Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Grodzisk Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 141 ocen.

Opinie o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Roe

Idą w dobrym kierunku.

oracle

Zastanawiam się jak jest z przerwami o której można iść zjeść, czy są jasno określone godziny znane wszystkim? Jaka jest forma? chodzi o kształt informacji. A może gdzieś jest adnotacja w tym zakresie. Jak to wyglądało wcześniej i jak wygląda dzisiaj? Myślę, że warto przypomnieć sprawy organizacyjne ,zwłaszcza punkt w którym omawiane są przerwy a po przepracowaniu jednej godziny przy monitorze należy się jeszcze dodatkowe 5 minut z każdą godziną czy zniesiony jest taki zapis, a i czy sumują się jak to wygląda w praktyce.

PATRYK

No i jak dla mnie troche toksyczne środowisko pracy brak kultury pracy i ergonomi pracy.

PATRYK

A tą jałmużne w dupek sobie wsadzić możesz Polityka prywatności o zasadach wynagrodzenia.

PATRYK

Spory chałas .

PATRYK

Nie polecam tam pracować .

Marta

@były pracownik dzięki za odpowiedź. Czyli pracownicy mają za dużo nałożonych obowiązków. A czy nie ma szans rozmowy z szefem, żeby jakoś to zmniejszyć? Wprowadzić jakiś inny system pracy? To istotne dla osób myślących o pracy w Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.).

były pracownik

Dobra organizacja pracy. Nie usiądziesz nawet na chwile. "Góra" to dobrej klasy fachowcy, którzy wiedzą jak zrobić by po kilku miesiącach mieć dość bez względu na wysokość wynagrodzenia i obecność innych dodatków. Jak masz nóż na gardle to pracuj, ale szukaj normalnej roboty.

Marta

@Pracownik kołchozu są one zawarte w mojej wcześniejszej wypowiedzi. Czy mógłbyś odpowiedzieć na tamte pytania? No i uprzedzam, że tworzenie takich nicków to po części również łamanie regulaminu forum.

Pracownik kołchozu
@Marta 25.09.2017 11:47
@Pracownik kołchozu są one zawarte w mojej wcześniejszej wypowiedzi. Czy mógłbyś odpowiedzieć na tamte pytania? No i uprzedzam,...

Jeśli mój nick lub tekst byłby niezgodny z regulaminem zapewne administrator strony usunął by treść.Jeśli chodzi o Twoje pytania to co do postu o nadgodzinach.Dotyczy on pracowników z Ukrainy.My niestety żeby zarobić adekwatne pieniadze do wymagań firmy też musimy robić limity godzinowe.Jeżeli ktoś stara się o podwyżkę spotyka sie z odmową.Argumentem kadry kierowniczej jest brak budżetu,firma jest pod kreską lub na skraju opłacalności.Co oczywiście jest nie prawdą,wiem bo rozmawiałem z pracownikami biura.Została stworzona pula pieniędzy dla pracowników produkcji którzy będą chcieli sie zwolnić.Zapewne wtedy z ust kierownika usłyszymy ze jak sie nie zwolnisz to dostaniesz jakieś pieniądze.To jest kilka przykładów jakie jest podejscie do pracownika.Czy mój wpis jest satysfakcjonujący?

Marta

@Pracownik kołchozu mimo wszystko nie są satysfakcjonujące te wypowiedzi i dla osób, które szukają pracy pewnie potrzebują więcej konkretów, a ja chce im tylko pomóc zadając szczegółowe pytania odnośnie firmy Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.). Zatem czy ktoś by chciał jeszcze coś dodać?

Pracownik kołchozu
@Marta 11.09.2017 13:43
@Pracownik kołchozu mimo wszystko nie są satysfakcjonujące te wypowiedzi i dla osób, które szukają pracy pewnie potrzebują więc...

To prosimy o szczegółowe pytania.Opinie pracowników są krytyczne i w 90% prawdziwe.Niestety firma zapomniała że zatrudnia ludzi a nie maszyny.

Marta

Czy mógłbyś @ArtQwa opisać dlaczego nie polecasz firmy Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)? Podając takie informacje należałoby opisać konkretne sytuacje przemawiające za takim stwierdzeniem. Czy chodziło tylko o nadgodzin? Forum musi służyć wymianie rzetelnych informacji, a żeby takie były należy podać argumenty.

Pracownik kołchozu
@Marta 08.08.2017 11:08
Czy mógłbyś @ArtQwa opisać dlaczego nie polecasz firmy Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)? Podając takie...

Wystarczy przeczytać wcześniejsze opinie.

gmrek

jest jakiś dodatek za prace przy rozpuszczalnikach szkodliwy czy cos takiego ??

Murzyn z obozu pracy

Jest tak fajnie że niedługo będą zatrudniać banderowców hahhahah

Quady
@Murzyn z obozu pracy 31.05.2017 16:48
Jest tak fajnie że niedługo będą zatrudniać banderowców hahhahah

Decyzja o zniesieniu wiz dla Ukraińców wstrząśnie naszym rynkiem pracy, gdyż już w czerwcu będą mogli wjechać do pierwszych krajów wspólnoty. Zacznie się ostra rywalizacja między naszymi legalnymi ofertami pracy, a dużo lepiej płatnymi możliwościami zatrudnienia w szarej strefie w UE. Bo czy nam się to podoba, czy nie ona również w Unii istnieje. Niestety w bezpośrednim starciu na pieniądze jesteśmy tu bez szans. Jesteśmy ciągle dla nich atrakcyjni, bo w Polsce mogą zarobić nawet 5 razy więcej niż u siebie. Rzecz jednak w tym, że w Niemczech mogą zarobić 4 razy wiècej niž w Polsce. Tymczasem sytuacja na rynku pracy jest bardzo zła. Jak wynika z raportu obecnie już 41 proc. pracodawców w Polsce nie może znaleźć pracowników. Ten wskaźnik jest u nas wyższy niż średnia światowa i znacznie wyższy niż jeszcze dwa lata temu. Trudno sobie jest nawet wyobrazić co by było, gdyby nie ponad milion Ukraińców pracujących w Polsce. Mało tego. Potrzeby są jeszcze większe, bo według szacunków NBP do 2050 r. aby utrzymać obecny poziom zatrudnienia będziemy potrzebowali aż 5.3 mln imigrantów. Najsilniej będziemy konkurować z Niemcami gdzie, jak teraz się szacuje, jest nawet do miliona wakatów w gospodarce. Przez to mogą się nawet nie specjalnie bronić przed zalewem nielegalnych pracowników. Sytuacja jest na tyle trudna, że mogą przymknąć na to oko. Problemów dla naszych firm spodziewa się również ekspert rynku pracy. Nasi pracodawcy napewno spotykają się teraz z konkurencją innych rynków. W ocenie eksperta problem może pojawić się już w czerwcu, kiedy według pierwszych informacji wizy dla Ukraińców w niektórych krajach mogą zostać zniesione. Warto zauważyć, że to może być trudny czas na naszym rynku pracy, bo zaczynają się prace sezonowe. Zatem dość szybko okaże się, na ile jesteśmy w stanie konkurować o ukraińskich pracowników np. z Niemcami nie tylko z tym krajem będziemy walczyć o ręce do pracy. Nie tylko u naszych zachodnich sąsiadów jest niski poziom bezrobocia i dużo wakatów w firmach. Podobnie jest w Holandii. W prawdzie to nie duży rynek, ale z dużą liczbą miejsc pracy w ogrodnictwie i sadownictwie, gdzie też spory udział ma szara strefa. Nie zapominajmy również o Czeskich pracodawcach, którzy w poszukiwaniu nowych kadr są w stanie już teraz przebijać oferty firm. Oni też czekają na Ukraińców. Podobnie jest z gospodarką Węgier. Tam też bezrobocie jest na niskim poziomie, a coraz częściej pojawiają się głosy o konieczności wprowadzenia regulacji legalnego zatrudnienia Ukraińców. W innych krajach też kuszą naszych wschodnich sąsiadów. Francuzi, ale i Niemcy, z którymi przecież mamy o imigrantów powalczyć na pierwszej linni tego frontu, zapewniają już teraz bezpłatne stypendia dla Ukraińców. W swojej polityce migracyjnej mają też do zaoferowania szkolenia językowe czy dopłaty do tanich noclegów w pierwszych miesiącach na obczyźnie. Ukraińcy najczęściej znajdują pracę na zachodzie i południu Polski, więc i tak muszą przebyć sporą odległość. Dołożenie kilkuset kolejnych kilometrów nie będzie stanowiło problemem w kierunku na zachód. Pytanie czy możemy konkretną ofertę przebić a zwłaszcza Niemieckie propozycje. Pozostaje nam przekonywać Ukraińców, że legalna praca z umową i ubezpieczeniem jest wartością samą w sobie to przecież potecjalni, często doskonale wykształceni i przygotowani pracownicy. U naszego zachodniego sąsiada minimalne wynagrodzenie wynosi 9.5 euro na godzine co daje przy przepracowaniu etatu 178 godzin w miesiącu 1691 euro a w złotówkach przedstawia się na dziś 7136.02 zł jest to minimum jakie może otrzymać pracownik zatrudniony na etacie w oparciu o umowę o pracę zaś w Polsce kwota minimalna wynosi 2000 zł brutto co daje na rękę ok 1450 zł. Daleko nam do wynagrodzenia które jest w krajach wspólnoty.

ArtQwa
@Quady 20.06.2017 18:21
Decyzja o zniesieniu wiz dla Ukraińców wstrząśnie naszym rynkiem pracy, gdyż już w czerwcu będą mogli wjechać do pierwszych kra...

Jak by było tak ładnie i kolorowo to nie zamykali by swoich fabryk w Finlandii i Holandii,zwożąc maszyny do Grodziska.Zaznaczę -stare ,zużyte maszyny.Po prostu doszli do wniosku,że można za marne pieniądze goniąc ludzi do pracy osiągać duże zyski dla siebie,by je przelewać na swoje konta. Ukraińcy też nie są głupi.Zamiast harować w smrodzie i skwarze od rana do wieczora za marne pieniądze,w dodatku nie ludzko traktowani przez nieudacznych liderów zmian wolą wyjechać do Niemiec.Tam przynajmniej mają lepsze warunki pracy jak i płacy.A z nadgodzin stać ich będzie ,by opłacić mieszkanie ...i to z nawiązką. Nie pracuję osobiście już w tej firmie.Ufffff.NIE POLECAM NIKOMU!!!!! Kołchoz.Nawet będąc przejazdem w pobliżu tej firmy odwracam głowę.Odczuwam tylko smród folii na ulicy,swęd klik rodzinnych.

Simbad

Czy są obecnie przyjęcia na magazyn i czy można spokojnie podrzucić cv na recepcję lub kontakt.Dzięki

HR
@Simbad 29.05.2017 23:28
Czy są obecnie przyjęcia na magazyn i czy można spokojnie podrzucić cv na recepcję lub kontakt.Dzięki

proszę podrzucić CV na recepcję, zapraszamy!

rafiks

Firma jak najbardziej ok szczególnie jak się lubi swoją pracę.

xxx

Dzięki,dużo dobrego słyszałem o pracy w tym zakładzie w takim razie złoże cv zwłaszcza,że mam blisko do pracy i zależy mi na stałym zatrudnieniu.

quiz

Szkolenia stanowiskowe są bardzo ważnym elementem stopniowo wprowadzają w zakres obowiązków zapoznają z funkcjonowaniem sprzętu/urządzeń wychodzą na przeciw pracownikom okazując cierpliwość i zrozumienie stabilna kompetentna profesjonalna załoga warto do nich dołączyć.

xxx

Na stanowisko pomocnik drukarza czy jest potrzebne doświadczenie?

aaa
@xxx 18.05.2017 16:25
Na stanowisko pomocnik drukarza czy jest potrzebne doświadczenie?

Nie jest potrzebne, aczkolwiek mile widziane. Można zacząć bez żadnego doświadczenia.

Sony
@aaa 22.05.2017 11:50
Nie jest potrzebne, aczkolwiek mile widziane. Można zacząć bez żadnego doświadczenia.

Nie radzę!!!

Luna

Mają sporo benefitów: -prywatna opieka medyczna -multisport -ubezpieczenie

hasan

Ogólnie jest spoko.

Zibi

Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.) - Grodzisk Mazowiecki Pracowałem ok 7 lat to dobra firma ale jak to z mikroklimatem w dużej organizacji nie wszystko musi działać na 5 .Dużo pracy jest wkładane aby grało więc zadowolenie pracowników narasta. Praca na produkcji średnio ciężka/ciężka czas pracy 4 zmiany 6.00 -18.00,18.00-6.00. Konwerting 3 zmiany 6.00-14.00,14.00-22.00 22.00-6.00. Biuro normalnie czas pracy 8.00-16.00 generalnie polecam.

miki

Dużym plusem są współpracownicy.

ja

A po co Galareta przyłazi co niedziela i siedzi za setki za swoją stawką???Tego dyrektor ani kierownik nie widzą???to jest ograniczanie nadgodzin?

dyzio

Fajna Firma - Polecam

kozioł

Wypraszam sobie lecą na mnie bo jestem przystojny moje stanowisko nie ma nic do tego...Co innego tam nieudacznik pajeczak to rozumiem...

pracownik amerplast

Ale jakie ta pajęczyna ma duże rogi..o je. A.ny...

drukarz

Ryba ogarnij się i umyj wkoncu te pachy...

biurowy

Macie rację. patrzę z góry na tego wieśniaka kozla z gówinkiem golęmbim na głowie to zygać mi się chcę ciekawe kto mu zrobił te dzieci ale chyba nie on...dziewczyny ogarnijcie się nie włazcie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiemu,wsi ze słomą w butach szanujcie się, nie jest wam wstyd. Następny to pajęczyna gdyby nie brat to nawet do sprzątania by się nie nadawał chyba że kible czyścić a Gosia taka ładna dziewczyna ruchliwa z taką oferma jest......Gosiu to chyba nie z miłości ta oferma nie ma jaj.....jak sobie z nim radzisz... dziewczyny szanujcie się...to ze liderek to nie teza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazic....pozdrawiam...

biurowy

Macie rację. patrzę z góry na tego wieśniaka kozla z gówinkiem golęmbim na głowie to zygać mi się chcę ciekawe kto mu zrobił te dzieci ale chyba nie on...dziewczyny ogarnijcie się nie włazcie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiemu,wsi ze słomą w butach szanujcie się, nie jest wam wstyd. Następny to pajęczyna gdyby nie brat to nawet do sprzątania by się nie nadawał chyba że kible czyścić a Gosia taka ładna dziewczyna ruchliwa z taką oferma jest......Gosiu to chyba nie z miłości ta oferma nie ma jaj.....jak sobie z nim radzisz... dziewczyny szanujcie się...to ze liderek to nie teza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazic....pozdrawiam...

trrrr

bylem , zobaczylem , zostawilem ...

dyzio

Fatalnie się to czyta brak słów...

Sztymelek Pierdzielek

i nie wybijesz sie jak masz swoje zdani, trzeba lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak np Łukaszek z welka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Makowski!!!

........

Kanalia to kiedy odrabiasz melanżyk weekendowy? Muszą Ci fotel dokupić do kanciapy na odróbki!

Sony
@........ 04.12.2016 16:38
Kanalia to kiedy odrabiasz melanżyk weekendowy? Muszą Ci fotel dokupić do kanciapy na odróbki!

Imprezowicz zasrany!!!

Ed

Dzień dobry, @ostatnim czasie oglądam oferty szukając zatrudnienia.Pracy się nie boje,za leżenie nie płacą.Spore doświadczenie w poligrafii - rotograwiura flekso ale, i offs_et nie jest mi obcy.Jakie zarobki są w tej drukarni ponieważ w obecnej firmie stawki są zadowealające.No i jaka atmusfera.

oalala

@Damian no to przecież wszystko zalzy od tego czy ta praca Ci się spodoba na przykład i czy będziesz chciał kontynuować to co robisz może wtedy przedluza

Nim

hej, przyjmują ----------oczekują.

anonim

(usunięte przez administratora)

aaa

w firmie nie ma przedstawicieli handlowych, są kierownicy sprzedaży odpowiedzialni za różne kraje Europy i klientów. Czas pracy normalnie biurowy + wyjazdy zagraniczne do klientow (90% klientow spoza Polski).

Syk

Szycze @dobrezo,

Kie

Co wy wogole wygadujecie.jaka atmosfeta.kolesiostwo kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo.firma syf.smierdzi ' gorąco i metry metry lub tysiace tysiace

anonim

(usunięte przez administratora)

mariolka

Zkunt wisz ze atmusfyra jezd dobre jak nie robisz w amerpluscie? Abo robisz i tyko muncisz. Wypij se herbatki z musztardom tak profilaktycnie.

666

licza sie tylko metry. a ludzie niech tyraja . tempo pracy szybsze od Usaina Bolta. bezpieczenstwo- trzeba miec oczy dookola glowy szczegolnie pomocnicy drukarza . kasa - dziadowska (pomocnicy) . jednym slowem robota przejsciowa do czasu znalezienia lepszej zeby nie siedziec w domu.jedyny plus to wspolpracownicy.

anonim

(usunięte przez administratora)

patryk

Były wypadki,ktoś puscił bąka-niech się błąka...!

druk

Liderzy na druku mogliby czasem wychodzić z tej swojej budy i nie tylko jak ich głód obudzi z głębokiego snu... Chyba że jest kierownik to wszyscy na baczność stoją.

Małgoś

Szłyszałam,że były u nich jakieś wypadki w pracy,muszą skupić się nad bezpieczeństwem pracowników.

Tymon

Jeśli pójdzie coś nie tak,to z doświadczeniem u nich zdobytym znajdziemy zatrudnienie w dowolnym sektorze.

Saimon

Mamy wejść za jakiś czas do strefy euro, więc w tej walucie będą wypłaty.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mati

Firma się rozwija i ma się bardzo dobrze! oby tak dalej,więc i stawki bedą dobre.

anonim

(usunięte przez administratora)

aaa

Są przyjęcia na podukcję

anonim

(usunięte przez administratora)

nikt

Podrzuć cv do recepcji

nikt

podrzuc swoje CV na recepcję :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

pracuś

Firma ma się bardzo dobrze, zatrudniła w ostatnim czasie około 30 nowych osób na produkcję.

Zostaw opinię o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.) - Grodzisk Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)