ROCA Polska

• Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - Roca Poolspa Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o ROCA Polska

Opinie o ROCA Polska Gliwice

Nie przegap nowości o ROCA Polska!

13.03.2020 10:28

Szkliwiernia to najlepszy dział zapraszam
Konrad

25.05.2020 23:37

Trzeba było poprosić o zmianę na inny dział. Nie ma ludzi którzy się nadają na każdy dział. Jeden 8dnajduje się na szkliwierni, inny np. na kontroli końcowej, a inny na odlewni. Po prostu trzeba spróbować wszystkiego aby zobaczyć w czym idealnie byś sobie radził.
Albert

15.06.2020 20:07

A tak można? Spróbować swoich sił na innych dzialach..
Endriu

07.06.2020 18:55

Panowie, nie ma się co gorączkować. Przepracujmy cały miesiąc, a wtedy wypłaty będą takie jak być powinny. Najważniejsze aby w końcu jak najszybciej też wróciła normalność w zakładzie i nie ma co narzekać. Maj był skazany na porażkę ze względu na przestój, ale to nie z winy firmy, lecz mocno okrojonych zamówień na nasze produkty.

06.06.2020 12:52

A na ile liczyłeś ,jak pół miesiąca siedziałeś na postojowym?
Maciek

06.06.2020 20:16

Może i siedzieliśmy na postojowym, ale nie dlatego że chcieliśmy (nikt w firmie nie raczył poinformować w jaki sposób to pomogło firmie, a każdy kto jakiś czas pracuje w firmie interesuje się tym w jakiej kondycji jest zakład by z dnia na dzień nie zostać bezrobotnym) Ja byłem gotowy każdego dnia kiedy byłem na postojowym wrócić i pracować. No ale trzeba też zrozumieć ludzi którzy, też mają rodziny i zobowiązania, a nie tylko zasada że zarząd się wyżywi i ludzie niech sobie radzą sami...
Romek

05.06.2020 22:36

No cóż widać dzisiaj kierowników jak na lekarstwo, gdy tylko się okazało że przyszły przelewy z wynagrodzeń. No jeśli się nic nie zmieni na lepsze do przerwy w sierpniu, to część ludzi zmieni prace, bo za to się nie da przeżyć mając na utrzymaniu rodzinę czy kredyt mieszkaniowy.

08.05.2020 10:56

Jaki jest styl zarządzania kadrą w ROCA Polska?
BuBo

09.05.2020 11:09

Kadrą zarządza się bardzo dobrze!
dupenfeck

06.05.2020 14:34

co sie tu odpie......, nie można czytać postów!

17.04.2020 19:34

No i mamy przestój ekonomiczny + zaczynają się rozkręcać ze zwolnieniami.
sotk

22.04.2020 20:07

@A.R.W, jakieś wnioski?
KORONAWIRUS

11.04.2020 16:04

Dziękuję że się zwolniłem rok temu ????
Mati

13.03.2020 11:15

Ogólnie zarobki słabe. Podstawa to najniższa krajowa, a inne składowe to różnego rodzaju dodatki. Nigdy nie wiesz ile dostaniesz wypłaty. Najpierw przychodzi przelew do 7 dnia miesiąca. A dopiero później dostaniesz pasek z wynagrodzeniem za poprzedni miesiąc. Warunki pracy są na poziomie dobrym, nie jest idealnie, ale i nie jest źle. W zakładzie jest nacisk na ilość, co się odbija na jakości, niestety taka mentalność jest od zawsze w tej firmie. Każdy chce wypracować coraz to wyższe normy, a to niestety powoduje że jakość produktów jest coraz niższa. Szczególnie to widać na kontrolki końcowej, mocno obniżono wymogi co powoduje że sztucznie jakość wychodzi całkiem nieźle. Przy normach sprzed kilku lat, dzisiaj jakość była by na poziomie 25-35 %.
Pimpek

21.03.2020 20:37

Co parę postów piszą ile można zarobić, tak ciężko to ogarnąć?
Xxx

04.04.2020 15:33

Co to rozumiesz słabe zarobi .to wytumacz ile jest naprawdę jak na olx jest 4800zlbruto.jest coś nie prawdziwie .powinno być 3600zl netto a nie jest.?
Nikt

09.03.2020 11:13

Czy dojazd 5.48 z przystanku. Stare Łabędy ROCA .jest możliwie zdążyć do pracy na stanowisko szliwierni .gdy jest mieszkancem z Miechowic. Jakie wypłaty są z szlifierni w lipcu i sierpnia gdy są postoje .A tak ogólnie czy warto pracować w Roca na szlifierni lub innych. Bo pracodawca żadnego z Miechowic transportu nie oferuje?
Zainteresowany

29.02.2020 19:29

Witam, przeczytalem wlasnie ze mozna w Roca pracowac rowniez na jedna zmiane? Jest to poranna zmiana oraz czy pracuje sie na niej od poniedzialku do piatku po 8h? Na jakim dziale mozna pracowac na tej jednej zmianie? Z gory dziekuje za odpowiedz.

06.03.2020 19:05

Na odlewni tradycyjnej jest jedna zmiana od on do pt .
Pimpek

07.03.2020 16:33

Przy dobrym miesiącu dostaniesz około 3tys ale praca w temp ponad 30 stopni i dużej wilgotności

03.01.2020 11:10

W necie pojawilo ogloszenie. Stawka 4800zl brutto. Wiec dzwonie i pytam czy ta kwota jest to podstawa czy z dodatkami.A facet gada ze z wszystkimi dodatkami.muslalem ze (usunięte przez administratora) mnie trzasnie. (usunięte przez administratora)
BAU

17.01.2020 11:07

Mam tylko pytanie : do kogo dzwoniłeś w danej firmie ? kto Ci takiej informacji udzielił przez telefon ? chodzi mi o kasę ? :):) bo jakoś sobie nie wyobrażam że dzwoni "ktos" do firmy i otrzymuje informację o wynagrodzeniu :): ) Nie wiem czy do sekretariatu ? połączenie z dyrektorem ? prezesem ?
Ktoś

05.03.2020 23:32

Prezes nie udziela takich informacji. ????
Mateo

02.03.2020 16:34

Mam pytanie o ile mniejsze są zarobki na jedną zmianę bo słyszałem że jest różnica ciekawy jestem czy duża ?
Bbc

02.03.2020 12:03

Hej. Rzeczywiście można zarobić 4800 brutto na jedną zmianę? Ciężka robota?
Mateo

02.03.2020 16:33

Podobno można ale na 3 zmianach na jednej mniej
Były Pracownik

02.03.2020 15:58

Pracowałem tu z rok dawno temu ,praca bardzo ciężka pieniądze nie są złe jak się dłużej pracuje w tej firmie.Na Bumarze bardzo dobrze płacą znam znajomych ,Huta Łabędy ale pod hutą wyłącznie słyszałem ponoć 20zł a 25 na godzinę .Ponoć rotacja tu bardzo spora w Roca .Sam wyjechałem zagranicę pracować teraz .Firma dobra do ludzi z niewielkim stażem pracy ale jak ma się dom rodzinne ,dzieci a chcę się na wakacje jeszcze to zarobek ten nie ma oszałamiający .W Neexterze bardzo dobrze płacą w NGK też polecam a w oby dwu firmach pracowałem ,Do Neextera krótko byłerm na produkcji szybko na kontrolę jakości się dostałem .Praca w Tenneco lżejsza niż tutaj a można z 2 sobotami zarobić i to na start z 2800 gdzieś na rękę .Fakt są benefit tutataj .Vlassenrot dość fajnie płaci ślusarzom spawaczom a wózkowym choć trzeba być już naprawdę dobrym.Próbki spawalnicze trzeba bardzo naprawdę dobrej jakości nie jeden dobry spawacz się nie dostał co słyszałem od kolegów co robili a robią .Najogólniej pozytywne nastawienie do pracy a zagryżć zęby jeżeli chcę się zarabiać sporo naprawdę to niestety trzeba się zangażować w to co się robi a chodzić do pracy a nie pić nałogowo %% a potem w takim stanie do pracy albo nie przychodzić .Życzę każdemu powodzenia w Roca najlepiej przyjść samemu się przekonać na własnej skórze dodam do tego że kobiety pracują na produkcji i też w pracach gdzie jest ciężko a są nie raz wytrwalsze od mężczyzn nie obrażająć moja dziewczyna pracuje np w NGK na produkcji ,nie narzeka w marcu 5 lat bd miała stażu tu pracy ,zmieni kiedyś pracę powiedziała .Jest INŻ budownictwa ale póki co woli fizycznie .Jak bd myślęć o rodzinnie dziecku to zmieni pracę na tą co studia skończyła .Sam też jestem INŻ spawalnictwa ale uznałem po roku praca nie dla mnie to ,spawać nawet też umię każdą metodą .
Konstruktor z Inventorem

19.02.2020 17:03

Witam, Czy Roca prowadzi jeszcze rekrutację do działu konstrukcyjnego? Pozdrawiam
Ciekawy

02.02.2020 19:16

Jakie jest wynagrodzenie na start netto oraz jak wygląda praca - ciężka?

18.02.2020 11:34

Drogi użytkowniku "Ciekawy" Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. W celu otrzymania rzetelnych informacji prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem HR pod numerem telefonu (usunięte przez administratora) Informacje podane przez "anonima" są delikatnie mówiąc nieprecyzyjne Pozdrawiamy, Administracja
youngboy

18.02.2020 19:32

Brawo @administracja. Trzymacie rękę na pulsie. Swoją drogą ktoś czyta wpisy w godzinach pracy czy już po? Bo siedzieć w internecie w pracy nie wypada. @ciekawy, nie liczył bym na to, że @administracja prawdę Ci powie. Praca do łatwych niestety nie należy. Jest wyczerpująca i wymaga swoistych umiejętności manualnych, które niestety nie każdy posiada.
Kamila

10.02.2020 10:02

Super fima

28.01.2020 09:19

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w ROCA Polska?
xxxx

03.02.2020 15:11

calosc na konto
Anna

31.01.2020 13:50

Witam. Czy przyjmują tutaj na produkcję kobiety? Ile mozna zarobic na rękę?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ROCA Polska?

Kontakt - ROCA Polska

Wyczółkowskiego 20 44-109 Gliwice

Branża główna: Wykończenie wnętrz

Nikt

20.10.2019 18:40

Witam wszystkich pracowałem w Roca 6 lat na koniec swojej pracy dostałem zwolnienie dyscyplinarne a gościu który przyszedł pijany za porozumieniem stron więc o czym tu mówimy. Ale muszę tu podziękować szefowi Odlewni bo otworzyły mi się oczy ze nie warto pracować za te parę złoty i być gnebiony i zastraszany także dziękuję Panie Marianie że otworzyłem oczy i j e b n o ł e m tym bo teraz mój zarobek jest wysokości 6tys a nie marnych 3.5 i śmiesznego gadania

18.01.2020 08:52

Ba w tej firmie pracowników którzy zostali wyrzuceni za alkohol sie awansuje na kierowników zmiany
anyone

19.01.2020 12:48

Nie matura a chęć szczera...
Konstruktor

22.11.2019 11:32

Witam ostatnie ogłoszenie w roce pojawiło się że szukają konstruktora. Jak wygląda praca na tym stanowisku, jaki program jest używany oraz ilu konstruktorów jest zatrudnionych? Domyślam się że zarobki podobne jak wszędzie na tym stanowisku od 6tys. ?

22.11.2019 12:15

Drogi użytkowniku "Konstruktor" Dziękujemy za zainteresowanie naszym ostatnim ogłoszeniem. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem HR pod numerem telefonu +48 783290137. Pozdrawiamy, Administracja
Meta

03.01.2020 04:44

Hahahaha chyba za 3miesiace.... netto
Rrr

28.12.2019 19:45

Jaka jest stawka godz????
Kolczyk

20.12.2019 13:09

A jak praca na magazynie ?
Filtrerek

19.12.2019 11:26

Siemano,jakie realne zarobki na start?
Kiero

22.10.2019 12:35

Jeżeli chodzi o rozładunek Zakład pracy chronionej. Tragedia
sotk

22.10.2019 19:34

I to jest obiektywna opinia

21.10.2019 19:39

Faktem jest że większość ludzi bierze krótkie L4 aby sobie odpoczac od firmy. Jak kogoś np. plecy bolą to idzie na rechabilitacje, a nie udaje że siedzi w domu i samo przejdzie. A to się odbija na reszcie załogi, bo bez normy nie ma premii i koło się zamyka. Ludzie zaczynają odchodzić , bo są oferty gdzie za tak ciężką pracę płacą o wiele więcej, tak i ja w tym roku zrobiłem. Fajnie było , ale jeśli już mam swoje zdrowie poświęcić to za godne wynagrodzenie.

14.10.2019 15:00

Przy zmniejszonej produkcji jaka jest teraz, kiedy firma zrobi porządek z ludźmi co chodzą na L4 ?! gdy produkcja ruszy pełną parą to nikt nie będzie zasuwał za drugiego który sobie będzie siedział na L4, tylko odejdzie z firmy. Może czas docenić ludzi którzy dbają o zdriw ei robią wszystko by do pracy przychodzić.
Ktos

21.10.2019 11:54

Jak ktos choruje to ty za niego robisz czy za siebie to sie ciesz ze masz zdrowie i dostajesz cala wyplate idz na l4 zobaczysz ile ci wpadnie na konto I mowie tu i faktycznie chorych nie udawaczy do tego lekarstwa jak czytam takie wypowiedzi to mam wrazenie ze bytom sie odezwal

21.10.2019 11:14

Polak lubi narzekac jak sie czyta to forum to masakra troche dyscypliny i wzawa a nikt nie prubuje sie dogadac z kierownikiem fakt norma to jest nie do osiagniecia jezeli to ma byc dobra dokladna praca bo chyba o to chodzi duzo szybciej znaczy mniej dokladniej wiecej bubli po piecyku a jak ktos wymaga szybko i dokladnie to chyba czeka na cud to proponuje do czestochowy jechac tam moze to sie uda co do pracownikow to zacznijcie sie kontrolowac bo jak troche sie luzniej robi to sie zapominacie ze to praca a nie wczasy w golebiewskim koniec narzekania brac sie do pracy i tez nie dawac sie oszukiwac bo droga dyrekcjo roca my mamy rodziny i tez musimy zyc wiec okradanie nas z tego co sie nam nalezy chyba nie jest dobrym sposobem oszczedzania po co tyle brygadzistow mistrzow kiedy juz mniej jest nas zwyklych pracownikow rozumie ze to nagroda byla wyroznienie ale w innej firmie jak by nasza kiedys skonczyla produkcje bedzie zaczynac od nowa ,za duzo stanowisk nie potrzebnych i napewno kazdy to widzi i jezeli taka trudna sytuacja naszej firmy jest to dlaczego szuka sie oszczednosci u zwyklego pracownika produkcji i dlaczego brak informacji co dalej jakie plany ma firma mysle ze jak kierownictwo zarzad bedzie z nami ok my tez sie postaramy w granicach rozsadku oczywiscie i pamietajcie z kazdym mozna sie dogadac jak sie chce tyczy sie to 2 stron konfliktu pracownik prosi o godne traktowanie i o normy realne kture da sie wyrobic i nie odbija sie znacznie na naszym zdrowiu i odpowiedniego wynagrodzenia za ciezka prace Dyrekcja prosi o dyscypline i przestrzeganie regulaminu i wykonywanie polecen przelozonych i sumienna prace .Zrozumcie wkoncu ze aby firma funkcjonowala potrzebujemy siebie wzajemnie.Dziekuje pozdrawiam

07.10.2019 11:27

Czy jest możliwość w ROCA Polska pracy na część etatu?

15.10.2019 18:17

Chodzi o to że jednych się kara a na innych się przymyka oko. Traktujemy wszystkich jednakowo, jeśli faktycznie nie ma w firmie dyskryminacji żadnej osoby.
Ktoś

17.10.2019 17:37

Jak ci żal (usunięte przez administratora) ściska to zjedz sobie batonik w tym czasie co idą palić konfidencie

16.10.2019 09:22

Tak czytam te posty i widzę ze sami pracownicy sobie krzywdę robią Nie wiem na jakim dziale pracujecie ale tak wam ciezko narzekaćie to kilkaset metrów dalej sa inne firmy zwolnij się człowieku i przestań (usunięte przez administratora) innych Czy to odlewnia czy kontrola to jak się na was patrzy to chodźcie jak święte krowy do każdego działu się można przyczepić wydaje sie ze to na odlewni największe zgrzyt na niby produkcja zmniejszona robicie sztuk mniej a wyjezdzaja gorsze niz przy pelnej produkcji co by odlewnia nie zrobiła to i tak wszystko na szkliwiernie jest a co do palaczy znam kilku ale jak ida zaoakic to tylko na chwile a i tak wiecej sztuk zrobi niz ten co nie pali takze wezcie sie do roboty a nie do kapowania bo za to punktów nie masz no chyba ze u kierownika pozdrawiam wszystkich kapusiów
Tadek

07.10.2019 22:54

Niestety, ale w firmie dzieje się źle. Część osób z doświadczeniem odchodzi, co chwilę są zwolnienia. Zostawia się ludzi co biorą L4. Wola zwolnić Polaka i zostawić Ukraińca. Opinia o firmie w przeciągu kilku lat zmieniła się niestety na negatywną. Ogólnie nie szanuje się ludzi. Po nowym roku znów będą szukać ludzi, a później się dziwią że jakość produktów będzie niska. Mając tyle fabryk, można delegować ludzi tam gdzie jest robota, byle tylko nie tracić tego cennego zasobu ludzkiego jakim jest doświadczenie.

12.10.2019 21:50

No niestety jedni chodzą na L4, a inni muszą zasiewać za nich. Ot taka to jest polityka w tej firmie, że nie umie z tym zrobić porządku, tylko trzyma nierobów. Widać firmę stać aby płacić za L4 ( w większości są to krótkie do miesiąca zwolnienia).
ukrainiec

26.07.2019 01:13

mówia,ze jest w tej firmie jakis RYCERZ,podobno nie lubi ukrainców

04.08.2019 19:23

A jakie agencje tam sa
pracownik1

29.09.2019 16:10

A czy nie jest dyskryminacją zwalnianie w pierwszej kolejności Polskiego pracownika zamiast Ukraińskiego bo tańszy?
Zośka

27.08.2019 10:35

Jaka stawka na początek jest u was? Praca pod firmę czy przez agencję? Nadgodziny jak są wypłacane? napiszcie szczerze jak tam u was jest bo byłabym zainteresowana pracą u was Dzięki

10.06.2019 10:04

Pytanie do wszechwiedzącej administracji. Dlaczego nasza stawka godzinowa wynosi mniej od najniższej krajowej?

11.06.2019 12:40

Droga Pani/Panie Worker oraz Pracownik (jeżeli to nie to samo) Rozumiemy, że mówiąc o najniższej stawce krajowej, chodzi o stawke minimalną Odpowiadamy choć wydaje się to być wiedza powszechną - cytuję z internetu: "Przepisy zmieniające ustawę o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, które weszły w życie 1 stycznia 2017 roku, wprowadziły minimalną stawkę wynagrodzenia godzinowego dla osób wykonujących pracę na podstawie niektórych umów cywilnoprawnych. Minimalna stawka ma zastosowanie do umów-zleceń, wykorzystywanych często przez organizacje pozarządowe. Dotyczy też sytuacji, kiedy organizacja pozarządowa zleca pracę osobie fizycznej wykonującej działalność gospodarczą, jeśli ta osoba sama nie zatrudnia innych osób lub nie zleca im pracy – czyli chodzi tu o tzw. samozatrudnionych." Jeżeli jednak chodziło o minimalne wynagrodzenie to (cytuje z internetu): "Minimalne wynagrodzenie, to nie płaca zasadnicza, a ogólna kwota wypłacanego miesięcznego wynagrodzenia. To oznacza, że do obliczenia wysokości wynagrodzenia pracownika przyjmuje się przysługujące pracownikowi składniki wynagrodzenia i inne świadczenia wynikające ze stosunku pracy. W skład minimalnego wynagrodzenia wchodzi: wynagrodzenie zasadnicze (które może być określane w stawce miesięcznej, godzinowej, akordowej lub jako wynagrodzenie prowizyjne); dodatki do wynagrodzenia zasadniczego: za staż pracy, za pełnione funkcje, warunki pracy, itd.; nagrody i premie zgodne z regulaminem, ale tylko wypłacane jako element wynagrodzenia, a nie wyróżnienia; wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy; dodatek wyrównawczy, który wypłacany jest za obniżenie płacy z powodu wypadku w pracy " Jeżeli otrzyała Pani/Pan kwotę mniejszą od minimalnego wynagrodzenia przyjętego w danym roku, prosze o kontakt z działem HR gdyż najwyraźniej wystąpił błąd. Wynagrodzenia w naszym zakładzie należą do bardzo konkurencyjnych na rynku i odbiegają znacząco od wynagrodzenia minimalnego o którym piszemy. Pozdrawiamy, Administracja

04.08.2019 19:25

A jakie agencje zewnętrzne tam pracuja

10.06.2019 19:26

Dlaczego firma nie pomysli o jakims sklepie firmowym przy fabryce? To mogloby polepszyc oferte gliwickiej fabryki. Widac ze w biurach nikt nie mysli rozwojowo. Plakat na scianie nic nie daje skoro tyle sztuk zalega na magazynach a produkcja jest na pol gwizdka.
bezro

15.06.2019 08:47

Moze produkcja rusza, bo kiedyś składałem CV i teraz zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną?

04.08.2019 19:19

A jakie agencje tam sa
Już niedługo

02.07.2019 23:31

Impreza rodzinna? Hahaha szkoda że tak w czasie pracy nie jest rodzinnie(czyt.wyzysk, zakłamanie i kolesiostwo) a co do imprezy co to ma być za oplata za zapisywanie sie(nie chodzi o kwotę tylko o sam fakt) jak kadra kierownicza ma wyjazd to mają wszystko za free. Dosyć że to z naszego socjala jest robione to jeszcze wam mało?
Rightside

23.07.2019 13:21

Rydzykowi?? Chopie co ty godosz?? Tam same PO fanatyki.
Czarny

29.07.2019 16:56

Miałeś racje totalna żenada dla pracowników ochłapy z roku na rok coraz gorzej niech lepiej dadzą sobie spokój

14.06.2019 19:53

Czy nasza firma nie wymienia za czesto pojazdow sluzbowych? Wiadomo ze przedstawiciele duza jezdza, ale dla porownania stan wozkow jest kiepski i jest ich za malo pracownicy pieca musza pozyczac z kontroli
Rambo

16.06.2019 20:47

Zgadzam się z tobą w 1000% wysyłają nas na kursy udt a nie ma czym jeździć (pracować), a te które są albo stoją na warsztacie albo wisi karta awaria. A jeżeli coś się stanie (czyt.wypadek) to zawsze z winy pracownika, a nie niesprawnego sprzętu bo bhp-owcy stoją po stronie pracodawcy, a nie pracownika

11.06.2019 09:47

Czy mi sie zdaje czy bulki sa coraz gorszej jakosci i sklad ich tak samo? Chyba w caritasie sa lepsze, czy firma nie widzi za co placi? A moze sa wersje dla pracownikow i dla biur?

12.06.2019 15:33

Jak ci bulka nie smakuje to nie wez przynos sobie z domu i nie marudż w domu pewnie a ni takiej nie masz tylko chleb wpierdalasz idz sobie do Caritasu

13.06.2019 04:44

Smakuje czy nie smakuje to nie ma znaczenia. Wazne jest to ze jakosc jest coraz gorsza i jak widac nikt chyba tego nie pilnuje.
Piecowy

24.03.2019 08:32

Nadeszła wiosna i na piecu "czystki". Z 40 osób na 4 brygadach już chyba 6 odeszło od początku lutego a to podobno nie koniec. Na palcach jednej ręki można policzyć pracowników z ponad 2 letnim stażem. Więc radzę przemyśleć ewentualne chęci pracy na tym dziale. Bez powodu tak Ludzie nie odchodzą.
Mag

09.05.2019 19:44

Ciekawe jakie chyba k powanie szkoda nawet gadać powinni wrucić na taśmy to by się dowiedzieli co po niektórzy albo a piec niemuwie wszyscy
Mazda

10.05.2019 22:35

Panowie przecież nikt na siłę tam nikogo nie trzyma.Palacze pracowali między świętami a nie w święta.No niestety ale stanowisko palaczy zostało utworzone właśnie po to aby zajmować się awariami i kontrolą pieców żeby odciążyć brygadzistow .Piecowi którzy nie wiedzą jak wyglądała praca na starej hali przy dwóch piecach rolkowych nie powinni się wypowiadać na temat pracy piecowego.Na taśmach było dwóch ludzi,teraz jest trzech i jeszcze jest źle.Jedna uwaga:szanujmy szefa naszego bo lepszego nie będzie

Zostaw merytoryczną opinię o ROCA Polska