Tulcon S.A.

Ostrzeszów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o Tulcon S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.

Bartek

Niestety wszystkie negatywy to prawda, a pozytywny piszą podstawione osoby. Banda oszustów, złodziei i naciągaczy !!! Każda inna firma w która współpracowałem przez 14 lat prowadzenia firmy jest lepsza niż Tulcon i jego załoga !!!

Wyjadacz
@joanna 19.01.2018 11:14

Po twojej opinii wynika ze jestes firmą dająca sie wyzyskiwac, przy pierwszym potknięciu giniesz finasowo i znikasz.

Ciekaw
@joanna 19.01.2018 11:14

Pracownicy i inni w Tulcon ponizej piszą odwrotnie ,ze tulcon oszukuje w klippan czyli udajesz robola podszywajac sie za podwykonawce ,opinie negatywne sa prawdziwe i przestroga dla tych zeby wiecej nie oszukiwali malych firemek ktorych nie stac na czekanie, walke o kase i adwokatow, pracy jest duzo, tulcon wyzyskuje ludzi bezprawnie bo wiedza ze ich nie stac na sady.Stac cie na sady , adwokata i lata procesow jak nie dostaniesz kasy za robote? Czy raczej zgodzisz sie na ochlopy bo cię nie stac na walkę?

Telewizja

Inwestycje, ktore priwadzi Yulcon we Wroclawiu omijac szerokin lukiem, zwlekaja z odbiorami, odbiory sa niezgodne, zwlekanie z platnosciami, tam nie ma zadnej organizacji pracy i kadry znajacej sie na projektach, wszystko robione jest kosztem wyzysku podwykonawcow,dziwie sie deweleperowi ze na to pozwala, chyba ze zarzad nie wie co sie tam dzieje.Wazne ze sie sprzedaje nie wazne ze na krzywdzie ludzkiej

Xxx

Kierownik wymyślił że idąc na urlop trzeba napisać wypowiedzenie choć ma się umowę na rok jakaś dziwna praktyka i nie wiadomo skąd się wzięła

pomarańczowy Piotr
@Xxx 15.12.2017 09:37

kierownik był jeden umiał rozmawiać z ludźmi trzeba postawił w weekend ale jak powiedział słowo praca szła pozdrawiamy Bernackiego Pawła takich ludzi już nie ma

Wykonawca

Oszuści , krętacze i (usunięte przez administratora) !!!! Firmą wykonawczym stanowczo odradzam-mało brakowało do bankructwa !!!!

anonymous
@Pracownik służby BHP 05.12.2017 18:06

Ciężko zgłosić jest na policję coś czego nie było Jak się nie czyta umów i nie ma podstawowych narzędzi oraz pracowników to pozostaje płacz na forum

Świadek
@anonymous 08.12.2017 12:56

anonymous pamiętaj, ze nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić, ktoś w końcu może nie wytrzymać nerwowo i stanie się konieczne powiadomienie policji i prokuratury, czego nie życzę nikomu, tulcon działa nieuczciwie nawet do tych wobec tych co mają zaplecze finansowe, kadrę pracowniczą i wysoką jakość usług.

roots-georg

Jeżeli chodzi o rozliczanie podwykonawców to mam swoje odrębne zdanie zdanie będąc bezpośrednio kierownikiem robót z ramienia Tulcon . Inwestorzy zlecający Tulcon-owi roboty polują tylko na wszelkie potknięcia terminowe i jakościowe . Wybrani przez nas podwykonawcy w znacznej przewadze na samym początku oferują swoje usługi z góry zakładając że " jakość to będzie " . Potem się okazuje się , że potencjał wykonawczy tych firm jest na poziomie co najmniej żenującym [ Zaczynają się problemy z brakiem płynności finansowej i kadrą ] Skutkiem jest szukanie nowych podwykonawców , gdy kończą się terminy zakończenia robót . W efekcie cały ciężar wykonania umowy [ kary za przeterminowania , usterki itp. ] spoczywa na firmie Tulcon. I jak można mówić o nieuczciwości ?

taka prawda
@anonymous 20.12.2017 11:21

jaką umowę byś nie podpisał to i tak Ci to nic nie da , jedynie w sądzie jak masz czas i kasę o ile firma nie zdąży zbankrutować, chyba, ze masz zabezpieczenie wypłacalnego i uczciwego Inwestora. W życiu jest tak ,ze taki Inwestor pomimo solidarnej odpowiedzialności nie płaci wszystkiego lu w ogóle może nie zapłacić.

taka prawda
@anonymous 20.12.2017 11:21

jedynie co pozostaje i nie dać tym co liczą na wydłużenie płatności poprzez sąd czy w ogóle braku jej zapłaty takie samo potraktowanie cwaniaka jak zdemontowanie swoich wykonanych robót za które nie dostałeś kasy ale medialnie, żeby w końcu pokazać jak prawo działa dla nieuczciwych i bezpodstawnie wzbogacających się cwaniaków , myślę, że rozumiesz o czym piszę.

zniesmaczony

Tylko polscy kierownicy, pożal się Boże, mogą tak znęcać się nad pracownikami polakami, wchodząc jednocześnie szwedom w tyłek . Chcesz sprawdzić na własnej skórze zapraszam do Klippan Szwecja . Powinna się tym zając prokuratora .

Pracownik tulkon- Klippan

Banda oszustów, oszukuja na kazdym kroku, Te same liczby godzin, a roznice stawki kolosalne, Szwedzkie zwiazki powinny się wziąć za tą firme...

kierownik tulcon
@Pracownik tulkon- Klippan 08.12.2017 18:16

Szweckie związki już o tym wiedzą,jednak się nie zimują gdyż zgłoszenie musi być zbiorowe, nikt nie należny do Szweckich związków,ale w szczególnych wypadkach podejmują działania gdy sprawa dotyczy grupy osób

Dominika

@Ryszard K widać, że masz dobrą opinię o Tulcon S.A. jako pracodawcy. Wspominasz, że mogłeś liczyć na wsparcie kadry kierowniczej i terminową wypłatę, to ważne czynniki wpływające na jakość pracy i poczucie stabilizacji. Mógłbyś napisać jak zaczęła się Twoja przygoda z tym pracodawcą? Jak wyglądał proces rekrutacyjny i zaoferowane warunki współpracy?

kosa
@Dominika 14.11.2017 20:42

praca w Szwecji dobre za 240 godzin odebraliśmy 6000 tyś kadra do (usunięte przez administratora) jeszcze chciało się pracować za czasów kierownika Bernackiego Pawła miał podejście do ludzi i poszanowanie .a obecna kadra żenada pl nie polecam nikomu

anonymous

••KONSULTANT GENERALNY RP•• OCHRONA PRAW PRACOWNICZYCH W SZWECJI +46850570561 Czynne: poniedziałek, środa, piatek

Darek

Dzień dobry . Czy mógłby ktoś napisać coś na temat budowy w Klippan / koło Malmo / w Szwecji ? Czy tam też praktykują takie "standardy " jak w Polsce ? Proszę o informacje . Dziękuję Darek

Adi
@Darek 19.07.2017 09:36

Ja pracuję i nie narzekam. Wypłata a czas warunki bardzo dobre

Adi

Jak do tej pory wypłata na czas 10 każdego miesiąca. Warunki pracy wporzadku. Jestem zadowolony. Z pracy w Szwecji.

Ryszard K

Pracowałem na budowie w Klippan ( Szwecja ) wypłata była zawsze 10 go bez opóźnień Wszystkie godziny naliczane prawidłowo . Kadra kierownicza pomocna i wyrozumiała . Chętnie bym tam nadal pracował jednakże z powodów rodzinnych musiałem wrócić do Polski . Z tego co wiem w styczniu 2018 rozpoczynają następną budowę niedaleko Stockholm Mam nadzieję na ponowne zatrudnienie w Tulcon SA

Bartek

Dominika ty idiotko czytaj ze zrozumieniem. Naszczescie nie pracowałem u nich 14lat, a proawdze firmę od 14 lat i przez cały ten czas nie spotkałem większej zakały jak Tulcon. Pijawki, chamy i złodzieje !!! Teraz rozumiesz, pustaku !?

Dominika

@Bartek, a może każdy ma własne i inne zdanie, może tą kwestię trzeba wziąć pod uwagę ? Wypowiadasz się negatywnie a jednak pracowałeś w niej 14 lat , to bardzo długo, więc coś jednak musiało Cię w niej trzymać, może wypłata?

Oszukany

Darek spierniczaj i to szybko. Mało jest firm rzetelnych, uczciwych i nie traktujących innych jak śmieci ??? Samo sobie odpowiedz, a w TULCONIE nie ma nic co mogłoby przekonać do współpracy !!! Jeszcze trochę i tej firmy nie będzie, ponieważ największym kapitał firmy są nie pieniądze a ludzie, a oni będą sami bez pracowników fizycznych i bez podwykonawców - ZOBACZYCIE.

Adam

Uciekać dalek od firmy TULCON !!! Nikt nie dostanie należności za ostatnią fakturę, to macie gwarantowane !!!

Igor

Zgadzam się z faktem żenującego traktowania podwykonawców. Firma prędzej czy później padnie. Nikt nie chce dla nich pracować, dostarczać materiałów i wykonywać usług, wszystkich oszukują . Uwaga !!!

Boguś

Potwierdzam negatywne wypowiedzi przy współpracy jako podwykonawca. Nie mogę powiedzieć nic co sprzyjałoby do kolejnych usług na firmy Tulcon, chyba że to : masz mało problemów, a dużo pieniędzy ? Tulcon rozwiąże twoje problemy : gwarancja mnóstwo problemów i utraty pieniędzy z faktur, polis itd.

Zdzis

Odradzam wszystkim zadawania się z firma Tulcon. Począwszy od kierowników skończywszy na księgowej i prezesie. Brak kontaktu, szacunku i współczucia. Pijawki które wyssają wszystko co masz i co powinieneś dostać za wykonana prace. Jest tyle porządnych firm i zajęć na rynku, że nie warto dla nich wykonywać czegokolwiek.

Jan

Uciekajcie wszyscy którzy chcecie wykonywać prace dla firmy Tulcon. Jeden wielki przekręt, ludzie bez godności i ludzkiego podejścia. Nie płacą, oszukują i cały czas polują na kary. PRZESTRZEGAM !!!

Swój

Potwierdzam, złodzieje i oszuści. Wiedzą że przegrają proces z podwykonawca za nieterminowe zapłaty i potrącenie bezprawne na jakieś wymyślone kwoty, ale złapią następnego i będą mieli z czego. Ostrzegam wszystkich !!!!

Janek

Oszuści. Jak chcecie straci zasłużoną kasę za wykonane prace to zadajcie się z firmą Tulcon. Stwarzają problemy z odbiorem, przyjęciem faktury a około 2 miesiące od wymaganego terminu dostaniecie połowę z faktury, na resztę notę za wszystko nawet za mycie rąk w innym baraku ! Złodzieje !

1podwykonawca

niestety, jako podwykonawca, mogę potwierdzić negatywne opinie na temat firmy Tulcon S.A.

wściekły

NIE POLECAM MIEĆ ŻADNYCH KONTAKTÓW Z TĄ FIRMĄ - NIE PŁACĄ I NIE ODBIERAJĄ TELEFONÓW.

Jr

Mam pytanie czy warto się przyjąć do firmy zaproponowano mi pracę w Szwecji jako cieśla zbrojarz z góry dziękuję

gonzo

TULCON 5 lata stracone dziekuje bogu ze udalo mi sie dostac do KGHM-u na dol teraz sie smieje ze chorej firmy jak ja mogłem robic w takiej firmie pozrdo dla chlopakow z ZWR co zapierniczali dla tej dziadowskiej firmy pamietajcie rozwidajcie cie nikt za 2500 nie bedzie robil szanuj sie barborka 13 14 zyski nie w tej firmie nie ma tego Polkowice inaczej Zyja dziekuje dowidzenia

song

a niby dlaczego tym kierowcom te delegacje obcięto? jakoś mi się wierzyć nie chce. a poza tym, Brygad ciesielsko-zbrojarskich z terenu całej Polski poszukują do pracy jak kto,s obecnie szuka zatrudnienia

Xxxxxxxxxxx

Najlepiej to teraz zaczeli nagradzac biednych kierowcow bo obcieli im delegacje o 20euro. Dzieki panu dyrektorowi A.S.

MiszMasz

Poszukuję kogoś od kogo tulcon żąda kary finansowej.

Podwykonawca2

Witam, rowniez nie polecam tej firmy. Na podstawie formalnego zamowienia dostarczylem material i montaz zrobilismy w gratisie. Mija kolejny miesiac bez platnosci ze strony Tulcon. Oczywiscie zadanie zostalo odebrane przez inwestora. Pisze ze zostalo odebrane bo za chwile jakis pseudoinspektor napisze o potencjalach podwykonawcow i ze wszyscy robia pod gore Tulconowi. Teraz wyslalem przedsadowne wezwanie do zaplaty ale rownolegle zostanie wyslane pismo do KGMU o poczynaniach Tulconu. Bardziej niesolidnej firmy jeszcze nie spotkalem. Ozzywiscie nie dotyczy to brygad bo chlopaki z tulconu na prawde zapier... Tylko wspolczuje im takiego kierownictwa i kadry zarzadzajacej

koranaga

w Tulconie jest tak Kierownik Wacek ma non stop mokre jaja i wiecznie jest nerwowy przez to wyładowuje sie na pracownikach a to wina Roberta jego giermasa co chlapie mu torbe wiec zluzuj kolego bo ci jezor zdretwieje i zostaw tego wariata w spokoju

Cycuszek
@koranaga 20.10.2015 21:59

Święte słowa Wacek prawdziwy analny zdobywca wiecznie wściekły a Robus no co lata jak buc przy nogawce ale jest wesoło jak się widzi ten cyrk Robson zluzuj faktycznie bo ci jezorek zdretwieje he he

Andrzej

Zero szacunku do pracowników.Co z tego ze kierownik na piwko weźmie jak nie zdążysz dopić i juz jesteś zwolniony.

Miśiek

Jak ktoś lubi cyrk To polecam prace W Tulcon.sa na terenie KGHM Głogów z Panem Wackiem pseudo kierownikiem(kolegą prezesa firmy) co dzień straszącym inną osobę zwolnieniem z pracy nie znającym sie kompletnie na Wykonywanych zawodach ćieśla zbrojarz i Panem Robertem ala kierownikiem nie potrafiacym Rozćiągnąć sznurka UWAGA Praca w warunkach szkodliwych Hałas( krzyk obó panów stres 200%)

kama

Czytajac te opinie zastanawiam sie nad jednym, czy ludzie maja choc troche rozumu? Jesli cos nie pasuje w wyplacie,to pisze sie do Inspekcji Pracy a nie wylewa sie swoje zale na Forum!Zyjemy w XXI WIEKU a nie w XIX.Jestescie doroslymi ludzmi, a zachowujecie sie jak dzieci!

starydziad
@kama 24.06.2015 13:54

Łatwo powiedzieć, że zgłoś do Inspekcji Pracy ale trudniej się zdecydować mając na uwadze konsekwencje :(

obecny pracownik

Wypłate naliczaja jak chcą majac te same stawki i przepracowane godziny co pozostali pracownicy każdy miał inną miesieczną kwote wynagrodzenia

byly

Z daleka od Tulconu co innego w umowie a co innego w rzeczywistosci brak madrego nadzoru

bolo

Chłopaki na bazie w ostrzeszowie nie mają źle.wypłata na czas świadczenia wszystkie.tylko mogliby lepiej zarabiać.

wykonawca

Ta firma to wielka ściema. Kupa spraw w sądzie, na każdego szukają haka, a jak ktoś normalny to wypad bo nie kreci jak oni. Kadry nie ma, kasa z opóźnieniem miesięcy i to w częsci bo zawsze coś ukręcą dla siebie. Wstyd za roboty, potem ciąganie po naprawach i tylko straty.

podwykonawca

dziękuję za informację. Właśnie im odmówiłem

podwykonawca

nie polecam nikomu współpracy z tą firmą, ja już się przejechałem.

WALDEK

ZGADZAM SIĘ KOLEDZY Z WAMI,(usunięte przez administratora).NIE POLECAM PRACOWAĆ(usunięte przez administratora)

seba

System wypracowany od lat jedno wielkie(usunięte przez administratora) przewlekanie odbiorów nie odbieranie telefonów kompletna ignorancja po skończonej robocie wszyscy podwykonawcy musza wyciągać należności sądownie,jedna wielka banda (usunięte przez administratora)

seba
@seba 02.12.2013 09:56

Odwlekają terminy odbioru, godzinami siedzą w krzakach z aparatem fotograficznym czekając na potknięcia podwykonawców, nie oddają sum gwarancyjnych nawet tych pierwszych. Trzeba gadać z Waldusiem a przedtem z Robertem- kieszenie mają już wyrobione i sporo tam można włożyć.

były pracownik

Nie pytaj o stawke bo i tak Cię oszukają, to [usunięte przez moderatora] jak potrzebuję to obiecują a potem Cię wywalą i oszukają. biorą inwestycję po kosztach a pużniej podwykonawcy mają [usunięte przez moderatora] ...., tak jak kolega wcześniej napisał, zwlekają z odbiorami i wymyślaja jak ukarać podwykonawcę bo trzeba coś zarobić. [usunięte przez moderatora] Nie życzę nikomu tam pracować.

Zostaw opinię o Tulcon S.A. - Ostrzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.