Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

19.07.2021 13:49

artur

19.07.2021 21:06

aha, no rzeczywiscie straszne :D
    Zniesmaczona

19.07.2021 13:46

Klamią w oczy. Każą przyjechać do biura oddalonego kilkaset km. Po przyjeździe na miejsce okazuje się, że oferowanej oferty nie ma, proponują zupełnie inną, zapewniając, że dojazd jest autem do pracy, po czym dzień przed wyjazdem, okazuje się, że trzeba dojeżdżać w nocy samotnie w obcym kraju 25 min. rowerem jako kobieta. Nie liczą się z kosztami dojazdu na miejsce i do biura, ponoszonymi przez kandydata.
    Kuba

11.07.2021 14:29

Czy dla kogoś poniżej 26 roku życia stawka 10.21 brutto na zbiorach w Nijken to stawka netto czy i tak od tego agencja cos odlicza?

18.07.2021 20:58

Odliczany jest podatek niemiecki i składki zdrowotne i emerytalno rentowe.
    Michał

29.06.2021 20:53

Walter

12.07.2021 14:41

Również proszę o kontakt z osobą która już tam pracuje lub pracowała:) jestem ciekawy opinii
    Kronos

18.07.2021 09:51

Witam i ktoś coś powie o tej pracy?
    Oszukana

16.07.2021 10:34

Uważajcie na tą firmę i na to co podpisujcie. Byliśmy umówieni na pracę w której oferowano nam ponad 200 godzin w miesiącu. Pojechaliśmy ponad 100 km na podpisanie umowy. Po przyjeździe Pani która była bardzo miła kompletnie nic nie ogarniała. Czekaliśmy pół godziny na umowy, po czym kiedy zaczęliśmy je wypełniać okazało się, że bez naszej wiedzy, dostaliśmy umowy do innej, gorszej pracy. Po zapytaniu o co chodzi , zadzwoniła do nas inna pani która powiedziała że dopiero wieczorem dostała informacje że nie ma tamtej pracy na którą byliśmy umówieni i to jest inna oferta. Gdybyśmy przed podpisaniem umowy dostali informacje, że niestety praca o której była mowa się skończyła, przez to do zaoferowania jest inna, wtedy można było by zrozumieć zaistniałą sytuację, ale jak zrozumieć, że bez wiedzy klienta podawana jest inna oferta pracy i liczenie na to że klient to podpisze i się nie zorientuję, że coś jest nie tak.To jest (usunięte przez administratora)
    była

15.07.2021 12:25

chyba czas najwyższy na wypowiedź osoby z wewnątrz. najwyżej to pójdzie w eter lub zostanie usunięte (w tym 2 przypadku wstawię to raz jeszcze). pracowałam tam, był to zmarnowany czas, przez ciągły stres, łzy, (usunięte przez administratora) i nieporadność przełożonych. dział rekrutacji, mimo że część ludzi uważam za wspaniałe osoby, to zawsze zbieraliśmy najcięższe baty ze wszystkich stron, od kierowników projektów, przez marketing, kadry aż po niezadowolonych kandydatów. najwięcej uwagi skupiane jest na pracownikach zarabiających dla firmy. nowe osoby mają ciężej, zwłaszcza jeśli są to mężczyźni w wieku powyżej 45 lat. i to nie wina firmy a życzeń klientów, którym nie raz trzeba było wejść w rzyć (przykład - zamówienie na grupę osób, tuż przed planowanym rozpoczęciem pracy klient się wycofywał, zostawiając firmę na lodzie i kto musiał kombinować by ugłaskać niezadowolonych kandydatów? tak, rekrutacja). osoby o silnych pozycjach w firmie są bezkarne i mogą walić błędy jeden za drugim, pluć na innych i żadnych konsekwencji z tego tytułu nie ponoszą. tam nie ma miejsca na szacunek, liczą się tylko wyniki. odbija się to na jakości kandydatów, ponieważ ciężko było znaleźć kogoś, kto nie ukradnie samochodu, kto nie zrobi rozróby na zakwaterowaniu, nie zgubi się w drodze do pracy lub nie ucieknie przez w.w. delikwentów. jazda bez trzymanki. głównie przez to, że dział rekrutacji jest teraz w okrojonym składzie i najzwyczajniej w świecie nie wyrabiają się z podstawowymi zadaniami powstają takie niedopatrzenia jak: pomoc innych działów (!), osoby zaczynające pracę bez badań, bez umowy, jadące za granicę nie znając adresu i wiele innych. a zaległości wciąż rosną, więc jeśli drogi kandydacie, dostaniesz telefon w krótkim czasie jak aplikowałeś to - albo masz szczęście albo wpasowałeś się w jakiś projekt idealnie. kandydaci też nie są bez winy. ile razy ktoś w ostatniej chwili rezygnował, najczęściej nie informując o tym nikogo. i trzeba szukać zastępcę "na wczoraj". także nie jesteście bez winy. roszczeniowe postawy, wyśmiewanie stawek, marudzenie wręcz na wszystko. formalnie - kombinowanie na każdym kroku, dlatego umowy mają po 50 stron i więcej. aby firma nie oberwała niebotyczną karą czy coś takiego. wypłacalność - tu się zgodzę, nie było nigdy obsuwy z tym. gorzej mieli pracownicy tymczasowi, ale finalnie każdy swój pieniądz dostał. za tę opinię możecie podziękować szanownej Pani CEO i jej poplecznikom, którzy wypięli się na moją pracę i z zapowiedzianej premii rocznej dostałam całe nic.
    Aaka

15.07.2021 12:17

Witam, czy ktoś może się podzielić opinia na temat pracy w Recylikgu w Nijmegen oraz zakwaterowanie?
    Potencjalny pracownik

11.07.2021 12:20

Czy był ktoś może w Nijken na Borowkach i cokolwiek by chciał powiedzieć?
    Zniesmaczona

09.07.2021 14:36

M

07.07.2021 16:35

Dwa dni przed planowanym wyjazdem do Holandii nadal brak jakiejkolwiek wiadomości na temat miejsca pracy, nie mamy nawet jak transportu zabukować, bo nie wiemy do jakiej miejscowości jedziemy.
    Contrain Group S.A.

08.07.2021 12:59

Prosimy o kontakt na adres: [email protected] - sprawdzimy co się stało i udzielimy odpowiedzi.
    Wiczek123

07.07.2021 12:38

Hejka był ktoś w schlitz na magazynie (usunięte przez administratora)? Bardzo proszę o opinie oraz jestem ciekawa jak tam jest z zakwaterowaniem??? Jakie standardy??
    Jakubik

02.07.2021 18:06

Witam, czy ktoś wybiera się do pracy na produkcji czekoladek w miejscowości Cadzand lub może ktoś już tam był i może się wypowiedzieć na temat pracy bądź miejsca zamieszkania. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Zofia

07.07.2021 12:33

Podpinam się do pytania, ponieważ rozważam opcję pracy w tamtym miejscu
    Rebelius

05.07.2021 19:37

Czy pracuje ktoś przy produkcji sałatek w Schwamtal? I czy może cos więcej powiedzieć jak sama praca jak zakwaterowanie jak zarobki czy są nadgodziny i czy warto?
    Ostatni raz w Contrain.

07.07.2021 00:17

Za pracę 7 dni w tygodniu po 11 godzin zarobiłem miesięcznie 2000 euro,minus 300 euro materac do spania w pokoju 3 osobowym.Pralka na 10 osób,mieszkania stare,od lat nie malowane,postępowanie przez patologie.Na mieszkaniach wzajemne bójki, pijaństwo i narkomania,oddawanie moczu.Niemcy często dzwonią ma Polizei zakłócanie ciszy nocnej,bójki,krzyki,alkoholizm.Reszte sobie sam odpowiedź,nie masz nadgodzin z 8 godzin dziennie, minus dwie przerwy po 30 minut nie płatne,nie zarobisz na siebie, jedzenie i materac do spania.Towarzystwo z piekła z rodem,albo z kryminału.Jedyny plus Contrain jest taki,że są wypłacalni!
    Rebelius

07.07.2021 11:30

Dziękuje bardzo za informacje
    oszukana

04.07.2021 16:15

Odradzam tą firmę wcześniej dało się załatwić wszystko obecnie jesteśmy okradani przez tą agencję , wypłaty nie są w terminie z Romaniukową wypłata była na czas teraz jest po 10 -ym bo oczywiście w biurach nie wiedzą że 10 go to mam iść i pobrać swoje wynagrodzenie żeby zapłacić bierządze rachunki .A po za tym (usunięte przez administratora) nie ziemski pracuję już kolejny miesiąc bez umowy ,ale odpowiednie instytucje już zaczęły działać bo nikt chyba nie chciał by być okradany za swoją ciężką pracę .Zakwaterowania również masakra ,ogólnie nie polecam
    Marlena

04.07.2021 12:50

Czy ktoś wyjeżdża we wrześniu do pracy na pakowanie słodyczy?
    Michał

29.06.2021 21:42

Kana

02.07.2021 12:02

Również chciałabym się dowiedzieć coś o tej pracy.
    Marlena

04.07.2021 12:48

@kana kiedy wyjeżdżacie?
    dominika

03.07.2021 12:05

próbowałam już dzwonić dużo razy w sprawie pracy w Holandii i nikt nie odbierał, czy ktoś tez miał taką sytuacje?
    Oliwia

01.07.2021 20:17

Witam. Był ktoś lub jest na pomidorach w Someren i poleca?
    Martq

03.07.2021 09:51

Z czystym sercem polecam. Kamila liderka cud kobieta, fajna atmosfera, praca lekka, zarobki dobre
    W

02.07.2021 17:19

Ktos już jest na zbiorach papryki w Asten? Jak warunki i wypłata ?
    Karo

30.06.2021 21:09

Czy ktoś cos wie o projekcie papryka? Zastanawiam się czy warto jechać
    W

02.07.2021 17:18

Ja jutro wyjeżdżam. Też pytałem tutaj o prace na papryce ale nikt nie odpisał.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Weronika

02.07.2021 11:56

Hejka, czy ktoś wie jak to wygląda z wiekówka przez agencję ? Mam 21 lat czy jest jakiś dodatkowy przelicznik ?
    Aab

01.07.2021 20:48

Hej, tak serio bez zadnych zali itp, polecacie Contrain ? Chodzi glownie czy mieszkania sa czyste, praca i godziny jak obiecuja i wyplaty
    Goshia

30.06.2021 20:32

zastanawim sie nad wyjazdem na zbiór porzeczek... ale nwm czy mi się opłaca :/
    ktoś

01.07.2021 12:15

Również się zastanawiam, ale nie wiem co będzie na miejscu, patrząc na opinie...
    Ktoś

01.07.2021 12:12

Jedzie ktoś teraz do pracy na pieczarki/borowki/porzeczki przez agencje contrain? Ewentualnie czy ktoś już pracuje w tej pracy? Możecie się wypowiedzieć?
    Romeo

01.07.2021 08:27

Dzień dobry wszystkim. Ktoś pracuje (pracował) w Buseck (Hesja, Niemcy) w magazynie (usunięte przez administratora)? Jak jest w pracy? Czy zakwaterowanie przyzwoite?
    Tomasz

30.06.2021 13:57

Absolutnie odradzam nawet próby kontaktu, dzwoniłem na 10 różnych numerów nikt nie odbiera, napisałem na Facebooku i na e mail. Odzwoniła jedna Pani która niestety nic nie wiedziała bo zajmowała się czymś innym. Dziś zadzwoniłem na numer na który poddano mi na e mail Pani zadeklarowała że wyśle mi 2 konkretne oferty o których rozmawialiśmy do godziny... po godzinie zadzwoniłem i że ona pamięta i że mówiła że wyśle do godziny, ale wywalone ze godzina już minęła, kupcie swoim pracownikom zegarki. czekam już 2,5 godziny i dalej nic... Ale w między czasie zadzwoniła inna Pani która powiedziała że nie mogę aplikować na te dwie oferty bo 4 miesiące to za krótki okres!!! Ale jak powiedziałem że już czekam na oferty to jakoś już jednak mogłem... NIKT TAM NIC NIE WIE, A ZRESZTĄ WIĘKSZOŚĆ LUDZI LEJE TAM NA POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW CIEPŁYM MOCZEM Korekta: Pani która miała mi wysłać do godziny po 5 nie odbierała a jak wysłałem sms z prośbą o wysłanie zablokowała mój telefon XD Była to Pani o numerze telefonu : 503 193 241 UNIKAJCIE TEGO GÓWNA
    marcin

30.06.2021 20:27

widocznie sie nie nadawales skoro Cie olali, a teraz zale tu wylewasz xD

30.06.2021 18:27

Może ktoś coś powiedzieć o pracy na szklarni w Asten ? Ktoś pracuje i czy ktoś sie wybiera ? Jak mieszkanie i jak płaca ? Pozdrawiam ;)
    Damian

30.06.2021 17:50

Witam czy ktoś pracuje na projekcie związana z produkcja akumulatorów? Pozdrawiam
    michałek

30.06.2021 10:58

Witam, czy ktoś wybiera się lub pracuje w magazynie w Buseck? Proszę o namiary.
    Jakub

29.06.2021 16:02

Witam, czy ktoś się wybiera na zbiór borówek? Pozdrawiam
    Mateusz

29.06.2021 21:34

Ja się wybieram napisz na [email protected]
    Kamil

29.06.2021 21:46

Tak ja kontakt e-mail [email protected]
    Dominik

07.06.2021 10:55

Mam auto, szukam osoby/osób do wspólnego wyjazdu. Mój email: [email protected]
    Kordian

11.06.2021 13:06

Ja też chętny
    Asia

29.06.2021 12:06

Je też jestem chętna
    Papryka

25.06.2021 10:07

Witam ;) Ktoś się wybiera na paprykę do Asten-Heudsen lub tam już pracuje ? Chciałem się dowiedzieć jak praca wygląda na prawdę i jakie są warunki. Bo różne rzeczy słyszałem i różne wiedziałem ;) Opinie są różne a obiecują dużo

25.06.2021 08:01

Siemanko chyba znów moje pytanie zostało usunięte ;) Pracuje ktos albo się wybiera do Asten-Heudsen na zbiór papryki ? Chciałem zapytać jak to wygląda tak na prawdę bo różne rzeczy widziałem i słyszałem. Opinie też są podzielone ;) Firma również dużo oferuje ale to wiadomo jak z tym jest. Pozdrawiam

25.06.2021 07:42

Siemanko wcześniejsza wiadomość chyba został usunięta ;) Pytam odnośnie pracy przy zbiorze papryki w Asten-Heudsen. Ktoś pracuje a może też ktoś się wybiera ? Jak to na prawdę jest bo różne rzeczy widziałem i słyszałem. Opinie też sa podzielone ;) Firma też dużo rzeczy obiecuje. Pozdrawiam ;)

25.06.2021 07:35

Siemanko czy ktoś się wybiera na zbiór papryki do Asten-Heudsen na początku lipca lub już ktoś tam pracuje ? Bo chce zapytać jak tam naprawdę jest. Różne rzeczy słyszałem, różne widziałem dlatego chcę wiedzieć ;) Opinii jest sporo i są podzielone. Tak naprawdę okaże się dopiero na miejscu jak to jest. Pozdrawiam

19.06.2021 15:20

Robiłem 7 dni w tygodniu po 11 godzin dziennie zarobiłem 2000 tysiące euro na miesiąc z zawrotnej stawki 7 euro netto na godzinę,od tego odliczyć 300 euro materac do spania.
    Urszula

11.06.2021 09:44

Hej, hej, przyszłam uzyskać od Was konkretną informację :D Jak jest obecnie z pracą wyjazdową z Contrainem? Czy w związku z jeszcze panującą pandemią nie ma żadnych problemów na granicy? Jak kwestia testów, szczepień itp.? Czy samemu trzeba coś ogarniać i za coś płacić?

16.06.2021 12:48

Hej Ula, nie ma żadnych problemów na granicy, nikt nie sprawdza, można jechać. Test ogólnie nie jest już wymagany w Niemczech, ale z tego, co wiem to Contrain i tak przeprowadza testy, zanim wyjedziesz. Szczepienia jak widać na stronie Contrain, są organizowane przez Contrain, czyli możesz skorzystać. Testy i szczepienia przez Contrain są za free.
    penys długi

16.06.2021 00:23

to zwykłe (usunięte przez administratora) praca 3 dni w tygodniu, (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)
    Linek

16.06.2021 12:28

a jaki projekt? Bo niedługo się wybieram do pracy
    Mający wszystko w....

05.06.2021 09:46

Witam.Czy ktoś może napisać konkretną odpowiedź.Pracując w Contrain za 10,45 euro brutto na godzinę w Niemczech ile dostaje się euro netto na godzinę?Nie mylcie z mieszkania w Niemczech na niemieckich warunkach.Pytam ile w Contrain zarobicie,7 euro 7,45,8 euro netto?
    Kajtek

07.06.2021 06:23

Masz o koło 7,65€ na łapę

13.06.2021 16:00

Zależy za ile godzin ci zapłacą i ile podatku zabiorą
    Anonimowy

06.06.2021 19:57

Nie polecam tej agencji. Koordynatorzy robią co chcą, nie odbierają telefonów a jak ty nie odbierzesz to mają pretensje dlaczego nie odbierasz. Odradzam
    Alex

10.06.2021 08:14

Potwierdzam. Dodzwonić się do jakiegoś kordynatora graniczy z cudem. A przypominam ze agencja tłumaczy ze ty płacąc za zakwaterowanie to płacisz tez za prace kordynatora. Ja się pytam za co? Za to wieczne nic nierobienie? Zanujaca jest ta firma. Mocno odradzam.

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.