Omega Kancelarie Prawne

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 299 ocen.

Opinie o Omega Kancelarie Prawne

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Kancelarie Prawne

Waldi

Nie uwierzę, że kancelaria prawna niezgodnie z prawem wypowiada umowy o współpracę. Musiały być jakieś powody. Generalnie to wszędzie tak jest, że dostęp do komputera czy wszelkich innych kont zostaje zablokowany. Rozliczenia zawsze można przeprowadzić!

Zniesmaczony
@Waldi 04.10.2017 19:19
Nie uwierzę, że kancelaria prawna niezgodnie z prawem wypowiada umowy o współpracę. Musiały być jakieś powody. Generalnie to ws...

Uciekajcie i zabierajcie sprawy z omegi. Za chwilę nikt nie dostanie prowizji a nie wiadomo też czy klienci zobaczą kasę z odszkodowań. Mnie omega od lipca br. nie może wypłacić prowizji (ok. 20 tys) za sprawę zamkniętą w czerwcu. Nawet w omnibusie nie podali że dostali już prowizję od klienta (tak, tak, forsa z TU najpierw trafiła na konto klienta) chyba po to abym nie wiedział, że sprawa została zamknięta. Na szczęście mam dobry kontakt z klientem i od niego dowiedziałem się że rozliczył się już w lipcu. Mamy grudzień i cisza. Nawet nie odpowiadają na moje maile. Szczęśliwie podjąłem już współpracę z inną kancelarią i tam kieruję sprawy. Jakby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt na cormak (małpa) op.pl

Nick

Nie Polecam. Nienazarabiacie się w tej firmie.

Zuzanna

@mesz, a okres wypowiedzenia? Jeśli to były umowy o pracę to czy takie praktyki są w świetle prawa legalne? Jeśli tak to, przecież macie pełne prawo do dochodzenia i odzyskania tego na co sobie w trakcie pracy zapracowaliście, a Omega ma obowiązek do wypłacenia zaległości.

mensz

Witam, kancelaria Omega wypowiada w trybie natychmiastowym umowy współpracy, nim te wypowiedzenia dotarły do współpracowników, już zostali Oni pozbawieni możliwości dostępu do systemu komputerowego umożliwiającego wgląd do rozliczeń . Działając w ten sposób kancelaria nie chce wypłacić prowizji z pozyskanych klientów swoim współpracownikom. Zdecydowania nie polecam współpracy z tą firmą ( pomimo, że współpracowałem z nimi przez 3 lata). W tej chwili po prostu starają się zabrać ludziom wynagrodzenia za ich wykonaną pracę.

Maria

Mam takie osobiste założenia, że jak pracuję to robię to jak tylko najlepiej potrafię. Może warto spróbować?

Zuzanna

@Polak, jeśli uważasz inaczej to napisz, każdy będzie wtedy mógł zrozumieć Twój punkt widzenia. Wiadomo, że nie każda firma jest święta i każdy będzie mógł coś powiedzieć na jej temat negatywnego. Ważne tylko żeby podać swoje uzasadnienie i argumenty.

Zuzanna

@madzia, pełnię tutaj rolę moderatora forum zatrudnionego przez serwis gowork, więc z Omega Kancelarie Prawne, nie miałam do czynienia jeśli chodzi o zatrudnienie. Bardziej chciałabym ułatwić innym podjęcie pracy tutaj przez poznanie jej warunków, wiesz coś w tej kwestii?

Madzia
@Zuzanna 29.08.2017 16:43
@madzia, pełnię tutaj rolę moderatora forum zatrudnionego przez serwis gowork, więc z Omega Kancelarie Prawne, nie miałam do cz...

ciekawy, poruszony aspekt, jak jest wynagradzany taki moderator? ma etat, czy dostaje prowizje od podkręcania tematów? czy są też tzw. pozytywni moderatorzy? Jaki cel ma gowork by zatrudniać takich moderatorów? czy można pracować zdalnie na tym stanowisku?

Marian

Omega Kancelarie Prawne z całą pewnością nie pozwalają sobie na jakieś dziwne zachowania. Idealnych firm nie ma i każdy o tym doskonale wie. Najważniejsze to pracować tak jak dla siebie a efekty takiej pracy dla firmy przełożą się również na pracowników.

Zuzanna

@Kaz w jaki sposób firma przetrzymuje pieniądze klientów? Możesz opisać tę sytuacje jaśniej? Każda merytoryczna wypowiedź jest ważna bo wnosi dodatkową wartość do dyskusji.

Madzia
@Zuzanna 21.08.2017 07:21
@Kaz w jaki sposób firma przetrzymuje pieniądze klientów? Możesz opisać tę sytuacje jaśniej? Każda merytoryczna wypowiedź jest...

Zuzanna a Ty pracowałeś czy zamierzasz pracować w omedze? polecam https://kancelariecustos.pl/o-nas/

Mania

@Pracownik Jeśli oskarżasz firmę o brak wypłat to może napiszesz kiedy jej nie dostałeś? A może zostałeś zwolniony i teraz oczerniasz firmę? Rozliczeń z klientami nie znamy i trudno to ocenić więc nie pisz bzdur.

Polak
@Mania 15.08.2017 12:45
@Pracownik Jeśli oskarżasz firmę o brak wypłat to może napiszesz kiedy jej nie dostałeś? A może zostałeś zwolniony i teraz ocze...

Bo Kancelaria Omega to rzeczywiście intytucja zaufania publicznego, z wybitnymi etycznymi osiągnięciami. ogarnij się

Kamil
@Mania 15.08.2017 12:45
@Pracownik Jeśli oskarżasz firmę o brak wypłat to może napiszesz kiedy jej nie dostałeś? A może zostałeś zwolniony i teraz ocze...

Od lipca br. czekam na rozliczenie i wypłatę prowizji na ok. 30 tys. Firma nawet nie raczyła pochwalić się wygraną sprawą w omnibusie. I chyba wystarczy. Chcesz nadal bronić tych oszustów ???

Kaz

Nie wiem jak z pracownikom ale klientom przetrzymuje pieniądze

Zuzanna

Czy w takim razie firma została zgłoszona do PIP-u @pracownik? Skoro pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia to podlega kontroli, która powinna usunąć wszystkie nieprawidłowości. Dajcie znać jak sprawa się rozwija ze względu na aktualne oferty pracy, którymi interesuje się wiele osób.

Izolda

Chyba ktoś jest inspirowany do pisania negatywnych opinii. Kancelaria, która ma dużo oddziałów z cała pewnością poradzi sobie z finansami. Może ktoś nie zasłużył na kasę ?

Zuzanna

@kajtek piszesz, że agenci odchodzą. Mógłbyś napisać jak duża jest ta skala odejść? Co jest głównym jej powodem?

Pracownik
@Zuzanna 28.06.2017 15:37
@kajtek piszesz, że agenci odchodzą. Mógłbyś napisać jak duża jest ta skala odejść? Co jest głównym jej powodem?...

Powód jest prosty: brak wypłat

Maniolek

Omega Kancelarie Prawne komuś weszły w drogę i zabierają klientów dlatego niektórzy próbują ich zdyskredytować.

kajtek
@Maniolek 18.06.2017 15:19
Omega Kancelarie Prawne komuś weszły w drogę i zabierają klientów dlatego niektórzy próbują ich zdyskredytować....

klienci sami uciekają , agenci tez

były pracownik

Nie polecam... Kiedyś, jeszcze kilka lat temu gdy pracowali tam odpowiedni prawnicy - było OK, obecnie mam wrażenie, że "pseudo mecenasi" z łapanki biorą się za szkody i inne sprawy, a jedyne na czym się znają to jak skutecznie odwlekać realizację spraw... Do tego nie płacą w terminie... Zdecydowanie nie polecam!!!!

Zuzanna

@Szymon Wątek ten służy do zostawiania opinii tylko na temat firmy Omega. Bardzo proszę o zostawianie komentarzy dotyczących innych w firm w odpowiednich wątkach. Chętnie natomiast dowiemy się więcej o Twoim doświadczeniu z pracy w Omega oraz dlaczego nie poleciłbyś innym tej firmy. Ważne jest żeby pamiętać, że to co sprawia że Tobie nie odpowiada praca, dla innych osób może nie mieć aż takiego znaczenia. Dlatego też warto pisać konkretnie, co takiego w firmie się dzieje.

Monia

Omega Kancelarie Prawne - zawsze obronią się swoją pracą

Zuzanna

@andre mógłbyś powiedzieć coś więcej o Twoich wrażeniach z pracy w firmie? Długo pracowałeś w Omega Kancelarie Prawne?

andre

Bardzo słaba kancelaria, brak porządku w papierach. Nie polecam!

Zuzanna

Widzieliście aktualną ofertę pracy na stanowisko sekretarki? Pracował ktoś w tym charakterze w firmie Omega Kancelarie Prawne? Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia i atmosferze w firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Megaluz

Człowieku nie przejmuj się tymi wpisami. Idź na rozmowę i musisz sam się zorientować czy to Ci pasuje. Trzeba wypytać o wszystko, chociaż firma solidna ale zawsze trzeba się przygotować. Pamiętaj, że wszystkie ustalenia muszą być na papierze wówczas jesteś zabezpieczona na najgorsze

anonim

(usunięte przez administratora)

troll

daj adres blogu kolego z chęcią zobaczę co tam słychać na temat Omegi bo tutaj cały czas prawdziwe posty są usuwane

nick

Wpisz w google i znajdziesz.

też tu pracowałam

OCIEKAĆ !!!

Mecierewicz

Jedno wam mogę napisać i zaufajcie źródło pewne i bardzo wiarygodne a mianowicie mecenasi Omega Kancelarie w Siedlcach, Białej i Warszawie czyli centralach firmy zarabiają wiele tysięcy zł .... Bez urazy mgr prawa, administracja itp osoby szczególnie te bez doświadczenia przynoszą firmie 1500 zł to mają 1500 zł. Reasumując zacznij od 1500 idź na aplikacje zostań radcą i zarabiaj 1500 x ...kilka szkoda stękać lepiej się rozwijać.

gość

sypie się jak choinka po trzech królach = brak słów dla pracownicy edyta.m. Omega Siedlce

Gość

Hm, co do wynagrodzenia- ciekawe jak szybko usłyszysz, że takiej rozmowy nie było - powodzenia

anonim

(usunięte przez administratora)

Basia

jestem po rozmowie rekrutacyjnej w Białej , nie wiem jeszcze czy mnie wybiorą, ale zaproponowali mi 1,5 tys.na początek. Przy czym pracowałam wcześniej u notariusza, gdzie otrzymywałam kwotę jak na stażu. Nie ukrywam wiele się tam nauczyłem, więc może dlatego lepiej zostałam oceniona.

Gość

Ciągła rekrutacja i wymiana pracowników jest dowodem, że pracodawca jest dobry? pracowałam, były pracownik ma rację. Nie polecam.

KAORA

Czy istnieje w wynagrodzeniu podstawa w tej kancelarii czy same prowizje?Chodzi mi o dział windykacji??

ja

Zapraszam do współpracy wszystkich aktualnych i byłych współpracowników Kancelarii Omega, bardzo wysokie prowizje, zaliczki do 2000 zł. Łódź i okolice. Interesuje Cię współpraca wyślij imię i nazwisko, miasto oraz nr telefonu na adres: twoje.finanse.lodz@wp.pl

mity

Poszukują kogoś na stanowisko doradcy klienta. Oferują: Atrakcyjne wynagrodzenie prowizyjne;Szkolenia przygotowujące do pracy na stanowisku;Jasno sprecyzowaną ścieżkę kariery;Możliwość współpracy w oparciu o umowę zlecenie lub umowę agencyjną;Szansę doskonalenia zawodowego w oparciu o najlepsze prakty. Czy ktoś przyjemność pracować tam i mógłby napisać jak to wyglada w praktyce? Warto aplikować?

byłypracownik

Pracowałam w Kancelarii Omega długo. Jak każdy miałam gorsze i lepsze chwile, ale nie żałuje. Zdobyłam niezbędne doświadczenie zawodowe, które pozwoliło mi na rozwinięcie dalszej kariery.

realistka

A cóż to za tandetne bzdury ...słuchajcie jak się chce zarobić to trzeba uczciwie pracować a nie wymyślać problemy sobie i pracodawcom ...czy to w Omedze czy innej firmie zamiast skupiać się nad problemami trzeba je rozwiązywać i uczciwie pracować!!!

Agnieszka

Dlaczego moja opinia została usunięta? Czyzby Pan prezes się czegoś wstydził?

ola
@Agnieszka 29.10.2014 14:57
Dlaczego moja opinia została usunięta? Czyzby Pan prezes się czegoś wstydził?

niestety były pracownik ma racje. sodoma gomora, ubóstwo

agent

Zgodnie z umową, jeśli Kancelarii nie uda się uzyskać odszkodowania przedstawiciel nie zwraca zaliczki. A praca specyficzna, bo dotyka specyficznej i trudnej materii jaką są wypadki. Często to są zadośćuczynienia za śmierć najbliższych, czyli temat bardzo bolesny i emocjonujący.

agent

Współpracuję z Omegą już od jakiegoś czasu. Współpraca układa się dobrze. Z tym brakiem pieniędzy nie do końca jest tak. Owszem na wypłatę pieniędzy trzeba poczekać, aż kancelaria wygra sprawę, ale mają system zaliczek i można dostać część pieniędzy przed. Poza tym zwracają pieniądza za paliwo. Praca specyficzne ale fajna.

dżej

Po 4 miesięcznej pracy pierwsz zlecenia zaczęły powoli dochodzić do skutku. Trwa to naprawde długo i niestety byłem zmuszony zrezygnować z kancelarii, bo musiałem z czegoś żyć... Poza tym, praca naprawdę fajna, ale pieniędzy nie widać bardzo długo.

Omega

Zapraszam wszystkich zainteresowanych współpracą do wysyłania zapytań na moją skrzynkę e-mail: odszkodowania.omega@poczta.pl Szczerze doradzę i wyjaśnię. Poszukuję osób z całej Polski, bez wzgędu na wiek i wykształcenie.

dżej

Jak długo trwa oczekiwanie na prowizję?

marzena

Witam ja dopiero zaczynam w tej branży i chce sie dowiedzieć jak wy wszyscy pozyskujecie klijentów bo mi brak pomysłów pomocy

ach
@marzena 06.03.2014 19:59
Witam ja dopiero zaczynam w tej branży i chce sie dowiedzieć jak wy wszyscy pozyskujecie klijentów bo mi brak pomysłów pomocy...

klientów nie klijentów...pani...hmmm...mecenas

lutek

strasznie niepewne czasy nastały skoro trzeba się uczyć żyć zarabiając jedynie na prowizjach t (usunięte przez administratora)

monisia

Szkoda w takim razie, teraz widac na rynku tendencję, do wynagrodzeń czysto prowizyjnych (usunięte przez administratora)

mietek

Jeśli chciałbym się zatrudnić w tej firmie to ile początkowo dostanę kasy? Będę wdzięczny za informacje

anonim

(usunięte przez administratora)

Kocia

Witam, doszło do pewnych zdarzeń, gdzie winny był jeden z pracownikow tej Kancelarii, ale oczywiscie tak kompetenta osoba nie poniosla zadnych konsekwencji( chodzi tutaj zwlaszcza o sporządzanie umów, odpowiedzialność poniósł zwykly pracownik bez wykształcenia prawniczego). Prezes posiada wiele "twarzy" dla jednych jest mily dla drugich jest oschły. Zastanówcie sie nad praca w tej Kancelarii. A jesli chodzi o miesieczne rozliczenia to niemam zastrzezen.

WTDK

Jak wygląda praca na stanowisku Windykator Terenowy , a jak na stanowisku Doradca Klienta ? Czy firma oferuje narzędzia do pracy(m.in. samochód sł.) i podstawę ?

były współpracownik

berna - 2012-11-26 11:40:35 Byłam osobiście na rowmowie kwalifikacyjnej w tej firme. Pierwsze wrażenie fajne, siedziba w centrum Warszawy, firma o ugruntowanej pozycji na rynku. Bardzo miły prezes... i na tym miłe wrażenie się kończy. Aplikowałam na stanowisko Asystentki Biura - oczywiście na rozmowie okazało się, że praca na zasadzie przynieś podaj pozamiataj. Warto wspomnieć w zakres obowiązków asystentki biura wchodzi sprzątanie kancelari przy czym asystentka ma się wyróżniać eleganckim wyglądem/ubiorem. A wynagrodzenie przez pierwszy rok to aż .......... 1400 zł :)!!! i ważne jest również żeby była to osoba z dużym doświadczeniem i wykształceniem. 1400 zł przerażające, bo najniższa krajowa jest niewiele niższa :) Praca w takiej kancelarii to oczywiście Państwa wybór ja opisałam tylko swoje odczuciaCzyli (usunięte przez administratora) asystentka też zrezygnowała??? Czemu???

Anna2345

Nie zgadzam się z tymi opiniami. Pracuje w Omega Kancelarie Prawne i wypłatę zawsze dostaje na czas. A praca coż, nietypowa ale jak najbardziej opłacalna.

gość

gość - 2012-12-19 18:16:40 proszę o kontakt w sprawie współpracy (usunięte przez administratora) bardzo dobra kancelaria. pozdrawiam.Myślę,że osób niezadowolonych(poszkodowanych,jak i pracowników tejże firmy) jest o wiele więcej.Szkoda jednak czasu,by się nad tym rozwodzić-w to miejsce poszukać innego rozwiązania.Istnieją kancelarie,które darzą klientów zaufaniem(m.in. klient dostaje wypłatę na swoje konto).Działają wspólnie z poszkodowanym,nie zdzierają prowizji,nie ma mowy o hurtowym załatwianiu spraw-wtedy można zapomnieć o jakości.Wiele firm odszkodowawczych nie ma czasu na czekanie w sądach na swoje pieniądze,wiec podpisują ugody,bo na stole czeka setki spraw następnych.A poszkodowany niech sobie potem radzi-jego problem.Ważne jest również to,że Ci którzy są zachęcani do współpracy z takimi firmami,kuszeni są zaliczkami,nagrodami i.t.p- tak naprawdę nie wiedząc że najwięcej zarabiają na nich ci którzy są nad nimi.I tak agenci stają się też osobami poszkodowanymi-szkoda,bo mało który upomni się o swoje prawa.Ja już to przerabiałam,więc wiem co czują ci którzy się najeżdzili naszukali-a na koncie zero.Z pracy w odszkodowaniach nie zrezygnowałam,dołożyłam starań,by znależć kogoś kto działa etycznie i względem poszkodowanego i względem mnie.Pozdrawiam. W razie pytań mogę pomóc...(usunięte przez administratora)

gość

proszę o kontakt w sprawie współpracy.(usunięte przez administratora) bardzo dobra kancelaria. pozdrawiam.

Zostaw opinię o Omega Kancelarie Prawne - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Kancelarie Prawne