SKF Polska

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o SKF Polska Sp. z o.o.

Opinie o SKF Polska Poznań

Nie przegap nowości o SKF Polska Sp. z o.o.!

szlifierz

12.02.2021 16:00

Kadafi rządzi jak prywatnym folwarkiem czas pisać do Szwecji jak w SKF Polska dba się o pracownika ,od połowy roku nie mamy wolnych weekends
    Pracownik baryła

19.02.2021 19:26

Jak napisać ?? Gdzie i do kogo? Podaj adres
    Arczi

22.02.2021 07:04

Ja nie sadze, ja jestem pewien, zreszta widać, ze zdania poprawnie złożyć nie umiesz.
    Jolka

21.02.2021 18:54

Związkowcy teraz się bawią w Karpaczu zobaczcie zdjęcia
    Binladen

16.02.2021 21:00

Utrzymanie ruchu ma wejść na 4brygadowke ktoś coś wie ?
    Tokarz

20.01.2021 10:06

Już bank godzin jest wypłacany w ramach dnia wolnego.

25.01.2021 14:24

Dlatego każdemu kto przejrzał na oczy powinno zależeć na tym, by uświadamiać ludzi którzy jeszcze tkwią w tych toksycznych strukturach, że dla ich przewodniczących są tylko źródłem finansowania i maszynkami do głosowania na walnych zgromadzeniach. Jak ślepym trzeba być by tego nie widzieć. Ja wypisałem się ze Solidarności jakieś 4 lata temu i wiecie co... W NAJMNIEJSZYM STOPNIU NIE ŻAŁUJĘ SWOJEJ DECYZJI. W tym czasie związki nie zrobiły NIC co sprawiłoby, żebym miał jakiekolwiek wyrzuty sumienia. Związki zawodowe muszą być w zakładzie, ale należy odebrać mandaty ich przewodniczącym, bo oni tkwią na swoich stołkach tylko dla przywilejów i pieniędzy (pochodzących min że sprzedaży ośrodków wypoczynkowych i projektów do których są wciągani). Sam niestety nie wierzę, że jeszcze kiedykolwiek obecni przewodniczący wyjdą z jakichś negocjacji z tarczą, a nie na tarczy. Odrębną kwestią jest to (to chyba mnie najbardziej wkurza), że nie mają cywilnej odwagi żeby zorganizować zebranie z załogą i "rozliczyć się" ze swoich działań.
    Boli young

25.01.2021 14:50

Tych pseudo związkowców to już dawno powinno się na taczkach wywieść, oni działają na szkodę i przeciw pracownikom. A to ze obecny system zostanie przedłużony to pewne jak w banku i przyjdzie maj,czerwiec , lipiec itd to my będziemy zasuwać w weekendy , popołudniówki nocki do banku godzin (usunięte przez administratora) będzie się bawił w Niechorzu.

21.01.2021 16:27

Nie informuje się o kwarantannach koleżanek i kolegów sanepid się kłania

17.12.2020 11:08

09.01.2021 13:48

Administratorze co jest?? W związkach niby Zawodowych siedzisz na posadzie?? ROZMOWY KONTROLOWANE?¿ Solidarność w SKF to jest.... Sam cenzorze sobie odpowiedź!!
    Lis

10.01.2021 08:07

To całe forum to chyba moderuja związkowcy z Skf. Posty z konstruktywną krytyka są usuwane bądź niepublikowane? Może administrator w końcu wyjaśnić dlaczego? Ja rozumiem gdyby ktos z imienia i nazwiska był obrażany wyzwiskami itd ale jeśli posty mają charakter ogólnej krytyki działań w szczególności związków zawodowych to nie rozumiem powodu ich usuwania? Jak tak ma wyglądać swoboda wypowiedzi na tym pseudo forum to szkoda się tu o czymkolwiek wypowiadać. Może postanie inna bardziej otwarta na wszystkie wypowiedzi grupa.
    Jacek

08.01.2021 22:44

Łożyska SKF to totalny szmelc nie wart złamanego grosza. Łożyska baryłkowe 22310e rozpadają się po 2 miesiącach a ostatnio po 20 sekundach pracy. Omijać szerokim łukiem i uważać na ich zbywanie ludzi twierdzeniem podróbka

08.01.2021 12:05

Co do zmuszania nas do pracy w soboty za wolne bądź ewentualna zapłatę na koniec okresu rozliczeniowego to niestety wszystko jest zgodne z prawem, tylko ludzie zapominają komu to zawdzięczają, bo zakład mógł wprowadzić 3 miesięczny okres rozliczeniowy ale przepisy z ustaw "atycovidowych" Umożliwiły rozszerzenie tego okresu do roku co wymagało akceptacji związków zawodowych. To że pracować wykorzystuje takie sytuacji to jeszcze mogę, zrozumieć ale że te pseudo związki które, w, domyśle mają bronić pracowników się na to godzą to to się w głowie nie mieści. Ludzie obudźcie się i pogońcie tych nierobòw!!!

05.01.2021 09:12

Ricky Martin

05.01.2021 16:07

Masz 100% racji!! Nie wiem dla kogo są w tym zakładzie te pseudo organizacje, bo na pewno nie dla pracowników. (usunięte przez administratora) osoby po ponad 10latach pochwalić się swoimi sukcesami w walce o dobro pracowników, bo ja takowych przypomnieć sobie nie potrafię. Liczy się tylko własny interes i przywileje. Zresztą czego oczekiwać od związku gdzie ogólnopolski Przewodniczacy to były zomowiec który w stanie wojennym pacyfikował strajki. Jestem za rozwiązaniem organizacji związkowych w obecnej formie działających na terenie SKF!!!

06.01.2021 22:48

Nie pojadą na narty bo ośrodek już sprzedali i kasą się podzielili????

04.01.2021 13:25

Lisek

05.01.2021 16:11

Poszły na cele statutowe :) :) :)
    Jacek

05.01.2021 08:07

Łożyska dla SKF produkowane są w chińskiej firmie FSK w WUXI i są o wiele tańsze bo nie nalicza sobie FSK 400 krotnej marży

14.12.2020 13:14

Szanowny Administratorze! Co było takiego nieakceptowalnego w moim poście, że nie został on tutaj zamieszczony?

21.12.2020 12:28

Kolejny raz stanowczy, ale też merytoryczny mój post zostaje przez admina pominięty. Czy podobnie jak Związki Zawodowe, administracja tego portalu jest na garnuszku prezesa SKF Polska? Wiele by to tłumaczyło...

22.12.2020 03:04

Racja kolego
    Xyz123

09.12.2020 08:10

ponawiam pytanie czy ktoś mi odposze czy opłaca się przyjść na stanowisko specjalisty ds części na magazynie w utrzymaniu ruchu byłem na rozmowie i czekam za odp i jak by zadzwonili ze tak to chciałbym wiedzieć jakie warunki pracy płacy jak kierownik czy lider jaka atmosfera
    Aśka

09.12.2020 14:43

Zacznij od zajrzenia w słownik.

22.12.2020 02:55

Nie chyba że masz układy

20.12.2020 14:24

Wszyscy pracujący w soboty urlopy na żądanie trochę (usunięte przez administratora) tych z biura
    Pracownick

10.12.2020 02:12

Chciał bym w imieniu swoim oraz kolegów podziękować za życzenia świąteczne wydrukowane i rozwieszone na kanałach... Rozumiem że nie jesteśmy godni by nam to powiedzieć jak ludziom... Ps. Ktoś już pozbył się loga firmy z kurteczki? Bo wstyd się ludzią na oczy pokazać...

16.12.2020 06:56

Nie będzie podwyżek już związki podpisały nowy bank godzin na przyszły rok to pewne

17.12.2020 10:03

Jeśli przyjąć, że to co piszesz odnośnie banku godzin jest prawdą, to nie wyklucza to ewentualnych podwyżek. Zobaczymy. Ta firma zeszła na psy i każdemu kto rozważa zatrudnienie się w SKF, szczerze odradzam. Pensje głodowe, a wymagania jakby Bóg wie ile płacili. Trzy zmiany, 4 maszyny do obsługi ciągłe "jeżdżenie na kopie/ szmacie" i trochę ponad 3 tyś na rękę - Dramat! A odnośnie tego fobicznego utrzymywania czystości - może niech Skf zrezygnuje z usług firmy sprzątającej i biurowi zamiast chlać litry darmowej kawy, zaczną sprzątać wokół własnego biurka:)?
    Słaby ale jednak PAN palcownik

14.12.2020 00:18

Czy grzebanie po szfkach pracowników z kuzni jest w obowiazkach(usunięte przez administratora) Czy my na kuzni nie mamy prawdziwych problemów??? tylko regały i półki???
    Po

14.12.2020 11:23

Pracowników interesuje jakie obowiązki w firmie Skf (usunięte przez administratora)bo to już nie jest śmieszne może ktoś odpowie i się zajmie tą sytuacją.

10.12.2020 18:24

KURTKI DALI TYLKO ROZMIARÓWKA NIE PASUJE NAWET TEGO NIE UMIEJĄ DOPILNOWAĆ L WYPADA JAK EMKA BRAWO !!!
    Edas

11.12.2020 07:21

Trochę popełnili błąd bo można by przygotować wzorce rozmiarów do przymiarki
    Wow

11.12.2020 20:14

To prawda. Po co dawaliśmy wymiary, skoro praktycznie wszyscy dostali za małe rozmiary. Jedna osoba może się źle zmierzyć ale nie wszyscy, Powinni poprawić ten błąd i powymieniać na takie które można nosić. Kto szył te kurtki?!
    PO

11.12.2020 07:18

Witam pytanko na wydziale jest zatrudniony (usunięte przez administratora) a do zainteresowania się produkcją jest daleko, jakie obowiązki ciążą na takim stanowisku czy w tak poważnej firmie Skf zatrudnia się osoby do sprzątania w szafkach i na regałach tworząc takie stanowisko a jak są problemy na produkcji to inżyniera brak. (usunięte przez administratora)
    Pd

11.12.2020 09:54

To jest skf polska nic dziwnego to jest normą w tym zakładzie

04.12.2020 11:13

W biurze korona wszyscy na kwarantannie na kanale korona cicho sza jak po śmierci organisty ta się dba o ludzi z produkcji

05.12.2020 11:11

Chyba jesteś nowym pracownikiem jak pracuje 20 lat to nigdy nie dbano i myślano o was z produkcji
    Tokarz

07.12.2020 15:44

Robol ma robić a nie siedzieć na kwarantannie, kogo z biura obchodzi czy ty jesteś chory,czy też zachorujesz.Plan ma być zrobiony a potem możesz paść przy maszynie!
    Xyz123

07.12.2020 08:10

hej mam pytanie jak jest na magazynie bo byłem na rozmowie jako specjalista magazynoway w dziale utrzymania ruchu jak jest tam praca jaki lider i kierownik czy warto jak zadzwonią zgodzić się czy raczej szukać gdzie indziej pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SKF Polska?

Kontakt - SKF Polska Sp. z o.o.

Nieszawska 15 61-022 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Uone

19.11.2020 00:12

SKF Polska jako pracodawca zapewne nie łamię przepisów kodeksu pracy, ostatni czasy jesteśmy zmuszani do pracy w soboty w ramach odrobku i zmiany systemu na 12 miesieczny itp. przepisy łamią i to dosłownie Managerowie i podlegli im Liderzy, którzy wykonują ich polecenia. Osoby w białym domku,którzy mają dostęp do systemu Luminum widzą i wiedzą , że są łamane przepisy a nic z tym nie robią ....dlaczego? cholera wie , całkiem możliwe , że jest przyzwolenie samej góry. (usunięte przez administratora), że pracownicy kanału C-4 zostali poinformowani o pracy w godzinach nadliczbowych w tygodniu 4 dni po 12h , wiadomo pierwsza zmiana 5.30-17.30 i w tym czasie I zmianie przypadają godziny nadliczbowe 2x50% i 2x100% , zaś zamianie popołudniowej zgodnie z zapewnieniem Lidera kanału gdzie rozpoczynała pracę od 17.30-5.30 4 ostatnie godziny to stu procentowe nadgodziny, ale w połowie tygodnia ktoś w systemie luminum zmienił ,że popołudniówka nie rozpoczynała pracy od 17.30 tylko od 21.30 i co za tym idzie ,wydymali załagę na nadgodzinach ponieważ taki zabieg spowodował ,że nadgodziny rozpoczynały się pierwsze i 2x50 i 2x100% a po nich normalny czas pracy. Ludzie sobie porobili screeny z systemu luminum i zrobi się zapewne już nie bawem ciekawie bo podobno zostały wykonane pierwsze telefony do PIP wraz z dołączoną dokumentacją. (usunięte przez administratora)

19.11.2020 14:49

Co do zmuszania nas do pracy w soboty za wolne bądź ewentualna zapłate na koniec okresu rozliczeniowego to niestety wszystko jest zgodne z prawem, tylko ludzie zapominają komu to zawdzięczają, bo zakład mógł wprowadzić 3 miesieczny okres rozliczeniowy ale przepisy z ustaw "atycovidowych" Umożliwiły rozszerzenie tego okresu do roku co wymagało akceptacji związków zawodowych. To że pracować wykorzystuje takie sytuacji to jeszcze mogę, zrozumieć ale że te pseudo związki które, w, domyśle mają bronić pracowników się na to godzą to to się w głowie nie mieści. Ludzie obudźcie się i pogońcie tych nierobòw!!!
    JA

16.11.2020 22:27

A może by tak poszukać w biurach pracowników na produkcję???? Może nadchodzi czas szanowania pracownika???
    Zasuwacze

17.11.2020 16:30

Dokładnie na każdym wydziale są niedobry wśród biurowych bo ich za dużo ale też tzw. statyści profukcyjni donosiciele w imię obrony swojej chwilowej pozycji bo czują się niezastąpieni. No PO taki jeden porusza sie na rano.

10.11.2020 02:44

Związki zawodowe to fikcja!!! Żenada jak można być i w związkach i w radzie pracowniczej no jak ?????? Proszę mi odpowiedzieć

10.11.2020 11:44

To że, związki w tym zakładzie to statyści to każdy wie, więc nic odkrywczego nie napisałeś. Ja bym zadał pytanie: jak ktokolwiek może tam jeszcze należeć i zapewniać ciepłe stołki tym nierobom.
    Kura

13.11.2020 13:23

Jedno nie wyklucza drugiego to pracownicy wybierają.
    Walden

12.11.2020 12:26

Do panów zarządzających jeśli chodzi o kurtki dla pracowników i nie tylko cytuje KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ
    Lider

13.11.2020 08:04

Jeżeli zarobki są duże w firmie to takie gadżety typu kurtka są całkiem trafione miły upominek
    Produkcja

12.11.2020 15:15

(usunięte przez administratora) Zmuszacie nas bezprawnie do pracy w sobotę.. Czas powiadomić PIP bo widzę że wszystko jest nie tak w tym zakładzie.. Nawet to że bierzecie nam 22 dni urlopu w ciągu roku!!!! Jeszcze tylko brakuje żeby nas ubezwłasnowolnić i możecie robić z nami co chcecie. Oczywiście w porozumieniu ze Zwiazkami Zawodowymi.,
    Pracownick

12.11.2020 11:18

Panowie, nie jest tak źle... Wartownicy na bramie psów nie mają. W pasiakach jeszcze nie pracujemy a i numeru kontrolnego jeszcze nikomu na ręce nie wytatuowali. To jak to było...(usunięte przez administratora)

11.11.2020 16:54

12.11.2020 05:06

A w sobotę szefostwo zaprasza nawet pracowników z drugiej zmiany do pracy na rano gdzie przerwa dla tych pracowników ????? PIP tylko w takim przypadku.

11.11.2020 11:48

Juz nie chodzi nawet o te kurtki,tylko o atmosferę w jakiej są prowadzone zapisy rozmarówek.Czy my pracownicy jestesmy dla Was ... tylko "robolami"?Bierz kurtkę a pozniej mozesz sobie ją ....
    Pół kilo mielomego

11.11.2020 04:48

Nic z tym nie zrobimy,karty rozdane ,mam nadzieję,że te katany rozświetlą i ogrzeją potrzebujących. Kasta będzie stała na to.
    Out law

10.11.2020 01:55

Czy można podstawić kontener PCK ,bo będzie mnóstwo polarów dla potrzebujących? (usunięte przez administratora) Nagrody rozdane,a to co należy się pracownikowi(polar) wydadzą jako rekompensaty za festyn.
    Olek

10.11.2020 16:37

Kurtka i kubek i smyczka to nagroda dla pracownika, śmieszne tyle jest warty pracownik skf, co w nato.........
    Papa smerf

10.11.2020 10:21

Powie mi ktoś łaskawie gdzie są zapisywane godziny z banku godzin? Bo jako pracownik nie mam nigdzie w to wglądu??????
    SKF Polska Sp. z o.o.

10.11.2020 11:47

Godziny z banku godzin są do wglądu w systemie Luminum. Proszę o kontakt z bezpośrednim przełożonym.
    Out law

10.11.2020 02:03

Proszę podstawić kontener PCK po te polary, które są na wyposażeniu pracowniczym,a mamy je dostać w ramach rekompensaty za festyn z okazji..(usunięte przez administratora)
    Szymon

05.11.2020 18:11

Mam pytanie jak wygląda praca na magazynie?
    PD.

05.11.2020 17:19

Zobaczymy Kto Dziś Nas Odwiedzi Wieczorem????
    Waldi

24.10.2020 15:16

Wie ktoś jakie plany oddania zabranego urlopu grudniowego zakład ma zamiar rozliczyć.
    Wick

25.10.2020 08:10

Dostaniesz postojowe w grudniu do maja odrobisz np w sobotę proste.

26.10.2020 10:08

Z tego co pamiętam było mówione że jak będzie potrzeba to ewentualne wolne w grudniu pokryje postojowe. Postojowe jak wiadomo nie jest do żadnego odrobienia.
    JA

19.10.2020 07:02

Pandemia strefy żółte czerwone a Skf zapowiada szkolenia!!!

16.10.2020 14:57

17.10.2020 19:45

Wy pączki a oni premie!
    PD.

10.10.2020 08:16

W Sobotę Zapraszamy Do Pracy Stożki Pilne!!!!!!!!

05.10.2020 18:59

Mam pytanie. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe że w SKF za 25 lat pracy pracownik jest " wynagradzany kwotą 200 zł " , a dla przykładu w sieci sklepów Pepco za 5 lat pracy 1270 zł. Sorry ale coś mi tutaj nie pasuje. Nikt nie chce żadnych kokosów ale tak myślę że za każdy przepracowany rok kwota 100 zł nie jest nie wiadomo czym dla takiej światowej firmy ????. Świadczy to chyba tylko o tym jak bardzo Nas cenią . A tak przy okazji jak już piszę. Mamy w zakładzie jeszcze jakieś ZZ bo ponoć nikogo nie widać. Chyba że Panowie stwierdzili iż będą pracodawcy podpisywali wszystko zdalnie przez telefon. Skoro lekarze leczą przez telefon to czemu nie. Szczerze to fakt Oni już nic raczej nie zrobią dla Nas pracowników ale podejrzewam że dla siebie to owszem.
    Dzidzia

06.10.2020 07:24

chyba jesteś nowym pracownikiem i nie przeczytałeś regulaminu wynagrodzeń. Pracownik po przepracowaniu 25 lat dostaje jednorazowo premię w wysokości 3 wynagrodzeń oraz bon na 200 zł, o którym piszesz. Jest róznica?

07.10.2020 00:20

Za 25 lat w SKF jest tylko i wyłącznie 200 zł i to w bonach Sodexpo. Informacja była lub jeszcze jest na tablicy ogłoszeń na wydziałach.
    Zenhorst

29.09.2020 04:56

Niech ktoś wreszcie zrobi pożądki z naszymi wynagrodzeniami, (usunięte przez administratora), kogoś przyjęło (następne sztuczne stanowisko) nikt nie ogarnia tematu?
    Olek

01.10.2020 18:22

Witam, jeżeli ktoś normalny założy nowy związek będzie miał dużo ludzi za sąbom i poparcie.

Zostaw merytoryczną opinię o SKF Polska Sp. z o.o.