hej.te złe opinie na temat Seniovity to nie są oszczerstwa,ludzie mają rację.ten dobrze o nich pisze kto trafił do dobrej rodziny,niestety jak są problemy to firma nie spieszy z pomocą opiekunce.byłam od nich raz i nigdy więcej.umawiałam się z pracownicą biura że jadę tylko na 1mieś.a oni niestety nie poinformowali rodziny a wręcz przeciwnie że zgodzę się zostać 2-3mieś.potem perfidnie chciała firma zmusić mnie do zostania dłużej wmawiając mi że zlecenie mają tylko do końca następnego mieś.i jak ja pojadę to nie opłaca im się szukać kogoś na 2tyg.ale niestety to nie prawda.zlecenie jest na razie na rok.nikt nie zadzwonił ani razu zapytać jak mi tam się pracuje,czy w ogóle żyję,nic kompletnie.moja znajoma pojechała z tej firmy nie wiedząc że jedzie na wieś(a jest alergiczką)teraz dusi się potwornie.dziadki są bardzo oszczędne i skąpe nie ma co jeść,ogrzewanie jest wyłączone,na dworze jest cieplej niż w domu.o mięsie czy najzwyklejszych warzywach może zapomnieć.to kosztuje i w tym domu tego nie ma.prosiła Panią z biura o radę i pomoc to usłyszała że ma sobie radzić bo jest dorosła.ale sama tej pracy sobie nie znalazła,to biuro ją tam wysłało.też pojechała na 1mieś.a w papierach do rodziny Agencja napisała że jest gotowa zostać 2mieś.mówi że ogromny zgrzyt był bo oni chcieli na dłużej opiekunkę.to kto tu jest nieuczciwy?? zawsze jeździła busem ze swojego miasta i sama opłacała podróż a rodzina na miejscu jej zwracała koszty podróży.a teraz biuro podstępem wyłudziło od niej nr.telefonu do kierowcy i samo opłaciło jej podróż.przyjechała bez grosika do Niemiec,bo zwrot kosztów zabierze biuro.jak zadzwoniła do nich z pretensją to usłyszała że zarobiła wcześniej Euro i trzeba było sobie zachować na wyjazd.a to co my robimy ze swoimi pieniędzmi,czy wydamy całość czy coś sobie zostawimy to nie powinno nikogo interesować,zwłaszcza te Panie z Biura.tak się nie robi,nie wpuszcza się ludzi w maliny.opis jej miejsca pracy i opis mojego miejsca nie zgadzały się niestety z rzeczywistością.a wypłata w złotówkach też nie jest wcale taka fajna i uczciwa.tak więc wcale ta Firma nie jest tak uczciwa za jaką się podaje,ale uczciwość Firm tego typu poznajemy dopiero po tym jak pomagają swoim pracownikom w problemach.Ci ludzie w wielu przypadkach umywają ręce,niestety.przykro mi to pisać ale to prawda.