Plasticon Poland S.A.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 360 ocen.

Opinie o Plasticon Poland S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plasticon Poland S.A.

Max kolonko mowi jak jest

Podwyzki przyklepane teraz tylko kierownicy musza indywidualnie dopasowac punktacje do wysokosci podwyzki

Dojna krowa

Dlaczego nasz plasticon nie ma kasy na doposazenie sprzetu eksploatacyjnego skoro krecimy zbiorniki/detale/spoolsy w pokaznych ilosciach... dlaczego podwyzki opiewaja na groszowe sprawy (rownowartosc podwyzki miesiecznej rowna 2godzinnemu wynagrodzeniu pracownika plasticon germany) ... chyba nasze wypracowane pieniadze wyplywaja na ratunek niemieckich braci ktorzy smieja sie wprost bo znalezli sobie dojna krowe plasticon poland i jej pracownikow ktorzy sa chyba najtansi a zarazem jednymi z lepszych pracownikow... musimy sie spiac i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecej bo nas zawalaja zleceniami a niemcy i inne filie maja wieksze potrzeby nizeli my. Moze by tak wyslac maila z seria pytan do centrali

Walduś

W sumie tyra jak wszędzie,pieniądze też.Wszystko co więcej to garbem,czyli po 150 nadgodzin (sic!) I uwierzcie są tacy co tyle pracują.Więc niech o podwyżkach zapomną bo na papierze pensyjka fajna. 60 gr brutto i wszystko ha,ha ,ha.A atmosfera no cóż,brygadziści mają w fefry bo im brygadzistowskie 4 PLN zabiorą więc na koleżeństwo nie liczcie oprócz dwóch może trzech, ale też ostrożnie.A już najbardziej z tym na montażu co ma kichawe jak diabeł h...Sodówka do łba uderzyła.Jak nic drugi prezes.

Damian Grzegorek
@Walduś 29.07.2017 20:46
W sumie tyra jak wszędzie,pieniądze też.Wszystko co więcej to garbem,czyli po 150 nadgodzin (sic!) I uwierzcie są tacy co tyle...

Skoro jesteś taki cwaniak to przyjdź i mi to w oczy powiedz ! A nie anonimowo oczerniasz ! POZDRAWIAM Gungol drugi prezes Damian Grzegorek !

Walduś
@Damian Grzegorek 30.07.2017 11:20
Skoro jesteś taki cwaniak to przyjdź i mi to w oczy powiedz ! A nie anonimowo oczerniasz ! POZDRAWIAM Gungol drugi prezes Damia...

To przy okazji.A ta opinia nie była dla ciebie tylko dla ludzi którzy szukają pracy w Plasticonie,coś powinni wiedzieć.Chociaż minimum.Pozdrawiam

Jarek.w

Bardzo przepraszam Pana Piotra Wojtalewicza za wpisy na portalu Go Work.pl z dnia 10.grudnia 2016 które były obrażliwe i nie były w żaden sposób zgodne z prawdą oraz naraziły Pana Wojtalewicza na utratę zaufania i poniżyły go jeszcze raz bardzo przepraszam Wierzbowski Jarosław

hhhh

Jak by ktoś miał chęć na zmianę pracy to przyjmują w Płatkach 2000 na rękę po 5 miesiącach 2600 na rękę dwa razy podwyżki w roku plus socjal bez porównania . Nie jak w Plasticonie 50 groszy . U nas Dyr. ma 15000 a robol 1700

Mak

Czy nie szukają do Was czasami specjalisty ds kontroli jskosci? Co z poprzednim. Możecie coś napisać. Warunki itp.

Yy
@Mak 18.12.2016 03:24
Czy nie szukają do Was czasami specjalisty ds kontroli jskosci? Co z poprzednim. Możecie coś napisać. Warunki itp....

Nie

whfh

Os stycznia masowe wypisywanie się ze związków i nieroby za brame :-)

ole

Teraz nie potrzeba zwolnień sami się zwalniają ... bo związki mają nas wszystkich w d... najważniejsze że ten pajac chodzi z gupkowatym uśmiechem i patrzy gdzie nam mandat dać za bhp nic nie robi i do niczego się nie nadaje pasożyt jeden

xxx
@ole 01.12.2016 20:00
Teraz nie potrzeba zwolnień sami się zwalniają ... bo związki mają nas wszystkich w d... najważniejsze że ten pajac chodzi z gu...

Pierdzielić głupoty każdy potrafi, a Ty co dałeś od siebie? Kiedyś nie było związków i zakład funkcjonował bo ludzie potrafili się jednoczyć i mówili co myśleli a teraz mówią co inni chcieli by usłyszeć! Smutne to troche.

dkfvb

Proponuje podwyższyć składki członkowskie Solidarności bo brakuje nam na kawę jak siedzimy w biurze

Kiedyś

Witajcie chciałbym się podzielic opinnią o tym zakładzie. A więc tak pracowałem tam jakies 5 lat wiadomo początki nie były dobre jak to człowiekowi młodemu się wydawało ze wszystko mógł było troszke inaczej.Ale ja nie o tym chcę pisać kiedyś jeszcze kadra zarządzająca tą filią w toruniu była świetna pomimo ze z początku to była firma bardziej pro rodzinna niz dla innych ludzi z zewnątrz,(tak tak ja też juz tam kogoś znałem ale to tez nie znaczy ze jeśli się człowiekowi krzywda jakaś działa to leciałem na skarge otóz nie tak nie było). W pózniejszych czasach mojej pracy tam zmienił się prezes (Pan Lis) nie będę się na jego temat wypowiadał po za napisaniem że był to najgorszy prezes jaki mógł się trafic samodzielnych decyzji nie bardzo umiał podejmowac uff no tak od czego są starzy wyjadacze z zarządu w tej firmie.No i właśnie za kadencji tego pana wyszły pewne sprawy i wtedy zwalniali bardzo dużo ludzi tłumacząc się redukcją etatów itd oczywiscie było troszeczkę inaczej no ale cóz(ów zwolnienia wyszły pod sam koniec roku i postanowili się pożegnac gdzies z około 50 ludzmi) pózniej na stanowisko prezesa został powołany przez nowego prezesa jeszcze wtedy dyrektor produkcji P.Malicki i od tamtego czasu jak więkrzosc tu może się ze mną nie zgadzac firma zaczeła dryfowac w złym kierunku co było potem nie wiem bo nie chciałem juz miec z tą firmą nic wspólnego. Kończąc te swoje opowiadanie bo tak to nazwę,zastanówcie się czy warto isc gdzieś gdzie Cię nie szanują i np w przypadku tych 50 ludzi co wiadomo ma swoje rodziny na utrzymaniu zwalniamy w grudniu z głupimi słowami "napewno sobie państwo poradzicie" i "zwalniamy państwa dlatego ze jest redukcja etatu zeby zredukowac wydatki" co więcej rzecz nie była by absurdalna gdyby nie fakt ze na początku następnego roku zaczeli przyjmowac ludzi poprzez agencje

wścieky
@Kiedyś 16.11.2016 12:00
Witajcie chciałbym się podzielic opinnią o tym zakładzie. A więc tak pracowałem tam jakies 5 lat wiadomo początki nie były dob...

Jak był dyrektor ( usunięte przez administratora ) to nie było duzych zwolnien

wścieky
@Kiedyś 16.11.2016 12:00
Witajcie chciałbym się podzielic opinnią o tym zakładzie. A więc tak pracowałem tam jakies 5 lat wiadomo początki nie były dob...

Jak był dyrektor Malicki to nie było duzych zwolnien

pawdziwek

a pamiętacie jak dzisiejszy społeczny insperktor pracy nachlał się w USA i głową zrobił dziurę w ścianie ???? :-) hahhaha

Pazdan
@pawdziwek 08.11.2016 18:28
a pamiętacie jak dzisiejszy społeczny insperktor pracy nachlał się w USA i głową zrobił dziurę w ścianie ???? :-) hahhaha...

A co to kogo obchodzi? To że inspektor to po pracy w delegacji upić się nie może ? Debil jesteś i tyle !

fiakao

Może wiecie czy oferta pracy na specjalistę ds. klientów kluczowych jest wciąż aktualna? Sam chętnie bym się załapał, ale trzeba dbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami, a wiadomo, że jest to u nich w pełni możliwe. Dziękuję za szybką odpowiedź.

Mata

Czy Dino jest chory psychicznie?. Niestety tak to wygląda. Jeżeli tacy ludzie są w solidarności to nic dobrego z tego nie wyniknie.

Mata

Czy Dino jest chory psychicznie?. Niestety tak to wygląda. Jeżeli tacy ludzie są w solidarności to nic dobrego z tego nie wyniknie.

anonim

(usunięte przez administratora)

robak

Na pewno pysznym szczegółem są nie do wymiany posiłki w tym zakładzie zupy z robalami lub serki z pleśnią lecz nie pleśniowe, lecz Prezes z Francji więc twierdzi że im śmierdzące tym lepsze, robaki też są pyszne polecam ( obiady jak u mamy )

jaś mamy

........lol,jakie fujary tu piszą.he he.i pomyśleć ,chciałem się kiedyś tu zatrudniać

bombel

a co z podwyżkami kiedy bedą i ile?

papasmerf
@bombel 20.07.2016 15:04
a co z podwyżkami kiedy bedą i ile?

za miesiąc ale ty sie niezakfalifikowałeś

zażenowany ...

Nowy karierowicz na małej hali :- ) Już donosi na drugiego brygadzistę by tam zostać sam :-)

wsciekły
@zażenowany ... 08.07.2016 20:05
Nowy karierowicz na małej hali :- ) Już donosi na drugiego brygadzistę by tam zostać sam :-)

Dziwisz się teraz kariera polega na tym właśnie nic od siebie a pnąc się do gory Graczyka woła tak załatwili został życiowy niedorajda który najlepiej co umnie to przytakiwanie:-)

zażenowany2
@wsciekły 09.07.2016 16:12
Dziwisz się teraz kariera polega na tym właśnie nic od siebie a pnąc się do gory Graczyka woła tak załatwili został życiowy nie...

Przytakujacych potrzeba a nie myślących. Prosta zasada: bierny, mierny ale wierny utrzyma stołek. Jak inni zobaczyli jak przytakując i trzymając palec można jeździć Golfem w serwisie to tez chcą sie wybić. Taki jest klimat w firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

hmm

A jasiu to jakie ma wykształcenie ?

hmm

Zapomniałem zapytać czy gramotny ?

Firma OK

Jeżeli naprawdę myślicie że jesteście anonimowi to się mylicie. Ten kto trochę pracuje w tej firmie, to wie kto jakie ma podejście i w jaki sposób jest wstanie wyrazić swoją opinię na temat innej osoby(mi osobiście wstyd za nie których znajomych). Firma nigdy nic wam nie zabrała, po prostu nie była w stanie wam dać więcej. Wracając do sedna sprawy- NIEMA GÓRY BEZ DOŁU & I NIEMA DOŁU BEZ GÓRY. Jeżeli ktoś to w końcu zrozumie to firma będzie lepsza. P.S. Lubie tez różowe koszule!!! Ale nie lubię gościa o którym piszecie. I proszę nie piszcie że mam jakieś błędy ortograficzne, albo nie napisałem gdzieś przecinka itp. W D...e to mam. Pozdrawiam były pracownik....(emeryt)

wściekły

hej!firma rozwija się ok.tylko w większość decyzji podejmowane jest na kłamstwie mówi się co innego a robi co innego ,brak chęci konfrontacji z pracownikiem aby nie trzeba było odpowiadać na kłopotliwe pytania,oczywiście trzeba uważać na karierowiczów którzy zrobią wszysko zrobią aby zabłysnąć co najmniej dwóch jest na spolsach

xyz
@wściekły 07.04.2016 11:46
hej!firma rozwija się ok.tylko w większość decyzji podejmowane jest na kłamstwie mówi się co innego a robi co innego ,brak chęc...

Zróbmy liste karierowiczów. Trzeba wiedzieć na kogo uważać.

kooperant

banda złodziei robote chca od razu a co do płacenia to ich nie ma

,jhvj

jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wiem czy wiecie w PCIC zniesiono karencję można się przenosić od razu ta informacja jest ukrywana . P Wojtal.... spotyka się z Dyrektorkiem na miescie na obiadach heheh to wasze związki :-)

Wieśniaki

Taki kozak jeste pomawiac z ukrycia podejdz do nich i powiedz w oczy jak nosisz spodnie

grucha

jestem nowy, na kogo uważać?

obserwator

o (usunięte przez administratora)tobie chodzi kolego? robił na nawijarce ale kariere zakonczył wszystko chciałby wiedziec co gdzie co i po co przenosi dalej tak zwany koonfident mam na niego(usunięte przez administratora) montaz p2 wojtalewicz zenek to dopiero nie dosc ze pijaki to trzeba uwazać na nich cwaniaczki u nich nikt nie utrzyma sie nie zenus z lancuchem na klacie

plastyki

p l a s t i c o n t r a g e d i a kołkoz dokładnie duzo jest co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to jawnie a koleś w okularach z Brzozówki ( jeździ paskiem w kombi to co anioł to dopiero strzelec wyborowy i to ze jeszcze tak swobodnie porusza się hm żenada widać innym to pasuje

anonim

(usunięte przez administratora)

xxx

jeżeli nikt nie wypadnie to ładnie trzymają palec pięknisiowi. Tak wrednego i chamskiego gościa to nie widziałem.

kocham tatiane

witam na jakiej ulicy jest firma pcic bardzo dziekuje za odp

były pracownik
@kocham tatiane 22.02.2016 10:10
witam na jakiej ulicy jest firma pcic bardzo dziekuje za odp

łubinowa 59,pani stankie

xxx

Każde ogłoszenie z Plasticonu tak wygląda. Obiecują duuuuuużo. Resztą zajmie się żydek z dolarem.

Pracoholik

Witam. Koledzy i koleżanki czy ktoś z was posiada adres mejlowy do tej pani Krysi lub Krzysia jakaly? Pozdro

eggrgrggr

a kiedy podwyżki miały być w grudniu dla 30 osób ????????

zwiazkowiec

a grzesiu siedzi i zawija w te sreberka

Luki

Dobre związki zawodowe powinny dbać o pracowników, ale i o swoją firmę, a nie tylko krzyczeć "Wincej wincej". Szkoda słów na osoby negatywnie wypowiadające się o ZZ, a jedna osoba piszę, że im Plasticon chce pasję do siłowni zabrać i jak nie daj Bóg szefostwo to czyta to jak ma później ich traktować ludzi poważnie?

m1

wszystko się sp...ło po malickim.WSZYSTKO!!!!! TERAZ NASZ KICERMANIK WOJTALEWICZ HA HA CO TO ZA ZWIAZKOWIEC zlodzieju ogólnie sie robi kołkoz co raz gorzej trzeba zwarzac panowie mimo ze pracuje 10 lat i mam dobre uklady u majstrów kierowników to trzeba uwazac

nie cierpie zwiazków

piotrze w nasz ty przewodniczacy co ty robisz gamon z ciebie co ty masz z ludzi mij ambicje i honor a nie jestes przegrany daje tobie slowo pojebi. co to za zwiazki smiech na sali

na paleniec

jest faniutka

Kfirifii

A co sądzicie o pani Krysi z Pcic

były

wszystko się sp...ło po malickim.WSZYSTKO!!!!!

granda

popis jednego aktora pt.KICERMAN trwa.sztuką było pozbyć się fachowców,to i sztuką będzie gnębienie pozostałych.wybitne zdolności owego dały się we znaki ludziom-zyeby pozostały.mamy przecież uznanego- i jakże szlachetnego-MISZCZA wiosełek.który założył spółdzielnię z EKSPERTEM.razem dokonują selekcji,bo wydajność jest priorytetem.to psy gończe-nie mylić z ludzmi....do końca roku wytrzymam i dzida-od tych zwolnionych dostałem cynę na niemcy.a żenada w stylu spektakl,czy inne przedstawienie niech trwa nadal-kiedyś pośmieję się z tego....pozdro dla WIOSŁUJĄCYCH INACZEJ

zabrano mi pasje na rzecz 0,5 litra krajowej z bie

panowie z Solidarności. Mówie do panów RZAdządzych. opamietajcie sie. tracicie ludzi ilu nas wogóle jeszcze zostało w Solidarnosci. bo jakos sie tym nie chwalicie. ostatnie wasze działania są z typu ty już nic nie mozemy zrobic górze bo jesteśmy cienkie Bolki to choć zabierzemy coś robolom. Bravo.....Czyj był to pomysł bo jakoś się tym nikt nie chwali. Słyszałem tylko odpowiedz Prezesa że to komisja zadecydowała. no ale jakiś debil musiał to wymyśleć. jak chcieliście sie leczyc bo nic innego wam nie zostało to zwołaliście ludzi przyśli panowie i perdo.........lili by tylko przepchnąc wasz pomysł. bravo. a czemu nie zrobiliście zebrania by porozmawiać o benefitach? czy już nie można mieć pasji, zainteresowania.no tak waszą pasją jest żarcie i co chwila zmiana kateringu a jak wam nie pasuje to bierzecie godziny związkowe i sru na miasto do PIcolo albo jeszcze lepiej. no a ta zmiana to chyba po to żebyscie mogli sobie wiecej chlania kupic. Mówicie ze dlaiscie nam 700 zł w talonach. no to fakt odkąd góra nie dostaje talonów to wiecej jest dla dołu. ale co pozatym? prezes przegrywa z Kicermanem na kazdym froncie nawet jakiś czas musiał sobie po lekarzach pochodzić bo rady se nie dawał. czy zabranie benefitów to miała być wasza tak wisionka na torciku sukcesów Solidarnosci przy pasmie niepowodzeń? bravo. raczej gwozdz do trumny. przypominam że kiedyś braliście tez karnety na żużel mało tego nawet wysyłaliscie ludzi by wam brali na siebie karnety dla rodziny i co jakos wam to nie przeszkadzało. pamietajcie kto z dółem wojuje od dołu ginie. a teraz do panów co zrezycnowali z bycia członkami Solidarnosci przypominam że dzieki zwiazkom macie. wiecej kasy na talony, nową szatnie, przebudowe hali wiec nie mówcie że nic nie robią a jak wam się nie podoba zawsze prezesa można zmienić oni tam na supergluta sie nie poprzyklejali. a inaczej oni tam są bo wiedzą że jak stracą te stołki to zaraz góra ich zje. bo jaki jest marzenie dyrektora produkcji na świeta by dopasc Prezesa którego tylko stołek ratuje. Panowie którzy rządzą solidarnością. ja licze że odwołacie tą swoją tępą decyzje a propo benefitów. że zrobicie zebranie przedstawicie status zwiazkow ilu jest jeszcze człnków. przeprosicie za twoją decyzje dzieki którym straciliscie tylu członków. pozdrawiam

bbbbb
@zabrano mi pasje na rzecz 0,5 litra krajowej z bie 07.12.2015 15:16
panowie z Solidarności. Mówie do panów RZAdządzych. opamietajcie sie. tracicie ludzi ilu nas wogóle jeszcze zostało w Solidarno...

Q..... będziesz miał pasję, ale krajową już nie do końca

wteran
@zabrano mi pasje na rzecz 0,5 litra krajowej z bie 07.12.2015 15:16
panowie z Solidarności. Mówie do panów RZAdządzych. opamietajcie sie. tracicie ludzi ilu nas wogóle jeszcze zostało w Solidarno...

Stary, Ty weź lepiej naucz się poprawnie pisać. Weź słownik do ręki, zobacz jak stosować znaki interpunkcyjne. Niech to będzie Twoja pasja. Tego zlanego w jedno bełkotu nie da się czytać.

Talon

Nie wydaje mi się aby Balon negował 700zł tylko to że zabierają nam opcje spędzania czasu wolnego przy wykorzystaniu wsparcia firmy. Też korzystam z Benefita i chodzę na siłkę i basen. Jak zabiorą dofinansowanie z czegoś będę musiał zrezygnować bo przy obecnej wypłacie nie wydolę na jedno i drugie a rekompensata w postaci jednorazowego talonu mi tego nie odda. Tyle

hrabia

Brawo ty zapomniales jak na wiosnę dostałeś 700 zł do tego sklepu dzieki Z.Z. i jakoś wczesniej o wstydzie nie pisałeś

Balon

Działania związkow zawodowych "nasilają" się (bez konsultacji z pracownikami!!!) dzięki czemu koniec z Benefitem, salą i karnetami na żużel bo zamiast regularnie korzystać z różnych form aktywności lepiej raz do roku dostać talon na "50zł" do Carrefour. Dobrze ze się wypisałem bo wstyd by mi było powiedzieć że jestem w związkach. Brawo wy!

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

Czemu myślisz że to spore wymagania? 5 lat doświadczenia i wykształcenie kierunkowe to duże wymagania? Jeżeli chcieliby mechanika samochodowego do księgowości to wtedy są wymagania. Kierownik z piskliwym ,drażniącym głosem i dyrektor mały i ryży leczący kompleksy to już nie piszą!Powodzenia w księgowości w takim zespole.

hdmgxc

a te związki to co robia ? panie W . ????????????//

xyz
@hdmgxc 31.10.2015 22:25
a te związki to co robia ? panie W . ????????????//

co mają robić? Nic nie będą robić bo mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich

jkl

rybak to to samo co kura tylko ze kura pracuje a ta kór nic nie robi

JOO

Rybak jest spoko tylko to nugus co nic nie robi jak wrócę do pl to powiem wszystko Pani Krysi

Kutno

Ta sama Ryba z Kutnowskiego Printpacka??? J.O ??

elana

Mama mi zawsze mówiła że dziewczynką trzeba ustępować i że niewolno ich bić. A czy z eunuchem należy podobnie postępować

zlsko
@elana 02.09.2015 17:55
Mama mi zawsze mówiła że dziewczynką trzeba ustępować i że niewolno ich bić. A czy z eunuchem należy podobnie postępować...

Eunuch (inaczej strażnik łoża, od eune – łoże i echein – trzymać)wykastrowany mężczyzna lub chłopiec. Inne dawne określenia to trzebieniec i rzezaniec. Dzięki bezpłodności, nie było obawy że kiedykolwiek zostanie ojcem zwłaszcza

Zostaw opinię o Plasticon Poland S.A. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plasticon Poland S.A.