PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 257 ocen.

Opinie o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.

Gomorek

Narzekanie to ulubione zajęcie niektórych osób. Podpisując umowę mają czarno na białym wypisane warunki pracy i płacy. Jak trzeba pracować to są nieszczęśliwi. Po co jedziecie za granicę? Bawić się czy pracować, może lepiej zastanówcie się przed wyjazdem!

Gomorek

Podpisując umowę widziałeś co podpisujesz? Do kogo masz pretensje?

Pracujacy

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Nie ma idealnych firm, błędów nie popełniają tylko ci którzy nic nie robią. Dlatego uważam, że jakieś niedociągnięcia można zawsze skorygować na bieżąco i nie trzeba robić z tego wielkiego problemu

Maniutek

Witam.Mam możliwość wyjazdu do Schomberg i Neumarkt,która lokalizacja jest lepsza.Jakie warunki mieszkaniowe.Pozdrawiam

taki sobie
@Maniutek 31.08.2017 12:01
Witam.Mam możliwość wyjazdu do Schomberg i Neumarkt,która lokalizacja jest lepsza.Jakie warunki mieszkaniowe.Pozdrawiam...

moim zdaniem schomberg !

Gadułka

Nie rozumiem tej złości do agencji. Jeśli ktoś uzgadniał przed wyjazdem warunki płacowe to dlaczego teraz wylewacie swoje żale? Wtedy trzeba było pilnować wszystkiego

Gregor

PBO-Construction to spoko firma i poradzi sobie bez niektórych osób.

Gomorek

Myślę, że PBO ma płace na poziomie innych firm, oni doskonale wiedzą ile płaci konkurencja! Wiadomo, że każdy pracuje tyle ile chce lub ile może i jego zarobki są od tego uzależnione. Może warto patrzeć na firmę jeszcze od innej strony?

Gomorek

Myślę, że PBO-Construction ma pracę dla chcących pracować!!!

PBO

Czy to nie ta sama firma, która miała swoją siedzibę wcześniej w Kostrzyn ( 62-025 ) ?

Feliks

PBO-Construction ma sporo ofert pracy, czy tylko w Niemczech?

Skoczek

Witam. Za kilka dni mam wyjechać do miejscowości Vechta jako operator suwnicy i wózka widłowego. Czy ktoś mi powie jakie tam są warunki? Czy jest tam internet? Jak wygląda praca? I jak z zarobkami? Pozdrawiam

Skoczek

Witam. Za kilka dni mam wyjechać do miejscowości Vechta jako operator suwnicy i wózka widłowego. Czy ktoś mi powie jakie tam są warunki? Czy jest tam internet? Jak wygląda praca? I jak z zarobkami? Pozdrawiam

Gomorek

PBO-Construction to wielokrotnie nagradzana firma a nikt nie pisze o tym. Takie marudzenie , że dużo pracyhahaha

Arek
@Gomorek 09.04.2017 10:35
PBO-Construction to wielokrotnie nagradzana firma a nikt nie pisze o tym. Takie marudzenie , że dużo pracyhahaha...

Za co? za oszustwa?

Julita

Uważam, że pytania o szczegóły ewentualnej pracy w firmie najlepiej zadawać bezpośrednio firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k. na ich adres e-mail: export@opbo.pl

Pstryczek

Pracowałem z nimi w Niemczech i było bardzo dobrze.

Gregor

Wcale nie mogę znaleźć nowych ofert pracy, ktoś może coś podpowiedzieć?

gazet

niestety same negatywy bardzo duzo godzin i bardzo małe zarobki,mieszkania tragedia.

Grzech

Bardzo potrzebuje pracy w Niemczech i słyszałem, że ta firma organizuje wyjazdy i robi to bardzo profesjonalnie. Może kilka słów o zarobkach, warunkach na miejscu no i jak z językiem.? Serdeczne dzięki za info

Berek

Witam. Jak jest teraz w firmie? Mam propozycję wyjazdu na zbrojenia, cieśla szalunkowy itp.? Jest ktoś teraz? Ewentualnie jedzie ktoś? Można prosić o jakieś informacje na temat wypłaty, warunków mieszkaniowych jak i samej pracy?

KarolzPółnocy

Witam. Niestety, ale muszę wstawić negatywną opinię o sekretariacie tej firmy. Mój tata wysłał swoje CV na adres e-mail, miał ciągły kontakt telefoniczny z firmą. Firma uzgodniła, że w dniu dzisiejszym odbędzie się badanie lekarskie, mierzenie w celu doboru ubrań, dopełnienie formalności i wyjazd do pracy w Niemczech. O 6 rano wyjechaliśmy z naszej miejscowości w Zachodniopomorskiem. Dojechaliśmy na miejsce po 11. Wchodzimy do sekretariatu, chwila rozmów i przychodzi pani sekretarka z CV taty i mówi, że nie może mieć gewerbe (tata przed Nowym Rokiem był w pracy w Niemczech i miał niewyrejestrowane gewerbe, ale nie uzyskał jeszcze numeru, bo pracował tylko 2 tygodnie). Zamiast powiedzieć to wcześniej (uprzedzam, że firma dostała CV z informacją o gewerbe) przed wyjazdem, to przez "widzimisię" pani sekretarki straciliśmy cały dzień, tata poświęcił swój czas, ja swój czas wolny również, ponieśliśmy koszty paliwa za dojazd (około 700km w dwie strony), a firma odprawiła nas bez żadnego "przepraszam". Jeżeli taka firma zatrudnia takie osoby na odpowiedzialne stanowiska, to ja podziękuję i odradzam innym współpracy. Z poważaniem, Karol.

anonim

(usunięte przez administratora)

Buziak

Ja bardzo chcę pracować w tej firmie to może zwolnij się a ja Cię zastąpię?

anonim

(usunięte przez administratora)

Gomorek

Jak można ludziom nieszczęśliwym pomóc? Firma daje możliwości finansowe i nie tylko, wystarczy to docenić i pracować.

yyy
@Gomorek 08.01.2017 13:41
Jak można ludziom nieszczęśliwym pomóc? Firma daje możliwości finansowe i nie tylko, wystarczy to docenić i pracować....

co ty piszesz nie namawiaj ludzi sam do roboty sie wez

smerf

Wszystko to prawda pracowałem dwa lata gdzie miałem rozum tylko Skandynawia wspaniale kraje i kasa.....

berytyy

Jak praca w Neumarkt? Ile godzin , jak warunki mieszkalne? Czy warto jechać? Zależy mi na szybkiej odp :)

berytyy

Proszę napisać coś o Neumarkt jak zarobki ile godzin pracujecie i jak warunki mieszkalne w tych kamienicach? Liczę na szybką odp i bardzo mi na niej zależy..

gazet

firma tragedia 300 godzin i 1200euro masakra nie polecam

ajnetMonej

czyli co lipa z tym zbrojarzem i innymi ofertami ?

amemuu

czyli nie oplaca sie wyjechac jako np zbrojarz co mają w ofercie bo katują pesnsje i wgl jak praktycznie kazde biuro ... a ci co piszą ze a fajnie (usunięte przez administratora)

Wielkopolanin

witam. pracuje jako zbrojarz w bawarii w jednej z najgorszych firm swiata(bez nazw). Fakt robie ok 180 godzin i otrzymuje 1400-1500 E. Soboty bez przymusu.(zwykle wszystkie wolne) Jednak jak dla mnie to za daleko. Jezdze co 2 tg na szybki week i 800km jest co pycic. Mysle nad transferem do PBO. Jestem zbrojarzem(moge rowniez prowadzic). rysunek techniczny, ogolna wiedza konstrukcyjna bez problemu. Niech mi ktos odpowie szczerze, czy dobrze zrobie idac do PBO? No i gdzie maja werk, najblizej siedziby, bo slyszalem ze w Kleblu w Neumarkt- a ten zaklad i opinie o nim akurat znam, wiec nie chcial bym tam trafic.

jerzy67

Mam jechać do szembergu za 1500 e czy ktoś mże mi powiedzieć bo dużo czsytałem na innym forum że to lipa ?

gość 10
@jerzy67 03.11.2016 19:00
Mam jechać do szembergu za 1500 e czy ktoś mże mi powiedzieć bo dużo czsytałem na innym forum że to lipa ?...

chłopie lipa tam pracowałem po 15 ,17 godzin dziennie za 340 godzin miałem 1500 euro to kołchoz

gość 10
@jerzy67 03.11.2016 19:00
Mam jechać do szembergu za 1500 e czy ktoś mże mi powiedzieć bo dużo czsytałem na innym forum że to lipa ?...

chłopie lipa pracujesz po 15 godzin kołchoz szukaj innej pracy warunki mieszkaniowe straszne kierownik do bani

janusz

przypominam że polskich pracowników (również delegowanych) pracujących w niemczech obowiązują niemieckie minimalne stawki płacowe !!!! a kiedy słyszę o 6-7 eur/godz na budowie to albo niewiedza albo ''głupi polaczek'' będzie zawsze głupi

marian

@antek po co w ogóle piszesz na forum takie banały? Szukam pracy w Niemczech porównuje różne warunki @Piotrek piszesz, że warunki tragiczne ale czy miałeś umowę o pracę, czy diety były płacone w terminie i czy firma płaciła za dojazdy? To jest dla osoby, która szuka pracę ważne

michu94

Po. jakim okresie mozna zjechac na pare dni do Polski ?

alik

witam ja teraz na dniach mam wyjechac jako spawacz z uprawnieniami dozorowymi niewiem czego moge sie tam spodziewać po ile godzin tam pracujom jakie warunki socjalne i czy płacom diete

Jan-Werk

Zainteresowanych praca na prefabrykacji zapraszam do skladania CV(prefabrykacja- betonowa@o2.pl) Szczegoly dla zainteresowanych ktorzy napisza na maila

Monter

czytam te opinie i zaczyna mi się robić szkoda tych co pieją z zachwytu ,że zarobią 1700e za pracę po 12h dziennie i soboty po5h to ile macie na godzinę 6euro? Jaja sobie robicie zero szacunku dla siebie , albo nic nie umiecie a w polsce zarabialiście po 1200pln .Poszukajcie normalnej pracy w normalnej agencji , minimum to jest 9e na godzinę i nadgodziny płatne extra .Ja przy tych godzinach bym miał prawie 4000e ,ale do tego trzeba by fachowcem .pozdrawiam desperatów

Monter
@xxxx 24.07.2016 23:26
...zebys mial przy tych godzinach 4000e legalnie opodatkowane itd to bys musial miec stawke 40euro brutto to i tak nie zostalob...

Co Ty za bzdury piszesz mam 12,8e na godz netto i sobie policz po 35godz płatne nadgodziny +25% a po41+50% i wszystko jest legalnie opodatkowane a tam walą po 65godz tygodniowo więc jak się nie orientujesz o czym piszesz to lepiej w ogóle nie zabieraj głosu

xxx
@Monter 27.07.2016 18:51
Co Ty za bzdury piszesz mam 12,8e na godz netto i sobie policz po 35godz płatne nadgodziny +25% a po41+50% i wszystko jest lega...

Czytaj uwaznie-napisalem zebys mial 4000 netto(czy na reke)jak kolwiek to zwal.Nie wazne czy masz 25%za nadgodziny itd,to jesli opodatkowane to bys musial miec kolo 7000 brutto.Tyle w temacie.Sam sie zorientuj kiedy byloby w Twoim wypadku mozliwe zarobienie 4000(byc moze w delegacji kiedy diety nie sa opadatkowane:)Tyle w temacie

inkognito

hahaha powiedzieli mi 1200 euro na początekpraca przy betonach , nie ma diety, tylko przejazd chyba ich poyebao haha

Oburzony

CZemu usuwasz opinie (usunięte przez administratora) cos sie nie poboda jak 2wie osoby piszą?

Antti88

(usunięte przez administratora)

przyszły

Witam, mam w poniedziałek wyjechać na kontrakt do miejscowości Schomberg. Czy może już ktoś jest tam na kontrakcie i może mi powiedzieć jak wygląda tam praca, zarobki, zakwaterowanie. Będę bardzo wdzięczny.

kapo
@kapo 14.05.2016 15:59
w kadrach jasno mi powiedzieli i czego szukasz jak nie wiesz to jak nie spytales sie co i jak chyba to proste...

mam sprostowanie do poki nie mialem wyjechac skierown mnie do kierownika exportu juz wszystko ustalone wyjazd gdzie zapytalem sie w istotnej sprawie czy ta stawka 1700e co kadry mnie podali to jest aktualna nie panie 1200e w huja sobie leca 500e w dol panie to sami robcie dowidzenia naiwniakow szukaja i praca po 10 godzin poniedzialek sobota oj madrale madrale nie polecam takiej firmy

yyy
@kapo 14.05.2016 15:59
w kadrach jasno mi powiedzieli i czego szukasz jak nie wiesz to jak nie spytales sie co i jak chyba to proste...

mam sprostowanie do poki nie mialem wyjechac skierown mnie do kierownika exportu juz wszystko ustalone wyjazd gdzie zapytalem sie w istotnej sprawie czy ta stawka 1700e co kadry mnie podali to jest aktualna nie panie 1200e w huja sobie leca 500e w dol panie to sami robcie dowidzenia naiwniakow szukaja i praca po 10 godzin poniedzialek sobota oj madrale madrale nie polecam takiej firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

suarez

Jak masz 5000 to czego ty szukasz?

bodek

Załapalem się do roboty w Vechcie na kamienie, niestety ale jest to praca da silnych(nie muszą być mądrzy) 58 godz tygodniowo przy stawce 7,1 euro na rękę, po miesiącu zrezygnowałem(ból ręki), warunki mieszkaniowe też są dużo poniżej normy, ale jak ktoś lubi ciężko pracować i wypić to tylko do diephausa

Pagon

Czyli ile godzin w miesiacu wyrabiasz na 1700 €?ja pracuje po 8 godzin w sumie 9 ale godzinke przerwy mamy bez kosztow kolo kleve mam stawke 10.41 netto i 44.90€ diety dziennej kwatera gratis umowa niemiecka a nie polska za 10 zl/h brutto chyba bez porownania co.

armany4774
@Pagon 10.04.2016 13:06
Czyli ile godzin w miesiacu wyrabiasz na 1700 €?ja pracuje po 8 godzin w sumie 9 ale godzinke przerwy mamy bez kosztow kolo kle...

Witaj kolego a gdzie to tak masz i z jakiej firmy i co tam robisz.

armany4774

witam mam jechać a rozmowę kwalifikacyjna w środe jako ślusarz czy mógłby ktoś powiedzieć czy wogole warto jechać.

Alan

Nic sie nie dzieje jezeli chcesz zrezygnowac to idziesz do kierownika i mowisz ze chcesz rozwiazanie umowy za porozumieniem stron i albo pojdzie ci na reke i powie ok albo bedziesz musiał jeszcze tydzien przepracowac, nikt przeciez na siłe Cie nie bedzie trzymał, bo skoro nie chcesz pracowac to im tez sie to nie opłaca

Adam

Ja nie wiem na którym kontrakcie koledzy przebywaja ale jestem na kontrakcie w miejscowosci Vechta pracujemy po 10h dzienie i spokojnie przy tych godzinach zarabiam 1700netto

romus
@Adam 08.04.2016 10:45
Ja nie wiem na którym kontrakcie koledzy przebywaja ale jestem na kontrakcie w miejscowosci Vechta pracujemy po 10h dzienie i s...

panie Adamie ja pracuje 7,5 godz dziennie 5 dni w tygodniu na rękę mam 1600 euro , jakbym pracował po 10h i jeszcze w sobotę -dodał do tego diety to bym zarobił grubo ponad 2000tys euro, oczywiście pracuje w innej firmie

Elektron

Praca jako elektryk pełen chaos jeśli ogarniesz tematy może się uda ale tam już nie jeden był. Elektrycy różnie pracowali ale głównie 12 i ponad no i weekendy.Co do zwrotow nie zauważyłem za badania , reszta się zgadzała ale tak jak mówię natrzepiesz godzin to zarobisz 1700 a nie to mniej.Praca dla odpornych na stres jest ciężko poważnie.

Gosc

Wie ktoś może z przebywających lub już ludzi którzy tam byli co jeśli zerwiesz umowę z nimi?konsekwencje jakieś są? Zastanawiam się wyjechać tylko ciekawe jak na miejscu jest jakbyoszlo coś nie tak to chyba można zmienić sobie pracę?

Gosc

Wie ktoś może z przebywających lub już ludzi którzy tam byli co jeśli zerwiesz umowę z nimi?konsekwencje jakieś są? Zastanawiam się wyjechać tylko ciekawe jak na miejscu jest jakbyoszlo coś nie tak to chyba można zmienić sobie pracę?

anonim

(usunięte przez administratora)

gosć

Do Elektrona. Można rozumieć,że praca codziennie ponad 12 godzin. Może wiesz jak wyglądała praca elektryka automatyka, też tyle samo godzin pracował, czy zwrócili Ci pieniądze za badania , na które skierowali i na koniec, czy wynagrodzenie tyle ile trzeba przelali. Pozdrawiam

Elektron

Nie wypowiadam się.Poczytajcie sobie , ja byłem z kolegą i gorzej chyba nie może być (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k. - Ostrów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBO-Construction Sp. z o.o. Sp. k.