Ashland Poland Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 71 ocen.

Ashland Poland Sp. z o.o.
2 71 6 1

Opinie o Ashland Poland Sp. z o.o.

Stach

Ja nie spotkałem idealnych firm ale nie narzekam. Przecież zawsze można zmienić pracę , ile ma się chęć do pracy.

Patyczak
@Stach 01.10.2018 19:18

Bo siedzisz w pierdzidołku i łykasz wszystko co ci na tależ podadzą tylko żeby ci głowy nie suszyli bzdetami. A CZARNE TO chodzi podsłuchuje i sensacji szuka.

Borygo

Taka mała refleksja..... jak całkiem inaczej sie tu pracuje kiedy nie wszystkie fotele są zapełnione. I uśmiech na twarzy możliwy do zauważenia. Szkoda że tak na stałe nie jest.... achhhh

Aneta

A jakie są godziny pracy w Ashland Poland? Jedna zmiana, dwie? Pewnie nie tylko mnie to ciekawi - wasza opinia może być bardzo cenna dla użytkowników szukających tutaj opinii o potencjalnym pracodawcy. Jeśli ktoś może podzielić się informacjami, wskazówkami to będę wdzięczna za pomoc.

Szukasz pracy?

Wiktor

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie?

Lakiluk
@Wiktor 13.02.2018 11:15

Hmmmm zdaje sie ze i tak nic przez wpisy do nie ktorych nic nie dociera. Sa pewne osoby ktore maja nos wyżej głowy albo i takie ktore nie moga zyc bez bycia zarówno konfidentem i du...owłazem. Zwalanie problemów ktorych nie wiadomo jak rozwiązać na inny dzial jest po prostu wszechobecne no i oczywiście odrzucanie od siebie jakiejkolwiek odpowiedzialności za zwyczajny brak wiedzy i chęci porozumienia między działami. A najgorsze zdaje sie byc otaczanie ludźmi którzy aby miec spokój i du.....ochron to przyklaskuja nawet najbardziej irracjonalnym pomysłom co juz niejednokrotnie zostało pokazane w praktyce. Są osoby które ewidentnie działają na niekorzyść atmosfery między ludźmi.

ciekawy

A ile i co tam produkujecie?

Administrator

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić aktualny stan firmy Ashland Poland Sp. z o.o.?

Brudas
@Administrator 04.02.2018 14:32

Tak ja 1 słowem dno

srrs
@Brudas 12.02.2018 22:00

piszesz o poziomie jaki prezentujesz?

Aneta

@łubudubu ale czy to nie o to chodzi w tym forum, żeby weryfikować oferty pracy z opiniami pracowników, którzy wiedzą, jak te wszystkie aspekty wyglądają w praktyce?

Laki luk
@Aneta 07.09.2017 08:23

Ja chetnie chcialbym sie zaznajomic z przeprowadzanymi badaniami stezen pylow i styrenu w powietrzu tj jakie sa sposoby i przygotowania do tego rodzaju badań......... moze dostane baaaaaardzo rzetelna odpowiedz????

Aneta

@łubudubu, ale brakuje informacji dotyczących rodzaju umowy, godzin pracy, możliwości awansu, premii, dopłat do urlopów, bonów, dodatków, itp. To są warunki pracy, na które wiele osób zwraca uwagę przy poszukiwaniach zatrudnienia. Więc warto byłoby poznać te obowiązujące w Ashland Poland Sp. z o.o.

łubudubu
@Aneta 30.08.2017 13:11

Większość z tego co Pani wymieniła jest zamieszczona w komentarzach; brak chęci aby je przeanalizować. Wszystkich inf się Pani nie dowie, gdyż są to poufne dane. Natomiast wystarczy choćby znaleźć ogłoszenie o pracę i już wiadomo więcej....., jakoś nie widzę z Pani strony chęci wnikliwego przeanalizowania inf o firmie, tylko pragnienie aby ktoś wyłożył kawę na ławę, co daje wieeeelee możliwości pewnym osobom, którym nie w smak złe opinie o zakładzie. Z mojej strony to tyle.

Aneta

W żaden sposób moje wypowiedzi nie są stronnicze @łubudubu, cały czas staram się dopytać jakie jest Twoje stanowisko, jakie są argumenty, wyjaśnienia? Tylko takie wypowiedzi można uznać za bezstronne i ukazujące Ashland Poland najbliżej prawdy. Moją rolą na forum jest moderacja i wprowadzenie merytoryki, robię to na zalecenie serwisu gowork.pl, a nie samej firmy.

łubudubu
@Aneta 22.08.2017 10:56

Na tej stronie zawarte jest mnóstwo wypowiedzi osób pracujących lub byłych pracowników...... wszystko podane jak na tacy- jakich argumentów, wyjaśnień zatem jeszcze Pani potrzeba??Jaka jest atmosfera-można wyczytać; na czym polega praca i z jakimi problemami ludzie sie borykają-można wyczytać; jaki jest stosunek ludzi do pracy, do współpracowników- można wyczytać..... czego zatem Pani oczekuje??Wskazanie imiennie osób które odpowiedzialne są za to jak jest?? Tego zapewne Pani już się nie dowie- po resztę odsyłam do komentarzy.

łubudubu

Niestety, ale z Pani wypowiedzi można wysnuć wnioski, że nie jest Pani osobą bezstronną- wręcz przeciwnie, obiera Pani stanowisko stronnicze dla wizerunku firmy, tym samym dając czytelnikowi domysły że są to celowe działania zakładu. pzdr

Aneta

@łubudubu ale co dokładniej się aktualnie zmieniło w firmie? Rozumiem, że jest to zmiana na lepsze? Czasami to bardzo dobry znak, w zasadzie każda firma powinna się zmieniać - w odpowiedzi na zmiany na rynku pracy.

Aneta

@łubudubu oczywiście, zapoznaje się z opiniami zostawionymi na tym wątku. Jednak w firmie mogą zachodzić zmiany, a na tą stronę trafiają ciągle nowe osoby. Dlatego też myślę, że warto sprawdzać co jakiś czas, czy np. możliwości rozwoju się w Ashland Poland pojawiły. W ogłoszeniach o pracę firma wspomina, o takich możliwościach, więc warto też dopytać. Możliwe też, że sytuacja jest zależna od działu firmy. A Ty w którym z nich pracujesz? @Polo widzę, że Ty również nie masz najlepszej opinii na temat Ashland Poland. Mógłbyś powiedzieć dlaczego? Co konkretnie nie odpowiada właśnie Tobie?

łubudubu
@Aneta 03.07.2017 10:24

Niestety, ale z jakiego działu kto i jak pisze, tego się Pani nie dowie, z wiadomych przyczyn, jeśli chodzi co komu nie odpowiada, to myślę,że po przeczytaniu raptem kilku wpisów na tej stronie (mimo, że było ich znacznie więcej) można wysnuć jasne wnioski co do pracy w tej firmie. Póki co coś się zmieniło- ale to efekt zwalniania się ludzi i braku nowego "narybku". Lecz można być pewnym,że to tylko przejściowe zamknięcie ust i udawanie miłych, tak się dzieje co jakiś czas niestety- a potem i tak wychodzi kto jaki naprawdę jest..... Szkoda, bo potencjał załogi jest naprawdę duży, ale jeśli lejce ciągnięte są w drugą stronę, to nie może z tego wyjść nic dobrego...

Aneta

A co jeśli chodzi o możliwość rozwoju w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy Ashland Poland?

łubudubu
@Aneta 27.03.2017 11:37

Pani "Aneto"..... wierze w to, że czyta Pani wpisy na tej stronie, więc wnioski myślę powinny wysnuć się same, pzdr

Polo
@Aneta 27.03.2017 11:37

Możliwość rozwoju ?. Tak, ale chyba choroby nowotworowej !.

Uciśniony

Wszyscy przedmówcy mają rację. Firma Ashland spełnia wszelkie europejskie i amerykańskie standardy w każdej dziedzinie poza wynagrodzeniami dla pracowników. A te nie zmieniają się od conajmniej 10 lat (nietrudno wypytać tych najstarszych stażem). A kierownictwo nadal zdziwione, że co miesiąc zwalniają się kolejne osoby, a nowy narybek rezygnuje po max 2-3 dniach. W szatni już słychać głosy kolejnych rozważających odejście bo jak sie okazuje firma nie jest krainą mlekiem i miodem płynącą i poza jej murami też istnieje życie. A wszelkie obiecanki, że coś, gdzieś, kiedyś już niedługo zmienimy to tylko mrzonki i gra na czas, żeby zatrzymać falę uciekinierów. Skończyły się czasy niewolnictwa, ludzie nie będą całować po rękach za samą możliwość pracy i noszenie z dumą logo na piersi. Coś do miski trzeba włożyć. Szkoda, że taki potencjał marnieje w oczach...

Aneta

Jeśli ktoś jest zainteresowany głębiej tym jak działa Ashland Poland oraz przyjętych procedur zachęcam do zapoznania się z globalnym kodeksem postępowania, który w firmie obowiązuje. http://www.ashland.com/file_source/Ashland/Footer%20Links/Code%20of%20Conduct/IN-9390.2_Code_Conduct_Book_PL.pdf

pedrigo
@Aneta 15.03.2017 10:24

szczerze powiedziawszy to ten kodeks to psu na bude, robią pokazuwe, że niby firma ma za.....te standardy, cele, kryteria itp itd itp......, że jest zawsze feer wobec każdego....... :):):) naiwni w to uwierzą, ale ten, kto to przeżył, dokładnie wie jak jest naprawdę........ swojego zdania najlepiej nie wypowiadac publicznie, bo to nie ładnie, jesli zrobi tak pracownik niskiego szczebla- tylko szychy moga przeciez wytykac bledy, obrazac, wysmiewac, dogadywac, ironizowac........ smiech na sali wsrod sałatek, wąsaczy, golonek........ dobrze, że to już za mna....... asta lavista zakłamancy (choć nie wszyscy)

Sokole oko
@pedrigo 20.03.2017 12:50

Grzesiu czy to Ty ? :)

Grzesiu
@Sokole oko 21.03.2017 12:39

Nieeee !.To nie ja,ale ktoś wykorzystał moją rezygnację z pracy i pewnie ma wyglądać jakbym to ja był autorem.Jestem za stary na takie głupoty.Pozdrawiam.

Pankracy

Tylu chętnych do pracy że brame zaczeli poszerzać. Film sexmisja to dobre porównanie do ashlanda. Jak ktoś jest chętny na 4 brygady niema wąsów , brody, trzyma się zawsze poręczy, jeździ bezpiecznie samochodem,udziela się na zebraniach ,pracuje ponad norme,nie choruje,jest aktywny z bhp,wykonuje bezwzględnie rozkazy,zgłasza wszystkie uchybienia kolegów do przełożonych. Zapraszamy- kurort ashland wspaniałe widoki na doline miszewską ,rodzinna atmosfera,wszechobecna woń aromatycznego styrenu (taki olejek eteryczny) ,błoga cisza na produkcji,sterylne warunki pracy,sprzęt z najwyższej półki itd.

Oszukany

Firma ma chyba jakiś układ,bo usuwa wpisy.Negatywne

abrakadabra
@Oszukany 19.02.2017 17:34

ogólnie usunięto duuuużo komentarzy, z 3-4 chyba stron, zostały 2.........., widać to sól w oku firmy, broniącej swojego wizerunku na zewnątrz

Tubylec
@abrakadabra 20.02.2017 12:41

Ta firma nie ma żadnego pozytywnego wizerunku.Znamy ją w całym okręgu.

Wyzwolony wolny człowiek

Pralnia mózgów.Ludzie trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.Totalna lipa.Jak jesteś koniem z kaszubskiej wsi to idealnie nadajesz się do tej pracy.One czekają na takich koni jak ty.Matrjarch niesamowity.Kobiety nie mają pojęcia o produkcji,zarządzaniu,oraz LABORATORIUM.Rządzą tylko konfidenci,oraz rodziny pracujące w tej firmie.Na produkcji totalny smród.Chemia obecna w waszych płucach.Zdychajcie Kaszubi bo taka jest wola.

Dobity

Jeeeezu ludzie uciekajcie z tej firmy.

łubudubu

ejjjjj, tyle ostatnio się dzieje w firmie....gdzie wpisy:)

dsdcscs
@łubudubu 31.01.2017 19:07

hmmm, do wygrania teraz jest talon, na ..............................;) smacznego

obserwator

propozycja to raczej nie była, nie podawałem szczegółów, bezpośrednie proponowanie przejścia pracownika do firmy konkurencyjnej mógłby ktoś odebrać jako czyn nieuczciwej konkurencji. Chodziło raczej o pokazanie że na jednej firmie świat się nie kończy i jeżeli warunki pracy są faktycznie tragiczne to warto się rozglądać za następną tym bardziej że rynek zmienia się na korzyść pracownika. Im bardziej praca podobna do obecnej i zakres obowiązków do dotychczasowego doświadczenia tym większa szansa na zatrudnienie....w pobliżu np. macie zakład fluggera ......na stronę trafiłem szukając w google informacji pod hasłem Ashland, a google pozycjonuje ją dosyć wysoko :) .... na stronę pewnie wchodzą też przypadkiem kontrahenci lub np. potencjalni klienci, czy odbiorcy półproduktów w przemyśle chemicznym szukający informacji o waszej firmie.

Brudas

Szukasz pracy ? Chcesz być głuchy ślepy i mieć raka wszystkiego ta oferta jest dla Ciebie wyślij szybko CV Polecam Pozdrawiam.

obserwator

widzę same narzekanie, ......wygląda zdecydowanie zniechęcająco ........... czy wiecie że na południu Polski w podkrakowskich Niepołomicach wyrosła wam właśnie konkurencja żelkotowa i brakuje tam chętnych do pracy na każdym praktycznie szczeblu - od produkcyjnych i magazynierów po handlowców. Zapewne jeszcze będą rekrutacje bo rotacja coraz większa, nic nie stoi na przeszkodzie aby tam aplikować. Co prawda ten sam wszechobecny styrenowy smród, te same składniki (pewnie tylko inne nazwy handlowe) ale za to: sprzęt nowy, relacje między ludźmi z tego co piszecie mniej "toksyczne". Czegoś się przecież przez tyle lat nauczyliście no nie? Nawet jeśli wasze aplikacje nie wzbudzą zaufania zarządu z przyczyn oczywistych to za wysłanie CV nikt was chyba do więzienia nie zamknie, i jeśli oczywiście nie odstrasza przeprowadzka ...można się jeszcze czegoś nauczyć lub chociaż zobaczyć jak to wszystko wygląda z szerszej perspektywy, np. jak powstają nienasycone żywice poliestrowe które wy sprowadzacie i co można z nich jeszcze zrobić , 3 zakłady w jednym miejscu: żywice, żelkoty i kompozyty.

sdfs
@obserwator 11.12.2016 13:51

słaba prowokacja......

obserwator
@sdfs 13.12.2016 00:46

prowokacja do czego twoim zdaniem?

sdfs
@obserwator 13.12.2016 13:57

sposób w jaki zostało to opisane..., ale jeśli to prawda,to propozycja raczej dla kawalerów lub starych Panien:), ręsztę ludzi myślę za dużo tu trzyma na miejscu, pzdr

abrakadabra

"Wszystko jest moje:) Muszę wszystko wiedzieć...., dlaczego nikt mi nie dziękuje..... przecież tyle dla nich robię;) " od to taka osobowość:)

naczelnik
@abrakadabra 05.11.2016 13:28

Ludzie potraktowani jak bydło, zastraszanie poziom BIG master. Ale taka bezczelność ma swoje granice, z WŁASNEJ woli odeszły kolejne osoby, a na odchodne jeszcze bezczelne komentarze. Proponuje nabrać trochę pokory, a nie tylko pilnować w jaki to sposób i za co dać naganę. Dzięki takiemu stosunkowi do ludzi, odejdzie jeszcze więcej osób, bo zwyczajnie ile można wytrzymać?! Ustalane zasady, których twórcy sami nie rozumieją i się nie stosują do nich- wybitnie ukazują to alarmy. Co jest z wami?? Co nie które osoby zupełnie odpłynęły w swojej głupocie. Czasy kiedy na biurku leżało po kilkanaście CV minęły, rozeszło się po okolicach co tak naprawdę reprezentuje sobą ASHLAND i za nie długo zostaniecie z palcem w ........ i trzeba będzie zacząć się tłumaczyć z tego stanu rzeczy. Ogarnijcie się za nim ktoś za was zacznie to robić w bardziej dotkliwy sposób. pzdr

podtruty
@naczelnik 20.11.2016 14:51

Tak zgniłej atmosfery jeszcze nie było czy są to celowe działania

Wywrzeń

Wiesz co, nie wiem do końca co nim powoduje, ale powiem to co mówiłem już kilkakrotnie, prawda jest taka, że niektórym może się podobać praca i co w tym złego, generalnie chyba nic i niech bronią firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

ksnakjdka

Masz płacone za to, czy czujesz się aż tak "lojalny"??

anonim

(usunięte przez administratora)

robokop

wazeliniarz z biura

łubudubu
@robokop 29.06.2016 08:53

Zapewne:) ciekawe czy języki jeszcze nie bolą lub pogiętych palców brak:):):)):):)

Rumcajs i Haneczka

Kiedyś było tu dużo szczerych wpisów o warunkach pracy w Ashlandzie i ktoś to pokasował. Pewnie firma słono zapłaciła. A zarządzającym zakładem w Miszewie to by rury zmiękły jakby pracownicy założyli związek zawodowy. Przestaliby być traktowani jak bydło.

sdfs

dobre sobie:) ale w kwestii sprostowania... piszesz o Warszawie czy Miszewie?? Sytuacja w oby dwóch oddziałach raczej się różni.

Rysiu

Wyjątkowo słaby pracodawca. Glownie dzieki zarzadzajacym.

Zostaw opinię o Ashland Poland Sp. z o.o. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ashland Poland Sp. z o.o.