laki
30.03.2015 07:09
Dostalem propozycje na szparagi,w tym tygodniu mam podpisac umowe.Moze jest ktos kto tez tam jedzie i czy wogole warto jechac?
bar
27.03.2015 11:36
dostalem propozycje pracy przy pomidorach stawka netto pomiedzy 6,50 a 7,50 euro co myslicie ? warto jechac ? najbardziej boje sie sytuacji opisywanej powyzej jedziesz a okazuje sie ze nie ma pracy
26.03.2015 14:04
czy jedzie ktos na spotkanie 2 kwietnia do przemysla ?chcemy z narzeczonym jechac na pieczarki opinie sa rozne i pozytywne i negatywne ,stwierdzilismy ze jak nie pojedziemy to sie nie przekonamy.
Ola
18.03.2015 20:05
Agencja contrain to jedno wielkie gówno ...Pracowalam przez ta agencje do czasu jak nie zaczelam walczyc o swoje pieniadze ktore co miesiac mi kradli z wypłaty...Nie interesuja sie ludzmi ,niczego niezalatwia jezeli sie kogos o to prosi ,maja nas po prostu daleko w tyłku . Jest wiele dobrych agencji z ktorymi warto podjac wspolprace ,Contrain zdecydowanie odradzam
bigos89
18.03.2015 17:59
Do mnie dzwonili 2 tygodnie temu, dwa dni po zarejestrowaniu się na ich stronie. Własnie wróciłam z Niemiec kiedy zadzwoniła do mnie kobieta z biura w Łodzi ( do Łodzi mam 80 km ). Zrobiła mi test językowy i zapytała się czy jestem zarejestrowana w urzędzie pracy...bo taki wymóg teraz. No to się zarejestrowałam i powiedziała zebym zadzwoniła bo ma dla mnie pracę, ale nie zadzwoniłam.
18.03.2015 16:23
No to ładnie haha. To może niech już lepiej do mnie nie dzwonią.
16.03.2015 01:38
16.03.2015 17:55
Czesc Basiu. Rowniez czekam za tel. od nich i tez zastanawiam sie czy to ma sens :)
foka bez oka
13.03.2015 13:52
Hej, dziewczyny kiedy wysyłałyście zgłoszenia na zbiory ? I po jakim czasie oddzwonili? Ja wciąż czekam, może się nie załapałam :(
13.03.2015 13:48
Aha, to do mnie pewnie nie zadzwonia juz ;)
13.03.2015 09:36
Dostal ktos juz ktos tel. w sprawie wyjazdu na truskawki?
beta
13.03.2015 10:37
dostałam tel.w sprawie spotkania na 07.04.15
13.03.2015 09:36
Dostal ktos juz ktos tel. w sprawie wyjazdu na truskawki?
Draxik
10.03.2015 19:44
Bob's, jestem z Przemyśla i mam spotkanie rekrutacyjne 26 marca a nie 25. Jest to pierwsze moje spotkanie i nie wiem czego mam się spodziewać...
Magdalena
18.03.2015 13:26
Witam! Byłam na spotkaniu wraz z chłopakiem, które odbyło się w Opolu. Po przeczytaniu komentarzy byłam sceptycznie nastawiona, ale chłopak nalegał więc zadecydowaliśmy, że pojedziemy. Mieliśmy prawie 300km w jedną stronę, a jak wiadomo wyrzucić ze 200zł na paliwo i jakiś posiłek to niemały wydatek. Na miejscu okazało się, ze to KASA wyrzucona w Błoto!!Spotkanie odbyło się w Hotelu Merkury.
Na miejscu odbywało się tez jakies inne spotkanie. Podeszła do nas pani z uśmiehcem sztucznym jak w Mc Donaldzie, odchaczyła na liście, że jesteśmy i kazała czekać prawie godzine na SPOTKANIE.To owe spotkanie,o którym mowa to jakieś jedno wielkie nieporozumienie!! Do małej salki oprócz nas dołączyły 4 osoby.Jedna pani kazała odnaleźć swoje cv- ponieważ spotkań było kilka, kazda grupa miała na inna godzine. Po tym czasie rozpoczela się prezentacja na wyświetlaczu- pokazywano krówki, sad, truskawki, szklarnie itd. a pani anemicznie opowiadała, ze takie prace mają i można pracować w szklarni przy zbiorach, doić krówki-ale uwaga tutaj trzeba mieć doświadczenie:D. itd. Pokazano miejsca do spania coś ala baraki ( wspolna kuchnia plus pokoje 2,3 i 4 os. Mówiła o tym, żeby nie byłó kłótni, trzeba nauczyć się zyc w takiej sporej grupie. Po tych Bzdetach było spotkanie z 2 Paniami- ta anemiczna lub jeszcze jedna. Podchodziło się do stolika i pani pytała czy chce się pracować w polu, czy przy zbiorach, od kiedy można zacząc prace itd. My wcześniej podczas rozmowy tel. pytaliśmy czy maja oferty pracy w Niemczech, ponieważ nie chcieliśmy wyjezdzać do Holandii. Pani X nas zapewniała, że mają gdyż jak to ujęła- PODBIJAJĄ obecnie rynek niemiecki. Poinformowałam ją, że uczymy się niemieckiego i potrafimy się dogadać w pracy. Nie jest to może poziom B2, ale normalne polecenia rozumiemy. Ona powiedzieała, ze podstawy wystarczą i w pracy można "przebierać". Na miescu Pani anemiczna Y- była bardzo niezadowolona, ze chcemy tylko do Niemiec ( bo oboje znamy b.dobrze angielski) okazało się, ze do niemiec sa oferty pracy, ale takie 2-3tyg., ze kiedyś może się pojawia jakies, al. to nic pewnego!! Sprawdziła tylko czy mamy ubezpieczenie odnotowała to i na tym koniec!!! Straciliśmy cały dzień, żeby się odejrzeć kilka slajdów i tego, żę nas oszukano bo nie współpracują z niemieckimi firmami!!. Co do ofert pracy w Holandii- osoby, które znaja jezyk w stopniu komunikatywnym zarobią sobie tz. dostaną normalną stawke i nieco lepsze lokum. Te bez jezyka będą od najgorszej pracy. Na nich czekają kilkuosobowe pokoje. Wiem o tym bo jak wspominałam znam angielski b. dobrze a druga Pani rekrutowała w tym języku i tak mówiła chłopakowi, który zna ten język naprawdę dobrze. Generalnie do osób bez jezyka mieli takie podejście jak człowieka gorszej rasy. Jest to opinia neutralna. Nie kierują mna emocje, pisze to ponieważ wiem jakie sa realia. Jeżeli ktoś nie ma co robić i chce przejechał pół polski po to samo co my to proszę bardzo. Dla mnie to jest mega żenujące i nie rozumiem po co to wszystko? W innych firmach takie rzeczy załatwia się przez tel. tj. przedstawia warunki, weryfikuje zdolności językowe przez tel. Naprawdę uważam, ze nie trzeba w tym celu jechać 300km. AAAAaaaaa na koniec najlepsze- dostaliśmy telefon, po kilku dniach, że nie pzreszliśmy pomyślnie rekrutacji! hmmm jakiej rekrutacji ja się pytam??? Nikt z nami po niemiecku nie romawiał.Pani anemiczna zapytała tylko gdzie chcemy robić po czym oświadczyła, ze nie maja nic ciekawego do zaoferowania jak wspomniałam powyze. hmmm i to była ta rekrutacja??? Żenada, Żenada i jeszcze raz Żenada.
:-)
09.03.2015 13:46
Aplikuje ktos na truskawki?
bartek
07.03.2015 15:07
bylem z bratem na spotkaniu informacyjnym w Poznaniu 25 lutego spotkanie odebralismy pozytywnie teraz czekamy na konkretna propozycje pracy czy ktos was tu piszacych byl juz na jakims kontrakcie w holandii?
pokrzywdzona
05.03.2015 13:52
bylam w tej firmie na projekcie w Rhenusie firma mnie zwolnila za wykonywanie polecien szefostwa niemieckiego oszusci
bobson
05.03.2015 13:25
Kochani słowo og_rki piszemy przez Ó zamknięte a nie otwarte, czyli - OGÓRKI. I co takie to trudne? :)
Bob's
04.03.2015 22:57
Draxik jedziesz moze 25 marca do przemyśla na rozmowe ?
Draxik
04.03.2015 11:37
Witam. Niedługo mam spotkanie rekrutacyjne. Czego mogę się tam spodziewać ? Podpowiedziałby ktoś, kto już przeszedł takie spotkanie i jakie wrażenia ma po takim spotkaniu ?
kassie
01.03.2015 21:04
Czesc mam pytanie mam propozycje pracy przy ogorkach z ta firma po przeczytaniu tylu zlych opini boje sie jechac. Prosze o rade czy jechac . ??
ppp
02.03.2015 11:18
A kiedy jes ten wyjazd na ogorki
DZIUBOL
16.03.2015 20:56
JEDŹ!!!!!!! SZYBKO !!!! PRACUJ SZYBKO!!!
stary
26.02.2015 21:00
Do panów wyżej którzy mają problemy z ortografią - piszemy ogÓrki a nie ogurki.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?
Witam może opiszecie jakie wrażenia po tym spotkaniu? Czy coś z tego wyszło? Czy warto jechać na takie spotkanie?
piterek
22.02.2015 12:45
Również jade na to spotkanie :)
1nowa1
26.02.2015 11:22
bartek
21.02.2015 11:22
witam
Ja mam jechac 25 lutego na spotknanie informacyjne do Poznania mam ok 250 km warto jechac ? ktos pracowal ? jakie stawki ?
21.02.2015 13:29
Witam, ja też właśnie jadę do Poznania na spotkanie, chętnie też bym się dowiedział coś więcej o tym jak tam jest.
20.02.2015 13:31
Ile można zarobić "na czysto"? Jakie są warunki w pracy?
mirek
20.02.2015 20:13
A wiesz czy jakis sezon warcu sie zaczyna?
20.02.2015 20:36
Niestety nie wiem czy jakiś sezon się zaczyna. Muszę dopiero jechać na rozmowę i chciałem się dowiedzieć jak wygląda w ogóle praca w tej firmie.
zenek
20.02.2015 11:40
hej Mirek mam pytanie czy to ty piszez tu czy byles w tamtym roku na ogorkach u wanlipcika? Mieszkalismy na Word Stej na domkach kempingowych pzmietasz jezeli to ty do odpisz tu to podam numer komurkowy. Pozdro.
maciek
20.02.2015 16:46
Witam.wiesz może czy w marcu zaczyna sie sezon ogurki lub pomidory?
18.02.2015 14:30
Po ile godzin się pracuję w tygodniu? Czy można nadgodziny robić?
18.02.2015 14:28
Witam, czy może mi ktoś opisać pracę na okulizacji drzewek czy ktoś był z tej firmy?
maciek
12.02.2015 20:56
A jakis sezon w marcu sie zaczyna?wiesz moze
johnny
12.02.2015 17:17
Coś bliżej kwietnia, ale np przy kwiatach cały rok jest praca.
mirek
11.02.2015 14:34
Czy wie ktos konkretnie kiedy za czynajol sie szklarnie lub inny sezon prosbym o szybki odpus
k40
05.02.2015 23:42
Pracuję w Contrain od półtora roku zawsze wypłata w euro tylko trzeba mieć konto walutowe i zawsze moje godziny zgadzają się co do minuty...
ppp2
21.02.2015 09:27
Witaj.wiesz może czy w marcu zaczynajoł sie sezony ogurki lub pomidory?
kara182005
03.02.2015 20:57
Magda mam pytanie skoro piszesz ze są oszustami to co robilas u nich aż 2lata trzeba było ich zmienić cos tu jest nie logiczne
kara182005
03.02.2015 20:52
Witam zgadzam się z panią uprzejma firma jest ok i wypłacaja w euro jeśli dostajecie kasę w zł to tylko dlatego ze źle im konta podaliscie tez tak miałam zad do opiekuna powiedzialam o sprawie i rzeczywiście był błędnie podane konto a godziny są nie zależne od contrainu tylko od waszego pracodawcy jeśli źle wpisze wam godziny to wystarvzy to z nim uzgodnić ja polecał i jade znów w tym roku
02.02.2015 20:44
Ja pracowałam dwa lata przy pieczarkach w Stramproy koło wertu.NIGDY WIĘCEJ PRACY W CONTRAINIE!!!oszuści z biura z łodzi omijaj ich z daleka!!!CONTRAIN TO OSZUSTWO!!!
uprzejma
27.01.2015 23:17
Witam moge podzielic sie wrazeniami na temat pracy przez firme Contrain . Pracowalam w NL przy zbiorze pieczarek. Ok 40-50 godzin tyg. Jeden dzien wolnego w tyg.Jesli potrafisz zbierac to nie bedziesz miala problemu zadnego. Wiadomo ze jak wszedzie trzeba uwazac na ludzi i sie nie dac > bo one mysla ze jak pracuja po 5lat to wszystko im wolno ,a tak naprawde nic nie moga.Wyplata zawsze na czas i w euro. Moge polecic ta firme w 100proc.Pozdrawiam
uprzejma
28.01.2015 18:01
Sorki ale nie mam możliwości podania ci numeru na forum. Chciałam pomoc. Ale trudno
Mateusz
28.01.2015 18:16
A jak by pani pomogła? W takiej sprawie
Mateusz
27.01.2015 15:44
Czy z contrein naprawdę się wyjeżdża za granicę. Może ktoś ma inne firmy w sprawie wyjazdach. Proszę o szybki odpis
Mirek
27.01.2015 15:32
Ile się czeka jak się ma umowę. Proszę o szybki odpis
ona28
26.01.2015 12:04
Hejka powie mi ktos cos na temat pracy w pieczarkach przez firme contrain, jaka stawka, jakie warunki, jak jest tam z godzinami, czy nie bede siedziala co drugi dzien na wolnym bo nie ma pracy, jak w innych pieczrkarniach?? Jesli jest lipa poleccie mi cos konkretnego, jesli chodzi o zbiory pieczarek??gdzie mozna w miare zarobic?
Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.