Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

06.10.2017 10:34

Fajnie mi się z nimi pracowało, byłam na wyjeździe kilka miesięcy!!

24.10.2017 12:16

Pani Paulo, bardzo dziękujemy za pozytywną opinię :) Zapraszamy do nas ponownie!
    Iwona

04.10.2017 22:32

Dzień dobry . Wysłałam zgłoszenie do pracy przy sortowaniu odzieży , nie dostałam zadnej odpowiedzi i nie wiem co mam robić ?
    Contrain Sp. z o.o.

05.10.2017 10:41

Pani Iwono, z kandydatami, którzy wysłali swoje aplikacje kontaktujemy się w ciągu kilku dni roboczych. Jeżeli aplikowała Pani ponad tydzień temu, a nadal nie otrzymała Pani od nas żadnej odpowiedzi, prosimy o kontakt telefoniczny z jednym z naszych oddziałów. Numery telefonów do naszych biur znajdzie Pani tutaj: http://contrain.pl/kontakt/
    Iwona

04.10.2017 22:26

24.10.2017 12:19

Pani Iwono, po wysłaniu aplikacji przez formularz lub na adres mailowy nasi Rekruterzy kontaktują się z kandydatem w ciągu 5 dni roboczych. W przypadku dłuższego czasu oczekiwania prosimy o kontakt telefoniczny z jednym z naszych oddziałów http://contrain.pl/kontakt/ Zapraszamy także do kontaktu z nami na Facebooku: https://www.facebook.com/contrainpoland/
    Jolka

01.10.2017 17:04

Czy opłaca sie wyjechać do produkcji jogurtów w Holandii?
    Damian W

25.09.2017 21:24

bardzo polecam tą firmę ! wyjechałem dzięki nim do Holandii na szklarnie praca fakt raz cięższa raz lżejsza ale wynagrodzenie warte mojej ciężkiej pracy. zakwaterowanie super kontakt z firmą jak i koordynatorami 24/7 bardzo polecam tą firmę a w szczególności siedzibę w Olsztynie! Pani Natalia naprawdę pomaga we wszystkim i jasno przedstawia oferty :)
    Mateusz

21.09.2017 20:53

Byłem niestety tylko 2 tygodnie z moją Narzeczoną. Wzięła mnie choroba i musieliśmy wracać do Polski. Pracowaliśmy w Tacken i nie narzekam. Ludzie pomocni tak samo firma Contrain. Przed wyjazdem dokładnie wypytałem Panią w biurze, aby wiedzieć czego możemy się spodziewać w pracy. I co? wszystko było tak jak było nam powiedziane. Żadnych problemów!!! Nawet z tym abyśmy pracowali razem, wystarczyło zapytać pogadać i załatwione od ręki. Ja gorąco polecam Contrain innym co chcą wyjechać. Co powiedzieli tak było. Czarne na białym. Pewnie w najbliższym czasie będę dzwonił czy by nie mieli kolejnej pracy dla nas.

22.09.2017 13:10

Panie Mateuszu, bardzo dziękujemy za Pana opinię :) Oczywiście zapraszamy ponownie, oferty pracy czekają!
    Zagranica

21.09.2017 14:01

Czy ktos planuje w najblizszym czasie wyjechac do Holandii przez Contrain?

21.09.2017 21:46

Nie
    chcacy wyjechac

17.09.2017 20:10

Wybiera sie ktos przez ta agencje "contrain" do pracy w Holandii w polowie pazdziernika? (Pani mi mowila ze praca na magazynie z kompletowaniem artykułów)? Pytanie do osob ktore juz wyjezdzały do Holandii. Jak wygalda sytuacja z dojazdem? Oplaca sie brac przewoznika z agencji ktory dowiezie do miejsca?? Prosze o jakies komenatrze :) Z góry dziekuje
    rino

16.09.2017 16:52

Witam, czy w umowie nie ma wyszczególnionych godzin pracy? Co to znaczy, "do skończenia zamówień"? Czy ktoś mógłby dokładniej opisać zakwaterowanie np. w Schwalmtal? Po ile osób w pokoju, czy jedna kuchnia i łazienka na wszystkich a przede wszystkim czy należy się spodziewać, że towarzystwo pije alkohol i imprezuje po pracy? Miałem już pewne doświadczenia pod tym względem i nie chciałbym znów tego przerabiać.
    cd

19.09.2017 12:53

Co to znaczy w kiepskich warunkach? Proszę o bliższe informacje.
    cd

19.09.2017 19:13

Co znaczy w złych warunkach? Chodzi o kwaterę czy zakład pracy?
    Kamil

09.09.2017 21:02

Byłem w tym (2017) roku na sałatkach w Niemczech. Nie pracowałem długo, bo łącznie dni pracy miałem 38, ale gdybym mógł zostałbym dłużej. Firma podzielona jest na kilka mniejszych działów, na których można robić zupełnie inne czynności, czasem lżejsze, czasem cięższe. Osobiście byłem na dziale o nazwie Rohkost i o tym dziale będę mówił. Moja praca polegała głównie na obsłudze maszyn pakujących sałatki. Niestety trafiłem do brygady gdzie był tylko jeden polak i to w dodatku pracujący tydzień dłużej ode mnie, a reszta to byli ludzie z Ghany, RPA, Indii. Nie miałem zatem co liczyć na pomoc w obsłudze maszyn, które na pierwszy rzut oka wydawały się bardzo skomplikowane, więc dopiero po jakimś tygodniu pracy w miarę załapałem o co chodzi. Jak już się dowiedziałem jak ustawić maszynę to sprawa była banalnie prosta: musiałem nasypać odpowiedniej sałaty na taśmociąg i pilnować żeby nic się nie zacinało :) Dosyć sporym minusem tej pracy jest temperatura utrzymująca się na poziomie 3-7 stopni, do której trzeba się koniecznie przygotować. Niektórym przeszkadzały również godziny pracy ponieważ pierwsza zmiana trwała od 4 rano do 14, a druga zmiana od 14 do skończenia zamówień (czasem 6 godzin, a czasem 13 godzin). Owa firma bardzo poważnie traktuje podejście pracowników do higieny i za głupie wpadki można (podobno!) nawet wylecieć z pracy. Zdziwiło mnie natomiast ogromne zaangażowanie firmy Contrain (przede wszystkim koordynatora naszego projektu) w pomoc w sprawach, które z pewnością wykraczają poza służbowy obowiązek, mam namyśli pomoc w szukaniu mieszkania do wynajęcia lub tłumaczenie na j.polski niemieckich dokumentów. Podsumowując. Praca w porządku, mieszkanie w porządku, wynagrodzenie wyższe niż oczekiwałem (raczej nie dostaniecie tam mniej niż 1000 euro na rękę już po odliczeniu wszystkich kosztów w tym mieszkania), a jeśli ktoś myśli, że można dostać pieniądze za nic nie robienie to polecam karierę w polityce :)
    Kamil

10.09.2017 18:37

To od której i do której godziny się pracuje nie zależy od Contrainu, tylko od firmy, w której się pracuje. Contrain może wpłynąć jedynie na to, żeby np. osoby mieszkające i dojeżdżające do pracy razem, pracowały w tych samych godzinach.

11.09.2017 10:46

Panie Kamilu, cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z nami, miło nam czytać takie opinie :) Zapraszamy ponownie, jeżeli będzie Pan tylko miał taką możliwość.
    MoniqaM.

06.09.2017 11:37

Kilk lat temu pracowalam w Contrain i wspominam ich dobrze, nie było nic do zarzucenia. Co prawda pracy było sporo, wyrabiałam dużo nad godzin, ale dzieki temu tez i wyplata byla wyzsza. pieniązki zawsze na czas, zadnych lewych umów i wszystko zgodnie z prawem. jedyne, co nieco przeszkadzalo to dojazdy do pracy, rowerem, no ale na prawde da sie to przezyc :)
    Contrain Sp. z o.o.

22.09.2017 14:50

Pani Moniko, bardzo miło nam czytać, że jest Pani zadowolona ze współpracy :) Oczywiście zapraszamy ponownie!
    Poldek

04.09.2017 11:14

Niektórzy narzekają że agencja wymaga dużo papierów ale sądzę, że to jest dla nas lepsze. Chociaż Contrain ma opinię dobrego pracodawcy to nigdy za mało zabezpieczeń naszej pracy za granicą

30.08.2017 22:02

@Skorpion Może zmieniły się jakieś pzrepisy i dlatego wymagają dodatkowych dokumentów? Czasami lepiej dać jeden papier więcej i żeby nie było kłopotów.
    Skorpion

30.08.2017 17:36

Mają jakieś chore wymagania odnośnie zatrudnienia, jako jedyna Agencja jakie znam , jeżeli są potrzebne osoby do pracy to się je zatrudnia , a nie jakieś papierki z urzędu pracy , ubezpieczenie , rok trzeba być na bezrobotnym , jakaś totalna bzdura, wyjeżdżałem do Holandii 6 razy z kilku firm i nigdzie tego nie było.
    Sebo

02.09.2017 11:48

Jest jeszcze szansa na wyjazd i pracę koñcem września?

05.09.2017 08:30

Tak, jak najbardziej :) Prosimy o kontakt z jednym z naszych biur: http://contrain.pl/kontakt/
    Justa

29.08.2017 15:09

kto mi odpowie szczerze, czy warto wyjechać do Holandii przez Contrain, bardzo proszę o szczere odpowiedzi i jak jest u nich z zakwaterowaniem
    Lucek

27.08.2017 21:27

jest szansa na prace we wrześniu ?
    Leszek

25.08.2017 08:50

Z wywiadu jaki zrobiłem przed aplikowaniem wiem, że Contrain to dobry pracodawca. Widziałem ich ostatnią ofertę pracy i jest dość długa. Czyżby ogólny brak pracowników zaczął dawać się we znaki ?
    Człowiek

21.08.2017 21:23

Wybieram się na projekt HKS metals do amsterdamu właśnie z contrain, ktoś był może w pracy tam i może się wypowiedzieć coś na ten temat?

21.08.2017 12:24

Fajna agencja mogę potwierdzić. zawsze maja dużo ofert różnych.

17.08.2017 23:02

Agencja ma sporo ofert i jak zdążyłam zauważyć to całkiem fajnych. Czytam opinie i widać, że ludzie są zadowoleni z wyjazdów. Możecie podpowiedzieć co wybierać(z ogrodnictwa?
    Maria

21.08.2017 12:22

Ja kilka razy bylam na zapylalniu kwiatow, bylo w porzadku. nie byłam na niczym innym to nie mam porownania, ale to moge z czystym sumieniem polecic.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Jakub77

17.08.2017 16:12

Witam,jestem zainteresowany wyjazdem z contrain,jakie są koszty wyjazdu z nimi do holandii,kwestie zarobkow i ile trzeba mieć przy sobie euro żeby się nie okazało na miejscu że nie ma się kasy na jedzenie-:)poproszę o info na proc [email protected]

13.08.2017 08:44

Witam, pracowałam z nimi w Holandii i byłam zadowolona i z niczym nie miałam problemów.
    Niezadowolony

10.08.2017 19:32

Szczerze nie polecam. Oszukują na ubezpieczeniu, godzinach, nadgodzinach. Panie z księgowości nie znają podstawowych zasad matematyki. Zero kontaktu, brak jakiś śmiesznych rezydentów czyt. opiekunów czy czegoś w tym stylu. Zero informacji, wszystkiego trzeba się dopytywać to może łaskawie dostaniemy odpowiedź. Organizacja to kompletne dno. Chcesz zostać oszukany i zarobić mniej niż powinieneś? Jesteś we właściwym miejscu.
    Justa

03.09.2017 21:52

Dziękuje Ci lila o opisanie tej Agencji Pracy teraz już wiem co zrobić, jeszcze raz dzięki wielkie

06.09.2017 10:24

Szanowna Pani, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z jednym z naszych biur: http://contrain.pl/kontakt/ Uzyska tam Pani informacje bezpośrednio od naszych Rekruterów, którzy odpowiedzą na wszystkie Pani pytania i wątpliwości :)
    Koleś

09.08.2017 21:47

Podoba mi się ta agencja ponieważ mają oferty ukierunkowane na rolnictwo i przetwórstwo rolne. L
    Terminator

23.07.2017 23:02

Słyszałem sporo dobrego o agencji i skorzystałem z ich pośrednictwa przy wyjeździe. Ja byłem zadowolony.
    maajk

22.07.2017 14:12

witam , praca przy produkcji salatek owocowo warzywnych ile wynosi zakwaterowanie ? pracowalem 4 miesiace i jestem zainteresowany
    ....

11.07.2017 17:18

Sałatki Taken niemcy, ile godzin tygodniowo pracujecie? Oplaca sie jechac? Poprosze o jakies opinie osób które tam były lub są. Pozdrawiam ;-)
    ...

21.07.2017 16:28

Chyba więcej w tym reklamy niż rzetelnej opini :)
    Piotr

14.12.2017 12:08

(usunięte przez administratora)Dobra firma nie musi się reklamować i przejmować wpisami. Także daje do myslenia.
    Kaśka

19.07.2017 12:00

Bardzo podoba mi się ta agencja, ta aktywność na forum !!!
    Poldeczek

13.07.2017 16:52

Contrain ma dużo ofert w szklarniach. Czy tam można w miarę dobrze zarobić? Jakie daja mieszkania.?
    Legalized

07.07.2017 01:00

Witam, czy pracował ktoś w fabryce sałatek w schwalmtal w niemczech? Interesuje mnie ile godzin tyg mozna wyrobic. Pozdrawiam
    Antonio

07.07.2017 11:43

Spokojnie możesz sobie zrobić nadgodziny, więc to zalezy wlasciwie od Ciebie ile wypracujesz, nadgodziny mialem platne, wiec polecam
    Ochotniczka

05.07.2017 10:15

Jak widzę Contrain ma sporo fajnych ofert. Może mi ktoś podpowie która z robót szklarniowych jest najbardziej opłacalna? Jakie mieszkania dają ludziom? Czy umowa jest podpisywana w kraju czy już w Holandii i jak z dojazdem/
    Antek

05.07.2017 13:39

Wyjeżdzasz zawsze w oparciu o polska umowę, dojazd na własną rekę, ale pomagają w organizacji jakby co. Ja korzystałem raz z ich pomocy i bylo ok. W mieszkaniu 2-3 osoby, to chyba zalezy od konkretnego projektu. Ogolnie jest ok :)

23.06.2017 23:24

Może mi ktoś powiedzieć czy opłaci się jechać do pracy w ogrodnictwie ? Jakie tam przeważają prace? Gdzie lepiej jechać do Niemiec czy do Holandii? Czy agencja robi przyspieszony kurs języka? A co z mieszkaniem?
    Alicja

26.06.2017 11:30

hej :) ja pracowałam w szklarni w Holandii dwa lata temu i w zeszłym roku, zawsze wszystko bylo ok. nie wymagali ode mnie znajomosci jezyka, umiem tyle tylko co musze dogadac sie po angielsku. domek tez firma zalatwia, placi sie za wynajem od doby :) :)
    Marta

22.06.2017 20:02

Polecam Contrain. Pracuje już trzeci rok. Jestem bardzo zadowolona????

23.06.2017 08:10

Dziękujemy za pozytywną opinię :)
    Hahar96

20.06.2017 22:10

Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek w Niemczech?
    Hahar96

20.06.2017 22:09

Ktoś zamierza jechać lub był już na produkcji sałatek do Niemiec?

23.06.2017 08:09

Cieszymy się, że jest Pan zadowolony i jak najbardziej zapraszamy ponownie :)
    Górnik z Koszalina

03.08.2017 21:18

Praca w szklarniach jest bardzo męcząca. Na sałatkach owocowych koledze ręce wykręcało po pracy bo opowiadał że stoły do krojenia trzeba myć po kilka razy lodowatą wodą z węża, poza tym pracował w zimnym tylko w gumowych rękawiczkach bo inaczej nie idzie. Na krótko praca jak najbardziej przez tą firmę, sam pracowałem, ale na dłuższą metę to tylko ludzie bez pomysłów, perspektyw i umiejętności przy tym zostają, ogólnie szkoda zdrowia bo przez kilka lat takie zimno czy upały potrafią zabrać trochę zdrowia. Firma sama w sobie godna polecenia, pieniądze na czas, zawsze wszystko się zgadzało-tyle zapłacone ile przepracowane, ze stawkami szału nie ma ale to fizyczna praca bez wymagań jakichś nadzwyczajnych zdolności więc i tak pieniądze jak za to dobre.

20.06.2017 09:19

Jestem zainteresowana pracą przy sortowaniu odzieży i mam pytanie czy można na tym zarobić? Jak przedstawia się sprawa z językiem? Czy firma robi kurs czy też trzeba znać i w jakim stopniu? Jakie mieszkania firma organizuje, da sie tam mieszkać? Dzięki za info

12.06.2017 08:36

Jestem zainteresowany praca przy pieczarkach i chciałbym troszkę dowiedzieć się szczegółów bezpośrednio od osób pracujacych. Ile można tam zarobić, jakie są mieszkania?
    Natai85

13.06.2017 09:38

Ja pracowałam u nich przy pieczarkach 3 razy juz, w tym roku wyjezdzam po raz kolejny. Domek zawsze byl ok, w pokoju za kazdym razem byly nas trzy. Pracowalam czasami też w soboty, ale wszystkie były platne. Z kasa to roznie, zalezy ile sobie przepracujesz, jezeli masz stawke godzinowa, musisz przeliczyc, ale ja zawsze bylam zadowolona! powodzenia!
    Dla ciekawskich

01.06.2017 18:49

Czesc. Agencja placi za 40 godz tygodniowo. W zaleznosci od miesiaca jest to ok 160 godz , czyli po odjeciu mieszkania przy stawce 9,46 e brutto okolo 1200 e. Wszelkie nadgodziny sa wyplacane gdy zjezdzamy na urlop podstawa godz razy 35%. Domek wtedy nie jest odciagany. Rok temu gdy wyplacali wszystkie godz to za 200 godz wychodzilo 1550 e po odjeciu mieszkania.
    Leon

28.05.2017 10:38

witam. kiedy ma sie odbyc spotkanie rekrutacyjne w Tarnobrzegu (podkarpackie) ?
    Leon

02.06.2017 19:19

Dzięki :-) a w jakim budynku odbędzie się to spotkanie? i o której godzinie?

05.06.2017 08:32

Proszę skontaktować się pod jednym z numerów (+48 16 675 19 04 lub +48 16 676 80 02) - tam uzyska Pan odpowiedzi na wszystkie pytania odnośnie spotkania :)
    Maria

25.05.2017 14:48

ja rok temu byłam z Contrain na pieczarkach i w przyszłym miesiącu wybieram się jeszcze raz. wyrabialam wiecej niz 40 godzin tygodniowo, ale nadgodziny mialam zawsze zaplacone. Zakwaterowanie jak dla mnie bylo ok i mimo ze miałam w pokoju jeszcze jedna osobe to naprawde nie narzekam. spokojnie odlozylam tyle ile planowalam :)

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.