rabugino sp.z.o.o.

Grodzisk Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

rabugino sp.z.o.o.
3 38

Opinie o rabugino sp.z.o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rabugino sp.z.o.o.

Aneta

@robol to oczywiście zawsze jest jakimś pomysłem na rozwianie wszelkich kwestii, jednak warto podpytać o takie elementy pracy na forum. Pracownicy rabugino są bardzo wiarygodnym źródłem informacji i raczej większość z forumowiczów ufa im w kwestii szczerości i obiektywnych opinii na temat różnych elementów, jakie składają się na pracę właśnie w tym miejscu.

Aneta

Rozumiem, @robol, dobrze, że znalazłeś swoje miejsce. Jednak pytałam o to, w jaki sposób dokładnie to zachowanie wygląda w rabugino i co o tym myślą inni pracownicy. Może ktoś mógłby się, jednak do tego odnieść?

robol
@Aneta 09.06.2018 07:01

no to się tam zatrudnij na miesiąc i popatrz:))

Aneta

@robol a czy możesz napisać, w jaki sposób te osoby dają odczuć, że Wasze zatrudnienie to forma łaski? Na pewno nie jest to pozytywne uczucie, zastanawia mnie jedynie, jak to w rabugino sp.z.o.o. wygląda w praktyce. Czy inni pracownicy odbierają te same kwestie podobnie?

robol
@Aneta 30.05.2018 08:14

Już tam nie pracuję, za to w innym zakładzie sytuacja wygląda o 200% lepiej, owszem też się wymaga, ale tu jest inne podejście poczowszy od szkolen,kadr, dodatków na zarzadzaniu zespołami itd

Aneta

@iamaman rozumiem, że jesteś przekonany o moim zatrudnieniu w rabugino sp.z.o.o.? Otóż nie. Nie jestem pracownikiem tej firmy, dlatego też zadaje pytania - nie wiem, jak wyglądają te aspekty w praktyce. @robol a w jakich sytuacjach czujesz, że kierownictwo firmy nie okazuje Ci szacunku? Możesz napisać coś więcej?

robol
@Aneta 24.05.2018 08:18

kierownictwo=zarząd=włosi, którzy traktują Polskę jak "kolonię", uważają że robią łaskę dając zatrudnienie,...

robol

włoski kołchoz ze wsparciem agencji pracy i ukrainców normy, audytu, wytyczne i setki zwrotów, najniższa płace na produkcji w okolicy, jak ktoś szuka pierwszej pracy żeby zobaczyć jak może być źle w pracy by zwiać do lepszej firmy to jest to dobra szkoła życia, ale dłużej niż pół roku nie warto tracić czasu, zero szacunku dla pracownika, zero dodatków, motywacji, człowiek w poniedziałek kombinuje jak dotrwać do piątku,błędy personalne zamiatane, żadnych podwyżek, chyba że kierownicy, rotacja kadry jak w cyrku, NIE POLECAM, jest kilka firm podobnych ale lepiej zarządzanych i odrobinę lepiej płatnych, ale tam ceni się pracownika 100xlepiej, w Rabugino można dostać uścisk szefa i uśmiech , nic więcej............masakra

Aneta

@Nn3421, a jakie wynagrodzenie w takim razie widnieje na umowie, którą podpisujesz z Rabugino? Jakaś część musi być przecież stała i nie da się jej zmienić od tak. Jak jest w takim razie dokładnie w tym wypadku w firmie?

iamaman
@Aneta 18.05.2018 18:26

Wolałbym, żeby w tej firmie nie flekowali pomysłami z kosmosu jacys licencjaci z doswiadczeniem niby.., te pomysły sa równie dobre jak robienie z pralki frani, megatronu..., może deczko samokrytyki a nie ambicji wybujałych, mieżcie siły na zamiary, a swoją wiedzę i doświadczenie weryfikujcie nie przez portale społecznościowie..., bo rozwalacie czasem śmiechem

anonymous

Juzek jeszcze raz zobacze ze dotykasz Polki swojmi brudnymi lapami to pogadamy poza zakładem.

Olga

Jeśli widzicie jakieś nieprawidłowości w firmie to trzeba zgłaszać do szefostwa a nie na forum.

Nn3421

Dla mnie praca w tej firmie to była ogromna pomyłka!!! Raczej nazwał bym to (usunięte przez administratora)!! BHP dla nich nie istnieje ,brud i (usunięte przez administratora) ,liderki to jakaś farsa , kontrola jakości to samo. Oszukują przy wypłacie ,nie dostaniecie tego co obiecują!! Tłumaczą się spadkiem jakości ,to zatrudnijcie więcej ukraińców!! Dziwie się Polakom że tam pracują (mam na myśli produkcję).Dobrzy pracownicy są tam niedoceniani. Nie polecam tej firmy a wręcz odradzam!!

Administrator

Czy od ostatniej Waszej aktywności na tym forum doszło do istotnych zmian strukturalnych i organizacyjnych w firmie rabugino sp.z.o.o.?

Robert

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie. Wszystko jest złe. Może trzeba spojrzeć na siebie?

Hehe
@Robert 07.03.2018 19:52

Dokładnie co racja to racja noe ktore osoby żyją życiem innych ludzi bo widocznie ich jest zbyt nudne albo nie mają swojego...

Hihi

Co tu duzo gadac pracuje z 10 lat i tylko dlatego ze mi nie zalezy im chyba tez wiec mnie trzymaja. Najlepszy jest nowy kierownik sztywny jak szczotka ktorych wiecznie brakuje. A ten pomusl z 5s to dopiero blysk inteligencji.. Plyny szmaty surowce itd..wszedzie . a on co tydzien audyt 5s robi. Chyba nie wszyscy wiedza ze ten system sie nie sprawdza wszedzie. Firma mozna ocenic 50/50 ale jak pracownik podejmie prace musi sie liczyc ze nie bedzie mial zaplacone w trakcie naglej rezygnacji niewazne z jakich powodow nawet tragedi w rodzinie. Tlumacza sie reklamacjami o brakiem obsady. No cuz ami zasluzyli sobie na to ze ludzie niechca pracowac tu . wiec jak ci nie zalezy na zdaniu innych i chcesz tylko dorobic sobie np na nowe buty. Polecam idealna oferta pracy .

Pracownik

Rabugino to spoko firma i ma dobrą opinię jako pracodawca. To że ostatnio zwolniono sporo osób nie znaczy, że jest źle. Ja jestem zadowolony z pracy.

Zasypywal 5 lat temu..
@Pracownik 12.11.2017 20:26

Najlepsi sa zasypywacze !!! Ostro (usunięte przez administratora) a hajsu ni maja ..

Gość

Po co szukać dyrektorów skoro tam co drugi to dyrektor. Przed rozpoczęciem każdej zmiany należało by zażyć środki uspokajające. Szczególną uwagę należy zwrócić na firmową babajaszkę Elżbietę S ( bez kija nie podchodź). Liderki przez duże L w szczególności Pani Izabellllla, która zamiast zająć się swoimi obowiązkami swój czas poświęca na romanse ze swym księciem z Ukrainy Saszką ( klapsy w pupę itd). Panowie technicy przez duże T wolą polewać sobie setę niż zająć się swoimi obowiązkami np. ustawianiem maszyn ( i tu pytanie o BHP !!! Pijani technicy i wypadek gotowy). W całej firmie najbardziej poszkodowani są operatorzy, którzy dostają opierd..... tak naprawdę za nic. Jak w każdej firmie zdarzają się reklamacje, ale ta firma słynie z nich z racji zatrudniania niekompetentnych i niedouczonych liderek, leserów techników oraz przez pożal się boże kontrolę jakości. Czyli podsumowując całość działalności firmy Rabugino : zakład psychiatryczny. Pozdrawiam bardzo serdecznie osoby, które planują rozpocząć swoją karierę w tej firmie. Buhahahahahahah :)

anonymous
@Gość 10.02.2018 19:58

Szkoda że nikt w firmie nie otrzymał skarg na wymienione przez ciebie sytuacje, a tutaj nagle anonimowo się obudziłeś. Ogólnie wystawienie negatywnej opinii o firmie można zrozumieć, ale osobiste wycieczki do poszczególnych osób, które to przeczytają, to dno, kilometr mułu i wodorosty. Nie pozdrawiam.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w rabugino sp.z.o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Aneta

@Zenonco było powodem fali wypowiedzeń, o której wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w poszczególnych działach firmy. Piszesz, że jest to dobre miejsce na zdobycie pierwszych doświadczeń. Czy oprócz tego co uczy sama praca można w rabugino liczyć na inne możliwości rozwoju?

Zenon

W ciągu ostatniego roku w firmie posypała się fala wypowiedzeń, więc dostać się tam jest teraz naprawdę łatwo. Czy to na produkcję, magazyn, czy do biura. Podobno szukają nawet dyrektorów, tylko nie wiadomo po co... Dla początkujących (np. absolwentów studiów technicznych) jest to idealne miejsce na zebranie pierwszych doświadczeń. Praca baaardzo wymagająca, ale też wiele ucząca. Spychanie odpowiedzialności na niższe szczeble jest tego jednym z powodów - typowe zachowanie włochów rządzących firmą. Gdyby tylko zarządzano nią z głową, to przy aktualnej koniunkturze mogłaby się spokojnie rozrosnąć nawet dwukrotnie. Niestety tak nie jest. Ogromna rotacja na produkcji + zatrudnianie Ukraińców = ciągły spadek jakości produkowanych wyrobów. Prosty zabieg zwiększania podstawy pensji po każdym roku pracy o np. 5 % zmienił by pewnie firmę nie do poznania - jednym słowem SKĄPSTWO!

QWERTY
@Zenon 23.04.2017 21:28

Dzięki za dobry komentarz. Czyli dla osób z wykształceniem technicznych i doświadczeniem nie polecilbyś pracy w tej firmie ?

anon

Praca przez agencje, przez co jest to praca na tymczasowych zasadach. Warunki pracy nie są łatwe, słaba płaca jak na obecne czasy, niedobory ludzkie skutkują akumulacją pracy na pozostałych, a zmieniający się często pracownicy produkcji niestety generują braki. Oczywiście możesz się też nauczyć obsługi maszyn, nowych umiejętności, - to twój wybór czy chcesz tam pracować, czy wolisz gdzie indziej.

Aneta

A na jakie warunki mogą liczyć pracownicy rabugino? Chętnie dowiemy się również więcej na temat Waszej codziennej pracy.

Annn

Nie polecam!!.Nie ważne jak bardzo się starasz i poświęcasz dla pracy,tu nikt cie nie doceni,ludzie sa traktowani jak rzecz jednokrotnego użytku,szefostwo bardzo niekulturalne,praca jak praca ale atmosfera fatalna,ludzie zawistni.Brygadzistki mają swoich ,,pupili'' którym wybierają lżejsza pracę przy której moga się opierdzielać do woli.Codzienne obchody i powszechny mobbing.Firma oszczędza na sprzątaczkach zmuszając do tego pracowników którzy nie dostają żadnych środków z tego tytułu.Oczywiście ,trzeba utrzymywać porządek w miejscu pracy ale to coś zupełnie innego a nazywa się to- wyzysk.Praca tylko dla zdesperowanych.

Strefa Job

Wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Rabugino zapraszamy na rekrutację do Job Impulse Polska, ,cv można wysyłać na mail : bzalevska@strefajob.pl

hiewdp

Witam, mam 22 lata i byłem dzisiaj na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie. Po przeprowadzonej rozmowie, cała grupa została oprowadzona po zakładzie, tak jakbyśmy mieli od jutra zaczynać. Po wyjściu rekrutantka powiedziała mi, że niestety musi mi podziękować, bo mnie ktoś tutaj z firmy zna. (ii????) Kurcze nie sądzę

Kamil22

Witam byłem pracownikiem tej firmy jest taki pań Waldemar Stary wojskowy i myśli że jest wojsku i jego roskazy jest bez dyskusji i taka gadka jest z nim

Kamil22

Witam byłem pracownikiem tej firmy jest taki pań Waldemar Stary wojskowy i myśli że jest wojsku i jego roskazy jest bez dyskusji i taka gadka jest z nim

r

@do skoro firma działa 30 lat to na pewno da się zarobić więcej

anonim

(usunięte przez administratora)

Xyz

Czytaj ze zrozumieniem proszę rejestracja na najnizsza krajową a nie ze tyle chcę zarabiać .Cel jest oczywisty więcej na składki idzie niż to warte a emerytury i tak nie dożyje w tym kraju. Pozdrawiam

Anim

A na ile rejestrują na najnizsza bo takiej szukam pracy.

kumakuma

Do tej firmy zatrudniają przez agencje pracy tymczasowej. A raczej zatrudnia cię agencja a pracujesz w rabugino. Agencja mieści się w żyrardowie.

anonim

(usunięte przez administratora)

szurlik

ja interesowałem się pracą w Rabiugino jakiś czas temu jednak nigdzie nie mogłem znaleźć ofert pracy do tej firmy. Ciągle dostawałem informacje , że niestety, ale obecniee nikogo nie poszukują. Trochędziwi mnie w związku z tym ten ruch w postach odnośnie ewentualnych zatrudnień. Czyżbyście mieli jakieś dodatkowe info?

Pracownik

WIitam! To jak pracujemy 11 października , ale mamy teraz dobrego szefa

Zostaw opinię o rabugino sp.z.o.o. - Grodzisk Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rabugino sp.z.o.o.