FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Strzykawa

Czy wszyscy są tak bardzo zapracowani i nie maja już chęci pisać na forum? Pochwalcie się co u was słychać?

Maja

@Kazik bardzo chętnie usłyszymy więcej o tradycjach jakie panują w firmie! Co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie?

Maja

3 października 2016 r. minęło 110 lat od utworzenia Falck. Jak się pracuje w firmie z tak bogatą historią?

Kazik
@Maja 28.02.2017 12:40
3 października 2016 r. minęło 110 lat od utworzenia Falck. Jak się pracuje w firmie z tak bogatą historią?...

Pracuje tu parę lat i jestem zadowolona . Firma ma tradycje i swoje nowe obyczaje . Mili ludzie , fajna atmosfera.

Strzykawa

Super ludzie w super firmie i jeszcze na dodatek ratują nas . Pracowałam kiedyś w pogotowiu i wiem jaka to praca.

{

Szanowny Żuczku . Jak głęboka posiada Pani wiedzę na temat oceny kompetencji . Zapewniam Panią , że rozmowa prywatna często dostarcza znacznie więcej informacji niż wyuczone odpowiedzi na pytanie powtarzane na każdej rozmowie . Do pracy w Falcku nie wystarcza umiejętności . Przyjmujemy osoby które podzielają nasze wartości i kulturę organizacji . Kompetencje badane są w dalszej części procesu . Pozdrawiam Pracownik Centrali

żuczek

DO: rekrutacja 2013-09-09 15:53:49 takie samo wrażenie zrobiła na mnie rekrutacja w Centrali spółki w W-wie; na wejście - recepcja zajęta prywatną rozmową telefoniczną, nie reagująca na wejście gościa; osoba rekrutująca totalnie nieprzygotowana do spotkania, nic nie wiedziała nt. stanowiska; bardzo szybkie zaproszenie na spotkanie a potem już tylko CISZA!!!!!!; zachowanie emocjonalne na spotkaniu osoby rekrutującej co najmniej dziwne - raz uśmiech do rozpuku, raz mina czarownicy, spotkanie raczej "towarzyskie" a nie merytoryczne .....DLA MNIE BRAK PROFESJONALIZMU!

el

Widziałam teraz ofertę na PR Managera i doświadczenie trzeba mieć nawet kilkuletnie więc nie piszcie głupot

aplikant

Brak informacji o dziale handlowym wskazuje na ignorancję tej grupy pracowniczej. Dodam jeszcze, że rekrutacja bardzo nieprofesjonalna tak samo jak ogłoszenie jej wyniku. Pani dyrektor personalnej, która zdaje się "rozdaje karty", brakuje kultury i obycia w nowoczesnym świecie biznesu.

pytanie

Dlaczego na stronie Falck w strukturze organizacyjnej nie ma uwzględnionych pracowników działu handlowego?

doradca klienta

To jest wymijająca odpowiedź. Mój znajomy PH z doświadczeniem i sukcesami wpakował się do firmy, która obiecywała kokosy jeśli będzie dawał z siebie wszystko. Po 3 miesiącach nie dostał żadnej premii i zobaczył, że inni PH również jej nie widzieli od wielu miesięcy. Więc problem dla pracodawcy leży zazwyczaj po stronie PH a dla PH po stronie produktu/uslugi/zarzadu. Mam 3 bardzo dobre oferty pracy więc chcę wybrać dla siebie najlepiej, żeby po 3 miesiącach nie szukać dalej bo okazuje się, że polityka wynagradzania opiera się np. o nierealne plany. Szanuję czas swój i pracodawcy dlatego rozmowy o warunkach płacy powinny być jawne (z widełkami) a nie tematem tabu.

doradca klienta

Mnie również interesują zarobki dla Doradcy Klienta - jakie widełki na podstawie, czy plany realne (dla osób zaangażowanych w pracę), jaki samochód i czy do użytku prywatnego?

Janusz

Na jakie warunki płacowe może liczyć doradca klienta ?

piel.

Pracuję jako pielęgniarka opieki długoterminowej i jestem zadowolona. Pieniążki może nie są duże, ale za to mam duże możliwości rozwoju zawodowego i zapewnioną samodzielność pracy.

Pracownik Falck

W Falck zatrudniamy na różne stanowiska, także kierowców ale w ograniczonym zakresie i nie w każdej lokalizacji. W Ratownictwie Medycznym najczęściej Ratowników z uprawnieniami kierowców. Osoby zainteresowane pracą proszę o wysyłanie CV na adres kadry@falck.pl. Staramy się odpowiadać na każde pytanie.

pracownik

Witam, Z tego co się orientuję to w pierwszej kolejności zatrudniają w Falcku Ratowników z uprawnieniami kierowcy.

mietek

ja również przyłączam się do pytania o to jak często szukają do pracy ludzi, bo jednak nie wiem czy mam iść do nich do pracy czy jednak nie? powiedzcie mi jak sądzicie, jak będzie najlepiej w sumie? bo sam teraz mam problem, chce zmienic praće, ale wiaodmo, ze nie chce zamienić czegoś sredniego na jeszcze gorsze tak naprawde.

pracownik personalny

Powodem poszukiwania nowej osoby w Opolu jest niedopasowanie poprzedniego pracownika do organizacji, takie sytuacje zdarzają się w każdej firmie. W Falcku za pracę w godzinach nadliczbowych dostaje się czas wolny w wymiarze przepracowanych godzin nadliczbowych albo wynagrodzenie za nadgodziny.

Piotr
@pracownik personalny 05.11.2014 18:41
Powodem poszukiwania nowej osoby w Opolu jest niedopasowanie poprzedniego pracownika do organizacji, takie sytuacje zdarzają si...

Co nie jest zgodne z prawem pracy bo to pracownik powinien decydować czy chce dodatkowy czas wolny czy pieniądze za godziny nadliczbowe. Jedynym wyjątkiem są soboty gdzie pracodawca może decydować.

pracownik

Witam, pracuję w Falck w administracji. Nie wiem dokładnie jak jest w Opolu, ale generalnie praca w regionach na stanowiskach administracyjnych nie należy do lekkich, jednak wiele wynagradza atmosfera pracy i ludzie. Jeśli nie boisz się ciężkiej i różnorodnej pracy i jesteś asertywna to warto aplikować. Mnie praca w Falck sprawia satysfakcję ale bywa ciężko i początki nie są łatwe. Socjal też nie jest najlepszy a zarobki średnie.pozdrawiam!

Odradzam
@pracownik 15.10.2014 19:53
Witam, pracuję w Falck w administracji. Nie wiem dokładnie jak jest w Opolu, ale generalnie praca w regionach na stanowiskach a...

Kategorycznie odradzam. Bardzo duża rotacja w Opolu mówi za siebie. Praca poza godzinami jest niewygradzaną normą.

potencjalny kandydat

Witam, widzę, że opinie na forum są niejednoznaczne. Czy byłby ktoś uprzejmy napisać coś o pracy w Opolu? Ostatnio ukazało się ponownie ogłoszenie na referenta ds obsługi administracyjno- personalnej i zastanawiam się czy aplikować. Będę wdzięczna za odpowiedzi

Ania

Podbije temat, gdyż również byłabym zainteresowana praca jako piguła w Falck Medycyna, wiecie coś więcej o warunkach?

mistrz

jaka stawka godzinowa na działalności?

Pracownik Personalny
@mistrz 10.01.2014 12:21
jaka stawka godzinowa na działalności?

Jeśli chce Pan/Pani uzyskać szczegółowe informacje na temat stawek na działalności proszę o telefon do któregoś z naszych biur regionalnych (numery i adresy dostępne na stronie(usunięte przez administratora)

ratownik

pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin

Pracownik Personalny

To zależy od Twoich kompetencji i oceny oraz stażu pracy . Obowiązują ścieżka kariery .W stosunku do rynku sa konkurencyjne . Godziny pracy zależą do formy zatrudnienia czy jesteś zatrudniony w ramach prowadzonej przez siebie działalności gospodarczej ( do uzgodnienia ) czy tez w ramach stosunku pracy ( zgodnie z norma określona przez KP.

ratownik
@Pracownik Personalny 03.01.2014 10:57
To zależy od Twoich kompetencji i oceny oraz stażu pracy . Obowiązują ścieżka kariery .W stosunku do rynku sa konkurencyjne ....

pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin

ratownik

jak wyglądaja zarobki w falcku jaka stawka godzinowa? Ile godzin w miesiącu pracuja ratownicy?

pracownik

falck - porażka gdzie tu dbanie o pracownika - kpina wysokie płace gdzie jeżeli na dwóch zespołach wyjazdowych pracuje 55 ratowników , a na podstacji gdzie jeździ pan koordynator na zespole P jest zatrudnionych 6 osób . Gdzie tu mowa o miłej atmosferze nie ma co się oszukiwać jest fatalnie na pewno nikomu nie polecam !!!

pracownik

Odnośnie elektronicznego naliczania czasu pracy pomysł bardzo kosztowny ,ale ktoś za to wziął pewnie nie małe pieniądze nie sprawdza się w ratownictwie gdzie nie wszystkie zespoły są w stanie zmienić się o wyznaczonej godzinie np. wyjazd zespołu .Zmiana czeka przed drzwiami przed elektroniką ,a wracający z wyjazdu zespół potwierdza wyjście później , a jak ma potwierdzić punktualne przyjście pracownik , który np. czekał przed drzwiami jedną godzinę ? Dobre w biurze !!!!!

bn
@pracownik 11.10.2013 18:22
Odnośnie elektronicznego naliczania czasu pracy pomysł bardzo kosztowny ,ale ktoś za to wziął pewnie nie małe pieniądze nie spr...

Bo tak ufają pracownikom, że kluczy nie dają?

były

Byłem pracownikiem falcka na umowie o pracę. Odeszłem sam bo harów, (usunięte przez administratora)Atmosfera fatalna, pieniądze niskie.

Pracownik Personalny

Cóż możemy odpowiedzieć . Zgodnie z procedurą rekrutacji ostateczna decyzje w sprawie zatrudnienia podejmuje kierownik działu . Pewnie dzięki temu poza nielicznymi wyjątkami mamy bardzo kompetentnych pracowników .

bn

I to cała prawda o tej firmie :) Jak są problemy (i niewygodne pytania), to wszyscy przechodzą do porządku dziennego, a jak było tak jest, znaczy leci w dół.

anonim

helena - 2013-07-30 21:20:13 W Gdansku tez chyba czystki byly, bo co miesiac szukaja chetnych do kadr. Juz chyba 3 ogloszenie w ostatnim czasie sie ukazalo.wczoraj ukazało się kolejne

?

rekrutacja - 2013-09-09 15:53:49 jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażaćja też czas tylko straciłam; wybierają osoby, które po prostu nie są żadnym zagrożeniem dla rekrutujących osób, a potem dziwią się, że jest jak jest; rekrutacje powinni przeprowadzać kierownicy, dyrektorzy poszczególnych działów, a wtedy pracę by dostały naprawdę kompetentne osoby

bn

Pracownik Personalny - FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - 2013-09-09 16:35:56 Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.Dla porównania - w konkurencyjnych firmach (często dużo mniejszych) na porównywalnych stanowiskach pracuje więcej osób. O porównaniu do średniej to chyba jak wliczycie pensje zarządu można tak pisać, premie w regionach - żenada, skoro nie daje firma podwyżek to dają raz na rok (usunięte przez administratora) zł premii, a elektroniczny system chyba w administracji coś nie działa... Ścieżka kariery - z reguły wyżej jest tylko dyrektor, więc proszę bez ściemy, zostaje tylko szukanie pracy na zewnątrz i dlatego szukacie nowych pracowników, nieraz miesiącami właściwych (np. logistyk). Z resztą to chyba osobna historia, a o kwestiach zatrudniania to już na inny temat rozmowa.

FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.
pracodawca

W rekrutacji na jakie stanowisko brała Pani udział?

FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.
pracodawca

Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.

rekrutacja

jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażać

bn

Praca w administracji Falck Medycyna - porażka. Myślą, że wszyscy wszystko zrobią i będą zadowoleni, że pracują, na wszystkim oszczędzają i zamiast podwyżek i premii za dobrą robotę dostaniesz dodatkowe obowiązki. (usunięte przez administratora)

FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.
pracodawca

Brak szybkiej odpowiedzi był spowodowany moją nieobecnością w pracy z powodu urlopu. Fluktuacja w firmie Falck jest bardzo niska . Osoby zatrudnione w Falck Medycyna rzadko odchodzą . Wielu pracowników pracuje w firmie od dnia jej powstania lub przejęcia kontraktu .Największa rotacja występuje w zatrudnieniu na umowy cywilnoprawne do wykonania usług jednorazowych ( obstawa imprez )

aha

anonim - 2013-08-14 19:01:42 pracownik personalny a jak wygląda sprawa rotacji w firmie FALCK MEDYCYNA SP.Z.O.O? czy pracownicy często odchodzą?skoro nie dostałeś odpowiedzi, to raczej tak

pracownik personalny

Trzeba znać się na tej pracy to najważniejsze kryterium . Doświadczenie zależy od tego jak kto szybko się uczy . Niektórym starcza kilka lat . Inni nigdy nie zostają specjalistami .proszę zapoznać się z ogłoszeniem .

Pracownik działu personalnego

Masz złe informacje . Nie było żadnych czystek .I chyba niekoniecznie dokładne informacje Nie szukamy pracownika do kadr . Potrzebujemy specjalisty ds. płac z wysokimi kwalifikacjami .

helena

W Gdansku tez chyba czystki byly, bo co miesiac szukaja chetnych do kadr. Juz chyba 3 ogloszenie w ostatnim czasie sie ukazalo.

Pracownik

Wynagrodzenie zawsze wpływa na czas . Nie pamiętam aby kiedykolwiek było spóźnienie .

kandydatka

referentka ds. kadr

Anonim

Pracuje . A Ty długo jestes w firmie

Anonim

Moim zdaniem atmosfera pracy w Falck jest dobra .Nie wiem skad macie takie informacje ? Pisza tylko roczarowani , nie przyjeci do pracy lub zwolnieni ?

Pracownik Falck

A na jakie stanowisko rekrutowałaś /

pabianiczani

wszystko to potwierdzam, to jedna wielka ściema. nawet biuletyn który pokazuje działania falcka to jedno wielkie kłamstwo. ludzie potrzebni sa tylko do wygrania konkursów, przetargów, do pokazania super imagu a póżniej wypad za brame.

idol

Chcą przejąć pare powiatów na Dolnym Śląsku , ale stawka (usunięte przez administratora)dla nowoprzyjętego pracownika karetki to raczej mały żart.

Anna

W dziale handlowym można pracować , byle nie w kadrach. Teraz po czystce w Poznaniu można i tam zacząć ale i tak najlepszy rynek pracy dla handlowca sektora usług medycznych jest w warszawce. Ale jak się chce to i w Gdańsku można sprzedawać -byle wykrzesać trochę więcej energii niż dyrektor handlowy z Gdańska. Więcej Ikry ( usunięte przez administratora )Do boju Mały Rycerzu Wołodyjowski !

lupus

Witam serdecznie. Moja serdeczna przyjaciółka ma podjąć pracę w dziale handlowym. .Czy macie jakieś opinie na temat pracy w falcku jako handlowiec?

Zostaw opinię o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.