Opinie o Teknika S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teknika S.A.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Kandydat idealny jak dostaniesz zaproszenie na rekrutację w Teknika S.A. i będziesz po to potem powiedz nam o procesie rekrutacji. Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Czy na forum są pracownicy Teknika S.A., którzy odpowiedzieliby użytkownikowi @Val na jego pytania odnośnie pracy w Teknika S.A. Myślę, że temat zaciekawi więcej niż jednego użytkownika, ponieważ to ważne informacje, których jeszcze nie ma na tym wątku.

Val

Wysłałem cv, ile trwa odpowiedz na zgłoszenie i czy firma informuje o odrzuceniu kandydata? I czy są prawdodobodobne szanse na odstępstwa od pewnych wymagań? Pilnie proszę o odpowiedz.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Warszawiak a może warto zaaplikować i spróbować na własnej skórze pracy w Teknika S.A. skoro nikt nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami. Jakbyś spróbował to napisz nam potem jakie masz wrażenia.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Czy jest na forum jakiś aktualny pracownik firmy Teknika S.A.? Jeżeli tak to mógłby odpowiedzieć na pytania użytkownika @Warszawiak? @Warszawiak a TY czytałeś wywiad z pracodawcą na serwisie gowork.pl? Jeżeli nie to zachęcam, bo może znajdziesz tam odpowiedź na jakieś ze swoich pytań http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,175463,wywiad-agnieszka-piotrowska.

Warszawiak
@Agnieszka 29.08.2017, 11:05
Czy jest na forum jakiś aktualny pracownik firmy Teknika S.A.? Jeżeli tak to mógłby odpowiedzieć na pytania użytkownika @Warsza...

Agnieszka dzięki za odpisanie. Tak, czytałem ten wywiad i wydaje mi się, że praca w firmie Teknika jest całkiem w porządku. Chciałem tylko jakiegoś potwierdzenia od aktualnych lub byłych pracowników.

Warszawiak

Czy wiecie jak się teraz pracuje w tej firmie? Czy nadal są pozytywne opinie? Jakie są stawki? Jaka jest flota samochodowa i czy dostaje się samochód od razu po podpisaniu umowy? Czy samochody można używać do celów prywatnych? Z góry dzięki za odpowiedź.

chce tu pracować

mam doswiadczenie w obłudze i naprawach wielu maszyn przemysłowych. Rollformer do produkcji profili aluminiowych czy maszyny do ekstruzji profili, jak i również do ich oklejania. Chciałbym zmienić prace, otoczenie, nauczyć się czegoś nowego. Interesowałaby mnie praca technika serwisanta. Jestem dyspozycyjny w pełnym wymiarze czasu oraz mam duze zdolności techniczne i łatwość przyswajania wiedzy. Jak u was wygląda szkolenie i etapy zanim pracownik stanie się samodzielnym serwisantem? Jakie mam szanse na przyjecie się do waszej firmy? CV już złożyłem. Prosze o odpowiedź

tech
@chce tu pracować 09.06.2017, 14:39
mam doswiadczenie w obłudze i naprawach wielu maszyn przemysłowych. Rollformer do produkcji profili aluminiowych czy maszyny do...

niezła robota i zarobki,polecam

Teknika S.A. HR Specjalista
@chce tu pracować 09.06.2017, 14:39
mam doswiadczenie w obłudze i naprawach wielu maszyn przemysłowych. Rollformer do produkcji profili aluminiowych czy maszyny do...

Bardzo dziękujemy za zlozenie aplikacji. Obecnie prowadzimy rekrutacje i w najbliższym czasie bedziemy zapraszac wybranych kandydatow na rozmowę. Szkolenia odbywaja sie zarówno w siedzibie firmy w Warszawie jak i w terenie pod okiem doświadczonych technikow. Szkolenie wstępne trwa trwa od kilku do kilkunastu tygodni, w zależności od wcześniejszego doświadczenia nowego pracownika.

Teknika S.A.
pracodawca

Tak. Wszyscy nowi pracownicy przechodzą intensywne szkolenia wstępne. Kluczowe są umiejętności techniczne i zdolność do efektywnej nauki praktycznej obsługi maszyn. Szczególnie cenne jest doświadczenie zdobyte w obsłudze maszyn przemysłowych. Zachęcamy kandydatów do opisania w swoim CV z jakimi konkretnie maszynami mają doświadczenie.

zwiewojt

@Teknika S.A Czy bez doświadczenia w serwisie cnc warto składać CV? Naprawiam inne maszyny i chciałbym się nauczyć czegoś nowego.

Teknika S.A.
pracodawca

Teknika zaprasza na targi


LIGNA 22-26.05.2017

 

Po raz kolejny Teknika S.A weźmie udział w największej na świecie wystawie nowoczesnych maszyn i urządzeń dla przemysłu drzewnego i meblarskiego, które odbędą się w Hanoverze.

Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie teknika.pl/ligna2017.pdf oraz na stronie samego wydarzenia ligna.de/home

 

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Czytaliście wywiad z Asystentką Zarządu Teknika S.A.? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,175463,wywiad-agnieszka-piotrowska Możemy się z niego dowiedzieć między innymi informacji na temat benefitów, jakie oferuje pracodawca!

das

Nie polecam pracy w tej firmie , pracowałem tam ponad 2 lata odszedłem do konkurencji i nie żałuje

Wiesz
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie sa tutaj poszukiwani asystenci ds sprzedaży części zamiennych - praca jest prosta, przyjemna i nieźle płatna

bum
użytkownik zarejestrowany

Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy normalnie jest szansa na odpowiednie premie, a to dobry znak w dzisiejszych czasach. Dziękuję za szybką odpowiedź

anna
użytkownik zarejestrowany

Stanowisko księgowej w warszawie, ktoś ma jakieś konkretne info na temat warunków pracy?

smar
użytkownik zarejestrowany

Ja to chętnie bym się załapała na księgową. Posiadam wyższe wykształcenie i jeszcze 2letnie doświadczenie, a skoro są do tego jeszcze odpowiednie narzędzia pracy to taka praca rzeczywiście jest opłacalna. Ciekawe tylko jakiego typu jest zawierana umowa.

henryk
użytkownik zarejestrowany

Na pewno jak sa jakieś opóźnienia @Sternik to jest to racjonalnie uzasadnione, a ostatecznie wypłata pojawia się w terminie. Zastanawia mnie czy dorzucają jakieś socjale.

Teknika S.A.

witamy wszystkich, firma aktualnie zatrudnia ok. 85 osób, po przejściu okresu próbnego rotacja personelu jest bardzo niska (np. handlowiec będący najkrócej w firmie pracuje ok. 6 lat ).3 pracowników jest obecnych w firmie od jej założenia w 1998 r. Zarobki w firmie mają następujące wahania: pracownik biurowy w dziale handlowym zarabia od 2 do 3,5 tys. netto + samochód służbowy, handlowiec zarabia od 3,5 do 15 tys. netto + samochód służbowy. W dziale serwisu technik pracujący w terenie zarabia od 3.5 tys do 6 tys netto + samochód służbowy. Po okresie próbnym osoby, które zostają akceptowane poddawane są cyklowi szkoleń. Sprzedajemy na terenie Polski około 300 maszyn rocznie, co wiąże się oczywiście z montażem wszystkich tych maszyn. Aktualnie szukamy personelu do działu handlowego oraz serwisowego. W razie pytań prosimy o bezpośrednie pytania na: cv@teknika.pl

henryk
użytkownik zarejestrowany

Bardzo ciekawa agencja. Widać, że założona została przez ludzi z pasją, znających się na filmie, designie czy technologii. Zastanawiam się czy potrzebują kogoś do swojego teamu. Niestety na stronie się w żaden sposób nie ogłaszają. Będę wdzięczny za pomoc :)

jasieńko
użytkownik zarejestrowany

no i jak wygląda u nich praca jako Technik Serwisant do obsługi maszyn CNC? Bo jest oferta od jakiegoś czasu.

TEKNIKA S.A.
@jasieńko 06.05.2016, 09:51
no i jak wygląda u nich praca jako Technik Serwisant do obsługi maszyn CNC? Bo jest oferta od jakiegoś czasu....

witamy wszystkich, firma aktualnie zatrudnia ok. 85 osób, po przejściu okresu próbnego rotacja personelu jest bardzo niska (np. handlowiec będący najkrócej w firmie pracuje ok. 6 lat ).3 pracowników jest obecnych w firmie od jej założenia w 1998 r. Zarobki w firmie mają następujące wahania: pracownik biurowy w dziale handlowym zarabia od 2 do 3,5 tys. netto + samochód służbowy, handlowiec zarabia od 3,5 do 15 tys. netto + samochód służbowy. W dziale serwisu technik pracujący w terenie zarabia od 3.5 tys do 6 tys netto + samochód służbowy. Po okresie próbnym osoby, które zostają akceptowane poddawane są cyklowi szkoleń. Sprzedajemy na terenie Polski około 300 maszyn rocznie, co wiąże się oczywiście z montażem wszystkich tych maszyn. Aktualnie szukamy personelu do działu handlowego oraz serwisowego. W razie pytań prosimy o bezpośrednie pytania na: cv@teknika.pl

Teknika S.A.
pracodawca
@jasieńko 06.05.2016, 09:51
no i jak wygląda u nich praca jako Technik Serwisant do obsługi maszyn CNC? Bo jest oferta od jakiegoś czasu....

Jest to praca głównie w terenie. Polega na montażu oraz serwisowaniu maszyn w siedzibach firm naszych klientów. Nowy pracownik przechodzi szkolenie wstępne pod okiem doświadczonego technika, tzn. jeździ z nim w teren i uczy się bezpośrednio na miejscu. Poza tym dla pracowników są organizowane szkolenia wewnętrzne w Warszawie.

nola
użytkownik zarejestrowany

rtgy, nie wystarczy się tylko znać, ale w dobrym guście jest to aby zaprezentować odpowiednie doświadczenie u poprzednich pracodawców. Słyszałem, że głównie na to patrzą podczas rekrutacji.

henry
użytkownik zarejestrowany

ruszti, jak widziałem teraz to poszukują głównie technika serwisanta. Wymagania typowe minimum 2-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku, wykształcenie techniczne, czy prawo jazdy.

kop
użytkownik zarejestrowany

Oferują szkolenia, wiec wsparcie starych pracowników jest najcenniejsze w tym przypadku gdyż pracujesz przy innowacyjnych maszynach dla przemysłu drzewnego, wiec obsluga to podstawa.

ruszti
użytkownik zarejestrowany

zainteresowanie to podstawa w tej branży kochani. a jeśli ktoś z was szuka pracy to obecnie w łodzi poszukują murarza oraz spawacza-montera konstrukcji stalowych

Emil
użytkownik zarejestrowany

@employe dokładnie tak, zgadzam się całkowicie. Przede wszystkim trzeba się tym interesować. Praca jest dochodowa, ale trzeba pracować i się starać. Aktualnie szukają kogoś jako technika serwisanta i chyba się skuszę na tą posadę. Pozdrawiam.

employe

trzeba tę pracę kochać, nie jest to zajęcie 8 godzin i do domu. Zawsze jest co robić i w związku z tym nie trzeba martwić się o pobory.Jest ciekawie jak w całej branży a ponadto masz kontakt z najnowszą technologią dostępną na rynku. Jeśli będziesz lojalny i dobry w tym co robisz na pewno szybko zbudujesz swoją pozycję w tej firmie.

opo
użytkownik zarejestrowany

mnie przekonuje to, że zapewniają kursy i szkolenia w Polsce i za granicą, bo masz okazje do rozwoju jednak.

123
@opo 17.11.2015, 12:45
mnie przekonuje to, że zapewniają kursy i szkolenia w Polsce i za granicą, bo masz okazje do rozwoju jednak....

żadnych szkoleń nie ma. Zapomnij. Rzucają cie do maszyny i radź sobie. Jedynie co można, to liczyć na pomoc innych techników.

miosia
użytkownik zarejestrowany

najistotniejsze jest to czy w waszym odczuciu pracodawca jest w stanie zapewnić zadowalające warunki czy nie

Lll
użytkownik zarejestrowany

Hej! W ogóle nie ma u nich aż takiej dużej rotacji wśród pracownikow, ale ostatnio pojawiło się ogłoszenie że jest poszukiwany informatyk w Warszawie. Zapewniają kursy i szkolenia w Polsce i za granicą, więc dobrze. Mają dość szerokie wymagania, ale raczej jest to opłacane stanowisko, bo ludzie sie utrzymują na tych stanowiskach.

toli
użytkownik zarejestrowany
@Lll 10.11.2015, 18:57
Hej! W ogóle nie ma u nich aż takiej dużej rotacji wśród pracownikow, ale ostatnio pojawiło się ogłoszenie że jest poszukiwany...

jako informatyk raczej już wielkiej kasy w tych czasach nie zarobisz. Lepiej przerzucić się na programowanie

jako
użytkownik zarejestrowany

W budowlance zawsze są dobre pieniądze, czy to w Polsce czy to za granicą, tylko waluta się zmienia a zarobki w Polsce, dlatego jak ktoś nie ma głowy do biznesu to przynajmniej niech dobrze mięśni używa, jeśli zaś chodzi o Teknikę, to mają pare ciekawych ofert do pracy w Szwecji czy też w Niemczech samych.

Zelek
użytkownik zarejestrowany

Wiadomo jak to jest z pracą fizyczną. Nie dostaję się zazwyczaj małych pieniędzy. Tak samo sprawa wygląda też w tej firmie. Od początku porządna kasa i później jest szansa na podwyżkę. To się ceni bo czasem człowiek kilka lat pracuje i nie zobaczy więcej grosza w portfelu. Ogólnie polecam tą frimę wszystkim.

ser

ja od początku samego mam ponad te 2500 i cały czas pensja rośnie. Może nie w zatrważającym tempie 500 PLN na miesiąc ale rośnie. Nie ma nic za darmo. Jeżeli ktoś będzie potrafił się pochwalić praktyczną wiedzą i umiejętnościami to spokojnie zarobić dadzą.

Wow
użytkownik zarejestrowany

ja to jestem nadal pod wrażeniem, jak przeczytałem że ktoś w teknice po trzech miesiącach dostał podwyżkę, teraz to chyba w firmach siętakie rzeczy nie działają... nie za bardzo rozumiem czego się można spodziewać po pracy w teknice? ja bym chcicał 2500zł dostawać za wojąpracę. jakie teraz oferują warunki w pracy?

jasieńko
użytkownik zarejestrowany

no prosze, taka podwyżka i to juz po 3 miesiącach, naprawde takie rzeczy są realne, a nie jest to jednorazowy przypadek? w sumie motywujące bardzo na początek.. ale faktycznie jak się pracuje w branży i ma się już doświadczenie to ta liczba może nawet dwukrotnie się podnieść, wiec nie wiem już co mam o nich sadzić.

Zofia
użytkownik zarejestrowany

Siemka mam wielka prośbe do was napiszcie konkretnie ile sie zarabia w tej firmie bo nie wiadomo czy aplikowac czy tez sobie darowac prosze o pomoc was dzieki

edmund
użytkownik zarejestrowany

louis jeśli możesz to napisz więcej no bo to naprawdę niewiele mówi. Wiesz napisz jakieś konkrety o pracy w tej firmie

anonim
użytkownik zarejestrowany

A jak w obecnej chwili pracuje się w Teknika? Bardzo proszę o pomoc ponieważ mam tam umówioną rozmowę w sprawie pracy i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Ile moge zarobić miesięcznie i na jakich warunkach są zatrudniane nowe osoby? Czy jest tam jakiś system nagród i kar, jakiś system premiowy?

M.M

odpowiedź jest prosta dla przyszłych kandydatów dlaczego wciąż firma poszukuje nowych handlowców? rotacja jak u konkurecji.

Teknika S.A.
pracodawca
@zainteresowana 20.04.2017, 12:08
Słyszałam, że szukacie Państwo przedstawiciela handlowego na woj. warmińsko mazurskie? Jakie warunki?

Dziękujemy za zainteresowanie. Zapraszamy do aplikowania handlowców, z minimum dwu letnim doświadczeniem w sprzedaży w branży drzewnej i meblarskiej, z różnych województw. Aktualne ogłoszenie znajduje się w naszej zakładce oferty pracy. Odpowiadając na Pani drugie pytanie, warunki są negocjowane z kandydatami już na ostatnim etapie procesu rekrutacyjnego. Stałe warunki to niezbędne narzędzia do pracy tj. samochód, telefon, komputer.

Kandydat idealny
@Teknika S.A., HR Specjalista 25.04.2017, 10:56
Dziękujemy za zainteresowanie. Zapraszamy do aplikowania handlowców, z minimum dwu letnim doświadczeniem w sprzedaży w branży...

Złożyłem do was CV na handlowca jestem ciekaw czy w ogóle zaprosicie na rozmowę :) Tak ode Mnie...prawda jest taka, że doświadczenie 2 letnie to jest jakiś dziwny próg, bo Moim zdaniem ważna jest umiejętność prowadzenia rozmowy i prezencja i umiejętność przekonywania do swoich racji. I chęć pracy w takiej firmie w takiej branży. Ważne czy ktoś chce ..... a doświadczenie można nabyć .... kiedyś byłem na rozmowie z jedną kierowniczką w jednej firmie powiedziała, że nie chce doświadczonych handlowców bo mają wymagania z kosmosu i utarte przekonania i praca bywa z nimi trudna i nieznośna. Mam pytanie jaki samochód dostaje u was handlowiec ? I jakie są warunki zatrudnienia w sensie jaka podstawa i prowizje ?

Ojciec Dyktator

minal rok a sytuacja wiele sie nie zmienila chyba Nie wypowiadam sie na temat oddzialu warszawskiego bo pana " wlocha nie mialem przyjemnosci poznac " Jedno jest pewne To nie jest praca dla mgr inz na papierku . Trzeba miec jajca poprostu , i wlaczane myslenie. Chcialbym was zobaczyc popdczas pracy bo pewnie wiekszosc z was nie miala nigdy klucza w rece. Z 1500 moze sie zrobic duzo wiecej ale to juz nie zalezy od "wlocha" tylko od twoich umiejetnosci (usunięte przez administratora)

Teknika S.A.
pracodawca
@Ojciec Dyktator 25.10.2011, 19:45
minal rok a sytuacja wiele sie nie zmienila chyba Nie wypowiadam sie na temat oddzialu warszawskiego bo pana " wlocha nie...

Dziękujemy za opinię. Rzeczywiście na stanowiska techników serwisantów poszukujemy osób ze zdecydowanie praktyczną znajomością obsługi maszyn oraz z zamiłowaniem do pracy typowo technicznej przy serwisie maszyn.

Marek M

Pracowałem (3 lata temu), Na start dostałem po PW z sześcioma literkami przed nazwiskiem 1400, a po 4 miesiącach +1000 w 3 podwyżkach. Jak ktoś jest zdolny i potrafi to dostaje (ale pewnego pułapu już nie przeskoczyłem). Fakt, szef jest Włochem, humory swoje ma, ale ma też gest. Praca bardzo ciekawa i interesująca (i nie mówię o obowiązkach, ale o sytuacji w firmie), płace rzeczywiście pozostawiają trochę do życzenia, ale gdzie nie? I bardzo dużo można się nauczyć - trzeba tylko chcieć. Ogólnie - jeżeli nie kieruję tobą tylko KASA - czemu by nie, tylko trzeba być konsekwentnym w dążeniu do celu. Na start - idealna firma. I pamiętajcie - nikt wam nie da podwyżki, jeżeli samemu się nie upomnicie.

Zostaw opinię o Teknika S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teknika S.A.