Faktycznie tak jest, że nikt nie sprząta w lokalu? Bo jeśli tak to skąd braliby się w nim obecnie klienci? Czy ich liczba mogła spaść odkąd ta tutaj opinia została opublikowana? Zastanawiam się też nad tym kto ostatecznie rozlicza pracowników z ich pracy, czy są sprawdzane jakiekolwiek wyniki? Niby to opinia sprzed ponad polowy roku i do teraz nic się nie pojawiło. Są do dziś jakieś zmiany?
@LaCantina na Nowym Świecie. Potwierdzam negatywne opinie. Miejsce prowadzi terrorysta i sadysta, szef z Turcji, który codziennie siedzi w knajpie i pije alkohol. Później jest agresywny i wyzywa pracowników. W lokalu jest brudno, nikt nie sprząta, bo nikomu nie zależy na pracy w (usunięte przez administratora). Pracują sami ukraińcy.
(usunięte przez administratora) Skandal. Pracownicy są terroryzowani przez szefa, wyzywani, szarpani, zastraszani. Praca po 13 godzin dziennie! Lub więcej! A szefuncio ciągle niezadowolony, narzekający. Chwali się wyjazdami do zagranicznych restauracji z wyższej półki i wymaga od pracowników, żeby w jego restauracji było tak samo! Najwyższy poziom, jego zdaniem Pracownicy nic mu nie dają, a on jak mówił wielokrotnie zamknie restauracje i będzie sprzedawał tylko burgery i pizze. Wymagania kompletnie nie adekwatne do wypłaty. Wiecznie łazi do śmiesznie małej kuchni i uwaga - przygotowuje sobie jedzenie razem z panią manager. Dostanie dnia wolnego graniczy z cudem, a jak już się ubłaga dzień wolny, to oczywiście dostaje się smsa, że trzeba przyjść do pracy! Pracowników brak, a dusigrosz nie chce zatrudnić nowych pracowników, tylko zajeżdża tych, którzy tam pracują. Facet ma wybuchy złości o byle co, przyczepia się do każdej możliwej rzeczy,a jak ktoś odchodzi z tego (usunięte przez administratora) to "jest glupi i nie zna się na pracy" według szanownego szefuncia. Ludzie tam chudną po 15 kilo, bo wiecznie praca, ledwo ma się czas na sen i znowu trzeba wracać do tego dziadostwa. Polaków praktycznie brak, tylko hindusi i ukraincy, którzy są zastraszani przez szefa, że wyśle ich do ich kraju jak będą źle pracować, bo on im dał pracę i możliwość rozwoju! No śmiech na sali. Nie rozumiem jak ludzie tam wytrzymują dłużej niż miesiąc. Szef wzbudzą poczucie winy i tego, że pracownicy powinni dawać od siebie więcej, więcej, więcej. Uciekajcie stamtąd, a nie chodźcie sobie na makaronik. Wspieracie furiata, który znęca się nad biednymi ludźmi, którzy boją się straty pracy i on to wykorzystuje. Tragedia! (usunięte przez administratora)
czy chociaz za ta prace w nadgodzinach to jest jakas premia lub lepsza kasa za godzine czy wszytsko w tej samej stawce? ktos odporny psychicznie tam wytrzyma dluzej niz miesiac?
Nie ma żadnej premii, jeszcze tną godziny i wmawiają, że pracowało się mniej. Wszystko taka sama stawka.
Nie ma? :/ Ale jak to wmawiają, przecież na słowo to trudno w cokolwiek wierzyć. Jak to niby ludziom tutaj udowadniają?
Pracowałem tam przez całe 4 dni w roku 2007, wtedy na studiach na drugim roku :) teraz wszedłem z ciekawości zobaczyć czy coś się zmieniło. To była moja pierwsza robota, szefunio turas jak go nazywałem wywalił mnie po 4 dniach za zwrócenie mu uwagi żeby nie wydzierał się na Bogu ducha winna dziewczynę. Wtedy powiedziałem sobie ze nigdy nie będę pracował jako kelner. Dziś zarabiam 15-16k netto ale historia z pierwsza robota cały czas siedzi w mojej pamięci:) Głowa do góry dla wszystkich!
Piszesz z tym całkiem poważnie? Mimo, że tylko 4 dni to ciekawa jestem czy zapadłeś mu w pamięć tym zwróceniem uwagi, ciekawe jakby wyglądało wasze spotkanie teraz po latach i co by na to powiedział, że tak się wybiłeś. ;p
100% powagi :) pamiętam to jak dzisiaj - opier*ol dostawała od niego doświadczona kelnerka za naprawdę mini błędy nowej dziewczyny na sali. I był to festiwal chamstwa i skrzywienia psychicznego. Ja dostałem mega poważne zadanie stania przy wejściu, mówienia dzień dobry i uczenia się menu :) I byłem świadkiem tego całego cyrku. Po zwróceniu uwagi zrobił się czerwony, cały drżał, a następnie kazał mi się zawijać. Cieszę się, że miałem okazję zwiedzić ten psychiatryk bo poszedłem w pracę biurową co wyszło mi finalnie o wiele lepiej.
Ciekawa jestem na chwilę obecną, jak ktoś, kto jest na bieżąco, mógłby się odnieść do tej opinii... Ktoś pracuje i da znać? Jakie warunki od 2023? I czy pracownicy po karierze tutaj faktycznie wybierają biuro jak poprzednik?
Ktoś wspomniał, ze pracownicy są "terroryzowani" przez szefa. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Faktycznie tak jest, czy to jednak za mocne słowa?
I went there for trial days, it looked like they are little bit on trouble with finding worker. They are nice and look professional at the beginning later it appears that is kinda trick. They also offer very small money. The working area is not comfy. I felt mentally pressure even in short time. Because other workers were warning me about boss. Like "don't stand, don't talk, don't put this, don't go there, don't say this..." They don't me boss doesn't like such things even the things i know good, in my opinion. After all, when i learn about salaries, i decided that is only wasting time. I don't recommend for candidates which doesn't want to waste time as well.
Pracowałem tam dwa lata temu ale jak widzę to dużo się nie zmieniło. Byłem na stanowisku barmana i wytrzymałem około miesiąc. Pierwsze wrażenie to bieda, (usunięte przez administratora) i wyzysk pracowników. W skrócie: -W magazynie waliło bo poszła rura -brak socialu dla pracowników (no chyba że 3 szafki na ubrania) -pracownicy wychudzeni ale co się dziwić skoro na 12 godzin dostajesz jedną przerwę w postaci kaszy z sosem -sami obcokrajowcy którzy boją się szefa -co do szefa to brudas stereotypowy do bólu, wyzywa od idiotów, chodzi pijany (tak pijany) i wszystko wie lepiej -pani menadżer wrażenie robi miłej ale też (usunięte przez administratora) gdy przychodzi co do grafiku czy praw pracownika. Ale zameczona widać więc wybaczam -jest za to ta druga typiara chyba od marketingu bo tylko na laptopie siedzi (ponoć (usunięte przez administratora) szefa). Opierdoli0a mnie za rozmawianie z pracownikiem. W sumie to podejrzewam że ma problemy z psycha -co do kasy to nie ma co się dawać ebać za minimalną stawkę. Niby bonus spoko ale są ciekawsze sposoby na dorobienie sobie kafla. Zwłaszcza gdy zdarzy się kończyć o 3 w nocy i 6dych leci za ubera o 11 jesteś z powrotem. -z plusów ty chyba księgowa miła Pani i zawsze ktoś pożyczy fajka Mam wiele historii więc jak chcecie to zapraszam po odzew. Na razie wspomnę o jednym jak znalazłem pleśń w lodówce i po zgłoszeniu tego kierownictwo wzruszyło ramionami jakby wiedzieli o tym od dawna. A i jeśli czyta to ktoś z la cantiny i chce mnie pozwać za znieważenie to proszę bardzo bo mi za to nie wypłaciliście pełnej kasy
Kurczę.. widzę ze zadowoleni klienci ale pracownicy już nie bardzo? Ciekawe ile w tym prawdy.. myślałam żeby złożyć cv i wykorzystać nareszcie to ze zrobiłam kurs baristy, ale komentarze zniechęcają..
Smaczna kawa, pyszne tiramisu. Bardzo miła obsługa, pani Wiktorija i Pani Elena są bardzo miłe pracownice. Dziękujemy i wrócimy napewno.
Powiedzcie jak firma przetrwała czas lockdownu? Czy teraz sa szanse na pracę dla kelnera?
I have been working as a bartender in this restaurant for a while and I was very satisfied. Frankly, when I woke up in the morning, I never remember going to work with a sullen face. There is a sincere communication between employees and managers. I can say that it is quite satisfactory in terms of salary and conditions. As a student, I was making a pretty good income. I never had a problem when I asked permission for my special days. The only downside is; You are deprived of delicious food and cocktails while working. I highly recommend it. Good luck. Od jakiegoś czasu pracuję jako barman w tej restauracji i byłam bardzo zadowolona. Szczerze mówiąc, kiedy budziłem się rano, nigdy nie pamiętam, bym szedł do pracy z ponurą miną. Istnieje szczera komunikacja między pracownikami a menedżerami. Mogę powiedzieć, że wynagrodzenie i warunki są całkiem zadowalające. Jako student zarabiałem całkiem niezłe dochody. Nigdy nie miałem problemu, kiedy prosiłem o pozwolenie na moje wyjątkowe dni. Jedynym minusem jest; Podczas pracy jesteś pozbawiony pysznego jedzenia i koktajli. Gorąco polecam. Powodzenia.
Kochani Nie taki diabeł straszny ......Jak mówi przysłowie, ale do żeczy Pracowałam w tej restauracji od kwietnia do września i pewnie pracowałabym nadal,gdyby nie oferta wyższego stanowiska w innym miejscu,ale wspominam to miejsce i zespół bardzo ciepło. Początki były trudne, na sali sami obcokrajowcy,ja jedyna polka,ale ....i tu ogromny ukłon w stronę pani manager Asi,dzięki której po kilku dniach poczułam się jak w domu. Bywało ciężko, tylko niech ktoś mądry mi powie,gdzie w gastro ciężko nie jest. Za swoją pracę zawsze ,na czas otrzymywałam wynagrodzenie,co w dzisiejszych czasach już takie pewne nie jest. Z serwisów i tułów od gości też zawsze byłam zadowolona,a że kazali myć podłogę,wybierać kurze,czy podlewać kwiatki....ludzie przecież to należy do naszych obowiązków. Miejsce polecam A pani manager bardzo dziękuję
Dzięki za wyczerpującą opinię o La Cantina. Napisałaś, że początki w pracy były trudne. A ile czasu zajęło Ci nauczenie się wszystkiego?
Wiecie coś o pracy w firmie? warto aktualnie aplikować?
Jeżeli chodzi o napiwki to można dziennie na spokojnie zarobić ok 200. To bardzo kuszące i mnie też skusiło, ale wystarczyły 2 dni żebym miał dość tego miejsca dzięki (usunięte przez administratora) Pracując tam nie licz na żadną pomoc czy wsparcie z ich strony, dostaniesz tylko (usunięte przez administratora) za najmniejszy błąd. Nie ma dosłownie nic do robienia bo nie ma klientów, spokojnie zaraz szef coś Ci znajdzie i Cię oczywiście (usunięte przez administratora), że stoisz i nic nie robisz. Proponują stawkę 8zl za godzinę co jest po prostu śmieszne. Mówią, że to jest dodatek do pensji. Zdarzają się dni, że pracując (od 10:30 do ostatniego klienta, a często się zdarza kończyć tam pracę o 2) przez znaczną większość dnia nie ma za dużo ludzi, co oznacza, że jak jest w tym czasie szef będziesz traktowany jak (usunięte przez administratora)i to za 8zl/h. (usunięte przez administratora)Zapytasz o coś, to albo Ci łaskawie odpowie, albo i nie. (usunięte przez administratora) Wprowadziła nawet kary pieniężne i to wręcz śmieszne. Brak długopisu-kara 10zl. Brak zapalniczki -10 zł. Restauracja dosłownie nic nie zapewnia nawet długopisów brak. Kolejną sprawą są inni pracownicy, Polacy to wręcz rzadkość, głównie Ukraińcy i osoby z bliskiego wschodu na kuchni. Dogadać się jest ciężko jak cholera. Ile to osoby na kuchni są mili to niektóre ukrainki donoszą. Ogólnie atmosfera beznadziejna, główny dochód to napiwki co oznacza tak na prawdę że za 8zl/h jesteś traktowany jak śmieć. Nie polecam, ale jeżeli komuś nie przeszkadza takie traktowanie to zawsze się może samemu przekonać.
Na pewno wynagrodzenie jest adekwatne do obowiązków.
Ja też nie narzekam, Pracowałem w wielu takich miejscach i śmiało mogę stwierdzić, że tu oferuję dobrą stawkę i atmosfera jest przyjemna, nikt nie stoi i Ci nie patrzy na ręce jak to często bywa.. pozdro
Pomimo tego, że byłeś aktywny na forum jakiś czas temu, chciałabym żebyś odpowiedział na moje pytanie. Czy oprócz stałego wynagrodzenia La Cantina ,La Stella oferuje różne dodatki lub przedświąteczne premie? Podziel się z użytkownikami swoją wiedzą na ten temat.
@Emilia, do jakiej treści odnosisz się w swoim wpisie bezpośrednio? Jesteś pracownikiem La Stella? Jak oceniasz tę firmę jako swojego pracodawcę? Czy w tym miejscu pracy istnieje możliwość zatrudnienia w niepełnym wymiarze godzin? Informacje, które na tym forum pozostawisz będą ważne dla osób, które planują zatrudnienie w tej firmie w najbliższym czasie.
W każdej sprawie idzie się dogadać jak to mówią. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie - myślę, że jak Ty zachowujesz się fair to inni też mają do Ciebie dobre podejście i Cię szanują.. ale to chyba nic nowego i w każdej pracy jest taki system
Moim zdaniem warunki pracy dobre i nie ma co narzekać. Ja lubię to co robię, a tutaj mi się to opłaca i nie zamierzam rezygnować. Atmosfera też dobra więc czego chcieć więcej :D
Nie wiem czy to opinie o miejscu o którym ja mysle: La Cantina, Nowy Świat 64? Pracowałem ponad rok (podobnie jak inni, większość z dłuższym stażem) i szczerze mogę polecić! Tak, przyznaje narodowość pracowników jest mieszana, ale dla mnie to byl plus :) Pensja? Od pierwszego miesiąca dostałem wielokrotność tego co piszecie, a premie tez się zdarzyły, wiec coś tu jest nie tak? Napiwki? W pierwszym miesiącu 3600,- a później już tylko więcej. O karach byłem poinformowany, prawda odstraszyły, ale taki straszak, potracili mi ze dwa razy za spóźnienie, ale to były jakieś złotówki. O czym trzeba uprzedzić nowicjuszy: musisz najpierw nauczyć się karty, żeby zacząć zarabiać. Co do szefostwa? Managerki, zawsze pomocne, nawet w sprawach prywatnych pomogły ;) ok, ganiały, pytały o wina itp. Szef, mi nigdy nic złego nie zrobił i rzadko bywał. Jedyne co najcięższe to godziny, od 10/11:00 do 24/1:00, ale ja wole taki system niż codziennie do 17:00. I ludzie! Co wy piszecie!! Jsk ktoś może was zmusić do pracy więcej niż chcecie (hahaha) przecież to śmieszne Zdecydowanie polecam i dziękuje za wspólny czas
(usunięte przez administratora)
Podpisuję się pod wszystkim co napisałaś, bardzo rzetelny opis tego miejsca
A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa przy zatrudnieniu na kuchni?
Porażka! Brak kultury i jakichkolwiek manier! Pseudo profesjonalizm Najgorsze miejsce jakie udało mi się odwiedzić od roku pobytu w Warszawie. Zdecydowanie nie polecam. Obsługa niefachowa, a szef pozbawiony szacunku. Duszno i przytłaczająco. NIE WARTO ANI PRACOWAĆ ANI KORZYSTAĆ Z USŁUG. NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w La Stella?
Zobacz opinie na temat firmy La Stella tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w La Stella?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 1 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy La Stella?
Kandydaci do pracy w La Stella napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.