Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

Zawieszony

18.12.2019 00:04

Niestety muszę przyznać że koordynatorzy a w szczególności Pani Edyta na projekcie Rhenus zawiedli na całej linii sami nastawiając pracowników wobec siebie. Kontakt praktycznie zerowy, jedynie jednostronne odzewy w stylu- jak się nie podoba to możecie wracać do Polski .A wszystkie niewygodne sprawy szybko zamiatane pod dywan. Często ton wypowiedzi Pani Edyty na zebraniach kończył się na konkluzji-To wszystko wasza wina, my za nic odpowiedzialni nie jesteśmy, nic nie możemy zrobić. A szkoda pomijając typowe problemy chyba każdej firmy w której się pracuje dramatu nie ma, przełożeni jak wszyscy, jedni lepsi drudzy gorsi. Jedyny minus to godziny pracy których nigdy nie można być pewnym oraz dzień wolny który często nawet nie ma pełnych 24h poprzez zawiły grafik. Zakwaterowanie w Tabarzu jak najbardziej na + ale ta lokacja za niedługo zostanie opuszczona przez firmę Contrain i zostanie jedynie Kloster Park który jest dramatem nie wartym 240 euro. Jadąc zarobić nie można oczekiwać luksusów ale niech również koszt wynajmu nie będzie luksusowy. Mimo wszystkich problemów dobrze wspominam czas spędzony na tym projekcie i gdyby nie nocleg w postaci Kloster oraz problemów z komunikacją z koordynatorami bardzo chętnie wrócił bym na projekt ze względu na dobrą pensje oraz w miarę pozytywną atmosferę panującą w śród pracowników z Contrain oraz firmy Rhenus. Myślę że mimo takich szczegółów nie żałuję uczestnicwa w projekcie i byłbym gotowy na kolejne.

18.12.2019 09:34

Bardzo Panu dziękujemy za merytoryczną opinię. Dziękujemy za wskazanie obszarów, które powinniśmy poprawić jak i tego, z czego był Pan zadowolony we współpracy z nami. Dzięki takim merytorycznym, popartym przykładami opiniom podejmujemy kroki, by naprawić zaistniałe sytuacje. Pozdrawiamy :)
    Blod

16.12.2019 22:04

Czy jak zostaje na święta na projekcie to będę miał zapłacone te dni świąteczne mimo, że mam wolne w pracy?? Czy jeśli nie, to czy wpadnie jakąś premia od agencji czy coś??

17.12.2019 11:48

Te kwestie są regulowane w zależności od konkretnego projektu. Prosimy o bezpośredni kontakt z Kierownikiem Projektu.
    Nel

10.12.2019 12:29

Jakie najlepsze konto założyć pracując przez tą agencję aby nie zajął komornik.
    Nel

16.12.2019 15:23

A czy pracując przez waszą agencję konto musi być założone w Polsce czy można założyć w Niemczech lub w Holandii .

17.12.2019 10:18

Konto nie musi być założone w Polsce ;) Pozdrawiamy!
    Projekt Rhenus

15.12.2019 10:27

Fala hejtu? Zartujecie? Jako pracownik powyzszego projektu moge z czystym sumieniem potwierdzic ze dodane opinie sa zgodne z prawda. Posiadam kilkunastomiesieczne doswiadczenie we wspolpracy z ta firma, bywalo roznie jednak zazwyczaj byly to czynniki niezalezne od agencji (ciezkie warunki pracy, mobing ze strony kontrahentow). Z przykroscia musze przyznac, ze po raz pierwszy jestem rozczarowana oporem koordynatorow wzgledem pracownikow. Polubowne zalatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczylo z cudem, a to juz typowo czynnik na ktory bezposredni wplyw ma agencja. Potwierdzam ze informacje przekazywane w biurze przy podpisaniu umowy dalece odbiegaja od rzeczywistosci. Zapewniani bylismy o 2zmianowym trybie pracy. Nagle okazuje sie ze w okresie przedswiatecznym tj. 4 tygodnie przed swietami rozpoczynamy nocki. Wszyscy pracownicy Contrain pracuja w 4 mozliwych godzinach: 2 w nocy-11 (PARANOJA)!!!, 7-15, 11-20 lub 23-8 Oczywiscie rozumiemy sytuacje firmy Rhenus i fakt ze maja wysoki sezon w tym okresie. Wszystko jest do zniesienia jednak nie fakt DLACZEGO PEWNA GRUPA PRACOWNIKOW ROZPOCZNIE OD PN CZWARTY! JUZ TYDZIEN NOCEK w momencie gdY inna pracuje od miesiaca na najbardziej porzadana godzine (7 rano)?? Czy pracownicy tejze grupy podlegaja specjalnym wzgledom?? BARDZO PROSZE AGENCJE O ODNIESIENIE SIĘ DO POWYZSZEJ SYTUACJI...

16.12.2019 14:52

Pracowniku! Przede wszystkim chcielibyśmy przeprosić za niepełną informację od Działu Rekrutacji przekazaną jeszcze przed wyjazdem za granicę. Na magazynie Rhenus w okresie przedświątecznym pracownicy pracują zawsze na trzy zmiany. Na dziale Zooplus przez cały rok pracuje się na nocnej zmianie. Zmiany nocne są jednymi z najbardziej pożądanych ze względu na liczne dodatki nocne i za pracę w niedziele.
    Maja

16.12.2019 16:12

Za prace w kazda sobote i kazda nocke w niedziele 60 e wiecej niz pracownicy na Thalii z wolnymi weekendami to nie wiem czy te dodatki sa tak liczne .
    Julian

07.11.2019 20:25

Witam, widzę że moja opinia została usunięta, więc dla ludzi, którzy chcą jechać pracować do firmy z artykułami zwierzęcymi / cd, książki moja opinia może okazać się pomocna. O wypłacie na czas nie piszę, bo w dzisiejszych czasach jest to oczywiste jak oddychanie. Praca: Praca monotonna, lekka, polega na jeżdżeniu wózkiem i zbieraniu zamówień. Zwykle 8h45min, czasem są nadgodziny, jednak wszystko idzie na bank godzin i potem dostajemy dzień wolny. Firma robi wszystko żeby nie wypłacić dodatkowych pieniędzy pracownikom, więc zarobimy maksymalnie 8,5eur netto za godzinę pracy. Z minusów to często np. przychodzi mail o 8 rano, że dziś masz się zjawić na godzinę 12:00. Czasem zachodzą zmiany w grafiku, więc zapomnij o planowaniu weekendu, gdyż w piątek może przyjść mail, że jednak w sobotę idziesz do pracy. Z plusów to praca magazynowa, więc jest dach nad głową, w miarę ciepło. Zakwaterowanie: Pracując na tym projekcie mamy możliwość trafienia na dwie lokalizacje. Bad Tabarz i Klosterprark. Tabarz jest ok, telewizory w pokojach, łazienki i lodówki. Kuchnie wspólne. Jedyny minus to brak internetu. Jest w holu na dole i w kilku pokojach przy routerze. Klosterpark jednak to horror, jeśli będą chcieli was tam wcisnąć (co powiedzą wam na miejscu) to radzę od razu uciekać. 8 euro za noc, a warunki lekko mówiąc tragiczne. Niektóre pokoje mają łazienki, ale większość korzysta ze wspólnych na korytarzu. Przypada minimum 6 osób na łazienkę. Lodówki na korytarzach, jedna półka na 2 osoby. 2 pralki i ciągły brak miejsca do wieszania ubrań. Polecono nam kupić sobie samemu suszarki. Brak ciepłej wody. Woda jest dozowana 2 razy dziennie. Po pierwszej zmianie i o 21. Jeśli zamierzamy po pracy jechać do sklepu lub coś zjeść, to liczmy się z tym, że umyjemy się dopiero po 21, bo dla nas wody już zabraknie. Kuchnie wspólne, jednak na niektórych piętrach nie ma, więc może się zdarzyć, że 20 osób chce skorzystać z kilku palników. Jeśli już macie zamiar przyjechać, to koniecznie samochodem, bo kloster jest położone w lesie na obrzeżach małego miasteczka i tylko samochodem można się tu gdzieś dostać. Z plusów to miejsce do robienia ogniska/grilla więc można się zintegrować z ludźmi, ładne, górzyste tereny dookoła, siłownia w jednym z budynków. Agencja: Sama agencja jest w porządku, kontakt ok, współpraca ok. Jedyny minus jest taki, że agencja zmusza do podpisania weksla, ale nie słyszałem żeby kiedykolwiek go użyto. Jakby były jakieś pytania to chętnie odpowiem jako pracownik z kilkumiesięcznym stażem, dostaniecie prawdziwe informacje, nie takie agencyjne podkoloryzowane ;) Pozdrawiam.

05.12.2019 14:55

Zgodnie z Prawem Pracy jest BHP. Nie pracujemy w systemie akordowym. Zamówienia są w języku angielskim. Pozdrawiamy ;)
    Jagoda

16.12.2019 13:07

Jest szkolenie, zamówienia po polsku, akordu niby nie ma, ale musisz mieć określoną ilość "pików". Ja jechałam na książki a wylądowałam na karmach, jeśli masz zdrowy kręgosłup i końskie zdrowie to jedź ????
    Randomly

12.12.2019 22:13

Witam Napisze Wam od początku do końca jak to widzę, jeżeli chodzi o projekt Rhenus. W agencji przedstawili wszystko bardzo ładnie (nie mam do czego się doczepić) mili ludzie. Praca miała wyglądać tak: Od pon do pt (czasem soboty) od 6 - 14 lub 14 - 22. Koordynator do dyspozycji (wiadomo, czasem jednak mają dużo pracy, więc nie można oczekiwać cudów). Kilometrówki za dojazdy są oddawane. Trzeba było mieć swoje buty robocze, które można kupić od 70 zł i 20 euro na chipsy do pracy. O zakwaterowaniu było mówione, że to zależy gdzie trafimy ale internet jest w standardzie i na spokojnie można sobie pracować i w nim mieszkać. Umowę przeczytałem całą, żeby nie było żadnych nie fajnych sytuacji w razie czego. Teraz napiszę jak to wygląda ze strony praktycznej. Po przyjechaniu wyszło dwóch Panów, którzy przydzielili nam pokój. Lampy w której pełno zdechłych robali i wyglądające jak lampy z sali lekcyjnej. Akurat fartem trafiło się, że mieliśmy małą lodówkę w pokoju do tego miło przywitał nas karaluch na ziemi przy łóżku. Później pojechaliśmy do innego ośrodka, w którym też mieszkają pracownicy Rhenusa po ubrania robocze. Tam zostaliśmy poinformowani, że ubrania nie są darmowe i jeżeli poniżej 3 miesięcy (chyba, nie do końca jestem pewny) musimy oddać 50 euro - o tym nie zostaliśmy poinformowani. Hotel był z tego co opowiadali pracownicy ok. Każdy miał swoją łazienkę, wyglądało wszystko ładnie, kuchnia wspólna ale brak zasięgu i internetu. Po powrocie z powrotem do Klosterparku dostaliśmy informację, że spotykamy się o 4:30 przed ośrodkiem i jedziemy na szkolenie. Szkolenie jak to szkolenie, trzeba zdać egzamin na wózki elektryczne - o tym również nie zostaliśmy poinformowani. I tak o to dowiadujemy się po pracy/szkoleniu, że obowiązujące zmiany to 5 - 13:45, 14 - 22:45, 15 - 23:45 i niedziele 19 - 2:30. Grafik jest robiony losowo, co tydzień dostajemy nową rozpiskę. Co do pracy - nie jest zła. Możesz trafić na dział z książkami lub z karmami dla zwierząt, które niekiedy trochę ważą po 20-25kg. Praca polega na jeżdżeniu takim wózkiem po hali i zbieraniu zamówień (przez pierwsze 2/3 dni szkoli Cię ktoś z pracowników jak to wszystko działa itd) Pracujesz 8 godzin i 45min masz darmową przymusową przerwę. Czasem trafia się, że idziesz na nockę w niedziele i pracujesz 7h i 30min przerwy darmowej. Jeżeli trafi Ci się, że idziesz w poniedziałek do pracy na pierwszą zmianę to pracujesz godzinę dłużej, także jest to zmiana od 5 do 14:45. Na wejście do pracy odbijasz się czipem do skanera, który czasami świruje i widzi, że odbijasz się 4h później niż rozpocząłeś/łaś pracę. W takiej sytuacji musisz napisać korektę, gdzie firma Rhenus przyjmuje je max 3 dni po danej sytuacji, a nasz koordynator raz w tygodniu wysyła SMS, jeżeli gdzieś tam źle się odbiło czipem i wtedy tak na prawdę musisz się bujać i prosić, żeby jakoś to załatwić. Dodzwonić się do koordynatora czasem graniczy z cudem. Jak wiadomo mają dużo pracy ale w momencie kiedy jeden z nich mówi Ci, że ma ważniejsze sprawy niż sprawdzenie Twoich godzin (nawet gdy spotykasz go w biurze mówi mi że mam mu SMS napisać o co chodzi bo on teraz nie ma czasu i rozmawia sobie z Panią jakie to tam ma prywatne problemy) no to bardzo fajnie. Co do zamieszkania z internetem to troszkę śmiechawa. Płacisz 10 euro - nikt o tym nie mówił. I masz dostęp do internetu na którym czasem graniczy z cudem, żeby cokolwiek się załadowało. W trakcie pracy dowiedziałem się też, że jest coś takiego jak Bank godzin (o którym nigdzie nie ma mowy), że pobierają jakieś parę euro na ten bank i potem można to jakoś wykorzystać. Na samym zakwaterowaniu są 2 łazienki - męska i damska - na całe piętro (gdzie tych pokoi jest z coś koło 7 i w nim czasem po 2-3 osoby). Pod prysznicem rośnie ładny grzyb, a o zamknięciu kabiny można pomarzyć. Gdy wystąpiły problemy z internetem, którego wywaliło totalnie chciałem zadzwonić do Pana P. z pytaniem czy mogę go zresetować i gdzie są routery (bo nie wiem czy czasem po resecie coś nie trzeba konfigurować) to dostałem tylko zjebie przez minutę, że On ma ważniejsze sprawy niż powiedzenie mi przez 20 sekund czy tak mogę zrobić i czy router jest tu czy gdzie indziej. W pokoju czasem odwiedzały nas również inne zwierzęta :). Kilometrówka jest oddawana tylko w jedną stronę. W pracy zdarzało się, że kogoś zwalniali szybciej do domu i musieli czekać w stołówce parę godzin, żeby mieć jak wrócić do "domu", a idź pieszo te 8 -12 km do domu w nocy :). W weekend wiadomo, ludzie lubią rozkręcić imprezę. Żartem było gdy szło się w pon na rano i z nocki wracały osoby i robiły pobudkę koło 3 to już nie było sensu zasypiać z powrotem jak za lekko godzinę się wstawało do pracy. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Jednak moja opinia jest taka, że praca sama w sobie nie jest zła (tylko zmiany do kitu) ludzie w większości są ok. Zakwaterowanie to jest masakra i dam takie słabe 4/10.

16.12.2019 12:46

Dziękujemy za merytoryczną opinię. Na podstawie takich opinii podjęliśmy już kroki i w pierwszej połowie grudnia delegacja naszych pracowników odwiedziła pracowników tymczasowych na terenie Niemiec celem ich ankietyzacji. Dzięki badaniu opinii otrzymaliśmy feedback, który bardzo nam pomoże w ocenie sytuacji i podjęciu kolejnych kroków. Pozdrawiamy :)
    Randomly

12.12.2019 22:04

Ma

14.12.2019 09:12

A możesz napisać na jakim projekcie byłeś?

16.12.2019 12:45

RandomlyName

12.12.2019 22:14

16.12.2019 12:43

Pracownik Rhenus

12.12.2019 23:13

Po raz kolejny widzę, ze moja opinia została usunięta. Skoro jest to portal z opiniami to bardzo proszę o ich nie usuwanie. Zacznę od tego, że agencja Contrain pisze, że podpisywanie weksli in blanco to stara praktyka. Stara, od kiedy, od dziś? Do tej pory koordynatorzy wymuszają na pracownikach podpisywanie weksli bez kwot lub inne dokumenty bez dat, nic się w tym przypadku nie zmieniło. Pieniądze na czas? Chyba znowu trochę zabłądziliście, co w takim razie stało się z wypłatą za październik? Dlaczego 3/4 pracowników Contraina miało wypłatę dopiero 12 listopada? Skoro w umowie napisane jest „pieniądze do 10ego dnia każdego następnego miesiąca na koncie walutowym pracownika” to trzymajmy się ustaleń z umowy, co mnie obchodzi to, że 10ego listopada wypadła niedziela, jeżeli do 10ego mam dostać wypłatę to chcę ją dostać albo szybciej albo maksymalnie 10ego, a nie dwa dni później. Nie tłumaczcie się godzinami pracy banków, to Wy nawaliliście. 10ego pieniądze mają być na kontach pracowników, a nie dopiero wysłane przelewy. Ogólnie podpisując umowę w biurze, a teraz pracując w Rhenus, mam wrażenie, że chyba umowę podpisywałam w innej agencji, a dla innej pracuje. Dlaczego w biurze pytając o wszystkie koszty jakie ponosi pracownik nie usłyszałam, że trzeba zapłacić za ubrania robocze 250 zł? Żeby było śmieszniej Panie w biurze zapewniały, że ubrania robocze zapewnia kontrahent, a pracownik nic za nie nie płaci. Tak też jest to ujęte bodajże w jakimś załączniku do umowy. Na miejscu okazało się oczywiście, że jeśli ktoś zwolni się przed świętami lub nie wróci już po świętach będzie musiał za ubrania robocze zapłacić, a powrót po świętach nie jest opłacalny bo każdy wie, że na magazynie nie będzie już pracy, tylko nikt głośno o tym nie mówi. Dlaczego Panie w biurze zapewniały, że na kwaterach jest wifi i to BEZPŁATNE, a musimy za nie płacić? Co więcej ludzie mieszkający na innym zakwaterowaniu w hotelu w Tabarz, tego internetu w ogóle nie mieli, został on założony całkiem niedawno, a działa tylko na recepcji i w jadalni. Wieczny brak ciepłej wody też raczej nie jest najwyższym standardem o jakim zapewniały Panie przy podpisywaniu umowy. Pomoc koordynatorów 24 na dobę? Koordynator nigdy nie ma na nic wpływu, a zgłaszając różne problemy kierownikowi projektu (np. brak internetu) słyszymy, że nie odpowiada on za to co nam powiedziano w biurze. Taka jest smutna prawda o agencji Contrain.

16.12.2019 09:23

Dzień dobry, kolejny raz przypominamy, że nie mamy możliwości usuwania opinii. Wszystkie opublikowane opinie są widoczne na naszym profilu. Przed postawieniem niesłusznych zarzutów o usuwanie opinii zachęcamy do przejrzenia wcześniejszych stron i pozostałych wpisów. Odnosząc się natomiast do Pana wypowiedzi: weksle i dokumenty in blanco to dwie różne kwestie, których proszę nie mylić. Weksle nie są już podpisywane, były one kierowane do pracowników, którzy notorycznie nie płacili za zakwaterowanie. Dokumenty in blanco, bez daty, to tak naprawdę ułatwienie dla pracowników, ponieważ dzięki temu nie musicie Państwo wracać co chwilę do kraju, by w biurze podpisać z nami nową umowę. Pozdrawiamy :)
    Zazenowany

15.12.2019 00:05

Obiektywne opinie i rzetelne informacje uderzajace bezposrednio w firme sa usuwane natomiast na gorze okna podpiete sa 4 pozytywne opinie sprzed 1.5 roku.

16.12.2019 08:18

Raz jeszcze przypominamy, że jako Pracodawca NIE MAMY MOŻLIWOŚCI usuwania opinii. Przed wystawieniem kolejnej opinii zachęcamy do zapoznania się ze starszymi wpisami. Wszystkie wystawione opinie są widoczne na naszym profilu. Na górze strony można znaleźć wpisy najnowsze, a przypięte u góry zostały te, które wybraliśmy ;) Pozdrawiamy!
    K....

11.12.2019 14:22

Witam jestem pracownikiem firmy Contrain czytając opinie postanowiłam napisać parę słów od siebie. Uważam że agencja nie należy do najgorszych, za ubrania robocze nie płacimy jeśli przepracujemy ponad 3 miesiące w innym wypadku owszem zostałam o tym poinformowana. Jeśli chodzi o warunki na zakwaterowaniu może nie należą do najlepszych ale można przeżyć faktem jest że ciepła woda jest w określonych godzinach, za internet trzeba dodatkowo zapłacić. Z koordynatorem ciężko było się skontaktować ale od czasu gdy pojawił się drugi koordynator ten kontakt jest i można liczyć na pomoc. Ogólnie rzecz ujmując wszędzie są plusy i minusy nie wszystkim da się dogodzić.
    Hol

11.12.2019 22:25

A nie wspomnisz o tym, że o płatnych ubraniach roboczych dowiadujemy się podczas ich odbioru? Gdzie możemy podpisać papier albo wracać do Polski? O takich sprawach pracownik powinien być poinformowany podczas podpisywania umowy
    K....

12.12.2019 14:56

@Hol zacznijmy od tego że mnie nikt nie powiedział że jak nie podpisze to mam wracać do Polski. W większości agencji jest tak że jeśli nie przepracujesz danego okresu to musisz zapłacić za ubrania robocze. Podaj mi agencję w której zawsze przekażą Ci wszystkie informacje. Zawsze czegoś się dowiadujesz będąc na miejscu

10.12.2019 19:41

Co to jest ten bank godzin ?? Kiedy mi zostaną te godziny wypłacone??
    Hol

11.12.2019 22:26

Nie zostaną :) Jak ich trochę nazbierasz to dostaniesz wolne

12.12.2019 09:41

Należałoby doprecyzować, o który kraj i jaki projekt chodzi. Co do zasady godziny z banku godzin są wypłacane na koniec okresu rozliczeniowego lub w okresach przestoju oddawane w dni, w które jest mniej pracy tak, by Państwa wynagrodzenie było na podobnym poziomie. Pozdrawiamy!
    ZainteresowanyChłopak

11.12.2019 17:15

Jestem ciekaw ile czasu byliście w Holandii za pośrednictwem Contrain za jednym razem i za pierwszym.

11.12.2019 11:17

09.12.2019 14:57

10.12.2019 01:11

A na jakim projekcie takie imprezy?
    Andre

02.12.2019 09:22

Witam, weksla nie trzeba podpisywać (ostatnio poleciłem znajomych i nie było takich procedur). Co do pracy potwierdzam, że przyjemna. Wypłata na czas i zawsze ładnie opisana. Koordynator w Polsce przyjemna kobietka chętna do pomocy ale stanowcza. Można na nią liczyć. Zakwaterowanie jak wszędzie przy takiej ilości osób na jednym projekcie. Ciężko zmieścić gdziekolwiek w okolicy taka grupę osób. Cieszmy się, że pomimo odległości rowerowej jeździmy ciepłymi furkami bo w Polsce nie każdy ma takie all enclusive na telefon a wybrzydzają jak Wielcy Państwo :)

09.12.2019 15:07

Szanowna Pani, zachęcamy do kontaktu z naszym Działem Kadr, podpisania umowy oraz rozpoczęcia pracy na jednym z naszych projektów w Niemczech. Tylko w ten sposób będzie mogła Pani zweryfikować opinie, które pojawiają się na tym profilu. Opinie te dalece odbiegają od rzeczywistości. Wszystkie negatywne opinie są kopiowane i powielane przez te same osoby. Zachęcamy do pozostawania obiektywnym. Opinie wciąż odnoszą się do kwestii, które już niejednokrotnie wyjaśnialiśmy. Jesteśmy otwarci do rozmów, dlatego jeżeli pojawią się nowe kwestie do wyjaśnienia - chętnie odpowiemy. Pozdrawiamy!

09.12.2019 15:24

Zgodnie z naszymi standardami pracy reagujemy na każdy wpis, zwłaszcza staramy się wyjaśniać te, które są niesłuszne. Cieszymy się, że nasza aktywność zostaje zauważona, bo nigdy nie pozostajemy obojętni wobec takich spraw. Ponieważ do pańskiej opinii odnosiliśmy się już niejednokrotnie zachęcamy do zapoznania się z naszymi wcześniejszymi wpisami. Pozdrawiamy :)
    Załamany

08.12.2019 23:44

Czy Contrain ma biuro w Warszawie,aby wyjechać do Niemiec???

09.12.2019 09:15

Nie mamy biura w Warszawie, najbliżej od tego regionu znajduje się nasz oddział w Łodzi. Dane kontaktowe do wszystkich naszych biur znajdzie Pan pod tym linkiem: https://contrain.pl/kontakt/#kontakt Zapraszamy :)

06.12.2019 19:29

07.12.2019 13:43

To powiedz konkretnie ile w Rehnus po świętach można zarobić za miesiąc pracy po odliczeniu łóżka do spania?I skoro tu jest tak źle to w, której agencji pracy jest lepiej?
    X

08.12.2019 18:34

Średnio zarobki za miesiąc pracy wychodzą na poziomie +/-1400 euro, a koszt zakwaterowania to 8euro/dobę, czyli po odliczeniu zakwaterowania pozostaje jakieś 1100-1150 euro. Myśle, że jest wiele innych agencji które mają korzystniejsze oferty, a różnice między tym co mówiono w biurze a tym co okazało się na miejscu są ogromne, śmiało można stwierdzić, że pracownicy w wielu kwestiach są oszukiwani przez agencje.

06.12.2019 19:31

06.12.2019 19:33

Wszystko trafione w punkt, tak właśnie to wygląda. Na pomoc nie można liczyć, chyba że oni coś chcą.
    Soltau. H - zainteresowany.

16.11.2019 11:30

Jak Sytuacja? Napiszcie własne odczucia -opinie o pracach na magazynie.? Ogolnie wszystko zwiazane z tematem.????

06.12.2019 09:35

Jeżeli nie uzyskał Pan odpowiedzi tutaj zapraszamy także do zadawania pytań na naszej grupie dyskusyjnej na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 Pozdrawiamy ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Boni

01.12.2019 11:56

Czy to prawda ze za odziez pobueraha 50 e i dlaczego ?
    Maja

04.12.2019 02:18

Możesz coś więcej napisać o tym że za odzież trzeba płacić.
    Załamany

30.11.2019 11:14

Szanowni Państwo.Kochani Moi.Czy to prawda,że po odliczeniu,łóżka do spania i odliczeniu jedzenia minimum 300 euro,zostaje za miesiąc pracy w Niemczech,do kieszeni 700 euro -2.800 zł???Za pracę w Niemczech.To nie hejt tylko ja się pytam czy tak jest???

02.12.2019 15:28

Prosimy się nie załamywać ;) Pańskie pytanie bazuje na nieprawdziwych informacjach, średnie zarobki netto są oczywiście różne, jednak mieszczą się w przedziale 1200-1500 euro netto. Pozdrawiamy!
    PYTANKO

27.11.2019 14:15

CZY W PRZYPADKU PRACY PO 12 GODZIN, ILE JEST MINUT PRZERWY I CZY SĄ ONE PŁATNE?

02.12.2019 12:43

W opisanym przypadku przerwa byłaby 45 minutowa, niepłatna. Pozdrawiamy!

26.11.2019 19:41

Witam, jeśli chodzi o opłaty za zakwaterowanie w Niemczech. Czy zakwaterowanie ma się już w cenie tego 9,96,brutto czyli jak np wychodzi mniej więcej 7.50 na rękę to czy w tym już jest opłata za mieszkanie, czyli 7,50h mamy na czysto dla siebie??? Czy z wyplart którą zrobimy jeszcze trzeba będzie zapłacić za mieszkanie ??

27.11.2019 21:04

Jeśli mam 9,96 brutto to co wyjdzie mi 1200euro na miesiąc na czysto i jeszcze z tego mam opłacić mieszkanie i mi zostanie 900 euro? To chyba jakiś żart!!. W Holandii mieszkanie było opłacone w tej kwocie brutto.

28.11.2019 16:13

Proszę Pana, nie narzucamy nigdy wyboru projektu ani kraju oddelegowania. Jeżeli dla Pana bardziej atrakcyjne były warunki w Holandii to jak najbardziej to rozumiemy. Prosimy jednak mieć na uwadze jedną z naszych wcześniejszych wypowiedzi: przy stawce 9,96 EUR brutto w Niemczech zarobki są zazwyczaj wyższe, niż wspomniane przez Pana 1200 EUR netto. Pozdrawiamy!
    Body

27.11.2019 20:59

Jak to jest z platnoscią za mieszkanie w Niemczech. Czy opłacone mamy już mieszkanie w kwocie brutto, czy z kwoty którą zarobimy netto musimy jesscze opłacić zakwaterowanie?

27.11.2019 21:05

Contrain nie potrąca z wynagrodzenia opłaty za zakwaterowanie w Niemczech. Koszty za zakwaterowanie trzeba sobie zatem odliczyć. Pozdrawiamy!
    Julian

22.11.2019 16:17

W agencji pracy Contrain w dalszym ciągu wymuszane są na pracownikach weksle. Przyszło teraz sporo nowych osób, wypytałem, i okazuje się, że żeby zacząć pracę musieli podpisać weksel. Czyli ktoś kto niedawno zapewniał tu, na gowork, że w Contrain nic takiego się nie podpisuje (usunięte przez administratora) publicznie ludzi. Sami sobie wystawiacie państwo opinie, nie lepiej wyjaśnić niż kłamać? Kto uwierzy oszustom?
    WEKSEL

26.11.2019 20:10

w październiku podpisując umowe podpisywałem weksel. CO wy na to

26.11.2019 20:17

Do końca października podpisywaliśmy weksle z umową wekslową dotyczącą porozumienia o zakwaterowaniu, kierowaną do osób niepłacących za zakwaterowanie. Pozdrawiamy :)
    Doony

24.11.2019 15:35

Ile mieliście na rękę przy stawce 9,96 brutto ?

24.11.2019 20:30

Hej, to bardzo zalezy od miesiaca. Ja przy tej stawce mialem roznie, ale tak srednio to po odliczeniu wszystkiego wychodzilo gdzies 1500-1600 euro do reki. Pytaj jakby co :)

25.11.2019 00:02

Już Ci wierzę i to przy 8 godzinach pracy chyba 700 euro.
    Stefan

19.11.2019 10:01

Nie polecam tej firmy . Opieka koordynatora na projektach Niemieckich iluzoryczna .Niby są a jak jest potrzeba to ich nie ma . Chaos organizacyjny ludzie w pewnym momencie sami musieli ogarnąć dojazdy do Rhenusa .Zdarzało się że dacia nie zabierała ludzi z Klosther tylko od razu jechała do Rhenusa. Jak była potrzeba to słychać było tylko głuchy telefon . A przegięciem koordynatora był meldunek (usunięte przez administratora)Pozdrawiam tych którzy chcą być dłużej w Niemczech ????
    Faryzeusz

21.11.2019 15:58

Co z tym meldunkiem kolego mozesz napisac wiecej?
    Paweł

09.09.2019 10:03

Jestem mega niezadowolony wraz z dziewczyną z powodu tj. zakwaterowanie to porażka!! Wiozą ludzi z dużego miasta 400km na wioskę gdzie leży na nizinie i nie ma żadnego zasięgu telefonicznego oraz internetu gdzie to powinien być standard na lokacjach. Praca blisko zamieszkania lecz warunki mieszkalne to masakra. Zasięg złapiesz tylko na parkingu przy pracy. Nie wspomnę o tym że jeden prysznic na 8osob. Tym bardziej że to bojler elektryczny więc 3 osoby na pewno się nie wykąpią w ciepłej wodzie ???? Jeżeli ktoś ma zamiar jechać na magazyn książek to nie polecam ???????? Pozdrawiam ciepło agencje Contrain ????
    Akuratny

20.11.2019 10:34

Ja jeżdżę do Contrainu.Trzeba wybrać zawsze mniejsze zło,niema agencji doskonałych są gorsze co masz umowy śmieciowe,którymi możesz się podetrzeć i oszukują na kasie.Co do Contrain cudów się nie zarobi,co do pracy ciężką,nieraz trzeba rowerami jeździć po 12 km w nocy, w południe rano.Co do mieszkań można trafić złe mieszkania,a można trafić super mieszkanie.Utrudniony jest dostęp nieraz do prania, gotowania,mycia się,ale nigdy nie byłem w Contrain brudny czy śmierdzący.Ja nie jestem roszczeniowy,przyjeżdżam tu na jakiś czas i wracam nie oczekuje hotelu 3 gwiazdkowego.Ludzie są różni jedni dają w palnik,kobiety szkoda gadać ,wiadomo o co chodzi,ale są też normalni ludzie.Co do kasy w miarę się zgadza ,piszcie sobie godziny.I lepiej do Niemiec jechać,bo jedzenie i kwatery tańsze.Jak masz w kraju 3 tys złotych pensji to sidż w kraju,a jak nie masz to spróbuj niemieckiego chleba,dobra szkoła życia dla młodych ludzi.

20.11.2019 16:01

Polecam tam wytrzymać chociaż jeden dzień w tym obrzydliwym ośrodku wypoczynkowym dla ludzi hmm..nazwijmy ich specjalnie uzdolnionymi którzy nawet nie maja pojęcia jak używać lodówki z której śmierdzi na cały obiekt.

18.11.2019 23:04

Podczas rekrutacji Cały Personel agencji w Opolu miły przyjemny,po dojechaniu na miejsce opieka koordynatora żenująca,gość który jest tak pewny Siebie na sile wciskanie osób do auta na dojazdy do pracy bo inaczej nie ma zwrotu za paliwo który był obiecany,kolejna rzecz zakwaterowanie które kompletnie nie zgadza się z opowieściami Pań z rekrutacji,wifi-płatne :) woda ciepła tylko dla trzech osób kto pierwszy ten lepszy ,pranie tak samo,kuchnia i łazienka (usunięte przez administratora) i wstyd aż się zbiera na wymioty po wejściu. Kolejna sprawa pokój dla Par składa się z dwóch osobnych łóżek których mistrz tetrisa nie byłby w stanie połączyć,no i kolejna rzecz obiecanki koordynatora o spokoju i interwencji w każdej chwili jesli tylko coś by się działo to prosi o telefon z góry wiedzac ze jest to nie możliwe ze względu na brak zasięgu.Pozdrawiam serdecznie ludzi którzy się godzą na takie warunki i mało tego płaca za to ogromne pieniądze! P.S Szkoda wypisywać więcej bo brakuje mi już stron...tragedia i banda cwanych oszustów. Nie polecam. Pozdrawiam wszystkich obecnych w klosepark.

20.11.2019 13:03

Panie Januszu, dziękujemy za opis. Prosimy, by skontaktował się Pan jednak z nami pod wskazanym adresem mailowym podając także swoje pełne imię i nazwisko. Ułatwi nam to dalsze kroki. Pozdrawiamy!

20.11.2019 15:57

Biorąc pod uwagę fakt iż sytuacja została przeze Mnie dokładnie opisana, i z mojej strony nie mam nic do ukrycia ,chciałbym aby sprawa została wyjaśniona na forum publicznym,podejrzewam ze osoba która mi tutaj odpisuje nigdy nie widziała tego miejsca zatem proszę uzyskajcie Sobie zdjęcia tego śmiechu wartego obiektu. Traktujecie ludzi gorzej niż my obcokrajowcow w naszym kraju wiadomo o kim mowa. Jeśli to takie dla Was ważne to śmiało nie mam problemu z tym żeby rozwiązać to na oczach innych ludzi. Pozdrawiam.
    Barbara

18.11.2019 13:20

Jestem bardzo zadowolona z pracy we Francji. Atmosfera miedzy ludźmi jak i szefostwem bardzo dobra. Pokoje 2os z łazienką i wc wiec na tyle lat jak jeżdżę za granicą to są najlepsze warunki mieszkaniowe. Pan Florian zawsze służył pomocą, zaliczki na czas. Nawet auto służbowe dostałam do pracy. Zarobki jedne z lepszych jeśli chodzi o taką prace.
    Joanna

18.11.2019 13:25

Ja też jestem zadowolona z pracy przy zbiorze jabłek. Tylko 8h dziennie a w sobotę zaledwie 3h ale dodam że od piątku od 12 to już są nadgodziny lepiej płatne. Polecam tą pracę w przyszłym roku. Jedna Agencja z niewielu której warto zaufać.

20.11.2019 10:33

Proszę Pani / Pana, większość z naszych pracowników jest zadowolona ze współpracy z Contrain, cieszymy się, że w związku z tym chcą dzielić się pozytywnymi opiniami o współpracy z nami. Niestety znacznie częściej niż osoby zadowolone aktywizują się pojedyncze osoby, które miały zastrzeżenia co do współpracy. Fakt, że pojawiają się pozytywne opinie bardzo nas cieszy. Pozdrawiamy!
    Stefan .

10.10.2019 14:15

Byłem na 2 projektach z firmą Contrain i mam mieszane uczucia z bliżej do negatywnych . Nie wiem do tej pory na czym polega opieka koordynatora . Bo oprócz tego że pokazał gdzie jest praca i miejsce noclegowe ,to tyle było jego pomocy . Reszta we własnym zakresie . Czyli Policja , Lekarz , Dentysta .

11.10.2019 10:42

Panie Stefanie, bardzo prosimy o wysłanie szczegółowego opisu sytuacji na maila: [email protected] Prosimy w mailu podać imię i nazwisko Koordynatora Operacyjnego, to ułatwi nam wyjaśnienie sprawy. Koordynator jest na miejscu po to, by reagować i pomagać pracownikom, jeżeli tak się nie dzieje, to wszelkie takie sytuacje prosimy zgłaszać – przez portal pracowniczy lub wyżej wymienionego maila. Pozdrawiamy!
    Faryzeusz

20.11.2019 10:19

Mógłbyś więcej coś napisać o tych dwóch projektach?A jak jest tak źle,to w której agencji jest lepiej?Ja myślę,że dobrze jest,gdzie nas niema.
    Robol

08.11.2019 10:11

Czy to prawda,że obecnie w Contrain trzeba przy umowie podpisać weksel in blanco?Wcześniej takich praktyk nie było.Jak to prawda to ja za taką pracę dziękuję,dość,że za ciężką pracę ledwo się zarobi 1000 euro i z tego jedzenia minimum 300 euro,to przy braku nadgodzin...........
    Małgorzata

15.11.2019 22:46

Niestety to prawda...

20.11.2019 09:34

Pani Małgorzato, tak jak pisaliśmy wcześniej: weksle w Contrain nie są już podpisywane. Pozdrawiamy!
    Kwiaty doniczkowe Holandia

06.11.2019 17:05

Witam czy pracował ktoś lub pracuje przy kwiatach doniczkowych w Holandii przez tą agencje i może dać swoją opinię?

06.11.2019 17:16

Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy dyskusyjnej na FB: https://www.facebook.com/groups/pracujznami/?source_id=664300726992501 W grupie dyskusyjnej są także nasi pracownicy z różnych projektów, można tam także zadawać pytania dotyczące pracy. Zapraszamy również do bezpośredniego kontaktu z naszym Działem Rekrutacji, tam można uzyskać szczegóły dotyczące każdej z naszych ofert. https://contrain.pl/kontakt/ Pozdrawiamy :)

19.11.2019 16:33

Prosimy o wystawianie merytorycznych opinii, popartych faktami. Niestety takie wpisy nie pomagają ani kandydatom zainteresowanym pracą ani nam, ponieważ nie możemy właściwie reagować na ewentualne problemy. Pozdrawiamy!

18.11.2019 16:32

Dlaczego za odzież robocza pobieraja 50 euro skoro napisane jest ze odzież zapewnia pracodawca ?
    Robol

18.11.2019 09:39

Czy ktoś pracuje na pakowaniu tzw.lamp w Niemczech???
    Agnieszka

18.11.2019 08:55

Polecam. Wypłata na czas i da się dogadać w wielu kwestiach np. urlop bezpłatny na długi okres czasu/zmiana projektu gdy kończy się sezon itp. Dodatki do stawki godzinowej!!
    nbvc

18.11.2019 00:51

witam . pracowal ktos w GRUBBWORST przy ogorkach jak tam jest ?
    Ann

13.11.2019 14:33

Moim zdaniem firma Contrain przyjmuje do firmy nowe osoby które kompletnie nie ogarniają co się dzieje , niektóre osoby są na nie odpowiednich stanowiskach . Mówią ci ,że masz jechać do pracy mniej wiecej w którym tyg a potem nawet nie racza poinformować ,ze takowej pracy nie ma . Ludzi robią w babola a potem zostajesz na lodzie . Oczywiście firma ma to daleko w czterech literach ,ale tak się nie robi ! Informuje się stanowczo wcześniej . Na portalu pracowniczym to często nie odpisują na nie wygodne pytania no bo po co ? Najlepiej być cicho a firma robi co chce !

13.11.2019 15:25

Ann, jeżeli jest Pan/Pani naszym pracownikiem to bardzo prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia sprawy. Prosimy o przedstawienie się imieniem i nazwiskiem oraz opisanie szczegółowo sytuacji, która miała miejsce. Prosimy o kontakt pod adresem [email protected] - wiadomość będzie skonsultowana ze wspomnianą osobą oraz jej przełożonym. Prosimy także o informację odnośnie braku kontaktu przez Portal pracownika, także zweryfikujemy dlaczego nie pojawiła się odpowiedź. Pozdrawiamy!

11.11.2019 13:16

Dziś jest 11 listopada, a wypłaty dalej nie ma. Zapewne będzie dopiero jutro. Więc proszę nie pisać bzdur, że z Contrain wypłaty są zawsze na czas, bo pracuję pierwszy miesiąc i już nawaliliście. I nie interesuje mnie to że był weekend i teraz jest święto w Polsce. Takie sprawy załatwia się wcześniej a nie na ostatnią chwilę, na umowie wypłata ma być do 10, więc złamaliście państwo umowę i zgłaszam to do inspekcji pracy.

12.11.2019 14:02

Zgodnie z umową wszystkie przelewy zostały wykonane przed 10 listopada. Ponieważ jednak ostatnie przelewy wyszły w piątek, 8 listopada, po godzinie 15.00, to na kontach mogą / mogły pojawić się później w związku z weekendem i następnie dniem wolnym. Czas, w którym przelew trafia na wskazane konto zależy od godzin pracy banku, w którym założone jest konto. Czas pracy banków i trwania transakcji jest różny, jeżeli jednak nadal ma Pan/Pani wątpliwości to prosimy o kontakt z naszym Działem Kadr lub swoim bankiem. Pozdrawiamy!

13.11.2019 13:19

Zgodnie z polskim prawem pieniądze mają być maksymalnie do 10 na koncie pracownika. Kogo interesuje że nie potrafią państwo spojrzeć w kalendarz i wykonać przelewów dzień wcześniej, skoro wypadają 3 dni w których banki nie pracują? (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.