Tulcon S.A.

Ostrzeszów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 78 ocen.

Tulcon S.A.
3 78

Opinie o Tulcon S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.

Dominika

@Prawda, czy to potwierdzone informacje? Jesteś pracownikiem w Tulcon? Chętnie poznam więcej szczegółów odnośnie tego co się dzieje w firmie. @Gutek, czy pracujesz w Tulcon? Może mógłbyś powiedzieć czy informacje użytkowników poniżej są zgodne z prawdą?

Gutek

Skąd takie rewelacje macie?

Dawid

Tulcon to firma z opinią dobrego pracodawcy. Może przestańcie pisać bzdury!!

Prawda
@Dawid 21.05.2018 10:23

Tulcon ma problemy finansowe,nie placi, nie odbiera tel, nie odpisuje na pisma

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy podobnie jest w Tulcon S.A.? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej pracy w firmie.

Adi

Oszusci.. Nie polecam nikomu tej firmy.. Na pieniadze czekam juz 2 miesiące. Do dzwonic sie to graniczy z cudem. Po co im telefon jak i tak nie odbierają. Pracowalem w Klippan kierownik beznadziejny oszust i kretacz .

dna
@Adi 13.02.2018 08:41

trzymają kasę nie wiadomo czy wypłacą!! firma (usunięte przez administratora)

Nowy

Zamierzam zacząć współpracę z tą firmą? Warto? Jest na prawde aż tak źle jak mówicie?

dna
@Nowy 01.03.2018 12:46

nieeeeeeee nie płacą na czas!!!!!!!!!!!!

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Tulcon S.A. o opisanie aktualnej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Xxx

Kierownik wymyślił że idąc na urlop trzeba napisać wypowiedzenie choć ma się umowę na rok jakaś dziwna praktyka i nie wiadomo skąd się wzięła

Bernacki Paweł
@Jarek 10.03.2018 12:18

Bernacki Paweł jeśli się ktoś chce skątaktowac za mną 605400926

Jarek

Wszystkich ktorzy zostali oszukani przez firma Tulcon S.A. - Ostrzeszów na projekcie Klippan Szwecja prosze o kontakt ze szwedzką firma SWEBIT AB. Kontakt Jarek 0046762357908 lub mail info@swebitab.se

Wykonawca

Oszuści , krętacze i (usunięte przez administratora) !!!! Firmą wykonawczym stanowczo odradzam-mało brakowało do bankructwa !!!!

Podwykonawca
@Pracownik służby BHP 05.12.2017 18:06

Juz zglaszamy i Gw i Inwestora

Bartek

Niestety wszystkie negatywy to prawda, a pozytywny piszą podstawione osoby. Banda oszustów, złodziei i naciągaczy !!! Każda inna firma w która współpracowałem przez 14 lat prowadzenia firmy jest lepsza niż Tulcon i jego załoga !!!

Ciekaw
@joanna 19.01.2018 11:14

Pracownicy i inni w Tulcon ponizej piszą odwrotnie ,ze tulcon oszukuje w klippan czyli udajesz robola podszywajac sie za podwykonawce ,opinie negatywne sa prawdziwe i przestroga dla tych zeby wiecej nie oszukiwali malych firemek ktorych nie stac na czekanie, walke o kase i adwokatow, pracy jest duzo, tulcon wyzyskuje ludzi bezprawnie bo wiedza ze ich nie stac na sady.Stac cie na sady , adwokata i lata procesow jak nie dostaniesz kasy za robote? Czy raczej zgodzisz sie na ochlopy bo cię nie stac na walkę?

Telewizja

Inwestycje, ktore priwadzi Yulcon we Wroclawiu omijac szerokin lukiem, zwlekaja z odbiorami, odbiory sa niezgodne, zwlekanie z platnosciami, tam nie ma zadnej organizacji pracy i kadry znajacej sie na projektach, wszystko robione jest kosztem wyzysku podwykonawcow,dziwie sie deweleperowi ze na to pozwala, chyba ze zarzad nie wie co sie tam dzieje.Wazne ze sie sprzedaje nie wazne ze na krzywdzie ludzkiej

roots-georg

Jeżeli chodzi o rozliczanie podwykonawców to mam swoje odrębne zdanie zdanie będąc bezpośrednio kierownikiem robót z ramienia Tulcon . Inwestorzy zlecający Tulcon-owi roboty polują tylko na wszelkie potknięcia terminowe i jakościowe . Wybrani przez nas podwykonawcy w znacznej przewadze na samym początku oferują swoje usługi z góry zakładając że " jakość to będzie " . Potem się okazuje się , że potencjał wykonawczy tych firm jest na poziomie co najmniej żenującym [ Zaczynają się problemy z brakiem płynności finansowej i kadrą ] Skutkiem jest szukanie nowych podwykonawców , gdy kończą się terminy zakończenia robót . W efekcie cały ciężar wykonania umowy [ kary za przeterminowania , usterki itp. ] spoczywa na firmie Tulcon. I jak można mówić o nieuczciwości ?

taka prawda
@anonymous 20.12.2017 11:21

jedynie co pozostaje i nie dać tym co liczą na wydłużenie płatności poprzez sąd czy w ogóle braku jej zapłaty takie samo potraktowanie cwaniaka jak zdemontowanie swoich wykonanych robót za które nie dostałeś kasy ale medialnie, żeby w końcu pokazać jak prawo działa dla nieuczciwych i bezpodstawnie wzbogacających się cwaniaków , myślę, że rozumiesz o czym piszę.

zniesmaczony

Tylko polscy kierownicy, pożal się Boże, mogą tak znęcać się nad pracownikami polakami, wchodząc jednocześnie szwedom w tyłek . Chcesz sprawdzić na własnej skórze zapraszam do Klippan Szwecja . Powinna się tym zając prokuratora .

Pracownik tulkon- Klippan

Banda oszustów, oszukuja na kazdym kroku, Te same liczby godzin, a roznice stawki kolosalne, Szwedzkie zwiazki powinny się wziąć za tą firme...

kierownik tulcon
@Pracownik tulkon- Klippan 08.12.2017 18:16

Szweckie związki już o tym wiedzą,jednak się nie zimują gdyż zgłoszenie musi być zbiorowe, nikt nie należny do Szweckich związków,ale w szczególnych wypadkach podejmują działania gdy sprawa dotyczy grupy osób

Dominika

@Ryszard K widać, że masz dobrą opinię o Tulcon S.A. jako pracodawcy. Wspominasz, że mogłeś liczyć na wsparcie kadry kierowniczej i terminową wypłatę, to ważne czynniki wpływające na jakość pracy i poczucie stabilizacji. Mógłbyś napisać jak zaczęła się Twoja przygoda z tym pracodawcą? Jak wyglądał proces rekrutacyjny i zaoferowane warunki współpracy?

kosa
@Dominika 14.11.2017 20:42

praca w Szwecji dobre za 240 godzin odebraliśmy 6000 tyś kadra do (usunięte przez administratora) jeszcze chciało się pracować za czasów kierownika Bernackiego Pawła miał podejście do ludzi i poszanowanie .a obecna kadra żenada pl nie polecam nikomu

anonymous

••KONSULTANT GENERALNY RP•• OCHRONA PRAW PRACOWNICZYCH W SZWECJI +46850570561 Czynne: poniedziałek, środa, piatek

Darek

Dzień dobry . Czy mógłby ktoś napisać coś na temat budowy w Klippan / koło Malmo / w Szwecji ? Czy tam też praktykują takie "standardy " jak w Polsce ? Proszę o informacje . Dziękuję Darek

Adi
@Darek 19.07.2017 09:36

Ja pracuję i nie narzekam. Wypłata a czas warunki bardzo dobre

Adi

Jak do tej pory wypłata na czas 10 każdego miesiąca. Warunki pracy wporzadku. Jestem zadowolony. Z pracy w Szwecji.

Ryszard K

Pracowałem na budowie w Klippan ( Szwecja ) wypłata była zawsze 10 go bez opóźnień Wszystkie godziny naliczane prawidłowo . Kadra kierownicza pomocna i wyrozumiała . Chętnie bym tam nadal pracował jednakże z powodów rodzinnych musiałem wrócić do Polski . Z tego co wiem w styczniu 2018 rozpoczynają następną budowę niedaleko Stockholm Mam nadzieję na ponowne zatrudnienie w Tulcon SA

Bartek

Dominika ty idiotko czytaj ze zrozumieniem. Naszczescie nie pracowałem u nich 14lat, a proawdze firmę od 14 lat i przez cały ten czas nie spotkałem większej zakały jak Tulcon. Pijawki, chamy i złodzieje !!! Teraz rozumiesz, pustaku !?

Dominika

@Bartek, a może każdy ma własne i inne zdanie, może tą kwestię trzeba wziąć pod uwagę ? Wypowiadasz się negatywnie a jednak pracowałeś w niej 14 lat , to bardzo długo, więc coś jednak musiało Cię w niej trzymać, może wypłata?

Oszukany

Darek spierniczaj i to szybko. Mało jest firm rzetelnych, uczciwych i nie traktujących innych jak śmieci ??? Samo sobie odpowiedz, a w TULCONIE nie ma nic co mogłoby przekonać do współpracy !!! Jeszcze trochę i tej firmy nie będzie, ponieważ największym kapitał firmy są nie pieniądze a ludzie, a oni będą sami bez pracowników fizycznych i bez podwykonawców - ZOBACZYCIE.

Adam

Uciekać dalek od firmy TULCON !!! Nikt nie dostanie należności za ostatnią fakturę, to macie gwarantowane !!!

Igor

Zgadzam się z faktem żenującego traktowania podwykonawców. Firma prędzej czy później padnie. Nikt nie chce dla nich pracować, dostarczać materiałów i wykonywać usług, wszystkich oszukują . Uwaga !!!

Boguś

Potwierdzam negatywne wypowiedzi przy współpracy jako podwykonawca. Nie mogę powiedzieć nic co sprzyjałoby do kolejnych usług na firmy Tulcon, chyba że to : masz mało problemów, a dużo pieniędzy ? Tulcon rozwiąże twoje problemy : gwarancja mnóstwo problemów i utraty pieniędzy z faktur, polis itd.

Zdzis

Odradzam wszystkim zadawania się z firma Tulcon. Począwszy od kierowników skończywszy na księgowej i prezesie. Brak kontaktu, szacunku i współczucia. Pijawki które wyssają wszystko co masz i co powinieneś dostać za wykonana prace. Jest tyle porządnych firm i zajęć na rynku, że nie warto dla nich wykonywać czegokolwiek.

Jan

Uciekajcie wszyscy którzy chcecie wykonywać prace dla firmy Tulcon. Jeden wielki przekręt, ludzie bez godności i ludzkiego podejścia. Nie płacą, oszukują i cały czas polują na kary. PRZESTRZEGAM !!!

Swój

Potwierdzam, złodzieje i oszuści. Wiedzą że przegrają proces z podwykonawca za nieterminowe zapłaty i potrącenie bezprawne na jakieś wymyślone kwoty, ale złapią następnego i będą mieli z czego. Ostrzegam wszystkich !!!!

Janek

Oszuści. Jak chcecie straci zasłużoną kasę za wykonane prace to zadajcie się z firmą Tulcon. Stwarzają problemy z odbiorem, przyjęciem faktury a około 2 miesiące od wymaganego terminu dostaniecie połowę z faktury, na resztę notę za wszystko nawet za mycie rąk w innym baraku ! Złodzieje !

Zostaw opinię o Tulcon S.A. - Ostrzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.