Wojcik Fashion

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 104 ocen.

Wojcik Fashion
2 104

Opinie o Wojcik Fashion

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojcik Fashion

anonymous

Jakiego zarządu!!!!! Ktoś ma poczucie humoru.???????????????????????????????????????????? to już przeszłość.

   
Natalia

@agnieszka, rzeczywiście dwa lata temu, można było przeczytać artykuły, które mówiły o braku płynności finansowej Wojcik Fashion, ale z kolei firma nadal istnieje w KRSie i brak tam wpisów o upadłości. Może ktoś z zarządu powinien się do tego odnieść?

   
Natalia

@Lato, na stronie internetowej Wojcik Fashion znajduje się jedynie informacja, że jest to polska marka ubraniowa i że wszystkie dostępne ubranka robione są przez nich samych. Więc może zmienili nazwę, z tej wcześniejszej, o której piszesz? Jak widać, wcześniej pytałam o rekrutację, więc na pewno teraz normalnie działają, to można powiedzieć na pewno.

   
agnieszka
@Natalia 01.06.2018 09:34

Firma Wójcik nie działa .... oszukali bardzo dużo ludzi , nie powypłacali należnych im pieniędzy i się ulotnili ...... taka firma a zachowała się nie fer nawet wobec długoletnich pracownikom

   

Szukasz pracy?

Lato

Dzień dobry. Czy sklep internetowy to ta sama firma, co kiedyś Wójcik? Kto tym zarządza? Na tym forum znajdują się informacje o zamknięciu firmy. Kto zatem produkuje ubranka sprzedawane na wojcikfasion?

   
Natalia

Możecie powiedzieć, jak najlepiej i najskuteczniej zgłaszać powinno się własną aplikację do pracy w Wojcik Fashion? Czy powinno zrobić się to osobiście, a może wystarczy wysłać swoje cv drogą elektroniczną? Różne firmy podchodzą do tego tematu po swojemu, te praktyczne wskazówki będą więc pomocne dla poszukujących pracy.

   
Widziałam to ????

Przeczytałam..... większość komentarzy-szok?To za mało!Jeden zły ruch w firmie i poleciało ale dlaczego tak wszyscy tutaj na siebie plują? Pracowałam w tej firmie,były złe i dobre czasy.Nikt nikogo nie trzymał na siłę nikt nogogo nie zmuszał do nadgodzin.....wy się na zgodziliście!Oddbraliscie sobie same godność,brak przerwy śniadaniowej , jedzenie przy mnie maszynie! Masakra w imię premi 20 procent.... Ja odeszłam bo nie chciałam tak nisko upaść .Był to dobry wybór!A dla wszystkich krzykaczy mam prośbę,załóżcie własną firmę i spróbujcie coś sprzedać !Każdy tylko gadać potrafi i siedzieć na etacie....to jest luksus . Była ,,krawcowa "was pozdrawia

   
Widziałam to
@Modliszka 30.01.2018 17:08

@Modliszka....Nie oceniaj ludzi po wpisie! Nigdy nie byłam tzw,, szwaczką" widać, że ta różnica cię przerisła. Jestem krawcowa, która od kilku lat prowadzi własną dobrze prosperującą firmę. Wybrałam wolność a nie pracę na etacie. Wszystkiego dobrwgo @Modluszka nie zżeraj samców po stosunku, podaruj im szanse!

   
Administrator

Każdymi doświadczeniami z Wojcik Fashion możecie podzielić się z innymi użytkownikami na forum. Ktoś chętny?

   
elda

Nazywam się Elda Chcę zaświadczyć o wielkim rzucającym zaklęcie o nazwisku Dr.Chamberc, moim mężu, i jestem żonaty od 5 lat, nie mamy dziecka, a lekarz powiedział nam, że nie mogę urodzić tylko dlatego, że moje ciało zostało uszkodzone z powodu niewłaściwej recepty narkotycznej sprawia, że się martwię i mój mąż nie jest szczęśliwy, więc mój mąż postanawia ożenić się z inną dziewczyną i rozwieść się ze mną, byłam tak smutna, że powiedziałam mojej przyjaciółce o tym, że dała mi adres e-mail Dr.Chamberc, a ja nigdy Wierzę w niego tak bardzo, chociaż po prostu zdecydowałem się spróbować i powiedział mi, że pomoże mi odzyskać męża po trzech dniach i zajdę w ciążę Wątpiłem, by trzeciego dnia mój mąż wrócił do mnie i zapłakał, powiedział nie chciał już rozwodu 2 miesiące po tym, jak lekarz potwierdził, że jestem w ciąży, jeśli masz jakiś problem, Dr.Chamberc może ci pomóc, wyślij mu e-mail na [email protected]

   
Czar
@elda 04.04.2018 06:20

Ela czy aby na głowę nie jest za późno? Może chociaż ortopeda ci z nogami pomoże.

   
Rafał

Z sentymentu Może niektórym pracowało się dobrze..

   
Justa
@Rafał 02.03.2018 16:25

A może wygodnie.

   
Stella

Wójcik Fashion. R.I.P.

   
Piotr B
@Gość 01.03.2018 09:35

To po co to zainteresowanie i komentowanie ???

   
Baśka

A jak tam praca w sklepie wojcik dobrze płacą?

   
Klient

Witam, czy coś wiadomo o sytuacji w jakiej jest teraz firma Wójcik Fashion ? Czytając komentarze przypuszczam, że to już koniec firmy ? Chociaż wciąż czekam, aż w sklepach pokaże się nowa kolekcja wiola-lato 2018... ale myślę, że to tylko złudna nadzieja... na stronie internetowej nie ma już nic fajnego tak samo w sklepach, a jeśli coś już jest to nie ma rozmiaru...

   
Zainteresowana

Czy można jeszcze kupować na stronie internetowej ubranka, czy nie będzie to ryzyko ? Patrząc na wpisy poniżej to chyba nie jest dobrze :(

   
Kamila
@anonymous 03.01.2018 19:18

Dla upewnienia, mozna nadal bezpiecznie kupowac ? Sa to orginalne obuwie firmowe, czy jakies podrobki ? Strona internetowa www. ciasta-wojcik.pl ?

   
Agnieszka

Czy naprawdę to juz koniec takiej dużej firmy ??? Czy ktoś wie do kiedy firma istnieje ??

   
Były pracownik

Czy jeszcze ktoś tam pracuje? Czy to już definitywny koniec WF?

   
Podzielmy się opłatkiem
@Były pracownik 16.12.2017 11:21

A teraz zamykamy oczy, wyciszamy emocje...wdech..wydech...wdech..wydech... Podzielmy się opłatkiem, zaśpiewajmy kolędy. Zapalmy świece, cieszmy się zapachem choinki . Życzmy sobie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, wybaczmy naszym oprawcom, postarajmy się zrozumieć ich głupotę. Ulepmy ze śniegu pod stawem z firmowymi rybkami bałwany, pięć bałwanów, trzy rodzaju żeńskiego i dwa męskiego i dajmy rybkom ze stawu przemówić w noc wigilijną. Po 30 latach marka wójcik osiągnęła dno. Co tam dno, pod nią jeszcze 2 metry mułu w stawie. Pięć bałwanów, dwa rodzaju męskiego, trzy rodzaju żeńskiego, które raz na zawsze utopiły ten zakład i ich pracowników. Bałwany, oby nadchodzące za dwa/trzy miesiące ciepłe wiosenne Słońce spowodowało, że poczujecie, jak umiera się powoli. .

   
elle

Pracowałam w tej firmie, kilka lat,przy produkcji, zmuszane byłyśmy pracować dwie zmiany podrząd 16 godzin(2 i 3 zmiana) dziennie, jeżeli ktoś się sprzeciwiał dostawał zwolnienie. Normy nie do wykonania, zarobki coraz mniejsze, traktowane byłyśmy jak zło konieczne,a to my wytwarzałyśmy produkt który przynosił zysk firmie. Na dywaniku za nie wyrobienie normy usłyszałyśmy od Ilony Wójcik- cytuję; Takie g...o zatrudniam,,, Dzisiaj mieszkam za granicą, prowadzę własną firmę i moja kondycja finansowa jest dużo większa niż kondycja finansowa firmy Wójcik, Sprawiedliwość jednak istnieje..Cieszy mnie upadek tej firmy

   
Była pracownica
@elle 10.04.2016 15:22

Tez pracowałam w tej firmie, 6 lat, 6 długich lat. Wtedy firma była w szczytowej formie, w przeciwieństwie do mnie. Traktowanie nas roboli, najgorsze w całej mojej karierze zawodowej (35 przepracowanych lat) Nikogo nie interesowało czy mamy ochotę, siłę i możliwość pracy w chorym systemie nadgodzin. Dywanik u szefowej był normą, gdy się odmawiało pracy po godzinach. Strach, uczucie, że jestem nikim, towarzyszyło mi przez cały ten czas. Odeszłam z ciężką depresją. Już nigdy więcej nie pracowałam pod taką presją i z takim brakiem szacunku do człowieka. Żal mi tylko tych, którzy wytrwali do końca, bo to koniec firmy. Żyją w niepewności o każdy następny dzień i pytają co z nami ? Co dalej ? Przykre.

   
Krajalnica

Ja bardzo proszę nowego inwestora (albo tego starego), bo już nie wiem, kto w końcu jest właścicielem tej firmy, aby wpadł na chwilę, zgasił światło, pozamykał drzwi i założył plomby. A potem niech na noc otworzy bramę i niech Ci, którzy stracili tam pieniądze przyjdą i zabiorą swoje. Bank, wierzyciele etc. Serdecznie rzygam tymi przepychankami i rozprawianiem, kto plotkował, kto donosił, kto z kim spał, kto był a kto nie był lojalny, pijany lub naćpany. A na parkingu, obok stawu z najważniejszymi na świecie rybka mi proponuję wmurować tablicę okolicznościową z nazwiskami tych wszystkich zarozumiałych zarządów i rad nadzorczych, którzy skutecznie, definitywnie raz na zawsze położyli wszystkich na łopatki. Nadto proponuję zlicytować publicznie pod ratuszem w Bielsku na oczach wszystkich mieszkańców tego miasta pozostały majątek tej spółki; co więcej zaprosić prezydenta miasta, prezesów największych spółek w regionie. Po co ? Ku przestrodze : że mogą tak samo skończyć, jak wyłączy im się myślenie, zacznie się brawura, wyjdą braki edukacyjne a wzrok przesłonią MILIONY. Z najlepszymi życzeniami na jakże radosne wójcikowe święta.

   
ilONA WOJCIK

ILONA Szymala JEDNA z lepszych pracownikow FIRMY WOJCIK. Dziękuję za pracę i życzę powodzenia ILONA WÓJCIK

   
Krakus
@ilONA WOJCIK 15.12.2017 17:16

Pani Ilono chyba zapomniała Pani o BM przecież to Pani prawa ręka i najlepsza pracownica w historii firmy !!! Nigdy Pani BM nie zawiodła zawsze była lojalna i wypowiadał się o Pani tylko w dobrych słowach. Kulturalna i nigdy nie związana z żadnymi plotakimi intrygami i aferami.

   
Nicole Wójcik

Moja opinia "Wielcy Panowie" będzie krótka, zwięzła i na temat. Poziom waszych wypowiedzi sięga dna. Fakt, że tylu ludzi wypowiada się jako fachowcy na temat o którym nie maja zielonego pojęcia skłania mnie do myślenia że mamy tu do czynienia z bandą kretynów, którzy dla swojego lepszego samopoczucia wieszają psy na drugim człowieku. Skoro wszyscy tu zebrani się tak dobrze znają na temacie to chętnie popatrzę jak rozwijacie własne firmy. Nie mam zamiaru patrzeć na te wszystkie oszczerstwa rzucane w kierunku mojej mamy ale tez nie mam zamiaru się zniżać do poziomu niektórych i tutaj zakończę. Życzę wam wszystkim żebyście zaczęli się interesować własnym życiem tak jak się interesujecie Wójcikiem.

   
Marek
@Dawid 14.12.2017 18:05

Mam na myśli Martusię.Ha,Ha.ha

   
Robert W.

A co z kolekcją wiosna lato 2018 ??? zawsze o tej porze pojawiały się już pierwsze modele w sklepach przed świętami?

   
Marek
@Bye 13.12.2017 22:03

Marta, o ile wiem , to zapijasz się codziennie na śmierć. Wiem o tym od twoich bliskich!

   
ABCD,,,,

Co obecnie dzieje się teraz w WF?

   
Żaneta
@pracownik 08.12.2017 17:42

Będę k...a miała taką samą opinię. Zawsze. I wszędzie. I wbij sobie to na zawsze do głowy.

   
RYBA

S O S Firma tonie, nawet na tym okręcie już kapitana nie ma- tylko ratunku już nie ma! Ciekawi mnie jak Pani I.W. się czuje, jak jej chore samopoczucie? Boże KOBIETO co TY dobrego narobiłaś!

   
Potok

W sklepie online wyprzedaż -90% to chyba już jasny dla wszystkich sygnał ...

   
Opinia
@krystyna 22.11.2017 10:50

Aby powiedzieć otwarcie jak jest, trzeba najpierw wiedzieć jak jest. A że nikt nie wie jak jest - a każdy by chciał - ciężko rzeczywiście funkcjonować i komunikować się w takich warunkach. Ponad wszelką wątpliwość są tacy, co już wiedzą. W niepewności zaś są wszyscy : pracownicy, partnerzy biznesowi, wierzyciele. Przepraszam, o jakiej wiośnie - lato tutaj się mówi ? W tej sytuacji chyba 2019 roku. Należy zrozumieć irytację wszystkich, poprzedni fundusz obiecał dużo wiedząc, że wkrótce "pozbędzie się ciężaru" . Cała reszta zaś została na lodzie. I tak kończy się ta historia. Czas wyłączyć światło. Zaamknąć drzwi. I nakleić plombę.

   
Małopolska

Ja mam tylko kilka pomocniczych pytań do przedmówców : - Pani Wojcik nie ma sobie nic do zarzucenia w historii tej firmy ? - gdzie jest i co robi Warnecki ? - gdzie jest i co robi Beltrani ? - gdzie jest i co robi Witkowska ? - gdzie jest i co robi Pająk ? - gdzie jest i co robi Rada Nadzorcza w składzie z roku 2016 składająca się z inwestora CONCORDIA oraz Pani Wójcik? I na koniec pytanie kluczowe, według stanu na dzień dzisiejszy : KIM JEST NOWY WŁAŚCICIEL tej pokaleczonej firmy ? I pytanie pomocnicze - kto k...a jest temu wszystkiemu winien ????

   
Anna12
@Małopolska 18.11.2017 21:57

Cały czas cisza, nikt nic nie wie a franczyzobiorcy chcą wiedzieć co dalej ????

   
LA LA...Sól mi się skończyła..

Ponieważ jakiś taki "stan zawieszenia" powstał ... to mam taki mały postulat kierując go do obecnego, nota bene wciąż skrytego właściciela firmy Wójcik Fashion, aby zamiast wtajemniczać kolejne (przyjezdne) osoby i tłumaczyć im miesiącami specyfikę pracy tej firmy ..zostawił to wreszcie w naszych (doświadczonych i do tej pory niedocenionych pracowników WF) rękach...my sobie z tym poradzimy...my wiemy, co mamy robić. Inwestorze - wyznaczymy cele, określimy środki, zrobimy swoje i jeszcze raport napiszemy. Niech tam sobie Pani W...k pozbiera swoje obrazy, malunki, gadżety i suweniry i niech sobie powiesi na Spiechowicza. My na Wyzwolenia to wszystko ogarniemy, w ramach wąskiej już kadry, ale ogarniemy. Coś tam w organizacji i personalnie zmienimy, kogoś tam sprowadzimy na ziemię , kogoś przeszeregujemy, zweryfikujemy i damy radę i mamy sukces. My to znamy na pamięć...tylko, że nikt nas do tej pory nie słuchał, bo uważał, że jest mądrzejszy. Teraz też tak uważają. I wciąż nie słuchają. W tej branży pieniądz leży na chodniku. Wystarczy się po niego schylić.

   
Oхотник
@Dominika 15.11.2017 22:59

A co Ci dystrybutor z Przemyśla zrobił? Czas kontraktacji to czas również nieformalnych spotkań. I tak jest w firmach o takim profilu. Był czas, że to właśnie kasa dystrybutorów utrzymywała firmę na powierzchni. A to czy ktoś pił czy nie to jego problem. Pracownicy też pili, w tym ja, na tych spotkaniach. Zarząd też pił. Ten stary, nie ten nowy. I nie wiem doprawdy co w tym sensacyjnego. A co do kreatywności, to zdziwiłabyś się Dominiko ile ten gość tematów obskoczył, by następnie oddać wypracowane tematy i klientów innemu, bardziej "zaprzyjaźnionemu" dystrybutorowi. Albo znasz temat od podszewki i chciałaś sie za coś odegrać, albo bazujesz na legendach.

   
Zasmucona

Witam, może ja opowiem swoją krótka przygodę z tą oto firma...otóż, zostałam przyjęta do pracy,n rozmowie było powiedziane że umowa na 3 miesiące później na rok...zgodziłam się na takie warunki.pensja podstawa,ale miałam dostawać dodatek aktywizaxykny z urzędu pracy,więc nie byłoby źle na początek. Cztery dni czekał na umowę...po cz umowa została i uwaga....z datą zatrudnienia na dwa i pół tyg....mówię no jak to..n rozmowie na trzy miesiące a tu nagle dwa tygodnie? Firma niepoważna,bo miałam inne propozycje pracy z których zrezygnowałam,bo już zaczęłam pracę w wojciku. po rozmowie kierownika z panią z kadr..nic się nie dowiedziałam.nie wiadomo,czy umowa zostałaby przedłużona,bo inne pracownice też mają umowy do końca listopada. Mało tego, pojawił się pan z firmy windykacyjnej z pismem o zajęcie mebli w sklepie....nikt nie wie jak,po co...umowy oczywiście nie podpisałam,bo nie będę wyrejestrowywać się n dwa tyg a potem znowu iść do urzędu n rejestrację....opinii o firmie...DNO...tak ludzi się nie traktuje!!!!!!! Nie polecam !!!!!!!

   
Mały pionek

Może jakiś wywiad ?

   
Krawcowa

Pani Wójcik, proszę nie zapomnieć zabrać spod sufitu nad centralnym wejściem swój kolorowy witraż "WÓJCIK"..bo już definitywnie wkur...a wszystkich w tej firmie, tak samo, jak Pani rozdwojenie jaźni i dziwne pytania, czy w tej firmie ktoś jeszcze pracuje. Sztab ludzi pracował przez 30 lat na Pani emeryturę a Pani wciąż ze wszystkich robi (usunięte przez administratora) i oszustów. Wybaczy Pani - nie kupujemy już tego.

   
Dominisia
@Lala 15.11.2017 21:10

Wieczorowe lizanie patelni. Kumasz ?

   
Beza

A co z tym Wojcikiem się dzieje ?

   
Ble, ble, ble

Opinia na temat pracy w WF - komentarz kolejny ; Warnecki, ostatnio w nasze ręce wpadło Twoje sprawozdanie do RN za rok obrotowy 2016. Stworzymy do niego stosowny (publiczny) komentarz ze szczególnym uwzględnieniem Twoich komentarzy dotyczących "fal odejść" , problemów w restrukturyzacji i słabej postawy działu sprzedaży , który w 30 stopniowym upale miał sprzedawać kurtki po 650 zł. Omówimy to w najbliższym czasie z Zespołem WF i przekażemy do publicznej wiadomości na odpowiednich portalach. Motywem przewodnim będzie Twoja postawa wobec byłych podwładnych i nadrzędne traktowanie MP. Ciekawe, jak wyjaśnisz progresję zarobków (usunięte przez administratora) w okresie od 01.04.2016 do 24.06.2016 o prawie 100% ? Jeśli argumenty będą na poziomie twojego sprawozdania czyli "wszyscy są winni, tylko nie ja" to naprawdę słaby z Ciebie zawodnik. P.S. Do wszystkich firm headhunterskich : omijajcie tego człowieka szerokim łukiem.

   
Krolewna Sniezka
@Ble, ble, ble 04.11.2017 21:16

Brawo,czekam na ten wpis i wyniki RW,niech sie pochwali!!

   

Zostaw opinię o Wojcik Fashion - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojcik Fashion