HIP Poland

Bielany Wrocławskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o HIP Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HIP Poland

Zuzanna

@Pracuś a w jaki sposób Ty jesteś związany z firmą? Czy dobrze rozumiem, że masz na myśli to, że HIP Poland obecnie ma problem ze znalezieniem pracowników? Obecnie wielu pracodawców jest właśnie w takiej sytuacji. W swoim wpisie wspominasz też o produkcji. Możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w tym dziale?

Pracuś

Za te pieniądze co oferują na produkcji to nawet Ukraińcy nie chcą robić.

Zuzanna

@Ziutamógłbyś powiedzieć coś więcej na temat obecnych warunków zatrudnienia w firmie? Na jakie benefity mogą aktualnie liczyć pracownicy?

pspa

No najlepsi ludzie tam mają umowę o pracę @lenka to fakt.

bolo

nie pisz bzdur @Amm umowy smieciowe przez agencje tymczasowa human pro na miesiac czasu nazywasz stabilnym zatrudnieniem najpierw sie przyjmij i popracuj nastepnie napisz opinie

bolo

a gdzie tam podwyzki? wystarcza nam sama satysfakcja ze pracujemy dla swiatowej firmy za garsc ryzu

Ziuta

No nie wiem czy pracownicy agencji sa zle traktowani wyrownali im place do stalych pracowników to czego jeszcze chca a po drugie firma ledwo zipie moze jeszcze chcieli by podwyżek?

ziuta

ja pracuje w tej firmie 6 lat i atmosfera w firmie bywala roznie jak to sie mowi raz pod wozem raz na wozie ja ogolnie nie narzekam jak sie ma troche mordy to ogolnie da sie wytrzymac

bolo

jezeli podloga i sufit to to samo to atmosfera w tej firmie - montowni stoi na bardzo wysokim poziomie

Ziuta

Bardzo mądre słowa

Ziuta

W Amazonie pracuje się 12godz tak dla przypomnienia

beka z hip
@Ziuta 31.08.2015 18:04
W Amazonie pracuje się 12godz tak dla przypomnienia

Tak dla przypomnienia w amazonie pracuje sie 10.5 godziny sa trzy przerwy dwie po 15 min. i jedna polgodzinna praca odbywa sie w klimatyzowanej hali w hip klima dziala tak ze wykrecasz skarpetki po pracy

ziuta
@beka z hip 01.09.2015 19:20
Tak dla przypomnienia w amazonie pracuje sie 10.5 godziny sa trzy przerwy dwie po 15 min. i jedna polgodzinna praca odbywa si...

to ja juz nie wiem o co tutaj chodzi skoro jest tak zle to szukam innej pracy np w zmazonie skoro sie tak nim chwalisz bo narzekac to kazdy potrafi a ipolecam prace w jednym z lg tam dopiero jest jazda pozdro

Ziuta

Mam nadzieję że mowisz o linii 6000 ze zmiany p Barbary

bolo
@Ziuta 31.08.2015 17:58
Mam nadzieję że mowisz o linii 6000 ze zmiany p Barbary

tak linia 6000 p.Barbary nienosna plotkara to ta nowa tleniona gruba z bielawy

ziuta
@bolo 02.09.2015 15:24
tak linia 6000 p.Barbary nienosna plotkara to ta nowa tleniona gruba z bielawy

to nie tylko tleniona jest plotkara tam duzo jest lizuskow p Basi co niektorzy sa heppi ze odeszli z tej linii

Ziuta

To fakt ktos wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a robole musza zasuwac i odpowiadac za kogoś

marta

a ja mam spoko nie dawalam rady to mnie przeniesli na boduma i mam w d...piie fizoli z lini 6000 pozdro

bolo
@marta 28.08.2015 18:39
a ja mam spoko nie dawalam rady to mnie przeniesli na boduma i mam w d...piie fizoli z lini 6000 pozdro...

nastepna opinia panienki ze spora nadwaga ktora porusza sie mucha w smole a moze to tlenione wloski wplywaja na logiczne myslenie mamusia tez tylko potrafi zajmowac sie plotkami

nowa

firma kogucik zwalniaja przyjmuja kto odpowiada za ten balagan??? teraz bedzie praca po 10 godzin plus dojazdy czyli gosc we wlasnym domu !!! upraszczajac amazon nr.2

Ziuta

Tak to prawda sa bezpłatne dojazdy z Wrocławia bielawy pieszyc i Strzelina

Ziuta

Umowy smieciowe są ale tylko dla operatorów monterow dla technikow utrzymania ruchu sa od razu od firmy stawka nie wiem to jest tajemnica poliszynela

Ziuta

To ta twoja koleżanka chyba bardzo się wysoko ceni skoro chce nadążyć w pierwszy dzień w pracy za pracownikiem który pracuje kilka lat a po drugie nie jest to akord tylko zdaza się ze linia stanie na chwilę i trzeba później nadrobić zaległości

franek

kolezanka wczoraj byla pierwszy dzien i mowila wrecz odwrotnie... linia tak zapierdzielala ze nie wyrabiala sie a pracowala wczesniej w anglii na lini produkcyjnej stawka jest miesieczna a tak naprawde to typowy akord...

franek

jaka atmosfera w firmie panuje bo kraza rozne opinie?

ziuta
@franek 16.08.2015 19:29
jaka atmosfera w firmie panuje bo kraza rozne opinie?

w sumie atmosfera jest ok mozna w miedzy czasie sie posmiac i pozartowac z ludzmi a czasem jest wrecz przebojowo

asia

jak z dojazdami z jakich miejscowosci i gdzie przystanki? prosze o info

ziuta
@asia 10.08.2015 12:04
jak z dojazdami z jakich miejscowosci i gdzie przystanki? prosze o info

dojazdy sa z wroclawia strzelina bielawy i pieszyc

ziiuta

caly czas sa przyjercia

ziuta
@ziiuta 01.08.2015 14:40
caly czas sa przyjercia

caly czas sa przyjecia ale tylko przez agencje pracy

asia

sa przyjecia do pracy?

Ziuta

Moze sa to umowy smieciowe ale teraz im wyrownali stawki do stałych pracowników a ogólnie to po pol roku pracy zaklad przejmuje pracownika

Aldi
@Ziuta 27.07.2015 20:05
Moze sa to umowy smieciowe ale teraz im wyrownali stawki do stałych pracowników a ogólnie to po pol roku pracy zaklad przejmuje...

Po pół roku firma przejmuje? to chyba nie ta bajka ludku. Ja juz 1,5 roku zasuwam przez agencje i pies z kulawą nogą sie nie zainteresuje

bolo
@Aldi 11.11.2015 22:51
Po pół roku firma przejmuje? to chyba nie ta bajka ludku. Ja juz 1,5 roku zasuwam przez agencje i pies z kulawą nogą sie nie za...

pol roku to bajka dla naiwnych - firmie wygodniej zatrudniac przez agencje tajemnica poliszynela jest ze pracownicy agencyjni sa traktowani jak drugiej kategorii

Ziuta

Stawka jest 2100 zl brutto

bolo

jakie sa stawki?

nic by nie bylo,to nie PRL,teraz wywala

przyjma se nowych za pol darmo na smieciówce z Human Pro

anonim

(usunięte przez administratora)

ziuta

pracuje w tym zakladzie juz 5 lat i wcale nie jest tak rozowo nadgodzin juz nie ma i premie tez zabrali zostala tylko tzw frekfencyjna 150zl brutto i nawet jak masz 1 dzien L4 to ci zabieraja calosc wiec jak na te czasy i te harowke ktora w tej chwili jest to zarobki 1800 zl nie sa jakims wielkim pieniadzem gdzie naprawde trzeba sie narobic bo pan planista opracowuje plany na np20000 nowego produktu a ludzie sa w stanie przerobic 15000 i gdzie tu logika

MiKi

Ludzie co wy gadacie ... aż słabo mi się robi ... :/ Pracowałem w tej firmie i sobie chwale chociaż nie zwolnili bo kryzys i cięcia (fakt faktem dyrektor to ... i zawsze gardził ludzkim losem! ale nie o niego tu chodzi) Praca na nadgodziny się trafi ale musi być duże zamówienie. Co do wynagrodzenia to nie jest złe (zawsze było to owiane tajemnicą i nawet kazali podpisywać druki ze nikomu się nie ujawni swojej stawki) Ja zaczynałem w niebieskiej koszulce jako zwykły pracownik linii Po 6 miesiącach Pan kierownik dał mi awans "na zieloną koszulkę) a po kolejnych 3 miesiącach zostałem w żółtej koszulce (wyżej się nie dało) :) Fajne jest to że zanim zatrudnili kogoś z zewnątrz to jest nabór z hali produkcyjnej i biur (przynajmniej tak było za moich czasów) Jak otwierali firmę to ja się zatrudniłem i wtedy to był chiński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nikomu nie wolno było się odezwać. Nie było mowy o tym żeby na kogoś spojrzeć bo chiński władca od razu zwalniał ludzi albo wywalała na koniec hali i trzeba było gradować noże!!!! TO BYŁY CIĘŻKIE CZASY A NIE TO CO TERAZ ZE JAKIEMUŚ ... PRZESZKADZA DYM Z FAJEK! RĘCE OPADAJA JAK TO CZYTAM. IDZ CZŁOWIEKU DO BIURA PRACOWAĆ A NIE TRUJESZ (usunięte przez administratora):/ Jak nie jest sie leniem albo kapryśną ... co do papierosów to praca nie meczy :) produkcja "molding" pracował na 4 brygadówce a linie od pon. do pt na 3 zmiany. Są dni że trzeba się narobić bo chodzi duzo maszyn a jest mało ludzi albo jest duże zamówienie ale jak ktoś pracował wcześniej na produkcji to wie jaka to praca.

pomarańczowy

Pan dyrektor to człowiek wyjątkowo (usunięte przez administratora) chociażby dlatego że wymyślił palarnię dokładnie przy wejściu do budynku firmy przez które muszą wchodzić inni pracownicy pomimo że druga palarnia jest w środku. Na spotkaniu organizacyjnym przy przyjęciu do pracy dowiedziałem się że jest to palarnia ale nie oznakowana. Okropnie mnie to wkurzyło ale co miałem zrobić w tym kraju większość wejść do czego kolwiek jest palarnią chyba że jest to buda dla psa to wtedy nie. Prawo pracy wyowiada się w tej kwestii w ten sposób. Palarnia powinna być miejscem oddalonym tak aby niepalący nie byli narażeni na wdychanie dymu. Ja bardzo nie lubiłem tego miejsca pracy dlatego że jak w sporej liczbie polskich zakładów pracy ludzie są tam wlgarni. Nie akceptuję zapachu palaczy ale niktórzy śmierdzą na dużą odległość. Trochę lat pracowałem w Polsce i nie przypominam sobie takiej sytuacji żebym miał tak często problem z cuchnącymi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi. Niestety jeden z nich w podkoszulku zielonym co oznacza w ubraniach służbowych brygdzistę śmierdział na odległość nie do wytrzymania przez niego chciało mi się często rzygać. Taki zapach u niego się pojawiał jak wracał z przerwy na papierosa których ta firma palaczom wyjątkowo nie żałuje . Ja nie kryłem tego że nie mogę koło niego wytrzymać i mówiłem ale on okropnie śmierdzi.Tam duża ilość brygadzistó pali. Wiedziałem że nie będę mógł tu normalnie pracować. Ochroniarzom przy którymś razie powiedziałem że trzeba pozwać pana dyrektora do inspekcji pracy w sprawie palarni przy drzwiach wejściowych do firmy. Jak można by się domyślać umowa moja nie została przedłużona. Niestety wiem że teraz większość firm tak wygląda. Rząd chciał wprowdzić zakaz palenia w czasie pracy. W wielu krajach on funkcjonuje i tam palą czasami w ubikacji ale przy tym zakazie wiele palaczy go nie łamie i tam da się żyć i pracować bo poza pracą w wielu miejscach na zachodzie na chodnikach palaczy nie ma w ogóle a w samochodach palą gdy szyby są zasunięte. Zastanawiam się nad tym czy Polska jest krajem w zasadzie już tylko dla patologii a normalniejsi muszą uciekać z kraju gdeś indziej.

MM

Zarobki marne,a pan dyrektor firmy to sknera.Ludzie pracują ponad swoje siły i nic z tego nie mają.A jak pracować nie będziesz to ci powiedzą że drzwi są otwarte.

Zostaw opinię o HIP Poland - Bielany Wrocławskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HIP Poland