Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

Marcela

05.01.2019 15:22

Witam,pracował ktoś na cebulkach z Contrain?
    Ciekawy

24.11.2018 14:04

witam. Czy ktoś pracuje może obecnie na magazynie w Niemczech w Rehnusie i może cokolwiek powiedzieć na temat pracy tam jak to wygląda i jak przebiega tam praca ? ☺
    Boss

19.12.2018 18:36

1500 brutto chyba, nie wciskaj ludziom kitu bo kto tam byl to wie jak jest.
    Boss

19.12.2018 18:42

@pawel_stron na jakim dziale pracowales?
    Gosiek

27.11.2018 20:00

Ja pracowałam w Holandii w te wakacje. Praca była fajna, lecz warunki mieszkaniowe nie za bardzo. Po prośbie o przeniesienie wszytko się zmieniło. Najważniejsza sprawa zarobki i wypłaty na czas. Fajna sprawa polecam każdemu na wakacje, czy na dłużej
    pablo277

28.11.2018 14:50

witam ja się wybieram z tego biura do niemiec 7 grudnia czy nie wiesz czego można się tam spodziewać ,podobno jakiś magazyn art.biurowe .I na co trzeba uważać wyjeżdzając ?
    pawel_stron

19.12.2018 11:12

No ja bylem na magazynie w Niemczech - moge polecic! Praca nie bylo jakas tudna czy meczaca, raczej troche nudna, ale trzeba bylo ja wykonywac dokladnie. Wynagrodzenie mialem zawsze na czas, nie bylo z tym zadnych problemow. A mieszkalismy w hotelu pracowniczym, ja mialem pokoj z kolega. Polecam, ja bylem w biurze w Łodzi :)

30.11.2018 01:53

Witam poszujuje chetnej kompanki albo kompana na wyjazd przez agencje coutrain do holandii jestem z poznania 23 lata oraz o opinie o biurze :)

04.12.2018 13:34

Prosze o kontakt jakiś to mój mail, [email protected] :)

04.12.2018 15:25

Witam mogę prosić jakiś kontakt? :)
    Jowiidan

30.11.2018 19:41

Z contrain-em współpracujemy od czerwca. Jesteśmy bardzo zadowoleni, jeśli ktoś chce przyjechać posiedzieć to nie tędy droga, trzeba ciężko pracować. Kordynatorzy za granicą chętnie rozwiązują napotkane problemy i pomagają. Podkreśle również że opiekunowie w Polsce również są bardzo pomocni, uprzejmi i dotrzymują słowa my akurat korzystamy z agencji w Łodzi gdzie na prawdę trafiliśmy na bardzo miłe osoby. Co do pieniążków zawsze są na czas i nigdy nas agencja nie oszukała. Także wraz z narzeczonym polecamy, jesteśmy szczęśliwi że trafiliśmy na taką dobra i uczciwą agencje co rzadko się zdarza ! :) polecamy!
    Ona123

21.11.2018 23:52

Opieka koordynatora tragedia. Uważajcie ta firma nie jest za pracownikiem (usunięte przez administratora)

23.11.2018 21:26

Bardzo prosimy o dokładny opis sytuacji, do której odnosi się Pani w opinii. Niestety takie bezpodstawne oceny nie są wartościowe ani dla nas, ani dla kandydatów szukających o nas opinii na portalu Go Work. Bardzo chętnie odniesiemy się do każdej merytorycznej oceny. Opieka koordynatorów jest bardzo dobrze oceniana przez naszych pracowników, wszystkie ewentualne problemy rozwiązujemy zawsze indywidualnie z pracownikami, dlatego aby móc pomóc, musimy poznać szczegóły. Pozdrawiamy!
    Izabela Pilny

22.11.2018 10:06

PRACOWAŁAM NA dwóch PRAJEKTACH i szczerze mówiąc nie mam się czego doczepic. A problemy które powstają to ludzie sami sobie robią. Lubię atmosferę w Contrain Sp. z o.o. za: OFERTA pracy organizacja jasna umowa
    Kasia W.

27.02.2018 20:54

Brak organizacji, brak logiki ,dziwie się jak takie osoby ukończyły wysokie szkoły !!! U Patryka na truskawkach, 7 kobiet w jednym pokoju !! Publika !!! Firma się chwali wysokimi dotacjami z UE a dla ludzi na wode w polu nie mają kasy !!! Masz pracować, ciemnota ma siedzieć cicho, ma nie wiedziec o tym, co jest korzystne.

02.03.2018 14:56

Proszę Pani, sprawa z zakwaterowaniem, o jakiej Pani pisze, także dla nas jest problematyczna dlatego staramy się ją aktualnie sprostować. Jest to pierwszy i jedyny taki przypadek na naszych zakwaterowaniach. Naszych pracowników traktujemy zawsze z szacunkiem dlatego dołożymy wszelkich starań, by rozwiązać ten problem jak najszybciej i nie pozwolimy na to, by podoba sytuacja miała miejsce w przyszłości.
    Ona123

21.11.2018 23:54

Z szacunkiem pracownika hahah ..

04.10.2018 21:09

Szanowni Państwo.Pracowałem w kilku agencjach,jednak ciekawi mnie podejście waszej firmy do pracowników.Co agencja inne zasady.Co w przypadku,gdy nie będzie minimum 8 godzin pracy dziennie?Czy będzie wypłacone tzw. postojowe?Czy w przypadku rozwiązania umowy o prace tzw.postojowe trzeba zwrócić,tylko się pytam z czego?

05.10.2018 21:38

W zależności od projektu wypłacamy wynagrodzenie za minimalną liczbę godzin. W sprawie szczegółów zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami.

15.11.2018 08:45

Tak, ja miałem zawsze wypłacapne określone minimum - nawet, jeżeli przepracowanych godzin było mniej. Także polecam :)
    Anita

18.09.2018 16:05

Czy ktos wybiera sie z Contrain w nablizszym czasie do pracy? Szukam towarzystwa bo nie chce sama wyjeżdżać.

07.10.2018 22:18

Aga 11 października jedziesz i na jaką ofertę na pieczarki bo jestem ciekaw bo sam się zastanawiam
    Mariusz

15.11.2018 04:46

Witaj mam na imię Mariusz i wyjeżdżam 31 listopada do Niemiec do pracy
    wawrzyn75

13.08.2018 17:20

Nie polecam.Płacisz prawie 300 euro za mieszkanie z 30 osobami ze wspólną kuchnią i łazienką to chyba jakiś żart.Są dużo lepsze agencje.

02.09.2018 16:21

Proszę o więcej informacji, też chcę jechać ale mam wątpliwości co do pewnych pośredników. [email protected]
    wawrzyn75

12.11.2018 11:32

I masz kuchnię na 30 osób
    Damian91

07.11.2018 14:11

Cześć , planuję w na dniach , skorzystać z oferty pracy tej firmy. Jestem z Poznania. Samemu nie do końca mi się uśmiecha. Są tu jakieś ogarnięte osoby które zdecydowałyby się wyjechać ? najlepiej dziewczyny , wiek nie gra roli , pozdrawiam :)
    Magdalena

11.11.2018 17:27

hej,mozna wiedziec do jakiej prace sie wybierasz i gdzie?
    Gosia

12.11.2018 10:59

Hej.chcesz opinii ,pisz na maila [email protected] .Pracownica ...
    Waldek

16.10.2018 23:23

Pieniądze są zawsze na czas, mieszkanie firma zapewnia, praca tez jak dla mnie ok. Polecam każdemu kto chce wyjechać za granice!

17.10.2018 16:40

Miło nam czytać opinie zadowolonych ze współpracy pracowników. Dziękujemy!
    Klara

02.10.2018 12:52

Skorzystanie z usług biura contrain było jednym wielkim nieporozumieniem, gdyż po pięknym przedstawieniu warunków współpracy w biurze w Opolu, pojechaliśmy do Holandii. Praca miała rozpocząć się od 1 października, więc na miejsce dojechaliśmy w niedzielę o 8 rano, po telefonie do koordynatorki usłyszeliśmy, że mamy skorzystać z zastępczego pokoju gdyż domek który był dla nas, był zajęty. Pojechaliśmy pod wskazany adres Pani nam powiedziała, że mamy w nim być tylko do południa. W pokoju co zastalismy to śmiech na sali, w domu 12 osób, brud, smród i ubustwo a w pokoju dwa materace, półka na książki i szafka nocna, w czym materace brudne, że brzydzilam się na nich położyć. I teraz pytanie za co miałabym płacić 360 euro? Postanowiliśmy, że poczekamy u znajomych, przesiedzielismy z narzeczonym tam 10 godzin, nie wyspami, po czym Pani koordynator spóźniona przyjechała i zakomunikowała nam, że ona nie ma dla nas domku który miał być do nas przypisany i mamy wrócić do tego syfu!!!!! Więc stwierdziliśmy, że to jest kpina i wróciliśmy do domu. Ale pieniędzy włożonych w wyjazd nikt nam już nie zwróci...... Nie polecam, ludzie zastanówcie się czy chcecie pracować i mieszkać w takich warunkach poniżej swojej godności.

03.10.2018 10:23

Pani Klaudio, Państwa przyjazd był zaplanowany na niedzielny wieczór, jednak bez żadnych ustaleń z nami przyjechaliście Państwo wcześniej, rano w niedzielę. Zgodnie z ustaleniami sprzed wyjazdu zakwaterowanie dla Państwa miało być gotowe na wieczór. Zawsze jednak pomagamy rozwiązywać trudne sytuacje i dlatego zaproponowaliśmy Państwu zatrzymanie się na jednym z zakwaterowań (tymczasowo, do momentu gdy Państwa zakwaterowanie nie zostanie przygotowane do zamieszkania). Swój przyjazd do Holandii powinniście Państwo wcześniej potwierdzić u naszego Koordynatora Operacyjnego, czego Państwo nie zrobiliście, mimo iż dane kontaktowe do Koordynatora Państwu przekazaliśmy. O przyjeździe poinformowaliście Państwo będąc już na miejscu, przed umówionym wcześniej terminem. Zakwaterowanie dla Państwa, zgodnie z ustaleniami, byłoby gotowe na niedzielę wieczór. Niestety Państwo nie zdecydowaliście się poczekać, aż Wasze zakwaterowanie zostanie Wam oddane do zamieszkania i wyjechaliście z Holandii.
    Xzy

27.09.2018 17:02

Hejka ☺️ powiecie mi może która ofertę wybrać żeby była w miarę dobra? I czy trzeba jechać podpisać umowę osobiście czy mozna online? Bo daleko mam do ich oddziałów☹️ a i najważniejsze czy jest stawka wiekowa? będę wdzięczna za informację

28.09.2018 13:05

W celu wybrania oferty zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji - nasi rekruterzy pomogą wybrać dla Pana ofertę najbardziej zgodną z Pana kwalifikacjami i umiejętnościami. Umowy podpisujemy wyłącznie osobiście: w naszych oddziałach lub podczas spotkań terenowych. Wiekówka u nas nie obowiązuje. Zapraszamy :)
    Paweł

26.09.2018 08:44

Witam. Ktoś chętny na wyjazd w ten weekend? 3 tygodnie temu wróciłem z Holandii. A W grupie raźniej ???? [email protected]

06.09.2018 18:39

Czy ktoś pracował w firmie Go Fresh w Niemczech na owocach?
    AdriannaP

11.09.2018 13:20

Hej, ja byłam rok temu, ogólnie polecam :) Jak chcesz więcej info to możesz pisać do mnie na maila [email protected]

25.08.2018 08:14

pracuje od stycznia i jestem bardzo zadowolona. mam super prace i zakwaterowanie. pozdrawiam
    Wujek Adi

25.08.2018 14:49

Coś więcej można jak tylko super praca?

24.08.2018 17:35

Czy ktoś pracuje w Niemczech na tzw.cukierkach?

13.08.2018 17:29

Dlaczego mój komentarz został usunięty,nie napisałem nic złego,nie użyłem wulgaryzmów.Chciałem tylko żeby wszyscy wiedzieli jakie są warunki w tej agencji ale widzę że prawda boli.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Guuusia

13.08.2018 12:13

Witam czy ktoś wyjeżdża z tej firmy we wrzesniu na magazyny do Tilburga?pytam bo jadę sama A w grupie zawsze raźniej.Jesli jest ktoś to proszę o kontakt [email protected]

02.08.2018 11:14

Witam. Pracowałem w Niemczech firma Krebeck. Gorąco polecam pracę w tej agencji. Pani Elżbieta koordynator pełen profesjonalizm. Dziękuję i jeszcze raz polecam

02.08.2018 11:24

Panie Marcinie, dziękujemy za miłe słowa, zostały już także przekazane Pani Elżbiecie :) Pozdrawiamy!
    Ciekawski

01.08.2018 10:10

Witam, czy pracuje/pracował ktoś przy pakowaniu drzewek w Niemczech? Jak z wypłatą, godzinami, zakwaterowaniem... z Góry dziękuję za pomoc :)

01.08.2018 10:50

Proszę Pana, zachęcamy, bo skontaktować się z naszym Działem Rekrutacji i dopytać o te kwestie. Polecamy również dołączyć do grupy na Facebooku https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 być może tam uda skontaktować się z kimś, kto ma doświadczenie w pracy, która Pana zainteresowała. Pozdrawiamy!
    Gos

30.07.2018 14:28

Dzień dobry, na jakie oferty można aplikować skoro wszystkie są nie aktywne ( czytam: nieaktualne).. hmmm Poza tym na Waszej stronie zostawiłam 2x prośbę o kontakt w spr podjęcia pracy za granicą. Niestety .. brak telefonu, kontaktu, .. nic.
    Gos

31.07.2018 08:22

Czytając opinie na Go Worku, schodząc na sam dół znajduje się informacja: Contrain Sp. z o.o. 26.07.2018 09:01 pracodawca Zapraszamy do aplikowania na nasze oferty pracy: Po kliknięciu na nie wszystkie sa nie aktualne. Może to błąd serwisu.. nie ważne. Co do kontaktu ze mną- na waszej stronie jest jest informacja: Zostaw swoje dane, znajdziemy dla Ciebie pracę. Wypełniłam ten krótki formularz x2 , niestety kontaktu brak. Pozdrawiam !

01.08.2018 10:13

Proszę Pani, faktycznie na portalu GoWork pojawia się błąd techniczny. Zapraszam zatem do odwiedzenia naszej strony www.contrain.pl - tam znajdzie Pani nasze aktualne oferty pracy. W sprawie braku kontaktu - raz jeszcze proszę o napisanie do nas na adres [email protected] - proszę przesłać swoje imię, nazwisko i numer kontaktowy. Zweryfikujemy, co zadziało się z Pani aplikacją. Pozdrawiamy!
    dawid

28.07.2018 16:09

Witam,mialem isc na studia ale w tym roku chcialbym pojehac na minimum 9 miesiecy do pracy.Czy w tej firmie jest to mozliwe by na tyle miesiecy jechac? Dzieki za odpowiedz.Interesuje mnie cos na produkcji lub pod szklarniami,ogrodnictwo.Chlopak,20 lat,niebawem 21

28.07.2018 18:19

Panie Dawidzie, oczywiście można wyjechać na 9 miesięcy. Swoją dyspozycyjność powinien Pan wskazać rekruterowi podczas rozmowy, będziemy to mieli na uwadze przypisując projekt dla Pana. Zapraszamy!
    Damian

07.06.2018 19:20

Cześć, czy jest ktoś z Łodzi kto planuje wyjazd przez tę agencję? Chciałbym się podjąć tu pracy, lecz samemu mam obiekcje czy wyjeżdżać, a w grupie zawsze raźniej. Proszę o kontakt
    Damian

19.06.2018 20:41

Marta, złapmy się na ww grupie na fb

27.07.2018 15:04

Ja jestem z lodzi i tez planuje wyjazd . A wlasnie przez dluzszy czas zastanawialem sie nad tym wyjazdem . Priv ?

25.07.2018 16:07

Dlaczego mój komentarz został usunięty ? Pytam się raz jeszcze mój znajomy przepracował w firmie contrain 2 miesiące , pani informowała mnie ,że jak ktoś poleci drugiego to dostanę 60 euro . Chyba że to jest u was taki chwyt aby ściągać ludzi , na salarisie nie mam tego uwzględnionego ! To po co u was jest taki program rekomendacyjny ?

26.07.2018 13:53

Napisałam maila . A mam jeszcze jedno pytanie bo dzwoniąc nie uzyskałam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Pracowałam w contrain od września 2016 r na kwiatach ,potem na truskawce . Szkoda że kontrahent z was zrezygnował ,ale jakoś za specjalnie nie narzekałam na wypłaty stawka wahała się od 7,40 -8 euro . W tym roku pojechałam ponownie na truskawki razem z chłopakiem i nie narzekaliśmy, ja wróciłam ,a on został na innym projekcie i nie jest zadowolony bo na drugim salarisie wyszła mu stawka 6,30/h ,zawsze obliczamy to w ten sposób ,że kwotę netto dzielimy na ilość godzin i robię tak od lat .. przy tym ,że urlopowe i wakacyjne są wliczone w stawkę godzinowa to kwota powinna być wyższa . Różnie w firmie się zdarzało ale nigdy za specjalnie nie narzekałam ,i nawet jak byśmy chcieli wrócić do firmy ,ale jak może nam wyjść taka niska stawka to warto? Bo bez dodatku urlopowego i wakacyjnego to wychodzi 4 euro ? Czasami praca jest ciężka ,mówiłam już w pełnym słońcu ,na kolanach ..zależy... Za domek płaci się więcej , żywność poszła w górę i sądzę że powinno wyjść 7 euro minimum za godzinę . To jak w końcu niby oblicza się tę kwotę ? Dlaczego inni dostają więcej a inni dużo mniej ? I aby nawet nie wyszło 7 euro /h .....

26.07.2018 14:53

Pani Aniu, dziękujemy za wiadomość - temat został przekierowany do osoby zajmującej się programem rekomendacyjnym i zostanie on możliwie szybko wyjaśniony. Co do Pani pytania o wyliczenie stawki netto: stawka netto jest warunkowana przez wiele czynników np. liczbę przepracowanych dni i godzin w miesiącu, naliczone ulgi, odprowadzane podatki itd. W tej kwestii nie należy porównywać swojego wynagrodzenia z innymi pracownikami, gdyż jest to sprawa bardzo indywidualna. Aby miała Pani pewność co do wyliczonej stawki netto zachęcamy do korzystania z paska płac: logując się na portalu pracownika znajdzie Pani dostęp do swoich pasków, na których przedstawione i wyjaśnione są wszystkie elementy składowe Pani wynagrodzenia. Jeżeli jednak mimo to coś nadal będzie niejasne to zapraszam do kontaktu ze swoim kadrowcem: dane kontaktowe także znajdzie Pani na portalu pracownika. Pracownik Działu Kadr krok po kroku wyjaśni Pani sposób wyliczenia wynagrodzenia :) Pozdrawiamy Pozdrawiamy
    Klara

15.07.2018 22:39

Cześć, jeśli jesteś zainteresowany współpraca z ta firmą, to radziłabym najpierw dobrze się zastanowić. Razem z moim chłopakiem od dawna szukaliśmy pracy, przeglądaliśmy masę ogłoszeń aż w końcu wybraliśmy 6 najlepszych i zaczęliśmy dzwonić. Oczywiście, znalazła się w naszej magicznej 6 również praca oferowana przez firmę Contrain. Mieliśmy wyjechać do Holandii na zbiór pomidorów. Po pierwszej rozmowie okazało się, że nie możemy pojechać, bo chcemy na za krótki okres czasu(6 tygodni), a im się to nie opłaca, ale już za 2 tygodnie moglismy pakować walizki i jechać do tej samej pracy. Ot, co! Osoba, z którą rozmawialiśmy udzieliła nam odpowiedzi na wszystkie pytania, na szczęście! Nakazała nam także byśmy przyjechali do biura i podpisali umowę (nie powiem, ale z miejsca naszego zamieszkania do miejsca, w którym znajduje się biuro wcale nie było nam po drodze). Miala nam dać znać kiedy możemy udać się do głownej siedziby i z tą informacją odezwie się na pewno dnia następnego. Cały Boży dzień czekaliśmy na jakiś odzew, jednak wieczorem sami postanowlismy się odezwać i dostalismy info, że nasz koordynator zapomniał o nas ale jutro, na pewno już, wszystko nam powie. No i doczekaliśmy się - zadzwonił, powiedział, że za dwa dni mamy się zjawić i będzie załatwione. Uwierzyliśmy, więc jak ludzie, którzy mają wyjeżdzać, zaczeliśmy sie troszkę pakować, zrobiliśmy zakupy, ba, nawet mielismy kupic (nie takie znowu tanie) obuwie, aż tu nagle smsik, że jednak za dwa dni nie mozemy! I ponownie czekamlismy na termin... Kiedy w końcu data PONOWNIE została ustalona, my, gotowi do drogi, nagle dostajemy wiadomość, ze jednak nie można przyjechać, bo nie ma lekarza, który rzekomo miałby nas zbadać i sprawdzić naszą odporność, więc mamy czekać na telefon z następnym terminem. Dziwne? W następnych dniach dzwoni nasz koordynator z wiadomością, że jednak nie będziemy mogli wyjechać tak szybko, jak chcieliśmy, bo nie ma gdzie nas zakwaterować...ah..dobrze, że byliśmy na tyle mądrzy i nie bukowaliśmy żadnych busów w jedną i drugą strone! Pan miał się odezwać do nas w czerwcu, na początku, kiedy będziemy mogli wyruszyć w drogę, by zarabiać w obcej walucie, ale jest lipiec, my już w pracy, ale innej, i to nie w Holandii - na szczęście! Nie polecam, odmawiam, szukajcie dalej, najlepiej pojechać w ciemno i na miejscu zorientować się czy jest jakaś praca - wielu ogłoszeń nie ma w internecie. Firma Contrain - może warto zmienić podejście do ludzi, powiedzieć im od razu co w trawie piszczy, a nie ciągnąć za nos i przekonywać kokosami na palmie, które i tak są niedostępne? ;) Szanowni przyszli pracownicy, oszczędźmy sobie nerwów i nie angażujmy się we współpracę z Contrain - dużo mówią, mało robią.

26.07.2018 08:59

Pani Klaro, bardzo proszę o przesłanie wiadomości ze szczegółowym opisaniem sytuacji (w tym także z nazwiskami osób, o których Pani wspomina). Zajmiemy się wyjaśnieniem sprawy, którą najpierw musimy zweryfikować. Pozdrawiamy!
    PiwnyBrzuch

23.07.2018 12:33

Witam, szukam informacji na temat pracy w magazynie sprzętu elektronicznego koło Venlo, czy ktoś pracował lub pracuje tam i ma jakieś informacje na temat ilości godzin warunków pracy itp. Z góry dziękuję za odpowiedź

25.07.2018 15:12

Proszę Pana, praca na magazynie w Holandii jest naszym nowym projektem, nasi pracowcy będą mieli możliwośc pracy na tym stanowisku dopiero po raz pierwszy. W związku z czym nie uzyska Pan odpowiedzi od nikogo, kto miałby doświadczenia związane z pracą na tym projekcie. Zapraszamy jednak do kontaktu z naszymi pracownikami Działu Rekrutacji - tam uzyska Pan najwięcej szczegółowych informacji o pracy, warunkach i wynagrodzeniu. Zapraszamy!

25.07.2018 15:03

A ja mam pytanie do firmy contrain , będąc w Przemyślu pani z firmy powiedziała gdy za polecenie osoby która przepracuje minimum 2 mc dostaje się 60 euro . Mój znajomy przepracował 2 miesiące i żaden dodatek nie został uwzględniony na moim salarisie .

25.07.2018 15:07

Zgadza się, w ramach programu rekomendacyjnego za polecenie pracownika, który przepracuje z nami wymagany czas, osoba polecająca otrzymuje bonus. Zgodnie z sytuacją, jaką Pan/i opisuje należy się Panu/i bonus finansowy. W celu wyjaśnienia sprawy bardzo proszę o kontakt pod adresem mailowym [email protected] W wiadomości proszę podać swoje imię i nawisko oraz imię i naziwsko poleconego znajomego. Pozdrawiamy!
    Human

15.07.2018 19:07

Nie chcę nikomu odradzać ani namawiać. Współpracowałem z tą firmą. Miałem wielkie problemy z transportem. Do pracy ponad 10km. Koordynatorka nigdy nie potrafiła odebrać telefonu, nie dało się do niej dodzwonić. Gdy dzowniłem nieustannie przez cały dzień wreszcie raczyła odebrać, tylko po to, żeby mi powiedzieć, że w sprawie transportu nie wie, co ze mną zrobić. Mówiła, że zadzowni wieczorem. Tak się nie stało. Godzina 21, rano do pracy, a ja nie mam zielonego pojęcia jak się do niej dostać... Poza tym zakwaterowanie ok, chociaż kilkodniowe braki wody były czymś naturalnym, praca zależy jak się trafi, ja nie narzekałem, ale poznałem ludzi, którzy z powodu braku godzin pracowali 4-5 h dziennie. I najważniejsze. Panie w biurze przy podpisaniu umowy sprawiały wrażenie, jakby za wszelką cenę chciały odwieźć mnie od pomysłu współpracy z ich firmą. Były wyjątkowo niemiłe i mimo, iż mówię po angielsku i pracowałem wcześniej w tej branży, traktowały mnie jak bezużytecznego nieudacznika. Gdyby mnie sytaucja nie zmusiła, już po rozmowie z Paniami z Przemyśla zrezygnowałbym z wyjazdu.

18.07.2018 09:15

Proszę Pana, zależy nam na tym, żeby bez względu na doświadczenie i kwalifikacje każdy był rzetelnie przygotowany do wyjazdu, doinformowany na czym polega praca i zaznajomiony z kwestiami formalnymi. Jeżeli poczuł się Pan czymś urażony to przepraszamy, jednocześnie prosimy o kontakt pod adresem [email protected] i dokładne opisanie zaistniałej sytuacji. Jeżeli przybliży nam Pan szczegóły opisanych problemów (także z kontaktem z Koordynatorem i transportem) będziemy w stanie zareagować. Pozdrawiamy!
    Ciekawa

06.07.2018 11:18

Czy ktoś wyjechał przez tą agencje w ostatnim czasie? Może dać znać jak tam jest? Jak praca? Jak zarobki?
    Zła

14.07.2018 14:33

Pora przestać wybielać się na każdym kroku. Jaka jest rzeczywistość współpracy z wami, większość pracowników wie. To tyle i aż tyle w temacie.

17.07.2018 12:27

Proszę Pani, zależy nam na wyjaśnieniu sprawy i do tego zawsze dążymy. Pani kwestię także już rozpatrzyliśmy. Pani Małgorzato, była Pani w kontakcie z naszym Koordynatorem Operacyjnym na miejscu, otrzymała Pani rower, który został sprawdzony także przez naszego pracownika. Sprzęt był sprawny. Zrezygnowała Pani jednak z dalszej współpracy dlatego, że dojazd do pracy wiazał się właśnie z dojazdem na rowerze - o czym była Pani wcześniej przez nas poinformowana. Bardzo prosimy o obiektywne przedstawianie sytuacji. Pozdrawiamy!
    Tak_bywa

15.07.2018 09:29

Czuję się zobowiązany przedstawić Wam jak wygląda rzeczywistość. Do momentu podpisania umowy jesteś zagłaskany i wszystko jest super. Problemy zaczynają się później. Radzę nie bukować wcześniej transportu itd., bo na 2 dni przed wyjazdem możecie dostać informację od Koordynatora, że „możemy nie mieć dla Was miejsc”. Jak macie trochę szczęścia, to wrzucą Was na inny projekt. Ok, więc dojeżdżacie do miejsca zakwaterowania – wiadomo, są różne, ale Nasza przygoda to stary niemiecki budynek z pokojami a’la cela: umywalka z której woda kapie nonstop, ale jak chcesz już nalać wody to trochę to potrwa, ponieważ ciśnienie jest tak słabe; okna zaklejone matową (mocno matową) folią, by przypadkiem nie wpadły promienie słoneczne; prysznice z ciśnieniem jak w umywalce o czystości uwłaczającej normalnym ludziom; w kuchni mrowiska i inne zbiory owadów. Ważne jednak, że jest kuchnia, można coś zjeść. Warunki są dwa – wymyjesz sobie wcześniej garnek i nikt Ci nie ukradnie jedzenia, co należy jednak do sytuacji normalnych. Dodatkowym ogromnym atutem zakwaterowania jest oczywiście lokalizacja – w lesie, z dala od cywilizacji, z mnóstwem wszelakich owadów. Na miejscu jest również koordynator. Nie wiem jakie ma obowiązki – u nas było to mówienie, że trzeba segregować śmieci i grożenie karą za brak przyjścia na zbiórkę o której koordynator nie raczył informować wszystkich, bo trzeba wejść po schodach. No więc macie gdzie mieszkać, więc czas do pracy. Tutaj ciekawostka, bo o tym jak i na którą do niej dotrzecie dowiadujecie się ok 6-8 godzin przed startem, bo nikt nic nie wie. Ale ostatecznie tam trafiacie. Wchodzicie. Ale dalej kolejny problem, bo tam nikt na was nie czeka, nic nie jest zorganizowane, więc czekacie ok 40 minut na rozpoczęcie pracy (oczywiście do godzin pracy to się nie liczy). Dobra, to zaczynacie pracę, uff, wreszcie! Nie wiecie jednak do której. Ale dobra, przebolejecie. Ktoś wam coś rzuci, że coś macie robić, ale nie do końca wiadomo co. I tak przez 16 godzin. Tak, jednego dnia. Spoko, hajs się zgodzi? Spoko jak wytrzymasz bez picia i toalety, bo nie można tego czynić w trakcie pracy. Kiedy wolne, ile pracujecie to też czarna magia. Również dla koordynatorów. Później to dalsze problemy – próbujecie załatwić przeniesienie, ale kontakt z kimkolwiek z firmy jest ciężki. Ostatecznie napiszą wam po paru dniach, że nie ma opcji. Więc chcecie zjeżdżać, ale tu też problem – informujesz dwie osoby, ale za bardzo nikt nie informuje co musisz zrobić. Szukasz więc koordynatora na miejscu – niestety on nie ma dla Ciebie czasu, więc wyjeżdżasz. To tyle. Podsumowując – wiadomo, trafić można różnie, ale jak widać, można bardzo źle. Dodatkowo bardzo słaba organizacja. Ocena może być tylko jedna.
    Tak_bywa

16.07.2018 15:30

Z miłą chęcią, liczę, że nie zostawią Państwo tej sytuacji, z chęcią poinformuję również inne osoby jak się sprawa ma. Lokalizacja to Straelen, projekt ogórki w Van Lipzig.

17.07.2018 12:07

Dziękujemy za Pana zgłoszenie, otrzymaliśmy wiadomość i zajęliśmy się opisaną sprawą. Będziemy się z Panem kontaktować. Pozdrawiamy!
    lkmn

17.03.2017 15:23

Pytanie: Prowadzicie rekrutacje na odległość tzn. przez skype ewentualnie inny komunikator czy tylko i wyłącznie po przez bezpośrednie pojawienie się w biurze ,dziękuje pozdrawiam.
    nick

07.06.2017 08:54

Oddzial w Olsztynie dziala(dostalismy odpiwiedz i jedziemy na spotkanie w nast tygodniu)

03.07.2018 14:12

Od niedawna można odbyć z nami rozmowę rekrutacyjną także przez Skype. Wszystkich zainteresowanych, którzy nie mają możliwości odwiedzenia nas w biurze, zapraszamy do takiej formy kontaktu :)
    Zainteresowanaaa

29.06.2018 21:46

Witam, zastanawiam się nad wyjazdem przez tą agencje, ale czy ktoś może mi szczerze powiedzieć czy opłaca się jechać przez tą agencje? Czy warto ryzykować? Jak stawiki, godziny, zakwaterowanie? Czy da się tam dobrze zarobić? I dlaczego jeśli chce się przez nich wyjechać to trzeba się osobiście stawić w ich biurze? Proszę o opinie osób które były lub są za granicą za pośrednictwem tej agencji.

30.06.2018 13:22

Wszystko zależy od stawki i ilości przepracowanych godzin .. Stawka netto wynosi od 7;20 euro do 8 euro przy stawce 9:59 brutto ale np jak przepracujesz 1 dzień w miesiącu to sawka wyniesie i nawet 6;70 netto . Praca zależy gdzie trafisz jak dobrze to w pracy będzie spoko a jak źle to wiadomo ale to samemu trzeba spróbować , każdemu co innego pasuje . Dla mnie ważna jest atmosfera w pracy . mimo iż by była to praca cieżka jak są fajni ludzi i spoko pracodawca to wszystko da się zrobić :) Osobiście trzeba się zgłosić bo musisz wypełnić wszystkie dokumenty i iść do lekarza medycyny pracy itp.

02.07.2018 15:00

Proszę Pani, w biurze należy pojawić się osobiście, gdyż wyłącznie w naszych oddziałach podpisujemy umowy z pracownikami. Jest to gwarancją bezpieczeństwa dla obydwu stron. Stawki znajdzie Pani przy każdej z naszych ofert pracy, są dostępne na stronie www.contrain.pl Dodatkowo w strefie kandydata znajdzie Pani informacje o naszych zakwaterowaniach: http://contrain.pl/strefa-kandydata/ W przypadku pojawiania się dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami: http://contrain.pl/kontakt/ Pozdrawiamy!
    Marzena_

29.06.2018 15:02

Ja byłam w tym roku na truskawkach, wyjeżdzałam z Contrainem. Był to mój pierwszy wyjazd z ta firmą i jestem zadowolona. Bardzo miły kontakt z pania przez telefon, pozniej na spotkaniu. Wszystko mi pani dokladnie opowiedziala, wytlumaczyla, z wszystkimi dokumentami pomogla. Pozniej w Holandi na miejscu tez wszystko bylo zawsze w porzadku. Na domku było ok, mieszkałam w pokoju ze swoja kolezanka. Do pracy jechalysmy rowerami, to czasami bylo akurat uturdnienie zwlaszcza gdy nie bylo pogody. No ale poza tym nie ma co narzekac, to uczciwa firma i na pewno dbaja o swoich pracownikow. Marzena

02.07.2018 14:54

Pani Marzeno, cieszymy się, że jest Pani zadowolona ze współpracy z nami i oczywiście zapraszamy do kolejnych wyjazdów :)

29.06.2018 15:02

Przestrzegam wszystkim przed pracą na kwiatach doniczkowych koło meijel oraz Ell OBOZY PRACY . Można się dorobić garba nerwicy albo i nawet depresji ! Pracodawcy nie szanują człowieka , mają go za parobka i robola!! Biedni ludzie co tam pracują , współczuję im ! Ale niektórzy się boją co kolwiek odezwać . Lecz co kto lubi !

02.07.2018 14:54

Proszę Pana/i, zawsze zwracamy naszym pracownikom uwagę, by w takich sytuacjach niezwłocznie informować nas o tym, co dzieje się u pracodawcy. W tym celu możecie Państwo kontaktować się ze swoim kierownikiem projektu: bezpośrednio lub przez nasz portal pracowniczy. Pozdrawiamy!
    Sandra

21.05.2018 12:49

Hej czy ktos moze wyjezdza w czerwcu? Np sam tak jak ja ? Czekam na kontakt.

23.05.2018 15:42

Ja planuję ale nie szybciej niż 15 ,po prostu nie mogę .Kontakt olfen1@ wp.pl
    Jakub

04.06.2018 11:33

Witam, planuje również wyjechać z tej firmy w czerwcu. [email protected]
    Dominik

22.05.2018 19:35

Witam jak będę mieszkał w Asten w domku to mogła by dziewczyna przyjechać w odwiedziny do mnie do domku? I na ile czy nie bardzo?

23.05.2018 09:39

Jest taka możliwość, wszystko jednak zależy od liczby wolnych miejsc w danym zakwaterowaniu, na którym Pan przebywa. Szczegóły prosimy ustalać ze swoim Kierownikiem Projektu. Pozdrawiamy!
    Dominik

23.05.2018 08:23

Witam ja wyjeżdżam do Holandii w czerwcu i będę mieszkał w Asten i chciałbym się dowiedzieć czy dziewczyna mogła by przyjechać na wakacje w odwiedziny czy nie bardzo?

23.05.2018 09:38

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.