Agencja ochrony Taurus

Chełmża

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o Agencja ochrony Taurus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja ochrony Taurus

GOLEK

MAM URAZ DO TEJ FIRMY ORAZ DO CAŁEGO ZARZĄDU PONIEWAŻ STARAŁEM SIĘ W TEJ FIRMIE O PRACĘ NA STANOWISKU PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO DO DS PRZETARGÓW ODBYŁEM ROZMOWĘ Z MIŁA PANIĄ KTÓRA PO JAKIMŚ CZASIE ZAPROSIŁA MNIE DO SWOJEGO BIURA ABY MNIE WYPYTAĆ STWIERDZIŁA FAKT ŻE JA SIĘ NIE NADAJE NA HANDLOWCA NAWET NIE DAŁA MI POWIEDZIEĆ ŻADNEGO SŁOWA . WIDZĘ ŻE ZARZĄD TYLKO TAKIE PANIE PRZYJMUJĘ ZA ŁADNY UŚMIECH . LUB ZNAJOMOŚCI . PRZESTO POSTANOWIŁEM OPISAĆ SYTUACJE TEJ FIRMY I JAKIE MAJĄ WYMAGANIA . SZANOWNA PANI JEŚLI PANI TO PRZECZYTA TO NIECH PANI NAJPIERW WYSŁUCHA KANDYDATA KTÓRY BĘDZIE CHCIAŁ RZEDSTAWIĆ SWOJE DOŚWIADCZENIE . A NIE NA DZIEŃ DOBRY MÓWIĆ ZE PAN LUB PANI NIE NADAJĘ SIĘ NA HANDLOWCA . MOJE DOŚWIADCZENIE TO 6LAT NA STANOWISKU DYREKTORA DZIAŁU HANDLOWEGO I JA POPRZEDNIEJ FIRMIE PRZYNOSIŁEM 8 UMÓW JEDNEGO MIESIĄCA OD KLIENTÓW + PRZETARGI A JA PODEJRZEWA ZE MIŁA PANI PRZYNOSI 1 UMOWĘ NA PÓŁ ROKU . W POLSCE JEST DYSKRYMINACJA TAKA SIĘ WŁAŚNIE ZASTANAWIAM JAK PRACODAWCY TAKICH FIREMEK ZATRUDNIĄ MŁODYCH LUDZI PRZECIEŻ NIE MAJA DOŚWIADCZENIA A CHCĄ PRACOWAĆ NA STANOWISKU PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO TO TEŻ SĄ Z KWITKIEM ODSTAWIENI . JA SZCZERZE POWIEM ŻE ZACZYNAŁEM 6LAT TEMU MOJA PRACĘ NIE BYŁO TAKIEJ DYSKRYMINACJI JAKA PANUJE TERAZ I BYŁEM SAM RZUCONY NA GŁĘBOKĄ WODĘ I MUSIAŁEM DAWAĆ A TERAZ ŻEBY DOSTAĆ TAKA PRACE TO MŁODZI LUDZIE MUSZĄ NAPRAWDĘ NASTARAĆ ABY OTRZYMAĆ TĄ PRACĘ

GOLEK
@Karo 08.09.2017 07:32
Handlowiec to funkcja reprezentacyjna, wymagająca schludnego wyglądu oraz wysokiej kultury osobistej, może właśnie w tym zakres...

Szanowny panie Ja 6 Lat temu zaczynałem jako zwykły przedstawiciel Handlowy , po 3 miesiącach awansowałem na Dyrektora Działu Handlowego i tak jak już pisałem w moim pierwszej wypowiedzi byłem puszczony na głęboką wodę , gdzie musiałem dawać rade . mówię prosto z mostu liczy się przedewszystkim to jakie ma wyniki osiągnięcia taka prawda . Ja pracowałem od rana do wieczora gdzie przynosiłem 8 umów do firmy no i oczywiście przetargi . Więc mój szef był w szoku że tak działa a dodam że tylko sprzedawałem usługi ochrony mienia typ budowa , developerzy przed te 6 lat mam takie kontakty z developerami że taka jak ja załatwiałem obiekty to Firma Taurus nigdy nie będzie miała nie mówie tylko tu o budowach ja w roku 2010 załatwiłem dla mojej firmy prawie dwa dni przed świętami 20 dobrych obiektów praktycznie rzecz biorąc ja nie musiałem wyjeżdzać w teren jak to robią inni handlowcy że chodzą od zakładu do zakładu u mnie sytuacja była prosta klient dzwonił i umawialiśmy szczegóły współpracy potwierdzonę że danego dnia obiekt nam wchodzi . Mam znajomego Też w pewnej znanej agencji ochrony to on sam w szoku jest skąd miałem tyle obiektów . Poprostu moję zdanie dla przyszłych Handlowców doświadczenie zdobywa się w kiedy Handlowiec intensywnie szuka aby zarobić pieniądze . Znam kilka Handlowców co już mają doby staż w tym a tak naprawdę do firmy przynoszą po pół roku umowy bo twierdzą że obiektów nie ma obiekty są tylko trzeba wiedzieć gdzie ich szukać . pozdrawiam

Jeży
@GOLEK 11.09.2017 22:45
Szanowny panie Ja 6 Lat temu zaczynałem jako zwykły przedstawiciel Handlowy , po 3 miesiącach awansowałem na Dyrektora Działu...

Jeśli był Pan tak dobrym handlowcem przez 6 lat to co się stało, że Pan już nie pracuje w tamtej firmie? Jak na byłego dyrektora, treść wypowiedzi godna gimnazjalisty lub pisał Pan na jednym wdechu? Pozdrawiam KK

Joanna

@WeronikaS - dobrze to słyszeć. A możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Agencji ochrony Taurus? Jaki rodzaj umowy był podpisywany z pracodawcą? Czy była to umowa o pracę? Piszesz, że firma regularnie wypłacała wynagrodzenie - czy oprócz podstawowej pensji była możliwość wyrobienia dodatkowych nadgodzin? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

WeronikaS

Pracowałam w tej firmie przez kilka miesięcy podczas rozbudowy supermarketu Lidl w Lipnie. Jestem zadowolona z firmy Taurus. Wypłata zawsze na czas. Ważne, że miałam umowę, nie to co w innych firmach ochrony z okolic Lipna. oraz stawkę 13,00 zł brutto. Kontakt z koordynatorem bez zarzutów.

Szukasz pracy?

jankes

pracowalem i bylem zadowolony z warunkow pracy Kontakt z kordynatorem p.SLAWKEM zadowalajacy. Co do platnosci-jak bylo jakies opuznienie zawsze bylem poinformowany ,oprzczynach spuznienia. B o do pracy przychodzi sie pracowac a nie spac.I nie ma sie wtedy do nikogo pretensji.

Wiesław

Opinia o firmie oraz ogłoszenie w urzędzie pracy skusiło mnie na telefon do kierownika ochrony w Inowrocławiu. Wszendzie w inowrocławiu gdy chodziłem po firmach ochrony proponowali pracę na czarno i stawki mniejsze od tych kture muszą dać. Taurus dał mi na umowę zlecenie 13 złotych. SZOK ! Jedyny minus to że wypłaty do 25, ale zdarzają się wcześniej. Na tą chwilę jestem zadowolony. Koordynator spoko gość. Polecam pracę.

żona ochroniarza

co miesiąc wypłata ma być na 10 a jest po 25 i jak tu żyć , myslę że obracają naszymi pieniędzmi osoby które je rozwożą w kopertach ,

Waleczny pindol
@żona ochroniarza 18.04.2017 10:25
co miesiąc wypłata ma być na 10 a jest po 25 i jak tu żyć , myslę że obracają naszymi pieniędzmi osoby które je rozwożą w koper...

Ciekawe w jakiej umowie zawarty jest termin wypłaty 10-tego każdego miesiąca? Z tego co czytałem w mojej jest jak byk napisane do 25 każdego miesiąca. Przez snuciem pomówień proszę przeczytaj umowę swojego męża, może on Ciebie oszukuje?

amber
@Waleczny pindol 18.04.2017 11:23
Ciekawe w jakiej umowie zawarty jest termin wypłaty 10-tego każdego miesiąca? Z tego co czytałem w mojej jest jak byk napisan...

w umowie z dnia 1.01 2017 jest jak byk napisane do 10 tego .. na marzec juz zmienili i wypłata do 25tego..ile masz umów dwie czy jedna ?

Joanna

@XXX rozumiem, że wypłata wynagrodzeń się opóźniła. Czy często taka sytuacja się zdarza, czy jest to jednorazowy przypadek?

SolidSecurity

Z tego co wiem i widzę po przelewach oraz rachunkach firma Taurus nie kombinuje na stawkach. Mam płacone zgodnie z nowymi zasadami i wszystko jest wykazywane na papierze, nie to co w innych firmach ochrony. Co do umundurowania nie mogę się zgodzić z przedmówcą. Całe umundurowanie dostałem nowe, jak będę dbał tak będę wyglądał. Panie Kostaryk. Każdy wymienia wyeksploatowane samochody, jeśli mieli stare to wymienili. Czy stare rupiecie które posiadają lub jakieś tam nowe seaty mi są luksusowym pojazdem? Chyba nie.

kostaryk.

Znam osobę która pracuje w Taurusie,uważa się za kogoś ważnego,,bo ochroniarz,, co to za ochroniarz skoro chodzi w podartych butach,mundur to jakiś łach przykro patrzeć na kogoś takiego,czy ta firma dba tylko o pozyskiwanie klientów by zarobić,a wygląd pracowników chyba świadczy o firmie,bo przecież to oni zarabiają na firmę a te stawki godzinowe to chyba z kosmosu jak można tak wykorzystywać człowieka,płacą trzy złote na odczepne,a firma lansuje swoje drogie firmowe samochody,kto na kogo pracuje?dyrektorów tyle że aż dziw,kto na nich pracuje ten ochroniarz w podartych butach,bo firma ma gdzieś swojego pracownika który pracuje za wszawe grosze,Czas by ktoś zajął się tym,wstyd patrzeć na takiego ochroniarza.

NikiMinaj

Jestem zadowolona z usług tej firmy, przed Taurusem miałam firmę Solid. Taurus dba o klienta i dąży do jak najlepszego zadowolenia mojej osoby. Solid, którego miałam zainteresowany mną był wyłącznie podczas podpisania umowy.

Zadowolony klient

Bardzo często uzbrajam system alarmowy a także rozbrajam, jeżeli tylko wejdę i się system włączy odrazu po 3 minutach przyjezdzaja. Zetelna firma TAURUS

PRAWNIK

Panowie z firmy TAURUS.Od 1 stycznia 2017r .minimalna stawka na umowę zlecenie to 13 zł.brutto.Natomiast na umowę o pracę to 2000 brutto,przy czym godziny nocne nie wliczamy do stawki minimalnej.Następna ważna zmiana to.wynagrodzenie za pracę musi być wypłacone raz w miesiącu.Ponadto,zwiększono uprawnienia PIP oraz kary pieniężne za nie przestrzeganie przepisów prawa .Kary od 1,5 tys.zł. do 30 tys.zł.Jeżeli będą jakieś pytania to jestem do dyspozycji.POZDRAWIAM.

Waleczny Pindol
@amber 25.04.2017 20:11
a ile masz umów bo ja mam dwie i na karzdej inna stawka a wypłaty tez na konto nie wysyają

Z tego co kojarzę, na każdej umowie mam tą samą stawkę 13 zł brutto. Masz inną umowę, a może to nie o tego Taurusa chodzi.

amber
@Waleczny Pindol 27.04.2017 15:01
Z tego co kojarzę, na każdej umowie mam tą samą stawkę 13 zł brutto. Masz inną umowę, a może to nie o tego Taurusa chodzi....

o tego Taurusa mam dwie umowy pisze na jednej 13 zł brutto na drugiej nic nie pisze .. na początku roku było oky.. a teraz już płacą inaczej takjak pisane było wczesniej więc to kant

anonim

(usunięte przez administratora)

amber

to zapomnij że Taurus da Ci wiecej jak 5 zł

amber

to zapomnij że Taurus da Ci wiecej jak 5 zł

amber

kto pracuje w Taurusie .. bo od stycznia 2017 roku nie liczymy na podwyżki .. ja sperdalam z tej firmy złodziejej i tyle jestem kwalifikowanym ale to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich obchodzi .. wazne są dla nich auta i pełne kieszenie

annamaria7

Przepraszam pana Damiana Hanka oraz tego drugiego pana za obrażliwy tekst pod ich adresem.Jan Stoppel

Walicjalek

Pracowałem w tej firmie tylko kilka miesięcy, ponieważ obiekt trwał tak krótko -budowa. Stawka zadowalająca, wypłata zawsze na czas, czasem kilka dni wcześniej. Z koordynatorem Kamilem udało się dogadywać i był w porządku nie to co w Solidnie czy Juventusie. Szkoda, że nie mieli więcej obiektów na mojej miejscowości. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.

ks

a jak z zarobkami na stanowisku instalatora systemów alarmowych?

gosc

Placa po 3 zl na godzine

anonim

(usunięte przez administratora)

amber

oczywiście negocjacja odbyła się tak .... nie podoba się ?? do widzenia na Twoje miejsce jest kilka osób .. ha i co Ty na to??

anonim

(usunięte przez administratora)

amber

a czego się spodziewałes??? że ile Ci Taurus da 10zł?? haha śmieszne ..ale cóż inne firmy dali podwyżki z nowym rokiem ale nie Taurus.. pracujesz u nich?? Czy jesteś tylko jednym z nich zza biurka ????

amber

pracuje w Taurusie mam kwalifikacje ... i jest prawda taka ze na obiekcie gdzie jestem mamy 5 zł. masakra.

Kozielice

Młody. Jeżeli chciałeś sobie ulżyć to wybrałeś złe miejsce. A Ci policjanci którzy przyjechali, byli chyba dopiero po szkółce i nie poinformowani. Przed swoimi wypocinami przeczytaj ustawę określającą obowiazki oraz co mogą robić pracownicy ochrony na obiekcie/terenie chronionym. A z tego co wiem to był oznakowany tablicami '' teren chroniony''. Samochody były sprawne bo dowodów rejestracyjnych nie zabrali.

Mario

Pracownicy tej firmy sa nie wykwalifikowani jezdza nie sprawnymi samochodami. Nie maja kultury osobistej i sa agresywni w sumie sie nie dziwie skoro biora w swoje szerego kogo popadnie. Dzisiaj sie przekonalem na wlasnej skórze. Siedzialem w samochodzie z dziewczyna bo chciala zobaczyc nowo postawione wiatraki ale po ok godzinie przyjechal pracownik "ochrony taurus". Nie wyszedl z samochodu (vw tansporter t4) tylko zadzwonil po kolege ktory przyjechal (mitshubisi l200- nie wiem jak sie pisze). Probowal mnie wylegitymowac. Nawet sie nie przedstawil umundurowania zadnego nie mial gdy podszedl otworzylem okno i odrazu powiedzial "dokumety" odpowiedzialem ze nie ma pan takiego prawa bo nawet nie powiedzial ze to ochrona odrazu ten zaczol mowic ze ma ze to teren budowy i ma prawo ( nie byl bo zadnego znaku nie bylo). Zaczol mi ublirzac i byc agresywny wobec mnie wiec zamknolem okno i zadzwonilem po policje ze ktos podaje sie za ochroniarza i chcial mnie wylegitymowac. I ten ochroniarz zastawil wyjazd swoim samochodem zebym nie mogl odjechac. Gdy przyjechala policja to wiadomo kontrola dokumetow itp. I policjant sam powiedzial ze nie ma prawa mnie wylegitymowac poniewaz nie ma uprawnien do tego i to nie jest teren budowy bo nie bylo znakow ani oznaczen. Poinformowalem policjantow o tym ze maja niesprawne oswietlenia samochodow i zaczeli ich kotrolowac dokumety od samochodu, licencje itp. Nakazali ustawic znaki zakazujace wjaz na "teren budowy". Nie wiem skad biora takich ochroniarzy. Chyba spod sklepu. Brak kwalifikacji iwgl nawet kultury osobistej nie maja. Cholota a nie ochrona.

kuzielikowaty

Każda firma płaci zależne od wykonywanych obowiązków oraz jaki jest to obiekt, przemysłowy lub handlowy. Spotkałem się z różnymi stawkami od 3 do nawet 15 zł netto na rękę !

ślepy

Pracowałem u nich jakiś czas na farmie wiatrowej, powiem szczerze nie mam nic im do zarzucenia. Pieniądze otrzymywałem bez żadnych problemów, jeżeli był jakiś konflikt to od razu koordynator próbował to rozwiązać. Stawka godzinowa mogła by być lepsza, ale nie ma co narzekać pracując przy wiatrakach, siedzisz i nic nie robisz jak na portierni.

tichy

a może ktoś coś powie nt. prezesa p. Janusza J-kiego?.... mam mieć z nim spotkanie i dobrze by było coś więcej wiedzieć

as

A czy wypowie się jakiś koordynator ochrony fizycznej, który tam pracował, jak jego opinia co do tego stanowiska?

amber

Pracuję w tej firmie ale nie mam pojęcia jak długo psychika mi pozwoli szefostwo masakra obowiązków że nie wiadomo od czego zacząć .Umundurowanie pożal się boże , przez okres mojej pracy jedna stara koszulka ,zdarte buty i sweter wielki jak na wieloryba .Nie ma premii mało tego jeszcze zmniejszyli stawkę. Jeden plus hahah mają coraz to ładniejsze auta ..bo przecież wieloryby muszą się ładnie wozić

Dzero

Stare dziadki co nic nie robią a chcieli by kokosy zarabiać takie osoby piszą tu opinie. Firma jak firma jak pracujesz i się starasz to i zarobisz konkretnie jak jesteś miernotą to twoja wina a nie firmy że tak mało zarabiasz. Polecam tę firmę wszystkim poważnym osobą

rks

Firma płaci od 5 do 8 zet za godzinę,wypłacaja rożnie zazwyczaj nie dotrzymują terminów a terminy maja do 25 dnia po zakończonym miesiącu,nie dbaja o swoich współpracowników traktują ich jak dojne krowy,obiekty chro0nione nie maja żadnych procedur ...u nich ochroniarz to KOZIOŁ OFIARNY NIE POLECAM

anonim

(usunięte przez administratora)

goguś

Tak to prawda. Naliczają kary nawet za to, że nie odbierasz telefonu swojego prywatnego. O terminowej wypłacie możesz zapomnieć. Nawet jak będziesz miał 5 zeta to na umowie nie dadzą Ci więcej jak 3. Jak będziesz marudził to Cię wypieprzą i przyjdzie następny i będziesz musiał żebrać o swoje zarobione pieniądze. Zero szacunku dla pracownika, zmieniają jak rękawiczki. Nie polecam, szukaj gdzie indziej.

Adaś
@goguś 14.01.2015 20:20
Tak to prawda. Naliczają kary nawet za to, że nie odbierasz telefonu swojego prywatnego. O terminowej wypłacie możesz zapomnieć...

To wszystko prawda. Ludzie szukajcie innej firmy.Nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

oszukany

Nie Polecam !!! nie dostałem połowy wypłaty... i już raczej nie dostane!

janek
@oszukany 28.09.2014 22:53
Nie Polecam !!! nie dostałem połowy wypłaty... i już raczej nie dostane!

facet walnij sie w czoło

amber

stawki wzrosły.. bynajmniej u Nas na obiekcie..

amber
@kevin17 27.12.2015 14:59
TO KLAMSTWO CHYBA SZEF TAURUSA TAK NAPISAL BY CHRONIC SIEBIE PRAWDA 3 ZL NA GODZINE TO WYZYSKA I BUDOWANIE SWOJEGO ZYSKU KOSZ...

NIe jestem szefem Taurusa tylko pracownikiem .. jeszcze się u nich męczę ..

Alex
@amber 26.03.2016 06:06
NIe jestem szefem Taurusa tylko pracownikiem .. jeszcze się u nich męczę ..

Byłem pracownikiem Taurus i wiem doskonale,że pozytywne opinie pisze pracownik na etacie z biura.Ogólnie to wyzysk, brak poszanowania pracownika, a jeśli chodzi o wyszkolenie i wyposażenie pracowników to porażka.

ciekawy

Pracowalem u nich. Moze byc. stawki w zalerznosci od objektu. Ja miałem 5 na godzine.

amber

Za 3zł.to lepiej siedziec w domu..

ciekawy

a za ile pracujesz...? 3 zł na godzinę..?

amber

Pracuję w Taurus i nie narzekam, jak do chwili obecnej nikt się nie mądrzył..

Janik

Jak są pieniądze czasami nie w terminie 2-3 dni co godz obchody bez sensu i mondrale z cma co nie maja co robic ,nie polecam

Zostaw opinię o Agencja ochrony Taurus - Chełmża

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja ochrony Taurus