Huawei Polska Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Huawei Polska Sp. z o.o.
2 323 265 5 1

Opinie o Huawei Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Artur
 Opinia

Absolutnie odradzam zakupy tej marki. Byłem szczęśliwym posiadaczem huawei mate 9 pro. W lutym oddałem go do serwisu, dzisiaj mamy czerwiec i po nie mal pół rocznej walce email z firmą huawei zostałem olany a moja sprawa została zamkeciona pod dywan. W lutym wysłałem telefon huawei mate 9 pro do serwisu w poznaniu na gwarancji door to door. Serwis w żaden sposób nie kontaktował się zemna i po pewnym czasie wysłał paczkę niby do mnie. Żadnej paczki nie odebrałem.. W kwietniu po moim kontakcie z firmą huawei dopiero dostałem takie informacje ze juz w lutym ktoś dostarczył mi paczkę firma TNT pokazując list przewozowy z podpisem nie wiadomo kogo. Od tego czasu zacząłem walczyć iż to nie jest mój podpis i nie ja tę paczkę odebrałem. Firma huawei wogole nie reagowała na moje emial i nie odpisywali. Napisałem poprzez Facebooka do firmy huawei z prośbą o pomoc. Nadal leciały cenne dni, kolejny miesiąc.. Nawet obiecali wysłać upominek od firmy za to że to tyle trwa.. Nic oczywiście nie dostałem. A w dniu wczorajszym tj. 28.06.2019r otrzymałem email od firmy huawei że ich stanowisko jest osteczne w tej sprawie i zamknęli zgłoszenie pozbawiając mnie telefonu.. Przecież nie można dostarczyć paczki do kogoś jak mnie nie było nawet kurier z firmy TNT nie kontaktował się zemna że ma ta paczkę . Zostawił u kogoś ktoś podpisał i jest ok. A firma huawei twierdzi że odebrała osoba upoważniona do tego. A ja się pytam co to za osoba i kto ją upoważnił? Nie długo sprawę nagłośnie w innych mediach a sprawa trafi na dniach do sądu..

Pomocna?
TakNie2
Jakub
 Opinia
@Artur 29.06.2019 11:51

Rozumiem, że jesteś rozżalony całą sytuacją, jednak pamiętaj, iż jest to wątek, w którym dyskutujemy na temat pracy w firmie Huawei Polska. Opinie klientów są również mile widziane, jednak nie mogą one przysłonić opinii dotyczących pracy w tej firmie. Wracając do Twojej sprawy, to zastanawia mnie, czy próbowałeś może ustalić po podpisie tej osoby, kto faktycznie odebrał paczkę adresowaną do Ciebie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prince polo
 Opinia
@Artur 29.06.2019 11:51

Tak w TV i w Mediach to zostaniesz wysmiany, normalny konsument już by to dawno załatwił, ale nie Janusz ????????????

Pomocna?
TakNie
Jakub
 Opinia
@Prince polo 29.06.2019 21:19

Tak czy inaczej, sytuacja jest nieprzyjemna i szkoda, że zakończyła się w taki sposób. Tym bardziej że bardzo dziwne jest to, że paczkę odebrał ktoś inny zupełnie tej osobie nieznajomy. Wróćmy do dyskusji związanej z pracą w Huawei Polska. Wiecie może, czy obecnie poszukiwani są nowi pracownicy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KR
 Opinia
@Jakub 07.07.2019 11:27

Rotacja jest duża. Cały czas są potrzebni ludzie. Na różne od promotorów po ludzi "do biura". Odradzam tę pracę osobom, które już gdzieś pracują w stabilnej firmie lub którzy cenią sobie Ż rodzinne. Za to dla osób wolnych duchem i nie mających nic do stracenia, którzy odnajdują się w ekosystemie korpo - super.

Pomocna?
Tak4Nie
Jakub
 Opinia
@KR 07.07.2019 19:40

Ciesze się, że znalazła się osoba, która napisała coś o samej pracy w firmie Huawei Polska. Twierdzisz, że rotacja jest duża, dlatego chciałbym dowiedzieć się, czym ona jest spowodowana? Pracownicy odchodzą z uwagi na warunki zatrudnienia, czy może atmosferę, która tam panuje? Proszę, abyś uzupełnił swój komentarz i odpowiedział na moje pytanie. Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KR
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Jakub 15.07.2019 10:55

Praca jest wymagająca, często jest wymagane dużo więcej niż to było przedstawiane przy samym zatrudnieniu. Procedury i standardy ciągle się tworzą mimo, projekt prężnie wystartował bodajże w 2016 roku, co powoduje chaos. Nie wszyscy potrafią się odnaleźć w takim informacyjnym bałaganie. Przez to co jest napisane wyżej czas realnej pracy jest często dużo dłuższy niż umowne 8h. Nadgodziny nie są płacone, chyba, że wypadają w soboty lub niedziele.

Pomocna?
TakNie
Kamil
 Opinia

Nie polecam firmy. Wymagają więcej niż faktycznie jest zapisane w umowie lub wynika z zasad pracy przedstawionych przez pracodawcę. (usunięte przez administratora) Pracuję jako promotor. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Lepiej traktować pracowników, poprawić działanie swoich aplikacji do weryfikacji czasu pracy a w przypadku ich zgłoszonej awarii normalnie rozliczać pracowników na podstawie zdjęć, które są wymagane do weryfikacji poza aplikacją.

Pomocna?
Tak28Nie
Tomek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kamil 12.02.2019 12:50

Pracuje w tej firmie od początku projektu Ptomotorskiego,, od 3 Lat. Fakt różnie bywało, miałem mniejszą wypłatę lecz było to spowodowane korektą bonusa, np nie zaliczyłem testu wiedzy lub czystość ekspozycji była na niskim poziomie. Wysztko to Promotor powinienn wiedzieć, gorzkie żale są dobre, ale nie w pracy, jak bym działał tak ja ty @Kamil to już bym pewnie nie pracował w tej firmie. Naprawdę warto zadać sobie pytanie czy wszystko jest OK z moją osobą, zanim się kogos oskarzy.

Pomocna?
Tak13Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kalinka
 Opinia
@Kamil 12.02.2019 12:50

Ja mam nie mniejsza wypłatę niż 4 netto przynajmniej rok. Fakt Koordynatorzy i Trenerzy się czepiaja, ale sprzedaż jest najważniejsza, bo z tego mam pieniążki. Dalej jak nie dostarczyles dokumentów na czas to nie dziw się ze Koordynator nie wypłacił Ci 100% bo jak? Na piekne oczy???. To Korporacja wszysycy muszą dotrzymywać ustalonych terminów i pilnować obowiązujących zasad.

Pomocna?
Tak13Nie3
KR
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kalinka 16.02.2019 16:01

Widzę, że (usunięte przez administratora)znów się obudziła. Brawo Wy za monitoring w sieci. Proponuję by przyłożyć się do swoich obowiązków z taką rzetelnością i wtedy nie będzie negatywnych komentarzy.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przyszly Wojskowy
 Opinia
@Kamil 12.02.2019 12:50

Jezeli uważasz ze zostałeś niesprawiedliwie oceniony przez Koordynatora, dołożyłes wszelkich starań aby dostać 100%, tj.wywiazales się z terminów dostarczenia dokumentów to są odpowiednie instancje w firmie, i nie ma znaczenia zamknięcie miesiąca.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KR
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KR 17.02.2019 15:06

To co usunięte przez administratora to nie nazwisko tylko pewna ulica na Mordorze ;-)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KR
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Przyszly Wojskowy 19.02.2019 07:52

Tak, najlepsza instytucja znajduje się na Lindleya 16 w Warszawie. Chyba, że masz umowę zlecenie.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wojskowy Promotor
 Opinia
@KR 19.02.2019 12:25

Dla Ciebie odpowiednia miejscówka to: ul. Partyzantów Pruszków

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radzio
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Przyszly Wojskowy 19.02.2019 07:52

(usunięte przez administratora) jak ty chcesz zostać wojskowym, jak ty masz fiksum w głowie, opowiadasz ludziom że strzelasz z łuku, strzelasz zkalasznikowa do kotów a do sklepu chodzisz w pizamie. Wydaje mi się że żołnierzem zostaniesz, ale w Tworkach..

Pomocna?
Tak5Nie
Romualdinio :)
 Opinia
@Kamil 12.02.2019 12:50

Kamil Czy jeszcze pracujesz dla Huawei? Jestem od nie tak dawna pracownikiem tej firmy i jak widzę sposób zarządzania promotorami i merchami to wydaje mi się, że zostałeś zidentyfikowany i pod byle pretekstem podziękowano Ci za pracę

Pomocna?
Tak3Nie1
Jakub
 Opinia
@Romualdinio :) 27.05.2019 14:20

Jeżeli pracujesz od niedawna w firmie Huawei Polska to będziesz tak uprzejmy i napiszesz swoje wrażenia z pierwszych dni w tym miejscu pracy? Jak ocenisz atmosferę, która panuje w tej firmie? Są to ważne informacje, patrząc z poziomu zainteresowanego pracownika, dlatego liczę na odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mars
 Opinia
@Romualdinio :) 27.05.2019 14:20

@ Romualdinio ty pewnie też długo nie popracujesz, niedawno rozpoczełeś pracę a już wszystkow ciemnych kolorach...no powodzenia życzę, a tak swoją drogą wniosłeś juz swój bagaż doświadczeń do firmy, pochwal się , tylko nie pisz że twój nowy przełożony nie da ci się rozwinąć :)

Pomocna?
TakNie
Bora
 Opinia
@Romualdinio :) 27.05.2019 14:20

@Romualdinio, może chcesz zmienić wszystkie zasady w ciągu miesiąca, obiecano że , będziesz odpowiadał za pewne tematy a okazuje się, że to nie takie łatwe, ściana itd, osoby z nadmiernym zapałem szybko dochodzą do wniosku że jednak na początku nie miały racji, pewnie trochę się zachłysnełeś na początku, ale zalecam umiar, bez sodówki :), tak jak w każdej korpo.

Pomocna?
TakNie
Romualdinio :)
 Opinia
@Jakub 04.06.2019 11:12

Nie sądzę, że potencjalnych pracowników interesuje atmosfera pierwszych dni w pracy. Zawsze jest tak samo, jesteś lekko zagubiony, większość kolegów jest miła i pomocna, uczysz się sposobów komunikacji i obowiązujących zasad. Ważniejsze jest w jaki sposób jestes traktowany jak już trochę popracujesz, jak komunikują się przełożeni, jakie jest podejście do Twojego czasu wolnego, w jaki sposób jest wywierana presja (bo zawsze jest) Spotkałem się z przesłaniem suchych komunikatów w formie rozkazów poprzez komunikator. Byłem świadkiem wymiany zdań na komunikatorze, która skończyła się na stwierdzeniu przełożonego "to nie jest temat do dyskusji, to jest temat do wdrożenia od zaraz" Jest tu obóz rządzących i zarządzanych, dwie strony barykady a całość zorganizowana jest po wojskowemu. Albo bez dyskusji wykonujesz rozkazy, których zasadności nikt nie będzie tłumaczył albo won.

Pomocna?
Tak2Nie
Romualdinio :)
 Opinia
@Mars 05.06.2019 08:29

Twój wpis tylko potwierdza moje obserwacje. Popracuje dopóki nie znajdę innej pracy. Mam nadzieję, że takiej gdzie przełożeni szanują podwładnych, tłumaczą im podejmowane decyzje i wydawane polecenia, gdzie przełożeni umieją rozróżnić czas prywatny od służbowego i na wieczornych czy nieformalnych spotkaniach będą potrafić podejmować inne tematy niż służbowe:) Gdybym chciał pracować w wojsku, to bym tam pracował

Pomocna?
TakNie
Romualdinio :)
 Opinia
@Bora 05.06.2019 14:19

:) Na jedno moje zapytanie czy promotor (usunięte przez administratora)jeszcze pracuje a następnie w odpowiedziach, podzielenie się obserwacjami o braku szacunku dla podwładnych objawiającym się komunikatami w formie rozkazów bez pola do dyskusji, braku zdolności przełożonych do szanowania czasu wolnego pracowników oraz stworzenia czegoś na wzór wojska, gdzie dowództwo okopało się na swoich pozycjach i za bezpiecznych ma tylko wiernych żołnierzy a reszta to niegodni zaufania i wymagający ciągłej kontroli na każdym polu, nastąpiła dziwna analiza mojej osoby zamiast refleksji, że może faktycznie należy coś zmienić:)

Pomocna?
Tak1Nie
Jakub
 Opinia
@Romualdinio :) 05.06.2019 16:01

Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Chciałem tylko potwierdzić, że pierwsze dni pracy wyglądają właśnie tak, jak napisałeś. Niekiedy zdarza się tak, że pracodawca od zatrudnionego pracownika wymaga pełnego zaangażowania już od pierwszego dnia pracy. Gdybyś miał ocenić, to miejsce pracy dla osób młodych chcących się rozwijać zawodowo to poleciłbyś to miejsce pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Romualdinio:)
 Opinia
@Jakub 12.06.2019 08:23

Osobiście nie chciałbym aby młodzi, ambitni ludzie uczyli się zarządzania od managerów z Huawei. (usunięte przez administratora) Dziś na rynku pracy jest wiele firm, którym zależy na pracownikach

Pomocna?
Tak1Nie
Jakub
 Opinia
@Romualdinio:) 12.06.2019 19:46

Skoro tak to po raz kolejny dziękuję za Twoją aktywność i pomoc. W trakcie dyskusji przypomniałem sobie pytanie, które chciałem wcześniej zadać. Mianowicie proszę, aby ktoś z Was przedstawił, jak wygląda atmosfera w firmie Huawei Polska? Relacje pomiędzy pracownikami są koleżeńskie, czy może wręcz przeciwnie panuje tam napięta atmosfera z uwagi na wymagania pracodawcy względem każdego z zatrudnionych? Liczę na rzetelne odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arkady
 Opinia

Promotorki huaweia to osoby wybitnie nieprofesjonalne w swojej pracy. Przełożeni powinni się bardziej zainteresować jakością obsługi klienta i tego jakie wrażenie sprawiają swoim zachowaniem w elektromarketach, szczególnie w województwie pomorskim i kujawsko pomorskim. Na podstawie tych dwóch obszarów się wypowiadam, ponieważ dalej bywam rzadko. Nie są wam potrzebni ludzie, którzy szkodzą wizerunkowi firmy.

Pomocna?
Tak1Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Arkady 14.04.2019 11:46

Dziękujemy za zgłoszenie i jednocześnie informujemy, iż nasza firma przykłada bardzo duża wagę w kwestii jakości obsługi klienta. Ponadto pragniemy poinformować, że w regionie pomorskim oraz kujowskopomorskim na chwilę obecną nie zatrudniamy promotorek, w zw. z powyższym rozmowa, z której wynika Pana niezadowolenie musiała być przeprowadzona z pracownikiem zatrudnionym bezpośrednio przez sklep.

Pomocna?
Tak4Nie3
Karolina
 Opinia

Sklep Huawei, czy warto pracować jako sprzedawca? Czy duże są plany sprzedażowe? Czy jest wogole możliwość wyrobienia premii? Jaka jest umowa? Zlecenie? Tymczasowa?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dawid Ś.
 Opinia

Dzień dobry, proszę o informacje nt. Retail Account Managera. (Dzial sprzedazy) Jakie zarobki? Niedługo mam rozmowę z p. (usunięte przez administratora). Z poważaniem. DS

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Qing wen wo de pigu
 Opinia

Dziękuję, że mnie nie przyjęliście, jak aplikowałem jakieś 1,5 roku temu. Byłem dla was za drogi. Jak mówią, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Po tych aferach, które miały miejsce ostatnio, mieć wpisaną waszą firmę w CV to byłby straszny obciach. Trzeba by chyba było wywalić wpis z Linkedin itp. i dać w jego miejsce coś innego. Naprawdę się cieszę, że mnie nie przyjęliście, zwłaszcza że zaraz trafiła się lepsza oferta.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Peter
 Opinia
@Qing wen wo de pigu 11.02.2019 05:27

Firma jako pracodawca dla Polaków to dno. Ale poziom Twojej wypowiedzi sugeruje, że raczej mieli rację by Cię odrzucić i to wcale nie że względu na wymagania finansowe.

Pomocna?
Tak12Nie1
Beata
 Opinia
@Qing wen wo de pigu 11.02.2019 05:27

Sam jestes afera :) zapluty karzeł relacji ;)

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
paweł
 Opinia

Koordynator regionalny? Jaka kasa-podstawa Jakie premie? Jakie auto służbowe-? Jakieś limity kilometrów? Pojawiło się ogłoszenie na Łódź, jakieś wiadomości o tym rejonie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Konrad
 Opinia
@paweł 17.10.2018 17:41

Hej! Jaka kasa na stanowisku regionalnego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick.
 Opinia
@Konrad 15.01.2019 19:42

Około 5 netto.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@Nick. 16.01.2019 11:30

Ok 5000 tys netto podstawy, dodatkowo premia i inne extra dodatki. Wazne w którym regionie, jeden z Managerów organizuje pracę dla swoich ludzi dość rygrostycznie. Doświadczyłem na swojej skórze i wiem ze nie ma możliwości na byle jaką pracę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jamiroquai
 Opinia
@Marcin 23.01.2019 23:34

Kolego gdzie Ty 5000 zł netto podstawy znalazłeś? Na Warszawie?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bogdan
 Opinia
@Marcin 23.01.2019 23:34

Mógłbyś nieco więcej napisać o ewentualnych dodatkach do wynagrodzenia, które oferuje firma Huawei Polska? Mianowicie chciałbym dowiedzieć się, czy są to jakiegoś rodzaju kolejne uposażenia pieniężne, które oferuje pracodawca, czy może pozapłacowe świadczenia dodatkowe, jak np. karta multisport lub prywatna opieka medyczna? Chciałbym, abyś rozwinął wypowiedź pod tym kątem. Mogę na Ciebie liczyć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Beata
 Opinia
@Bogdan 31.01.2019 08:03

Nie ma niczego takiego co by nie wystepowalo by w innych firmach (Sony/Samsung etc) Wyplaty z bonusami max ok 5 tys netto.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pawel
 Opinia

Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Regional Menagera. Jakieś opinie o stanowisku? Na jaką wypłatę można liczyć- podstawa i jaka premia Jakie auto sluzbowe?

Pomocna?
TakNie
Grizly
 Opinia
@Pawel 16.01.2019 14:04

Aplikuj dowiesz się.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Córcia
 Opinia
@Pawel 16.01.2019 14:04

Superb, wszystkie narzędzia. Praca w stresie. Zarobki odpowiednie do stanowiska. Zarządzanie kilkudziesiacioma osobami.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Psikus
 Opinia
@Córcia 16.01.2019 14:51

Z tym stresem wszystko zależy jak się ustawisz u swojego przełożonego. Co do reszty się zgadzam, ale tu chodzi o niższe stanowisko chyba niż Ty myślisz. Raczej Golf/Megane. No i to jest zdecydowanie praca dla osób bez rodzin lub dla tych co nie potrzebują częstego kontaktu z bliskimi. Odradzam ludziom którzy mają dzieci, chyba że już są samowystarczalne.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@Psikus 16.01.2019 16:24

Niee, chodzi o regional menagera a nie koordynatora

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@Córcia 16.01.2019 14:51

A tak mniej więcej jaka kasa?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
I3
 Opinia
@Paweł 16.01.2019 18:51

2300 brutto, Skoda fabia i limit danych na 2gb.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@Pawel 16.01.2019 14:04

Praca z tego co widzę dosc specyficzna, po kilkanaście godzin dziennie. Zarządzanie Koordynatorami i sprzedawcami. Duzo stresu, praca po nocach, czeste wizyty w Warszawie - po których regiony lataja. Auto SuperB, wynagrodzenie 10-12 netto plus premie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kik
 Opinia
@Marcin 23.01.2019 12:25

Poza wynagrodzeniem reszta to prawda.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@Kik 23.01.2019 16:55

To dlatego jeden z trzech menago zwariował?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kam
 Opinia
@Marcin 23.01.2019 23:24

I dobrze. Niedługo wszystkie słabe elementy będą wyeliminowane. Praca w Huawei to misja i trzeba ją szanować.

Pomocna?
Tak2Nie
Adrian
 Opinia

lubię eventy Huawei, zawsze lubię wyzwania, żadnej nie przepuszczę:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aronw
 Opinia

Jako (były) pracownik Huawei mam bardzo negatywne uczucia wobec tej firmy, szczegolnie przez ostatnie 2-3 lata gdy firma ta zamieniła sie w prawdziwy koszmar. nowa kadra zarządzająca wprowadziła atmosferę zamordyzmu - siedzenie w robicie w nadgodzinach aby udowodnić, ze jestes wartościowym pracownikiem. (usunięte przez administratora) przełożonych którzy kompletnie nie respektują i nie przyjmują do wiadomości ze Polska to nie Chiny i w tym kraju obowiązują przepisy KP - potrafia Vie przy tym doskonale zastraszać tak abys nie próbował szukac pomocy na zewnątrz! Ja zebrałem sie i uciekłem i to była jedna z najlepszych decyzji zycia. Oczywiscie wielka firma, prestiż w CV, dostęp do nowoczesnych technologii, mozliwosc podrozy służbowych po EU i do Chin - ale to wszystko nie jest warte atmosfery jaka panuje w większości działów.

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia

Specjalista ds promocji marki Nowe stanowisko, czy ktos wie jakie premie Jakie auto sluzbowe itp?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał
 Opinia
@Paweł 01.10.2018 22:05

Żaden samochód. Praca w stałe przydzielonym sklepie/telekomie. Odpowiadasz za raportowanie sprzedaży, wspierasz promotorów, weryfikujesz stany magazynowe sprzętu i dbasz o ekspozycje. Zarobki takie jakie sobie wynegocjujesz, ale w granicach (usunięte przez administratora) netto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał
 Opinia
@Rafał 03.10.2018 12:35

Przepraszam, pomyliłem ze specjalistą ds. Sprzedaży. Szczegółów nie znam, ale sąsiad pracuje w Sprzedaży w Huawei i jeździ Hyundaiem i30 w Kombii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracaopto@wp.pl
 Opinia

Ludzie , omijajcie tą firmę z DALEKA! Procowałem w ich biurze w Wawie jako sieciowiec na umowę i wyobraźcie sobie że nawet nie zpłacili mi! Szczegóły: pracaopto@wp.pl

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia

Czy ktoś w tej firmie zajmuje się B2B. I jak z tym molestowaniem?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Czestochowa
 Opinia

Żenada.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Markiza
 Opinia
@Monika 10.09.2018 14:26

Jest B2B.

Pomocna?
TakNie
Grzegorz
 Opinia
@Markiza 21.09.2018 12:00

A czy mógłbym poprosić jakiś telefon do działu B2B byłbym wdzięczny za pomoc:-) gkurek@interia.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aleksandra
 Opinia

Pracuje jako manager od lipca 2018, praca w, której dużo się dzieje, ale tragedii nie ma, powiem więcej jest ok.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Skyline
 Opinia
@Aleksandra 01.05.2018 14:07

Ola z przyszlosci. :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gvc
 Opinia
@Skyline 03.05.2018 17:42

Z historii

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania
 Opinia
@Aleksandra 01.05.2018 14:07

Podpisuje sie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.
 Opinia
@Aleksandra 01.05.2018 14:07

:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kobyla
 Opinia

Tak i ma się znakomicie, jak cały region

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Makis
 Opinia

Widzę że znowu jest nagonka na uczciwie pracujących osób. Osoba która wypisuje takie komentarze widocznie nie ma co robić, bo jest na bezrobotnym po tym jak została zwolniona kilka lub kilkanaście miesięcy temu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Książę Biały stik
 Opinia
@Kobyla 20.08.2018 11:57

Dobry menagier, ale (usunięte przez administratora) jest lepsza

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szlachta Południe
 Opinia

I nawet jest sukcesorem aktualnego FFM, ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Warszawa Siła
 Opinia
@Szlachta Południe 09.09.2018 00:21

Troglodyto nie pisz Tak bo nie masz argumentów

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia
@Warszawa Siła 09.09.2018 00:46

(usunięte przez administratora) PONAD WSZYSTKO I TAK POZOSTANIE NIEDOWIARKI

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewelina
 Opinia

Pracuje

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.
 Opinia

Tak

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Henry
 Opinia

Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie? Potrzebują ludzi?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rybak
 Opinia
@Henry 14.03.2018 00:48

Na jakie stanowisko?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waga
 Opinia
@Henry 14.03.2018 00:48

Praca godna polecenia

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michał L.
 Opinia
@Henry 14.03.2018 00:48

Zależy w jakim dziale.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Woodstock
 Opinia

JAK JEST W BIURZE GŁÓWNYM HUAWEI NA DOMANIEWSKIEJ. DYREKTORZY/KAMOWIE? JACY SĄ W STOSUNKU DO PODWŁADNYCH? CZY SĄ ROZMOWY MOTYWACYJNE? PREMIE UZNANIOWE?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ero
 Opinia
@Woodstock 10.07.2018 20:08

Jak na Woodstock :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Widshot
 Opinia
@Ero 12.07.2018 20:00

Tam 2 bylo po jednych pieniadzach :) Szybko wyeliminowani juz na 1 szkoleniu wstepnym :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Makis
 Opinia
@Widshot 13.07.2018 13:41

Oczywiście są rozmowy motywacyjne, bardzo oryginalne, szczególnie dla kobiet. Współpraca międzydziałowa również jest na świetnym poziomie niezależnie od wieku.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Woodstock
 Opinia
@Makis 17.07.2018 17:37

Co znaczy szczególnie dla kobiet?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Napisze ktoś cos, jak Kamowie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Happy Chinese New Year!
 Opinia

Szukając pracy właśnie natknąłem się a ten serwis, więc uznałem, że ja coś dodam. Aktualnie jestem nadal pracownikiem, ale czas szukać nowych wyzwań. Pieniądze są OK, narzędzia do pracy też - poza komputerem. Deadliny potrafią być na "za 15minut" więc sprawny i szybki komputer to podstawa, niestety nasze mają ten problem, że od uruchomienia wraz z włączeniem poczty schodzi się ok 10minut :) Komputer firmy Lenovo, nie wiem czemu nie Matebook, może myślą że #lenovolepsze lub uważają że nie zasługujemy na Huawei... Atmosfera w firmie coraz gęstsza, dobrzy pracownicy odchodzą sami lub są zwalniani by na ich miejsce wprowadzać ludzi (usunięte przez administratora). Przez co nawet na imprezach integracyjnych trzeba sie bardzo pilnować co i komu się mówi. Przeważnie nowy nabór to ludzie zwalniani z niebieskiej konkurencji. Jak tworzy się nowe stanowisko na które możnaby "wskoczyć" i dalej się rozwijać, z góry wiadomo kto je dostanie, oczywiście nie za zasługi (przynajmniej nie za zasługi, które można by było tu przytoczyć by wpis nie został usunięty). Często mam wrażenie, że ludzie w biurze mimo, że siedzą box w box ze sobą nie rozmawiają. Duzy chaos informacyjny, dużo wymagań - często z czapki, ale trzeba sobie jakoś radzić. Lepiej nic nie negować. Przełożeni nie mają dobrych argumentów by uzasadnić jakieś działanie. Najczęstszym uzasadnieniem jest: "bo XX tak chce". Regionalni Menagerowei są tylko by przekazywać maila niżej, a i z tym mają problem by zachować terminy (może mają ich za dużo?). Jest trzech RM i rozbieżności w czasie przekazania zadania sięgają nawet do kilku dni - oczywiście w takim wypadku niektórzy mają mniej czasu by zadanie wykonać. Znam przypadek, że RM wysłał specjalnie zadanie do wykonania po terminie dla KR by mieć argument do zwolnienia chłopaka, że ten "nie ogarnia" (jakoś wcześniej ogarniał, ale fakt że ciężko u niego było z dyscypliną). Brak jakościowych szkoleń produktowych, na samym początku przykladano podobno do tego większą uwagę, od kąd ja pracuję niestety jest to robione na odpie**ol. Trenerzy produktowi często nie znają odpowiedzi na zadawane pytania. O wielu rzeczach dowiadywałem się z stron www, od kolegów lun ludzi ktorych ja mam szkolić... Mimo wszystko mogę polecić tę firmę gdyż jest to w sumie fajna praca (poza otoczką), w szczególności dla ludzi bez dużego doświadczenia, najlepiej singli. Ewentualnie dla osób znających "szefów" lub bez kręgosłupa moralnego :)

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mati
 Opinia
@Happy Chinese New Year! 21.02.2018 21:49

Ad rem: 1. "dobrzy pracownicy odchodzą sami lub są zwalniani" Prosze podac 1 przyklad dobrej osoby w ciagu ostatnich 7 miesiecy ktora sie zwolnila tudziez zostala zwolniona. Firma rozstaje sie z kretaczami (falszowanie umow/protokolow/naduzycia proceduralne), ewentualnie jak juz ktos wie, domysla sie ze ma grzaski grunt bo i tak zostaniw odpalony to bierze L4, malo tego planuje l4 w systemie z wyprzedzeniem. To sa dobrzy ludzie? Zwalniaja sie bo przykrecona zostala sruba, bynajmniej nie z robota bo jak pracujesz to wiesz ze ilosc wizyt zostala zmniejszona o 30% 2. "Jak tworzy się nowe stanowisko na które możnaby "wskoczyć" i dalej się rozwijać, z góry wiadomo kto je dostanie" Chyba jednak nie pracujesz w HW badz wykazujesz sie skrajnie zla wola. Taki przyklad do przemyslenia ktory nijak ma sie z ta teza. Slask- Trenner/Region Centralny 3. Komputery- potwierdzam. 4. "Brak jakościowych szkoleń produktowych" Bzdura. 05, 06, 08,11,12 2017 (Warsztaty)

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koordynator
 Opinia
@Happy Chinese New Year! 21.02.2018 21:49

Osoba która pisze takie opinie, ewidentnie nie pracuje w Huawei, co najwyżej pracowała, i nie może się pogodzić że swoją słabością. Świadczy to m.in że jest 4 RM, było 3 ale w grudniu. Chyba wszystkie negatywne komentarze pochodzą od byłych dwóch kolegów z jednego miasta.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Happy Chinese New Year!
 Opinia
@Koordynator 25.02.2018 16:20

wszystkie negatywne opinie są z całej Polski od byłych i obecnych pracowników. O firmie warto zapomnieć jak najszybciej i tyle... reszcie współczuć i trzymać kciuki żeby nie wylądowali w PUP.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bocian
 Opinia

Czekam na czasy, kiedy takie anonimowe oszczerstwa i brednie będą karane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia

przytoczę wcześniejszy komentarz Makisa z którym w pełni się zgadzam Makis 22.08.2018 08:59 Widzę że znowu jest nagonka na uczciwie pracujących osób. Osoba która wypisuje takie komentarze widocznie nie ma co robić, bo jest na bezrobotnym po tym jak została zwolniona kilka lub kilkanaście miesięcy temu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

i oto własnie czasy kiedy anonimowa (usunięte przez administratora) bezkarnie może pisać brednie...........

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hubert
 Opinia

Osoba które pisze takie oszczerswa nawet nie zdaje sobie sprawy jaką krzywdę sprawia dla osób wymienionych z imienia i nazwiska. Znam (usunięte przez administratora)osobiście i zapewniam że nigdy do takich czynów nie posunął by się. Pomimo swojego wieku, ma większe doświadczenie a przede wszystkim predyspozycje niż nie jeden wieloletni Manager.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bobek
 Opinia
@Hubert 12.09.2018 18:43

Wiek tutaj zupełnie nie ma znaczenia, są różne sposoby zarządzania i motywacji zespołu, opinie są mocno podzielone co do tej osoby, ale nigdy nie będzie 100 % zadowolonych. Regionalny (usunięte przez administratora) to profesjonalista, nie musi używać twardych technik w zarządzaniu a efekt idealny, zespół zgrany i wie co ma robić i do czego dążyć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fachowiec
 Opinia
@Hubert 12.09.2018 18:43

Czasami jest tak że pomimo wieku menadżer nie potrafi się zmienić i być człowiekiem dla swoich ludzi, presją i zastraszaniem sukces się zbuduje na chwilę. Fakt (usunięte przez administratora)najlepiej wypada na tle regionalnych menadżerów, zarządza fachowo bez lizusostwa i bez uskuteczniania fałszywej polityki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nicola
 Opinia

Fakt ta osoba ma dość twardy styl zarządzania, gdzie na pierwszy rzut oka nie widać tego. Fakt faktem jest osobą skuteczną w swoim działaniu i wydaje mi się ze obecni i byli przełożeni są z niego zadowoleni. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Logopeda
 Opinia

Pan Włajs jeszce pracuje? i czy po jego grabiezach w firmie do tej pory odbija się czkawką.. Podobno poprzedni dyrektor dawał mu ciche przyzwolenie na szaber w biały dzień.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia

@Sz.P, możesz jeszcze napisać czy nadgodziny są dodatkowo płatne czy odbierane jako dni wolne? Jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych? Można w firmie liczyć na rozwój zawodowy i szkolenia podnoszące nasze kwalifikacje? Napisałeś, że pracownicy co chwilę odchodzą lub są zwalniani. Czy dotyczą one konkretnego działu? Według Ciebie co jest głównym powodem rotacji? To informacje, które pewnie ciekawią użytkowników forum, którzy wchodzą na wątek firmy Huawei Polska i myślą o zaaplikowaniu do niej.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ups..
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 10:04

Powodem rotacji jest to ze najpierw zarabiasz 3000zl a potem sukcesywnie ci zwiększają target do 300% lub poprostu do momentu aż go nie wyrobisz abys za duzo przypadkiem nie zarobił jak przez miesiąc pracy bd zarabiać w końcu zamiast 3000zl -1000zl to sam odejdziesz bo cie zacznie już drażnić gowniana wypłata i traktowanie ciebie jak s***cia. Bo jak to się stało ze nie udało ci się wyrobić targetu. Przestałeś się starać. A może jaki masz problem w osiągnięciu celu ? Do tego lojalki jak dostaniesz długopis z logiem HUJWEY i ich bezgustowny mundurek z cichobiegami (3miechy albo oddajesz 1000) + Lojalka ze po zakonczeniu z nimi umowy nie możesz podjąć pracy u konkurencji to warunek aby podjąć prace . Umowa zlecenie przez cały okres pracy. Chyba ze jesteś wybrańcem to może o prace. Śmieszna chińska firma. Co jakiś czas tesciki. Nawet jak wyrobisz target na 300% i nie nauczyłeś się do testu i Pan mondrala przyjdzie i się zapyta to itak ci obetną punkty. I końcowa premie xD takie życie w korpo szczurach. Lizać telefony (usunięte przez administratora) i sprzedawać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
antykafar
 Opinia
@Ups.. 06.07.2018 01:28

Można by było uzyskać więcej szczegółów, napisane jest co mozna stracić a co można zyskać, brzmi to trochę subiektywnie i niewiele wnosi dla mnie czyli osoby zainteresowanej pracą w tej firmie, wiem że niektórzy narzekają , ale po to jest ten portal żeby napisać obiektywnie a nie w żalu

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dorota Boom
 Opinia
@antykafar 10.07.2018 11:24

Kolezanko bzdury piszesz... Nie dziwie sie ze zostalas zwolniona. Ja jestem bardzo zadowolna tak z wyplaty jak i tego ze firma dala po 1000/2000 zl na zakup odziezy. Poza tym Dolores bzdur nie pisz.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DB
 Opinia
@Ups.. 06.07.2018 01:28

Sama przez rok bylas tym korpo... Itd. Jezeli myslalas ze czy sie stoi czy sie lezy 2300 sie nalezy plus to dobrze ze tak slabe ogniwo nie przetrwalo czasu proby :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PL
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 10:04

1. Nadgodziny ani płatne ani odbierane jako dni wolne (jest ich sporo). 2. Benefity: mozesz sama wykupić sobie pakiet a'la multisport. Częste wyjazdy i imprezy integracyjne - menago lubi dać sobie w palnik więc szybko odpada z glownej imprezy i zamyka się w pokoju z poplecznikami, więc tez jest luźna atmosfera. 3. Szkolenia często jak wyjazdy - duży plus. 4. Odchodzą bo mają życie prywatne, zwalniani bo albo kręcą lub nie mogą się dostosować.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marta
 Opinia
@PL 10.07.2018 18:40

1. Placone. 2. Multisport, car allowance i mnostwo innych. WYPLATA!!! 3. Czeste szkolenia - Chiny. 4. Odchodza bo albo nie wytrzymuja cisnienia albo krecili walki

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lukasz
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 10:04

Wiem ze jedna Manager ma sprawe o mobbing i jest temat molestowania w biurze.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pszczoła
 Opinia
@Lukasz 10.07.2018 19:57

Bzdura totalna, z tym molestowaniem, sprawę ma założoną przez kobietę niezrównoważona psychicznie, dla ścisłości ten manager z zarzutami to też kobieta.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anal-it-yk
 Opinia
@Pszczoła 11.07.2018 09:10

Znowu widze gownoburza spowodowana przez zwolniona osobe. Mozna wyluskac tutaj sezonowosc :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ero antyAnal ;p
 Opinia
@Pszczoła 11.07.2018 09:10

I co z tego, że sprawa założona przez kobietę na kobietę? Ma to jakieś znaczenie? Jak facet chciał zgwałcić faceta na jednej z imprez Huawei to gdy przyjechała policja nikt nie mówił że to gwałcony jest niezrównoważony.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lipton
 Opinia
@Ero antyAnal ;p 12.07.2018 19:59

To z tego, że one pracują.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sz.P.
 Opinia

Jeżeli masz swoje życie prywatne, pasję, rodzinę - nie aplikuj do Huawei. Nadgodziny gonią kolejne nadgodziny, bo nie wypada wyjść przed swoim szefem. Do tego przymusowa półgodzinna przerwa, a więc czas pracy jeszcze dłuższy. Chińskie, niezrozumiałe procedury oraz brak jasnych zasad oceniania - wszystko jest w tej firmie uznaniowe. Atmosfera gęsta, ludzie co chwilę odchodzą lub są zwalniani. Generalnie nie polecam.

Pomocna?
Tak21Nie
Administrator
 Opinia

Posiadacie jakieś informacje z życia przedsiębiorstwa? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w Huawei Polska. Wasza opinia może pomóc innym użytkownikom.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KR
 Opinia

Ciężko by osoba pracująca na L4 jeździła taksówką, a nie autem służbowym.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hetman
 Opinia

Osoby wierzące w Siebie, uczciwe sfocusowane na pracy,ambitne, nie wrzucają negatywnych wpisów. OSOBY KOMBINUJĄCE, będą pisać tutaj elaboraty o swojej ułomności.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maniek
 Opinia

Jestem osobą z branży i słyszałem o tych historiach że w Huawei niektórzy koordynatorzy pracowali na dwa etaty. Auta służbowe wykorzystywali jako auto dostawcze do swojego interesu :) Śmiech na sali... było to jakis czas temu, więc chyba coś się zmieniło? widząc takie wpisy?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lolek
 Opinia
@Maniek 23.02.2018 22:25

Jeden to nawet prosiaki wozil w Megance za czasów FFM Agnieszki, jak takie rzeczy przechodziły....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maniek
 Opinia
@Maniek 23.02.2018 22:25

Czyli nic się nie zmieniło i potwierdzone, a z jakiej części PL był to koordynator ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HERMAN
 Opinia
@Maniek 24.02.2018 16:54

Polnoc-wschod, Lodz, Poludnie.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alejandro
 Opinia

Zmiany są wskazane, pracuje od dwóch lat i wiem że różnie bywało a pisze to tylko dlatego że niektórzy Koordynatorzy pracowali dwie godziny dziennie, jestem nauczony pracy i nie wyjeżdżam ze sklepu do momentu aż wszystkiego nie zrobię. Dobrze ze są zmiany, nie żałuję tych co zostali zwolnieni, .Nikt nie widział wcześniej patologii, którą stworzył poprzedni FFM, teraz jest tak jak powinno. Fakt nowy FFM to osoba bardzo wymagająca i wprowadził szybkie tempo pracy, nie wszyscy dają radę. Koordynatorzy na Warszawie maja ostro i pracują do 20.00 i dłużej, ale rozmawiałem z takim małym śmiesznym Koordynatorem z Warszawy i mówi że jest dużo pracy, ale ocenia zmiany na duży plus. Drugi koordynator starszy wiekiem też jest mega zadowolony, pomimo że pracy jest więcej. Ludzie szanujcie swoją pracę, czy w innych firmach jest lżej, tak ale tylko jak Nas tam nie ma.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gibon
 Opinia
@Alejandro 24.02.2018 22:42

To nie jest Htc Nokia czy LG tu sie zapier... wszystko jest na wczoraj. Decydujac sie na prace w HW musisz miec silne nerwy, i umiejtnosc pracy pod presja czasu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kuley
 Opinia
@Gibon 28.02.2018 21:48

To prawda jeżeli ktoś nie potrafi pracować na pełnych obrotach to po czasie się zacznie narzekanie i pisanie jaka to firma Huawei jest straszna. Lekko nie jest ale rozwój wymaga poświęceń.. kiedyś mogli być lepiej ale rozwój to zmiany a Zmiany to opór materi, więc stąd te komentarze.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Kuley 28.02.2018 23:42

Szkoda tylko, że nie można dostać odpowiedzi nt realnych powodów zwolnienia. To jest brak informacji zwrotnej. Dla osoby pracującej bądź co bądź w sprzedaży jest to cenna informacja co należy poprawić i nad czym pracować. Szkoda, że regionalny nie zdobył się na szczerość.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie
Jeszcze pracuje....
 Opinia

Waldek

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Snapd
 Opinia

RM miękkie zarządzanie ludźmi, brak konsekwencji za popełnione błędy itd.., ale czy to jest dobre i rozwojowe dla samego pracownika, chcesz się nauczyć prawdziwej pracy w ogniu walki do zapraszamy do Warszawy.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nika
 Opinia
@Snapd 25.02.2018 13:01

Czy osoba która tak twierdzi to jest pewna ? Z tego co wiem trochę się zmieniło na jej Północnym regionie. Trochę pozwalniala w swoim regionie (Łódź, Białystok)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El dj
 Opinia
@Snapd 25.02.2018 13:01

Co to za komentarze sami stachanowcy.. nie wierzę że każdy będzie chciał pracować tak dużo.. może tak ale do 20.00 pracować mogę za 7 tys na rękę nie mniej!!!. Pracowałem z Anią i było pięknie, normalne warunki pracy czy się robi czy się leży 4200 się należy 4 godziny w Huawei i mogłem zająć się swoją prywatną działalnością. To jest ważne że za taką kasę nie można się zapracowany. Widzę że tu jacyś fanatycy pracy z Warszawy piszą. Ania RM jakby nie nowy FFM to dalej bym z Tobą pracował, na tych warunkach, żyć nie umierać, parę godzin i do domu a nie jak niektórzy lizusi z Warszawy, którzy wchodzą w tylek nowemu FFM. Ania najlepszy MR Huawei.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El dj
 Opinia
@Nika 25.02.2018 16:00

Ja u niej pracowałem, ona sama z siebie nikogo by nie zwolniła. Jeżeli są konsekwencje to musi ktoś ją z góry naciskać. Ania jest dobrą osobą nie jak tych dwóch bezwzględnych z Warszawy, jeden z nich to chyba non stop w pracy co za gość.....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mati
 Opinia
@El dj 25.02.2018 18:05

Piotrek tymi słowami tylko potwierdziłeś powyższe tezy i wbiłeś jej gwóźdź do...

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
walter
 Opinia
@El dj 25.02.2018 18:05

"Pracowałem z Anią i było pięknie, normalne warunki pracy czy się robi czy się leży 4200 się należy 4 godziny w Huawei i mogłem zająć się swoją prywatną działalnością" A za ile godzin miałeś płacone? za 4? :( To jest oszustwo i to z premedytacją. Robileś wszystko i dalej robisz aby Twoja była przełożona poniosła konswkwencje. Naprawdę aż taka zła była? :(

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Garbi
 Opinia
@walter 25.02.2018 19:53

Ktoś tu robi gównoburzę, większość tych komentarzy napisanych z jednego IP. Prawda, że Ania jest miłą osobą, ale przyczepia się prawie do wszystkiego. Jest chaotyczna to prawda, ale jej prawdziwą słabą stroną jest to, że jest ze "starego układu" i nie ma swobody w działaniu. Widać, że już jest kandydat na jej miejsce i ewidentnie ktoś z premedytacją zaczął ten wątek. Żal.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
walter
 Opinia
@Garbi 26.02.2018 08:47

Przecież piszą tak jej współpracownicy. DJ z Łodzi, że pracował 4 godziny za 4200... Chcąc napisać coś dobrego o niej wyszło, Jemu jak zawsze. (tak jak wychodziło w robocie prawopodobnie)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
 Opinia
@Garbi 26.02.2018 08:47

Ps. Jaki stary układ, Regionalną jest od roku... są osoby w Teamie które pracują po lat kilka.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Plaut
 Opinia
@walter 26.02.2018 09:25

Dziwna nagonka na uczciwie pracującego człowieka. Dodatkowo wydaje mi się, że ktoś tu podszywa się pod pewnego DJ. I od razu kolejne posty które wskazują jego imię i miasto - podejrzane. Ktoś tu chce ewidentnie zabłysnąć przed nowym dyrektorem.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotr O. dj z Łodzi
 Opinia
@Plaut 26.02.2018 18:06

Witam, Pragnę poinformować, że jakiś niedorozwój podaję się tu za mnie i piszę w moim imieniu jakieś niestworzone historie. Prawdopodobnie jest to osoba chora psychicznie i nie pozostaje mi nic innego jak tylko jej współczuć. Nigdy nie rozpisywałem się w internecie na temat moich byłych pracodawców ale jak ktoś mi powiedział o tej sytuacji muszę to sprostować, bo jestem prawdopodobnie jedynym DJem z Łodzi, który pracował w Huawei. Szanuję każdego kto tam pracował i nigdy bym złego słowa nie napisał w internecie o nikim, bo mam ważniejsze rzeczy do robienia w wolnym czasie. Poza tym nigdy nie wymienialbym ludzi z imienia i nazwiska, po trzecie nie pisałbym o zarobkach, bo to totalny brak profesjonalizmu. Osobiście uważam pracę w Huawei jako dobrze płatną, wymagającą i odszedłem z tej firmy tylko dlatego, że chciałem mieć więcej życia po pracy z racji na moje osobiste cele. Wszelkie wiadomości, które zostały wyżej napisane w moim imieniu, świadomie lub nieświadomie pochodzą od kogoś komu się nudzi. To jest mój pierwszy i ostatni post na Gowork. Pozdr,

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarek
 Opinia
@Plaut 26.02.2018 18:06

Chyba nie trafiłeś z tym nowym dyrektorem, ponieważ jeżeli ktoś pisze o ludziach z niebieskiej konkurencji to on ich wszystkich zna, kiedyś razem pracowali. Może ktoś z poza ,, niby układu,, chce się podlizac.. Nie wiem o co Wam chodzi, ale to wszystko się całości nie trzyma. Jedna wielka propaganda.., pracuje dwa lata i coś niezwykłego się teraz dzieje ktoś naprawdę nie może pogodzić się z utratą stolka i pisze bzdury a to tylko szkodzi wizerunkowi firmy. Mogę powiedzieć wiele na temat nowych zmian, ale nie szkodzą mi na tyle żeby podzielić się swoimi zalami, zawsze może być lepiej, pomimo że nie do końca nowe decyzje są słuszne..

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Plaut
 Opinia
@Jarek 27.02.2018 23:48

Mój post dotyczył jedynie tego, żeby zwrócić uwagę, że ktoś stworzył ten temat tylko po to by zaszkodzić kilku osobom. I wg mnie cały jest prowadzony przez jedną osobę podającą różne nicki (poza dwoma ost. wpisami). Możliwe, że posunąłem się jednak za daleko z interpretacją z jakiego powodu powstał.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Plaut
 Opinia
@Plaut 28.02.2018 13:15

PS. To jest korpo, każdy kto przychodzi tu do pracy powinien zdawać sobie sprawę z czym się zderzy. Żadna praca nie jest lekka. Każdy z postów tu ma w sobie sporo prawdy (i te negatywne i te pozytywne - choć są mocno podkoloryzowane). Ja ze swojej strony wszystkie zastrzeżenia jakie miałem do pracy i umowy omawiałem na bieżąco ze swoimi przełożonymi , nie zawsze się dostaje odpowiedź jaką chce się usłyszeć, ale od tego oni są. Co nie zmienia faktu, że ciężko jest się mi pogodzić z tak perfidnym oczernianiem moich kolegów. Tyle w temacie i mam nadzieję, że będą pojawiać się już tu tylko prawdziwi użytkownicy tej strony.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Checker
 Opinia
@Plaut 28.02.2018 13:15

80% nr.. IP jest z Lodzi. (wcześniejszych tez)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Amerykanin
 Opinia
@Plaut 28.02.2018 13:33

Ameryki nie odkryłeś.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotrek
 Opinia

pracuje pracuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ytr
 Opinia
@Garbi 26.02.2018 08:47

Ania jest dobrą Osobą i pracownikiem, to że miała słabych pracowników i za bardzo im zaufala to inny temat, teraz zarządza stanowczo i bledow ie wybacza

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Ytr 03.03.2018 03:43

To że miała krętaczy w regioniw to fakt. Faktem jest również ze juz nie pracują. Niech moc będzie z Anią :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tvc
 Opinia
@Plaut 26.02.2018 18:06

Tak Ci o których myślisz nie muszą starać się zabłysnąć, akurat nowy dyrektor zna ich dobrze bo z nimi kiedyś współpracował, wie co układ Jeszce bardziej się umocnił... Ciekaw jestem co Tu jeszcze można a napisać....

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zasmucony
 Opinia
@Tvc 03.03.2018 12:44

Dyskuja na tym forum to szambo. Kazda z osób jest inna, ma inny sposób zarządzania i każda jest dobra w tym co robi.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xd
 Opinia
@Garbi 26.02.2018 08:47

Tak? Skora niby taki z ciebie haker to podaj z jakiego ip. Żałosne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rudy
 Opinia
@xd 29.03.2018 09:24

Skorak??? Skad wiesz ze to ja. Przeprosilem :(

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antyfan
 Opinia
@Rudy 30.03.2018 18:14

Artykuł 23,24 i 82 kodeksu cywilnego. Radzę poczytać co ty robisz człowieku.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rudy
 Opinia
@Antyfan 01.04.2018 11:21

Prawnik z Lincolna sie odezwal... Twoje wypowoedzinwyczerpujanzniamiona art opisanych w 212/216 KK jak juz chcesz sie licytowac...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Informacja IP
 Opinia

Widzę, że kogoś bawi resetowanie routera i dynamiczne IP tak aby wciagu 14h dodać 100 ocen na1* i zmniejszyć tym samy rating firmy z 4* na 2*. Ten portal schodzi całkowicie na psy. Widzę, że to ta sama osoba która ma 50+ pod swoim postem. Człowieku idź się lecz na nogi bo na głowę zdecydowanie za późno.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kowalski
 Opinia

Nie trochę tylko parę dni popracują..., osoby , które jeszcze pracują i są powiązane ze swoimi nie pracującymi i szkodzącymi firmie osobami(przyjaciółmi)..wiemy o kogo chodzi..No ale to bardzo dobrzy nie pracujący już koledzy skoro szkodzą aktualnie pracującym kolegom..Sami pętle na swoim gardle zawiązali.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Admin
 Opinia

Po numerach IP wiemy z jakiej lokalizacji były posty oraz dzialania związane z obniżeniem ratingu firmy. Powodzenia Hejterzy już niedługo ktoś za to odpowie.