? @Kris możesz napisać, jak wygląda ta kwestia?

Elu

Witam mam pytanie mam propozycję jechać na utrzymanie ruchu czy warto?czy to jakiś wyzysk i tyranie.pozdrawiam i czekam na odp

Julita

@Krystian, na forum brakuje aktualnych informacji na temat wyjazdów z PBO. @łukasz pyta o miejsca, w których pracownicy odpoczywają po pracy, mógłbyś napisać konkretnie jak to wyglądało w Twojej sytuacji? Ogólne nierozwinięte "nie polecam" niestety nic do konwersacji nie wnosi.

Krystian

Nikomu nie polecam właśnie wróciłem z Vechty

Seba

Jadę do Niemiec Vechta. Proszę napisać jak tam jest

Seba

Jadę do Niemiec Vechta. Czy ktoś może mi napisać coś o tym miejscu. Warto jechać. Pozdrawiam

kazan

warto jedziemy my terz bedziemy dluzej ale dotankujemy tylko polskie do zobaczyskaa

majorrs

super naprawde jedźta popijeta sobie zjeta a to roboja dobryja

Karol

Siemka Panowie. Jade teraz na zbrojenie w tej firmie w Niemczech. Jak tam jest dokladnie ?

Andrzej
@Karol 29.01.2018 16:31

JAK tam praca

anonim

(usunięte przez administratora)

Wiesiek

Dbanie o tzw "dobrą reputację" o pozytywny wizerunek firmy, co w rzeczywistości nie przekłada się na obiektywną prawdę. Szukać innej pracy itd.

krzysztof

Witam wyjezdzam do Wurtu do betoniarni mozna prosic o jakas opinie na temat tego miejsca

Leon

Aż tak źle jest? Ilość godzin pracy jest z góry ustalona? Niemiec gania?

Mariusz

Witam, mam wyjechać jako ślusarz. Jaka jest praca i ile godzin trzeba pracować? idzie przetrwać?

Gomorek

Narzekanie to ulubione zajęcie niektórych osób. Podpisując umowę mają czarno na białym wypisane warunki pracy i płacy. Jak trzeba pracować to są nieszczęśliwi. Po co jedziecie za granicę? Bawić się czy pracować, może lepiej zastanówcie się przed wyjazdem!

anonymous
@Gomorek 16.10.2017 22:44

jak jesteś robotem to pracuj, życze powodzenia. zawiozą cie do pracy przywiozą i będziesz jeb....ł dobe , a potem na zakupy gratis, ale w sobote i za swoja kase zakupy

Zostaw opinię o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k. - Ostrów Wielkopolski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.