Czesc. Widze wiele komentarzy osob niezadowolonych jak i zadowolonych. Moge wam powiedziec jak wyglada praca kierowcy z mojej strony chociaz dopiero niedlugo beda 3 miesiace jak tutaj pracuje. Slyszalem wiele narzekan ale poznalem tez kierowcow ktorzy sa zadowoleni. Mimo wszystko przedzial w jakim pracuja ludzie czy zadowoleni czy tez mniej to okolo 5 do ponad 10 lat. Narzekanie , ze zjazdy busami bo kiedys bylo ciezarowkami. Jak dla mnie to nie minus tymbardziej, ze bus jest nie przerobiony z blaszaka tylko sa to bardzo wygodne busy pod przewoz osob. Busem nie kieruja kierowcy z ciezarowek to rowniez pracownicy firmy ale jezdza tylko busami. Jak widzicie dla innych minusy, a dla mnie juz plus. Narzekania na Ukraine. Jak do tego czasu kazdy kogo spotkalem z firmy i pochodzi z Ukrainy jest wporzadku. Prowadzi mnie chlopak z Ukrainy i musze powiedziec , ze on ciezko pracuje i bardzo fajnie uklada dla mnie prace. Czas w domu to az ponad pelny tydzien w systemie z tygodniem w domu bo zjazdy sa w piatek , a wyjazdy w niedziele. Dla mnie extra gdyz w dawnej firmie w domu bywalem w sobote o 1 w nocy , a wyjazdy byly we wtorki okolo 22. Pozniej sie to zmienilo na srody. I to tez bylo 3/1 wiec widac roznice. Auto mam swoje, jak narazie zaden skoczek nie narozrabial. Pieniadze bardzo okey, firma co wam obieca to wam zaplaci. Na minus czas czekania na reszte po podstawie az do 25 dnia miesiaca chyba maximum. Ja mialem jakos do 20. Slyszalem opowiesci o obciazeniach jak tez o kierowcy ktory przetarl przewody pneumatyczne o ziemie bo nie zauwazyl ze szoruja po ziemi i zablokowal hamulce przyczepy. Firma go obciazyla 250 zlotych za opony i ten sie zwolnil. Pozdrawiam kolego z parkowki od histori. Nie wiem moim zdaniem to jesli o to chodzi i zdarl opony to doskonale kazdy z was wie jak takie opony wygladaja-smietnik. Ile kosztuje opona ? A w przyczepach sa dwie oski z blizniakami ale okey 250 zl. Ja bym policzyl za komplet opon. Parkowki jak kto lubi ale firma naciska zeby stawac na autohofach. Wiec jak dla mnie kolejny plus. Wiecie autohof to autohof mozna sie umyc i zjesc za free jak ludzie i bezpieczniej. Swiatek piatek czy niedziela do kogo z dzialu nie zadzwonie jakiego kolwiek to odbieraja telefony. Potrzeba przelew gotowki, jest niedziela mimo to odebrane. Pytanie do dzialu technicznego odebrane, spedycja ten to juz po sygnale odbiera. Kazdy robi robote. Ja jestem kierowca i wykonuje swoja, gdybym byl leniem to bym kierowca nie zostal. Sa tez i ludzie co niszcza sprzet oczywiscie zdaza sie nawet najlepszym. Chcieliscie mojego zdania, firma na 5 plus. Ile ludzi tyle charakterow i nie dogodzi sie kazdemu ale dla mnie jest warta polecenia innym kierowca. Opinia o tandemie: Jezdzilem poprzednio u innego pracodawcy kon plus naczepa, tutaj wsiadlem na tandem i bardzo duzy plus dla tandemu. Nieporownywalny komfort. Auta tez nie w najbiedniejszych wersjach. Ja mam robura euro 6, na pneumatyce caly, najwieksza kabina i oczywiscie plaska podloga, doswietlanie zakretow i nawet airbagi ma no i automat :) wiec to nie sa tgle w budzie do robienia 100 km dziennie tylko fajne dla kierowcy miedzynarodowego ciezarowki. Przyczepy to przelotowki czyli nie trzeba rozpinac tylko opuszcza sie blache i juz :) Sami ocencie . Wedlug mnie to bardzo dobry pracodawca. Co jest dla mnie tez wazne tutaj czyste tacho i jazda zgodna z czasem pracy kierowcy. Weekendy wykrecam same 45