Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

27.08.2015 21:57

A co do informacji-to prawie kazdy kto tu jest czekal kilka mies na wyjazd od podp umowy. I tak samo z przerzucaniem pracownikow,szef mowi ze nie ma pracy i zjezdza sie do domu,lub agencja szuka ci innej pracy.Pozatym po tyg pracy bylam na wyrobieniu nr sofii-aby wszystko bylo legalnie. Powiem tak-agencja uczciwa,choc czasem nie ogarnia wszystkich ludzi,ktorzy tam sa,bo i pracodawcy w nl sa rozni,i oczekiwania ludzi rozne. Ale gdy jest problem,zawsze sie dzowni do swego opiekuna projektu w polsce i w nl,i pomoc jest. Nawet gdy konieczna jest wizyta u stomatologa,panie z Contrain dowiaza i przywiaz

27.08.2015 21:48

A zarobki to 9,16e,co daje 7,20netto. Kazdego dnia odliczaja tez 11,90e za lokum-niewazne czy mieszkasz w super chatce z dostepem do tv,internetu,i na spokojnym,eleganckim przedmiesciu czy w duzo duzo mniej eleganckim kempingu.Oczywiscie nie placi sie tego z wlasnej kieszeni,ale odliczane jest to z wyplaty

27.08.2015 21:45

No wiec dokoncze wczesniejszy watek.Zniechecona czekaniem napisalam do Contrain,ktore oddzwonilo,mowiac,ze troche sie im o mnie zapomnialo.Zaprosili mnie na podpisanie umowy.Najpierw skierowanie do lek.med pracy-w dlugiej kolejce do starszej Pani stalam dokladnie 2godz i 15min.Pozniej bylo szkolenie bhp,czyli kilka slow gdzie i po co jade,w koncu podpisanie umowy i stosu innych dokum. Dowiedzialam sie tez ze jade na papryczke,Tak wiec od 9 do 14 to wszystko trwalo.Jednak na 2 dni przed dowiedzialam sie,ze pracodawca przesunal termin rozpoczecia pracy o 3tyg,tak wiec pojade jednak do firmy „okraglych czerwonych warzywek”.To i to szklarnia,wiec nie robilam z tego problemu.Zalezalo mi na pracy stalej,rocznej,dlatego zapewniano mnie,ze jak po 3mies się sprawdze to moge liczyc na nawet roczna wspolprace,bo szklarnia stoi caly rok/Adres zameldowania,i pracy z nr tel do moich opiekunow w Polsce i w NP dostalam na meila i na tel. Na miejscu przywital mnie elegancki i super wyposazony dom,z grupka fajnych ludzi i ...wifi.Praca okazala sie byc zaledwie 15min rowerem od domu.Na pocz ciezka,ale z dnia na dzien dalo sie przyzwyczaic.Atmosfera przyjemna,wiekszosc pracownikow z contrain więc było razniej.Z godz roznie,1 tydz po 8-9, plus sobota do 15, kolejny podobnie. Tak więc 1 tydz zakonczyl się bilansem 45,5 godz pracy.I bylo by pieknie gdyby nie rozmowa z szefem ktory oznajmil mi ze musze jechac na urlop bo niema az tyle pracy i musi zmniejszyc liczbe pracownikow. Po 10dniach pracy,prace stracilam. Zadzwonilam do Contrain-tam już znali moja sytuacje.W zamian zaproponowano mi przekwaterowanie do owianych zla slawa kempingow,i prace przy rownie nieslawnych borowkach,z których z obelgami wywalono moja wspolokatorke z domku po kilku dniach. Prace na zaledwie 3tyg(Niepewna,zalezna od pogody-a ta ciagle deszczowa nie gwarantuje zbyt wielu godz pracy) lub zjazd do domu,i czekanie na kolejne propozycje pracy...Hmm,dlatego mam mieszane uczucia.Wspominano mi o mozliwosci zmiany zakwaterowania i pracy,ale zeby po niecalych 2tygodniach??? I co tu z soba zrobic w takiej sytuacji?Bo czy sie pracuje danego dnia czy tez nie,za lokum sie placi...

17.08.2015 21:52

nabity w butelkę

20.08.2015 09:41

ja również mogę się przyłączyć. (usunięte przez administratora). Na rozmowie rekrutacyjnej jest ładnie. Pięknie opisują pracę. Na miejscu już tobą nie zajmują się. Rzeczywistość jest inna niż obiecują na rozmowie rekrutacyjnej. Ludzie wracają

05.08.2015 00:04

Namiary na Contrain znalazlam w broszurce z mojego urzedu pracy.Na ich stronce wypelnilam formularz i juz na drugi dzien zadzwonili do mnie. Umowilam sie na spotkanie w Olsztynie na samym pocz czerwca. Biuro malutkie ale zadbane.Tam przepytano mnie ze znajomosci jez ang,,wypelnilam podobna acz krotsza ankiete niz na stronie internetowej.Pani sympatycznie i dosc obszernie przedstawila mi oferte zatrudniania i odp na moje pytania. Dostarczylam papierek o zarejestrowaniu w pup o ktory prosili. Mialam czekac na tel od nich,jako ze kolejnym etapem miala byc wizyta w ich biurze w celu badania lekarskiego,dopelnienia wszelkich formalnosci prawnych i wyjazd. Zadzwonili po kilku tygodniach bo byl to juz 30 czerwiec,i spytali czy nadal chce wyjechac.Potwierdzilam umowiony wczesniej termin polowy lipca i gotowosc na dluzszy wyjazd.Zapytalam o to czy napewno bedzie to Holandia i praca w szklarni na jakiej mi zalezalo,no i jak mam sie przygotowac do pracy-odziez robocza itp. Na kmoncu Pani powiedziala ze napewno sie do mnie odezwa w polowie lipca. No i tak czekam, a jest juz sierpien, i zastanawiam sie co robic. Agencje sprawdzilam i wydaja sie w porzadku,wiec skad to opoznienie,hmmm...
    miki

03.08.2015 21:40

Cześć. Chciałbym uzyskać trochę informacji na temat pracy na magazynie w Niemczech. Jak z godzinami, zakwaterowaniem? Na ile podpisywane są umowy. Ile da się zarobić? I ogólnie o całokształt. Pomoże ktoś?
    asia

03.08.2015 10:17

nie polecam, wysokie koszty pośrednictwa, dziwaczny,(usunięte przez administratora) sposób rekrutacji,
    ja

24.07.2015 12:28

potwierdzam, na miejscu okazuje sie zupelnie co innego niz wam mowia w agencji warunki pracy sa ciezkie(usunięte przez administratora)no ale da sie zarobic,dlatego ludzie wracaja.
    Beta

13.07.2015 16:11

Witam mam rozmowę rekrutacyjną w Poznaniu ,Pani mówi ze mam przywieźć papiery ,może być w ciągu tyg,ale jak czytam te opinie to nie wiem czy warto podpisać umowę .Ludzie jeżdżą i ryzykują a może będzie dobrze.Jedzie też ktoś na spotkanie do Poznania 15 .07./
    anna

30.06.2015 18:10

Jedzie ktoś na pakowanie pomidorów z podkarpacia do Niemiec miejscowość (Wittenberg)
    Kamil

05.07.2015 20:37

Kiedy jest ten wyjazd?
    karolina

26.06.2015 18:46

Cześć:) Proszę o informacje ,jeśli ktoś jest w temacie, chce i może pomóc:)Byłam na rozmowie rekrutacyjnej w Poznaniu z Moim chłopakiem, gdzie pytano Nas o doświadczenie,chwilę rozmawialiśmy po angielsku i o tym co chwielibyśmy robić.Już po jednym dniu zadzwoniła Pani, która nas rekrutowała i powiedziała, że jest zainteresowana współpraca z Nami i przekazuje teraz Nasze papiery do Łodzi.Mamy czekać na telefon ale trwa to już tydzień;/ Jeśli ktoś jest zorientowany to mógłby powiedzieć czy to normalne tyle czekać? I czy jeśli zadzwonią to będziemy musieli jechać do Łodzi jeszcze podpisywać umowę i czy tam też będzie rozmowa rekrutacyjna( sprawdzanie języka itd)? Z góry dziękuje:))
    ja

28.06.2015 14:19

my czekalismy ponad miesiac na wyjazd po podpisaniu umowy.
    monika87

01.07.2015 11:57

karolina - czy coś Wam powiedzieli o zarobkach i o tym jak sie one kształtują ? dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam
    grześ

26.06.2015 15:32

powodzenia wam zycze firma wypłacalna wiem bo sam bylem najgorsze pierwsze dni na ogarniecie sie i wszystkiego pozdrawiam i powodzeinia

24.06.2015 17:12

angelika marta [email protected] moj mail piszcie to będziemy w kontakcie bo zawsze to lepiej :) , bylam na rozmowie, to nie wiekówka tylko płacone jest za godzinę, jadę z chłopakiem, pani wysłała nam adres miejscowość Melderslo, praca 42 h w tygodniu max, domek 11€ za dobę :) odezwijcie się, będziemy w kontakcie! :)
    anna

24.06.2015 16:02

Był ktoś może z tej firmy na pakowanie, sortowanie pomidorów w Niemczech?
    Contrain

15.09.2015 13:32

Prosimy o kontakt telefoniczny, Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji APT Contrain
    gucio

13.10.2015 19:27

ooooo pani z biura pisze nie ładnie hehehehe

23.06.2015 16:35

witam czy ktos pracował w Asten u braci frans i henri raijmakers przy pomidorach w szklarni ,jest ok ,czy to zwykły (usunięte przez administratora)
    brrr

23.06.2015 13:52

nigdy z ta firma never

23.06.2015 12:40

angelika, babka nam mówiła, że płacone jest za godzinę, czyli netto wychodzi jakieś 7 € netto
    angelika

23.06.2015 18:25

dzieki za odpowiedz:)ale 7 euro niezaleznie od wieku?:)bylas na rozmowie?mozesz napisac co mowili?:)

23.06.2015 11:29

czy dają zaliczki ,jak wygląda sytuacja z kasą
    angelika

22.06.2015 20:29

w ogloszeniu o pracy w borówce jest stawka 9,12 euro brutto ale zapewne majac 21 lat bede zarabiac jakies 6,50 brutto bo obowiazuje wiekowka...oplaca sie jechac?ile wyjdzie na czysto?

22.06.2015 13:40

orbit, napisz do mnie maila [email protected] to będziemy w kontakcie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

orbit

21.06.2015 16:36

Ja dopiero jestem przed rozmową, również miałbym jechać na borówki. Naczytałem się trochę opinii i przyznam, że mam dość mieszane uczucia tym bardziej, że miałbym jechać sam.
    ZUdin

17.06.2015 21:02

Siemka , wie ktoś jak u nich z badaniami? No i ile na czysto można wyjść mniej więcej na jakichś zbiorach.Da się tam odłożyć z 3 tys zł na miesiąc ?

20.06.2015 20:55

25 podpisuje umowę o zbiór borówek, pani z Łodzi wysłała nam już adres , jedzie ktoś stąd tam? (Miejscowość Melderslo)
    ANGELA

16.06.2015 20:20

25 mam podpisac umowe w kwestii zbierania borowek, czy moze mi ktos opowiedziec jak to wyglada i czy sprawdzaja poziom jezyka, oraz ogolnie jak wygladaja takie wyjazdy, oraz czy ta firma zapewnia transport?bo slyszalam rozne opinie:)bede wdzieczna za odpowiedzi:)
    ANGELA

16.06.2015 20:19

gość

16.06.2015 15:42

Co kazali Wam zabrać na spotkanie rekrutacyjne?
    DZIDEK

15.06.2015 18:21

JA SIE SZYKUJE NA ROZMOWE W PIATEK W SZYDLOWCU CIEKAWE CZY TAK KOLOROWO JA MOWIA
    AM

16.06.2015 15:16

Ja też się wybieram do Szydłowca. Zobaczymy co powiedzą. Co to ta miła pani kazała ze sobą zabrać?
    Marta

23.06.2015 21:10

Ja wybieram się na borówkę 25 06 podpisuje umowe.Jadę pierwszy raz przez tą agencję.Możesz mi przyblizyć coś więcej,dokładnie jadę w rejon Limburgii.

15.06.2015 16:08

gosc

16.06.2015 08:26

witaj nie jestem studentem ale z contrainem w tym roku byłam pierwszy raz na szparagach jesli chodzi o wypłaty nie było problemu warunki mieszkaniowe tez ok choc niektórzy marudzili zależy co komu wystarcza bardzo się cieszyłam bo w większości domów z contrainu jest wi fi więc mozna z darmo kontaktować się z rodziną przez komunikatory.Jedyne co sie nie zgadzało to contrain mowił ze praca bedzie na 8-9 tygodni była na 4,na 26 dni roboczych zarobiłam na czysto 1.630 euro dla mnie to bardzo dużo.Ciężko cokolwiek komuś doradzać trzeba samemu spróbować choć ktoś bardzo mi bliski był jesienią w niemczech i na dwa miesiące zarobił 1700euro.
    carulqa

14.06.2015 15:53

Mam w przyszłym tygodniu podpisać umowę o pracę do zbioru borówek. Byłam na spotkaniu rekrutacyjnym w Łodzi, gdzie pani wszystko wytłumaczyła i opowiedziała o warunkach pracy i zakwaterowaniu. Generalnie wzbudziła moje i mojej koleżanki zaufanie i nawet się cieszyłam, że znalazłam w końcu jakąś pracę na wakacje ALE po przeczytaniu tylu negatywnych opinii o jakiś przekrętach w wypłatach, strasznych warunkach i generalnie nieuczciwości to już nie wiem czy warto się z tą firmą wiązać :( Zdaję sobie sprawę, że mogą na tym forum pojawić się wypowiedzi pracowników z biura Contrain, żeby podbić sobie notowania czy żeby zachęcić ludzi do wyjazdu od nich, ale również wypowiedzi osób, które zostały odesłane do domu bo się obijały i się odgrywają czy coś w ten deseń :/ Zależy mi na opinii osób, które tak jak ja są studentami, wyjechały w wakacje żeby sobie odłożyć na kolejny rok akademicki i mogą się podzielić rzetelnymi opiniami. Dziękuję z góry za jakiekolwiek info :)
    pawel

14.06.2015 09:20

Hej, napiszcie cos o zbiorach borówek, ile placą, jakie warunki, ile sie pracuje itp.

13.06.2015 14:35

mam pytanie jakie buty zabrac do pracy w szklarni przy pomidorach ,może ktoś podpowie
    na borufki

10.06.2015 17:53

Ja dopiero mam podpisać umowę i jechać w przeciągu 1-2 tygodni na borówki.
    Agata

07.06.2015 17:40

Witam. Był ktoś może na zbiorze borówek? Ciężko? Ile można zarobić?
    Damian

07.06.2015 23:03

ja jutro mam rozmowe i sie tez wybieram na borowki jestem ciekawy jak bedzie
    Jarek

28.05.2015 21:05

Ja jestem z Lubaczowa jutro o 8 rano wyjezdzamy na sobote bedziemy i od poniedzialku praca tak nas zapewniala, podziele sie opinia po powrocie mam nadzieje ze nie ma aztakiej tragedii jak pisza, w koncu Oni tez sa sprawdzani i odpowiedzialni za ludzi Pozdro.
    Jarek

27.05.2015 16:20

Witam czy jedzie ktos z Podkarpacia na Pory na 1 czerwca??byl tam juz ktos moze w haelen?Wie ktos jak tam jest naprawde?? pozdrawiam.
    Leonidas

28.05.2015 13:48

Z jakiego miasta jesteś ? Do mnie dzwoniła Pani i jestem dysponowany dopiero od 1 czerwca. Gdybym był wczesniej dysponowany to pewnie też pojechałbym na pory.
    treb

27.05.2015 15:52

no ja w sobotę jadę samochodem mam jedno miejsce wolne z Pisza , w razie czego jak ktoś by chciał to mój nr 507 445 604 na pory, bo podobno się pozmieniało i cesc ma dojechac pozniej
    Przemyśl

26.05.2015 20:04

Ogolnie 1 czerwca wybieram sie tam z kolega, jak myslicie dadza wszystkich nowych do jednego mieszkania czy porozrzucaja nas po okolicy ? tak btw dostalem smsa z miejscem zakwterowania wy tez tak macie ? Co myslicie o tej pracy zwlaszcza Ci co tam juz moze byli.. Da sie zarobic i wrocic z czyms czy raczej pojedziemy proacowac dla Tych uroczych Pan z biura :D
    ra_dzio

27.05.2015 02:28

Trzeba jechać i się przekonać. Innej opcji nie ma :D
    ra_dzio

26.05.2015 17:06

Ja też się na pory wybieram. Dziś dostałem info z adresem. Ogólnie jestem dobrej myśli ;) .
    jankesss

25.05.2015 19:34

Witam.Lusia ja też jadę na pory i też dokładnego adresu nie znam tylko wiem,że praca rozpoczyna siĕ 01.06.2015... Busa już zamówiłem.Dzisiaj tam dzwoniłem i miał ktoś się odezwać,ale cisza... Trochę mnie to wnerwia bo nie lubię nie jasnych spraw.

26.05.2015 10:54

ja dzwoniłam, i do środy mają nam wysłać smsem już adres i już wszystkie sprawy do środy mają być zamknięte. więc może warto poczekać do jutra :) ja też się denerwowałam, ale już trochę mi przeszło :) a na kiedy zamówiłeś busa jankesss? i skąd jesteś? :)
    treb

24.05.2015 11:05

na pewno szału nie będzie, agencje chcą zarobić na pracownikach to złoty sezon dla nich wyrastają jak grzyby po deszczu ja tez nie znam adresu trzeba czekać na tel., ja chyba wybieram się własnym autem, jak to sie mówi jak człowiek nie spróbuje to sie nie dowie jak tam jest

25.05.2015 10:41

własnym autem? to fajnie. a może byśmy się jakoś spotkali przed wyjazdem? ja jadę z koleżanką, z którą mieszkam, to może warto byłoby się zapoznać przed wyjazdem i obgadać to troszkę? :) też nie liczę na szał, ale może warto pojechać i zobaczyć jak będzie..

23.05.2015 19:19

ja też z mazur, z Giżycka. Czytając opinie troche nabrałam strachu i już nie wiem co robić. a co Ty myślisz na ten temat?

25.05.2015 10:46

no ja rozumiem, tylko uważam, że powinni nas bardziej o wszystkim informować. mówili najpierw, że jedziemy na 2-3 miesiące, gdybym nie zadzwoniła to bym nie wiedziała, że jednak jedziemy na 4.. a to dla mnie jest różnica. to powinno być w umowie jaki okres mamy tam pracować.. godziny mnie nie przerażają, wiadomo, że jedziemy tam do pracy, więc i czas będzie szybciej leciał. no miejmy nadzieję, że wszystko będzie okej, bo nie uśmiecha mi się wracać po paru dniach..
    Massa

25.05.2015 15:55

Jeżeli jedziecie na pory to pewnie do Haelen :) praca zaczyna się od poniedziłku 1 czerwca

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.