Teknika Industry Technologies

• Nowe Grocholice
  • Reguły
  • Puchały

3. Opinie o pracodawcach Opacz-Kolonia
  5. Opinie o Teknika Industry Technologies S.A.

Opinie o Teknika Industry Technologies Opacz-Kolonia

Nie przegap nowości o Teknika Industry Technologies S.A.!

23.06.2026 09:52

Polecam

24.03.2026 11:57

Firma jest słabo zarządzana, a organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia. (usunięte przez administratora)przebywa za granicą, co utrudnia sprawne podejmowanie decyzji i realny nadzór nad funkcjonowaniem przedsiębiorstwa. W mojej ocenie brakuje kultury organizacyjnej oraz odpowiedniego podejścia do pracowników.(usunięte przez administratora) Z tego powodu nie polecam współpracy z tą firmą.
    #PracownikBiurowy

29.10.2025 19:54

Minusy: - auto służbowe z wbudowanym GPS "do użytku prywatnego" - powyżej 200 km od miejsca zamieszkania płaci się za każdy kilometr także taniej wychodzi wynajem - nakaz trzymania opon we własnym miejscu prywatnym - pierwszy raz widzę taką praktykę w tak dużej firmie - brak płatnych nadgodzin - odbiera się wolnym
    #PracownikBiurowy

Pan

11.07.2025 21:25

Pracowałem w firmie Teknika niedługo. To oni sami mnie znaleźli i namówili, żebym przeszedł do nich. Niestety – zgodziłem się. Współpraca zakończyła się bardzo szybko, z ich inicjatywy, z powodów, których do dziś nie rozumiem i których nie potrafiono mi racjonalnie wyjaśnić. Głównym zarzutem było to, że jestem zbyt samodzielny (?!). Decyzja została mi przekazana nagle, bez żadnej wcześniejszej rozmowy ani możliwości polemiki. I tak w ciągu 30 minut zostałem bez pracy, bez środka transportu – 350 km od domu – z mnóstwem prywatnych rzeczy w samochodzie służbowym, musząc wracać 6 godzin, z trzema przesiadkami... Cóż, nie każdy potrafi zachować klasę. Ze strony firmy zabrakło nie tylko profesjonalizmu, ale i zwykłej ludzkiej empatii. Zamiast konstruktywnej rozmowy – decyzja z zaskoczenia, bez żadnego uprzedzenia czy szansy na odniesienie się do zarzutów. Traktowanie pracownika jak zbędnego balastu, którego można po prostu „odciąć”, jest dla mnie nieakceptowalne. Poza moją prywatną sytuacją, widzę w firmie Teknika dwa bardzo poważne, ogólne problemy. Pierwszy to fatalnie zorganizowana struktura zarządzania – formalnie są kierownicy i menadżerowie, ale w praktyce mają znikomy wpływ na decyzje. Całą firmą kieruje właściciel, którego nie ma na miejscu i który opiera się wyłącznie na mailach, CRM-ie i opinii dwóch osób. Drugi problem to całkowity brak szkoleń – zarówno na początku współpracy, jak i w jej trakcie. Co gorsza, sugestie pracownika, że chciałby się czegoś więcej dowiedzieć, są ignorowane. Radź sobie sam. Moim zdaniem to poważne zaniedbanie – firma działająca od 27 lat powinna mieć wypracowane standardy wdrożeniowe i materiały szkoleniowe. Tymczasem nie ma absolutnie nic.
    Quaestio

11.07.2025 17:04

Asystent AI

Może ktoś się wypowie, czy kiedyś na stanowisku Pracownika magazynowego z uprawnieniami na wózek widłowy wymagano faktycznie tak dużo i czy firma kiedyś płaciła adekwatnie do tych oczekiwań? Najważniejsze oczekiwanie to obowiązkowe uprawnienia na wózki widłowe oraz doświadczenie na takim stanowisku. Z benefitów najbardziej w pamięci zapadała prywatna opieka medyczna.
    #Magazynier
    Veritas

05.06.2025 09:46

Asystent AI

Była dostępna oferta pracy na stanowisko Technik Serwisu - Serwisant, niestety wynagrodzenie nie zostało podane. Głównym wymaganiem było doświadczenie w serwisowaniu maszyn do obróbki szkła lub kamienia i dobra znajomość angielskiego lub włoskiego. Największym benefitem wydawał się samochód służbowy do użytku prywatnego. Czy według osób pracujących to dużo czy mało oczekiwań i czy brak informacji o zarobkach był typowy dla tej firmy? Jakie były warunki dla techników i serwisantów w tej firmie?
    #TechnikSerwisu
    Lumen

29.11.2023 17:54

Ogólnie myślę że dużo opinii jest autentycznych, lecz firma aby była dobra musi płacić odpowiednio do sytuacji, a tak nie jest ,zarobki są poniżej konkurencji, więc dosyć często ludzie uciekają .czy polecam myślę że warto spróbować ale jak chcesz zarabiać to nie jest miejsce dla ciebie.
    Nowy

22.12.2023 22:28

Myślę że można powiedzieć tak o wszystkich, płacą w miarę(Lidl, biedronka chyba nawet lepiej) na początek a potem zapomnij żeby się przebić wyżej. Obiecanki, kręcenie, KŁAMANIE, itp. taktyki są na porządku dziennym. O "zarządzaniu" to tutaj można by epopeje napisać.
    Inez

16.09.2023 06:44

A co o pracy asystentki działu serwisu byście mi napisali? Wiem ze oferta już jest wygasła ale dopiero co mi się na nią trafiło na linku. Ktoś kiedyś pisał, że spółka to nie korporacja, w której stawia się na wyzysk. Skoro tak to jakie są zarobki na tym stanowisku? i rzecz jasna atmosfera?
    Joanna

16.09.2023 10:33

Trzeba wziąć pod uwagę, że opinie zawsze są pisane przez osoby niezadowolone. Wg. badań jedna taka osoba przekazuje swoją opinię średnio 9-10 osobom. Praca w firmie wymaga samodyscypliny i stosowania się do obowiązujących zasad. Czyli jak w każdym miejscu, gdzie się pracuje. Atmosfera jest powiedziałabym przyjazna, każdy sobie pomaga. Jeśli jest właściwa komunikacja po obu stronach (ze strony pracodawcy jest), to nie ma sytuacji nierozwiązywalnych. Co do zarobków są po prostu dobre
    AD

02.10.2023 09:06

Cześć, po prostu wyślij CV na adres [email protected] Prowadzimy rekrutacje w sposób ciągły. Zamieść proszę informacje którym stanowiskiem była byś zainteresowana. Pozdrawiam
    Minus u Andrei

24.08.2023 13:24

Przykładowy dzień w tej firmie jako technik: 7:00 Budzisz sie rano w hotelu, nie wyspallny bo banda roboli za sciana nie potrafila sie zachowac do 1 w nocy. Nie wiesz co masz robic, brak tematow w planerze, 7:50 dzwonisz do koordynatorki odbiera w drodze do biura, 8:10 wstawia Ci temat do planera 350km od twojej lokalizacji. W opisie nazwa firmy, adres, nazwa maszyny i lakoniczne wytlumaczenie problemu najczesciej opisane w stylu "prloblm z wrzecionemmmm". Pakujesz sie, jesz hotelowa jajecznice, 8:30 wyjezdzasz - 14:00 dojezdzasz na miejsce o ile adres byl poprawny bo nie zawsze jest. Wysiadasz z auta idziesz szukac klienta. Klient wkurwiony bo nie wie ze mial przyjechac serwis jako ze nikt z serwisu go nie powiadomil o twojej wizycie. Przyjmujesz to na klate i idziesz do maszyny. Widzisz ja pierwszy raz na oczy. Szkolen w tej firmie nie ma. Operator tlumaczy Ci w czym jest problem, nic z tego oczywiscie nie rozumiesz bo nawet nie wiesz jak ta maszyne wlaczyc. Swiat Ci odjezdza do tylu, zalewa Cie jedna wielka fala wstydu ale zaciskasz zeby i idziesz po narzedzia. W jak najszybszym czasie probujesz zrozumiec zasade dzialania tego co masz naprawic. Pelno kabli przewodow elektroniki itp. Wychodzisz na wyzyny swojego intelektu i predzej lub pozniej udaje sie. Majac zero doswiadczenia i pojecia rozwiazujesz problem, nikogo przy tym nie zabijajac. Klient zadowolony. Wszystko dziala. Wypelniacie raport. Jest godzina 20:00. Jedziesz do hotelu, no chyba ze klient Ci nocleg zalatwia to wtedy niech bogowie Cie maja w opiece. Sprawdzasz planer, kolejny temat 200km dalej. Kolejna maszyna o ktorej nawet nie slyszales. Probujesz zasnac.

02.05.2022 16:20

Bardzo nie polecam pracy w tej firmie. Najgorsza robota w moim życiu. Kierownictwo nie interesuje się tym co robią pracownicy, co prowadzi do strasznego bałaganu. Atmosfera też jest fatalna. Niestety, nie widzę żadnych zalet.

19.07.2023 19:22

Nie zgodzę sie. Ludzie w tej firmie sa zlosliwi, probuja siebie wkopywac w rozne niewygodne zadania, wyzywaja tez za plecami klientow. Slaba ta rodzina.

19.07.2023 19:35

Plus - powiedzmy sobie uczciwie, pracownicy tak walcza tutaj o dobra opinie z jednego prostego powodu. Jest odgorne gadanie, ze ma sie udostepniac oferty prac itd na własnych, prywatnych mediach społecznościowych (tak, tez to mowiono przy mnie). Wiec pewnie i tutaj wymaga sie od nich obrony

07.04.2022 13:06

Jakie są mocne strony pracodawcy Teknika S.A.?
    AD

15.02.2023 19:21

1. Jest zewnętrzny serwis sprzątający 2. Wszystko co potrzeba, oprócz wymienionych to płyta kuchenna, zmywarki itd. 3. różnie, jak kto woli
    Ktos

19.07.2023 19:28

Z tego co pamietam, to ten serwis sprzatajacy dzialal tak, ze zmuszano pracownikow z innych stanowisk, do robienia za nia pewnych czynnosci :)

26.05.2023 21:48

Pracownicy odchodzą bo przez zagranicznego pracodawcę są traktowani jak…. Za problemy w związku z brakiem pracy zwolnienia są notoryczne w stosunku do nowych którzy chcą coś usprawnić - starą mentalność właściciela są obwiniani. Ale tu wszystko MANIANA - po jutrze. Po prostu przykre, ze rozmowy nie odnoszą skutku. Póki będzie żył właściciel nie widzę przyszłości. Za szczerość przepraszam… Kolega z Firmy….

19.07.2023 19:27

Dokładnie, straszono nas właścicielem i wymagano od nas traktowania go jak boga. A dla mnie to zwykly czlowiek tylko z innego kraju xd. Wiec jezeli lubicie sie plaszczyc to polecam.
    Byly

25.01.2023 21:48

Firma żart w (usunięte przez administratora) maja co robisz byle kasa wpadała miało być tak pięknie a skończyło się jak się nie podoba praca to spierdslaj praca bez jakiś zabezpieczeń na 7-10 m partyzantka poszedłem w (usunięte przez administratora) pracoje w Niemczech tu akurat szanują ludzi i bhp odradzam w 100% a kierownik pan Chy w (usunięte przez administratora) ma wszystko był kiedyś zwykłym serwisantem wiec powinien wiedzieć jak to wyglada a on zegarki motory wystawia na fc żart
    dsadasd

03.02.2023 22:40

Przebieg rekrutacji Nie wyglądają jakby szukali kogoś z wiedzą i na dłużej. Świadczy o tym pół godziny monologu na temat firmy a na sam koniec 2 pytania mało związane i mało weryfikujące wiedze techniczną. Sądząc po kilku stronach opinii jakie były na tej stronie jeszcze kilka dni temu, a teraz zniknęły śmiem twierdzić że to wszystko była prawda Pytania tak nieistotne że aż boli Opinia ludzi .:)
    dasdas

03.02.2023 22:45

I zamykam temat, żeby nie tracić czasu, jak coś będzie potrzeba podam numer do biura swojego, tam proszę umówic spotkanie, jeśli znajde czas to zakceptuje. Pozdrawiam FA HEIZUNG/SANITAR/LUFTUNG BEREICH.

Oferty pracy - Teknika Industry Technologies S.A.

Asystent Działu Sprzedaży

Opacz-Kolonia

Hotliner / Specjalista ds. wsparcia technicznego – Maszyny do obróbki szkła i kamienia oraz drewna

Opacz-Kolonia

Technik Serwisant Branża Szkło Kamień

Warszawa

Pauina

25.10.2021 09:39

WITAM!KTOS PRACUJE DLA NICH WE Włoszech?jest oferta pracy i zastanawiam się nad aplikacją ..są jakieś opinie?
    Mach

02.02.2023 23:01

Naprawdę nie produkuj się, bo nie ma to sensu. Dostałeś wyżej informacje na które nie odpowiedziałeś znaczy, ze nie chcesz podejmować tematu, dla mnie to wszystko jasne. Zamykam temat, jeśli podejmiesz próbę ponownych oskarżeń o picie alkoholu to będziemy wtedy się bawić DYREKTOR.
    Mach

02.02.2023 23:12

Na Marginesie jak dostałeś info o alkoholu to nadal pozwoliłeś pracownikowi pracować i kierować autem i w tym przypadku powodować niebezpieczeństwo w pracy i na drodze? Chyba coś nie pasuje z tymi informacjami. ????

16.11.2022 10:24

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Teknika S.A.?
    Andrzej

16.11.2022 21:25

Atmosfera bardzo przyjazna, na wesoło. Nie jest to korpo. Fajna i zgrana ekipa młodych ludzi
    Były pracownik A.

27.09.2022 19:56

chaos, brak wsparcia. Albo jesteś 100 % samodzielny i nie oczekujesz od życia wiele albo uciekasz. Ja uciekłem.
    AAAAA

03.11.2022 13:39

A ja wręcz przeciwnie, byłem pracownikiem Teknika, potem odszedłem spróbować czegoś nowego i po 2 latach wróciłem do Teknika. To była dobra decyzja. Nie wiem na jakim stanowisku pracowałeś ale na brak wsparcia nie mogę narzekać
    JK

02.11.2022 18:16

Miałem okazje pracować w serwisie Tekniki parę lat, dziś jestem ich klientem. Polecam każdemu takiego pracodawcę i dostawcę technologii. Uważam, że są liderem w branży i zawsze miło wspominam lata tam spędzone.

28.10.2022 19:15

Pracowałem kilka lat w Teknika, ogólnie byłem zadowolony. Bardzo przyjazna atmosfera, kasa tez ok. Z powodów osobistych musiałem odejść. Zdecydowanie polecam

03.07.2022 10:18

Szkoda zdrowia firma może ok ale mają cię gdzieś działalność inne założenia inne ustalenia
    dsada

15.08.2022 19:55

Dlatego się zwolnilem. Z poszanowania mają Cię w (usunięte przez administratora) UoP gdzieś 4500-5000 netto. Działalność około 50-55 netto. Dla ludzi z doświadczeniem.

25.08.2022 20:32

Ciężko tu o podwyżkę

06.06.2021 12:06

17.12.2021 09:10

Tak, istnieje taka możliwość
    Uh

29.06.2022 13:32

Chylak usuwasz opinie? Hahahhaah

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Teknika Industry Technologies?

18.01.2020 10:27

Czy rozmowa rekrutacyjna w Teknika S.A. odbywa się również w języku angielskim?
    Paulina

25.10.2021 09:47

Jakiego języka wymagaja?jezyk musi być perfekt?

08.12.2021 10:44

Rozmowy rekrutacyjne prowadzone są w języku polskim

22.06.2021 08:41

Pracowałem kila lat, niestety to te kilka lat, które w moim życiu zmarnowałem. Nie polecam w żadnym wypadku...

08.12.2021 10:44

Ja pracuję już prawie 15 lat i jestem zadowolony. Szkoda, że dopiero po kilku latach się zorientowałeś, że był to stracony czas :)
    Winczenco

26.05.2021 21:17

Niestety ciężko jest handlować wadliwym sprzętem.

25.02.2021 11:36

Co jaki okres czasu w Teknika S.A. można ubiegać się o podwyżkę?
    DOLORES

29.04.2021 00:22

po pół roku możesz prosić o obniżkę

16.11.2020 11:06

Czy w Teknika S.A. występują paczki/bony świąteczne?
    Były

27.11.2020 12:20

Pracowałem kilka lat, nigdy paczek świątecznych nie było.
    Qwerty

29.06.2020 04:11

Czy obecnie są w firmie przyjęcia na stanowisko handlowca? Dzięki za info

Kontakt - Teknika Industry Technologies S.A.

Nowa 3 05-816 Opacz-Kolonia

Branża główna: Pośrednictwo handlowe

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Ciekawy

26.05.2020 03:45

Witam wszystkich serdecznie. Interesują mnie tylko opinie ludzi, którzy mieli styczność z tą firmą. Jakie warunki na stanowisku handlowca? Jaka kasa? Jak wyglada system prowizyjny (o ile taki jest)? Zaznaczę że posiadam doświadczenie w sprzedaży maszyn „stolarskich” i ukończyłem szkolenia z maszyn cnc. Zastanawiam się nad aplikacją do tej firmy i chciałbym poznać Wasze opinie. Dzięki wielkie!
    2020

26.05.2020 10:05

Zachęcamy do przysłania aplikacji. Podczas bezpośredniej rozmowy będzie możliwość samodzielnej oceny naszej firmy.
    Ciekawy

28.05.2020 09:46

A poszukują Państwo handlowców? Jeśli tak, to czy mógłbym dowiedzieć się na jaki teren? Nie chce marnować ani Państwa, ani swojego czasu. Dziękuje i pozdrawiam

14.05.2020 07:13

Ta firma miała przynajmniej 500 komentarzy na tym portalu. W zadziwiający sposób zniknęło przynajmniej 400 z nich. Przed podjęciem nowej pracy pomyślcie dlaczego... Ja wiem, że nie warto nawet się nad tą firma zastanawiać! Pozdrawiam Wszystkich których jeszcze nie zwolnili!
    Fis30

12.02.2019 20:48

Ja pracuję już dwa lata i jestem zadowolony. Jeśli ktoś jest pracowity i zaangażowany, firma daje możliwość rozwoju.
    negro

11.05.2020 00:01

Oczywiscie masz rację, zapytaj tornatiego w jaki naturalny sposób firma rozstała się z Romanem...
    Haha

14.05.2020 06:59

Ile Ci płaca za pisanie takich pierdół? Słyszałem ze w czasie wirusa zwolnili polowe firmy!
    gość

22.03.2020 09:59

Ja tam nie narzekam, fakt, rotacja jest ale to chyba świadczy o niedostatecznych kwalifikacjach pracowników.
    Logika

21.04.2020 20:51

Z dobrej firmy nikt się nie zwalnia... Daje do myślenia!
    negro

10.05.2020 23:56

Jak będziesz w firmie to zapytaj prezesa jakie kwalifikacje miał (usunięte przez administratora). ze Szczecina

28.04.2020 11:29

Czy pracownicy Teknika S.A. chętnie uczestniczą w różnych formach integracji?
    DOLORES

01.05.2020 01:04

integracja jest najważniejsza, pracownicy wykorzystują wszelkie formy integracji

28.04.2020 13:20

Co chwilę usuwane są negatywne opinie na temat Teknika S.A., to chyba świadczy coś o tej firmie... Z własnego doświadczenia powiem, że to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Nie polecam !!!!

19.03.2020 09:39

Również na szczęście BYŁY

20.03.2020 18:58

Potwierdzam wszystko, co jest napisane powyżej. Pracowałem w Teknice i jest to zdecydowanie najgorsza robota jaką miałem. Unikajcie, bo szkoda nerwów i czasu. (usunięte przez administratora)
    Asysytentka biura

31.03.2020 12:52

To chyba o mnie chodzi :) Potwierdzam, wylecialam za nieprawidłowe zrobienie kawy "po włosku".
    gość

21.03.2020 19:32

W firmie jest bardzo duża rotacja pracowników, brak szkoleń jest szczególnie rażący. Nie ma żadnych procedur.
    Była

21.03.2020 19:11

Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami, nie warto. Są zdecydowanie lepsze miejsca do pracy.
    Gość

21.03.2020 19:05

Pracowałem kilka lat, nie polecam.
    Gość

19.03.2020 21:52

Potwierdzam poniższe wpisy. (usunięte przez administratora)Częste zwolnienia i zatrudnianie nowych osób czyli brak personelu z odpowiednia wiedza (brak szkoleń dla nowych pracowników). Porażka. Unikajcie jak ognia.
    Nowy

22.03.2019 17:49

Jak sytuacja w dziale technicznym? Dostałem propozycje pracy na stanowisko serwisanta. Warto? Jaka kasa i wogole. Pzdr
    Obecny

25.10.2019 15:37

Wszystko zależy od tego na jakie stanowisko jest rekrutacja. Na niektórych stanowiskach liczy się doświadczenia a na innych wykształcenie.

05.03.2020 15:04

Świetna atmosfera? :) ja bym tego tak nie nazwał
    Max 40

14.06.2018 09:23

Witam. Dostałem ofertę pracy jako Handlowiec. Ktoś, coś? Ile można zarobić, jaka atmosfera, przełożeni, narzędzia, itp? Czekam na Wasza pomoc.
    Zuid

13.09.2019 23:14

To opowiedz ile razy byłeś za granica na szkoleniu i czego Cie nauczyli?
    Zuid

13.09.2019 23:16

W kazdej firmie serwisant dostaje samochod, komputer i telefon, zwykle narzedzia do pracy. Chyba pierwsza praca w stolycy hehe
    Nikoś

11.08.2019 22:04

Jestem byłym pracownikiem. Ogólnie praca jedna z przeciętnych, można wylądować lepiej. Kontakt z klientami na najniższym poziomie traktują cię jak szmatę. Pracownicy z biura spoko, zarząd bardzo dobry... Jest rotacja? :)

Zostaw merytoryczną opinię o Teknika Industry Technologies S.A.