Devire.
3 90 6 1

Opinie o Devire.

Filtruj opinie po kryteriach:

Stef
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma spoko, elastyczny czas pracy, daje dużo wolności i swobody którą niektórzy odbierają jako zbyt duży brak regół jednak są standardy działania ale nie każdy element uregulowany. Napewno fajne bonusy i przejżysty system wynagrodzeń, możliwości awansu i świetni ludzie kreujący fajną atmosferę. Na minus mało szkoleń i prawie brak zewnętrznych oraz chaotyczne wdrożenie w pracę.

Pomocna?
TakNie
kandydat
 Opinia

Umówienie rozmowy telefonicznej na konkretny dzień oraz godzinę po czym nikt nie dzowni. Naszczęści inni doceniają i dbają o pracownika zarówno na poziomie rekrutacji jak i póxniejszej wspólpracy.

Pomocna?
Tak2Nie4
xxx
 Opinia

W firmie jest straszny bałagan. Nie ma konkretnych standardów i zasad, każdy robi to na co ma ochotę, póki nie spowoduje to jakichś większych problemów. A później wielkie zaskoczenie, że źle się dzieje. Osobiście uważam, że firma powoli dostaje czkawki przez swoje własne niezdecydowanie.

Pomocna?
Tak8Nie1
kandydatka
 Opinia

rozmowa o pracę Niestety Pani która ze mną rozmawiała nie miała za wiele do powiedzenia o stanowisku na które sama mnie zaprosiła, zadałam kilka podstawowych pytań w sprawie zakresu obowiązków itp. ale nie uzyskałam szczegółowych informacji. Mimo miłej atmosfery rozmowy i zapewnieniu o kontakcie w ciągu 2 tygodniu, przez 1,5 miesiąca nikt się nie odezwał. Zadzwoniłam w celu przypomnienia się, ale usłyszałam że pracodawca nie podjął jeszcze decyzji oraz ponownie zostałam poinformowana że na pewno będzie kontakt zwrotny ( pozytywny lub negatywny). Minęło kolejne 1,5 miesiąca. Niepoważne podejście do kandydata.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kasia
 Opinia
@kandydatka 04.12.2018 14:36

to niestety jest standard w wielu firmach, a juz tragedia kiedy jest to firma rekrutacyjna

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Basia11
 Opinia
@kandydatka 04.12.2018 14:36

Również nie dostałam informacji zwrotnej na temat mojej kandydatury. Mijają kolejne tygodnie (ponad 2 już) od umówionego terminu na odpowiedź.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Basia11 25.01.2019 16:30

Brałaś udział bezpośrednio w rozmowie kwalifikacyjnej do pracy w firmie Devire, czy może wysyłałaś tylko i wyłącznie swoje CV w odpowiedzi na ogłoszenie o pracę? Jeżeli brałaś udział w rozmowie, to chciałbym, abyś wyraziła swoje zdanie o tym, jak według Ciebie była ona przeprowadzona? Miałaś po niej jakieś uwagi? Chętnie poznam Twoje zdanie na ten temat.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Basia
 Opinia
@Janusz 28.01.2019 13:48

Brałam udział w rektutacji do firmy Devire. Byłam na rozmowie. Nie miałam żadnych zastrzeżeń odnośnie samej rozmowy. Pani, która ze mna przeprowadzała dobrze znała swoją branże, opowiedziała wszystko jak wyglada praca, na czym polegałyby moje obowiązki - w sumie nie miałam juz o co dopytywać bo zostało mi powiedziane praktycznie wszystko. Musiałam dopytać o kwestie finansowe, itd. (co w sumie pani rekruterka mogła powiedzieć). Największym minusem jest brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Jeżeli proces rekrutacyjny sie przedłużył, warto napisac krótka wiadomość. Jeżeli jednak został zatrudniony ktos inny, co przecież jest normalną sytuacją także powinno się dać odpowiedź...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elżbieta
 Opinia
@Basia 04.02.2019 09:34

W takim razie to świetnie. Świadczy to bowiem o tym, że firma Devire szanuje nawet swoich potencjalnych pracowników. Przekazałaś nam informacje, które z całą pewnością posłużą osobom zastanawiającym się nad aplikowaniem tam. Ale rozumiem jednak, iż sama nie dostałaś odpowiedzi. Może zatem dobrze byłoby złożyć osobistą wizytę i dopytać. Jak uważasz?

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Basia11
 Opinia
@Elżbieta 04.02.2019 15:47

Może warto złożyć osobistą wizytę (chociaż tak naprawdę odpowiedź nie jest już dla mnie istotna), ale uważam jednak, iż jeśli ktoś umówił się na konkretny termin na odpowiedź to chyba jednak warto tych terminów przestrzegać.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia
@Elżbieta 04.02.2019 15:47

Uwazam ze to niepowazna propozycja

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewelka
 Opinia

Czy znajdzie się na tym forum osoba, która aplikowała na stanowisko Junior Graphic Designer / Visual Services Artist? Widzę, że na stronie Devire znowu pojawiło się ogłoszenie. Byłabym wdzięczna za informacje odnośnie rekrutacji itp.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@Ewelka 19.01.2019 11:58

Jakie dokładnie kwestie odnośnie firmy Devire Cię interesują? Rozumiem, że w ogłoszeniu o pracę nie było zbyt wielu informacji, może warto skontaktować się z działem kadr? Czy podjęłaś już decyzję o aplikacji, czy wciąż się wahasz? Daj znać, jeśli weźmiesz udział w rekrutacji - chętnie dowiemy się również, jaki był jej finalny wynik.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewelka
 Opinia
@Weronika 21.01.2019 12:39

To chyba jakaś lipa, nikt się nie odzywa, w internecie co chwila pojawia się to samo ogłoszenie, więc tak naprawdę to chyba nikogo nie szukają...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zniesmaczenie
 Opinia

"Droga sieci, mam do sprzedania zespół kontraktorów z obszaru sieciowego (...) Właśnie tak pogardliwie devire traktuje ludzi. Ktoś aplikuje, cvka ląduje w bazie, a potem się go sprzedaje jak towar. Obrzydliwe, a wręcz podłe. Nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą. Plankton rekrutacyjny, dno dna i zero etyki zawodowej.

Pomocna?
Tak11Nie
Artur
 Opinia
@Zniesmaczenie 06.01.2019 13:27

Zniesmaczenie - pracuję w tej firmie to nieco uchylę rąbka kuchni. Zespół kontraktorów to zespół, któremu właśnie kończy się kontrakt u klienta wyleasinowany poprzez devire i konsultant poszukuje dla tego zespołu nowego projektu. Tak ma do sprzedania ich umiejętności. To nic pogardliwego ani podłego. To chyba dobrze, że działa aktywnie - choć zgoda, że to niefortunny skrót myślowy. Dno to by było gdyby konsultant czekał aż kontrakt się skończy i poinformował kontraktorów, że nic nowego dla nich nie ma:)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zniesmaczenie
 Opinia
@Artur 07.01.2019 12:28

Niefortunne skróty myślowe są u was co chwila, mam ogromne wątpliwości czy rekruterów i handlowców w ogóle ktoś u was szkoli, bo na pewno nie wiecie co to jest etyka zawodowa, ogłada i podstawowy savoir-vivre w kontakcie z kandydatami.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
smak rozczarowania
 Opinia

bardzo nieprofesjonalne podejście konsultantów z Devire. Najpierw sami się kontaktują, przedstawiają ofertę, umawiamy się na telefon o określonej godzinie i cisza.... Telefonu szanowna pani nie odebrała, nie oddzwoniła i nawet nie raczyła napisac krótkiej informacji, że już nie jest zainteresowana. Ot taki ,,wysoki'' standard profesjonalnej rekrutacji w wykonaniu profesjonalnego rekrutera. Szanowni Państwo szanujmy swój czas. Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@smak rozczarowania 14.11.2018 09:49

Czy aplikowałaś bezpośrednio do firmy Devire, czy korzystałaś ze świadczonych przez nią usług? Nam zależy przede wszystkim na poznaniu opinii osób, które są pracownikami Devire. Zdanie klientów jest także bardzo ważne, jednak powinno zostać zamieszczone w przeznaczonym do tego miejscu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia
@smak rozczarowania 14.11.2018 09:49

mam to samo doświadczenie dział medyczny nic dodać nic ująć.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rudy
 Opinia
@Weronika 25.11.2018 23:04

A jakie to miejsce Weroniko? Chyba ważne jest to żeby wszyscy poznali firmę nie tylko pracownicy tak zwanej firmy Devire . Albo firma szuka dobrych pracowników i nie ma nic do ukrycia albo takich kombinatorek i frustratek z jakimi miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać . Rozumiem że do manipulowania ludźmi najlepiej przyjąć kogoś takiego jak aktualnie pracujące w Devire osoby - całkowicie niekompetentne, nie szanujące ludzi których mają w swoim portfolio, unikające kontaktu czy jakiegokolwiek udzielania informacji w trakcie procesu rekrutacji , nie mające pojęcia ani o rynku ani o kwalifikacjach kandydatów i kandydatek, ani o wymaganiach pracodawców. Jednak jeśli jest inne miejsce publiczne gdzie można wstawiać swoje opinie i dyskutować na temat Devire (nie będę pisał firmy bo to Devire z dobrą firmą ma mało wspólnego) . pozdrawiam.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdun
 Opinia

Kandydaci, którzy zamieszczają tu opinie nt. rekrutacji prowadzonych przez firmy rekrutacyjne (bo to samo dzieje się na stronach goworkowych innych firm rekrutacyjnych), sami wystawiają sobie najlepsze świadectwo odnośnie wielu kompetencji, a dokładnie ich braku - z czytaniem ze zrozumieniem na czele. To NIE jest portal służący chwaleniu lub ganieniu pracy konsultantów, a profil o PRACODAWCY, jakim jest Devire. Czy na Goworku firmy Społem pisze się o tym, że bułki były dziś zeschnięte, ale paszet super? (aż się boję tego sprawdzić:) Gowork ma być narzędziem, które pomoże konsultantom na rynku podjąć decyzję o pracy dla Devire. Tylko tyle i aż tyle. Powinni się tutaj wypowiadać - jeśli chcą i jak chcą - byli lub obecni pracownicy, bo tylko oni znają firmę od wewnątrz.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@Zdun 20.12.2018 10:05

Panie Zdun, kulą w płot. Tutaj wchodzi ktoś kto pracował bądź chce pracować W devire a nie DLA devire. Opisujemy pracę w "turkusach" ale też zasięgamy opinii czy w ogóle dobrze się tu pracuje. Konsultanci tworzą firmę - to chyba normalne że się o nich pisze?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Avoid
 Opinia

Jedna z najgorszych firm rekrutacyjnych prezentująca antyrekrutację. Ryba psuje się od głowy, prezes, wewn. HR, konsultanci (tutaj z małymi wyjątkami) - typowe korporacyjne podejście i nadęcie. Bardzo serdecznie zachęcam omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Why?
 Opinia
@Avoid 11.12.2018 19:13

Na czym polega Antyrekrutacja?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Avoid
 Opinia
@Why? 12.12.2018 12:52

Na publikowaniu ofert widmo. Na umawianiu się na rozmowę i braku kontaktu. Na olewaniu kandydata. Na chamskim zachowaniu. Braku dobrych manier, elementarnego wychowania. Itd.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AnyOne
 Opinia

Niestety jako osoba kandydująca nie mam najlepszej opinii o Devire , przy czym mam tutaj na myśli dział medyczny. Uważam , że pracują tam osoby nieprofesjonalne, niesłowne, na czele z Panią manager. Co mam na myśli pisząc taką opinię: przede wszystkim amatorskie podejście do klienta a więc do wykonywanej przez siebie pracy jako pracowniczka Devire nigdy nie była dobrze przygotowana merytorycznie do niejednej rozmowy, poza tym myślę że brak szacunku i lekceważenie kandydatek i kandydatów dzięki którym zarabia pieniążki jest zachowaniem absolutnie poniżej krytyki (mam tu na myśli głównie zanik kontaktu i brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej, tzn miesiącami nie odbiera telefonów, nie oddzwania, nie informuje o przebiegu rekrutacji), nie panuje również nad swoimi klientami i jak sądzę ma z nimi słaby kontakt (dowód- raz firma poznana przez Devire szukała mnie i znalazła poprzez portal społecznościowy ponieważ jak się dowiedziałem nie było kontaktu z Panią z Devire) . Nie polecam współpracy z tą firmą, jest kompletnie niewiarygodna i bez jakości . Można byłoby pisać więcej ale jak widzę moje spostrzeżenia i doświadczenia pokrywają się z tymi poniżej. Na rynku jest sporo firm które są o wiele bardziej kompetentne , mogę tu polecić np Bigram, PGBHR, Randstad.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szymon
 Opinia
@AnyOne 08.10.2018 09:59

@AnyOne, nawiązują do Twojej wypowiedzi, niestety nie możesz określać wszystkich jedną miarą. Bardzo nieprofesjonalnym podejściem jest wypowiadanie się o osobach z firmy Devire, które są jednymi z najlepszych Konsultantów na rynku. Oczywiście każdemu zdarzy się błąd (niezależnie od wykonywanej pracy), jednocześnie nie powinno się oceniać osób zawodowo czy prywatnie względem jednego błędu, tym bardziej wszystkich osób w firmie Devire. PS. Na tym portalu wypowiadam się po raz pierwszy, a robię to dlatego, ponieważ wiele tutejszych wpisów jest od osób, które się nie sprawdzają lub nie nadają się do tej pracy. Później wpisują różne opinie lub obwiniają innych, ponieważ nie potrafią inaczej zareagować sytuację, która ich spotkała. Wystarczy wziąć się w garść i znaleźć rozwiązanie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
IT Recruitment Consultant
 Opinia
@Szymon 08.10.2018 15:29

Bardzo profesjonalne jest za to jednostronne określenie konsultantów tej firmy jako "jednych z najlepszych na rynku" "bo ja tak mówię." Niestety zdarzyło mi się kilkukrotnie mieć nieprzyjemność kontaktu z osobami z tej firmy. Potwierdzam niekompetencję, a także (usunięte przez administratora) butę i wręcz brak kultury czy podstawowych zasad wychowania czy ogłady. Radzę unikać i omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AnyOne
 Opinia
@Szymon 08.10.2018 15:29

Szymon nie wiem w ilu rekrutacjach w Devire brałeś udział w jakich działach i ile znasz osób które próbowały dostać pracę poprzez pośrednictwo Devire, ja mam tą wiedzę zarówno z własnego doświadczenia , jak i kilku innych kandydatów, ale też dwóch firm które szukały czy raczej próbowały szukać poprzez Devire pracowników dla siebie. Poza tym piszę tylko o dziale medycznym, nie znam pracowników innych działów . Niestety za każdym razem daleka od profesjonalnej postawa pracowników tego działu a głównie Pani manager powodowała negatywne opinie i odczucia , co wcale nie znaczy że nigdy nikogo nie zatrudnili , inaczej dział nie miałby racji bytu . Poza tym, mam do ciebie pytanie zasadnicze...dlaczego ludzi piszących negatywne opinie przedstawiających własne zdanie obrażasz twierdząc że są nieudacznikami, samo to co napisałeś na końcu swojej wypowiedzi nie najlepiej świadczy o tobie i chyba dezawuuje twój wpis. Jeśli dostałeś pracę poprzez Devire to chwal się a nie oceniaj innych.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sophia
 Opinia
@AnyOne 08.10.2018 09:59

Potwierdzam, podejście pracowników działu medycznego Devire do kandydatów i procesów rekrutacji jest czasami wręcz pozbawione kultury i jest to niestety jedna z niewielu firm headhunterskich od których po dzień dzisiejszy nie dostałam odpowiedzi na temat rekrutacji w której brałam udział. Myślę że powinni zmienić managera bo podobno jaki pan taki kram ( w tym przypadku oczywiście pani)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dominik
 Opinia
@AnyOne 08.10.2018 09:59

potwierdzam, mam takie same doświadczenia z tą Panią w firmie Devire. Na rozmowie byłem ok dwa miesiące temu , potem nie oddzwaniała (choć mi to obiecała), nie odbierała też telefonów, tzn raz odebrała ale powiedziała że jest zajęta i oddzwoni za godzinę , nie oddzwoniła dotąd a to było parę tygodni temu. Ale nie ma tego złego, znalazłem zatrudnienie przez inną firmę której nie przeszkadzało to ze nie byłem kumplem Pani z Devire.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Angelika
 Opinia
@AnyOne 08.10.2018 09:59

potwierdzam wszystko co miałam napisać o devire zawarte jest w poście powyższym, brak kontaktu , brak informacji zwrotnej, brak wiedzy o rynku to standard niestety przeżyłam mało przyjemną rozmowę w biurze firmy w Warszawie , pracownicy którzy ze mną nie rozmawiali nie wiedzieli nic na temat mojego cv. Powinni zwracać pieniądze za dojazd do ich biura. pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamil
 Opinia
@AnyOne 08.10.2018 09:59

potwierdzam, niestety mam takie same doświadczenia nie szanują ludzi, całkowity brak kontaktu pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rob
 Opinia
@Kamil 08.11.2018 15:17

Ale w devire nie ma działu medycznego?!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AnyOne
 Opinia
@Rob 09.11.2018 18:44

tak się przedstawiła konsultantka która do mnie dzwoniła jako dział medyczny , może mają taki bałagan że nie bardzo wie jak się określić, a może to tylko taki ich firmowy skrót, tego nie wiem ale wiem co słyszę przez telefon i na rozmowie kwalifikacyjne. Dla mnie to co jest istotne to profesjonalizm osób które tam pracowałem a nie nazwy a profesjonalizmu jak dotąd tam nie zauważyłem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica
 Opinia

Dziwię się wszystkim negatywnym opiniom ze strony pracowników Devire. Trochę stresu jest, target, który trzeba wyrobić, ale to chyba norma w tego typu firmach. Po to jest praca, aby pracować. Poza tym atmosfera super, szkolenia, wyjścia, przełożeni (wiem, ze zaleznie od zespołu do którego się trafi, ale ze wszystkimi da sie dogadać:)) osobiście polecam pracę w Devire

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
iza
 Opinia
@Pracownica 18.10.2018 16:51

zwłaszcza jeśli z przełożonym odbywają się nie tylko na płaszczyźnie zawodowej, co? ;)))))

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:D
 Opinia
@Pracownica 18.10.2018 16:51

Praca jest po to, żeby pracować. Ale nie za wszelką cenę i byle gdzie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@Pracownica 18.10.2018 16:51

@Pracownica, możesz napisać coś więcej o szkoleniach i wyjściach integracyjnych? Jak często są organizowane? Czego te szkolenia dotyczą? Napomknęłaś o tym, że pracownicy muszą wyrobić określoną normę, czy jest to trudne do osiągnięcia? Powiedz proszę, co podoba Ci się najbardziej, a co byś zmieniła. Czy wiesz też coś o aktualnych rekrutacjach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Newbie,dziękuję za szczegółową wypowiedź. Podane przez Ciebie informacje na pewno zachęcą wiele osób do aplikacji. To dobrze, że firma stwarza przyjazne warunki dla pracowników i daje możliwości rozwoju, oraz jasno określa ich zasady. @Oli, @Smutny, forum nie służy do krytyki innych osób. Możecie wypowiedzieć się na temat własnych doświadczeń związanych z Devire?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Newbie
 Opinia

Jestem dość w ciężkim szoku i lekko zniesmaczony czytając komentarze które się tu pojawiły w ostatnim czasie. Wynagrodzenie na równi z konkurencją, a w porównaniu do innych firm nawet wyższe. Żadnych kruczków premiowych, z tresholdem i innymi cyrkami. Jasno określone stopnie stanowisk, przedział wynagrodzeń i co trzeba zrobić żeby na jakie stanowisko wskoczyć. Czy jest dużo pracowników z firmy na H? Oczywiście z MP i innych też jak dla mnie osoby której zależy na tym, żeby pracować w firmie, która ma duże znaczenie na rynku, a przy tym nie robi z siebie bezdusznego korpo jest na plus. Można, się dużo na uczyć od doświadczonych kolegów i nigdy nie spotkałem się z sytuacją, że ktoś chętnie nie podzieli się wiedzą i spostrzeżeniami z kolegą na niższym stanowisku. Przechodząc z korporacji rekrutacyjnej, mega pozytywnie zaskoczyłem się gdy mogłem realizować najróżniejsze projekty rekrutacyjne od specjalistów po menadżerów i nie musiałem się obawiać, że zaraz przyjdzie przełożony i powie mi ,że tego nie wolno mi robić bo tylko leaderzy mogą robić takie rekruacje. Zdecydowanie polecam Devire! Integracje zespołów , siatkówka ,wyjazdy na żagle, zespoły biegowe, turnieje piłkarzyków.Szkolenia są i jest ich całkiem sporo są zawsze rozpisane i każdy pracownik może wyrazić chęć w nich uczestnictwa.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
IT Recruitment Consultant
 Opinia
@Newbie 21.09.2018 09:13

Chyba przechodząc DO korporacji rekrutacyjnej. Wy się od takich H czy MP niczym nie różnicie. Może jesteście trochę mniejsi. Zasady macie identyczne.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Smutny
 Opinia
@Newbie 21.09.2018 09:13

Kolego,fajnie że możesz się dużo "na uczyć" od kolegów,jednak może najpierw warto NAUCZYĆ się poprawnej gramatyki.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oli
 Opinia
@Smutny 21.09.2018 17:58

No tak - najlepiej zignorować sens wypowiedzi i pojechać komuś po „gramatyce”, żeby tylko dowalić… @Smutny z pewnością nie zdarza ci się, że z klawiatury coś źle wskoczy przy szybkim pisaniu. Brawo ty ideale!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Magda, jak często takie integracje się odbywają? Są inicjatywą pracowników, czy szefostwa? Wspomniałaś, że atmosfera jest dobra, można zatem liczyć na pomoc współpracowników? @Szeregowy Pracownik, piszesz o tym, że w Devire można się rozwinąć. Czy jest jakaś konkretna ścieżka kariery dla pracowników? Napisz proszę coś więcej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zniesmaczona
 Opinia

W Devire obowiązuje jedna zasada: brak zasad. Nie ma żadnej polityki antymobbingowej. Każdy problem jest bagatelizowany. Potem HR wewnętrzny dziwi się dlaczego pracownicy nie zgłaszają się z problemami. Zespół ma zastrzezenia co do managera? Nie ma sprawy, wymienimy zespół. Jeśli chodzi o managerów to cześć jest świetna, można się wiele nauczyć natomiast o reszcie lepiej się nie wypowiadać. Czesto nie wiadomo czym osoba do której raportujesz się zajmuje :) tak wiec układy znaczą w tej firmie bardzo dużo. Ogolnie niesmak pozostał i nikomu nie polecę pracy w tej firmie ani współpracy z nią.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głuptak
 Opinia

10 powodów, by przekreślić Devire jako pracodawcę. Jeśli ktoś przesieje propagandowe komentarze, znajdzie na gowork też kilka prawdziwych informacji o Devire - niestety nie są one pozytywne. Obawiam się, że w tym przypadku powoływanie się na regulamin gowork przy negatywnych komentarzach użytkowników ma na celu nieudolną próbę zapobiegnięcia mówieniu prawdy o tej firmie. Poniżej same fakty: 1. są zespoły, w których rotacja w ciągu ok. roku sięga 100%, 2. w tej firmie nie funkcjonuje absolutnie żadna polityka antymobbingowa, 3. na tle konkurencji średnie wynagrodzenia + zdarzają się problemy z wypłatami, a w niektórych przypadkach nawet rażące niewypłacanie/opóźnianie prowizji, 4. koneksje znaczą tu wiele, 5. pracownicy z korpo na H to pewnie ok. 50-60% firmy, 6. dostępne narzędzia i szkolenia są skromne i niskobudżetowe, 7. kadra menedżerska nierówna - część menedżerów na poziomie, co do drugiej części szkoda słów i aż strach się wypowiadać, bo zaraz wydelegowany pracownik Devire napisze tu następny komentarz o naruszeniu regulaminu gowork ze względu na zniewagę dobrego imienia Devire ;), 8. turkus to tylko kolor logo, być może jeszcze symbol chaosu i samowolki managementu ;) 9. podejście firmy do realnych zgłaszanych problemów jest proste i logiczne: jest problem? zamiećmy go pod dywan lub rozwiążmy tak, żeby innym odechciało się zgłaszania podobnych tematów w przyszłości :D 10. organizację na rynku wyróżnia to, że w czasach walki o dobrych rekruterów tu nawet zaangażowani pracownicy z góry tabeli wyników finansowych mogą usłyszeć: nie ma ludzi niezastąpionych. ;) Jednym słowem, a nawet dwoma: nie warto.

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Z plusów dużo wyjść integracyjnych i fajna atmosfera w większości zespołów. Jeżeli chodzi o pensje to najlepiej wypadają osoby które mają głębsze relacje z którymś z prezesów lub które przyszły z Hays. Mogą nic nie robić i zarabiać dużo . Nie polecam !

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Leoś
 Opinia

Devire to banda oszustów, połowa z nich została wyrzucona z Hays za przekręty, nie polecam tej firmy !!!! Pracy tam dobrej nie znajdziecie. Napompowany balon zbierający dane !!! Kapitał zakładowy 51 700 trochę mało !!! Bardzo mało + matoły, które zadają głupie pytania na rozmowie rekrutacyjnej !!! Jak dla mnie poziom ZERO !!! SZKODA CZASU !!!

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rafał K.
 Opinia
@Leoś 07.08.2018 13:35

Hahaha...rozbawił mnie Pan Leoś. Apple poland ma 50.000 kapitału zakładowego - https://krs-pobierz.pl/apple-poland-i82920 Idąc tym tropem myślę że to trup!! Sprzedawajcie swoje iphony! To wydmuszka! Zrestą jak 95% spółek zo.o. w polsce:0 PS. Jak już analizujesz firmę zadałeś sobie trud aby sprawdzić kapitały własne >2,5M w tym wypadku:) No a co do pytań...jest takie powiedzenie, że głupich pytań nie ma a jedynie odpowiedzi ale, że nie znam Pańskiej specyficznej sytuacji to nie oceniam.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szeregowy Pracownik
 Opinia
@Leoś 07.08.2018 13:35

@Leoś, pachnie mi to trochę podkładaniem świni przez konkurencję, ponieważ jestem pracownikiem Devire i ani nie pracowałem w Haysie, ani nie uważam się za matoła. Nie będę rozwodził się nad kwestiami kapitału zakładowego, ponieważ nigdy nie było to moim wyznacznikiem przy szukaniu nowej pracy. Bardziej interesowała mnie moja pensja, na którą tutaj nie mogę narzekać. Nie wiem na jakiej podstawie nie polecasz tej firmy, ponieważ nie odniosłeś się do żadnego elementu, który mógłby zainteresować potencjalnego pracownika, ale ze swojego doświadczenia powiem, że firma jest bardzo dobra zarówno dla osób z małym doświadczeniem zawodowym jak i dla osób, które mają bogate CV. Dlaczego? Ponieważ jest świetna atmosfera, duże wsparcie praktycznie z każdej strony i realna szansa na rozwój zawodowy. Mi to w zupełności wystarczy, aby zahaczyć się tutaj na dłużej.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Rafał K., widzę, że nie zgadzasz się z użytkownikiem @Leoś co do sytuacji firmy na rynku, możesz zatem przedstawić swoją opinię o Devire? Czy dobrze pracuje Ci się w tym miejscu? Może polecasz szczególnie jakieś stanowisko? Zachęcam Cię do udzielenia kilku rad przyszłym kandydatom.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Leoś, Twój komentarz jest niezgodny z regulaminem, gdyż obraża inne osoby. Koniecznie zapoznaj się z zasadami serwisu przed dodaniem kolejnego wpisu! Znajdziesz je tutaj: https://www.gowork.pl/regulamin Możesz powiedzieć, z czego wynika Twoja negatywna opinia? Jesteś tam obecnie zatrudniony? Z pewnością mógłbyś znaleźć też dobre strony pracy w Devire.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

Czy są tu osoby zatrudnione bezpośrednio w centrali firmy? Devire pośredniczy pomiędzy pracownikami a pracodawcami, dlatego też jest tu wiele komentarzy osób, które poprzez firmę zostały zatrudnione. Dobrze byłoby poznać opinie osób, które stricte pracują w firmie. Jakie umiejętności będą przydatne? Czy można liczyć na pakiet benefitów pozapłacowych? Czekam na merytoryczne komentarze!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Opinia
 Opinia

Nie polecam tej agencji. Brak współpracy według ustalonego harmonogramu. Osoby w Devire wydają się nie być świadome kultury procesu rekrutacyjnego. No chyba, że czerpały z procesów dla zbieraczy tulipanów. Równolegle z procesem Devire byłem zaangażowany w inny prowadzony przez firmę zagraniczną (nie korpo, mocny target) i mogę powiedzieć, że była to jazda japońską koleją magnetyczną. Zawsze byłem poinformowany jak wygląda sytuacja, dokąd teraz zmierzamy i kiedy będziemy na miejscu. Podsumowując, aby nie tracić czasu, polecam skupić się na dobrej agencji. Devire to portal pracy z mało profesjonalną obsługą zgłoszeń.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nickola
 Opinia
@Opinia 26.06.2018 16:07

potwierdzam, natomiast "elokwencja" rekruterki na poziomie dziewki z trzepaka...

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik Devire
 Opinia

Elastyczne godziny pracy, dobra podstawa i przejrzysty system bonusowy, jasna ścieżka rozwoju, "mądre" KPI ale przede wszystkim - super zespół - dużo śmiechu, wspólne wyjścia i wspieranie się nawzajem. Polecam pracę w Devire.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
IT Recruitment Consultant
 Opinia
@Pracownik Devire 04.06.2018 11:52

Propaganda pełną gębą...

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Malutka
 Opinia

O firmie Devire nie mogę powiedzieć złego słowa. Płacą swoim konsultantom zdecydowanie ponad rynek, co więcej dając praktycznie nieograniczone możliwości rozwoju swoich kompetencji. Patrząc po innych firmach rekrutacyjnych to możliwości finansowe w Devire wykraczają minimum o 30% ponad resztę, a system transzowy to jedna z najlepszych rzeczy jaką można znaleźć na rynku. Polecam każdemu swoją wielką życiową przygodę z rekrutacją kontynuować lub zaczynać właśnie w Devire. Osoby, które podważają ten fakt to najzwyczajniej zazdrosna konkurencja.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzielny tabaluga
 Opinia
@Malutka 16.03.2018 12:19

Opinia w punkt, oddaję doskonałość i perfekcjonizm tej firmy :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ByłyDev
 Opinia
@Malutka 16.03.2018 12:19

Jak podważam - to nie fakt a Twoja opinia i nie, nie jest tak różowo jak piszesz. Co do wypowiedzi poniżej - XD. Podczas mojej kilkuletniej pracy w firmie ani doskonałości ani perfekcjonizmu nie zauważyłem. Zauważyłem za to wyścig przydupasów prezesa (od kiedy się pojawił), podbieranie sobie kandydatów i klientów, niejasny podział oddziałów (tzn jasny - warszawa bierze wszystko) - a co za tym idzie słaba specjalizacja konsultantów (i słaba wiedza). Lepiej wybrać inną korporację - tam przynajmniej są jasne zasady, których ludzie się trzymają.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
A
 Opinia

Zdecydowanie NIE polecam pracy za pośrednictwem tej agencji. U mnie sam początek był jedną wielką ściemą. Pierwszy kontakt ze strony agencji był w sprawie pracy tymczasowej - na 3 miesiące. Odmówiłam i napisałam, że jestem zainteresowana dłuższą współpracą i dostałam propozycję innej oferty, gdzie okres próbny wynosi 3 miesiące, a później jest możliwość bezpośredniego zatrudnienia u pracodawcy. Na miejscu pracy dowiedziałam się, że jednak jest to praca tymczasowa... Kolejny absurd to brak konkretnego poinformowania o procesie składania wniosku urlopowego czy zwolnienia lekarskiego - jedyna informacja była w gąszczu maili wśród miliona informacji związanych z rozpoczęciem pracy. Na miejscu dowiedziałam się, że muszę uzupełniać ewidencję czasu pracy i tam notować urlop. Pod koniec umowy otrzymałam maila z pretensjami, że nie wypełniłam wniosków urlopowych.. I teraz najlepsze. Po przepracowaniu 3 miesięcy przysługiwały mi 4 dni urlopu, mimo iż w umowie mam zapis o 2 dniach na miesiąc. Dlaczego? Bo luty ma 28 dni! Przepracowałam dla agencji 89 dni a nie 90. Absurd goni absurd - nie polecam.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktoś
 Opinia

Wysłałem CV w odpowiedzi na ogłoszenie z jasno podanymi widełkami płacowymi. Po pytaniu o zarobki (mieszczące się w przedziale) otrzymałem odpowiedź, że nie ma takiego budżetu i że niestety Pani musi podziękować. no to po co te widełki w ogłoszeniu? Pani była chyba strasznie zdziwiona, bo aż pytała ile teraz zarabiam skoro tak... :/ chyba coś nie tak...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@ktoś 10.05.2018 13:08

Witam serdecznie, Bardzo dziękuję za znalezienie czasu na opisanie sytuacji. Zawsze staramy się, aby widełki płacowe w ogłoszeniu były zgodne z faktycznie oferowanymi zarobkami. Przepraszam, że jeden z naszych pracowników tego niedopilnował i dodał do ogłoszenia błędne cyfry. Będę wdzięczna jeżeli znajdzie Pan/Pani jeszcze chwilę aby napisać do mnie wiadomość prywatną i podać szczegóły tej sytuacji: na jakie ogłoszenie Pan/Pani aplkował/a i z którym Konsultantem się Pan/Pani kontaktował/a. Będę zobowiązana za wiadomość na adres: wwotawa@devire.pl Gwarantuję pełną anonimowość Pani/Pana osoby. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Z wyrazami szacunku, Weronika wwotawa@devire.pl

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P
 Opinia

nie polecam, Pani 2 razy umówiła się na rozmowę telefoniczną i nie zadzwoniła ani razu o umówionej porze, do rozmowy ostatecznie nie doszło. Strata czasu.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@P 16.04.2018 09:42

Witam serdecznie, Bardzo dziękuję za znalezienie czasu na opisanie sytuacji. Będę wdzięczna jeżeli znajdzie Pan/Pani jeszcze chwilę aby napisać do mnie wiadomość prywatną i podać trochę więcej szczegółów tej sytuacji: w jakim procesie rekrutacyjnym wziął/wzięła Pan/Pani udział i z którym Konsultantem się Pan/Pani kontaktował/a. Będę zobowiązana za wiadomość na adres: wwotawa@devire.pl Gwarantuję pełną anonimowość Pani/Pana osoby. Staramy się zawsze reagować, gdy dowiadujemy się o takich przykrych sytuacjach. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Z wyrazami szacunku, Weronika wwotawa@devire.pl

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
IT recruitment consultant
 Opinia

Dodam też, że wewnętrzny HR w tej firmie jest wyjątkowo nieprofesjonalny i nie szanuje kandydatów oraz nie przekazuje feedback'u po rozmowie. Swoją opinię podtrzymuję - odradzam devire zarówno do pracy, jak i do współpracy.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Kompletnie nie polecam pracy w devire: chaos, brak benefitów, stres oraz wysoka rotacja pracownicza! Nie zapomnę nigdy końcówki miesiąca i obstawiania z resztą kolegów z zespołu "kto tym razem wyleci".

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Moby
 Opinia

Nikomu nie polecam wspólpracy z Devire, nie pracują tam kompetentne osoby (zwłaszcza jedna), kompletny brak reakcji na pytania zadawane drogą mailową i przez portale społecznościowe. Kiedy w końcu Pani podobno manager oddzwoniła , poinformowała mnie iż nie przeczytała dokładnie mojego cv, i o najbardziej podstawowe informacje pytała mnie przez telefon., poinformowała mnie również, że wszyscy pracownicy firm haedhunterskich nie czytają cv bo nie mają na to czasu , jak również że ona i jej znajomi nie mają czasu na zainteresowanie się nowymi kandydaturami, bo mają już określone grono klientów tak ze strony pracodawców jak i potencjalnych kandydatów do pracy. Cóż wysłuchałem jeszcze kilka nie napawających optymizmem i wiarą teorii współpracy z firmami które pani reprezentowała (bo Devire to nie pierwsza firma w której pracuje) . , nie będę ich tu już przytaczał bo pewnie nie warto. Cóż...winszuję tym którzy się zdecydują na współpracę z tego rodzaju "fachowcami". Życzę udanych procesów rekrutacyjnych (podobno te najbardziej udane są z pominięciem firm pośredniczących) pozdrawiam

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia
@Moby 08.03.2018 12:00

Przyłączam się do powyższej opinii. Nie spotkałem się jeszcze z taką firmą headhunterską, w której wszelkie aplikacje i próby kontaktu kończą się zupełnym zlekceważeniem kandydata. Mimo, że mój profil perfekcyjnie pasował do kilku projektów prowadzonych przez firmę nikt się do mnie nie odezwał. Po dwóch tygodniach napisałem uprzejmą prośbę do prowadzącej projekt, aby powiedziała mi czy moja kandydatura została odrzucona (zrozumiał bym oczywiście gdyby tak się stało), Mój email pozostał bez echa. Taka sytuacja z brakiem kontaktu powtarzała się. nie wiem jak firma Devire chce budować bazę kandydatów, jak ich nie szanuje.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Devire. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Devire.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny