Gestamp Polska

• Obłaczkowo
  • Psary Małe
  • Gutowo Małe

3. Opinie o pracodawcach Września
  5. Opinie o Gestamp Polska Sp. z o.o.

Opinie o Gestamp Polska Września

Nie przegap nowości o Gestamp Polska Sp. z o.o.!

Wózki

09.04.2026 10:33

Nie polecam pracy na logistyce, można powiedzieć ze tylko kumple,,panopiorze" maja stanowiska lidera. Mozna robić wszystko a i tak nie ma szans na wyższe stanowisko

Marc

13.04.2026 09:38

W tej firmie Logistyka była kiedyś z tego co słyszałem teraz żadzacy Kierownik i Koordynator nie maja pojęcia wogóle o tej robocie i wprowadzają zamęt już nie pracuje w tej firmie parę miesięcy i uwierzcie mi to była bardzo dobra decyzja.

Iwona z Nekli

17.02.2026 21:41

Pracowałam w branży w dziale jakości — czyli w tym miejscu, gdzie część jeszcze nie wie, że jest krzywa, a my już o tym wiemy od wczoraj 😉 Jakość to trochę jak życie: wszystko musi do siebie pasować, a jak nie pasuje, to ktoś wcześniej powiedział „będzie dobrze”. No i właśnie wtedy wchodzi ON ze swoją Kamilką W firmie funkcjonowało kilka niepisanych praw. Na przykład tulipany… Tulipany lubią spać. Najlepiej do 10:00, potem kawka, potem druga kawka i dopiero wtedy analiza problemu. A jak już analizują, to konkretnie — znają się tylko na choinkach. Oczywiście w lesie 🌲 Bo wykresy przyczynowo-skutkowe wyglądały czasem jak plan sadzenia drzew przez nadleśnictwo. Na produkcji za to obowiązywała prosta zasada: spoiny same się nie zrobią — spoiny się spawają. I jak się spawają dobrze, to wszyscy szczęśliwi. Jak się nie spawają… to jakość ma spacer po hali i nagle wszyscy się z nami bardzo lubią. Była też naturalna hierarchia biurowej fauny. Przydupaski-pieski zawsze kość od pana dostaną — maila z „dziękuję”, dodatkową pieczątkę albo możliwość wydrukowania czegoś bez kolejki. Ewolucja korporacyjna w czystej postaci. Ale uczciwie mówiąc — atmosfera była świetna. Ludzie pomagali sobie, żartowali, a problemy rozwiązywało się wspólnie. Podsumowując — GP to nie tylko części, tolerancje i raporty 8D. To też ludzie, charaktery i codzienne historie, które sprawiają, że nawet kontrola wymiaru o 6:00 rano potrafi być zabawna.
    #Parkingowy
    Mały Kamil

20.01.2026 08:10

Koordynator logistyki wewnętrznej co myślicie o tym stanowisku,? Jest rekrutacja

Mik

03.02.2026 15:32

Daj sobie spokój z tym stanowiskiem z tej Firmie są na tym świecie normalne zakłady niż ten
    Kuba g

30.12.2025 12:02

Jak wygląda praca na stanowisko operator jakości jest jakieś dźwiganie monotonia hałas na stanowisku pracy?
    Aninim

18.09.2025 01:55

Jak oceniacie stanowisko operator jakości ?
    Sam

29.11.2025 06:59

Daj sobie spokój z tą Firmą pracowałem tam wyzysk ludzi jak nie potrzebują zwalniają o urlop problem co chwile zmiana grafiku. Logistyka totalne (usunięte przez administratora) na nowym zakładzie i starym ograniczenie nadgodzin i wyliczenia i wyzysk kierownicy chyba wyrabiają sobie premie takim zachowaniem.
    Niko

12.03.2025 23:48

Czy są przyjęcia do pracy teraz w marcu?
    Gonzo

09.09.2023 18:25

Czy ktoś może wie ile zarabia specjalista w Gestampie? Albo chociaż jakieś widełki?

03.10.2023 15:07

Brałem udział w rekrutacji, obiecywali że niezależnie od wyników dadzą znać, rekrutacja zakończona, termin minął i cisza, no brak rzetelności na ich konto
    Grzegorz Paczk.

22.12.2024 01:27

7000 netto
    Xyz

03.09.2024 12:43

Operator kanban, czy ktoś może powiedzieć mi coś wiecej o tym stanowisku? Na jakim dziale się znajduje i jaka atmosfera panuje?
    Soje

12.12.2024 01:31

Nie polecam dział logistyka spawalnia ludzie zmieniają się jak rękawiczki łukasz c już nie pamieta jak przyjął się do firmy i nawet nie umiał jeździć wózkiem a teraz zgrywa wielkiego kierownika
    Ukropol07

11.10.2024 14:32

Pozdrawiam czerwone koszulki, 19:00 wchodzisz na kantynę a tam czerwono, przychodzisz później a tam znowu czerwono ????, wszystko co chwilę się psuje, zamiast naprawić porządnie, to robią aby było i cyk z powrotem na kantynkę. ???? A ty harujesz jak (usunięte przez administratora) za marny geld.
    Szymjabl

26.06.2024 22:35

Technik procesu ktl ? Jakieś opinie na temat tego stanowiska?
    Glo

06.08.2024 22:02

Gestamp rozbudowuje fabrykę i stawia nowe linie produkcyjne m.in. do ktl, której w tej fabryce jeszcze nie było, dlatego wszyscy będą się dopiero uczyć tych procesów i samej pracy
    Ser

08.08.2024 19:11

Daj sobie spokój z tą firmą pracowałem tam, ta firma się nie rozwija tylko cofa brak słów
    Malina

11.07.2024 22:34

Ta firma to jeden wielki wyzysk, jak się zatrudniałem to przyjmują tylko przez agencję, miałem mówione że po pół roku będę zatrudniony bezpośrednio przez firmę, po pół roku dowiaduje się że to kłamstwo, że dopiero po może 2 latach ale ok 2-3 lata trzeba czekać i to jeszcze za najniższą krajową z umową co miesiąc na miesiąc, pieniądze żałosne a wymagania jak by niewiadono co płacili i to rzucanie cię na inne działy np na taśmę
    Andi

24.05.2024 23:39

Nie polecam pracy na Logistyce cięcie nadgodzin nie przedłużają umowy o wszystko pretensje o każdy postój a kolega Karola B , Bartek K może robić co chce i przychodzić do pracy nawet 2h później i jego postoje są tuszowane Na wszystko przymyka mu oko nie polecam tego działu. Karol B już zapomniał co robił w pracy.
    Kto

21.02.2024 12:22

Ja brałem udział w rekrutacji i bardzo miło było sprawnie i wszystko wyjaśnili stawka godzinową i tak dalej szkolenie bhp i ogólne szkolenie fajna atmofera była więc nie wiem z kad te komentarze negatywne normalne w Polsce wszędzie jest najniższa krajowa negatywnie opiniują ci co już nie pracują lepiej samu się przekonać a nie patrzeć na opinie innych kartka wszystko przyjmie

03.01.2024 09:26

Jaka jest kultura pracy w Gestamp Polska Sp. z o.o.?

06.01.2024 05:19

Wszystko zależy gdzie trafisz. Są linie, obszary i zmiany gdzie jest fajna atmosfera mimo ciężkiej pracy ale i są też linie gdzie już po jednym dniu odechciewa się. Osobiście polecam Ci starać się trafić na Linie nr 4 lub 5, tam jest jeszcze ludzko.

21.06.2023 13:37

Ta Ukrainka z ManPower jest niepoważna. Wzywa pracownika, który skończył 8 godzin pracy o 22 na godzinę 2:00 w nocy do pracy, nie dając mu szans na odpoczynek i tylko dlatego, że on jest z Nepalu. Czy ona myśli, że Ci ludzie to roboty bez limitu sił przerobowych ?!

05.09.2023 13:10

Weekendy są gdy jest to konieczne. Zostać możesz 4 godziny dłużej czyli o pół zmiany, lub przyjść 4 godziny wcześniej przed swoją zmianą. Obcokrajowcy robią najwięcej nadgodzin ale nie mają płaconych setek lub dwusetek tak jak Polacy.
    Niko

05.10.2023 22:49

Ci obcokrajowcy nie widnieją w systemie. Mają papierowe kartki z godzinami. Mogą z nimi jechać jdk w 1939

24.08.2023 10:32

Czy jest możliwość pracy w Gestamp Polska Sp. z o.o. na część etatu?
    Misiowy

08.09.2023 16:10

Czy na część etatu to nie mam pojęcia, ale napewno umowa przez agencje za najniższą krajową
    Jertu

10.06.2023 21:35

Dostaję powiadomienie o nowym wpisie , ale jak wchodzę na stronę to wpisu nie ma , czyżby usuwano niektóre wpisy? A Manpower to dno totalne, zapomnij o umowę na firmę, napiepszaj za minimalną i sie ciesz , że płacą, bywają dni , że nie ma czasu napić sie wody bo wydajność lini jest ważniejsza niż człowiek, firma tylko dla zdesperowanych.

23.06.2023 19:33

Jest tylko regulaminowa przerwa 20 minut i może czasem z dobrej woli ktoś Cię zmieni na pakowaniu tylko po to, żebyś poszedł się wyszczać, a jak zbierze Ci się na "dwójkę" to to już za długo...
    Soje

02.07.2023 15:05

Gonią wyniki a eskalacja za eskalacją. Nowy Zakład Dno Damian G z Logistyki ogranicza nadgodziny dla wózkowych wykazuje się w weekendy ludzie z linii mają nadgodziny a wózkowi zero. Nie polecam iść na nową hale Damian G i Sławek J nie maja pojęcia o robocie tworzą nie miła atmosfere zero szacunku Do Pracowników szefowie robią wszystko szefują pakują stoją na jakosci jeżdżą wózkiem i suwnicą (usunięte przez administratora)

04.06.2023 20:33

Giewont

08.06.2023 02:28

Są 3 zmiany, rano, popołudniu i nocka

08.06.2023 12:42

Umowę możesz dostać najwcześniej po 18 miesiącach przepracowanych przez agencję o ile Cię wcześniej z byle powodu nie wyleją na pysk... Wcześniej niż po 18 miechach, np po 12 możesz dostać jeśli dajesz się wykorzystywać jak beduin, czyli robisz wszystko co chcą, zapie....asz bez obiekcji na cokolwiek, a nawet chory i osłabiony przyłazisz do roboty... Czyli w skrócie: musisz się podporządkować w 200 % żeby liczyć na umowę na gestamp....

21.04.2023 22:01

19.05.2023 21:05

Nie dość że trzeba się nagimnastykować to przez długi czas jedyne co dostaniesz to najniższa krajowa, szkoda zachodu za takie śmieszne pieniądze, już nie mówiąc o tym że na na prawach taka stawka, gdzie wymagają jakiś umiejętności to jak napluć komuś w twarz, no i na 3 zmiany, widzę że nawet wypowiedz jednej osoby została usunięta, widać że kasują niewygodne wypowiedzi, niestety tka jest prawda, ta firma to porażka, zatrudniają przez agencję, w tym miesiącu jesteś, a w następnym może cię nie być, coś ci się stanie i dowidzenia, szkoda zachodu za takie pieniądze na 3 zmiany

01.04.2023 10:20

Czy w Gestamp Polska Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

18.04.2023 13:52

Czekam już 18 dni na świadectwo pracy, pracując tam spotkałem się z sytuacją kiedy będąc po nocnej zmianie, nie raczyliście się zorientować na jaką zmianę idę danego dnia, godzina ok 10-11 a wy dzwonicie do mnie, zostałem zapytany dopiero po odebraniu telefonu na jaką zmianę idę, oczywiście ani przepraszam ani u ci w du

18.04.2023 14:04

Zapomniałem dodać że nie otrzymałem listy płac, niestety jestem zmuszony zgłosić sprawę do państwowej inspekcji pracy, ponieważ upominałem się o świadectwo ale jeszcze nie otrzymałem

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Gestamp Polska?

Kontakt - Gestamp Polska Sp. z o.o.

Działkowców 12 62-300 Września

NIP:6912202707

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

15.04.2021 11:46

Pracuje w firmie już dobre parę lat. Na produkcji jest coraz to gorzej normy idą w górę, od pracownika wymaga się coraz wiecej. O urlop trzeba się prosić a najlepiej brać go tylko jak pracodawca będzie tego chciał ;) O awansie tam można pomarzyć chyba że ma się dobre plecy. Atmosfera już od lat nie jest przyjemna....

16.04.2023 12:20

Jak wszędzie, cele są istotne, pytanie tylko jakim kosztem? Czy nie lepiej poszukać optymalizacji w procesie, a nie narzucać większą normę? Co tu się później dziwić, że opinia o firmie zaczęła znacznie kuleć, skoro wykresy nad głowami zarządu otwierają bicze nad podwładnymi...

16.04.2023 12:23

Co prawda już nie jestem pracownikiem tej firmy, jednak kiedy odchodziłem normy były znacznie zawyżone przez pracowników z za granicy, którzy przyjechali na chwilę. Plus jeśli jako nowy pracownik nie dawałeś z siebie wszystkiego, to po kilku dniach słyszałeś, że się nie nadajesz.

25.09.2022 11:03

Czy w Gestamp Polska Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?
    Ban

01.03.2023 06:51

Na agencji?
    Her

28.03.2023 06:38

Nie wiem gdzie można zarobić jak na nadgodziny mogą chodzić tylko ukraincy i manpower. Pracownicy z Gestamp mają zakaz a Ukraina może walić po 380 godz w miesiącu na tak zwaną kartkę. Brak słów
    Rost

08.10.2022 22:48

Rotacja ludzi jak na Giewoncie, większość osób na pakowaniu gdzie sprawność fizyczna jest kluczowa zwalnia sie po miesiącu; nawet osoby z Azji rezygnują.Gdy się zatrudniasz na agencję masz najniższą płacę krajową, te bzdury na ogłoszeniach, że są benefity jak : multisport i opieka medyczna prywatna to kłamstwo. Jeśli chcecie pracować za płacę minimalną nie adekwatnie do powierzonych zadań to zapraszam.
    Oli

29.11.2022 22:25

L11 wielkie dno, ludzie z biura nie poważni a siedzi ich tylko aż dwóch. Nikt już nie może patrzeć na Damiana G wielki planista a wciąż mu części brakuje interesuje się tym czym nie powinien pisze się za Kierwonika Logistyki ???????? chłopacy z logistyki tylko czekają by szybko rozwijać skrzydła i uciekać z L11 pracowałem chwile tam nie polecam.
    Ale

23.03.2023 03:45

Witam jak wyżej napisane nie polecam tej firmy bałagan zero organizacji (usunięte przez administratora)
    Malina

09.03.2023 11:50

Nie polecam zatrudniać się w tej firmie, ani nie zarobicie normalnych pieniędzy ani nie dostaniecie normalnej umowy bo firma przyjmuje tylko przez agencje, będziesz podpisywał umowę co miesiąc na miesiąc za najniższą, wymagania nieadekwatne do tego jak pracujesz albo co robisz bo na jeden dział obok l5, najnizsza to jak napluć komuś w twarz, biorąc pod uwagę że oczekują jakiegoś doświadczenia, inna stawka na ogłoszeniu a co innego na umowie
    MANPOWER WON

05.12.2022 23:22

Nigdy więcej nie pójdę przez manpower, lepiej was potraktują w Niemczech niż tutaj Polak Polaka przez tę agencje, te baby to porażka
    Manpower ok

07.12.2022 22:30

Ja lubie do nich zaglądać, zawsze smiesznie, nie sztywno, vzlowiek nie boi się o nic zapytać bo są takie normalne traktują jak kolege jest stmpatycznìe

05.03.2023 10:42

Dzwonią do ciebie o ok 11 po nocnej zmianie, ani przepraszam ani uj ci w du

22.02.2023 18:22

A jak obecnie wygląda praca/atmosfera w logistyce/zakupach?
    Sep

01.03.2023 00:33

Nie polecam wogóle pracy w tej firmie. Balagan straszny co chwile ktoś się zwalnia nadgodzin zero tylko sami ukraincy maja Polaków zwalniają a za 2 tyg dzwonią po Ciebie.

29.06.2022 16:20

Jak wyglada z premia wakacyjna dla nowo zatrudnionych ? Wyplacaja cos i kiedy ?

10.01.2023 14:33

A przed 3latami stażu ile wynosi wakacyjne?
    Qbk

12.02.2023 13:56

Jeszcze musisz przedrzeć się przez agencje a to nie jest wliczane do tych 3 lat
    SBT

31.01.2023 22:25

Czy w tej chwili trwa rekrutacja ? I na jakie działy przyjmują? I
    Qbk

12.02.2023 13:55

I to jeszcze zatrudniony na agencje za najniższą na 3 zmiany z umową co miesiąc na miesiąc

05.02.2022 15:44

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Gestamp Polska Sp. z o.o.?
    Romeo

26.10.2022 21:03

Rękawiczki
    galileo

22.12.2022 19:37

Col

05.09.2022 15:54

Słyszałem że z Logistyki wszyscy masowo się zwalniają wraz z Kierownikami. Firma szuka na siłę nowych wózkowych nawet bez języka Polskiego , a starych pracowników nie umieją uszanować. Jak tak dalej pójdzie następne ogłoszenie będzie że szukają nie widomych na wózek.
    Has

20.09.2022 23:03

Przychodzą młodzi wiekowo do 26 roku życia dostają umowy na Gestamp , nic nie umieją nawet wózkiem jeździć i dostają pewnie powyżej 4tys brutto a stary dostanie 200zł brutto i musi wszystko robić za 3 osoby nie polecam.
    Dawid

25.08.2022 13:20

Witam serdecznie. Czy ktoś z was robił może szkolenia w EMT Systems w Gliwicach z programowania robotów YASKAWA? Potrzebuje opinii o jednostce i paru informacji. Pozdrawiam
    .tyre

16.08.2022 16:32

Praca przez agencję, płacą najniższą krajową i oczekują niewiadomo czego a pot po (usunięte przez administratora) leci, pracownicy Gestampu są bardzo nadgorliwi w stosunku do agencyjnych, nie polecam.
    .tyre

18.08.2022 17:56

Że załapiesz w mig wszystko.
    Ciekawy

20.07.2022 13:36

Ktoś wie jaka agencja zatrudnia ukrainców? Któryś wozkowy z Ukrainy ostatnio zniszczył wózkiem towar na zakładzie w ostatnim czasie? Cały czas facet podobno siedzi w telefonie i ma się za (usunięte przez administratora)ra i handlarza bitcoinami
    agencja

22.07.2022 12:50

manpower a jaka inna hehe wiadomo czemu nadal trzymaja te dziewczyny hehe
    Kik

22.04.2022 00:06

Firma to dno płacą strasznie mało na to co oczekują (usunięte przez administratora) z biura chodzą robią zdj z ukrycia o czym nie masz pojęcia. Jak jest jakaś kontrola to srają w gacie. Jako pracownika mają cie gdzieś możesz robić 10 lat a i tak cie nie docenią chyba ze masz wtyki. Jako pracownik jesteś nikim. Wózkowi na linkach nie mają czasu czasami się najeść.
    Lol

05.07.2022 12:43

Mało tego że nie mają kiedy zjeść to jak z czymś się nie wyrobisz to wielkie pretensje bo OEE spada w dół masakra.
    były

21.07.2022 07:35

Niestety właśnie tak jest.
    sajonara

14.07.2022 15:38

Co tak duzo osob teraz odchodi. za duzo ukrainy?
    79 rocznica Wołyń

11.07.2022 12:58

Nie zapominajmy o Wołyniu nigdy POLACY.
    LOL

14.06.2022 20:28

Brak ludzi do pracy nowa hala L11 szefowie i technicy są rzucani na pakowanie żenada!!!

09.07.2021 14:00

GLO

30.05.2022 22:55

Niestety poza bardzo rzadkimi wyjątkami to nie ma pracy zdalnej w Gestamp.

20.11.2021 21:42

Witam, czy warto składać aplikacje na kierownika jakości? Jaka panuje atmosfera w firmie? Jak przebiega w współpraca z innymi działami? Dlatego jest wakat na tym stanowisku?
    GLO

30.05.2022 22:54

Kierownik znalazł pracę dużo bliżej domu i na wyższym stanowisku.
    Jurand ze Spychowa

27.04.2022 22:11

Byłem, pracowałem, zasmakowałem i (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Gestamp Polska Sp. z o.o.