Opinie o Gestamp Polska Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gestamp Polska Sp. z o.o.

Wrocek

Jak macie płacone nadgodziny? Sobota 100% niedziela 200%? Za odpowiedź dziękuję i pozdrawiam

Wrocek

Jak macie płacone nadgodziny? Sobota 100% niedziela 200%? Za odpowiedź dziękuję i pozdrawiam

Wrocław

Jak macie płacone nadgodziny? Sobota 100% niedziela 200%? Za odpowiedź dziękuję i pozdrawiam

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Dziękuję w takim razie @Miłosz za odpowiedź, dla wielu osób, które zaczynają to podstawa, żeby móc się szkolić. @szczery, jak to możliwe, żeby w taki sposób zamieniać stanowiska? Przecież to zupełnie dwie inne prace, więc w jaki sposób dochodzi do takich sytuacji?

Henryk

Jeśli narzekacie na Gestamp Września, przyjedźcie do Wrocławia. Tu się dzieje! Na forum aż kipi. Wewnątrz jeszcze weselej.

Miłosz

Pracowałem tam i jeśli chodzi o szkolenia to faktycznie jest ich trochę. Ogólnie firma warta polecenia na start.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Jaroslaw to jedyne szkolenia, jakie odbywają się regularnie w Gestamp Polska? Czy w takim razie w ogóle zdarzają się szkolenia innego typu - które nie są wymagane prawnie?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Majk zdecydowałeś się na udział w rekrutacji? Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby napisać, jak w firmie prezentuje się sytuacja szkoleń - czy pracodawca zapewnia je wewnątrz firmy? Może prowadzone są one przez inne, certyfikowane firmy? To z punktu widzenia rozwoju zawodowego bardzo ważny aspekt zatrudnienia.

Jarosław
@Agnieszka 08.08.2017, 06:37
@Majk zdecydowałeś się na udział w rekrutacji? Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby napisać, jak w firmie prezentuje się sytu...

Mamy co rok szkolenia wewnętrzne z BHP.

Majk

Może ktoś napisać jak wygląda organizacja pracy na nowej spawalni tj projekt Craftera? Czy obsługa cell jest trudna? Ile specjalistów jest na całym dziale/celi (technik, ustawiacz, lider, robotyk)? Jest jakiś podział na obszary i liderów? Chcę podjąć pracę na tym dziale. Pozdrawiam.

qwer

ile moze dostac narzedziowiec na poczatek?

Reni

Mam koleżankę która tam zaczęła pracę od recepcji a teraz gdzieś w biurze pracuje. Ogólnie jest zadowolona z pracy. Nie spobujesz to się nie dowiesz

Xxx

Witam. Ile firmy płaci operatorowi wózka widłowego na godz ? Lub ile można żądać na początek? Dziękuję z góry za szczere odpowiedzi. Pozdrawiam.

anonimka

Hej. Czy ktoś moze cos napisać na temat pracy w Gestampie jako asystentka na recepcji? Czy oni tam biorą tylko na okres próbny a potem nie przedłużają czy nie idzie tam wytrzymać? Jak wyglada rekrutacja? Ile mozna wyciągnąć? Bede wdzięczna za pomoc.

Tomcio
@anonimka 27.06.2017, 15:16
Hej. Czy ktoś moze cos napisać na temat pracy w Gestampie jako asystentka na recepcji? Czy oni tam biorą tylko na okres próbn...

Witam.pracuję tan kilka ładnych lat z tego co widzę często się zmieniają asystentki na recepcji. Ile zarabiają to ci nie powiem bo niewiem

Pracownik

Dobra atmosfera, ciekawa praca, sensowne pieniądze

qwerty

Witam, Jak wygląda praca w jakości? Czy są płatne nadgodzinny?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Thunder, dlaczego uważasz, że praca 3 zmianowa jest uciążliwa? Jakie dokładnie są to zmiany?

Szymek

Siema. Interesuje mnie praca w firmie ,będę miał rozmowę po Świętach na pracownika produkcji. Tylko trochę słyszałem o firmie. Moje pytanie czy to prawda że w święta np Wielkanocne produkcja idzie do pracy?? Kurczę tego się obawiam??

dociekliwy

witam, może mi ktoś przybliżyć pracę automatyka , co należy do obowiązków, czy pracy jest mnóstwo, czy umiarkowanie i czy jest jakiś sprzęt czy wszystko robią młotkami i tego typu sprzętem. Czy może oferują prace automatykowi, a defakto będę pracować jako operator i mechanik

Thunder
@dociekliwy 24.03.2017, 19:32
witam, może mi ktoś przybliżyć pracę automatyka , co należy do obowiązków, czy pracy jest mnóstwo, czy umiarkowanie i czy jest...

Powiedz 5500 zl netto. Pewnie do Wrzesni musisz dojechac. Nie obnizaj . Praca 3 zmianowa uciazliwa.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@ niestety nie mam takich informacji. Z pewnością podczas rozmowy kwalifikacyjnej wszystkiego się dowiesz. Wybierasz się?

Piotr

Widziałem rekrutują automatyków działu UR. Wymagania maja dosyć wysokie. Orientuje się ktoś czy równie wysoko płacą? Jakby ktoś podrzucił ile tam zarabia automatyk z kilkuletnim stażem.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

A wiecie, że firma szuka osób na stanowiska Specjalista Utrzymania Ruchu, Inżynier procesu – Spawalnia! Będziecie składać aplikację?

SIMPLY_TRUE
@Agnieszka 01.03.2017, 10:20
A wiecie, że firma szuka osób na stanowiska Specjalista Utrzymania Ruchu, Inżynier procesu – Spawalnia! Będziecie składać aplik...

No własnie czytam opinie, bo zadzwoniono do mnie w sprawie oferty pracy na stanowisko Specjalista UR. Ile mozna zarobić na tym stanowisku??

Nass@

A jak dyrekcja i kierownicy?

Szymek

Fajne mlode i glupie dziewczęta nic więcej!!! Pozdrawiam L04 :-)

Ninja
@Szymek 05.01.2017, 14:24
Fajne mlode i glupie dziewczęta nic więcej!!! Pozdrawiam L04 :-)

Nie można mieć wszystkiego, więc albo ładne albo mądre

WELDER

Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?

WELDER

Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?

Janus
@WELDER 31.10.2016, 20:30
Witam ,ile zarabia Spawacz w Gestamp?

@WELDER Spawalnia jest na 4 brygadach wiec do reki z 2300 zł, a na nowej to nie wiem.

Peugeot

Witam dostałem ofertę na stanowisko SPECJALISTA DS. EKSPEDYCJI czy możecie mi powiedzieć ile mogę wołać na początek. Dzięki za info.

damian
użytkownik zarejestrowany

Też widziałem właśnie, że mega dużo ogłoszeń jest do samej Wrześni od magazyniera po kierownika logistyki, ktoś wie czym jest spowodowana taka rotacja?

Janus
@damian 16.10.2016, 10:11
Też widziałem właśnie, że mega dużo ogłoszeń jest do samej Wrześni od magazyniera po kierownika logistyki, ktoś wie czym jest s...

@damian Ekosystemem Gestampu.

olo

To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło? Podejrzane!

olo

To ogłoszenie było jakieś dwa lub trzy miesiące temu, ciekawe dlaczego znów się pojawiło? Podejrzane!

polaris

@dino wiem bo wysłałem CV... po prostu myślałem, że wiecie coś więcej na temat tego stanowiska.. ale ok podpytam na rozmowie jeśli będzie taka okazja

pracujący
@polaris 04.10.2016, 13:53
@dino wiem bo wysłałem CV... po prostu myślałem, że wiecie coś więcej na temat tego stanowiska.. ale ok podpytam na rozmowie je...

mój znajomy pracował na tym stanowisku, praca taka sobie, atmosfera do dupy zwłaszcza przez jednego gościa, ale możesz próbować - powodzenia.

dino
użytkownik zarejestrowany

@polaris teraz aktualnie nawet szukają magazyniera we Wrześni do magazynu z częściami zamiennymi, więc możesz podpytać na rekrutacji o wszystko. Rekrutacja trwa dopiero kilka dni, wiec pewnie jest spora szansa na odzew

polaris

a jeśli chodzi o magazynierów to jak to wygląda? Praca, płaca, warunki itd...

Hubcio44

Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.

Pracownik GP
@Hubcio44 25.09.2016, 12:36
Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przecho...

Przyłączam się, atmosfera lepsza,niz w bialezycach. Kolega jako specjalista jak klebek nerwow łazi... Siano wiadomo ze w gp gorsze bo to w koncu podwykonawca ale zdrowiej :) Jak ktos umie współpracować i nie sciemnia to nie ma źle.

Hubcio44

Ja jestem zadowolony z pracy. Fakt, ze jestem zatrudniony bezposrednio przez Gestamp to nie zauwazam zadnych problemów. Przechodze sie czasem halą i nikt sie nikogo nie czepia, a jak widzę, jak z tasmy uciekaja i siedza na przerwie godzine to nie ma sie co dziwic. Za sciemnianie nie płacą. Ja polecam firmę.

efrg
użytkownik zarejestrowany

@ola no wiesz co no to wszystko zależy na pewno od wielu czynnikow na przykład od tego jakie masz wyksztacenie, doświadczenie w pracy itp.nigdy nie wiadomo na co oni tam tak dokładnie patrza przecież..

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Janus

Utrzymanie ruchu w Gestampie jest meskie nie ma kobiet sorry ale to nie jest robota dla pań. Z 3000 się ma na utrzymaniu ruchu ale nie wiem ile w tym prawdy. Co dla męza szukasz bo raczej kobieta sie nie nadaje do roboty w utrzymaniu ruchu no chyba że umiesz wstawić wystawiony stol od narzędzi przez Hiszpanów to mozesz się zatrudnić.

Raichu

Sprawa jest prosta. Jeśli masz kwalifikacje i papierki, to może uda ci się zarobić te 2000. W dalszych latach możliwe, że więcej. Natomiast jeśli myślisz o pracy na produkcji jako wózkowy, operator suwnicy i przede wszystkim pakowacz - daj sobie spokój. Gestamp pięknie wygląda na zewnątrz. To co się dzieje w tej firmie, a przede wszystkim co odwala Manpower jako agencja pracy to patologia i sprawa do sądu. Nigdy tam nie wrócę. Obiecają wielka karierę, cuda i sukcesy, a gdy przychodzi co do czego to liczą się znajomości lub tłumaczą się brakiem miejsc itd. W dodatku praca zbyt ciężka, aby dostawać tak marne pieniądze. W okolicy Wrześni są lepsze zakłady jak chociażby Gonvarri, Techpak czy Krispol.

trumpfek

hej

efrg
użytkownik zarejestrowany

hej hej czy pracował ktoś z was na stanowisku mechanika we Wrzesni może? akurat się rozglądam za jakimiś ciekawymi ofertami pracy wlasnie w tej branzy i biore ta firme pod uwagę wiadomo ze trzeba mieć odpowiednie wyksztalcenie techniczne do oracy tutaj

Stary
użytkownik zarejestrowany

Mi si wydaje, że trzeba postawić sprawę jasno - firma działa dobrze, mechanicy czy inni ludzie z produkcji dostają tutaj dobre pieniądze, a co najwazniejsze są one przyznawane na czas

Janus

Brawo Gestamp 4 zmiany na spawalni, ile kasy zaoszczędzicie tylko ciekawe czy będziecie mieli kim robić na tej spawalni bo z tego co wiem cotygodniowe nadgodziny były tym spowodowane aby nadrabiać zaległości bo takie normy z ksiezcya sobie wzieliście. Piękna motywacja do pracy za weekend nadgodzin było 570 zł a teraz ile 480 zł dodatku i zasuwać w weekendy. Brawo życze powodzenia w naborze ludzi na spawalnie.

rt
użytkownik zarejestrowany

@see jak najbardziej właśnie ja chcę na tego specjalistę ds logistyki się dostać, czy ta rekrutacja nadal aktualna?

Bartek

Jak sobie nowy kierownik logistyki radzi? Z Solarisa wylecial z hukiem to I stąd niebawem wyleci.

zxcvbnm
@Bartek 18.07.2016, 20:19
Jak sobie nowy kierownik logistyki radzi? Z Solarisa wylecial z hukiem to I stąd niebawem wyleci.

już go niema :)

see
użytkownik zarejestrowany

W sumie cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, bo cały czas się rozrastają, ale czy wypłata jest terminowa? Pewnie tak, bo wszystkie inne socjale zawsze tak jak mają być. Ciekawe tylko czy taki specjalista ds. logistyki ma zarobki powyżej przeciętnej krajowej.

szczery
@see 10.07.2016, 20:10
W sumie cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, bo cały czas się rozrastają, ale czy wypłata jest terminowa? Pewnie...

kierowniczka bez wiedzy, z głupimi pomysłami. Kobieta bez wyobraźni i przygotowania do zarządzania ludźmi Pieniądze przeciętne, brak nadgodzin , dziś pracujesz w logistyce jutro możesz na produkcji jak bedzie potrzeba. Nie mają pojęcia na temat logistyki.

damian
użytkownik zarejestrowany

@Janus myślę, że takie porównania są bardzo (naprawdę bardzo) nie na miejscu. Teraz widzę, że firma poszukuje sporo pracowników, więc chyba jednak nie jest tak źle, jak mówisz. Mnie interesuje oferta dla inżyniera jakości.

Janus
@damian 03.07.2016, 16:56
@Janus myślę, że takie porównania są bardzo (naprawdę bardzo) nie na miejscu. Teraz widzę, że firma poszukuje sporo pracowników...

@damian Posukuje bo ludzie zwalniają się masowo, atmosfera okropna, Pan O lata po firmie i szuka tylko zaczepki, zgrzewalnia niby już jest ale niemcy od Porshe mówili, że zanim to wszystko ruszy i będzie wychodzić ok to jeszcze z rok minie. Ludzi nie ma bo stawki są najniższe ze wszystkich firm co robią pod VW. Ciągłe podkręcanie normy z 230 sztuk na 300 niedługo na spawalni będzie.

Hubcio44

Witam. A mial ktoś do czynienia z praca na laboratorium jako metrolog?

fgb
użytkownik zarejestrowany

oj no mzoze po prostu poszukuja praocnwika ktory im odpowiada dlatego tyle czasu chyba szukaja odpowiedniego

xxxx

14 edycja ogłoszenia od II 2015 spec. ds. logistyki/lider logistyki; średnio co 2 m-ce ogłoszenie; zatrudniają na okres próbny i nie przedłużają umowy lub zwalniają; praca zdecydowanie ponad 8 godzin - nieodpłatne nadgodziny, surowa atmosfera, pozornie miłe uśmiechy, obóz pracy. Nie polecam

romanek
użytkownik zarejestrowany

heh, kluczyki.. chyba nie ten zawód na takie zarobki :) jak dla mnie stawki mocno zawyżone i przesadzone jak na polskie realia na słuchawce. Pozdrawiam :)

technik

Witam ja jako technik tloczenia co wiecie o tym stanowisku i jaka placa ?

zahn
@Janus 03.06.2016, 12:13
2300 max na poczatek

Janus piszesz netto czy brutto?

Janus
@zahn 05.06.2016, 18:33
Janus piszesz netto czy brutto?

Do ręki, a z tym zwalnianiem to prawda tak samo nie zatrudnia ludzi na linie choć brakuje ich a zastępują ich obsadami z innych lini przerywając produkcje. Ogólnie zakład potrzebuje 300 osób sorry ale za tą kaśe traktowanie i atmosferę to nie znajdą na spawalni chodzi dowcip czym się różni Gestamp od Oświęcimia ? W Oświeciumiu ni było nocek.

Zostaw opinię o Gestamp Polska Sp. z o.o. - Września

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gestamp Polska Sp. z o.o.