Termo Profil

• Krostoszowice
  • Radlin
  • Mszana
  • Podbucze
Toruń - Termo Profil - Dulak Sp. J.

3. Opinie o pracodawcach Wodzisław Śląski
  5. Opinie o Termo Profil Sp. z o.o.

Opinie o Termo Profil Wodzisław Śląski GÓRNICZA 17E

Nie przegap nowości o Termo Profil Sp. z o.o.!

On

10.07.2026 23:01

Chciał bym się zapytać co to znaczy z tymi wypłatami !!¡! W styczniu było zebranie na temat podwyżek była rozmowa że w kwietniu dadzą znać o podwyżkach mamy Lipiec po wypłatach jest wielki burdel W 2026 roku minimalna stawka godzinowa wynosi 31,40 zł brutto. Na rękę (netto) oznacza to kwotę w granicach od ok. 24,66 zł do 25,36 zł za godzinę, w zależności od tego, czy odprowadzana jest dobrowolna składka chorobowa a ludzie mniej mają na godzinę niż najniższa krajowa

Ruchalando

13.07.2026 08:13

Do pracowników nie ma sie o co przyczepić bo wywiązują się ze swoich obowiązków. Wszystko jest zrobione na czas a jak dadzą pilne na sam koniec to wszyscy na szybko to ogarniają więc nie wymyślaj,że niby przez jakieś palenie inaczej patrzą na pracowników. Nie jeden co pali jest wydajniejszy od tych co nie palą.

Pokójnaziemi

13.07.2026 21:08

Ty w szczególności jesteś o wiele bardziej wydajny niż Ci co nie palą. Robisz jedno i to samo a jak przyjdzie Ci do zrobienia coś innego to wciskasz to innym bo sam nic więcej nie potrafisz jeszcze Tobie trzeba pomagać a wymagania zawsze masz największe.
    Henryk

24.04.2026 21:02

Witam serdecznie. Ile można zarobić na sam początek na produkcji.?
    Koleś

09.06.2026 19:14

Ogólnie bez premii. Nikt tu niema minimalnej.

On

10.07.2026 23:03

Mniej niż minimalna
    Vincent

12.06.2026 17:52

Chciałbym szczerze opisać sytuację, z jaką mierzymy się na co dzień w firmie. Jeśli chodzi o kwestie płacowe, w zespole panuje przekonanie, że na podwyżki nie ma co liczyć, dopóki pozycja rynkowa konkurencji nie ulegnie zmianie, mimo że obserwujemy już pewne procesy rynkowe w tym zakresie. Jednak to nie jedyny problem. Bardzo niepokojącym zjawiskiem jest powracający temat nadmiarowych przerw w godzinach pracy. Część pracowników regularnie spędza po 20 minut w toalecie, korzystając tam z telefonów lub e-papierosów. Jest to wysoce niesprawiedliwe w stosunku do osób, które w pełni skupiają się na swoich obowiązkach i nie robią sobie dodatkowych przerw. Korzystanie z e-papierosów w toaletach jest nie tylko niedozwolone, ale też niezwykle uciążliwe dla pozostałych pracowników ze względu na utrzymujący się, nieprzyjemny zapach, co wpływa na higienę pracy i komfort korzystania z pomieszczeń socjalnych. Kierownictwo, mimo posiadania wiedzy o tym procederze, nie podejmuje żadnych realnych działań zaradczych. Zamiast dyscyplinować osoby łamiące zasady, doprowadza się do sytuacji, w której inni pracownicy muszą nadrabiać zaległości powstałe przez wspomniane „przerwy”. Brak reakcji zarządzających na te naruszenia jest dla zespołu demotywujący i utrwala złe nawyki.

15.06.2026 09:24

Szczerz to zamiast tutaj pisać poproś o przeniesienie na zmianę do Jarka i niektóre problemy Ci miną. Jak nie palisz.

15.06.2026 12:39

Zamiast się tutaj rozpisywać to przenieś się na zmianę do Jarka i nie rób nikomu problemów. Bo mało kto tu nie pali.

10.06.2026 15:54

Chciał bym wiedzieć co miało na celu te spotkanie dzisiejsze ? Że okradają nas z godzin !!! Nie wspomnę o zebraniu w styczniu o podwyżkach mamy czerwiec i nadal cisza o podwyżkach wstyd !!!!!

11.06.2026 15:28

Kuba nie marudź. I tak masz wyższą stawkę niż inni bo Twój tata jest brygadzista na starej hali.
    Justyna

14.04.2026 10:37

Jake są zmiany na hali produkcyjnej 3 czy 2 ?
    Tomatis

11.06.2026 10:24

2 zmiany
    Matikc

09.06.2026 18:49

Na początek obiecują gruszki na wierzbie a przychodzi wypłata i czar prysł, nie ma co się dziwić że taka rotacja, (usunięte przez administratora)
    #PracownikProdukcji
    Luzec

09.06.2026 10:22

Odradzam każdemu kto chce podjąć pracę w tym obozie, a druga rzecz to kolesiostwo
    #PracownikProdukcji
    Saszka

18.05.2026 23:26

Wygląda na to, że ktoś usuwa negatywne opinie, zostawiając tylko pozytywne komentarze-nie ładnie...
    Anna

01.04.2026 21:31

Praca mi odpowiada warunki i ludzie na plus. Z szefostwem zawsze można się dogadać.
    Pokójnaziemi

09.03.2026 19:36

Dziękuję bardzo szefostwu @pracodawca oraz pracownikom z działu księgowości, że pomimo tego że wypłata przypada na 10 dzień każdego miesiąca to zawsze jest wcześniej i nigdy nie było spóźnienia. Doceniam i Dziękuję!
    Beata

18.02.2026 19:34

Po wielu latach pracy mogę powiedzieć, że jestem zadowolona i doceniam możliwość rozwoju oraz bezpieczeństwo zatrudnienia. W dzisiejszych czasach ciężko jest znaleźć dobrą prace. Atmosfera jest dobra, pracownicy pomagają sobie nawzajem.
    Karol

23.02.2026 13:39

Jeśli uważasz, że tu jest tak źle, to może czas poszukać pracy, która będzie Ci odpowiadać, zamiast tylko narzekać w komentarzach. Obrażanie kobiet jest po prostu słabe i świadczy tylko o braku kultury. Poza tym w firmie nie ma żadnego pracownika o imieniu Jamal, więc pisanie anonimowo i oczernianie innych to żadna odwaga. Jeśli masz coś do powiedzenia, miej odwagę się przedstawić i powiedzieć to wprost
    Anqa

04.03.2026 16:45

Świetna uwaga Pani Beato. Ja chciałam tylko zapytać kiedy wkońcu będzie porządek z palaczami w toaletach w godzinach pracy?
    Kamil

19.02.2026 09:22

Solidny pracodawca, rodzinna atmosfera i duże poszanowanie pracownika. Na wynagrodzenie też nie mogłem nigdy narzekać. Gdyby nie zmiana profesji zapewne chętnie kontynuowałbym tam pracę.
    Colombo

20.01.2026 00:07

Może do cholery kierownik się pofatyguje odpowiednio wcześniej powiedzieć o tym żeby zapieprzal 6 dni w tygodniu jeszcze sobota druga zmiana bo ten bełkot już był kilka razy powtarzany ,ludzie nie mogą nic zaplanować .Mam wrażenie że ktoś sam sobie to wymyśla .Niektórzy by chcieli żeby być dyspozycyjnym w każdą sobotę ,może jeszcze nockę zrobicie .Większość o tym mówi ale po cichu .To jest chore żeby rezygnować z planów bo jeden chce iść usilnie do roboty .
    #OperatorMaszyn
    Lewy

08.12.2025 19:30

Chciałbym podziękować szefostwu za premię z okazji mikołajek i przy okazji zwrócić uwagę żeby stara hala nie chodziła do nas palić na magazyn w godzinach pracy tak samo jak zajmowanie toalet przez e-peciarzy i telefonowców potem zalegacie z transportami i trzeba gonić. Czasem warto sprawdzic kamery kogo ile nie ma na stanowisku to wszystko bendzie jasne

10.12.2025 21:47

Stara hala zawsze chodziła palić do szatni i nic z tym ich kierownik nie robił ale , jak inni na chwilę sobie usiedli bo byli zmęczeni to już kierownik starej hali biegł do góry i kablował no ręce opadają
    Kolczasty

11.12.2025 19:20

A magazynierstwo zapomniało już jak siedziało(siedzi) z telefonami w toaletach po 20 minut i chodziło na przerwie do sklepu opuszczając miejsce pracy bez jakiejkolwiek zgody. Palenia również się to dotyczy. Do tego przedłuża sobie przerwy do 30 minut gdzie przerwa trwa 15. A odnośnie transportów to radzę się przyjrzeć tym którzy podczas pakowania rozwalają gotowe produkty i trzeba je robić na nowo. Nie wspominając o tym jaki mają syf ze stanami komponentów potrzebnych na produkcję.
    Lewy

09.12.2025 01:25

Dlaczego stara hala chodzi palic do nas na magazyn zamiast pracowac? Potem zalegaja z transportem a my musimy gonic.....
    Użytkownik

27.11.2025 10:30

Czy jest jakaś agencja do zatrudnienia w tej firmie ?
    Świeżbidrap

10.10.2025 21:56

Proszę o zwrócenie uwagi na pracowników, którzy nie reagują na temat dotyczący ich higieny osobistej i nie prania ubrań. Smród w szatni jest nie do wytrzymania..
    Elokwentny

17.07.2025 22:05

Witam, ile mogę realnie zarobić na produkcji jako nowy pracownik, ewentualnie jako magazynier z uprawnieniami na wózek?

08.08.2022 19:02

Witam na wstępie chcę powiedzieć iż bardzo cieszy mnie że w końcu ktoś wziął się za proceder odbijania dyskietek kolegom z pracy ale to jest kropla w morzu są osoby które mogą dużo więcej jedni wychodzą sobie na działaczkę,jadą na garaż,wychodzą z pieskiem na spacerek a to wszystko i tak mało pozdrawiam i mam nadzieję że wkońcu ktoś zrobi porządek
    Kurza mać

08.09.2022 12:16

Podjudzanie, które ja osobiście bym już podciągnął pod (usunięte przez administratora). Koledzy zachowują się jak w przedszkolu. Skarżą jak dzieci przełożonym na wszystko nie widząc tego, że sami są pracownikami, których możnaby spokojnie zastąpić. Połowa roboty spartolona. A jak ktoś robi dobrze albo więcej i sprawia, że mogą wypaść słabo w oczach szefostwa, to już im się nie podoba. Jak dla mnie skandal. Takie zachowanie nie przystoi dorosłym ludziom.
    Tayson

13.06.2025 22:03

Kapuśie są i będą wchodzą (usunięte przez administratora) kierownikowi żeby było mu lepiej w robocie dziadostwo nic wiecej
    Nie ladnie

10.06.2025 15:23

Przykre jest to ze tzw. Góra Wprowadza reżim, i zapominana ze gdyby nie szarzy ludzie firma by nie istniała , ale ponownie wpis zostanie usunięty za mowienie prawdy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Termo Profil?

Kontakt - Termo Profil Sp. z o.o.

GÓRNICZA 17E 44-300 Wodzisław Śląski

Termo Profil Spółka z o.o.
    Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

Czy to idzie w dobra strone ?

10.06.2025 14:41

Przykre jest to ze tzw. Góra Nie zdaje Sobie sprawy ze wprowadza reżim w pracy , co odstrasza starych/nowych i przyszłych pracowników, na rzecz prywatnych idei, a nie dobra ogółu

04.06.2025 12:42

Witam pracuje w firmie ponad 10 lat i z przykrością muszę stwierdzić że praca w firmie powoli zaczyna przypominać pracę w zakładzie karnym nawet radia zabronili słuchać Za chwile czytniki do szatni beda matowac !!!! Chyba trzeba bedzie szybko zmienic prace bo zarobki w porównaniu do innych firm też są takie sobie Z dwójką dzieci ledwo ujechać idzie
    Onn

06.06.2025 18:14

Jak Ci źle zwolnij się i idź tam gdzie więcej zarobisz
    Mikro

09.06.2025 22:11

Tak.. i potem znów zacznie się panika jak ludzie się będą zwalniać a wystarczy tylko ukarać tych co ściemniają w toaletach i palą a nie całą zmiane i to czym? Robieniem w badziewnym obuwiu i ogrodniczkach oraz zabraniem radia z hali. Śmiech na sali. I to jeszcze niby spec od BHP wydał taki rozkaz. A to tylko wymysł brygadzistów bo ktoś napisał prawdę na ich temat. Takim bólem tylko potwierdzają, że to prawda co zostało napisane.
    Kiedyś byłem

06.06.2025 08:11

Kolesiostwo na każdym kroku brak wyciągniętych konsekwencji z magazynierów którzy wychodzili sobie podczas pracy do swoich prywatnych spraw ale tak to jest jak się ma kierownika po swojej stronie który zresztą przez 20 lat kariery dalej nie potrafi jeździć wózkiem. Lepiej już nie będzie
    Zorro

06.06.2025 18:18

Nie zgodzę się że brak wyciągniętych konsekwencji !!! Bo ten co najwięcej odbijał kolegów i wychodził podczas pracy w prywatnych sprawach ratował swoje 4 litery i zrobili go pseudo brygadzista
    Robocop

04.06.2025 17:12

Praca do lekkich i miłych nie należy. My Pracownicy hali mamy ogromną nadzieję że zostaniemy szczerze docenieni za tą ciężką harowe by móc dać z siebie jeszcze więcej! ... Konkurencja nieźle kusi
    Paranoja

03.06.2025 18:52

Chciałbym pozdrowić osoby z zarzadu Termo Profil które dzis (3.06) wprowadziły dwie kary na pracowników za to że piszą tu prawde co sie dzieje w zakladzie . Szkoda ze opinie o firmie widza swiatlo dzienne co jest to w ogóle niepotrzebne ale jest to wina zarzadu i brygadzistow ( nie szefostwa ) . Ludzie kupują sobie sami odzież ochronną głównie buty i spodnie ktore mają oczywiście lepsze certefikaty bhp niz ta odzież co daje firma aby poprawic sobie komfort pracy . Jednak przelożeni i Pan od BHP wymyslili sobie ze musimy pracować w tej odzieży firmowej która jest nie oszukujmy sie gorsza jakościowo a poto żeby zrobic na złość a niech sie męczą . Nie wiem co tym chcecie osiagnać ale jeśli myślicie ze dzięki temu pracowincy nie będą tu pisać to wydaje mi sie że pójdzie to w drugą strone . Ale czas pokaże .
    Palacze

29.05.2025 15:09

Kiedy szefostwo zrobi porządek z palaczami, stara hala zrobiła sobie z szatni palarnie. A na terenie zakładu obowiazuje całkowity zakaz palenia!!! Chcecie się truć to róbcie to gdzie indziej!!!
    Yontek

01.06.2025 20:32

Właśnie Panie @Pracodawca kiedy benda te czytniki i ingerencja z pana strony w osoby ktore robia sobie pogawedki przy paleniu zamiast pracowac i dlaczego brygadzista na to pozwala ze jedni muszo harować a inni moga robic se przerwy kiedy im sie podoba kierownik nie potrafi dotrzymac dyscypliny na hali i podpiera nierobow do tego pozwala na sonczenie jadu wsrod pracownikow zamiast dopilnować by kazdy współpracowal w zgodzie
    Młody

02.06.2025 15:34

Dokładnie, "stary pracownik" może sobie wychodzić na papierosa, stać i rozmawiać kiedy chce, ale kiedy młodszy stażem zrobi to samo, to już jest upominany...
    Mlody

28.09.2024 15:08

Dziekuje za wszystkie premie i dodatki jakie sa przyznawane pracownikom ale nad organizacja pracy mogli by sie bardziej wykazac nagorze
    Lord Wiader

09.10.2024 21:43

Bardzo dobra jest organizacja pracy. Gdyby pracownicy się nie mylili to na górze nie próbowali by tego odkręcać. Patrzmy wszyscy na siebie obiektywnie.
    Buhaha

01.06.2025 21:08

Tak organizacja pracy jest świetna, ze chca robic nadgodziny i panikuja gdy jest troche wiecej pracy a potem w tyg ludzie chodza i nie maja co robic ani nie da sie isc soboty wezcie poślijcie tych ludzi na jakis kurs zarządzania czy cos

14.05.2025 21:40

Ile mozna zarobic w dziale handlowym z j. niemieckim stawka netto, czy jest opcja umowy na stale lub wieloletniej?
    Kira

14.05.2025 09:30

Coraz to gorzej pracuje sie w firmie Młody pracownik z trzyletnim stażem ma najprostrza prace do wykonania Zrobi swoje i ogranicza sie do minimum Potem stanie i zaglada na starego pracownika jak sie trapi z robota !!! Chcieliby stawki nie wiadomo jakie !! Kiedys pracownik se pomagał na wzajem Młody czy stary
    Klient

07.03.2025 18:51

Współczuję pracy chłopakom z działu montażu widać, że harują w stresie a w dodatku poganiają ich osoby na wyższych stanowiskach…
    Kiki

26.04.2025 23:23

Na hali jest gorzej gonią i straszą obcięciem premii jak sie nie dostosujesz. Do tego brygadziści to kozaki, którzy są mocni w gembie i nie szanują swoich podwładnych

05.03.2025 20:50

Brylant

26.04.2025 23:20

Ja chciałbym zaznaczyć, że do korzystania z toalet jest więcej osób i jest to miejsce do załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych więc osoby, które użytkują telefony w zamkniętych toaletach i palą sobie papierosy podczas pracy robili to poza toaletami i nie blokowali możliwości załatwiania się innym bo nie każdy może tyle trzymać.. Miał być czytnik a jest kicha...
    Cobra

04.04.2025 00:29

Praca jak każda ale ci ludzie na hali taka nienawiść i obłuda .A baby ? Co jedna to piękniejsza a jadu tyle że starczyłoby na antidotum dla całego kraju .Uważajcie dziewczyny nowe .
    Bolec dwa

28.02.2025 00:14

Witam W imieniu pracowników Proszę o rozpatrzenie takiego benefitu jak stażowe Podstawą prośby jest staż doświadczenie w pracy jak i minimalne różnice między wynagrodzeniem nowego A z 15-letnim stażem pracownika Wynagrodzenie pracownika z trzyletnim stażem jest zmiennie średnio niższe o 250 300 zł co wynagrodzenie pracownika z 16 letnim stażem pracy Naprawde słabo ! Chciałbym też zwrócić szczególną uwagę na stanowisko wykonywanej pracy fizycznej tym że na jednym stanowisku pracownik się naprawdę fizycznie napracuje A na innym stanowisku ani w połowie tak ciężkiej pracy nie wykona w ciągu 8 godzin a wynagrodzenie otrzymanie takie samo co jest nieadekwatne do wykonywanej pracy! Dlatego sugeruję jeśli jest to możliwe żeby stawki były ustalone adekwatnie do stanowiska wykonywanej pracy przykładem jest to że jeden pracownik wkręca wkręty do skrzydła lub ramy tylko i wyłącznie a inne pracownik dźwiga przez 8 godzin ciężkie okna szyby lub inne rzeczy a wynagrodzenie dalej takie samo taka moja sugestia Pozdrawiam Bolec 2

05.03.2025 11:06

Nie zgadzam się z stażowym bo pracują po 20 lat nic nie robią a chodzą tylko z kartkami
    Mieszkaniec

07.02.2025 16:23

Proszę serdecznie aby Prezes @Pracodawca zwrócił swoim pracownikom uwagę aby nie parkowali swoich samochodów na parkingach przeznaczonych dla mieszkańców. Pańscy pracownicy mają dosyć miejsca na pana posesji. Pozdrawiam serdecznie Mieszkaniec osiedla obok.
    Bolec

05.02.2025 18:30

Wyrównali stawki bo krajowa poszła w górę i mają konkurencję pod bokiem inaczej żadna podwyżka by nie wchodziłą w grę i teraz myślą, że pracownik będzie zasuwać jak chłopi w polu i spełniać każdy rozkaz. Szefostwo w TP zapomniało chyba, że ta epoka dawno się skończyła i pracownik ma swoja prawa i potrzeby Widzicie na kamerach, że pracownik zaczyna sprzątanie 5 minut wcześniej albo przeżeknie kilka słów i się czepiacie a nie widzicie tego, że inni pracownicy obijają się przez większość dniówki a wydajny pracownik jest potem wrzucany z nimi do jednego wora. Nie widzicie też tych którzy w godzinach pracy chodzą palić do toalety albo pograć sobie na telefonie kadry biórowe od miesiąca nie potrafią się wyrobić z aneksami do tych waszych "podwyżek" i tego również szefostwo nie dostrzega. Nie wspominając o tym, że te stawki i premie są ustalane niesprawiedliwie. Wydajni pracownicy oraz Ci którzym zależy na pracy zamiast dodatkowej premi czy większej stawki muszą jeszcze wykonywać robotę tych co ściemniają a jak nie to się kierownictwo czepia i straszy obcięciem premi gdzie tu logika? To samo gdy wydajny pracownik zaczyna pracować wolniej bo i tak nic z tego nie ma to od razu kierownictwo przychodzi z pretensjami a na ściemniaczy nie patrzą i nie potrafia zwrócić im uwagi.
    Obysyn

07.02.2025 16:19

Racja dali podwyżki i teraz wymagają, że pracownik bedzie na każde skinienie palcem śmiech na sali. Zajmijcie się tymi co ściemniają a nie dokładajcie roboty tym którzy uczciwie wyrabiają się ze swoją pracą a siedzenie na kamerach nie będzie wam potrzebne.
    Bryland

06.02.2025 16:14

Chce się zapytać ile jeszcze ludzi się zwolni przez wasz (usunięte przez administratora) pracowniczy?WSTYD
    Były Pracownik

16.01.2025 05:33

Żeby pracować po 10 godzin i sobota na dwie zmiany to potrafili przyjść na halę i mydlić nam oczy a jak dalej podwyżkę 80 gr na godzinę to już nie mieli odwagi by przyjść i powiedzieć śmiech na sali szykujcie sobie rękawiczki żeby zastąpić ludzi którzy się zwolnią bo nie będą pracować za psie pieniądze

15.01.2025 20:23

Były Pracownik

16.01.2025 05:32

Przecież nowe maszyny muszą się spłacić
    Diablo

31.12.2024 21:42

Inne firmy juz się określiły a tu dalej liczą
    Stiv

24.11.2024 22:18

Czy to normalne w firmie, że ppdczas pracy pracownicy korzystają z telefonu w zamknietej toalecie, dodatkowo zapominając o zostawieniu za sobą czystości?
    Młody

25.11.2024 16:47

Na magazynie zawsze była trolownia i chowanie sie z telefonami. Pisząc o tym tylko pogorszysz sprawę bo nikt z tym nic nie zrobi ani się nie zainteresuje a pracownicy to wykorzystaja i celowo beda tak dalej robic i sie smiać. Jak Ci to nie odpowiada to zawsze możesz zmienić pracę albo tez siedz z telefonem te 20 minut czy ile tam siedzą nikt Ci nie zwróci uwagi
    Święty

06.12.2024 22:20

Tak.. a stara hala tego nie robi tez siedzicie w kiblach z tel po 20min i trzeba trzymac nawet na hali sobie uzywacie i potem się spoźniacie z robotą i transporty czekają

Zostaw merytoryczną opinię o Termo Profil Sp. z o.o.