Nova Trading

• Przyłubie
  • Cegielnia
  • Grębocin
Regulamin i polityka prywatności
Poznań - Nova Trading S.A.

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Nova Trading S.A.

Opinie o Nova Trading Toruń

Nie przegap nowości o Nova Trading S.A.!

Anna

27.03.2022 19:20

Jak się pracuje w kadrach? Czy od początku jest umowa o pracę? Ile osób firma zatrudnia?

27.04.2022 12:51

W kadrach pracuje się rewelacyjnie, umowa o pracę od początku, super atmosfera i warunki pracy.
    Zainteresowany pracą

03.01.2022 18:01

Szybkie pytanie czy zarobię w tej firmie trzy tysiące na rękę ?
    Tzmo

03.02.2022 10:08

Kto Ci takich bajek na opowiadał ze od razu tam płaca 3500 zł netto xd Chłopie tam jest max 3 tys
    ABC

23.03.2022 08:37

Pani Mario, administratorko Gowork, zapewniam, ze w naszej firmie wszystko przebiega w doskonałym porządku. Moje odczucia są jak najbardziej pozytywne. Jeżeli szuka pani sensacji, to nie u nas.
    Marek 35

26.12.2021 19:24

Mam pytanie, czy nadal są rekrutowani pracownicy do nova trading tylko do Torunia czy w Ostaszewie też są wolne etaty?

27.12.2021 08:28

Aktualne oferty pracy w Nova Metale znajdują się na OLX: https://www.olx.pl/praca/q-nova-metale/ Oferty pracy w Nova Trading są na stronie: https://www.nova-trading.com/pl/vrecruitment/list

18.12.2021 09:38

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Nova Trading S.A.?
    Ktoś

18.12.2021 10:38

Umowa o dzieło, a tak poważnie to zadzwoń do kadr. Druga sprawa to słabe te prowokacje że strony GW
    Tomude

17.11.2021 19:32

W tym roku będzie coś na święta ?
    Biszop

19.11.2021 08:15

Ciekawie ile. Łaski nie robią. Nie ma wczasów pod gruszą to niech chociaż to dadzą. Ale niech nie dają jeszcze mniej niż rok temu. W dzisiejszych czasach to nie wystarcza. Nie ma co się zasłaniać Covidem droga firmo.

19.11.2021 09:54

Drogi pracowniku - nie ma co gdybać. Jak na razie nikt się covidem nie zasłonił. Daj firmie szansę, a nie już oceniasz i podburzasz innych. Trochę cierpliwości. Zawsze informacja była podawana tuż przed Mikołajkami. Tego się trzymajmy. Nie ma co wyprzedzać faktów.

11.10.2021 13:15

Nie ma co się nakręcać negatywnie. Poczekajmy co przyniesie przyszły rok. Wiadomo że wydatki wzrosną i niestety kredyty. Bądźmy dobrej myśli :) nie ma co się tutaj wyżywać :)

12.10.2021 20:46

No tak gdzieś pewnie do stycznia trzeba poczekać ???? rachunki wyższe, najniższa krajowa wyższa itd ????

12.10.2021 20:48

Mógłby same się spłacić kredyty :)

19.08.2021 10:52

Na jakie benefity można liczyć w Nova Trading S.A.?
    Oo

06.10.2021 13:53

To zapraszam na magazyn :) z resztą wymienionych rzeczy się zgodzę :)
    teżpracownik

06.10.2021 14:49

jestem tam codziennie....
    Katarzyna

28.04.2021 13:01

Jak często i w jaki sposób mierzy się wyniki pracy w Nova Trading? Zastanawiam się, czy sumienni pracownicy są należycie nagradzani. Informacje zostawcie w komentarzu pod postem.
    Maniek

05.07.2021 15:03

Ten portal już dawno jest niewiarygodny a większość wpisów to piszą pracownicy GW. Odnośnie NT bardzo dobrze wspominam pracę w tej firmie fajna załoga dobre podejście do pracownika pensja jak na Toruń też dobra.
    aaa

09.08.2021 07:38

Pani Aleksandro, administratorze Gowork, widełki wynagrodzeń są dostępne np. na OLX w ogłoszeniach o pracę. Tyle w temacie...

09.05.2021 10:12

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Nova Trading S.A.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?

09.05.2021 11:57

Z takich samych jak w każdej innej firmie. Go Work juz nie macie o co pytać i zadajecie takie bzdurne pytania.
    Były

09.05.2021 14:18

Sztuczne potrzymanie dyskusji, a może ktoś coś złego napisze. To będzie szansa na czek od NT
    Zainteresowany

08.04.2021 11:44

Jaka stawka dla operatora i spawacza ?

08.04.2021 13:31

500dnówka, zadzwoń do kadr wszystkiego się dowiesz.

28.04.2021 13:41

Pani Katarzyna to administrator GOWORK... Witamy:) Zarzuciła profil pytaniami...
    gdzie ta etyka

03.04.2021 12:35

firma rozdaje kodeks etyczny a od roku pandemii nie ma żadnych rozwiązań dla ochrony zdrowia pracowników, pracy zdalnej, rotacyjnej, chorzy chodzą do pracy, a w razie choroby szefostwo każe ściemniać w sanepidzie że sie nie miało z nikim kontaktu... i tak już połowa firmy pozarażana, gdzie ta etyka?? płyn do rąk to za mało by miec czyste sumienie
    MNIEJ JADU

04.04.2021 07:41

Ile trzeba mieć w sobie jadu, żeby usiąść w Wielkanoc przed kompem i pisać takie rzeczy zamiast spędzać czas z rodziną… Smutne… Ktoś tu jest bardzo nieszczęśliwy… Nie mogę czytać tych bzdur i pozostawić to bez komentarza. Ile by firma nie zrobiła, to zawsze będzie źle - a to za ciepło, a to za zimno, a to za szybko, a to za wolno… Ktoś pisze o pracy zdalnej – stąd wniosek, ze pracuje w biurze. Jeżeli firma wysłałaby go rok temu na pracę zdalną, to teraz napisałby pewnie tak: „Od roku jestem na pracy zdalnej. Firma nie poczuwa się, żeby dopłacić mi do rachunków za prąd i wodę, a powinni jeszcze zapłacić za wynajęcie ode mnie kilku metrów kwadratowych mieszkania na biuro!”, „Siedzę w domu z depresją – to przez nich. Gdzie tu etyka! Powinni zapewnić mi psychologa! Pytam: gdzie ten psycholog?! Inne firmy zapewniają!”. Już chyba ta żółć z wątroby padła komuś na wzrok, bo trzeba być ślepym, żeby pewnych rzeczy nie widzieć. Albo tak podłym. Jeżeli pracujesz w biurze, to nie widzisz, że firma stara się pozyskać nowe pomieszczenia, żeby rozsadzić ludzi i zapewnić im bezpieczne odległości, a przy okazji poprawić warunki pracy? W zeszłym roku jedno piętro dodatkowo, a w tym roku kolejne (i w zeszłym roku nie było zatrudnianych dodatkowych osób – firma zrobiła to tylko ze względu na zapewnienie bezpiecznych warunków obecnym pracownikom). Czy ktoś może wskazać inną firmę, która zrobiła podobny krok, że wydała grube pieniądze na zakup i remont dodatkowych pomieszczeń, żeby zapewnić ludziom bezpieczne warunki pracy? I to w czasach niepewnych, gdy raczej ogranicza się wydatki… Łatwiej chyba byłoby wysłać ludzi na pracę zdalną. Byłoby taniej… Akurat NT poszła w tym kierunku – inne firmy w pracę zdalną czy rotacyjną, a czy to uchroniło ich od zachorowań na covid? Nie koniecznie… Ludzie i tak chorują, bo zarażają się nie tylko w pracy. A z tego co wiem, to są w naszej firmie przypadki, kiedy to kierownictwo wyrażało zgodę na pracę zdalną (mimo, że oficjalnie pracowaliśmy stacjonarnie) – jeżeli była wyjątkowa sytuacja u kogoś w domu, to na wniosek pracownika dostawał on zgodę na pracę zdalną. I nie były to tylko pojedyncze przypadki, a więc firma – wbrew temu co jest napisane w jadowitym wpisie powyżej – zachowała się jak trzeba. A co do chorych, którzy przychodzą do pracy – to już niestety decyzja samego pracownika i jego poczucia odpowiedzialności za kolegów z pracy. Tylko on wie jak się czuje i czy powinien przychodzić do pracy. Kierownictwo nie zmusza, żeby chorzy przychodzili do pracy – jaki miałoby to sens?... żeby zarazić pozostałą część załogi? Ktoś już popłynął na fali hejtu. Jeżeli tak jest, to nie jest to wina firmy, bo zasady są proste – czujesz się źle, to zostań w domu. Przynajmniej tak było przekazane w moim dziale. Wracając do pracy zdalnej - tylko 10% wszystkich pracowników zatrudnionych w Polsce pracuje zdalnie i jak pokazują badania nie są z tego zadowoleni. Polecam przeczytać artykuł – tam są twarde dane a nie gdybanie: https://www.money.pl/gospodarka/na-pracy-zdalnej-jest-10-proc-polakow-ich-motywacja-siada-6614101678332480a.html

28.04.2021 13:41

Marek.K

20.03.2021 10:43

Witam!Mam pytanie odnośnie maszyn laserowych Trumpf,czy jest zapotrzebowanie w firmie na maszyny plazmowe Trumpf?Jakich zarobków można się spodziewać,oraz jakie warunki pracy oraz jaki system pracy obowiązuje?Bardzo proszę o opinie oraz wiadomości związane z pracą na tych maszynach!Mam 9letnie doświadczenie na tych maszynach i szukam dobrego zatrudnienia.Dziękuje bardzo oraz pozdrawiam.
    Kris

22.03.2021 12:06

Zadzwoń z cv wysłanymi różnie bywa. Pzdr.

28.04.2021 13:40

magfol

02.03.2021 14:54

I tak najlepsi są na gentarce od roku robią po 12h a tak naprawdę może przepracują 7 godzin resztę czasu siedzą oglądają mecze chowają się za regałem. Ktos ich po godzinie 14 sprawdza pilnuje ? przzez takich jak oni i ich naciąganie na nadgodziny magazyn nie ma podwyżek !!

28.04.2021 13:39

Largo

19.02.2021 00:48

Masakra w tej firmie się dzieje . Na magazynie same prostactwo i alkoholicy. Na maszynach też nikt niechce robić . Na ctl wspomniany miły operator, na sliterze exoperator podpierdziela wszystkich o wszystko. 0podwyzek a obowiązków coraz wiecej. Maskara . Trzeba zmieniać pracę i tyle !

26.02.2021 15:28

Konkretnej stawki nie podam bo będzie ocenzurowane. Ale na pewno na początek kilkaset złotych więcej niż najniższa krajowa. Jak duża będzie podwyżka nie wiadomo, według informacji każdy ma być zadowolony.
    Obs

26.02.2021 17:34

Widzę że chyba Gowork sztucznie chce napędzić komentarze na firmę.
    Starszy magazynier

02.02.2021 23:24

Dobre czasy tej firmy się skończyły zero podwyżek od ponad 3 lat, wogule nie szanują dobrego i stażowego pracownika. Za wszelką cene szukają oszczędności. Szkoda czasu i nerwów bo to firma bez przyszłości.
    Ktos

04.02.2021 10:01

Ogłoszenia do tej firmy nie schodzą z portali ogłoszeniowych ,np stanowisko magazynier ale nie ma się co dziwić ((usunięte przez administratora)). To jest jakiś rzart? To jest tzw tygodniówka,pozdrawiam ludzi co na nich robią i się pytam jak wy żyjecie za (usunięte przez administratora)? Przy dzisiejszych cenach...
    Alfa

18.02.2021 09:15

Chyba coś się zaczęło ruszać w sprawie podwyższenia pensji pracownikom magazynu oraz produkcji u nas w Toruniu. Pierwsze osoby dostały, mówią że są zadowolone. Może w końcu pracodawca przejrzał na oczy, bo coraz więcej osób mówiło o swoich odejściach.
    Magazynier

22.01.2021 06:53

W tamtym roku nie dali podwyżek bo niby wielki kryzys bo pandemia a robota cały czas jest nie widać że kryzys. Teraz nowy rok się zaczoł roboty w (usunięte przez administratora) tony stali wyjeżdża i co dalej będą mówić że kryzys bo co trzeba odrobić nowy magazyn. Pandemia owszem jest ale to nie tyczy się tej branży.
    Hejter

18.01.2021 21:14

Gdzie są te podwyżki? Tony stali wyjeżdżają a oni mówią, że kryzys... paranoja
    Tego

20.01.2021 13:55

Nikt nie wie.
    EX MAGAZYNIER

05.01.2021 12:44

Dali co na Święta w tym roku?
    Tak

06.01.2021 12:25

Dali ale mniej niż rok temu.
    Rozczarowany

06.12.2020 00:10

We firmie od bardzo długiego czasu nie dzieje się niestety dobrze. Przełożeni w ogóle nie liczą się ze zdaniem podległych sobie pracowników. Jeżeli pracownik próbuje zgłaszać co kolwiek, co nie jest wygodne dla przełożonego, to otrzymuje informację, że jak coś się jemu nie podoba to dorga wolna, dodając że Nova Trading to nie jedyna firma na rynku pracy. Panuje powszechna znieczulica na problemy pracowników i udawanie, że nie ma problemu. Brak obiecanych podwyżek, a jedynie wyrównanie do stawek nowych pracowników dla tych, którzy zarabiają najmniej. Za egzaminy podnoszące uprawnienia, które wykorzystuje pracodawca, trzeba płacić z własnej kieszeni. We firmie panuje ogromna niesprawiedliwość finansowa, są ogromne rozbieżności w wynagrodzeniach. Nikt nie chce rozmawiać z pracownikami, wszyscy udają że nic się nie dzieje. Wymagania coraz większe, stawki rozczarowujące. Przedsiębiorstwo na prawdę ciekawe, ale niestety firma się prężnie rozwija, ale nie daje możliwości rozwoju pracownikom, poza "wybrańcami". Przykry jest brak szacunku dla zwykłych ciężko i sumiennie pracujących ludzi dzięki, którym firma ma zyski...
    Piotr

24.12.2020 09:16

W Nova Traiding zawsze tak bylo, jest to tz typowy przyklad kapitalizmu, i wyzysku pracownikow. Kiedys rozbieznosci finansowe miedzy pracownikami pracujacymi na tych samych stanowiskach byly jeszcze wieksze, a prawo rozwoju bylo reglamentowane przez kierownikow, i zarzad (tylko dla wybranych), jesli zas pracownik chcial podzielic sie z konstruktywną acz krytyką na niektore dzialania firmy, to byl wrecz z niej usuwany.
    Ruuufi

05.01.2021 12:19

taka działalność jest częścią każdej dużej firmy którą znam , zacznij biegać, jeździć lub morsować to zaczniesz korzystać z tego benefitu - drzwi do klubów są otwarte dla wszystkich pracowników.
    Obrońca poszkodowanych

12.03.2020 18:17

Witam wszystkich:)...odnośnie podwyżek,to tylko dla wybranych z niewiadomego powodu. Na jednym magazynie wybrani dostają, a na innym mimo zwiększonej pracy mówi się o problemach w Niemczech ( brak słów). Odnośnie wybrańców, obiecanki przenosin na Nova Metale podjęcia pracy w nowym miejscu i jednakowe podwyżki dla wszystkich okazały się kłamstwem. Wybrańcy dostali umowy i podwyżki po ok 30%, natomiast inni mimo obietnic nawet połowę mniej, a jeszcze inni jak się okazało pozostali bez podwyżek i mają pracować na starych zasadach (brak słów). Pracownicy wieloletni, doświadczeni, na których wiedzy i umiejętnościach głównie realizowana jest praca są często pomijani, nie docenieni, ani finansowo, ani stanowiskowo. Przyjmuje się ludzi z ulicy, którzy często bez doświadczenia, a nawet odpowiedniego wykształcenia w szybkim czasie dostają dobre stanowiska i płace, Na magazynie B pewnie już jest więcej koordynatorów i kontrolerów jakości, niż pracowników magazynowych ciężko pracujących, których brakuje. Tak, to jest jak docenia się tylko wybranych, a pozostali są pomijani, bo opinie szybko roznoszą się i przy takim zarządzaniu firma codziennie traci swoją renomę, pozdrawiam:)
    Piotr

24.12.2020 09:33

Kiedys bylem zwyklym magazynierem w tej firmie, poszedlem po rozum do glowy zrobilem inzynierke, juz tam nie pracuje. To jesli chodzi o prawo rynku, pracownika. Jesli zas chodzi o drobna rade od niegdysiejszego pracownika polecam lean manufacturing engineering, nie jest to tylko ulepszanie procesu produkcyjnego, czy jakosci, ale takze zarzadzania, a takze wyluskanie problemow w zarzadzaniu, wiadomo ludzie sa tylko ludzmi, ale jesli stosowane jest windowanie pewnych osob na zasadzie znajomosci, lub przyjazni miedzyludzkiej, a nie rozpatrywane jest to na zasadzie kompetencji, umiejetnosci, i doswiadczenia to niestety cos tu nie gra, i w takim wypadku kierownictwo powinno byc wymienione dla dobra Nova.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Nova Trading?

Kontakt - Nova Trading S.A.

ul. Droga Starotoruńska 5 87-100 Toruń

Branże: Usługi techniczne

Praca jako spawacz

16.11.2020 13:52

Jak się pracuje jako spwacz? Wato czy nie
    zyski

13.11.2020 19:16

a nie ludzie, to się liczy w tej firmie, zadowoleni to są chyba tylko dyrektorzy i zarząd. Nie polecam.
    Magazynier

30.10.2020 08:34

Znowu o podwyżkach cisza. Nowi na wejściu mają co doświadczeni pracownicy . Kpina. (usunięte przez administratora)

04.11.2020 12:03

Osoba która nie ukończyła 26 lat jest zwolniona z podatku.
    bbb

08.11.2020 11:43

jak widać po ostatnich odejsciach kolejni ludzie chcą sie przekonać gdzie jest lepiej niż w NT, parę lat temu to bylo nie do pomyślenia, nie dzieje się dobrze.

22.10.2020 10:18

Jakie narzędzia pracy zapewnia Nova Trading S.A.? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    Obs

22.10.2020 11:17

Przecież gowork bierze kasę od form więc na rękę jest im dyskusja o to najbardziej negatywna

27.10.2020 09:26

Zależy o jaki dział pytasz.
    Basia

21.09.2020 12:40

Jak pracuje się w biurze ?
    DJ

30.09.2020 08:06

Polecam pracę w biurze w szczególności w Dziale Jakości. Ludzie mili, życzliwi, pomocni, przyjacielscy i bardzo dużo pomagają i doradzają. (usunięte przez administratora)Polecam i pozdrawiam
    Emanuel

08.08.2020 12:34

Drodzy Państwo schowajmy dumę do kieszeni i idźmy na przód. A teraz z innej beczki. Polecam pracę w Nova Trading szczególnie na produkcji na zmianie z Łukaszem. Bardzo miły i sympatyczny operator Pozdrawiam .

10.07.2020 10:44

Czy Nova Trading S.A. ma ściśle ustalone godziny pracy?
    zzz

10.07.2020 12:07

Co za pozbawione sensu pytanie od administratora Gowork... A jakie mają być w firmie produkcyjnej pracującej na zmiany?... Każdy ma przychodzić jak chce? Sztuczne podtrzymywanie dyskusji na forum...
    Niestety

06.07.2020 09:06

Brak motywacji, coraz więcej osób myśli o zmianie pracy, nic się nie robi żeby poprawić sytuację. W siostrzanej firmie nadgodziny, lepsze płace a tu kryzys, nie ma pieniędzy na podwyżki, nadgodziny zakazane.
    Wyzwolony

06.07.2020 18:00

Lepiej teraz głośno nie wypowiadać swoich opinii bo mogą Cię o BYLE CO ZWOLNIĆ, a szczególnie jak komuś nie podpasujesz i zaczniesz z nim dyskusje, więc uważaj. !
    Niestety

07.07.2020 14:27

Narazie trzeba poczekać co będzie dalej, nie twierdzę się się nie polepszy.
    strach

27.03.2020 11:25

Czy tylko ja mam wrażenie że za mało firma robi w czasach epidemii? Wystawienie płynu do rąk to trochę za mało jak się zatrudnia setki osób. O pracy zdalnej się nawet nie pomarzy, widać szefowie uważają, że jak sie nie patrzy na ręce pracownikowi to banda nierobów nic nie zrobi? Wiele firm wypożycza masowo laptopy żeby tylko ludzi chronić i wysyła do domu, a u nas odwrotnie. Bedziemy siedzieć do ostatniego człowieka. Widać nawet lata pracy dla firmy nie sprawią że bedziemy traktowani z szacunkiem.
    strach

03.05.2020 17:22

tak tak, stara śpiewka, zawsze można wziac kredyt, zmienić pracę... to juz było. A wrogość między biurami i magazynem to skutek złego zarządzania. W dobrze zorganizowanej firmie wszyscy czują sie jej częścią.
    Koniec rynku pracownika :(

04.05.2020 10:03

Drogi kolego, chyba kolega nie zauważył, że w ciągu zaledwie kilku tygodni rynek pracy zmienił się o 180 stopni… To już nie pracownik kręci nosem, wybrzydza, stawia wymagania lepszej płacy, lepszych dodatków, wyższych premii… To pracodawca decyduje teraz o twoim być albo nie być , bo ma w perspektywie własne problemy z utrzymaniem produkcji, płynności finansowej, spłaty rat kredytów… Jeżeli pracodawca stanie przed dylematem czy utrzymać zatrudnienie i iść na (usunięte przez administratora) czy zwolnić ludzi i ratować to co się jeszcze da uratować, to nie będzie sentymentów. Kolega ze swoim niezadowoleniem z atmosfery w pracy chyba żyje w innym świecie… Pobudka! Koledze atmosfera się nie podoba, gdy wiele firm myśli tylko o przetrwaniu?... Ciesz się człowieku, że pracujesz w firmie, która mimo ogolnych problemów w gospodarce, nie znika z rynku po 2 miesiącach kryzysu, nie obcina pensji, nie zwalnia! Masz zapewnione środki ochrony, wprowadzone nowe procedury, żeby uniknąć epidemii. Nikt nie ściemnia, nie wciska pustej gadki, za którą nic nie idzie. Zanim cokolwiek napiszesz, to zastanów się czy naprawdę jak tak źle. Co robią inne firmy? Czy to co robią, to tylko na pokaz, a w rzeczywistości jest inaczej? Bo okazuje się, że są tez takie, które zwalniają ludzi mailem – bez uzasadnienia… bez słowa dziękuję…

31.03.2020 10:12

Wiecie czy w Nova Trading S.A. szukają chętnych na staż?
    Odpowiedź

31.03.2020 13:15

To zależy od aktualnych potrzeb, ale nie teraz, gdy szaleje wirus... Siedź w domu człowieku.

31.03.2020 17:52

Co roku też przyjmują na okres wakacyjny jeśli Cię to interesuje.

29.02.2020 10:09

Witam, mam pytanie na ktore mam nadzieję uzyskam odpowiedź i zainteresownaie samej góry. Dlaczego jest taka rozbieżność w wynagrodzeniu ?? Dlaczego operatorzy jednych maszyn mają nawet dwa razy większa stawkę niz inni operatorzy mimo takiego samego stażu pracy. Dlaczego co nie którzy dostają podwyżki systematycznie a o drugich sie nie pamięta mimo ze maszyna na której pracują bije rekordy zysków co roku ??
    Jack

10.03.2020 07:38

Że nie każdy odnajdzie się na maszynie OK masz rację nie każdy ale większość pewnie tak kwestia wyszkolenia ,ale też nie każdy operator odnajdzie się na magazynie i też potrzebuje szkolenia i doświadczenia, szkoda że tak lekceważysz pracę na magazynie, przy nowoczesnych maszynach bardziej liczy się solidne szkolenie niż umiejętności bo coraz mniej tam już myślenia zostaje, PLC robi to za operatora i jak coś się dzieje to raczej DUR zadziała niż operator
    Xyz

10.03.2020 20:13

Nie lekceważę pracy nikogo i na żadnym stanowisku. Jeżeli już piszesz o sterownikach Plc to masz zapewne jakieś pojęcie o tego typu sterowaniu maszyny? Zapraszam na szlifiernie (usunięte przez administratora) i wtedy poznasz co tam jest sterownikiem Plc tej maszyny...Nie wystarczy tam wcisnąć guziczka i sama wszystko zrobi. Pozdrawiam.
    Zaniepokojony pracownik

25.02.2020 11:17

Witam wszystkich mam takie pytanie ?! Dlaczego podwyżki nie obowiązują wszystkich tylko wybranych ?? Czyżby co nie których otaczał jakiś wielki mur ?? Ja myślałem że jak już dojdzie do podwyżek to dostaną je wszyscy a nie wybrańcy i nie mówię tu o osobach ktorym się kończyła umowa czy zmieniał angaż...
    Zaniepokojony pracownik

26.02.2020 12:21

Moge Ci napisać tyle że nie raz była poruszana kwestia podwyżek to zbywali tekstami że kryzys w Niemczech i nowa inwestycja Nova Metale musi sie rozkręcić, wiec szkoda iść i wysłuchiwać głupot. Jeśli chodzi o stawki to polityka firmy i tej strony pewnie usunie mój wpis ale im więcej donisisz i im więcej dziobiesz to masz więcej. Kwestia podwyżek np na produkcji nie obejmuje wszystkich maszyn wiec wychodzi na to że nie wszyscy sa równo...
    MrG

14.02.2020 01:44

Witam. Wszystko pięknie cudownie dla osób co zarabiają normalne pieniądze godne życie dla rodziny. Osoby komentując super praca (pracownicy (usunięte przez administratora) ponad 4 net k co miesiąc)reszta no wiadomo mniej brutto niż netto Zmiana stanowisk tym co już mają ponad 4k dołożymy damy 5 k A ci co mają 3 wystarczy (pomimo że praca tych za od 4 do 5 jest taka sam jak innych) I święte krowy produkcja najlepsi z najlepszych godzin pod korek ile fabryka dała, a pytanie co potrafią może test na magazyn im dac bo ludzie z magazynu pracują na wszystkich stanowiskach pracy (Trzeba być uniwersalnym słowa przełożonego) A gdy temat podwyżek (Nie rentowni,jak się nie podoba to se można zmienić, dlaczego Ty mnie ciągle atakujesz,ja nie chce indywidualnie ,chce dla wszystkich)wymówek ile się da ile można słuchać tych samych wymówek co nas pracowników interesuje slynne NM że oni nie zarabiają z tego co było wiadomo oddzielne firmy nagle gdy ludzie chcą domagają sie to NM TO samo co NT To że NM nie zarabia czy to wina NT? TEMAT PODWYŻEK to jest rok dwa i nic przeciagnie i zbywanie ludzi. NM to nowa firma która więcej zarabia pensji bo zarabiać na siebie tak jak widać a przy tym PRACOWNICY NT cierpią (Nie wszyscy bo dokładać tym co już mają pensje (usunięte przez administratora) Trzeba dac więcej zmiana umowy itp.) Ludzie już są (usunięte przez administratora).brakuje tylko zwolnień może WIELKIE morze coś się ruszy lecz wątpliwe. Wszystko powodzenia komentujący i nie Pozdrawiam
    Produkcja pozdrawia

14.02.2020 11:18

Kolego z magazynu (usunięte przez administratora) bo na pewno jesteś jeszcze młody (usunięte przez administratora), jesteś taki uniwersalny to przyjdź na produkcję pokaż jaki jesteś cwany. Co do nadgodzin to chodzimy bo MUSIMY żeby jakoś nasze wypłaty wyglądały co miesiąc. Nie wszędzie są kokosy. Więc nie znasz realiów (usunięte przez administratora)albo się zwolnij.
    headomir

17.02.2020 23:06

A Ty kolego magazynierze, skoro jesteś taki uniwersalny odnalazłbyś się na produkcji ? Chciałbym to zobaczyć :) Praca nie jest zła, pracuję już sporo w NT i nie narzekam. Nie rozumiem tych wszystkich marudzących, jak się komuś nie podoba to czemu się nie zwolnią ?? Nikt nikogo nie trzyma na siłę :)

17.02.2020 17:03

Praca nie jest zła, firma się rozwija, ale większe zarobki by się przydały, jest dużo pracy.
    Jack

17.02.2020 10:36

Potwierdzę że ostatnio nieco jest kłopotów z właściwym obłożeniem pracą poszczególnych działów i część obsady zasuwa za innych jednak pracując tu kilka lat wierzę że to przejściowe problemy spowodowane kiepskim przygotowaniem do tak dużej zmiany jak otwarcie NM, pół roku i powinno wszystko się unormować oby tylko najbardziej wartościowi pracownicy nie odeszli bo robią świetną robotę na której NT budowała i buduje swój potencjał. Ja nadal jestem dumny z pracy w NT a ta grupa narzekaczy wcale nie jest taka duża jak to tu wygląda.
    tak

17.02.2020 11:39

Też wydaje mi się, że narzekania są naciągane… Mam wrażenie, że złe opinie piszą ciągle te same osoby, żeby zamącić… A jaki to ma sens?... Czy koledzy słyszeli o przypadku, że ktoś dostał podwyżkę, bo nasmarował coś na Goworku? Rozumiem, że każdy chce ugrać coś dla siebie, ale czy koledzy aktywiści nie robią złej roboty dla reszty zespołu, która niekoniecznie wyrywa się do pisania? Brzmi to jak szantaż „dajcie podwyżkę!!”, a efekt może być odwrotny… Kierownictwo nie ulegnie szantażystom i nie da podwyżek dla zasady. Bo po podwyżkę nie startuje się z obelgami, chamskimi tekstami, krytyką wszystkiego, tylko grzecznie, a stanowczo, z argumentami dlaczego, a jak kierownik czy dyrektor nie jest w stanie niczego załatwić, to trzeba umówić się na spotkanie z kimś wyżej… Jeżeli rzeczywiście nie będzie tych podwyżek, to koledzy mogą wam tylko podziękować… A tak w ogóle takie smarowanie na pracodawcę na tej stronie to jest słabe… Nawet jeżeli jest coś nie tak, to się to rozwiązuje w firmie. A jak kłócisz się z żoną czy dziewczyną, to zdajesz relację na Facebooku czy patostiming na YT? No nie… Znajomi poczytają, popatrzą i zdziwią się, że jeszcze z nią jesteś… Tu to samo – jak jest tak źle, to chłopie uciekaj, co ty tam jeszcze robisz? Ale (usunięte przez administratora) A jak dostaniesz podwyżkę, to usuniesz te wpisy?... Nie da się, a smród zostanie… Chyba że liczysz na fejm w sieci… - ale kozak… ale przywalił. A na koniec komu robisz krzywdę? Sobie i innym, którzy tu pracują. A fejmu też nie ma , bo wpis anonimowy… A „dziękuję” po sporej premii na święta też jakoś nikt tu nie napisał… Odwagi zabrakło?… Raczej kultury. Koledzy bądźcie sprawiedliwi – przynajmniej tyle…
    tak2

17.02.2020 15:44

Dokładnie tak… I to komentowanie przez magazynierów i kierowców pracy innych działów… Kontrolerzy od finansów i zarządzania się znaleźli… Sami specjaliści... Niech każdy robi to co nalezy do jego obowiązkow i nie komentuje spraw, o których nie ma pojęcia… Gdyby firma robiła same nierentowne sprzedaże, to już dawno by zbankrutowała, a jak na razie wyniki ma bardzo dobre. Praca w NT to własnie teraz jest większy prestiż niż kiedyś. Dawniej też ludzie narzekali, tylko nie było Gowork, a teraz jakies sentymenty co było... Pamiętam dobrze zawsze szło o kasę. Nigdy nikt nie byl zadowolny w Magazynie z płacy, a teraz okazuje się że było jednak dobrze... Bardzo dziwne...
    Black

14.02.2020 16:28

Kiedyś praca w NT była renoma i ludzie z satysfakcją chodzili i pracowali dla firmy. Aktualnie kto ma większe ambicje szuka innej pracy bo niestety,ale na produkcji i między innymi CNC ,szlifierni nie ma szans na awans stanowiskowy i finansowy !! Ludzie robią od x lat to samo i bez żadnego zaangazowania chyba, że premie za wydajność na CNC i sami sobie fundują wyścig szczurów i zasuwają cały miesiąc za parę zł więcej a zamiast iść w jakość ( czym szczyci się NT)to najważniejsza jest ilość i co chwilę reklamacje. Magazynierów jest połowę mniej po otwarciu NM i każdy pracuje za dwóch co również zarząd powinien docenić i w zamian za okrojona ilość osób wynagrodzić pracę. Ludzie pracują po nocach zaczynaja pracę o 2,4 w nocy i pracują po 12,16 godzin co jest Chore !! Do tego ",gwiazdy" pracujący po znajomości a w każdej innej firmie co najwyżej mogliby sprzątać podłogi... W jednej z firm z Bydgoszczy ludzie przestali robić nadgodziny, firma zaczęła mieć problemy z kontrahentami , dla których czas był najważniejszy a tymczasem ludzie po 8 godzinach spokojnej pracy szli do domu ma zasłużony wypoczynek. Dopiero wtedy zarząd i prezesi zrozumieli że to ludzie produkcji/ magazynu wykonują najcięższa pracę i aktualnie pracownik nie ma mniejszej stawki niż 3500 netto. Firma nie jest potentatem, ale dzięki godziwej stawki ciągle się rozwija a ludzie z chęcią i zaangażowaniem chodzą do pracy.
    Prawda

15.02.2020 13:41

Niestety tutaj najlepiej mają nieroby, Ci co udają że pracują i gwiazdy siedzące przed komputerami co nie miałyby siły wytrzymać jednej zmiany na magazynie. Niestety jest tak jak piszesz, magazynierów jest mało, jedna osoba robi za dwie a nawet trzy osoby. Magazyn robi jakieś 60% roboty, ale kogo to obchodzi, ważne że osoby na stanowiskach dyrektorów widzą że towar wyjeżdża, Panowie Prezesi raczej nie wiedzą co się dzieje na magazynie. Gadanie, że w Niemczech spadła sprzedaż to przez to nie ma podwyżek, magazyn pracuje w TORUNIU a nie tam. Zamówień coraz więcej, ale przecież jest kryzys, podwyżek nie ma.
    Ściema

08.02.2020 13:25

Oszczędności, bo to bo tamto, nie ma na podwyżki. (usunięte przez administratora)Podwyżki dla wybranych się znalazły. Robienie z ludzi idiotów na siłę.
    obs

14.02.2020 00:09

Problem polega na tym, że "staranna i sumienna praca" jest kompletnie niedoceniana, a przysłowiowe darmozjady potrafią zarabiać o wiele więcej niż osoby zaangażowane w wykonywanie obowiązków.
    Tak

14.02.2020 13:06

Potwierdzam. Odnośnie podwyżek - nadal wybrani dostają pomimo że nikt nie miał dostać, kłamstwo na kłamstwie poganiane kłamstwem. Nowi klienci, pracy coraz więcej, magazynierzy nie dostają podwyżek.
    Kierowca

07.02.2020 03:14

Jeżdżę dla Nova Trading już kilkanaście lat. Ogólnie nie jest źle, jednak pewne rzeczy przestają mi się podobać. Uważam, że coraz gorzej jest pakowany materiał. Kiedyś kątowniki tekturowe na blachach były grusze i szersze, przez co wytrzymalsze. Zupełnym nieporozumieniem są kartonowe przykrycia z "wbudowanymi" narożnikami. Jest to totalnie niepraktyczne dla nas kierowców. O jakości i trwałości palet nawet nie wspomnę. Kolejną rzeczą, która powinna się zmienić, to częste opóźnienia na załadunkach. Ostatnio miałem zaplanowany załadunek na godzinę 2:00, przybyłem 5 minut przed czasem, a czekałem do godziny 4:15. O 5:30 wyjeżdżałem z firmy. To niestety ponad 2 godziny czasu pracy kierowcy, który przecież jest ograniczony, w plecy. Nie podoba mi się także wieczne dopisywanie kolejnych miejsc dostaw przez handlowców już po godzinach pracy logistyki, o czym dowiaduję się po przyjeździe na magazyn. Ja rozumiem, że to większy zysk dla firmy, ale często dla nas kierowców stwarza to problem z powrotem do domu. I ostatnia chyba sprawa - kiedyś była zasada, że firma nie realizuje dostaw materiału poniżej 500kg. Już od jakiegoś czasu zdarza się nam wozić po 70 czy 100kg. A rekordem była dostawa 24mb rury bezszwowej o średnicy 6, czy 8mm - żeby dostarczyć te kilkanaście kilogramów nadrobiłem ok 50km. Ciekawe czy te rury były tego warte. Fajnie byłoby gdyby czasem ktoś posłuchał co kierowcy mają do powiedzenia.

11.02.2020 21:58

Proszę to zgłosić do Przełożonego. Firma korzysta z usług firm zewnętrznych.
    Jzk

12.02.2020 19:46

Czasami bywa tak, że trzy auta mają załadunek na godzine 2:00 do tego trzy na 2:30 i niestety tyle trzeba czekać. Wiadomo, że nie da się załadować trzech samochodów na raz, ale takie są ustalenia osób myślących, to do nich kierować pretensje.
    Haha

31.01.2020 13:09

Podwyżki na pewno znalazły się dla dyrektorów, handlowców, ludzi w biurowcu. Wypłaty coraz później, pieniądze na sponsorowanie są, na rozdawanie samochódow są. Pracownicy magazynu zbywani różnymi wymówkami. Serio obudźcie się, macie bardzo dobrych zaangażowanych pracowników. Ciekawe co będzie jak kilka osób odejdzie. Sezon urlopowy się zacznie, będzie znowu problem z jescze większymi brakami pracowników. Nie docenicie ludzi, ktoś inny to zrobi.

11.02.2020 22:15

Pula na dofinansowanie kultury to zupełnie inna kwestia finansowa. Wypłaty zgodnie z tym co w umowie. Warto pamiętać „nie ma ludzi niezastąpionych”. Firma funkcjonuje od 30 lat i życzę kolejnych :).

20.12.2019 09:42

Czy pracodawca Nova Trading S.A. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
    Zaiteresowany

06.02.2020 17:21

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie chciałem uzmysłowić Ci ten problem wymieniałeś różne działy firmy itp... Nie było tam pracowników magazynu czy produkcji. Niestety nie są to od osobnione odczucia ale jesteśmy traktowani jak by w firmie były dwie katygorie pracowników... Negatywne opinie na temat firmy pochodzą tylko i wyłącznie od pracowników magazynu.

11.02.2020 22:00

Jeżeli czujesz braki to trochę odwagi i ruszaj do przełożonego. Nie zostaniesz z tym sam ????.

Zostaw merytoryczną opinię o Nova Trading S.A.