Tulcon S.A.

Ostrzeszów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 81 ocen.

Tulcon S.A.
3 81 6 1

Opinie o Tulcon S.A.

Elekt

No i stało sie. Archicom jednak zareagował. Dziś dowiedziałem sie że firma tulcon S. A. Została wyrzucona przez Archicom z budowy we Wrocławiu. Budowe ma przejąć inny GW i za nich domończyć. Archicom by zachować twarz ma ponoć popłacić podwykonawcom za faktury wystawione Tulconowi za prace na ich inwestycji.(podobno)

Harley Davidson
@Elekt 03.10.2018 21:14

Czekany na zapłatę od Archicomu, jest solidarna odpowiedzialność więc musi zapłacić

Ciekaw
@Elekt 03.10.2018 21:14

Archicom mogl odstapic od umowy z tulcon po to by uniknac roszczen od podwykonawcow?

Poszkodowany

Uwaga na oszustów! Współpraca kończy się wyłudzeniami rzędu 500%wartosci umowy.

Podwykonawca

Jesli w waznej sprawie potrzebne sa dowody na to ze Tulcon oszukuje podwykonawcow, prosze pisac na annaharley@wp.pl

Inwestor

Uwaga !!! Tulcon SA z Ostrzeszowa Ogłasza wystąpił o upadłość , Sąd odmówił , są w olbrzymich tarapatach . Ewakuować się z ich budów czym prędzej . Moje sugestie dla Tulcon S.A.: (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wypłacać pieniądze podwykonawcom

Detek

Firma ktora wystawiala lewe faktury za tzw usuwanie wad, usterek w okresie gwarancji, rejkomi za tzw slaszowany dokument od Tulconu o rzekomym braku przystapienia podwykonawcow do ich usuwania, bojcie sie wszyscy Ci co brali w tym udzial,kryli oszustow, brali lapowki, dzielili sie kasa, juz niedlugo wyjdzie to na swiatlo dzienne

Wyszatycki.com

Dotyczy pracowników budowy Klippan Gdyby ktoś z was chciał podać Tulcon SA do sądu pracy za ich przewinienia ( wypłaty , koszta noclegów itp) , oraz osoby , które zostały zwolnione, a na tym wypowiedzeniu widnieje mój podpis i chcą podważyć to wypowiedzenie, a tym samym otrzymać odszkodowanie proszę o kontakt Chętnie będę świadczył przed sądem pracy mówiąc prawdę mój email : p.wyszatycki@gmail.com KAPUSIE JUŻ DONIOSŁY O MOIM WPISIE ? (usunięte przez administratora) PROSIŁEM ŻEBY ZE MNĄ WALKI NIE PROWADZIĆ !

marek

tulcon s.a nie płaci uciekajcie z budów

Arc
@marek 27.09.2018 17:55

Tulcon przygotowuje się do bankructwa

Były pracownik

Szczerze odradzam pracy a nawet kontaktu z firmą. Jeżeli jednak jakiś desperat zdecyduje się na pracę w tej firmie to kilka rad. 1. Nie zgadzajcie się na żadne systemy premiowe. jeśli się zgodzicie to nie liczcie, że to się znajdzie na waszym koncie. 2. Nie liczcie, że w razie czego wygracie przed sądem. Prezes Tuliszka to stary wyga w tych kwestiach. 3. Nie próbujcie w razie problemów kontaktować się z Grząbką (dyrektor finansowy odpowiedzialny na płatności). Ta tchórzliwa, zgryźliwa baba i tak wam nie pomoże. 4. Jeżeli chcecie odejść z pracy to od razu poczujcie się źle i zachorujcie. Nie ma co się dogadywać, że przekażę obowiązki a firma później ze mną postąpi fair. Tak się na pewno nie stanie!!! ostatnią wypłatę dostaniecie okrojoną tak czy siak więc lepiej na chorobowym posiedzieć i wyleczyć wszystkie choroby, których się można tam nabawić. 5. Nie bójcie się na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeżeli was zaprosili to najprawdopodobniej nie mają innych kandydatów. Przez to, że niewiele osób chce tam pracować to zgodzą się nawet na stawki powyżej rynkowej. I tak później będą kombinować jak uciąć z uzgodnionej pensji. 6. Gdy prezes zaoferuje zakwaterowanie to od razu uzgodnijcie standard albo ryczałt za mieszkanie. To co zaoferuje firma będzie klitą ze wspólną łazienką na korytarzu w suterenie w domu prezesa. Pod pełną kontrolą Prezesa cwaniaka. 7. Firma nie ma pieniędzy na bieżące faktury dlatego nie płaci poddostawcom. Sprytnym trikiem jest dawanie kierownikom zaliczek na zakupy a później w niewyjaśnionych okolicznościach dokumenty (faktury) znikają i odliczają to od pensji. Uważajcie na to. Reasumując to rodzinna firma złożona z bandy cwaniaków i złodziei. Wiem to z własnego doświadczenia dlatego ostrzegam wszystkich, którzy cenią sobie swój komfort psychiczny w pracy a i jeżeli chodzi o zarobki to nie będzie to na pewno to samo co wam obiecali na rozmowie dlatego wszystko potwierdzajcie z prawnikiem. Wszystkim dostawcom też szczerze odradzam. Firma ma potężne długi i jeden kontrakt próbują opłacić zaliczkami z drugiego. Ostatnia budowa w Klippan zaliczyła spektakularną klęskę przez co na pewno zachwiało to płynnością finansową.

Kiki
@Były pracownik 31.07.2018 04:34

Pracuja dla Archicomu we wrocku, tam tez nie placa, a archicom jak zwykle chyba czeka na upadlosc po to by okroic z kasy podwykonawcow, tak sie buduje I kreci lody kosztem slabszych jeden I drugi to cwaniacy

Ciekaw
@Były pracownik 31.07.2018 04:34

Kasa kasa I kasa czy nie czas wymierzac takim cwaniakom sprawiedliwosc bez sadow?

gość
@Były pracownik 31.07.2018 04:34

Jako były pracownik nie zgadzam się z tą opinią. 1. Zgadzałem się na systemy premiowe i przy rzetelnej pracy te premie otrzymywałem, a nawet większe, często dostawałem również nagrody. 2. W kwestiach sądowych nie chodzi o to czy Prezes jest "wygą", tylko czy merytorycznie masz rację i jesteś w stanie udowodnić uchybienia firmy. Z tym miałbyś problem bo w firmie wszystko odbywało się legalnie, wszystko na umowie, nic pod stołem itd. 3. Pomoże 4. Dostałem wszystko to co było na umowie, wypłacono zaległy urlop itd. Stres to nieodłączony element pracy na budowie więc można się nabawić chorób, ale nie jest to winą firmy:) 5. Na co się umówisz tyle będziesz mieć. Jak ktoś umawia się na 4 tyś zł to niech rzetelnie pracuje za 4 tyś zł skoro sam się tak umówił, chcesz więcej, wyceń swoją pracę na więcej i za tyle pracuj itd. itp. 6. Tu się zgodzę. Firma daje ryczałty mieszkaniowe, ale standardowo są one dość niskie i ciężko samemu coś wynająć żeby zmieścić się w kwocie, nie mówiąc żeby coś zostało, ale przecież zawsze możesz wynegocjować więcej tylko w siebie uwierz :) 7. Temat rzeka, firma płaci wszystkim firmom za prawidłowo wykonane prace. Umowa chroni zawsze dwie strony! Jak spełnisz warunki umowy, to firma bez problemów zapłaci, ale jak kombinujesz to się nie dziw, że się firma broni. Reasumując to rodzinna firma złożona z ludzi uczciwych. Wiem to z własnego doświadczenia. Jeśli chodzi o zarobki będziesz mieć na co się umówisz, na czas, nic pod stołem. Opinie takie jak wyżej są mało rzetelne, zachęcam do uczciwego spojrzenia na własną prace.

Matka
@gość 13.08.2018 16:41

Gdyby byla uczciwa to zaplacilaby ostatnia fakture chlopakowi bardzo potrzebna na ratowanie zycia dziecka.

Swiadek
@gość 13.08.2018 16:41

Faktura z protokolen bez usterek nie zaplacona od kwietnia, klamstwa piszesz ,wszystkie złe opinie są prawdziwe.

Podwykonawca
@Były pracownik 31.07.2018 04:34

Potwierdzam nie placi podwykonawcom

Gość 2
@gość 13.08.2018 16:41

Coś mi się zdaje że to sama "pani dyrektor" pisała (pani specjalnie z Małej litery). jakieś kompletne brednie. Opinia @były pracownik jest w 100% trafna.

Pracownik tsa
@gość 13.08.2018 16:41

Jest dokladnie tak jak piszesz. Pozdrawiam

z walizkami do grobu nie chowa
@Były pracownik 31.07.2018 04:34

To chyba musza miec ochrone, kamery i czipy pozakladane skoro to rodzinka oszustow (usunięte przez administratora) dla kasy zyc w strachu, straszna choroba pazernosc

PODWYKONAWCA

Poszukuję pokrzywdzonych firm , pracowników przez Tulcon, świadków nieuczciwych metod stosowanych przez Tulcon, wykonawców, którym nie zapłacono faktur, nie przystąpiono do odbiorów, wymuszono do podpisania niekorzystnych rozliczeń, naliczono kary umowne lub zastępstwa niezgodne z prawdą i stanem faktycznym jako potrącenia z należnych faktur. Proszę pisać na maila annaharley@wp.pl

Lucjan
@PODWYKONAWCA 10.09.2018 15:20

A może razem złożymy wniosek o upadłość tej firmy

Anonim
@Lucjan 18.09.2018 10:46

A my w związku z brakiem zapłaty przygotowujemy się do: W przypadku braku zapłaty całkowitej kwoty przewidujemy możliwość odstąpienia od umowy z firmą Tulcon i odebrania naszej własność (odkleimy z elewacji), którą jest napis reklamowy „ZINKPOWER WSCHÓD” umieszczone na elewacji północnej, południowej i zachodniej  wschodniego oddział firmy ZinkPower w Janowie Lubelskim. Chyba że ZinkPower zapłaci nam z kaucji gwarancyjnej Tulconu.  Jednocześnie zawiadomimy prokuraturę o dokonaniu przez Was szalbierstwa na naszą szkodę -  art. 286 kk oraz o udziale w paserstwie – art. 291 kk przez firmę ZinkPower Sp. z o.o. Poprosimy też prokuraturę o sprawdzenie czy nastąpiły już okoliczności z art. 586 ksh, z powodu nieogłoszenia w terminie upadłości, z powodu czego popełniane są przestępstwa z art. 291 kk

w kupie siła
@Anonim 19.09.2018 13:42

Uważam ,ze nastał czas aby demontować swoje wykonane prace, zrobic manifestacje przed kazda inwestycją Tulconu z zaproszeniem mediów. Działania sądów , prokuratury = czas korzystny dla Tulconu, cwaniaków i oszustów, co nam z wyroków jak firma już może być bankrutem, otworzy kolejna 30 spółkę i znów zacznie (usunięte przez administratora) ludzi. Tylko tak mozemy wiele zmienić. Koniec z cwaniakami.

Podwykonawca

Od jakiego miasta zaczynamy?Proponuje inwestycje we Wroclawiu.

Wyszatycki.com

Tulcon SA próbuję ogłosić bankructwo . Pani Aneta Grząbka ma w tym temacie doświadczenie . Jej córka również. Aneta Grząbka działa na szkodę Tulcon SA . Pani Aneta nie podążaj tą drogą. Prokuratura już wie że działa Pani na szkodę Tulcon SA .

PODWYKONAWCA
@Wyszatycki.com 07.09.2018 22:50

Poszukuję pokrzywdzonych firm , pracowników przez Tulcon, świadków nieuczciwych metod stosowanych przez Tulcon, wykonawców, którym nie zapłacono faktur, nie przystąpiono do odbiorów, wymuszono do podpisania niekorzystnych rozliczeń, naliczono kary umowne lub zastępstwa niezgodne z prawdą i stanem faktycznym jako potrącenia z należnych faktur. Proszę pisać na maila annaharley@wp.pl

anonymous
@PODWYKONAWCA 10.09.2018 15:16

Agencja reklamowa Expansa sp z oo

Ad

Firmy poszkodowane przez Tulcon.S.A posiadające faktury z protokołami mogą rowniez podac do krajowego rejestru dlugow z wpisaniem do BIG po peselach członkow zarzadu.

www

ok

Wyszatycki.com

Dotyczy pracowników budowy Klippan Gdyby ktoś z was chciał podać Tulcon SA do sądu pracy za ich przewinienia ( wypłaty , koszta noclegów itp) , oraz osoby , które zostały zwolnione, a na tym wypowiedzeniu widnieje mój podpis i chcą podważyć to wypowiedzenie, a tym samym otrzymać odszkodowanie proszę o kontakt Chętnie będę świadczył przed sądem pracy mówiąc prawdę mój email : p.wyszatycki@gmail.com KAPUSIE JUŻ DONIOSŁY O MOIM WPISIE ? I CO PANI NA TO dyr. ANETO GRZĄBKA ? PROSIŁEM ŻEBY ZE MNĄ WALKI NIE PROWADZIĆ !

Fafa

Kto chętny do rozbiórki wbudowanych materiałów z wykonananiem swoich robót i nie zaplaceniu przez Tulcon?

Dominika

@Swiadek, nikogo nie bronię. Po czym wnosisz, że tak jest? Padła inna opinia niż większość do tej pory, dlatego jestem ciekawa co mają do powiedzenia inni użytkownicy. Ja jestem jedynie moderatorem tego forum. W swoich wypowiedziach jestem bezstronna, ale muszę dbać o to, aby użytkownicy przestrzegali regulaminu, bo takie jest moje zadanie. Forum Gowork ma służyć temu, aby można było ocenić czy warto aplikować do danej firmy. Nie chcemy ocieplać wizerunku firmy. Chcemy, aby wszystkie dodawane opinie były zgodne z prawdą oraz regulaminem. Jeśli to co piszecie jest prawdą to zgłoście skargę do Państwowej Inspekcji Pracy lub pozew do Sądu Pracy. To będzie najlepsze wyjście z tej trudnej dla Was sytuacji.

Swiadek
@Dominika 28.08.2018 14:48

Z twojego udzielania sie tutaj tak to wyglada, wypierasz swoja opinie na 1 miejsce zaraz po nowych niewygodnych wpisach, malo masz negatywnych opinii po co chcesz sie na sile dowiedziec ze jest moze inaczej, po to jest te forum by ostrzegac innych, nie pouczaj co maja inni robic, czytaj wszystkie opinie, z twojej odp wynika, ze nie masz zadnego doswiadczenia jak i ile trwaja sprawy sadowe, prokuratorskie itd,prosze nie udzielaj sie tak zrobisz nalepiej, nie przeszkadzaj ostrzegac innych tak jak napisal wyszatycki.com o wyprowadzaniu majatku z firmy i proby doprowadzenia do upadlosci Tulconu, ludzie nie dostana nic lub ochlapy nawet po korzystnych wyrokach

Swiadek
@Dominika 28.08.2018 14:48

Wnosze po twoich natarczywych pytaniach, a ta opinia byla podstawiona, teraz juz wiesz, ze nie warto , nie naciskaj juz wiecej, moje zdanie jak wielu tutaj uzytkownikow jest prawdziwe , jest to przestroga dla innych, nie musisz pouczac co nalezy robic, nie czytasz wszystkich komentarzy,to wszystko trwa, zgloszenia do sadow, prokuratury,IP,jesli ktos pisze tutaj o posunieciach upadlosciowych wyprowadzania majatku to tak musi byc, jeszcze jedno nie wtracaj swoich komentarzy zawsze tak by byly na 1 miejscu, nie przeszkadzaj ostrzegac innych przed problemmi za tym kryja sie ludzkie tragedie zanim pokoncza sie procesy

Wyszatycki.com
@Dominika 28.08.2018 14:48

Sorry Dominika moja opinia oraz uwagi nie mogą spaść z pierwszej strony .więc jak polemizujesz z kimś użyj linku odpowiedź a nie robisz wrzutki na 1 miejscu opinii o Tulcon SA

Świadek
@Wyszatycki.com 29.08.2018 00:07

Nie znamy sie, milo, ze ktos podziela moje zdanie, wiem, ze wiele osob czyta te opinie lecz nie ma odwagii pisac tutaj, zle opinie o Tulcon jak traktuje sie ludzi pracy, podwykonawcow są prawdziwe.

Wyszatycki.com

Do wiadomości zarządu Tulcon SA Art 286 KK Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.”

Wyszatycki.com

Dotyczy pracowników budowy Klippan Gdyby ktoś z was chciał podać Tulcon SA do sądu pracy za ich przewinienia ( wypłaty , koszta noclegów itp) , oraz osoby , które zostały zwolnione, a na tym wypowiedzeniu widnieje mój podpis i chcą podważyć to wypowiedzenie, a tym samym otrzymać odszkodowanie proszę o kontakt Chętnie będę świadczył przed sądem pracy mówiąc prawdę mój email : p.wyszatycki@gmail.com KAPUSIE JUŻ DONIOSŁY O MOIM WPISIE ? I CO PANI NA TO dyr. ANETO GRZĄBKA ? PROSIŁEM ŻEBY ZE MNĄ WALKI NIE PROWADZIĆ !

Wyszatycki.com

Dotyczy pracowników budowy Klippan Gdyby ktoś z was chciał podać Tulcon SA do sądu pracy za ich przewinienia ( wypłaty , koszta noclegów itp) , oraz osoby , które zostały zwolnione, a na tym wypowiedzeniu widnieje mój podpis i chcą podważyć to wypowiedzenie, a tym samym otrzymać odszkodowanie proszę o kontakt Chętnie będę świadczył przed sądem pracy mówiąc prawdę mój email : p.wyszatycki@gmail.com KAPUSIE JUŻ DONIOSŁY O MOIM WPISIE ? I CO PANI NA TO dyr. ANETO GRZĄBKA ? PROSIŁEM ŻEBY ZE MNĄ WALKI NIE PROWADZIĆ !

Wyszatycki.com
@Wyszatycki.com 26.08.2018 12:32

Do wiadomości zarzątu Tulcon SA Art 286 KK Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.”

Świadek
@Wyszatycki.com 26.08.2018 12:32

Bardzo się cieczę,że pojawia się osoba jako świadek jak nieuczciwie działa Tulcon.S.A wobec pracownikòw, a co dopiero mówić o nieuczciwych działaniach wobec oszukanych podwykonawcach, zarząd Archikomu we Wroclawiu w końcu coś z tym zrobi czy dalej będzie prowadził konwersacje między podwykonawcami a Tulcon, aż dojdzie do upadlości i jak zwykle podwykonawca straci swoje gwarancje ubezpieczeniowe w gotówce oraz dostanie lub nie ochłapy.

Wyszatycki.com
@Świadek 27.08.2018 14:03

Do upadłościu Tulcon SA dojdzie do końca tego roku Na chwilę obecną likwidują swój majatek ( przekazują innym firmom ) i porządkuja papiery Niestety inwestor nie ma takiej mozliwości, by płacić podwykonawcom pomijając Tulcon SA Każdy kto jest ( czuje sie ) oszukany powinien udać się do prokuratury i złożyć zawiadomienie o prawdopodobnym popełnieniu przestępstwa z art 286 KK

Świadek
@Wyszatycki.com 27.08.2018 14:46

Archicom to Inwestor,odpowiada solidarnie za Inwestycje Tulconu we Wroclawiu wobec zgloszonych, zaakceptowanych podwykonawcow

Świadek
@Wyszatycki.com 27.08.2018 14:46

Zglaszamy do prokuratury Tulcon oraz Archicom juz podobna sytuacja miala miejsce z innym GW, podwykonawcy potracili swoje gwarancje ubezpieczeniowe w gotowce bo syndyk masy upadlosciowej nie rozwiazuje kwesti gwarancji, a podwykonawcy nie dostali od Archicomu wszystkich naleznosci, pomimo wszczesniejszych zgloszen,natomiast upadly Gw jak zwykle nie mial z czego tak ze to jest pic na wode czas z tym zrobic wielki porządek, jesli Archicom bedzie mial problemy tez tak postapi jak Tulcon, problem jest tego typu, ze nikt nie waloryzowal podwyzek cen materialow, uslug, stad Inwestor cieszy sie ze ma tanio, a Gw zalicza upadlosc celowa.Mozna wnioskowac, podejrzewac celowe dzialania obu stron, pomimo zgloszen podwykonawcow o problemach z GW, Inwestor wyplacal GW kase, a potem jak przyszlo do solidarnej odp. kasy z zatrzymanej gwarancji GW nie wystarczylo na pokrycie roszczen, moze juz tym razem Inwestor nie popelnil tego bledu, ale zgloszenie podejrzenia przestepstwa musi byc

Świadek
@Świadek 27.08.2018 15:25

Gwarancje ktore zabiera Tulcon podwykonawcom, oplaca sobie tym gwarancje u inwestora, w ogole nie traci a zyskuje nie placąc pracownikom,podwykonawcom naleznych wynagrodzen,jesli Inwestor A zatrzymal wyplacanie naleznych faktur to jest szansa odyskania jesli znow tego nie zrobil to jest to juz przestepstwo

Wyszatycki.com
@Świadek 27.08.2018 14:53

To nie jest tak jak piszesz inwestor nie ma żadnego obowiązku ani prawa wypłacić podwykonawcom faktur, które zostały wystawione przez nich do Tulon SA

Świadek
@Wyszatycki.com 27.08.2018 19:13

Jest solidarna odpowiedzialnosc Inwestora za GW wobec podwykonawcow, podwykonawca wystepuje do Inwestora A z wezwaniem do zaplaty wystawionej na Tulcon faktury gdy ten nie placi, poczytaj , nawet inni wierzyciele moga sie zglosic.

Kiki
@Świadek 27.08.2018 15:36

Jeśli wypłacił to zapłaci podwójnie skoro nie chce reagować na zgloszenia problemów podwykonawców.

Dominika

@gość, czy możesz napisać jak wygląda system premiowy? Ciekawi mnie też o jakich nagrodach przyznawanych przez pracodawcę piszesz. @Były pracownik, oczywiście rozumiem Cię. Pragnę tylko wspomnieć, że są inne miejsca, gdzie można zgłosić podobne kwestie. Forum to miejsce publiczne, więc trzeba uważać na to, co się pisze i jakie mogą być tego konsekwencje. Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać Twoje problemy. @Swiadek, myślę, że pisanie tego na forum niczego nie załatwi.

Swiadek
@Dominika 20.08.2018 13:11

Dalej bronisz cwaniakow, oszustow,pomimo tak duzych, zlych opini pytasz o system premiowy, po co? Chesz ludzi na mine wsadzic, wybielic firme,malo ci negatywow od pracownikow, firm, czy ty w ogole czytasz te opinie jak krzywdza ludzi rodziny z dziecmi.

Sprawiedliwy
@Dominika 20.08.2018 13:11

Gość dobrze itrafnie opisal sytuację od tego jest to forum, najpierw pròbuje się zdobyć zaufanie a potem nastepuje wyzysk kosztem pracowników, taki jak pojdzie do IP to wiesz czym to sie moze dla niego zakonczyc stad tacy oszusci na tym zeruja taki trend teraz mamy,ale to wszystko jest do pewnego czasu,przyjdzie im zaplacic wysoka cene za wszystkie krzywdy wyrzadzone ludziom wczesniej czy pozniej.

Gość
@Dominika 20.08.2018 13:11

Wyznaczasz cele premiowe i jak je zrealizujesz dostajesz premię -układ prosty i przejrzysty. Co do ratowania jakiegoś chłopca, bardzo mi przykro z powodu choroby, ale firma nie ma obowiązku ratować jakiś dzieci, równie dobrze może Pani dać zła opinię Orlenowi albo jakimś innym firmom, że Pani nie pomogli w tej pewnie strasznej sytuacji. Jeśli firma nie zapłaciła ostatniej faktury, to znaczy, że Pani nie wypełniła warunków umowy, a jak je Pani wypełniła to jest pełno urzędów państwowych, których celem jest pomagać w takich sytuacjach i proszę się do nich zgłosić, to samo tyczy się innych rzekomo nieuregulowanych płatności. Na pewno pisanie na forum nie przyspieszy i nie pomoże w ściąganiu należności. Jako pracodawca Tulcon to bardzo dobra firma, a na forach tego typu wypowiadają się raczej ludzie sfrustowani, którzy nie poradzili sobie w realnym życiu- oczywiście to subiektywna ocena, ale nie wyobrażam sobie, że zrobiłbym dobrze robotę, a potem zamiast domagać się ustalonego wynagrodzenia, skarże się w Internecie:D

Gość 2
@Gość 20.08.2018 19:20

Spokojnie @Gość. Na razie jesteś pracownikiem. Porozmawiamy jak przestaniesz być i z ostatniej pensji dostaniesz okruchy. Ty będziesz mówił robotę dobrze wykonałem a pracodawca powie, że nie dobrze i ... będziesz walczył w sądzie i na forach. Staniesz się takim samym sfrustrowanym człowiekiem o jakich teraz piszesz. Ps. do twojej wiadomości poradziłem sobie w życiu. Mam o wiele lepszą pracę.

Gość
@Gość 2 21.08.2018 03:10

Nie jestem już pracownikiem, dostałem wszystko jak na umowie, nikt mnie nie oszukał. Widać dobrze zrobiłem robotę :) na forach na pewno bym nie walczył:P wypowiadam się bo jestem zaskoczony takimi skrajnymi wypowiedziami. Jeszcze raz zaznaczę, że po to jest umowa, żeby znać swoje prawa i prawa pracodwacy/zleceniodawcy. Choć pewnie masz rację: walczyłbym na forach, a nie w sądach jeśli to ja bym zawinił :p

Tyle w temacie
@Gość 20.08.2018 19:20

Ale z ciebie jest okrutny czlowiek, czy ty w ogole rozumiesz ze nie zaplacili za fakture dobrze wykonanej pracy chlopakowi w potrzebie masz na to jakies dowody aby wybielac firme? To forum jest po to by pisac o nieuczciwych firmach, sprawy tocza sie swoim tempem, tak ze nikt tu glupi nie jest, sflustrowany czy niezaradny zyciowo, moze sadzisz tak po sobie, odradzam komukolwiek wspolpracy z ta firma zdolni sa nawet do falszerstwa dokumentow, nikt tu nikogo nie prosi nie zmusza do dawania jakis dadtkow, od tego sa np fundacje ale fakt jest taki ze nalezne wynagrodzenie kazdemu sie nalezy I twoje wybielanie tej firmy nic tu mie pomoze sa same negatywne opinie, to (usunięte przez administratora) , szantazowanie ludzi w potrzebie, klamstwa,gdyby bylo inaczej firma nie miala by tyle zlych negatywow oraz wstrzymanej kasy od Inwestora na zabezpieczenie roszczen dla podwykonawcow

Prawda
@Gość 21.08.2018 09:31

Czemu juz tam nie pracujesz skoro bylo tak dobrze, w sadach ludzie walcza, dlugo to trwa, to jest teraz modny sposob na dlugoterminowy kredyt nieplacenie pracownikom, firmom, taniej niz w banku skad ty mozesz o takich sprawach wiedziec skoro jestes i bedziesz zawsze pracownikiem nigdy pracodawca, kto tu jest niezaradnym zyciowo?

Kiki
@Gość 20.08.2018 19:20

Gdybys umial czytac ze zrozumieniem twoj komentarz bylby inny

gość
@Tyle w temacie 21.08.2018 15:38

Jeszcze raz napisze Panie i Panowie, i kończę bo szkoda mojego czasu, i Waszych nerwów. Dla mnie Tulcon to był bardzo dobry pracodawca, nigdy nie zostałem oszukany, za to często byłem nagradzany. To czy chłopak był w potrzebie, nie ma znaczenia, jeśli dobrze wykonał pracę powinien dostać wynagrodzenie - po to jest umowa! jeśli coś zawalił no to musi się teraz dodatkowo spocić i wybrnąć- po to jest umowa! umowa chroni dwie strony. Idźcie i walczcie o swoje jeśli czujecie się oszukani i uderzcie się w pierś jeśli coś zawaliliście ;) spisek Inwestora z Generalnym, fałszowanie dokumentów, szantażowanie ludzi, kłamstwa gospodarcze przecież to już kryminał ! i mając tyle dowodów piszecie po forach. Jest to co najmniej zadziwiające.

Swiadek
@gość 21.08.2018 17:44

Sprawy sie tocza a to wymaga czasu jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj, potrafia trwac latami, a te forum jest po to by przestrzegac innych zanim zakoncza sie procesy sadowe czy prokuratorskie, zalapales w koncu?Kazdy jest fajny dopoki nie wpadnie w tarapaty finansowe wtedy kroi sie ludzi I podwykonawcow, jeszcze jedna przestroga dla tych co wykonuja dla nich umowy, piszczcie pisma na wszystko, jesli nie mozecie realizowac umowy z winy Tulcon, jesli nie dostajecie wydluzonych terminow z ich winy czy aneksu schodzcie z budowy powiadajac ich pismem z zagrozeniem odstapienia od umowy potem beda probowac naliczac kary umowne,wymysla usterki dodatkowe ktore juz wykonaliscie I was beda probowac obciazyc straszyc duzymi kosztami zastepstwa, nie zgadzajcie sie na wypisywanie usterek bez waszego udzialu dla otrzymania kasy, walczcie o swoje nie dajcie sie zastraszyc, tam wyglada to tak, przeroby sa zanizane, protokoly albo taki podpisujesz albo wypad nie masz w ogole kasy, nigdy nie podpisujcie oswiadczen zanim nie dostaniecie kasy, nic nigdy nie zalatwiajcie slownie to jest uspienie na final koncowy aby ci nie zaplacic wykorzystaja wszystko i nie beda miec zadnych skrupolow aby cie okrasc

Sad

Do osoby udzielajacej sie tutaj jako gosc przestan udawac bylego pracownika i wybielac tulcon jestes podstawioną osobą, gosc2 i inni piszą prawde ponadto gdzie tu na tym forum jest napisane o ratowaniu chlopca raczej pisze dziecka komentarz nietrafiony i osoby podstawionej

Dres

(usunięte przez administratora) tyle w temacie, dominiko zatrudnij sie nie zadawaj glupich pytan malo ci samych negatywnych opinii

Rafal

Dominiko czepiasz sie jednej podstawionej opini,lub ta osoba jeszcze przekona sie jak dziala tulcon, to kwestia czasu, widac ze masz wytyczne "wybielac" szkodzic poszkodowanym, tak duzo zlych opini a ta pyta o system premiowy, kpina, brak totalnej emapti, pamietaj zycie Cie jeszcze wiele doswiadczy, tylko poprzez doswiadczenie bedziesz mogla pojac co czuja ludzie oszukani , jak to dziala jakie triki stosuje sie aby nie zaplacic, zycze tego doswiadczenia, nie doszukuj sie pozytywow o tej firmie zaczynam podejrzewac czy z tych oszukanych okradzionych z kasy ludzi ten portal nie jest oplacany, to tylko moje podejrzenia po tym jak odpisujesz

Jarek

Ludzie czy wy nie umiecie walczyc o swoje pieniadze. Na tym forum opisujecie rozne problemy z Tulcon odnosnie nie zaplaconych faktur itp. Czy poprzez kontak tego forum nie jestescie w stanie sie zgadac i podac ta firme w grupowym pozwie wytoczyc im sprawe w sadzie razem to zrobi duze zamieszanie w miediach no i moze zaskutkuje pozytywnie.

Swiadek
@Jarek 19.08.2018 00:30

Pozwy juz sa szykowane, najgorsze jest to ze najpierw wystepujesz o solidarna zaplate do Inwestora, a ten jak zawsze gra na zwloke, wyglada tak jaby GW I Inwestor razem krecili lody kosztem podwykonawcow, jesli ktos chetny do wspolnego procesu za budowy we Wroclawiu to prosze pisac, posiadam wiele dowodow na Inwestora I Gw, wiem jak to dziala, sprawa nie tylko dla prokuratury ale I do telewizji

Prawda
@Swiadek 19.08.2018 21:31

Jarek wiesz ile trwa sprawa w sadzie?ja wiem,na to liczy tulcon, ma odroczone zaplate ze smiesznymi odsetkami, a jak zaliczy upadlasc w miedzy czasie to moze sie okazac ze syndyk nie bedzie mial z czego zaspokoic wszyskich roszczen, Inwestor ktory odpowiada solidarnie za GW tez cwanie moze z tego wyjsc ale o tym pisac tu nie bede,jesli nie stac kogos na walke ,strate czasu dodatkowej kasy na papuge to nalepszym sposobem na takich cwaniakow jest demontaz wbudowanych wykonanych robot lub ostrzeganie innych

Msciciel

Tulcon nie placi podwykonawcom we Wroclawiu, Deweloper Archicom udaje ze nie widzi problemow i solidarna odpowiedzialnosc to pic na wode uwazam ze jest to celowe dzialanie podzialu zyskow to czas do rozbiorki robot niezaplaconym podwykonacom, nie chcecie placic to zabieramy co nasze I (usunięte przez administratora) nas obchodza lokatorzy ktorzy za to zaplacili, czas rozbiorek nastał

Msciciel
@Msciciel 10.08.2018 20:45

Moderator czemu usuwasz?tam pisalo ze nas lokatorzy nie interesuja co kupili, a demontarze to koniecznosc na takich cwaniakow, nie placisz nie masz, jasne?

Edek
@Msciciel 10.08.2018 20:45

Cała prawda i dziwię się Archicomowi że nie reaguje

Dominika

@Sprawiedliwy, nikogo nie bronię. Jestem moderatorem tego forum. W swoich wypowiedziach jestem bezstronna. Zależy mi na tym, aby z komentarzy tu dodawanych można było stworzyć wiarygodny wizerunek firmy. To ma być pomocne dla osób, które zastanawiają się czy podjąć pracę w Tulcon. Dlatego mile widziane będą merytoryczne komentarze, które wniosą wiele informacji o pracy w tej fimie. @Msciciel, zapewniam Cię, że usuwane są tylko te komentarze, które naruszają regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin Na forum dopuszczane są zarówno pozytywne jak i negatywne komentarze, lecz muszą być zgodne z regulaminem.

Swiadek
@Dominika 13.08.2018 13:40

Jak tutaj przedstawic dowody na to ze nie placa, faktura z protokolem I wezwaniem Pani Dominiko?

Dominika

@Były pracownik, to co piszesz to poważne zarzuty. Pamiętaj, że wypowiadasz się na forum publicznym, więc informacje które zamieszczasz powinny być zgodne z prawdą. Ponadto na forum obowiązuje regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin Według niego niedozwolone jest opisywanie i obrażanie innych osób.

Sprawiedliwy
@Dominika 31.07.2018 11:46

Ty cwaniaro lub cwaniaku bronisz oszustow! Ktos w koncu nie wytrzyma, co jest wazne kasa czy zycie?

Były pracownik
@Dominika 31.07.2018 11:46

Zapewniam Cię @Dominika, że to co napisałem jest w 100% prawdą. Wszystkiego powyżej doświadczyłem na własnej skórze i nie traciłbym czasu tylko na obrażanie czy nawet zaszkodzenie firmie. Mi to i tak już nie pomoże w odzyskaniu należnych pieniędzy. Pisałem to aby ostrzec nie tylko osoby zastanawiające się czy podjąć prace w Tulkon, ale również osoby, które są już tam zatrudnione ponieważ nie do wszystkich sztuczki zarządu docierają odpowiednio wcześnie.

Matka

Tulcon nie zaplacil ostatniej faktury mlodemu czlowiekowi potrzebnej na ratowanie zycia dziecka.Czy mozna nazwac ich ludzmi?

Dominika

@Prawda, czy to potwierdzone informacje? Jesteś pracownikiem w Tulcon? Chętnie poznam więcej szczegółów odnośnie tego co się dzieje w firmie. @Gutek, czy pracujesz w Tulcon? Może mógłbyś powiedzieć czy informacje użytkowników poniżej są zgodne z prawdą?

Gutek

Skąd takie rewelacje macie?

Dawid

Tulcon to firma z opinią dobrego pracodawcy. Może przestańcie pisać bzdury!!

Prawda
@Dawid 21.05.2018 10:23

Tulcon ma problemy finansowe,nie placi, nie odbiera tel, nie odpisuje na pisma

Zostaw opinię o Tulcon S.A. - Ostrzeszów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.