Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Grodzisk Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 160 ocen.

Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)
3 160 6 1

Opinie o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)

Tyle

Dziś wielki dzień na który wszyscy czekają haha. Dziś okaże się czy nowy kierownik to prawdziwy kierownik czy znowu nalepka na brandkę, a " Polacy" to już zadużo chcą zarabiać. Bandera je!!!

Fizol
@Tyle 14.11.2018 06:54

I jaki wynik?

Tadam
@Fizol 14.11.2018 17:33

Nie ma wyniku bo nic nie wywiesił. W Borkach jest lepszy przepływ informacji.

Fizol
@Tadam 14.11.2018 20:03

Uuuu to Pan kierownik nie dotrzymuje słowa.Lipa Panie,chyba to będzie blady dwa.Obiecanki cacanki a Ameplastowi radość...

nowy

Szczerze to nie polecam pracy w tej "uczciwej" firmie.... w ogłoszeniu obiecują złote góry a w realu są to tylko ochłapy ze stołu zarządu. Byłem, wysłuchałem, i zwiałem.... nie polecam

ciekawy
@nowy 10.11.2018 23:22

Na jakie stanowisko? Czym się różniły fakty od ogłoszenia?

obserwator

Radek to stary podpier....cz tacy dostają stanowiska.on się nie da nemnkowi.

Widzita

nemka jak znowu włazi rudemu w dup..to jest (usunięte przez administratora) A jeszcze niedawno dołki pod nim kopał,to trza mieć tupet czy ktoś popiera!!!

Riposta
@Widzita 24.10.2018 15:22

Ty wykop dołek, wskocz do niego i się zakop pajacu.

Angela
@Widzita 24.10.2018 15:22

Nemek to stary kapus Każdy go nienawidzi Już wyje za kanalia

Kanalia
@Angela 25.10.2018 16:06

Hahaha, nie potszywaj się podemnie.

zaint
@Kanalia 25.10.2018 22:56

pisze się poDszywaj, analfabeto. wszyscy u was są na podobnym poziomie co ty?

Kanalia
@zaint 02.11.2018 10:20

Noooo

Marta
@zaint 02.11.2018 10:20

@zaint Twój wpis trochę odbiega od głównego tematu tego wątku. Owszem - dbanie o poprawność językową jest bardzo istotne, ale proszę, abyś już skupił się na opiniowaniu pracodawcy, jakim jest firma Amerplast. Czym się dokładnie zajmujesz w tym przedsiębiorstwie?

Pikolo
@Widzita 24.10.2018 15:22

Rudemu? Tzn?

...
@Pikolo 07.11.2018 22:01

Tzn. Radkowi.

Marta
@Pikolo 07.11.2018 22:01

To naprawdę bardzo dobrze, że chcesz tak aktywnie brać udział w dyskusji, ale proszę, aby Twoje kolejne wypowiedzi były bliższe głównemu jej tematowi. Powiedz nam zatem, czym zajmujesz się w strukturach firmy Amerplast. Czy zatrudniają tam osoby, które posiadają mały stopień niepełnosprawności?

Oko

Opamiętajcie się drukarze puki czas bo będzie zaraz za późno. Walczcie o to co się wam należy, bo narazie to macie więcej obowiązków i nic więcej.

Dziekan

Ludzie przestańcie drukować z takimi czasami! Nikt was za to nie docenia tylko się z was śmieją , zarząd (usunięte przez administratora) Opamiętajcie się i walczcie o kasę która się wam należy za wielką pracę którą wykonujecie. Nie liczcie na swoich kierowników zmian, oni boją się o swoje (usunięte przez administratora) i napewno wam nie pomogą, a nawet was sprzedadzą przy pierwszej lepszej okazji. Pająk wiedział co robił. Możemy mieć wyniki ale za kase a nie za jałmużnę. Opamiętajcie się Drukarze!!!

Angela
@Dziekan 24.10.2018 22:41

Lider zmiany C zawsze pomaga Jest super

Marta
@Dziekan 24.10.2018 22:41

@Dziekan Dziękuję Ci za ten rodzaj pewnego apelu. Na pewno trafi on do wielu użytkowników, ale nie jestem do końca przekonana co do tego, że jest to dobry wątek na takie rzeczy. Zacznij zatem wyrażać skupiać się na opisywaniu ogólnych warunków współpracy z Amerplast. Dalej jesteś tam pracownikiem, czy już postanowiłeś stamtąd odejść?

3/4 dyrektora

Zmiana c popiera swego lidera Masz nasze całe poparcie Dasz radę jesteś SUPER

Fizol
@3/4 dyrektora 16.10.2018 08:26

Hahaha a to żarcik...

Wiecie kto
@3/4 dyrektora 16.10.2018 08:26

Tak, ale na innych zmianach też są ludzie, życzymy im powodzenia.

Zenia
@Wiecie kto 18.10.2018 19:32

Oczywiście Najgorsi odeszli A dobrzy ludzie zostali liderami Powodzenia

Dzielnicowy
@3/4 dyrektora 16.10.2018 08:26

Ja tez popieram lidera ze zmiany C.

Dinozaur

Jest spoko. Ludzie sa spoko. W tyłek ciepło :) Wiadomo, że trafia się rozne "agregaty". Jak wszędzie. Ciśnienie na wyniki? Na wydajność? A gdzie ich nie ma w firmach o profilu produkcyjnym zatrudniających kilkaset osób?! Mówią, że w dyskontach zarobią więcej? Czemu kuźwa nikt się nie zwalnia i nie bierze tej roboty?! Dlaczego wszystkie amerplastowe "geslerujące Janusze i Grażyny" wciąż tu pracują? Rynek pracy jest ogromny. Poaplikuj jeden z drugą, pofatygujcie sie, sprawdźcie co proponują inni pracodawcy. Jak będzie pasilo bardziej to się zwalniajcie! Nie trzeba mieć "jaj", żeby się zwolnić! To bzdura jakaś! Potrzeba rozumu, planu, zdrowego podejścia. Chyba, że ktoś lubi taki spontan, a jak z kredytami na glowie to i ryzyko :) Dystansu trochę i więcej luzu zycze wszystkim tu wylewającym swoje żale. To tylko robota!

Marta
@Dinozaur 18.10.2018 23:37

@Dinozaur Masz całkowitą rację - obecnie w wielu miejscach pracy obserwuje się swego rodzaju pęd i chęć uzyskania jak najlepszych wyników. Zapewne już jakiś czas jesteś związany z firmą Amerplast - powiedz nam, jakie stanowisko dokładnie tam obejmujesz. Nie wiesz przypadkiem, czy zatrudniają tam osoby, które dopiero nabywają doświadczenia zawodowego?

Gienio

Idzie ku lepszemu Rozpadły się układy

Dj
@Gienio 15.10.2018 16:02

Idzie idzie hahaha

Marta

@Gienio Każdy wpis na forum jest ważny, bo wnosi coś zupełnie innego do dyskusji, dlatego dzięki i za ten Twój. Jest on jednak zbyt lakoniczny, a przez to nie będzie pomocny dla osób szukających tu informacji o Amerplast. Rozwiń go zatem. Czy Twoim zdaniem warunki z tym przedsiębiorstwie uległy zmianom i można spokojnie tam aplikować?

Tu

Jak tak dalej będzie się działo w tej firmie to połowa odejdzie do innych zakładów m.in zakładu na "F" w Parzniewie

Śniegu
@Tu 09.10.2018 13:02

Bo firma F. i tak nie wszystkich pomiesci i po co jej takie marudy nie ma takiej opcji.... jeden no dwóch może trzech .... ale nie stado bo nazekaliscie to teraz macie zmiany i nie uciekajcie jak szczury żeby nie powiedzieć z Tytanika bo tej firmie do niego to daleko. Mają drugą lokalizacje i powinno być teraz ok a wy nazekacie. Czy nie tego chcieliście? Jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził więc nie szukajcie idealnej firmy bo takiej nie ma cieszcie sie ze macie prace i jestescie zaklimatyzowani nikt nie wie co bedzie jutro... A kto by chciał zaczynać od początku czy wszyscy tak łatwo się zaadoptujecie w nowych warunkach? Bijecie piane nic wiecej Pa.

Tu
@Śniegu 12.10.2018 16:33

Nie chodzi mi o tych co marudzą tylko o ludziach którzy naprawdę znają się na swojej robocie

Nemo
@Śniegu 12.10.2018 16:33

Odejdą ludzie co nie mają kredytów, i ci co mają jaja

Fizol
@Śniegu 12.10.2018 16:33

Co Ty pitolisz."Cieszcie się że macie pracę".Chłopie te czasy się skończyły.Teraz pracodawca musi dbać o pracownika żeby firma prosperowała. Może jeszcze napisz żeby wszyscy podziękowali za możliwość pracy w tak cudnym amerplast.Przecież ona wszystkim życie ratuje itd.Szanujcie pracowników i płacicie adekwatne pieniądze realiów rynku.A na pewno uzyskacie lepsze wyniki pracy niż miały być po milikenie.

???
@Nemo 13.10.2018 14:02

Ciekawe, czy tymi jajami utrzymają rodziny...

Gienio

I skończył się pewien rozdział.

Nemo
@Gienio 12.10.2018 18:29

Zobaczymy czy lepsz życie pozdrawiam Maciek z klanu

Praca Własna

Splotowe sieci neuronowe (CNN) są nadal bardzo ograniczone na prawdziwych krzykliwych fotografiach Do których przypisane są Zbiory: Zbiór X, Zbiór Y, Zbiór Z, w Zbiorach znajduje się kolejno liczba uczniów a, liczba studentów b, i liczba nie skategoryzowana c, Wszystkiemu się przygląda Pan „J” a Pan „G” ogłasza, że zbliża się Wóz „K” kolejno ze Zbiorów X liczba uczniów a oraz Zbiorów Y liczba studentów b i Zbioru Z z liczbą nie skategoryzowaną c rozproszyli się po okolicznych miejscowościach v, n, s, d zaś Pan „J” został zauważony i przekazany przez Panów „T” do Wozu „K” czym osadzony w przegrodzie „Z” kolejno Panowie „T” przekonują Pana „J” aby ogłosił ,że Zbiór X, Zbiór Y, Zbiór Z, kolejno z liczbą uczniów a, z liczbą studentów b i liczbą nie skategoryzowaną c wykonał funkcje „W” – wołacz o tekście „ Wychodźcie Złapali Nas” kolejno miejscowości v ,n, s ,d Zrobiły się „P” – Puste i każdy jest widoczny „L” osadzenie kolejno ze Zbiorów X o liczbie a , Zbioru Y o liczbie studentów b, i Zbioru Z, z liczbą nieskategoryzowaną c , stało się „F” Faktem i każdy jest i każdy to powie, że jedyne zdanie o dwóch wyrazach to Stara rwa o symbolu SK FINISH zamknięto nie radzę.

Śniegu
@Praca Własna 13.07.2018 17:46

Tak skonstruowane drzewo problemów jest dobrym punktem wyjściowym do określenia celów programu. Narzędziem pomocnym w przełożeniu diagnozy i problemów na cele programu jest drzewo celów. Nosił wilk razy kilka poniesli i .....

Buc

Dlaczego kanalia to kanalia?

Marta

@Emu Ten komentarz nic nie wnosi do dyskusji. Możemy Cię zatem prosić o skupieniu się na opiniowaniu tego pracodawcy? @AO Twoja opinia na pewno pomoże wielu osobom, ale pamiętaj, żeby nie używać na forum danych personalnych konkretnych osób. Chcesz powiedzieć, że Amerplast nie dba o rozwój swoich pracowników? A czy mają oni chociaż jakieś szkolenia wdrażające?

chciał? nie chciał.

firm wpada w gigantyczny dołek kompetecyjny. Brak rozwoju produktu....zachłanność na szybki wynik. Idziemy na sprzedaż.

Analityk

Ostatnimi czasy bardzo dużo zaczęło się tu dziać, i zazwyczaj jest tak że każde kolejne zmiany podejmowane przez tzw. "Góre" wbrew oczekiwaniom i założeniom wcale nie są lepsze lecz gorsze. Wiadomo i rzecz oczywista że dotchnie to tych, którzy nie patrzą realnie i nie zdają sobie z tego sprawy co się dzieje,jednak nie wszyscy pracujący są z tzw chaltury, jednak dla tych którzy tu zostaną nic kolorowego wróżyć nie można.

AO

Jednym zdaniem jakim można opisać firmę i ludzi tam pracujących to żenada (oczywiście nie wszyscy ) i mam nadzieję że wreszcie ktoś zrobi z tym porządek... na druku tylko metry metry metry, ciągłe podwyższanie prędkości, brak odpowiednich szkoleń. Zgrzew to samo a najbardziej na zmianie B u T.Koz. "poganiacza" ludzi który nie zna się na niczym tylko na poganianiu, nie wspomnę o obsłudze podstawowych programów komputerowych, na zmianie u "Waldka" też nie jest ciekawie, nie wiem wogóle co ten człowiek wnosi do naszej firmy (poza tabelkami w Excelu). Jedynym spokojnym miejscem do pracy jest magazyn który ciągle się rozwija, lider jest osoba kompetentną i mającą pojęcie o tym co robi. Wiele jeszcze pozostawia do życzenia planowanie ale to szczegół.

mpup
@AO 04.10.2018 21:09

Tak panie mądralo to skoro na tej logistyce jest tak dobrze to czemu ludzie nie chcą tam pracować??? ciągłe braki w ludziach i trzeba (usunięte przez administratora) za dwóch lub trzech.... a planowanie to porażka jednego dnia nie ma nic do roboty a drugiego jest tyle że 4 osoby nie daja rady.... wózki to sie tylko na szrot nadają a o bezpieczeństwie to nie ma co mówić... porażka

Artur
@AO 04.10.2018 21:09

Ktoś ładnie pode mną dołek kopie :D

Michał
@mpup 04.10.2018 21:27

Komuś się ewidentnie nudzi że ma czas się podszywać pod innych :)

Madagaskar
@AO 04.10.2018 21:09

Leczyć się pajacyki i za robotę się brać bo za darmo nikt nieda, pisać, żalic, ,konfideci, to w piszący, i skamlacy, idzie zmiana będziecie, płakać.

Dj
@Artur 05.10.2018 09:11

Artur, leszczyki leniwe to robią

Pgnige
@Dj 05.10.2018 20:35

Hmmm... mówisz tak pięknie o sobie?

Analikirtyna

Dareczku z działu druku... Chłopaki z Rybki wołają na wódkę a ty śpisz w robocie. Zamiast pić to śpisz. Weź się za robotę bo pożyczać ci już nie będziemy menelu ... Pozdrawiam Koziołka i zachęcam pracować tu za miskę ryżu...

Marta

@Show Co masz konkretnie na myśli? Pamiętaj, że na forum Gowork nie wolno posługiwać się danymi personalnymi swoich współpracowników. Wiesz coś o rekrutacji w Amerplast - potrzebują nowych pracowników? @BHP Jaki wypadek? Wiesz może, jaki był finał tej sytuacji?

Agatauszata
@Marta 03.10.2018 13:30

@Marta rozpedz się i uderz w ścianę. Żeby być aktywny w firmie i nie wiedzieć o wypadku? Kim ty jesteś? Zapraszam na torebki ... Popracujesz 12h przez kilka dni to zmienisz zdanie i sama zaczniesz pisać to co inni. Może biurokraci zamienimy się?

Emu

Jacek placek

BHP

Nie piszę się tu o sprawach najważniejszych jakimi są sprawy bezpieczeństwa. Niedawno był bardzo poważny wypadek na zgrzewie wszystko działało jak powinno? Maszyny to jakieś prototypy?Dziewczyna jest załamana !Bardzo proszę upublicznić wynik dochodzenia prokuratury. Gdzie podziały się wpisy na temat tej sprawy? zwykła nienawiść i walka o pieniądze.

Drukarz z trójki
@BHP 01.10.2018 07:59

Metry metry metry

Rybka
@Drukarz z trójki 01.10.2018 11:39

Popieram drukarz z czwórki

Fizol
@Rybka 01.10.2018 11:41

Exel i statystyki to podstawa.A palce...jest ich dużo.Taka polityka firmy.Wszyscy się podpisują drukarz to ja też.Drukarz z ...ksero.Pozdr.

Ksiądz
@BHP 01.10.2018 07:59

I stołki hahaha ????

Show

Wieśći jak o Beacie L. tu wspomnianej

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Nigdy nie drzemałem w pracy , nigdy nie spałem.Zawsze byłem do Waszej dyspozycji.Kim jestem. Zgadnij?Jeśli masz moje zdjęcie jak śpię to je opublikuj a ja zapłacę Ci 1000 zł. OK? Idą zmiany tego nie unikniemy , dla pracowników produkcyjnych , niewielkie jeśli wykonacie robotę to na lepsze.Góra to już inna sprawa. Nawet jeśli dobrze wykonacie to nikt nie może być pewny jutra.Wiadomo po 20-09-18,wszystko możliwe. Pzdr.

Zenia

Akurat siwy jest ok Ale złota warta...

Pomocnik z 5
@Zenia 30.09.2018 15:03

Chyba złota warga

Fizol
@anonymous 30.09.2018 09:41

Ja wiem kim jesteś ja wiem,ja wiem!!!WC ...Każdy jeden lider spał w nocy i wszyscy o tym wiedzą.Bez obrazy ale taka jest prawda tylko sracz w tej firmie jest zawsze do dyspozycji.Nie ma człowieka który nie ma gorszego dnia ale trzeba być tym człowiekiem na codzień.A nie wilkim panem liderem który ma innych za jak to teraz mówią "gorszy sort".

anonymous
@Fizol 30.09.2018 20:31

Masz jaja - odwagę to przedstaw mnie - zawsze dla mnie byliście najważniejsi , ten gorszy sort.

Sly
@anonymous 30.09.2018 22:08

MK tylko Ciebie nie widziałem śpiącego.

Fizol
@anonymous 30.09.2018 22:08

Już pisałem co jest zawsze do dyspozycji.Widzę że wpis mocno Cię uraził.Nie ma na druku lidera który by nie spał w nocy chociaż raz.Pracowałem na każdej zmianie i wiem co piszę.RODO kolego,nie mogę podać danych nikogo.I nie znam takowej osoby czyt.lidera.

Kangur

Koziolekk za mobing i chamskie odzywanie to raczej baty powinien dostać a potem out. Masterzy na torbach nic nie robią nie pomogą tylko wiecznie na kawce i robią problemy. Na pomoc prędzej można liczyć od innych operatorów. Podwyżki to śmiech na sali a biletami do kina nam oczu nie zamydlicie

Blablabla
@Kangur 27.09.2018 23:53

To mu daj baty. Zauwazylem ze do tej firmy to same lamusy przychodza co sie daja gnebic a potem walac gruche opisuja jak to sa przesladowani

Fizol
@Blablabla 29.09.2018 12:57

Że zapytam,jesteś lub byłeś pracownikiem tej firmy?

pracownik doskonaly
@Fizol 29.09.2018 18:08

Masz rację ja też mam parę fotek i wiem że dużo ludzi też ma , porozmawiajmy z nimi niech kazdy da to co ma kompetentnej osobie i po sprawie.

Zmiany

Witam wszystkich pracuje w tej firmie okolo 11 lat i napisze wam co mysle na ten temat. Zmiana liderow druku (usunięte przez administratora) byłaby konieczna z racji ich podejścia do pracownikow chamskich odzywek jak i brak pomocy z ich strony. Negatywne wpisy na ich temat nie mijają sie z prawdą. Praca liderów na nocnych zmianach a raczej brak ich pracy polegajace na spaniu a nie wykonywaniu swoich obowiązków i pomocy przy problemach, ktore wystepuja na maszynach. Takie incydenty sa potwierdzone zdjeciami przez pracowników ja osobiscie tez takie zdjecia posiadam, jezeli sytuacja bedzie tego wymagala takie zdjecia zostaną osobą odpowiednim udostępnione. Lekcewazace podejście oraz pewność wysokich stanowisk, które obejmują i brak reakcji dyrekcji skutkuje tolerowaniem takiego zarządzania liderów wobec pracowników i pracy. Mysle ze takie zachowania w innych firmach nie byłyby tolerowane.

Fizol
@Zmiany 29.09.2018 13:20

To jakiej sytuacji potrzebujesz do przekazania zdjęć skoro wystawiasz im taką opinię?Jak bym takie posiadał napewno już by były tam gdzie trzeba.Trochę to dziwnie...

Marta

@Leszek Proszę, żebyś przestrzegał tutaj zasad spisanych w regulaminie Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Zgodnie z nim nie wolno tu używać danych personalnych swoich pracowników ani ich obrażać. Może zatem wypowiedziałbyś swoją opinię o pracy w Amerplast w sposób bardziej kulturalny? Jakie są tam obecnie warunki zatrudnienia? A Was wszystkich również proszę, żebyście aż tak nie odbiegali od głównego tematu tego wątku, tylko skupili się opisywaniu szeroko pojętych warunków pracy w tym przedsiębiorstwie. Zapraszam do dyskusji.

Leszek

Witam wszystkich. Jeżeli chodzi o liderów powinien zostać tylko Kanalia i Drozdu.M.K.stary Kurwia..z... P.SZ. stary pijak .M.B.moze być neutral.wiec wybierzmy my załoga.tylko trzeba organizacji.

Ktoś
@Leszek 25.09.2018 10:08

Kanalia haha nie pisz głupot!

Fizol
@Leszek 25.09.2018 10:08

Kanalia...żart chyba.Dwa Mańki,Marek,Drozdu.Normalni ludzie zawsze pomogą jak masz problem.Można normalnie pogadać.Nie drą ryja i nie patrzą na człowieka jak na śmiecia.Poprostu stanowisko nie poj...bało im w głowach.

czas na zmiany

Zamiast pierdzielenia na forum to napiszcie petycje do dyrekcji i Sylwka o odwołanie ich. Uzasadnijcie dobrze, zaproponujcie kogoś i heja.. podpiście sie pod tym wszyscy ( jezeli chodzi o P.SZ to nie bedzie problemu o podpisy) za nim bedzie za póżno.

neutralny
@czas na zmiany 23.09.2018 16:18

Jeszcze wysłać petycje o całkowity zakaz wnoszenia prywatnych telefonów na hale produkcyjne i zlikwidowania palarni!!!Ewentualnie dodatek dla niepalących.

Porządkowy....

Rudy uważaj na to z kim się zadajesz.to wsza jest.

Zostaw opinię o Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.) - Grodzisk Mazowiecki

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amerplast Sp. z o.o. (dawniej Suominen Polska Sp. z o.o.)