Fast Finance

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 131 ocen.

Opinie o Fast Finance

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fast Finance

ja

Zyczliwa, widze, ze w ff nic sie nie zmienilo a minelo tyle lat...heh

życzliwa

Jeżeli chcesz rozwijać się i dobrze zarobić to niestety nie ten adres. Na początku wszystko pięknie ładnie, wszyscy mówią jaki jesteś super, że się sprawdzasz. Obiecują premię, podwyżki. I na tym się kończy.Zrzucają milion obowiązków na głowę. Bez żadnych szkoleń i przygotowania. Szkolenie polega na przesiedzeniu kilku godzin z "doświadczoną" osobą i lecisz później sam. W zależności od tego na jaką osobę się trafi ,możesz być gnojony za każdy błąd, a jak zadasz pytanie to zostaniesz odesłany z kwitkiem i jeszcze pójdzie skarga na Ciebie. Tutaj się właśnie kończy piękny obrazek FF i tego co mówili. Po pierwsze robisz za 3 osoby, bo nie ma pracowników, bo jest tak ogromna rotacja, a Ci co są dłużej to albo są na "innych" układach albo jeszcze mają nadzieje, że coś się zmieni. Po drugie jeżeli jest jakiś problem z Twoją pracą to dowiesz się dopiero o tym przy zwolnieniu albo podczas wypłaty kiedy zostanie Ci obcięta cała premia. Po trzecie brak ludzkiego podjeścia do człowieka - osoba która nie ma dzieci najlepiej żeby siedziała w pracy 24h (i tak Cię za to nie docenią), zapomnij o odebraniu telefonu, napisaniu smsa, żeby wyjść po batonika do automatu trzeba pytać o pozwolenie, wyjść wcześniej z pracy ? - okej, czasem można ale po pewnym czasie już nie. Nie dostajesz premii za swoją pracę tylko za widzi mi się kierownictwa. Musisz tłumaczyć się z każdej dłuższej przerwy w systemie, nie mówiąc już, że najlepiej by było gdybyś w ogóle się nie odzywał, nie ruszał i tylko siedział jak ten robot. W firmie znajdują się też osoby, które pięknie grają i udają, że Cie lubią i donoszą każdą rzecz jaką powiesz, aby tylko zabłysnąć u szefostwa (nawet zmyślone historyjki). Ludzie, którzy sami się zwalniają są potraktowani jak zero i zrównani z ziemią. Zresztą tam, żeby zostać docenionym musisz wchodzić nie powiem gdzie. Psychicznie człowiek po kilku latach nie daje już sobie rady. Zarobki - słabe. Aktualnie jest coraz gorzej, więc kwestia czasu jak firma zostanie zamknięta. Pozdrawiam i nie polecam.

anonymous
@Gość 04.11.2017 15:28
Bo zazwyczaj się tak pisze jak się odchodzi. To dlaczego Pani nie odejdzie jeżeli jest tak strasznie ? To straszne co Pani pisz...

Niszczą Ciebie i Twoją psychikę , a co za tym idzie Twoje życie, bo presja która na Tobie wywołują i to, że traktują Cię jak popychadło i nawet nie dowartościują Cię za Twoje chęci, patrzą na Ciebie jak na złodzieja, chociaż nic nie zrobiłeś.

Gość
@anonymous 19.11.2017 18:29
Niszczą Ciebie i Twoją psychikę , a co za tym idzie Twoje życie, bo presja która na Tobie wywołują i to, że traktują Cię jak po...

Ale pracownika ?

Bary

Byłem tam na tzw. próbę. Już na samym początku dowiedziałem się, że nie ma szansy na szkolenia tylko mam usiąść koło pracownika i po prostu "uczyć się na żywca", z tym, że trafiłem na kogoś w rodzaju "morda w kubeł, masz płacić" a wydzwanianie po sąsiadach mają po prostu we krwi. Żenada. Kolejny dzień pracy... nic innego, płacą marnie a starsi pracownicy, czyli tacy którzy wytrzymali tam dłużej niż rok mówią, że o premii od wpłat mogę pomarzyć, dają tam 0,04% od złotówki, koszmar!!! czyli jak liczę gość wpłaci 100 tys. dla firmy a ja mam z tego EXTRA PREMIĘ 400 zł. Śmieszne. Na trzeci dzień podziękowałem, szkoda czasu, nigdy nie będą mieli dobrego pracownika BO PO PROSTU NIE DBAJĄ I NIE SZANUJĄ JEGO. Jednym słowem nie polecam.

Gościu
@Bary 14.11.2017 20:54
Dziwnie zgodne te Wsze odpowiedzi? chroniące opinię firmy? pewnie "ustawione". Nie doczytałem się opinii pozytywnej...

Ja nikogo nie obrażam i dopiero idę tam więc nie widzę potrzeby się przedstawiania, Jak przejdę przez dni próbne i się okaże, że było tak strasznie i zniszczą mi życie coś tam coś tam coś tam to ładnie się przedstawię i napiszę swoją opinię. "Odważni" którzy zamiast powiedzieć wprost o swoich odczuciach i piszą jak tylko wyjdą powinni się przedstawić, zamiast jak typowi tchórze się chowają. Ja nie mam niczego do ukrycia, a Ty masz? że siedziałeś 3 dni zamiast odejść po 1 i powiedzieć "baj" ? Życzę Ci z całego serca byś odnalazł odwagę w życiu i z okazji świąt byś wyrzucił z siebie tę żółć i zaczął żyć pełnią życia.

anonymous
@Bary 13.11.2017 18:31
Byłem tam na tzw. próbę. Już na samym początku dowiedziałem się, że nie ma szansy na szkolenia tylko mam usiąść koło pracownika...

Bary nie przejmuj się komuś się w pracy nudzi najwidoczniej :). A ten kto to napisał sam powinien na siebie popatrzeć :).

Gosc

Masakra Pani J... zajmujaca sie sprawami beszczelna prostaczka.,posówa sie nawet do wydzwaniania do wszystkich o takim samym nazwisku za trafi,przedstawia sie nieprwdziwymi danymi i nazwa firmy,grzebie po wszystkich portalach społecznościowych i zaczepia wspólnych znajomych....chora baba!!!leczenie glowy!!!dług długiem ale każdy zasługuje na godność,nawet bezdomny!!ja zamierzam zglosic sprawe na ta pania o nękanie!!!!

antywindykator
@gość 02.11.2017 10:13
Mój prawnik zajmował się od strony prawnej tym zadłużeniem, mieli rację niestety i zapłacić musiałem i umorzyli połowę i od ra...

za długo w tym siedzę aby uwierzyć w taką dobroć jak to opisujesz, że musiałeś zapłacić i od razu poszli ci na rękę. nie ma czegoś takiego jak umorzenie połowy bo klient poprosił. "umorzyli" ci ładnie "połowę", ponieważ: a) nie mieli sądowego nakazu zapłaty i mieć by nigdy nie mieli, a że zgłosił się jeleń to mu zrobili "promocję" w sposób opisany wcześniej b) mieli sądowy nakaz zapłaty, jednakże był on do obalenia - więc w perspektywie porażki zanęcili jelenia "promocją" na warunkach jak wcześniej c) byłeś po 2-3 bezskutecznych egzekucjach komorniczych, to wtedy zmiękli i zrobili "promocję" biorąc co dajesz - oczywiście z częściowym uwzględnieniem "warunków promocji" jak wcześniej aha, jeszcze bardzo istotna rzecz - pamiętaj że dostaniesz PIT 8C i od kwoty "umorzonej" zapłacisz jeszcze 18% podatku :)

Gość
@antywindykator 03.11.2017 14:37
za długo w tym siedzę aby uwierzyć w taką dobroć jak to opisujesz, że musiałeś zapłacić i od razu poszli ci na rękę. nie ma cze...

Jest Pan strasznie mądry. Pozdram

Zuzanna

@gość czyli, jak rozumiem - Ty nie jesteś pracownikiem Fast Finance? Możesz trochę jaśniej opisać sytuację? Dostajesz od firmy listy i odbierasz telefony z różnymi pytaniami, a nie udzielałeś zgody na wykorzystanie swoich danych?

gość

Naruszanie prawa, Ustawy o Ochronie Danych Osobowych to jest na porządku dziennym, uważają, że wszystko im wolno, wysylanie.pism do obcych ludzi i wypytywanie o dłużnika, szczyt chamstwa, łamanie prawa. Brak wiedzy, a o wiedzy w zakresie prawa to nie wspomnę, kolejny list, telefon i spotykamy się w sądzie !

Zuzanna

Nieznajomość prawa zawsze odbija się na ludziach @obrońcaposzkodowanych. Jeśli chodzi o naginanie prawa przez Fast Finance, to czy było do zgłaszanie chociażby do PIPu? Skoro coś jest nie tak, to odpowiednie służby powinny zadziałać, a jeśli nie, to nie powinno się w żadne sposób firmy oczerniać w Internecie.

miranda 58

miałam u nich dług do spłacenia.podpisałam ugodę bo nie wiedziałam że dług jest przeterminowany,byłoo6000 tyś.spłaciłam 12000 ijescze muszę spłacić 8000.banda oszustów.nie zawierajcie znimi ugody lepiej spłacać u komornika.konsultantka która prowadziła sprawę beszczelna i arogancka .szantażem wymuszają spłaty długów które mnożą się w zastraszającym tempie.nie odpowiadają na pisma -wysłałam 8 i bez żadnej odpowiedzi.na chwilę obecną zgłosiłam sprawę do prokuratury,jeżeli to nie pomoże zakładam sprawę sądową o zniesienie nakazu zapłaty,nie poddam się TO JEST LICHWA W MAJESTACIE PRAWA

obrońca poszkodowanych

Witam Ludzie w kontakcie telefonicznym są bardzo mili. Atmosfera rozmowy - OK. Tylko potem jest brak ponoszenia konsekwencji za mówienie i wciskanie dłużnikom nieprawdy !!!!!. A powinno się za to ponosić odpowiedzialność. Firma działa na nie wiedzy ludzi poszkodowanych i pracując tam powinno się ponosić odpowiedzialność za czyny wyrządzone innym w jej imieniu.

akcjonariusz

to jeszcze żyje czy już padło ??

antywindykator
@akcjonariusz 31.03.2017 19:24
to jeszcze żyje czy już padło ??

ledwie zipie, roluje obligacje, wyprzedaje majątek-wydmuszkę (sprzedali fundusz). miejmy nadzieję że wkrótce braknie naiwnych obligatariuszy i wyzionie ducha. zresztą były już zgłaszane jakieś wnioski upadłościowe...

Zuzanna

@gość zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Chętnie usłyszymy o Twoich doświadczeniach. Jeśli chodzi o stanowisko pracownik biurowy to pełen zakres obowiązków można znaleźć w ofercie pracy, która znajduje się na stronie firmy. http://www.fastfinance.pl/kariera-oferty

gość

Czy pracownik biurowy też musi dzwonić po dłużnikach? nie pytam o stanowisko negocjatora tylko typowego pracownika biurowego, proszę o odpowiedź. Jak przebiega rekrutacja na to stanowisko?

życzliwy

ok,praca jak praca, ale czy sumienie pozwala na to, aby gnębić ludzi? nachodzić ich i żądać dużo więcej aniżeli sąd nakazał? jak im mało, to szykanują człowieka , bo stwierdzili, ze znaleźli jelenie z którego mogą ściągnąć kasy na maxa.......... i w dodatku wysyłają swoich "życzliwych" ludzi, bo postraszyć ludzi......... więc powodzenia w przyszłej pracy

Heks

Może znalazł na ich stronie internetowej czy coś @minka. Jeśli dalej chcesz się zatrudnić to szukają pracownika biurowego. Będziesz sporządzać wnioski do różnych instytucji, zajmować się obsługą opłat od ww. wniosków, czy też raportować wykonane czynności w systemie informatycznym.

anonim

(usunięte przez administratora)

antywindykator

kolego paloks - zbyt poważna firma? ty się nie słyszysz chyba. to jest jakaś oszukańcza popierdółka a nie firma. i chwała że niebawem wyzionie ducha

antywindykator

niebawem nie będzie co rozliczać :) fast finance nabiera wody pod pokład, wkrótce zatonie

Wiśnia

Po jakim czasie od wysłania cv się z Wami kontaktowano?

nice

Praca dla desperatów,premia nie za wyniki ,ale za lizusostwo.

zorro

Praca w tej firmie to codziennie ta sama udręka. Rodzinka uważa się za guru absolutne, jak nie jesteś z rodzinki to jesteś człowiekiem gorszej kategorii - takie można mieć wrażenie pracując w tej firmie. Osobom zarządzającym brakuje elementarnej wiedzy z zarządzania ludźmi lub nie potrafią tej wiedzy wdrożyć w życie. Dla osób, które cenią sobie pozytywną atmosferę pracy - nie polecam.

kandydat

umowa zlecenie a świadczysz stosunek pracy,porażkA

antywindykator

słuchawka, rekordy i zapieprzasz jedziesz ostro z "klientami" :) tylko nie licz na przedział 2-4 tysie, 1400 na łapkę to realia. premia? mówią że trochę łatwiej ją zobaczyć niż yeti :)

ff

Praca jak praca, co kto lubi, jednak płaca niska, premii i możliwości rozwoju brak - firma bardzo mało oferuje swoim pracownikom na tle innych firm. Do tego dochodzi ciągła kontrola działań pracownika, można mieć wrażenie, że pracowników-szpiegów jest więcej niż samych podejrzanych! Na koniec jak to w firmach rodzinnych bywa - rodzina i przyjaciele mogą więcej od reszty i nie boją się niczego;)

absolwentka szkoły podstawowej

M- nie przejmuj się !!!- jeśli uda się Tobie zdobyć wyższe wykształcenie to i pracę znajdziesz odpowiednią i poziom wypowiedzi zmienisz!

M

Po dwóch dniach pracy w windykacji każdemu ją odradzam - to praca dla mało ambitnych ludzi. Użeranie się z ludźmi, program windykacyjny, szukanie zarządców lub administratorów budynków i dowiadywanie się jaki status posiada dane mieszkanie i prowadzenie negocjacji etc to istny cyrk. Z czym do ludzi po wyższym wykształceniu. Nie nawidze monotonni w życiu. Tym bardziej gównianych stanowisk. Perdon !!!

bezimienna ryba

jak to, jest na serio jakiś problem z zatrudnieniem płci męskiej? jeśli rzeczywiście tak jest to przeciez można to gdzieś zgłosić, sa specjalne instytucje i organizacje a problem momentalnie zniknie.ja mimo wszystko chciałąbym jako mężczyzna znaleźć zatrudnienie w tej firmie, czy w takim razie wpłynie to na moje wynagrodzenie i czy nie będę przypadkiem szykanowany?

Maciej

Hej, czy w ogóle jest szansa na znalezienie pracy w fast finance, czy lepiej od razu zacząć szukac gdzie indziej? Może jesteście w stanie napisać, kiedy w firmie ostatnim razem pojawił się ktoś nowy? Czy oni często robią rekrutacje, bo to tez świadczy o poziomie rotacji wewnątrz firmy, czyli odejściach. Pozdrawiam.

x
@Maciej 27.11.2014 16:50
Hej, czy w ogóle jest szansa na znalezienie pracy w fast finance, czy lepiej od razu zacząć szukac gdzie indziej? Może jesteści...

facetow nie zatrudniaja, rotacja bardzo duza, nie warto

KTOŚ

cierpliwości - niedługo ich odpowiednie instytucje przefiltrują od A do Z

niewinnie ścigany

wysyłają puste arkusze z tekstem proszę nie wypełniać tylko podpisać jeszcze podpisane przez ich radce prawnego i żeby to jeszcze były moje długi ale dla tej firmy nie ma to znaczenia straszą komornikiem zajęciem pensji a tak naprawdę nie mają podstaw. Sporo tutaj o rotacji pracowników i o tym ze przyjmują bez doświadczenia. W sumie wiadomo dlaczego bo niedoświadczony pracownik bez znajomości podstaw prawnych wykona wszystkie działania

kuks

a gdzie ta renoma i ta ugruntowana pozycja, jakimi wyróżnieniami może się pochwalić ? (usunięte przez administratora)

felo

to chyba dobra firma z tego mi wiadomo, bo spółka w ciągu dziewięciu lat swojej działalności zyskała renomę i ugruntowaną pozycję na rynku, tak że faktycznie mozna ich markę wyróżnić i jest rozpoznawalna nawet poza branżą. Interesuje mnie jednak czy trwa obecnie jakiś nabór do nich, bo na portalach nigdzie nie widze ogłoszeń.

Marta_22

Bardzo zdawkowe informacje na ich stronie. Poczytałam forum, ale muszę dopytać czy przyjmowane są osoby z lekką niepełnosprawnością, która ma wpływ na to jak mówię. Pozdrawiam, Marta

administracja

Witam wszystkich na forum. Ten pracownik biurowy poszukiwany do Wrocławia to może być osoba świeżo po studiach? Jestem świeżo upieczoną absolwentką administracji, ale mam teź doswiadczenie :). Pozdrawiam.

Kowalski

Beznadziejni !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

no name

droga tatko, ja bym sie bardziej martwila tym co robia obecne pracownice a nie byle

no name

hihihi a ja nie pracuje w ff juz kilka lat a i tak wiem o wszystkim co sie tam dzieje bo mam tam kolezanki:p

anonim

szukaja kogo kolwiek, nie musisz miec doswiadczenia zawodowego wiekszosc pracownikow to studentki albo osoby, ktore skonczyly studia i jeszcze nigdzie nie pracowany. osoby z doswiadczeniem zawodowym tu pracy nie znajda bo maja wymagania co do wynagrodzenia a i pracownik nie moze byc madrzejszy niz jego przelozony

kamil

Arti teraz nie mam tam rekrutacji, wiec nie maja co podawac hehe

trol

tam sie z nimi nie dogadasz (usunięte przez administratora)

mmmm

czytam twój wpis [ koles72] i mówię ci , że tam się z nikim nie dogadasz już na pewno nie z ową - napiszę to z małej litery ; i.d. te pisma to pic na wodę przeciąganie w czsie i nabijanie licznika długu (usunięte przez administratora)

Yfo

Witam, chciałem się zapytać czy nadal odchodzi tylu pracowników z Fast Finance? Czy może sytuacja się ustabilizowała?

koles72

mam wam do zaplacenia 24000 i (usunięte przez administratora) nikim sie do gadac sie nie mozna zeby z odsetek zszedl mam 18500 nazbierane wiecej nie dam rady jest mozliwosc z kims to zalatwic?

anonim

a ludzie sami odchodzą, bo warunki sa kiepskie, czy ich zwalniają - jak tak to za co..? proszę o szczere odpowiedzi

gong

a jaką kasę oferuje Fast Finance na dzień dobry? można z tego wyżyć? w dzisiejszych czasach dużo kombinatorstwa jest niestety..

anonim

tak, aż tak źle jest? muszę mieć cokolwiek do wpisania w cv, nawet na miesiąc czy dwa, chyba tyle tam wytrzymam?

anonim

hej, nie wiecie może czy w Fast Finance przyjmują na staż? nawet może być bezpłatny, muszę jakoś zdobyć doświadczenie :)

z Wrocławia

Beznadzieja - jak przyjmujesz się do nich do pracy biurowej - to licz się z tym, że do Twoich obowiązków będzie należało ściganie dłużników. A więc wydzwanianie po sąsiadach , rodzinie i gdzie się tylko da. Stosuje się w tej firmie metody żenujące, aby zaspokoić FF. Szansy na rozwój zawodowy tam nie ma, ani na żaden awans. Jeżeli macie choć trochę godności dla siebie i innych ludzi - nie podejmujcie pracy w tym gnieździe zła. Zobaczcie sami na górze - jest info, że firma została oceniona ponad 70 razy - tylko gdzie te wpisy. Niestety wszystkie te prawdziwe czyli negatywne zostały usunięte. Ale widzę, że i tak pojawiają się nowe.

pani Wiosna

Zgadzam się w 100 %. Fatalne miejsce pracy, duża rotacja. Nie szanują pracowników i często także ich obrażają z bezczelnym uśmiechem na twarzy. Traktują ludzi przedmiotowo i bez skrupułów.

pan Zima

Firma fatalna, o ile firmą można to nazwać. Było już tu wiele negatywnych wpisów, ale widzę,(usunięte przez administratora) - bo prawda w oczy kole. Płaca, atmosfera w firmie bardzo kiepskie. Zresztą kto tam jeszcze pracuje to sam o tym dobrze wie, a kto zacznie tam pracować, to się szybko o tym przekona. Rotacja pracowników bardzo duża.

były pracownik

aktualizacja - Fast Finance rozliczyło sie ze mna tj. otrzymałem zwrot kosztów badań i pozostale kwoty.

do ew. pracowników windykacji terenowej

(usunięte przez administratora) Najeździcie się, natomiast prowizji nie ujrzycie.

Zostaw opinię o Fast Finance - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fast Finance