PPF Hasco-Lek

2.1/5

• Dlaczego warto z nami pracować?
  • Proces rekrutacji

Dlaczego warto z nami pracować?

Proces rekrutacji

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Opinie o PPF Hasco-Lek Wrocław

Nie przegap nowości o PPF Hasco-Lek S.A.!

"Niedoszła Asystentka Zarządu"

24.07.2019 15:38

Aplikowałam na stanowisko Asystentki Zarządu w Warszawie. Po wysłaniu CV dość szybko skontaktowano się ze mną i ustaliliśmy termin rozmowy kwalifikacyjnej. Przed pójściem na rozmowę oczywiście przejrzałam internet i fora w poszukiwaniu opinii na temat tejże firmy. Ku mojemu zdziwieniu napotkałam wiele negatywnych wypowiedzi na temat Hasco-Lek, im dłużej czytałam tym było gorzej... Nie zraziło mnie to jednak i postanowiłam pójść na 1 etap rozmowy. Spotkałam się z Dyrektora ZZL i muszę przyznać, że cała rozmowa przebiegła w dość sympatycznej atmosferze. Obiecano mi, że ktoś z HR ( z Wrocławia) się ze mną skontaktuje w przeciągu 2 tygodni - tak też się stało. Zostałam zaproszona na 2 etap, rozmowa miała się odbyć z osobą z którą miałam ściśle współpracować (specjalnie przyjechała z Wrocławia). Kolejne spotkanie przebiegło równie miło i w przyjaznej atmosferze. Byłam bardzo pozytywnie nastawiona i czekałam na wiadomość zwrotną co do wyboru mojej osoby na stanowisko Asystentki Zarządu. Po tygodniu otrzymałam maila, że rekrutacja została wstrzymana - zdziwiło mnie to i było to dość dziwne biorąc pod uwagę fakt, że od dłuższego czasu kogoś szukali. No, ale myślę sobie, że takie rzeczy się zdarzają i nie ma co się nad tym dłużej rozwodzić. Jakie było moje zdziwienie jak w przeciągu kolejnego tygodnia, może dwóch zadzwoniła do mnie Pani z HR i poinformowała, że jednak są zainteresowani moją kandydaturą. Została mi zaoferowana oferta pracy od 1 września br., podane zostały warunki zatrudnienia. Formalnością miało być jedynie podpisanie odpowiednich dokumentów przez Pana Prezesa. Czekałam tydzień na informację co do szczegółów. Pani z HR zadzwoniła w miniony poniedziałek z informacją, że jednak została wybrana inna osoba na to stanowisko, gdzie de facto nikt o tym wcześniej nie wspomniał, że jest jeszcze jakaś kandydatka. Nie mieści mi się w głowie jak zostałam potraktowana przez firmę Hasco-Lek. Sposób przeprowadzenia rekrutacji (wstrzymanie procesu) jego ponowne wznowienie i wprowadzenie mnie w błąd podczas składania oferty pracy jest nieprofesjonalne i nie przystoi takiej firmie. Przez niekompetencje osoby z HR zostałam aktualnie bez pracy. Opinie na temat firmy Hasco-Lek, z którymi miałam okazję się zapoznać są w 100% prawdziwe i radzę wszystkim omijać tą firmę z daleka. Żałuję, że poświeciłam swój cenny czas na firmę, która w ten sposób traktuje ludzi, czy potencjalnych pracowników.
    Mea

19.08.2019 18:05

Zapewne na świstku co się nazywa wniosek o zatrudnienie, nie uzyskała Twoja kandydatura aprobaty którejś z koronowanych głów, którym wydaje się, że w PL można bez końca (usunięte przez administratora) ludzi za 2 koła. Albo ktoś z zarządu radośnie wskazał, którego kandydata należy zatrudnić... W tej firmie potrafią się dziać tego typu rzeczy. Łącznie z odmowa zatrudnienia kogoś, kto przeszedł przez proces rekrutacji, złożył wypowiedzenie ...
    Nik

20.08.2019 17:30

Ponieważ jest to firma wlascicielska, dziać się tak może i dzieje. Gdzie właściciel sam dobiera sobie ekipę klakierów siedzących na krzesłach po 8 dupogodzin i niosących laurki na imieniny, albo ma wyrąbane kogo HR zatrudnia na inne stanowiska po 2200 brutto. Tak czy siak właściciel gra a małpy tańczą. I nikt mu skoczyć nie moze. Pozostaje wynieść się z tego cyrku.
    ola

20.08.2019 14:37

HR to porażka, pracownice z dużym zadęciem. Ostatnio było takie zdarzenie, że nowy pracownik odszedł z pracy w dniu przyjęcia, nawet nie wyłączył maszyny ani nikogo nie powiadomił że odchodzi. A podobno tak starannie dobierają kadrę.
    Gość

11.08.2019 23:17

Miałem do nich aplikować na stanowisko przedstawiciela w Warszawie, ale po tym co czytam tu to nie będę marnował czasu, skoro tak wyglada rekrutacja i takie cyrki odchodzą, że nawet asystentki rezygnują same lub cieszą się, że w końcu tu nie pracują to i ja podziękuję... jest w wawie wiele firm, które przyjmą z otwartymi ramionami nie za 2,5 kafla ledwo... śmieszne i zarazem przerażajace jest to, źe taka firma ma takie branie i prestiż a jak przychodzi co do czego to słaby barszczyk się okazuje, czytałem tu o tych jakiś premiach dodatkowych niby co to za twór? Ze do pensji jeszcze premia stała jak to wyglada? Zawsze się ja dostaje czy to pic? Szkoda czasu na takie bajery te kabanosy czy coś ????
    Iwona

11.08.2019 17:12

Firma Hasco-Lek to jest firma beznadziejna pod względem zatrudnienia i wynagrodzenia. 150 leków do promocji za 2,480 zł netto, samochód służbowy tylko na terenie kraju, za który odliczają z wypłaty i za kartę Multisport. Więc pozostaje jakiś 2000 na rękę. A prezes jeździ sobie Panamera zbiera sobie zabytkowe samochody i Harley'e, a córeczka prezesa, którą teraz zrobił wiceprezesem (czytaj na stronie firmy), skończyła sobie studia na uniwersytecie w Bolonii we Włoszech i jest tak samo jak mówią pracownicy skompa jak on. Poza tym wszędzie GPS praca od rana nie wcześniej niż do 15.
    już nie świeżak

04.08.2019 19:26

Witam wszystkich :) Moja opinia na temat produkcji jest jednoznaczna i dotyczy wszystkich działów produkcyjnych. Otóż sprawa wygląda następująco - nie docenia się tutaj ludzi z doświadczeniem nie wspominając już o zarobkach. Pracuję już ponad 10 lat i jestem na etapie rozmów kwalifikacyjnych do innych firm. W tej firmie nie można liczyć na jakikolwiek awans ! Maksymalnie można dostać operatora procesu, który zarabia nieco więcej niż operator urządzeń( kwota rzędu 200zł. Brutto a odpowiedzialność wzrasta). Nowy pracownik ,który się tam zatrudni już po 2 latach może zarabiać tyle samo co pracownik doświadczony pracujący tam nawet ponad 15 lat !!! Operatorzy zmianowi , którzy jak sama nazwa wskazuje powinni zmieniać i pomagać na produkcji , włażą kierownikom w d**ę bez wazeliny. Wieczne kłamstwo i ciągły wyzysk na ludziach. Jedno wielkie nieporozumienie. Nie polecam nikomu ze względów zdrowotnych przede wszystkim ! ( pomiar badania cząsteczek na zapylenie przeprowadza się w pomieszczeniach w których nie ma produkcji !). Reasumując , bo dużo mógłbym pisać , składajcie papiery do innych firm a nie do HL ! Firma odkąd pamiętam nie inwestuje w produkcję ani w pracowników, wieczne braki środków czystości ( ręczniki , rękawiczki etc. , stare maszyny, które nie przechodzą wymaganych w terminie przeglądów i dużo więcej).
    opearator

06.08.2019 22:54

Cześć, O którym dziale piszesz te brednie ?
    Kulawy kulek

02.08.2019 20:11

Najlepsze sa w hasco te romanse firmowe... jak w telenoweli a KB udaje ze o niczym nie wie. Podobno wlaściciel jak się dowiedział to malo mu nerwy nie poscily.
    Zafira

30.07.2019 12:11

Witam, pytanie jakie są warunki pracy Hasco-Lek Siechnice, ile można zarobić, czy warto aplikować??.
    Rozczarowana

28.05.2019 22:26

Byłam na rozmowie w Warszawie w sprawie pracy na stanowisko Asystentki Zarządu. Rozmowa była z Dyrektorem da Zasobów ludzkich (?). Zero konkretów, Pan nie wiedział co dokładnie miałabym robić na tym stanowisku, gdyż zarząd z Wrocławia raz na tydzień przyjeżdża do Warszawy wiec wtedy miałabym co robić a tak to pewnie bym się nudziła. Co do kwestii zarobków - pan mijał się z udzieleniem odpowiedzi na pytanie jaka kwota brutto byłaby wpisana na umowie , czy ta która ustalimy czy jakaś inna pomniejszona. Twierdził że kwota jest do ustalenia , ale i tak netto wychodzi zawsze mniej niż się ustala bo to zależy jaki podatek odprowadza firma, czy ktoś korzysta z karty Multisport itp.. Mnie jedynie chodziło o zarobek bez benefitow ale ten Pan zwany dyrektorem ściemniał i gadał o premiach, które stanowią 20% wynagrodzenia i kwota wynagrodzenia zawsze wychodzi niższa niż się ustala !! Ostrzegam nie aplikujcie ! Chyba że chcecie zarabiać dużo mniej niż walczycie.
    ak

06.07.2019 20:34

nauczcie się przedstawiać, jak rozmawiacie z kandydatami
    mb

24.07.2019 15:25

Dzień dobry, Czy ten dyrektor Zasobów Ludzkich nadal pracuje i prowadzi rekrutacje? Jak to wygląda? I jak długo trwa proces rekrutacyjny?

30.06.2019 19:48

Dodam jeszcze, że moja drabina awansu zatrzymała się na najwyższym szczeblu ok 10 lat temu nie dla tego, że nie "zasługiwałem" ale dla tego, że nie ma szczebla wyżej a stołki kierowników czy dyrektorów trzymają dla swoich, zresztą raczej bym nie przyjął, bo nigdy nie będę taki jak oni z "twardym" sercem".

30.06.2019 19:36

Pracowałem w tej firmie prawie 20 lat. Żałuję, że tak długo zwlekałem z tą decyzją - miałem nadzieję ale ona niestety umiera ostatnia, w tym przypadku ona umarła a firma nadal żyje. Od dłuższego czasu obserwuję ten portal i nie rozumiem, skąd tyle sarkazmu i żółci wylewanej jest przez kilkoro autorów na Cichym i paru innych osobach zamiast im dziękować za słowa prawdy. A jest ona taka, jak właśnie wielu tu pisze o tej firmie. Fachowców w tej firmie to mają ... tłumy za bramą? (he he, kolejki jakoś nie widać) a pracownika nie docenią. W Dziale Utrzymania Ruchu, który jest kręgosłupem nie tylko dla produkcji, doświadczony i najlepszy technik (celowo nie podaję stanowiska) zarabia mniej niż kasjerka z "biedry"! To jest OK? Technicy pracują jak to się mówi "świątek, piątek i niedziela" za jałmużnę, gdy biura i wiele innych działów odpoczywają. Nie mówcie tu o braku ich fachowości czy doświadczenia, jeżeli nie znacie firmy tak jak oni i tak jak oni muszą znać się na "wszystkim i niczym", bez rzetelnego planu remontów maszyn, urządzeń i instalacji utrzymywać je przy życiu, mimo permanentnej rotacji personalnej operatorów, przez co w zastraszającym tempie postępuje degradacja parku maszynowego i instalacji. Oczywiście nie wszyscy posiadają jednakowy stopień doświadczenia i te same pensje – to zrozumiałe. Bezustanne wbijanie do głowy formułki niczym mantra, że "wszędzie będzie gorzej niż w Hasco", zaowocowało zasianym strachem i niepewnością, czy zmienić pracę a jak zmienić to jak? by nowy pracodawca zechciał poczekać 3 miesiące? Rzucić wypowiedzenie a potem się martwić o pracę też można ale jak się ma rodzinę na utrzymaniu albo kilka lat do emerytury to już nie jest to rozsądne lub możliwe. Dla tego nie dziwię się Cichemu jego rozgoryczenia. Są w Hasco lepsze czy gorsze działy jeśli chodzi o atmosferę pracy czy wynagrodzenie ale z zasady wszędzie nie ma poprawnej polityki kadrowej. Kumoterstwo, nepotyzm, cwaniactwo to dewiza w tej firmie – masz miękkie serce to masz twardą d>pę i na stołek kierowniczy w Hasco się nie nadasz. „Tematy zastępcze” i zwiększona buchalteria ma wybić z głów podwyżki i poprawę warunków pracy. Już od dłuższego czasu są w dziale DUR wakaty (i nie tylko), które jakimś dziwnym trafem nie da się zapełnić – brak fachowców? Nie! Fachowiec oczekuje rynkowego wynagrodzenia a to co oferuje Hasco nie wiem, czy zadowoli „świerzaka” po szkole. Nawet „pracownicy zza wschodniej” granicy przychodzą i zaraz uciekają. Tak dzieje się firmie wielokrotnie nagradzanej nagrodą Fair Play.
    Magadata

05.07.2018 18:25

Do dzialu HR grupy HASCO: Korzystacie z systemu rekrutacyjnego firmy TRAFFIT Sp. z o.o. w 81-451 Gdyni. ktora oferuje m. in. nastepujace uslugi: "TRAFFIT sam przeczyta CVki kandydatów, oceni ich oraz zaproponuje Ci kandydatów, o których mogłeś zapomnieć" Pytanie: czy korzystacie z tej wlasnie uslugi firmy TRAFFIT ?
    Dział HR, PPF HASCO-LEK S.A.

06.07.2018 12:36

Dzień dobry, tak, korzystamy z systemu Traffit, bo dzięki niemu możemy znacznie usprawnić nasze procesy rekrutacyjne. Proszę jednak nie dać się zwieść tekstom reklamowym na stronie firmy. Wbrew temu barwnemu opisowi Traffit nie oferuje usług na poziomie sztucznej inteligencji, która jest w stanie podejmować jakiekolwiek integralne decyzje. Jedyne co robi, to agreguje dane o kandydatach i na podstawie słów kluczy pokazuje ich aplikacje również w innych procesach rekrutacyjnych niż ten, na który wysłali swoje CV (o ile wyrazili na to zgodę). Funkcja ta pozwala zatem zwielokrotniać szansę kandydata na zatrudnienie. Nadal każde przesłane do nas CV czytają żywi ludzie - profesjonalni rekruterzy – którzy opiekują się rekrutacjami na określone stanowiska. Nikt nam nie podpowiada, który kandydat nadaje się bardziej na dane stanowisko. Takie decyzje podejmowane są indywidualnie na bazie wcześniejszego doświadczenia kandydata i wymaganych umiejętności przez doświadczonych pracowników Działu HR. Pozdrawiamy serdecznie Dział HR, PPF HASCO-LEK S.A.
    marco

28.06.2019 11:12

ale nie czytacie każdego CV + system niekoniecznie pokaże Wam wszystkich ok kandydatów
    PZ

11.09.2018 09:57

Firmie poważnie przydałyby się nowe osoby OPTYMISTYCZNE, Z POZYTYWNĄ ENERGIĄ KOCHAJĄCE ŻYCIE i innych ludzi. Piszecie że marne pieniądze ludzie dajcie konkretne cyfry ile chcecie zarabiać a ile proponują ile się zarabia.Przecież nikt głowy nie straci jak ujawnicie zarobki na forum. A HR może dla sprawiedliwości albo zaprzeczyć albo potwierdzić.Kurcze ludzie skąd w Was tyle złości? Miłego dnia
    s1

19.09.2018 16:24

Wypada Ci zatem życzyć szcześcia w lepszym "świecie" bidulku przyspawany "na stałe" do krzesła.....
    marco

28.06.2019 11:01

pytanie: dlaczego HR i Zarząd nie dba, aby były zatrudniane osoby fachowe i sensownei nastawione do ludzi, życia? Czy i co robi w takim razie dyrektor HR? O ile to naprawdę dyrektor, a nie tylko z nazwy, bo z wpisów tutaj wynika, że to nieporozumienie. Tylko co robi ponad 3 lata w tej firmie; nikt nie zauważył tych opinii, niezadowolenia pracowników? Trudno to wszystko zrozumieć
    Britney

26.08.2017 09:59

Hasco lek to pełen profesjonalizm w tym co robią. Wiedzą jak skutecznie nie dać ludziom zarobić, jak wyczerpać z nich nadzieję na lepsze pieniądze. Falę krytyki po prostu zlać zamiast szanować ludzi wtedy dostali by to samo co dają. Szukają malolkow co będą się cieszyć z wolnych weekendow ale zapominają że nikogo nie cieszy wypłata na koncie 1600zl . Bo na warunki Wrocławia to nawet na mieszkanie nie starczy. Wyszkolili tak swoje ślepe i głuche pieski w HR żeby broniły swojej budy. Za trochę większa miskę jedzenia. Żałosne ! Firmy nie polecam
    andrew

28.06.2019 10:54

to świadczy o niskiej jakości HR a szczególnie dyrektora tego obszaru. Przykre :(

26.06.2019 20:44

Witam. Otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Zasępca kierownika magazynu. Okazuje się, że oferta jest z przed 5 miesięcy, a mimo to odpowiedzieli. Chyba nie świadczy to zbyt dobrze. Jakie macie doświadczenia ? A możne jest tutaj jakiś nie zbyt mocno sfrustrowany byłym zakładem pracy Hasco kierownik ? :)
    KAsia

19.12.2018 11:10

Jak to jest, że niektóre ogłoszenia są tylko na stronie firmy, a niektóre na pracuj.pl? Czy te, które są na stronie są to jakieś ogłoszenia "na niby"? Bo wiadomo, że prędzej pracownika można znaleźć przez portal pracuj...hmmm?
    Dział HR, PPF Hasco-Lek S.A.

19.12.2018 15:59

Szanowna Pani, traktujemy poważnie naszych kandydatów i nie marnujemy czasu osób, które do nas aplikują. W związku z tym wszystkie ogłoszenia figurujące na naszej stronie są aktualne, co więcej to właśnie w naszej zakładce kariera w pierwszej kolejności umieszczamy wszelkie oferty pracy. Portal, o którym Pani wspomina, jest portalem zewnętrznym, za pomocą którego wspieramy część naszych działań. Funkcjonujemy jak każda inna firma i pozyskujemy kandydatów z rynku pracy na podstawie przesłanych do nas aplikacji. Serdecznie zachęcamy do wysłania swojego CV, a jeśli pojawią się pytania, zapraszamy również do kontaktu telefonicznego (dane kontaktowe znajdują się na naszej stronie).
    andrew

25.06.2019 23:49

Aktualnie rekrutujecie do marketingu; wysłałem CV i cisza. Mam dobre kwalifikacje i liczyłem na sprawność działań. Nie będę czekał w nieskończoność na odzew Państwa. Z powżaniem kandydat
    Dżordż W.

21.06.2019 09:37

Witam, jakie są warunki na PH aptecznego? Jakie wynagrodzenie podstawa plus premia, jakie auto, czy do użytku prywatnego?
    cichy

21.06.2019 16:12

Większość odpowiedzi na te pytania otrzymasz w procesie rekrutacji ale jedynie mogę Ci podpowiedzieć, że starą Toyotą Yaris lub Corollą (bo na początek chyba taką dostaniesz) z GPS'em nawet w ... :) to sobie prywatnie dużo pojeździsz. :D
    HR Hasco- nie kłamcie!

22.09.2018 16:57

do HR Hasco lek- na tym forum zamieściliście odpowiedź na pytanie od osoby aplikującej do pracy w tej firmie która pisała , że ma wykształcenie oraz spelnia wszystkie wymogi formalne niezbędne do tego aby zaprosić ją chociażby na rozmowę kwalifikacyjną Mimo to zaproszenia nie otrzymała. HR odpowiedział jej w stylu sugerującym, że widocznie się ie nadaje i jest " za cienka" do tej pracy. Nie ładnie HR, nie ładnie. Prawda jest taka, że w tej firmie króluje przede wszystkim NEPOTYZM< KUMOTERSTWO I ZNAJOMOŚCI. Na wolnych etatach obsadzacie znajomych królika, swoje rodzinki , matki, żony i kochanki. Bardzo przy tym pilnujecie, aby nikt zbyt wykształcony i zdolny nie dostał się do firmy i nie robił wam konkurencji. Im kandydat do pracy ma lepsze wyksztacenie i umiejętności, tym ma mniejsze szanse na pracę w Hasco. Ciekawe czy Pan Han wie co kombinuje HR w jego firmie.
    sandra

26.04.2019 14:56

Byłam na rozmowie i też odniosłam takie wrażenie. Pani Rekruterka z tłustymi włosami klepiąca regułkę o firmie hasco jako najlepszej na świecie.Przeszłam rozmowę i otrzymałam wiadomość email od Pani Rekruterki: "szanowny panie, dziękujemy panu,zapraszamy pana"! Żal, że wciskają kit, że szukają ludzi chcących się rozwijać i lubiących pracę z ludźmi skoro kandydatów traktują na zasadzie kopiuj-wklej!!!
    Eliza

05.06.2019 14:05

Dokładnie miałam to samo! Pan Dyrektor też pytał czemu nie chcę gdzies indziej pracować bo przecież mam wykształcenie wyższe, humanistyczne... I generalnie nie udzielił odpowiedzi na temat wynagrodzenia na umowie .. Ale czytając posty nie tylko ja tak miałam. Podobno kwestia "dogadania" ile się wpisze w umowie o prace.
    Groch

23.05.2019 20:38

Napisze ktoś jak wyglada kasa, premie, teren, przełożony czy flota na stanowisku młodszy kierownik ds sieci ? Będę wdzięczny za każde info.
    Bystry

13.05.2019 23:43

Można zupełnie legalnie odebrać panuhanu i jego rodzince tę firmę oraz cały jego majątek - ponad pół miliarda PLN, który został wypracowany przez Was, robotników. Jak? Dekretem o USPOŁECZNIENIU ŚRODKÓW PRODUKCJI. Żeby tak się stało musicie wspierać i popierać ruch komunistyczny. To komunistów boja się burżuje - właściciele środków produkcji i dlatego robią Wam - robotnikom wodę z mUzgÓ na temat PRLu jak to niby było źle i strasznie i ponuro i niby ludzie byli mordowani. Naprawdę legalna konfiskata majątku panahana wraz z całą fabryką Hasco jest realna a panahana i jego rodzinkę po prostu zatrudnimy przy maszynach - będą z robotnikami blistrować, ekstrahować syropy z cebuli, przezbrajać maszyny etc.
    PA i MPA

08.05.2019 11:36

Odradzam wszystkim którzy chcieliby tu pracować. Pensje marne, samochody szroty, mega rotacja ludzi. Jest wiele przyzwoitych firm na rynku które potrafią szanować pracowników w lepszy sposób niż wręczać mu zafoliowaną kiełbasę przed Bożym Narodzeniem. DNO !

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PPF Hasco-Lek?

Kontakt - PPF Hasco-Lek S.A.

Żmigrodzka 242E 51-131 Wrocław

KRS:0000020657

Branża główna: Farmacja i suplementacja

Hello

28.04.2019 19:56

Sorka nadal rekrutuje ? I zachęca za najniższą krajową plus marne premie do pracy ? Po usłyszeniu stawki, obudziła się we mnie chęć ucieczki z tej "rozmowy rekrutacyjnej" z resztą żałosnej. Współpraca musi się opłacać . Opinia moja negatywna
    Iks

08.05.2019 09:53

No przecież tam jest stały ruch w interesie i niekończące się rekrutację...to wiadomo, że rekrutuje i rekrutować będzie bez końca. W tej firmie nikt nigdy do końca nie odpowiada królewskiej rodzinie. Zawsze znajdzie się powód, żeby się przypieprzyc. To sens - (usunięte przez administratora) i zatrudniać na nowo. Nikt nawet nie pomysłu, ile pieniędzy w błoto (usunięte przez administratora) sięw ten sposób, zamiast dać ludziom, którzy kwitną za ciulowe stawki podwyżkę. Najważniejsze, że grono najbliższych przydupasow prezesa jest zabezpieczone. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem, szkoda życia na pracę w takim kolchozie.
    Zbulwersowana

18.12.2018 04:30

Firmie powinno być po prostu wstyd za to co wyrabiają. Zamiast normalnej podwyżki wynagrodzenia - większa premia frekwencyjna. Bądź chory ale idź do pracy bo stracisz „podwyżkę”. Druga sprawa jakże na czasie teraz- brak jakiegokolwiek dodatku świątecznego. Cywilizowane firmy potrafią zapewnić pracownikom chociaż minimum godnego dodatku np w postaci kart podarunkowych czy dodatku do wypłaty. Ale nie w Hasco ! W Hasco dostaniesz paczkę ! Pomijając fakt, ze z roku na rok biedniejszą. Drogi pracodawco ! Na cholerę mi żurawina czy wyselekcjonowana konfitura z malin ?! Chce mieć wybór. Dramat . Jeden wielki dramat.
    BACA

19.03.2019 14:02

za to mięso i wędliny od Tarczyńskiego z max miesięcznym terminem ważności, ktoś musi w końcu poczyścić magazyn ;)
    HL

26.03.2019 11:13

Jak widzialas kiedys mieso z dluzszym terminem przydatnosci do spozycia to.....gratuluje i.....cofnij sie do szkoly sredniej, tam tego ucza
    Prawda ostateczna

22.03.2019 17:11

Kierowniczka (usunięte przez administratora) robi tatuaże, plebs ma (usunięte przez administratora) , zastępca włazi w (usunięte przez administratora) każdemu przyjmuje każde zlecenie. Zrób i (usunięte przez administratora)się , dla mnie możecie widelcem zrobić taka firma
    Monument prawdy

23.03.2019 18:52

Ogólnie jest tak że w piramidzie odpowiedzialnych stanowisk wszystko spada na kierownictwo jest to ostatni , ostatnie ogniwo a wszystko idzie z góry , a przy okazji cierpią robole ale kierownictwo ostatnie najniższe odpowiedzialne stanowisko i tak jest wszędzie
    Zniesmaczona

08.09.2018 12:14

ŚMIESZY MNIE TA FIRMA! A tłumaczenie, że nie zadzwoniliście bo coś spowodowało, że nie wybraliście, jest co najmniej nieprofesjonalne. Mam podobne doświadczenie co @Ares. Z tym, ze ja aplikowałam na stanowisko ds. obsługi pacjenta. ogłoszenie miało ponad 30 dni ale na stronie nadal było aktywne.. Dodam, że spełniałam wszystkie "wymagania", a moje doświadczenie zdobyłam i w Lux Med i w Medicover... Moje CV najwyraźniej również poszło w ETER, a moje przekonanie, co do firmy (że zatrudniają po znajomości) - utwierdziły mnie w tym. Reasumując - uważam, że firma jest niekompetentna i zakłamana. Inne przedsiębiorstwa potrafią dać odpowiedź zwrotną - nawet negatywną. Ta, niestety nie. Życzę, aby więcej ludzi się od Was zwalniało, a naprawdę nieoszlifowanych pracowników, którzy po oszlifowaniu mogą dać z siebie 200%, aby przechodzili Wam KOŁO NOSA.
    doner

10.02.2019 13:27

A szkolenie to faktycznie nie kosztuje drogi znawco;)I pracownik niezmotywowany ma jeszcze wam generowac dochod;-)Pracowalem jako PM i powiem krotko: dla poczatkujacych dobre, dla doswiadczonych juz nie. Sa firmy ktore wynagradzaja lepiej ciezka prace. Czy trampolina do kariery?chyba w firmie generycznej albo malo znanej firmie, bo do oryginalnej, renomowanej to juz nie jestem przekonany. Ale moze zbyt malo doswiadczylem;)

21.02.2019 10:42

Szkolenie pracownika nie koniecznie Panie kebab oznacza, że kogoś wysyła się na szkolenia. :) Szkolić i wdrazać moga inni pracownicy. I musze mimo wszystko przyznać, że dzięki pracy w Hasco poznałem HPLC od A do Z.

20.02.2019 18:38

Pat

21.02.2019 08:18

Czy to dział związany z obsługą klienta?
    Krolina

07.02.2019 22:28

Dziękuję że mnie nie zatrudnił firma Hasco Lek, dziękuję choć po rozmowie kwalifikacyjnej wpadłam w depresję i obniżono bardzo moje poczucie wartości. Pozdrawiam panie z HR dzięki Wam mam dziś wspaniałą i wymarzoną prace z perspektywami rozwoju. Tak skutecznie mnie firma zniechęciła że nie wybiorę nawet produktów tej firmy z półki tak chętnie wybierane do tej pory. Sukcesów i dziękuję również za życzenia
    Qksawery

07.02.2019 17:42

Hasco to qpa.

20.12.2018 09:02

Na jakie zarobki może liczyć osoba po studiach z niewielkim doświadczeniem? Chodzi mi głównie o stanowiska biurowe.
    Seba

28.12.2018 20:17

Niestety jak najniższe,po pierwsze otrzymasz nizsza kwote na umowie,bo na nizszych szczeblach przysluguja tobie 2 premie (czy je otrzymasz to inna sprawa)i obiecana kwota okaze sie inna niz oferowana ,po drugie premii w ogole nizesz nie otrzymac ,to zalezy os akceptacji twojego przełożonego,wiec zostaje kwota na umowie brutto
    bb

04.02.2019 20:57

Gdyby młodzi pracowali tak jak starzy też by dostali kasę. Ale młodzi duzo chcą, najlepiej za metrykę i za piękne młode buzie .... Trzeba najpierw solidnie popracować.
    ja też

02.02.2019 13:33

Na samym początku chcę napisać, że jestem daleka od wydawania opinii, szczególnie na forach, jeśli nie mam żadnych dowodów/ doświadczeń w danym temacie. Niestety brałam udział w rekrutacji na jedno ze stanowisk w firmie Hasco. Powiem szczerze- jestem pewna swoich kwalifikacji zawodowych, ale potraktowano mnie w taki sposób, że jeśli to czytasz i pilnie potrzebujesz pracy/ pieniędzy, od razu mówię- nie warto. Zostaniesz sprowadzony do parteru swoich oczekiwań. Byłam na dwóch rozmowach. Na pierwszej przemaglowano mnie wzdłuż i wszerz najbardziej dociekliwymi pytaniami. Druga była prowadzona przez inną osobę, która w ogóle nie zapoznała się wcześniej z moim CV, zadawała te same pytania, została mi podana błędna lokalizacja rozmowy, nie odbyła się ona o wyznaczonym czasie. Bardzo długo czekałam na odpowiedź czy się dostałam czy nie. Nikt nawet nie zadzwonił, na maila ponaglającego do firmy, dostałam odpowiedź w postaci tekstu "kopiuj/wklej" . Nie piszę tego, żeby się zemścić. Tak po prostu nie traktuje się ludzi, a z tego, co tu czytam nie jestem odosobnionym przypadkiem. Brak szacunku. Znam kogoś, kto tam pracuje i dowiedziałam się, że na to stanowisko wybrana została osoba z innego działu. Jak to mówią, wszystko zostaje w rodzinie :)
    To ja

17.01.2019 11:12

Byłam jakiś czas temu na rozmowie kwalifikacyjnej i do teraz żałuję, że poświęciłam na to swój czas. Rozmowa przeprowadzona była przez dwie panie, jedna Pani z HR, druga Pani była liderką zespołu, do którego aplikowałam. Ogólnie odbywało się to w pomieszczeniu przypominającym schowek na miotły, ale to nieważne. Kobieta z HR była ok, dosyć uprzejma, uśmiechnięta. Zadawała typowe pytania, pamiętam, że tylko jedno było wg mnie niestosowne. Natomiast co do drugiej Pani, miałam wrażenie, że od początku jest do negatywnie nastawiona. Najpierw mnie w ogóle nie słuchała. Później natomiast odpaliła swój karabin pytań, miałam wrażenie, że chce mnie przyłapać na jakimś kłamstwie. W pewnej chwili miałam ochotę zakończyć tę rozmowę, bo wiedziałam, że do niczego ona nie prowadzi. Na każde moje pytanie dostałam odpowiedź wypowiedzianą bardzo pretensjonalnym tonem. Z rozmowy wyszłam tylko z jedną myślą- nieważne jest to co już umiem, tylko to czego jeszcze nie potrafię, ponieważ Pani za wszelką cenę starała mi się udowodnić, że jestem za cienka z butach. Po jakimś czasie otrzymałam negatywną odpowiedź z czego się bardzo cieszę, bo nie wyobrażam sobie pracy mając nad sobą taką osobę.
    To ja

17.01.2019 16:17

Powiem tylko tyle, że było to stanowisko biurowe :)
    ja też

02.02.2019 13:19

Opis idealnie pasuje do rozmowy kwalifikacyjnej, na której byłam. Porażka
    zdumiony

22.01.2019 12:56

Półtora miesiąca temu złożyłem swoje CV, dostałem telefon. Byłem na jednej miłej rozmowie, dostałem się na drugi etap. Jak dla mnie proces rekrutacji nowych pracowników jest źle zorganizowany. Brak jakiejkolwiek kultury biznesowej. Po pierwszej rozmowie czekałem dwa tygodnie na odpowiedź, później okazało się, że firma ma tak dużo pracy, że na wyznaczenie kolejnego spotkania trzeba czekać kolejne 3 tygodnie. Na drugie spotkanie poszedłem, miałem dostać odpowiedź w ciągu tygodnia, po tygodniu oczekiwania pojawił się mail, że odpowiedzi udzieli ktoś wyższy stanowiskiem w czasie nieokreślonym. Tak się nie traktuje ludzi, bo już samo podejście pracodawcy podczas rekrutacji, świadczy o tym, jak będzie później traktowany pracownik. Dodam tylko, że na obu rozmowach podkreślane było to, jak bardzo potrzebny jest pracownik do działu, gdzie aplikowałem i prośba o ewentualne skrócenie okresu wypowiedzenia w obecnej firmie. No jak tak się rekrutuje pracowników "na już" to ja podziękuję. Strata czasu i niepotrzebnie zmarnowany urlop, który trzeba było brać na czas rozmów kwalifikacyjnych.

29.01.2019 23:24

Z tego co tutaj widzę to ta firma to jakieś nieporozumienie.
    Reg

30.01.2019 08:56

Tak tu nie ma sensu nawet wysylac cv; brak liczenia sie z pracownikiem lub kandydatem a wyngrodzenia smiesznie marme.
    Gość BOND

04.12.2018 17:15

Nie polecam, pani z HR dziwna kobieta, wręcz nie powinna zajmować się rekrutacją ludzi. Widocznie ma jakiś problem ze sobą i boi się , że ktoś ją wygryzie. Tak uważam.
    Żałujący aplikujący

08.12.2018 21:56

Odniosałam podobne wrażenie. Mnie przesłuchiwało oprócz pani trzech panów - w sumie to jeden mówił, reszta stanowiła ozdobę ciasnego pokoju. Ów pan był arogncki, a jedno z jego pytań brzmiało czy lubię ciepło czy zimno, bo docelowy zespół lubi zimno, więc sprawdza moje "dopasowanie się" do reszty. Żenująca rozmowa...
    abc

27.12.2018 10:16

Ja rozmawiałam z panią dyrektor działu i panem dyrektorem pionu zasobów ludzkich. I mam takie same odczucia. Żenująca rozmowa. Zwłaszcza pan dyrektor pięknie się kompromitował bo nie potrafił zapanować nad swoja złośliwością i cynizmem. Zero profesjonalizmu. I brak szacunku dla drugiego człowieka. Najwyraźniej poszukują bezwonnych, sterowalnych i o niskich aspiracjach pracowników. Tacy nie potrafią dostrzegać błędów i będą potulnie pracować na ich warunkach. A jakie są to warunki to wystarczy poczytać komentarze na tym portalu. Wstyd.
    Anika

18.12.2018 18:57

Jak wygląda sytuacja w dziale obsługi klienta? Jaka panuje tam atmosfera? Jakie są zarobki?
    Bruukowski

17.12.2018 19:36

Upadlismy juz strasznie nisko....
    ona111

09.12.2018 11:59

Ktoś z Was pracował tam na stanowisku Księgowa/Księgowy i mógłby się wypowiedzieć?
    jutek

30.11.2018 03:48

Warunki pracy są na poziomie dostatecznym.
    TVN

20.08.2018 19:53

Czy ktoś może coś napisać o stanowiskach managerskich w firmie - szukają dyrektora.
    Ghryyff

30.08.2018 21:07

Pidobno wszyscy uciekaja z tego kolchozu.
    liro

26.11.2018 18:52

Tak, jeden pan kierownik bardzo klawy byl dyrektorem i bylo tak super ze wrocil z powrotem na posade kierownika.
    MEDYCZNY

08.09.2018 11:17

OStatnio sie tam zatrudniłem to mi huydaya dali co ma 300 tys km przebiegu i wypalone dziury od papierosów w siedzeniach, spadam...

20.09.2018 11:55

Za to Prezes ma aut pełen hotel, zabytkowe i wszystkie na chodzie :)
    liro

26.11.2018 18:49

Marudzicie, ciezcie sie medyczni i apteczni, żde nie musicie parkowac w tym blotku jak rezta z biura i prodiukcji;)hahahah. Juz mnie dawno tanm nie ma, moze cos sie zmienilo w tym bajzelku i moze sie myle i jest piekny parking dla szarej masy-oswieccie mnie ?pozdro z krainy pyralginy
    Barbara

14.11.2018 21:04

Troszeczkę zaczyna zmieniać się na plus pod względem finansowym w firmie, dodali premię frekwencyjną. Brakuje dodatku stażowego, po przepracowaniu w firmie 5 lat 5% premii od podstawy i po każdym przepracowanym roku 1 %. Myślę że to by wiele zmieniło.
    abc

16.11.2018 22:03

Kto taką premie dostaje?? Nic nie wiem o takiej premii.
    cichy

17.11.2018 00:43

Produkcja dostaje taki dodatek frekwencyjny. Oczywiście katar to tylko przenośnia ale zasada pozostaje.
    Maryla Lesczynska

16.11.2018 20:32

Kto pracuje w Hasco ma karierowe fiasko.

Zostaw merytoryczną opinię o PPF Hasco-Lek S.A.