Amerplast Sp. z o.o.
3 164 6 1

Opinie o Amerplast Sp. z o.o.

Marta

W ostatnim czasie Wasze komentarze nieco odbiegają od głównego tematu tego wątku. Ponadto - niektóre z nich w sposób znaczący naruszają regulamin serwisu GoWork, z którym możecie się zapoznać pod tym adresem: https://www.gowork.pl/regulamin Jak już się z nim zapoznacie, to zachęcam Was do kulturalnej dyskusji na temat firmy Amerplast jako pracodawcy. A może ktoś z Was podpowie, czy w chwili obecnej planują tam rekrutację? Czekam z niecierpliwością na Wasze wpisy.

xxx
@Marta 17.01.2019 10:30

właśnie, trochę przeginacie, bądźmy milsi, mogliby nas wysztkich poblokować, a próbują dyskutować i odpowiadać na pytania, za to szacun

walenie w ...
@Marta 17.01.2019 10:30

Oczywiście że rekrutacja trwa i będzie dłuuuuugo trwać.A to dlatego że nikt przy zdrowych z zmysłach tu nie przyjdzie.Jeśli chodzi o kulturę to fakt czasem się zdarza mały wulgaryzm.Ale to efekt atmosfery w firmie którą wprowadza pracodawca.Mój post też został usunięty a był w nim link do strony z kodeksem pracy.I co Pani na to?.

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@walenie w ... 17.01.2019 17:04

Firma Amerplast nie usuwa żadnych postów, a jedynie moderuje te części, które w jakikolwiek sposób naruszają regulamin forum, to znaczy: zawierają wulgaryzmy lub personalia bądź pseudonimy pozwalające na identyfikację konkretnych osób. Swoją drogą Twój nick też jest co najmniej kontrowersyjny i proszę o jego zmianę, bo będziemy zmuszeni zablokować Twoje wpisy.

walenie w ...
@Amerplast Sp. z o.o. 18.01.2019 10:06

Moj wpis został zablokowany a był w nim link do strony z kodeksem pracy.A. Amerplast mógł taki udostępnić.Są równi i równiejsi?A co jest kontrowersyjnego w "walenie w..."?Każdy może wielokropek uzupełnić tym co przychodzi na myśl.Kontrowersyjne jest wasze podejście do pracownika czego efektem są wpisy na tej stronie.

TKR król L4

A co z BHP , jak podchodzi firma do pracy operatora samemu na dużych maszynach? Jest to zgodne z jakimiś zasadami? Warto się nad tym zastanowić.

Zestaw młodego stulejarza...

Ten pewnie ze sraczka poszedł na L4... Nie dziwię się... Sam zaraz wy...... na L4 i wywalone kule. C...a mi zrobicie i płacić takim musicie :*

Zenon

ile teraz wynosi podstawowa stawka początkującego operatora maszyn po podwyżce??

Dostałem sraczki

Uciekać od tej firmy! Ja za jakiś czas też planuje uciekać. Nie da się zarobić... Dzieci głodne chodzą i przestało mi wystarczać do 10. (usunięte przez administratora)z urlopami a dyrektorek nie daje kasy. Ludzie uciekajcie od tej epidemii ... !!!

Walenie w...

Ooooo a co to?Amerplast już nie odpisuję.Chyba temat nie odpowiada lub brak argumentów.

no i co?

Art. 162. Na wniosek pracownika urlop może być podzielony na części. W takim jednak przypadku co najmniej jedna część wypoczynku powinna trwać nie mniej niż 14 kolejnych dni kalendarzowych. Art. 163. § 1. Urlopy powinny być udzielane zgodnie z planem urlopów. Plan urlopów ustala pracodawca, biorąc pod uwagę wnioski pracowników i konieczność zapewnienia normalnego toku pracy. Planem urlopów nie obejmuje się części urlopu udzielanego pracownikowi zgodnie z art. 1672. § 11. Pracodawca nie ustala planu urlopów, jeżeli zakładowa organizacja związkowa wyraziła na to zgodę; dotyczy to także pracodawcy, u którego nie działa zakładowa organizacja związkowa. W takich przypadkach pracodawca ustala termin urlopu po porozumieniu z pracownikiem. Przepis § 1 zdanie drugie i trzecie stosuje się odpowiednio.

tak to wyglada
@no i co? 12.01.2019 12:10

Przychodzcie do pracy z grafiku gdzie ulop. Wystarczy ze nie podpiszecie wniosku i powiecie ze sie nie zgadzacie w tym terminie. Dobrze w kadrach złożyć niech podpisza na kopi dla Was ze wpłyneło Koniec i kropka

Co tu sie dzieje

Nie szanują pracowników a tych starszych fachowców to już woogole. Wprowadzili 5 brygad pozbawiajac ludzi nadgodzin ( niektorzy tylko dlatego tu pracowali, ale z tego co slychac juz nie dlugo). URLOPY. Jest plan urlopow w ktorym pracodawca zabiera ci uwaga 22 dni urlopu!!!!! Zostaje ci tylko 4 dni ktorych i tak nie dostaniesz bo sa oficjalnie wstrzymane. Ale nawet jakby nie byly to i tak uslyszysz nie ma ludzi. Pozostaje ci na zadanie! ALE..... ty dopiero schody... Bierzesz na żadanie to masz po dodadku 10% od podstawy minus premia za frekwencje minus ew. bonus. Czyli l4 bedzie na porzodku dziennym. Drogi zarzadzie Amerplast. Czemu idziecie z ludzmi na udry? Wez puknijcie sie w czola. W jakiej firmie sa wymyslane podobne glupoty!! Kolejny przyklad to noszenie rekawiczek i okularow cale 12 godzin. Tego co to wymyslil zapraszamy na hale produkcyjna w okresie letnim. ( rozumiem ze przy wykonywaniu czynnosci przy rozpuszczalnikach i tp.) i zobaczy jak to jest fajnie jak pot z czola splywa do oczu. Ogarnijcie sie wkoncu i zacznijcie myslec i sluchac ludzi bo wieksosc nie chce zmieniac pracy ale poki co wiekszosc szuka. A robioc cos takiego z urlopami to nie powstrzymacie fali l4. I teraz napisze jak to jest postrzegane. " jak mam wziac na żadanie to wole juz l4 i przynajmniej odpoczne 2 tyg czy tam tydzien od tego...." Amerplast - wezcie na prawde bo atmosfera jest tragiczna.

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Co tu sie dzieje 08.01.2019 09:58

Od 1 stycznia 2019 roku został wdrożony nowy system produkcyjny, który ma na celu zwiększenie poziomu satysfakcji naszych Klientów (terminowość dostaw) jak i poprawić komfort pracy pracowników Amerplast. Główne założenia systemu to większe moce produkcyjne, a jednocześnie 20% mniejszy wymiar czasu pracy dla pracownika produkcji (średnio 11 dni roboczych w miesiącu). W celu zapewnienia przewidywalności produkcji, został wdrożony plan urlopów który zgodnie z wymogiem prawnym, uwzględnia 22 dni urlopu (dla pracowników którzy posiadają wymiar 26 dni urlopu). Kolejną zaletą planu urlopów jest możliwość wykorzystania urlopu dwutygodniowego w okresie wakacyjnym, wcześniej okres ten przypadał od maja do września włącznie. W sytuacjach nagłych pracownik wciąż ma do dyspozycji 4 dni urlopu wypoczynkowego, urlop okolicznościowy, opiekę na dziecko itp. Takie rozwiązanie daje pewną elastyczność pracownikowi (bez utraty dodatku 10%) wraz z zapewnieniem terminowości dostaw. Mając na uwadze zachowanie konkurencyjności na rynku dostawców opakowań, naszym celem jest minimalizacja ilości nadgodzin (zwiększone koszty produkcji), równolegle została wdrożona nowa polityka wynagrodzeń. Odnośnie bezpieczeństwa pracy, zdecydowaliśmy że okulary ochronne będą używane jako obowiązkowy środek ochrony indywidualnej, rękawice tylko do pracy z ostrymi elementami.

Co tu sie dzieje
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

A jak ludzie maja dostac ten urlop wypoczynkowy ktory zostaje skoro idac do kierownika zmiany slyszymy nie ma takiej opcji, chyba zartujesz, nie ma ludzi, bierz na zadanie? Prosze nie wypisywac glupot tylko przypatrzec sie co sie dzieje na produkcji i slychac ludzi

Niezadowolony
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

Wcześniej miałem możliwość zarobić pieniądze na nadgodzinach , teraz ich nie ma. Fajnie że mam więcej czasu wolnego dla rodziny ale niestety pensja pomimo proponowanej podwyżki wynagrodzenia idzie mocno w dól A jak wiadomo powietrzem dzieci nie nakarmie ???? trochę to śmieszne podwyżka którą daje obniżkę wynagrodzenia.

Shs
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

Kochany Pracodawco! Mam rocznicę ślubu w lutym i w grafiku dzień pracujący...usłysze że urlopu nie dostane bo nie ma takiej możliwości,. .jaja jakieś. W marcu 30lecie Teściów i też w pracy...to nie są zdarzenia nagłe i nie będę wykorzystać urlopu na żądanie tylko wpisze zwykły urlop. Poproszę również aby kierownik się podpisał na złożonym wnioskiem...jesli nie będzie chciał wyśle listem poleconym za potwierdzeniem odbioru! Na całe szczęście niebawem zawita POP.

Fizol
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

Okulary ochronne jako obowiązkowy środek ochrony - ok, ale przed czym? Ile mamy zarejestrowanych wypadków w których możemy mówić o braku zastosowania okularów ochronnych? Firma chce dobrze dla pracownika bez konsultacji z pracownikami? "Nie chcemy zarządzać firmą zza biurka, wyjdziemy do ludzi i damy im wszystko czego potrzebują do pracy, aby mogli realizować założenia", "za pół roku wszystkim będzie żyło się lepiej". Takie słowa usłyszał każdy pracownik. I co? Zakaz nadgodzin, zabranie pracownikowi prawa do urlopu, kontrola pracowników na zwolnieniach L4 przez Panią Kaję - tak buduje się atmosferę? Co z zasadą wzajemnego zaufania?

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Fizol 08.01.2019 13:12

Czy uważasz, że wskazówką do noszenia okularów byłaby utrata oka przez kogoś, czy lepiej temu zapobiec? Czym innym jest skaleczenie palca jeśli ktoś nie założy rękawic przeciwskaleczeniowych, a czym innym uszkodzenie oka. Myślę, że bezpieczeństwo nie powinno podlegać konsultacjom, jeśli takie są wskazania inspektorów BHP. Firma nie zabiera pracownikom prawa do urlopu. Jeśli pracownik pracuje w miesiącu średnio 11 dni lub nocy, to z założenia ma 19 - 20 dni wolnego. Jest to czas między innymi na odpoczynek. Rozmowy z pracownikami powracającymi ze zwolnień wykazały, że często były one przyczyną przemęczenia, braku wolnego czasu. W takim modelu pracy chyba nikt nie powinien narzekać. W poprzednich latach pracownicy skarżyli się, że nie mają kiedy wykorzystać urlopu. Teraz wszystkim dana jest taka możliwość. Zarządzanie absencją chorobową pracowników nie jest po to, żeby budować złą atmosferę, wręcz przeciwnie. Chcemy mieć pewność, że pracownicy wykorzystują zwolnienie lekarskie zgodnie z jego przeznaczeniem, a więc do poprawy stanu zdrowia, a nie np. prowadzenia dodatkowej działalności zarobkowej, czy prowadzenia w tym czasie remontu domu. To nie jest w porządku w stosunku do jego kolegów, którzy w tym czasie mają zdecydowanie więcej pracy. Zasada wzajemnego zaufania najwyraźniej nie u wszystkich oznacza to samo.

Niezadowolony
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 13:38

Wszystko ok , każdy się zgodzi że mamy więcej czasu dla siebie tylko dlaczego spada wynagrodzenie? Tego nie mogę zrozumieć. Dostajemy podwyzke wynagrodzenia żeby zarabia mniej. I dlaczego są kasowane posty?

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Fizol 08.01.2019 13:12

Stwierdzone nieprzestrzeganie używania okularów ochronnych do prac tego wymagających tj. używanie niebezpiecznych substancji ciekłych jak i sprężonego powietrza, zużywanie płynu do płukania tzw. oczomyjki, wskazują na realne zagrożenie wypadkiem.

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Shs 08.01.2019 12:27

Przypominam że pracodawca wydaje ostateczną zgodę na wykorzystanie urlopu wypoczynkowego. Każdy wniosek rozważany jest indywidualnie, istnieje też możliwość zamiany z innym pracownikiem i uzyskanie w ten sposób dnia wolnego. Grafik został przygotowany na cały rok, właśnie po to żeby była możliwość wcześniejszej reakcji.

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony 08.01.2019 14:00

Kwestia otrzymywania wynagrodzenia jest indywidualna, część osób otrzymuje większe wynagrodzenie, część mniejsze (w przypadku niektórych osób które miały wypracowany systematyczny limit nadgodzin). Obowiązkiem pracodawcy jest unikanie nadgodzin i jest on tego zobowiązany prawnie. Jeżeli obecny system pracy generuje nadgodziny powinien być zmieniony, nadgodziny nie mogą być zaplanowane czy z góry przewidziane (kodeks pracy). Dlatego też wykonywane są odpowiednie kroki w tym kierunku. Posty są publikowane, jedynie te łamiące regulamin będą usuwane.

Niezadowolony
@Niezadowolony 08.01.2019 14:00

Z postami wszystko ok. Coś u mnie się zawiesiło.

Kuzyn Job
@Co tu sie dzieje 08.01.2019 09:58

(usunięte przez administratora) od jutro masz sobie wybrać zmianę i latasz na 5 brygadach. Ludzie walczcie ... Niech poczują go w rękach...

walenie w ...
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

Poproszę o podstawę prawną w której jest napisane że pracodawca wyznacza 22 dni urlopu!!!Ma prawo do wyznaczenia 14 dni ciągłego urlopu które nakazuje prawo.Pracownik decyduje o swoim urlopie.Oczywiscie pracodawca ma prawo do odmowy ale tylko w okreslonych przypadkach.

Pawulon
@walenie w ... 09.01.2019 08:21

Czekamy na odpowiedź

walenie w ...
@Amerplast Sp. z o.o. 09.01.2019 11:52

Art.162.Nikt nie składał takiego wniosku a napewno nie ja.Pracodawca nie może bez zgody pracownika podzielić urlopu. (usunięte przez administratora)

walenie w ...
@Amerplast Sp. z o.o. 09.01.2019 11:52

A to ciekawe dodałem wpis z linkiem do strony i wpisu brak...

oj Dana
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 13:38

Nie mogę się już doczekać kiedy pani która kontroluje te zwolnienia zapuka do mnie zobaczymy czy pani działa zgodnie z prawem czy może wypytywać o powody zwolnienia itp.,czy zakład ma prawo szastać danymi osobom trzecim na prawo lewo bez zgody pracownika.

Dana Dana
@oj Dana 09.01.2019 21:46

Same cwaniaki :D każdy sie zwalnia, wszedzie lepiej, tu tak zle a nadal 99% zalogi pracuje i papieru nie rzucila. Ty tez cwaniaku podczas kontroli grzecznie powiesz co ci niby jest i numer buta podasz jeszcze zeby tylko cie nie wyrzucili z dysciplinarką.

Waski
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:10

Praca w ruchu ciągłym tak samo jak policja, służba zdrowia, straż pożarna.... Możemy zapomnieć o majówce i innych świętach... Klepanie torebek wazniejsze od ludzi... Póki co wolne Boże Narodzenie i Wielkanoc no i 1 listopada... Ale kto wie co bedzie po roku... Brawo wy... A z tymi podwyzkami to czysta kpina...

roman
@Co tu sie dzieje 08.01.2019 09:58

usuwaja niewygodne imiona i posty...jestesmy na prawie pamietajcie!

Dragon
@Niezadowolony 08.01.2019 14:00

Właśnie cenzura... Kasuja posty

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Forumowicze,
 
Nastał Nowy Rok, każdy z nas powziął jakieś postanowienia. W Nowym Roku chcielibyśmy Wam życzyć samych sukcesów, nie tylko zawodowych. Dużo pogody ducha, pozytywnych emocji i uśmiechu na twarzy. Również firma Amerplast podjęła decyzję o przyłączeniu się do dyskusji, którą prowadzicie na łamach tego forum. Do tej pory z uwagą przyglądaliśmy się Waszym komentarzom. Od dzisiaj postaramy się aktywnie w tej dyskusji uczestniczyć. Wszystkie Wasze opinie są dla nas cenne.
 
Zachęcamy zatem do aktywności, pamiętając jednak, że wszystkich nas obowiązuje regulamin, który nie zezwala na używanie obraźliwych słów w stosunku do kogokolwiek. Niech to będzie dyskusja merytoryczna dotycząca konkretnych problemów do rozwiązania, jak i naszych sukcesów czy mocnych stron firmy Amerplast. Postaramy się na bieżąco reagować na Wasze wpisy, również po to, aby osoby spoza firmy, które śledzą to co się u nas dzieje, miały bieżące informacje na temat bezpieczeństwa pracy, warunków pracy, toczących się rekrutacji i planów na przyszłość.
 
W zakładkach na stronie znajdziecie informacje o firmie, nowościach, a także o aktualnie toczących się rekrutacjach.
 
Zapraszamy do dyskusji J
   
treee

I wzajemnie. Oby ten rok był dobry i dla was i dla nas.

Fizol

Może jakieś wnioski z obserwacji?Na pewno ucieszył by nas taki wpis.

rybia ość

witam serdecznie! Kiedy będzie odnowienie maszyny Fiszer? Ciężko mi się pracuje na tym złomie!

biurol
@Fizol 07.01.2019 20:03

Chyba takie jak wszyscy czytający - to nie jest miejsce do załatwiania osobistych porachunków. Dorośli ludzie potrafią sobie powiedzieć w oczy, a inni piorą jakieś brudy na forum.

Menel king

Ty mi powiedz co z urlopami?(usunięte przez administratora)całą firmę a i tak Wam mało. Obym dożył chwili gdzie ta firma upadnie lub zacznie żyć z Ukrainą.

Fizol
@biurol 08.01.2019 07:49

Brak szacunku dla pracownika i olewanie zdania człowieka.To nie jest "osobisty porachunek".Wiadomo że są też kierowane tzw prywaty na tym forum.Mi chodzi o odpowiedzi na zarzuty kierowane do firmy.

Fizol
@biurol 08.01.2019 07:49

Masz racje. Nie jest to miejsce do osobistych porachunków. Jestem za. Kiedy "biurole" staną w jednym rzędzie z pracownikiem produkcji i zawalczą o wspólne dobro naszej firmy. #mikeexit

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Fizol 08.01.2019 13:19

Co masz na myśli pisząc o wspólnym dobru ? Jakie zmiany proponujesz w celu usprawnienia naszej organizacji ?

#mikeexit
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 13:57

Jakie zmiany? Takie które dadzą dobry efekt dla pracodawcy i pracownika. Tym czasem firma chce wykazać niskie koszty, a wysokie zyski żeby "zaspokoić" (usunięte przez administratora), który po trupach ale musi mieć dobry wynik finansowy bo za to płaci mu kolosalne pieniądze. Tylko czemu odbywa się to kosztem pracownika? Czy firma robi przygotowania do zmiany właściciela?

Dragon
@#mikeexit 08.01.2019 16:04

Popieram

MozeCV

A ja mam pytanie takie pytanie, jako osoba rozważając złożenie CV, przykładowo łamie nogę, i ląduje na L4 przed terminem urlopu wyznaczonym przez firmę, to z jakiego powodu miał bym tracić te dni z puli urlopowej? Dwa, z tego co czytam mówicie ludzią, macie dość dużo wolnego, to nie płaczcie o urlop, jak wam potrzeba możecie się zamienić, ale ja jako nową osoba nie mająca obycia w firmie nie mógłbym sobie na to pozwolić dopiero po zaznajomieniu się z ludźmi bo nie sądzę że ktoś chciał by odwalać robotę za obcego kolesia żeby mógł przykładowo zabrać psa na szczepienie, skoro tak bardzo zależy na tym pracodawcy, czy liderzy bądź kierownicy nie mogli by wykazać się dobrą wolą i zadzwonić albo chociaż napisać SMS do ludzi którzy mogli by zamienić się ze mną? Kolejna kwestia, która widzę to duże niezadowolenie ludzi, wiem że wiele osób boi się mówić wprost swoim przełożonym co myśli ale nie lepiej było by normalnie wyjść do ludzi i zapytać z tego co wiem nie jest to zakład zatrudniający jakieś ogromne ilości ludzi ? Patrząc obiektywnie rozmowa w cztery oczy na pewno jest skuteczniejsza niż czytanie ton frustracji wylewanej na forum.

szkoda
@rybia ość 08.01.2019 07:01

nic juz nie bedzie! masowa produkcja,ograniczenie do maxa kosztów (usunięte przez administratora)musi sie wykazac i zarobic .Zero rozwoju produktu myslenia przyszlosciowego,inwestycji. wielka szkoda ze (usunięte przez administratora)przekroczyl prog tej firmy

Ozi

Słyszałem że firma dysponuje całym urlopem pracownika , czy to prawda?

Czes
@Ozi 08.01.2019 09:37

Prawda i nawet robią to pod szyldem prawa

Czes
@Ozi 08.01.2019 09:37

Prawda dostajesz urlop w dzień wolny od pracy

Amerplast Sp. z o.o.
pracodawca
@Czes 08.01.2019 10:08

Od roku 2019 został ustanowiony i wdrożony plan urlopów zgodnie z obowiązującym prawem.

Fizol
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:11

W porozumieniu z kim został ustalony ten plan? Z pracownikami? Czy to prawda ze pracownik musi wypisać wniosek urlopowy w dzień wolny od pracy? Firma rozdysponowała 22 dni urlopu pracownika z 26. Do dyspozycji pozostawia mu 4 dni na własne potrzeby - brawo.

Niezadowolony
@Fizol 08.01.2019 12:46

Nawet nie na własne potrzeby bo jak chcesz wziąć urlop to nie możesz. Tylko na żądanie co wiąże się z utraceniem dodatków i bonusów.

jan kowalski
@Amerplast Sp. z o.o. 08.01.2019 11:11

Drogi pracodawco... uprzejmie informuje, że zgodnie z art.163 KP plan urlopów ustalany jest m.in. w porozumieniu z pracownikiem. Urlop udzielany jest na pisemny wniosek pracownika. Ze mną (pracownikiem) nikt takiego planu nie ustalał i nie akceptuje wypisywania urlopu wtedy kiedy tego nie potrzebuje. Z tego co mi wiadomo plan urlopów jest AKCEPTOWANY przez pracodawce jak i pracownika

Czes
@Ozi 08.01.2019 09:37

Tak więc ozi zastanów się jeśli chcesz tu robić i mieć 4 dni na żądanie

#mikeexit

Czy pracownik który pracuje w strefie ex (zagrożenia wybuchem) może odmówić pracy bez pomocnika? Czy można mówić o zapobieganiu zagrożenia, kiedy karze ludziom się pracować bez pomocników na dużych maszynach? Co musi się wydarzyć żeby ktoś zrozumiał? Wracając do tematu okularów: Zagrożenie uszkodzenia oka na produkcji jest tak samo duże jak w biurze, więc proponuję okulary dla pracowników biurowych. W firmie jest zakaz udzielania urlopów w styczniu (nawet zaległych).

Czes

Pamiętaj pracowniku nowy, nim wskoczysz do Amerplastowej wody, Urlop zabiorą nadgodzin nie dadzą, Tak Cię nagrodza twa ciężka pracą. Tak więc zastanów się pracowniku nowy, nim wskoczysz do tej wody.

Byly pracownik

Jak pracowalem tam to poznalem takie zaklamane osoby jak TKR pseudo drukarz - wlazidupa, Fish - człowiek z arbuzami pod pachami - kazdemu (usunięte przez administratora) obrabia, stolarz-farmazoniarz ale on rzadko bywa w pracy, wylupek to głupek, lysy obsraniec i reszta. Uważajcie na nich... poza tym idzie pracowac

wygłupek
@Byly pracownik 03.01.2019 14:59

ale kto idzie pracowac i gdzie????

Fizol
@Byly pracownik 03.01.2019 14:59

"i reszta"chyba tym stwierdzeniem określiłeś siebie.Czyli osobę na którą brakuje wulgarnych epitetów.Wszyscy be,tylko Ty cacy.Żal mi Ciebie człowieczku...

Czesio

A galerety kurczaki inspektorzy są z Żyrardowa??

Marta
@Czesio 03.01.2019 20:04

Twój komentarz ma raczej niewiele wspólnego z głównym tematem tego wątku. Ponadto zdaje się on obrażać inne osoby, co nie jest zgodne z regulaminem GoWork. Dlatego proszę, żebyś w tym momencie się z nim zapoznał: https://www.gowork.pl/regulamin Jeśli jesteś zatrudniony w Amerplast, to najlepiej byłoby, jakbyś w sposób kulturalny opisał Nam tego pracodawcę. Oferuje swoim pracownikom jakieś ciekawe benefity pozapłacowe?

Loko

Sprzedawczyki, ped.ały i fauszywe men.dy z Żyrardowa to 80% załogi produkcji i to oni psują klimat w tej firmie. Nie ma sensu iść tu do pracy, więc omijajcie tych degeneratów z daleka.

Psik

Ta firma to sama żałosna, fauszywa i pedalska załoga z Żyrardowa! No 80%! Omijajcie ją ludzie jak możecie!

Marta
@Psik 26.12.2018 18:26

Myślę, że jakbyś znał zasady, spisane w regulaminie GoWork, to wiedziałbyś, iż na forum nie wolno używać tak wulgarnego słownictwa. Proszę, abyś zapoznał się z nim w tym momencie: https://www.gowork.pl/regulamin Rozumiem, że akurat Ty masz niezbyt dobre doświadczenia z firmą Amerplast, ale to jeszcze nie oznacza, iż inni będą mieli takie same. A więc podpowiesz, czy już w styczniu planują tam przyjęcie nowych pracowników?

nowy

Witam mam pytanie jakie pieniądze można zarobić na stanowisku operatora wózka widłowego ? Polecacie firme na ta chwile ?

Shs
@nowy 18.12.2018 17:59

Tyle co drukarza

Wąski
@nowy 18.12.2018 17:59

3000 - 4000 brutto oczywiści 4000 z kompletem nadgodzin i bonusami z tym że bonusy są raz na 3 miesiace. Musisz się też przygotować na to że będziesz miał na głowie masę obowiązków bo to nie jest typową praca tylko na magazynie no i praca po 12 h. Jeśli nie masz innej roboty to możesz spróbować... jeśli jesteś masochista...

Szeroki
@Wąski 19.12.2018 16:27

Wąski pogrążasz się... 4000 to podstawa brutto. Chyba miałes na myśli netto. Bonus jest co miesiąc praktycznie taki sam.

Waski
@Szeroki 20.12.2018 00:19

Oczywiście że netto. Brutto to możesz mieć i 6000 tylko co z tego skoro tych pieniędzy nie zobaczysz na koncie.... kłania się czytanie ze zrozumieniem... a co do bonusa to jak wiesz szykują się zmiany i to na gorsze...

Marta
@Waski 20.12.2018 15:44

Jak długo pracujesz już w firmie Amerplast? Dosyć szczegółowo opisałeś Nam to, jak mnie więcej wygląda w niej system wynagradzania pracowników. I dlatego teraz z chęcią poznalibyśmy i inne aspekty, związane z warunkami pracy we wspomnianym powyżej przedsiębiorstwie. Zdradź Nam na przykład, czy wszyscy jego pracownicy pracują w oparciu o stabilny rodzaj umowy?

Wargas

Haha... TKR płacze... źródełko się skończyło... zabrali bladego skomlał... teraz klęska w radzie... buhahah nie płacz moze za 4 lata sie uda kasztanie

hhh
@Wargas 23.12.2018 04:12

zabrali wszystko za jego kadencji.......

Fizol
@Wargas 23.12.2018 04:12

Ojojoj to straszne...A miało być tak pięknie.Koniec pupilkowania i uprzemego donoszenia,pseudo kolega.A w radzie nawet dobrego wrażenia nie robił.

Obserwator

Widzita mordeczki najwięcej łapek w górę ma nasz kolega nemo przoduje podpier.......m. Ja mam narazie spokuj A Wy biedaczki z jego zmiany.?

Lara Croft vel Angela
@Obserwator 06.12.2018 21:08

A to co, Ty nie podpie...alasz już? Masz spokój to odpocznij i puknij baranka, a później się w łeb. Chłopaki od Ciebie ze zmiany mówią ze jesteś rozwalony. Buhaaa

Dragon
@Obserwator 06.12.2018 21:08

Dokladnie, uważajcie nowi pracownicy Kolega nemek jest jak pierdziałek Uwazajcie

Kanalien
@Dragon 10.12.2018 09:44

To już się robi nudne... spadać ped.ały

Khj
@Obserwator 06.12.2018 21:08

Kanalia brakuje Cię Ty jako jedyny porządny kiero, nikogo nie wkurwiales oczywiście tylko na nocce. Ciebie nikt nie budził, Ty nikogo nie męczyłes...ciekawe co się z Tobą dzieje przychlascie

Alf

Brawo nemek.. Jesteś gwiazdą

Marta
@Alf 16.12.2018 19:01

Nie do końca jasna pozostaje motywacja Twojego wpisu. Tak, czy inaczej - na forum publicznym nie używamy żadnych danych personalnych, w tym także pseudonimów. Możesz o tym przeczytać w regulaminie GoWork: https://www.gowork.pl/regulamin Może powiesz Nam, czy firma Amerplast jest skłonna do zatrudniania osób, które dopiero nabywają swoje pierwsze doświadczenia zawodowe?

Amerkaszanka

A ten nadmuchaniec madrala alias ustawiacz dalej pracuje?

Marta
@Amerkaszanka 05.12.2018 20:43

Nieco odbiegasz od głównego tematu niniejszego wątku, tj. od opiniowania warunków, a także specyfiki pracy w firmie Amerplast. Ponadto naruszasz regulamin serwisu, z którego możemy wyczytać, iż nie wolno tu nikogo obrażać: https://www.gowork.pl/regulamin Ale może wiesz, czy osoby bez żadnego doświadczenia mają szansę na dostanie tam pracy? Proszę Cię o rzetelną odpowiedź.

#
@Marta 08.12.2018 13:42

Amerplast proponuje pracę 6 dni w tygodniu po 8 godzin i 20 minut i wynagrodzenie jak u niemieckiego nastolatka kieszonkowe.

huh
@# 09.12.2018 14:04

zabawne

Byly

Jak tam wyniki

Dno

Jak można tam pracować i traktować ta fime poważnie jak 70% wpisów to chore zawistne teksty żal czytać, to ludzie tworzą firmę dno totalne.

Japan

Tak gadaliscie i co Kanalien juz prowadzi swoja dzialnosc zajmuje sie masowym zapladnianiem kaczorow na plantacji arbuzow

Kanalien
@Japan 01.12.2018 15:57

Jeszcze te kaczory będą ciebie zapladnialy mordeczko. Niebawem!

Strazak

Ludzie sie zmieniaja, system sie zmienia a grubas z planowania dalej pracuje

Pracownik firmy

I takim o to sposobem po wejściu 8 godzin większość załogi pójdzie do kierownika z pismem zegnajacym amerplast... Szkoda słów firma ma za nic pracowników

Amermen
@Pracownik firmy 21.11.2018 12:55

Od zawsze mają pracownika w(usunięte przez administratora) Wystarczy spojrzeć jak traktują pracownika który robi 10 lat... Dostaje albo scyzoryk żeby się pociąć, albo walizkę żebyś miał się w co spakować... Wstyd tam pracować...

Pracownik firmy
@Amermen 21.11.2018 13:23

Pozostaje zrobić to samo mieć w (usunięte przez administratora) cała górę i zarząd i podziękować za współpracę NIE MOŻEMY DAĆ Z SIEBIE ROBIĆ NIEWOLNIKÓW

Freeware
@Pracownik firmy 21.11.2018 12:55

Nikt nie pójdzie z papierem. No może 3-4 osoby. Reszta będzie dalej pracować.

amerexit
@Freeware 24.11.2018 11:32

Nikt nie pójdzie?,juz sie pare osób zwolnilo.

Zenia
@amerexit 26.11.2018 23:49

Kto?

Były
@Zenia 28.11.2018 14:33

A między innymi moja skromna osoba.

Gienio

Brawo brawo Cały druk ....

Wąski
@Gienio 30.11.2018 19:34

Ale co cały druk?

Marta
@Gienio 30.11.2018 19:34

Zupełnie nie jest jasne to, do czego właściwie odnosi się Twój komentarz. Jedno jest pewno - w takiej postaci nie przyczyni się do pomocy osobom, które szukają tu merytorycznych opinii o Amerplast. Jesteś obecnym, czy byłym pracownikiem wyżej wspomnianej firmy. Bardzo Cię proszę o rzetelną odpowiedź.

Nemo

Nemek bohaterem !!!!

pracownik doskonaly
@Nemo 21.11.2018 06:14

A co z owy kokos sprzedał!!!???czy wszedł rudemu w D....ę? A można było jeszcze głębiej.????

Marta
@Nemo 21.11.2018 06:14

Zupełnie niejasna jest motywacja Twojego wpisu. Jak wnioskuję - jesteś zatrudniony w Amerplast, a w związku z tym powinieneś skupić się raczej na przedstawianiu Nam warunków, jakie oferują tam swoim pracownikom. Czy firma zapewnia Wam pełny dostęp do pakietu socjalnego?

Zenia
@Nemo 21.11.2018 06:14

Czego?chyba kapowania Kapus nr1 w firmie

Sw Mikolaj
@Zenia 28.11.2018 20:49

Pracownik doskonaly Zenia Lamusy... jak macie jakis problem do niego to idz mu to powiedz a jak nie masz odwagi to zamknij ryj bo firma ma inne problemy na ktore nawet nie umiesz sie wypowiedziec c...lu.

UCHO PREZESA

Ludzie nie potraficie tego ogarnac ze zaloga kategorycznie nie chce zmian po 8h.Z niewolnika nie ma pracownika

Były

Widzę że Amercyrk rozkwita.Jak to dobrze że"postanowiłem kontynuować karierę"u innego pracodawcy.Nie dajcie się bo zrobią z was bydło które nie ma nic do powiedzenia.Pracownicy na produkcji zarabiają na firmę a nie białe fartuszki.Bez takich bladych firma pracuje ale bez drukarzy,operatorów maszyn i innych pracowników już nie będzie. Pozdrowienia dla druku.

Zostaw opinię o Amerplast Sp. z o.o. - Grodzisk Mazowiecki

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amerplast Sp. z o.o.