Timken Polska

• Pustkowie
  • Siemianowice Śląskie
  • Długoszyn

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Timken Polska Sp. z o.o.

Opinie o Timken Polska Sosnowiec

Nie przegap nowości o Timken Polska Sp. z o.o.!

Taka prawda

14.02.2018 06:31

Wszystko co pisze Trololo to prawda !!! Współczuje ludziom z tokarskiej za ten (usunięte przez administratora) w którym muszą robić. Dla mnie to osoby z nożem na gardle albo inni desperaci. Dyrekcja zabiera albo zmniejsza każdy dodatek do wypłaty, następnie przyjeżdżają szefowie z USA i się dziwią ze taka rotacja wśród pracowników. Dodam tylko, że na wydziale szlifierska pierścieni mgła olejowa jest tak gęsta że powietrze można kroić nożem.
    pracownik jeszcze

06.02.2018 11:58

ekspedientka w sklepie więcej zarabia
    pracownik jeszcze

06.02.2018 11:55

nie polecam,wymagania ogromne a zarobki marne. coraz większe normy a wynagrodzenie głodowe i za byle g..... by karali
    Jarek

04.01.2018 19:14

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy potrzeba w firmie pracowników?
    Kwiatuszek

08.01.2018 13:42

Tak w szczegolnosci na Tokarska nie wielu swiezo przyjetych zostaje po okresie szkolenia niestety norma i marna stawka nie pozostawia wiele do zyczenia
    Kwiat

08.01.2018 17:09

Zapomniałaś dodać, że na tokarskiej norma wygląda tak: "będzie to będzie" poza tym to jedna z najlżejszych prac. Puszczasz maszynę i jesteś duchem, w sensie nie widać Cię całą dniówkę. Zarobki na tokarskiej nie są wcale złe - raczej adekwatne do włożonej pracy, a i tak wyższe niż na innych produkcjach.
    Paula

26.12.2017 19:54

Ile zmian jest w timkenie.?
    nick

02.01.2018 09:38

3 zmiany i gdzie nie gdzie 4 brygadówka
    cywilizowany

25.11.2017 02:52

Pora na śmieszny kawał....... 1)popatrz na czym lub na jakiej maszynie pracujesz i jak się nazywa zawód od tej maszyny lub czynności ,.....2)popatrz na umowę ,lub aneks do niej jaki faktycznie jest tam wpisany zawód lub czynność którą wykonujesz i ile za niego powinno kasy ............3)otwórz sobie i poczytaj ,,układ zbiorowy,,tak,tak,on istnieje i nawet ma tabelki i widełki od do, zobacz czy zawód i kasa się zgadza z tym co robisz. Znam to z doświadczenia.Zobaczyć ci wolno.
    ciekawski

10.12.2017 16:37

Gdzie znajduje się ten "układ zbiorowy"?
    cywilizowany

11.12.2017 03:51

np.w związkach powinni mieć takie rzeczy, w necie ogólny.Ale pracodawca może go podpisać albo i nie.Może być też wewnątrz zakładowy. Wszystko to kwestia dogadania się w cywilizowany sposób .Obym się mylił,ale podejrzewam, że im to nie grozi.
    wartownik

22.11.2017 13:34

Po Jadźkę Kłębkową była milicja
    misiu

25.11.2017 17:37

a co Jadżka na rozrabiała

27.09.2017 13:29

@fffff, jakaś pomyłka nastąpiła z nazwą firmy, chodziło mi oczywiście o Timken Polska. Skoro sytuacje, o których piszesz były dawno. To może teraz ktoś wie jak wygląda rekrutacja i czy są jeszcze tutaj takie sytuacje, jak wcześnie opisywał @ffff?
    rororoterdam

22.11.2017 12:00

PRL nie ma, ale mamy UE i standardy pracy tych co robią po 20 lat w Timkenie, przypominają te cywilizowane jakie ma niemiec czy inny europejczyk. Ty zaś jesteś niewolnikiem z afryki, któremu w głowie jest tylko robić, norma, robić, norma. Kto ma coś z głową. Ja czy Ty?
    odol

25.11.2017 02:05

Chyba byłeś na tych badaniach i IQ wyszło ci ujemne,to teraz wiem dlaczego jeszcze jesteś.Robić,norma ale nie na ciebie,haha.Po tej wypowiedzi ,nie mów mi o cywilizacji,do niej trzeba dorosnąć,a tobie to raczej nie grozi.
    rororoterdam

31.10.2017 17:38

I jak tam ludzie z tokarskiej? Odpowiada wam 4-brygadówka? Że tylko na 4 miesiące? A formalnie to gdzie to jest napisane na papierze? Skończyło się wasze życie prywatne. Teraz będziecie skakać co 3-4 dni ze zmiany na zmianę i zobaczycie weekend raz w miesiącu. Głębokie wyrazy współczucia.
    uuuuuffffff

01.11.2017 20:42

znam to z doświadczenia i to dobrze,czyli nic się nie zmieniło
    sosnowiczanin

20.09.2017 03:21

eh, pewnie pracuje na nowym piecu na hartowni. Jak dla kogoś socjal i benefity w timkenie są spoko to gratuluję poczucia humoru.
    Kleks

18.09.2017 15:03

Syf skoda pisać

10.09.2017 10:55

@fffff, staram się wszytko zrozumieć i tak jak napisałam podsunąć jakieś rozwiązania. Ale tak szczerze, nie do końca rozumiem te roszady ze stanowiskami i ich nieadekwatnością? Jak w takim razie wygląda w Valeo rekrutacja? Na jakiej podstawie zatrudniają tych ludzi?

11.09.2017 12:33

Oszczędności.Np.mechanik zarabia powiedzmy 5,czary mary robisz stanowisko za 4 i nazywasz je pracownik warsztatu na stanowisku,, mechanik, wszystko zgodnie z prawem.Ale on i tak robi mechanikę ale jest wsadzony w niższą stawkę.Kiedyś tak było,teraz nie wiem,ale wiem jedno że jakbym nie miał co jeść to poszedł bym do opieki i był bym kompletny.Choć na szczęście jestem,miałem fuksa.Koniec pytań,nie chcę o nich rozmawiać.Tak było kiedyś,a teraz nie chcę wiedzieć jak tam jest i czy w ogóle są.Zaś niektórym za kare kazał bym pracować.

13.09.2017 21:25

Nie wiem co jest w waleo,bo tam nie byłem.Bo i po co.Byłem tu.

09.09.2017 03:09

Chcesz obrabiarkowca lub mechanika po co, żeby go zniszczyć i wymyślić mu kosmiczny zawód.Dostaniesz np. Pomagacza.Co robiłęś? A przetykałem całe życie tylko zlewy,ale w anglii.Uuuuuuuuuu super ,ok,pomagacz to pomagacz.A ty naprawiłeś już to? Tak wrzuciłem wszystko do środka maszyny,bo jo połowa życia pierogi nadziewał. Będzie pan zadowolony. I tacy do was powinni przychodzić skoro potrzebujecie konkretne zawody a wypuszczacie np.pomagaczy.

31.08.2017 12:21

@ffffff, jako moderator forum staram się podsuwać różne rozwiązania, których czasem pracownicy nie widzą. Zgadzam się z Tobą co do zwolnień teraz niewiele osób zagrzewa gdzieś miejsce na stałe. Ale trzeba też umieć walczyć o swoje i czasem postawić ultimatum. Jeśli pracownik jest ważny w firmie to pracodawca powinien zrobić wszystko żeby go zatrzymać.

04.09.2017 02:45

A teraz idż do innego pracodawcy z tym cv,jeden da wiarę a drugi nie.Na szczęście praca jest,ale wcześniej bywało różnie.
    ffffffff

05.09.2017 16:27

No to jak ,gotowa na suchar tygodnia?Stary ale jary,wybór należy do ciebie.Ja bym się nie oddzywał na twoim miejscu i zostawił to tak jak jest ,bo nie wierze w cudowną transformację.

23.08.2017 11:23

A próbowałeś sam @fflak upominać się o wzrost wynagrodzenia? Skoro robi się szkolenia i ma się z tego papier to automatycznie wartość pracownika wzrasta, więc może warto samemu coś zdziałać?
    fffff

23.08.2017 18:41

Nie rozśmieszaj mnie.Wydeptałem sobie ścieżkę po podwyżkę na betonie i echo.Nie ma,albo na przyszły rok,albo nie podoba ci się to się zwolnij,albo dostałeś wyrównanie.Dzięki za życiową radę i troskę,nie dasz ty da inny albo inną robotę.Teraz jest mi lepiej ,ale byłem zacofany.Ale było to bardzo dawno temu i nie prawda.Ale czasy się zmieniły ,no nie.Teraz się mówi nie podoba mi się ,to cześć.Bez l 4 i jakiś tam podobnych, po prostu cześć ,żeby się nie rozmyślić. A kiedyś zrobił byś wszystko za tą robocine i za te grosiki, a teraz ppfffffff.Kasa musi się zgadzać.Albo się ma, jak się ma.

17.08.2017 13:55

Czy może ktoś napisać jakie są stawki w tej firmie (pracownik produkcji) ???? ??
    tomi

17.08.2017 19:06

obecnie 2600 brutto/mc na początek bez dodatków
    fffff

18.08.2017 21:03

To szału nie ma.Można powybrzydzać .Spodziewałem się tego.Ale nikt nie powiedział że będzie lekko.

13.08.2017 14:29

@Fflak czyli robiąc dodatkowe szkolenie to zyskujesz nowe umiejętności, rozwijasz się, ale nie idzie to w parze ze wzrostem wynagrodzenia? Czy to działa tak w przypadku każdego szkolenia?
    ffak

14.08.2017 09:08

Na szczęście już długo tam nie pracuje,wśród tych znajomków i egzotycznych nabytków z prl(osadników),a o kasie to zapomnij,robota to tak, ale dla człowieka od roboty a kasa i luz dla znajomka i nabytka.A rozwinąć to sobie można papier.Ale zawsze masz wybór,możesz to robić albo NIE.Nikt nikogo do roboty tam nie zmusza.

22.07.2017 14:09

@fflak ale w jakim sensie za darmo? Sugerujesz, że w Timken Polska trzeba wykonywać pewne prace bez wynagrodzenia? Możesz rozwinąć swoją myśl? To pomoże forumowiczom zrozumieć, co chcesz powiedzieć.
    ffak

22.07.2017 16:00

to znaczy że po zrobieniu uprawnień będziesz jeszcze dodatkowo jeżdził i robił swoje co do tej pory,a tak tylko robiłeś swoje, czyli przybywa obowiązków.Czyli nic za darmo.
    Nowa

12.08.2017 13:36

Witam;) Czy ktoś może wypowiedzieć się ile na początek dostaje osoba zatrudniona na montażu lub produkcji? Dziękuję;)
    kandydat

16.07.2017 18:46

mam pytanie czy na stanowisko operator produkcji zatrudniają w timkenie bezpośrednio czy przez firme zewnetrzna ewentualnie po jakim czasie można dostać się pod timkena i jakie proponują stawki dla nowo przyjętych na to stanowisko
    wałek

25.09.2017 16:05

Widzicie nikt nie odpowiada,dlaczego????????,bo nikt kto jest pracowity i uczciwy, podejrzewam że już nie ma nic do powiedzenia albo się boi,przykre ,straszne i prawdziwe.A więc niech będzie u was PRL, tak jak jest.AAAAAAA zapomniałbym............ znajomki ,swojaki i nieroby, zassssssssssssssssssssssssssssssijcie bąka, najlepiej kolegi , o ile go masz ,a myślę że nie.Hahahahaha.
    Wera

15.10.2017 19:38

Zastraszanie i ponizanie pracowników chodzi o liderki jest taka jedna zmiana gdzie to codzienność.wszyscy to widzą ale nikt z tym nic nie robi .ludzie którzy przychodźa i tak bardzo szybko odchodzą. Płaczą po kątach i psychika wysiada było by naprawdę dużo pisać o sytuacjach jakie tam się dzieja

17.06.2017 22:28

tego nie wiem,ale podejrzewam że stać cię będzie na biały odrzutowiec.Prawie jak szejk.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Timken Polska?

Kontakt - Timken Polska Sp. z o.o.

Gen.grota Roweckiego 130 41-200 Sosnowiec

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Rampam

09.06.2017 14:29

Księżniczki rozdzielone :o co to będzie?
    tomasz

12.06.2017 22:38

Rampam na jakim dziale te księzniczki rozdzielone zostały...?

25.05.2017 18:28

Może by zgłosić odpowiednim ludziom ,na pewno by się zainteresowali tym

25.05.2017 23:15

Jakim? Haha,powaga,super dowcip.

23.05.2017 06:23

I wczoraj się potwierdziło przychodzę do pracy a tu produkcja zrobiona nawet wypisane na tablicy a ( usunięte przez administratora już nie ma słodko sobie śpi.
    Obcy

23.05.2017 10:20

Tak a pan lider z nocki wpisuje godziny ,ciekawe że jeszcze kierownik się nie dowiedział .

25.05.2017 02:01

z dużej chmury mały deszcz,sam zobaczysz,prl górą
    Taki tam

22.05.2017 20:32

Ulubiona gra ustawiaczy na tokarskiej -gra w kulki
    Obcy

22.05.2017 20:53

To prawda potrafią godzinami grać ale to się skończy w niedługim czasie.

04.05.2017 18:50

Robota jak robota może być jest tu nawet spokojnie robię tu nie długo ale zdążyłem już zauważyć jak ustawiacze na tokarskiej pracują. Robią sobie produkcję na swojej zmianie, bo nie mają co do roboty a później wpisują im nadliczbowe na następnej zmianie a oni idą do domku nie odbijają żetonu i tak to się odbywa .

11.05.2017 16:11

No widzisz,typowi wysysacze bąków i komet

11.05.2017 16:23

stary, co ty tam jeszcze robisz? No chyba jaja. Chyba że masz 5 z przodu na łape,to może bym się zastanowił,zwłaszcza tam i pokrewnych.A jak nie, to nie.Papa.
    Dario99

01.04.2017 12:41

Jak ocenić firmę nie dbającą o pracowników chyba że swojakow , brak możliwości jakiego kolwiek rozwoju awansu chyba że jak wyżej masz kogos tabuny ludzi od niczego ale od kogos dobrze zarabiajacy , po za tym da się to jakoś ogarnąć wyplata wpływa na konto terminowo pozdrawiam aroganckie panie z biura, socjalne hmm karta multi jest po 70 zl resztę zakład dopłaca na wczasy 400 zł ma święta tez i by było tyle, związki jakby ich nie było myślą o sobie a nie o pracownikach
    NowyWałki

28.03.2017 21:06

Witam, czy to prawda że Timken robi pracownikom kursy na ustawiacza? , i po jakim czasie jeśli już. .i czy ciężko się załapać? .Pozdrawiam
    kacper

22.03.2017 16:38

jakie są godziny pracy w timkenie?
    jest dobrze

01.04.2017 10:00

Pracuje na 4 brygadówce i 12 godzin jest tylko 2 razy w miesiącu za które jest długi wolny weekend 4 dni. Ogólnie praca w Timkenie to bajka. Jest duża pomoc dla pracowników, duży socjal. Nie można porównywać z innymi produkcjami, bo tutaj jest nieco inaczej, bym powiedział troche prlowsko. Pracuje się naprawdę fajnie,a pracowałem na innych produkcjach i wiem co mówię.
    bo

03.04.2017 00:44

Pewnie robisz na piecyku,to masz bajkę ale inni ....... nie swojaki............ no nie wiem,pewnie też.
    taka jedna

20.03.2017 17:47

skoro wszyscy tacy niezadowoleni,to dziwne że dalej tam pracujecie....! zwolnijcie się,zrobicie miejsca pracy dla tych którzy chcą pracować i wszyscy będą zadowoleni! że na montażu człowiek jest po dniówce urobiony po pachy, to chyba nic dziwnego,za patrzenie w sufit i oglądanie katalogu avonu, albo chichranie po kątach nikt w żadnej fabryce długo miejsca nie zagrzał :P pozdrawiam :P
    bo

03.04.2017 00:59

Katalogi................hmmmm.....to już czernidło do opon i podpalana pasta do butów nie wystarcza,acha teraz wąsa i brwi można sobie dorysować również innymi rzeczami........ pewnie z katalogu.

26.02.2017 15:31

nie polecam pracy w tym zakladzie zaklad nastawiony na ciagle zakazy i walke jawne wykorzystywanie potencjacłu ludzkiego w zamian za marne wynagrodzenie i nie dajcie sie nabrać ze nikomu sie krzywda nie dzieje...
    Patton

24.02.2017 17:22

Timken firma produkująca kapusty i kable dlaczego ich nie sprzedaje? Tyle ma ich na stanie jako pracowników.Nic tylko sprzedawać."pozdro" dla każdej kapusty i każdego kabla z brygady WZ ,wiadomo o kogo chodzi!

24.02.2017 17:00

pani justyna k kierowniczka z exact pro to wytapetowana baba ze sztucznymi rzęsami , makijazem starajaca sie zakryc szrame na policzku chuda decha

27.02.2017 09:39

słuchaj Magda nie można śmiać się z czyich niedoskonałości, bo nikt by ich nie chciał i nie może jakoś im zaradzić,taki już jest i tyle, to jest moim zdaniem bardzo paskudne.Ale za to z nieróbstwa,kablowania bez powodu,spania,bycia nie miłym i tym podobnych trzeba sobie robić ostre jaja,kto by to nie był i dać dużo upustu.

11.03.2017 14:51

Nikt nic nie mówi,wnioskuje z tego że kable i nieroby ,jadą drugich kabli i nierobów,więc nie rób drugiemu co tobie nie miłe.

25.01.2017 17:44

pani ju...twierdzi ze pracownik ma obowiazek zglosic jak zauwazy ze drugi pracownik robi cos nieprawidlowego czyli ma na niego najwyczajniej doniesc moim zdaniem pani justyna toleruje donosicielstwo fuj brzydze sie donosicielstwem

25.01.2017 17:38

w firmie timken pracuja tzw ,,tanie sprzedawczyki,, sprzedadza czlowieka za byle co a krzywo stanie a krzywo patrzy ,ciekawa jestem co z tego maja plusy u brygadzisty ,a moze darowane im sa wlasne bledy donosiciela charakteryzuje to ze aby siebie wybielic to donosi na drugiego

25.01.2017 17:32

a pani kierowniczka ktora nic ze soba nie reprezentuje ani to madre ani to ladne ze sztucznymi rzesami z dwu kilowym maklijazem nie potrafi odpowiedziec na najprostsze pytania a przemadrzala ze ho ho pewnie po znajomosci

16.02.2017 18:22

a słyszałem że nie tylko one się tapetują ,niektórzy goście, żeby nic nie robić to podobno też,wiadomo muszą być , ale niektórzy to i bez tapety wyglądaja jak z zabawkowego i mają podobne haraktery, ja tam nie wiem,ale tak słyszałem,ale nie jestem do końca pewny,ale coś w tym jest.

24.02.2017 16:58

ale ja nie mam na mysli pracownice produkcji tylko panią justyne z kierowniczke z exact pro

25.01.2017 17:28

w firmie timken liczy sie tylko i wylacznie kapusiostwo donosicielstwo jednym wszystko wolno np .przychodza do pracy pod wplywem alkoholu a inni sa traktowani pomacoszemu raczka raczke myje noga noge podpiera
    Potato

07.12.2016 09:51

W Timkenie jest (usunięte przez administratora) a nie Ameryka :D

07.11.2016 10:50

Witam pracowników :) Możecie powiedzieć jaka firma zajmuje się rekrutacją do Timkena ? :)
    nic

07.11.2016 15:45

idż tam i się dowiedz,no chyba tyle możesz zrobić,choćby przejść się dla zdrowia.Troche zaangażowania z swojej strony,nie wszystko na tacy.Nie gryza.

07.12.2016 17:18

I po co te złośliwe uwagi?Na zdrowie nie narzekam dziękuję za troskę. .. A dlaczego nie mogę iść osobiście, to nikomu się nie muszę tłumaczyć. Pomoc od wszystkich tryska. . Pozdrawiam. ..
    zakupy?

02.11.2016 12:22

Cześć A jak się pracuje w zakupach? jak to teraz wygląda? atmosfera?
    Kędziorek

21.11.2016 23:07

Zakupy zawsze robi się z przyjemnością
    soul

04.10.2016 19:15

jedz to jest konkretnie pracownik utrzymania ruchu - mechanik jeśli chcesz wiedzieć, ale sądzisz że dostaniesz się na takie stanowisko i przejdziesz rekrutację?Min. 12 miesięcy doświadczenia na stanowisku mechanika w zakładzie produkcyjnym musisz mieć

Zostaw merytoryczną opinię o Timken Polska Sp. z o.o.