Domax Sp. z o.o.

Łężyce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 129 ocen.

Opinie o Domax Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domax Sp. z o.o.

567
użytkownik zarejestrowany

hej w każdej firmie sa przecież plusy i minusy nigdy nie ma tak ze wszystko wszystkim pasuje prawda? nie ma się co dziwic takie jest zycie przciez :P

Sondexomierz

Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,361054

jaCośWiem

Przez 10 lat pracowałem w pewnej firmie. Jej nowa siedziba powstala niedaleko Domaxu. Zarabiałem na rękę min 2700-2800 zł max 4000zł wszystko zależało od ilości nadgodzin i wyrobionego akordu. Atmosfera była taka, że w wieku trzydziestu paru lat osiwiałem jak gołąbek. Stres niszczył nie tylko mnie ale i życie rodzinne. Jeśli były ng np po 12 h to nikt z szefostwa nie pytał czy ktoś jest chętny tylko padał "rozkaz" od jutra MUSICIE robić ng i tak się tyrało 6 m-cy po 12 h z wolnym tylko jednym dniem. 10 lat na jednym stanowisku, brak możliwości awansu itp. no i nie wytrzymałem i zwolniłem się za porozumieniem stron. 2 m-ce pracowałem za granicą, a po powrocie... jestem załamany tym co widze. Ludzie przez 10 lat byłem "robotem" teraz nie mam żadnej konkretnej nabytej umiejętności. W sumie jestem teraz nikim. Firmy w trójmieście oferują po 1800-2200 zl na reke. To ja już chyba wybiorę opcję B stryczek tylko rodziny szkoda... Co to za czasy!! Co mam robić zaczynać wszystko od nowa za stawki za jakie zaczynałem 10 lat temu a może błagać dawnego pracodawcę o wybaczenie i dalej robić jako robot-niewolnik-popychadło ale za dobre pieniądze. Polska to piękny kraj ale chore państwo... a co do Domaxu właśnie myślałem żeby zatrudnić się tam na produkcje ale jak się dowiedziałem ile tam chłopaki zarabiają... co za czasy...

Gerry

Każdy wie za ile przychodzi do pracy, a potem narzeka. Jakie to PiS owe Sklep? co drugi narzekający po miesiącu pracy wyleci z tego sklepu za manko.

Pit

Liczyć nie potrafią a ty ich pytasz o mon? Nie wiedza co brutto a co netto i jak to połączyć Nie ma co sie obawiać nikt nie ma poniżej minimalnej

Nik

A kto ten brud robi? Gdzie jest aż tak brudno ?

Blondyna

No i znów sie zaczyna. Grupa ludzi przychodzi z maksymalnie 3 miesięcznym doświadczeniem w jednej pracy, naprawia świat i wie co zrobić najlepiej. A po miesiącu znowu zmiana pracy i tak bez końca. No i oczywiście 500+ Pozdrowienia dla was od pracownika z 16 letnim starzem

blondyna

wstyd ze cos takiego istnienie. zloze elektroniczna skarge do pip w gdansku... hahahah

blondyna

brak warunkow do pracy..wszedzie brud

blondyna

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk z ludzi

blondyna

bleer

Gerek

za stawkę 11,62 zł brutto to tylko debile mogą pracowac, moja córka za 10 zł NETTO prcuje jako sprzedawca w sklepie z ciuchami a co tu jako jakis pakowacz czy magazynier. Na tą firme powinno nagonic się PiS niech zobaczą jak niewolnicy w Polsce pracują.

as

HA HA CHYBA 2000BRUTTO PRZEZ POSREDNIKA PROGRES

marta

A z jakiej okazji firma domax ma dawać podwyżkę komuś kto jest zatrudniony przez progres. Mój mąż tez tam pracuje przez progres i nie narzeka mimo ze spodziewamy się dziecka a tylko mąż pracuje. Jestesmy zadowoleni ale mąż wie ze by cos osiągną trzeba sie postarać.

Adam

Jeżeli jest Pani/Pan zaiteresowana dodatkową informacją zapraszam osbiście, nie na forum. Pozdrawiam

Gosc69

Adamie P. z tego co wiem testujecie nowa agencje juz niby 6 miesiac ale obecnie pracuje 1 osoba z agencji wyg i ma lepsze warunki finansowe niz agencja progres wiec zdecydujcie sie ktora agencje bierzecie

Adam

Od 6 miesięcy testowana jest druga agencja pracy. Praca tymczasowa na umowy o prace 2000 brutto plus ekwiwalent urlopowy. co miesiąć weryfikacja zaangażowania i ilosci błędów. Dla najlepszych możliwość zatrudnienia po min 3 mc

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Cub

przecież mon płaca to 1850 zł czyli prawie 1400 zł na rękę więc jakim cudem płacili ci 1200 zł? do sądu chamów i bez pierdzielenia albo PiS nasłać zrobią z nimi porządek

anonim

Ja pracowalam w domaxie rok na pakowalni ,raz gorzej raz lepiej .Praca nie jest lekka ale duzo zalezy jak kto sie zaklimatyzuje ,bo my progress jestesmy raczej duzo nizej niz pracownicy .ja mimo wszystko wspominam te prace bardzo milo ,srednio na miesiac z progresu wyciaga sie ok 1200zl a ja jednego miesiaca mialam nawet 1500zl ale jakim kosztem .Wiec w tej firmie trzeba byc bardzo wytrzymalym i duzo kumac ze tak powiem .

magda

pracownicy domaxu poniżaja progresem ,ktory pracuje na zlecenie pracowałam tam około roku .

Aga

Zmien prace, proponuje urząd skarbowy. Zerknij na sugerowana i tymczasowa a odpowiesz sobie na pytana bez teorii spisku. Więcej tłumaczyć chyba nie trzeba, idzie zima więc praca tymczasowa będzie wygaszana.

Tomek
@Aga 02.10.2014, 14:05
Zmien prace, proponuje urząd skarbowy. Zerknij na sugerowana i tymczasowa a odpowiesz sobie na pytana bez teorii spisku....

to niby Progreshr nie ma zysku?, zarabia na każdej twojej godzinie prowizje- wiec spławili cię dla świętego spokoju. niech dadzą ci 50% prowizji od razu pensja ci wzrośnie a może im ręce się rozwiążą. A zamiast narzekać poszukaj stałej pracy, ale nie w domax bo z taką żółcią wylewana z twoich postów nikt cię tu nie chce!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

fasolka

Pisz na praca@domax.com.pl

Łukasz

Zamiast rzucac hasla lepiej zainteresuj sie jak funkcjonuje praca tymczasowa i jaki jest jej cel. Stawki sugeruje firma Progress na podstawie sredniej na rynku pracy tymczasowej. W domaxie dodatkowo jest mozliwosc otrzymania premii, warunkiem jest dobra praca i 100% obecnosci. Jezeli Agnieszko nie udało ci się takiej premi uzyskac to należy się tym zainteresować. Bo na forum raczej podwyzki nie dostaniesz.

aga
@Łukasz 08.09.2014, 08:51
Zamiast rzucac hasla lepiej zainteresuj sie jak funkcjonuje praca tymczasowa i jaki jest jej cel. Stawki sugeruje firma Progr...

Drogi Panie z tego co wiem z informacji udzielonych przez pośrednika firmy progres powiedział że płacą tyle ile im daje im firma domax nawet jak by chcieli wiecej to nie mogą ponieważ maja związane ręce.Wiem na czym polega praca tymczasowa ale jak nawet ktos chce dłużej zwiazac sie z firma domax to dlaczego nie zaoferujecie bezpośrednio umowy z pominięciem pośrednika.Podejrzewam że kombinujecie coś na podatkach.

max
@Łukasz 08.09.2014, 08:51
Zamiast rzucac hasla lepiej zainteresuj sie jak funkcjonuje praca tymczasowa i jaki jest jej cel. Stawki sugeruje firma Progr...

predzej rydzyk zostanie ...ubogim mnichem niz damax i progres podniosa stawki za godz i soboty pracujace beda dobrowolne

aga

CIEKAWE KIEDY PODNIESIECIE STAWKI DLA PRACOWNIKÓW PROGRESU CIESZYCIE SIE WYNIKIMAI STAWIACIE NOWĄ HALĘ A ZAPOMINACIE O TZW.STUDENTACH

Krzych

A za co kopnęli kierownika marketingu?

nicklodeon

byłem na rozmowie kwalifiakcyjnej w tej firmie. ( na informatyka ). Brak profesjonalizmu przy przyjeciu kandydatów do pracy, Przesłuchiwała mnie jedna osoba ( dyrektor ) skojarzycie kto. W tym czasie w pokoju był pracownik i robił co innego, - osoba postronna. dyrektorek w pewnym momencie zapytał o kwotę zarobków. i tu sie pytam . po co osoba postronna ma wiedzieć co potencjalny przyszły pracownik chce. A teraz najlepsze. (usunięte przez administratora) Nawet jakby mi zaproponowali pracę w tej firmie to po takim potraktowaniu podziekował bym natychmniast.

Prowadzący rozmowę z @nicklodeon
@nicklodeon 13.08.2014, 09:38
byłem na rozmowie kwalifiakcyjnej w tej firmie. ( na informatyka ). Brak profesjonalizmu przy przyjeciu kandydatów do pracy, Pr...

Szanowny Panie, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, wcześniej starałem się na nim nie udzielać, ze względu na jego mało merytoryczny, a niekiedy nawet szkalujący charakter. Ponieważ wystawił Pan jednak opinię do rozmowy która faktycznie miała miejsce, postanowiłem umieścić swoją odpowiedź, której treść mam nadzieję przyda się wszystkim osobom chcącym kandydować na pracowników naszej firmy. Po mimo przeprowadzenia już szeregu rozmów kwalifikacyjnych na różne stanowiska, są one nadal równie stresujące dla mnie jak i dla kandydatek(ów), dlatego zawsze na samym początku staram się rozluźnić trochę atmosferę i nawiązać bardziej bezpośredni kontakt. Zamieścił Pan w swoim CV nieaktualne zdjęcie, stąd to niefortunne sformułowanie wtedy, jeżeli teraz czuje się Pan nim urażony to serdecznie Pana za to przepraszam. Skoro jednak wywołał mnie Pan niejako do tablicy, to pozwolę sobie też na krótki komentarz z przeprowadzonej z Panem w tym dniu rozmowy. Zazwyczaj w przypadku tego stanowiska staram się wybrać wstępnie kandydatki(ów) na podstawie najciekawszych CV, a następnie zaprosić ich na test kompetencyjny. Na podstawie wyników z tego testu wskazuję osoby na rozmowę. W przypadku tego konkretnego procesu rekrutacyjnego postanowiłem przyjąć bardziej klasyczną/szybszą formę i zaprosiłem Pana od razu na rozmowę. Ze względu na zawirowania z salką konferencyjną w tym dniu, rozmowa odbyła się w moim pokoju. Uczestniczył w niej też inny menadżer, którego przedstawiłem Panu na wstępie z imienia, nazwiska i stanowiska. Po krótkiej rozmowie, przystąpiłem do zadawania Panu konkretnych pytań z zagadnień dotyczących administracji serwerami Linux, Windows i bazami danych. Dla przykładu, na pytanie o czynności krok po kroku jakie trzeba przeprowadzić na kontrolerze AD aby udostępnić wybranym końcówkom nową drukarkę działającą po LAN, odpowiedział Pan, że wystarczy ją zainstalować... próbowałem dopytywać, gdzie, jak, co dalej... skwitował Pan, że będzie potrzebny skrypt, ok. Chwalił się też Pan dużym doświadczeniem w zarządzaniu bazą Oracle, ale nie umiał odpowiedzieć na pytanie jak przy pomocy dowolnego klienta tej bazy sprawdzić, który sid jest odpowiedzialny za zaistniałe locki, gdy takowe wystąpią. Wyraźnie widać było, że takie pytania są Panu nie na "rękę". Przyjmował Pan też z każdym kolejnym pytaniem postawę coraz bardziej zamkniętą, a na mnie osobiście wywarł Pan wrażenie osoby nieodpowiedniej na to stanowisko w naszej firmie. Trzymając się elementarnych zasad kultury, nie zakończyłem z Panem w tym momencie rozmowy, a poprowadziłem ją w bardziej ogólne i swobodne zagadnienia, pytając co Pana interesuje w IT, co Pan robi hobbistycznie, itd. Rozmawialiśmy też pokrótce o Pańskim doświadczeniu administracyjnym u poprzednich pracodawców, a także opowiedziałem Panu czym miałby się Pan zajmować w naszej firmie. Zadał Pan kilka pytań, ja zapytałem Pana o swoje oczekiwania względem nas. Podziękowałem Panu za rozmowę i przybycie, pożegnaliśmy się. Wnioskuję dziś, że odczekał Pan chwilę czasu, upewnił się, że nie zostanie jednak zatrudniony i dodał obraźliwy wpis. Podsumowując, nie tylko ze względu na niski poziom zaprezentowanej przez Pana wtedy wiedzy, ale też po kulturze Pana wpisu teraz ,cieszę się, że jednak Pana nie zatrudniliśmy.

Magia
@nicklodeon 13.08.2014, 09:38
byłem na rozmowie kwalifiakcyjnej w tej firmie. ( na informatyka ). Brak profesjonalizmu przy przyjeciu kandydatów do pracy, Pr...

Post skasowali więc piszę jeszcze raz Trafiłeś dokładnie z opisem, gratuluje wyczucia. Tych żartów nikt nie rozumie. Pracowałam z nim więc wiem co mówię. Zresztą po referacie jaki odpisał widać że zabolało.

Alfons

Firma jest stabilna i wciąż się rozwija.Każda firma ma czasami trend spadkowy co nie oznacza że upada :)Co do pracy.... Jak ktoś NIE CHCE pracować, niech tu nie aplikuje.Jest to firma która ceni sobie ludzi z jajami i nie ważne czy ma tylko podstawówkę ważne by miał równo pod sufitem,był dobrym fachowcem i jednocześnie był pracowity.Tak na koniec jak nie lubisz pracować,nie chcesz się rozwijać zawodowo, masz kompleksy czy inne problemy uniemożliwiające ci normalną pracę NIE PRZYCHODZ DO NAS , NIE WYPISUJ BZDUR O NAS PRACOWNIKACH FIRMY DOMAX.

Ktoś
@Analityk 18.08.2014, 11:28
Dane masz z kosomosu, bo poziom sprzedaży na Maxima m a sie dobrze i jest wyzszy naz 2012.Jeszcze jakies pytania wujek?...

To dlatego zatrudniliśmy własnego przedstawiciela na Rosję? : ) Przecież Maksim miał wyłączność.

Analityk
@Ktoś 31.08.2014, 20:24
To dlatego zatrudniliśmy własnego przedstawiciela na Rosję? : ) Przecież Maksim miał wyłączność.

Smieszna jestes z tymi informacjami. Moze masz jeszcze jakies newsy bo chetne sie posmieje :-) Na niemcy tez mamy przedstawiciela a kto tam ma wyłączność?

fabian

Nie warto tam pracowac. Szefostwo chce abys najwiecej pracował za najmniej. Atmosfera jest spoko, chociaż zdarzaja się ludzie , którzy chyba podstawówki nie skończyli

John

Szukają pracownika do działu eksportu. Jak tam jest w eksporcie? To nowe stanowisko czy wywalili kogoś?

alojnyz
@John 18.12.2013, 22:20
Szukają pracownika do działu eksportu. Jak tam jest w eksporcie? To nowe stanowisko czy wywalili kogoś?...

Ja tez bylam ale na stanowisko ale w innym dziale, proszę o informacje, czy warto tam isc, nie na produkcje ale do biura??

risk

(usunięte przez administratora)Jak dla mnie sprawa dla Pip.

anonimus

nie płacą dodatku za nadgodziny (50% i 100%), choć należy się to pracownikom od początku roku jak psu buda!!!

Anonim

Gdzie się podziały wszystkie poprzednie komentarze???? Kto je skasował i dlaczego?? Cenzura?

Romek

Witam Jakie zarobki w domaxie np na krawedziarce ? czy produkcji ?

ja
@Garry 05.05.2014, 20:30
Nie wiem. Zastanawiam się .... Mała zwała sie przecież zrobiła ....

jakieś konkrety? drastycznie spadła ilość zamówień?

andrzej
@Rafał 22.04.2014, 16:00
3-4 tys brutto z nadgodzinami.

na pewno nie to kłamstwo

były pracownik

Gdzie się podziały wszystkie poprzednie komentarze???? Kto je skasował i dlaczego?? Cenzura?

wwwwwwwwwwwww

odeszła elita i to tyle

qwe

Pracowalem na pakowalni. Jedynie dlatego, ze to byla jedyna praca, którą znalazłe na wakacje. Nie bylem zadowolony z tej pracy.

Zainteresowany

Witam widzę wiele negatywnych opinie a szukam pracy i widziałem ogłoszenie (usunięte przez administratora) czy warto przyjść i na jakie warunki finansowe mogę liczyć ?

olllooooo Aj

Księgowa? "wyższych " się nie zwalnia,sami odchodzą. ...i ot , niewielka różnica.

były pracownik

niestety - to już nie jest ten sam DMX co kiedyś.... :(

georg

stara kadra wykrusza się. odchodzą ludzie, którzy pracowali po kilkanaście lat w domaxie

Zainteresowany

Jest ogłoszenie na Specjalistę ds Marketingu do Domaxu. Zastanawiam się czy aplikować. Czy ktoś z pracowników może odpisać czy to poważna oferta czy też miejsce rotacyjne na którym zasiada co chwila ktoś nowy? Nie chce marnować czasu na aplikowanie na stanowiska gdzie dyrekcja wymienia ludzi co pół roku.

sd

Byłem dzisiaj w tej firmie by zacząć pracę.Weszłem i wyszłem,nawet nie rozmawiałem z brygadzistą.Nie chodzi o to że będe teraz krytykował tą firmę bo jej nie znam.Powiem tyle że to nie jest praca dla każdego.Nie każdemu odpowiada taki rodzaj pracy,taka atmosfera itd.Powiem szczerze spodziewałem poprostu czegoś innego , ale nie żałuje że pojechałem,musiałem zobaczyć,poszedłem na przystanek, akurat autobus przyjechał...

Tom G

Ale mimo wszystko nie polecam pracy w tej firmie , brak jakiegokolwiek rozwoju zawodowego.

Tom G

Nie wiem czy "Tom" to zbieżność nicka czy specjalne podszywanie się pode mnie. Mam za sobą prawie dwa lata pracy w biurze. Atmosfera pracy - pozytywna. Zespół jest fajny. Zgrzyty się zdarzają ale to norma w każdej grupie. Jeżeli chodzi o zarządzanie to firma ma 3 marki i szeroki asortyment więc wymaga odpowiednio dużego zespołu i budżetu co niestety na razie kuleje. Mimo wszystko dział sprzedaży i eksportu radzą sobie nieźle. Spokojnie można się z nią związać na dłuższy czas. Rotacja w tych działach jest minimalna. Nie mogę wypowiedzieć się na temat wynagrodzeń handlowców ale ja nie miałem nigdy z tym problemów. Zwracam jednak uwagę na to że część wynagrodzenia pracowników nie będących na prowizji wypłacana jest w postaci premii.

M

Witam, chcę aplikować do Działu Exportu i mam kilka konkretnych pytań: 1/ Jaka atmosfera panuje ogólnie w biurze i w w/w dziale ? 2/ Jakie macie zdanie o manager'ach ? 3/ Czy wg was jest to firma, z która można się związać na kilka lat ? 4/ Czy miejsca pracy w biurze są "stabilne" tj. czy nie ma wysokiej rotacji ? Pozdrawiam, M

Anonim

Ja pracowałem w domaxie jakiś czas temu i nie będe się tu rozpisywał tylko powiem krótko "Tragedia" i jeszcze raz "tragedia" w żadnym wypadku nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

anonim

specjalista od wszystkiego czyli co zrobić żeby się nie narobić, ( usunięte przez administratora ) jeszcze prauje?

Fizol

Pięknie powiedziane "To się wynosi z domu" nic dodać ,nic ująć.Brawo!!!

filozof

Po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy, doszedłem do wniosku, że jest to firma całkowicie normalna - jak na polskie warunki, borykająca się z problemami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Nie słyszałem o polskiej firmie, w której nie byłoby takich problemów. Jeśli słyszeliście o takich i pracujecie w niej min. 5 lat - gwarancja sprawiedliwej oceny (w moim mniemaniu) - to piszcie. Ludzie donoszą na siebie na całym świecie, nie tylko w Polsce - sposób na karierę stary jak świat. To kierownik decyduje o tym, czy chce tego wysłuchiwać codziennie. czy nie. A pracownicy się tylko dostosowują. Piszecie, że powinni się doszkolić, bo nie potrafią kierować ludżmi. Obawiam się, że te kursy, studia podyplomowe nic nie dadzą. Nie słyszałem o studiach z uczciwości, rzetelności, pracowitości, kreatywności czy sprawiedliwego oceniania. To się wynosi z domu - ale mogę się mylić. Jestem stosunkowo młody:)))

grzegorz

już się dowiedziałem ale dziękuje za info

Zostaw opinię o Domax Sp. z o.o. - Łężyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domax Sp. z o.o.