Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem

• Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.!

lp

25.12.2014 12:11

oni chcą uruchamiać pociągi w święta, ale pracownikowi płacą zwłaszcza w z wynajętych firm jak za zwykły dzień , a sami zajadają się przy stołach. Dawać pieniądze za święta, noce i inne dodatki to będą ludzie.
    brawo kolprem

16.12.2014 18:30

Jeden wielki (usunięte przez administratora) Odkąd przyszedł gruby specjalista z ctl tak już stocznia. Zatrudnijcie wiecej takich specjalistów , kierunek słuszny byli ctlowcy do tego z masarni jeszcze kilku i z osiedlowej ławeczki pary alkoholików. Trzymajcie to panowie dyspozytorzy bo sie rozleci:) w was cała nadzieja:):)
    kkk

15.12.2014 20:01

Koniec jest bliski ...
    Diesel

13.12.2014 23:18

Jak to położyli CTL i tera takie błyskotliwe kariery???
    Fred

08.12.2014 16:36

Woźnica ale bedzie derektorem
    były

08.12.2014 15:19

W Kolpremie nie ważne jest wykształcenie i wiedza, tylko kto na jakim stołku ma wujka, sąsiada itd.!! Piszecie o maszynistach a dyspozytorami zarządza ,, szofer ‘’ z ctl
    nowy

02.12.2014 13:44

Panowie w swoje gniazdo sie nie sra ale jest tragedia.
    zigi

19.11.2014 22:51

cała reszta na zeszyt (tzw. czarna strefa)
    gagarin railowski

19.11.2014 16:27

Porazka !! !! !! W tej firmie nie szanuje sie ludzi... liczy sie tylko RELACJA, jak najwiecej relacji dyspozytorzy zmuszaja do jazdy z nie sprawnym taborem !!! Wagonow nie ma komu wybic niesprawnych bo nie ma maszyny i (usunięte przez administratora) trza jechac tak i koniec 4 obok siebie wylaczone aa jak sie nie podoba ,, To sobie zadzwon do kierownika" bo utrudniasz prace... zarobki slabe 1900-2200 kierownik stawka a maszynista 2400-2600.... co daje w tej firmie tyle samo na reke... plus dojazdy oczekiwania wiec wychodzi 2800-3400 za przypominam 15-16 godzin dziennie... co daje 220-230 godzin w miesiacu.... do tego nadgodziny przez umowe zlecenie platne marnie 18zl/h... moglbym wiele pisac ale szkoda nerwow.......
    BR 232

18.11.2014 22:06

Po prostu jesteś frajerem
    mik

10.11.2014 10:12

Nie radzę nikomu szukać pracy w kolpremie. Chyba że nie macie co w domu robić i tak jak kolega powyżej wspominał chcecie pracować po 15,16 a rekordziści po 20 godzin dziennie bo tak pięknie dyspozytorzy organizują podmiany(oczywiście 12h płatne regulaminowo). Dyspozytorzy to w tej firmie śmiech. Jacyś przypadkowi ludzie którzy decydują o bezpieczeństwie drużyn, a przez swoją niewiedzę często wysyłają Cię na minę. Ponoć ryba psuje się od głowy więc zapewne zarząd za to tak naprawde odpowiada. Jaki pan taki kram. Szczerze unikajcie tej firmy bo i tak kwestią czasu jest jak UTK zabierze jej licencję.

20.11.2014 15:51

połowa takich ludzi ja ty to przyjęła się do kolpremu tylko i wyłącznie żeby jum ac paliwo i nic więcej to niedziwne się że przeszkadza ci wszystko włącznie dyspozytorami i kadrą zarządzającą twój tabor to jest 2*30 litrów albo i więcej pozdrawiam

20.11.2014 15:57

a w innej firmie to byś nawet nie pierdnął na maszynie jak ktoś z kadry zarządzającej by ci nie pozwolił !!!!!!! kase dostajesz za to co robisz a nie za leżenie i narzekanie !!! mikuś
    były pracownik

08.09.2014 10:24

auto pod nos?? o czym ty człowieku piszesz?? 6 rano u dyspozytora o 8 na zdziechach zmiana od 8 do 20 -tej . konczysz na chałupkach o 20 tej jak zmiana przyjedzie na czas to u dyspozytora jestes na 21-czasami 21:30 to juz jest 15.5 godziny . a płacone masz za 12 i z wielką łaską jak ci dyspozytor 1 godzine wpisze.
    były pracownik

04.09.2014 13:21

jak szybko się zatrudniłem tak szybko się zwolniłem. w tej firmie najważniejsze są KAMERY na maszynach. o rękawiczkach, latarce - zapomnij!! Kasa też do dupy jak nie przyrobisz z 3-4 dniówek . Próby na Hucie robi się w takich miejscach że chyba w kopalni na poziomie 600 są lepsze warunki!! A maszyny??? jedyne co tam działa poprawnie to chyba wspomniane wcześniej kamery!!
    wo

07.09.2014 13:58

A może wspomnij o plusach, bo nie jest to obiektywna wypowiedź - np auto pod nos z podmianą,z pod dyspozytora autem na relację itp, sprawdź czy tak dobrze jest u innych przewoźników.
    sylwia 92

27.08.2014 09:29

Dawniej się uczylismy do palucha a teraz do peterka.
    quest

29.07.2014 16:29

Jak w Kolprem rozpatrują się na dofinansowanie studiów? Jest takie coś wgl. u nich? Czy jest ale np. dostępne tylko dla pracowników z "wyższej półki" lub odpowiednio długim stażem?
    bomba77

08.07.2014 10:36

może od razu zróbcie kurs na maszynista-instruktor

08.07.2014 06:39

Ciekawe czym w Kolpremie - DPZ motywowani są pracownicy tzw. ponadnormatywni (elastyczni, nie chodzący na L-4, przychodzący dodatkowo, wykonujący swoje obowiązki w sposób rzetelny (znający się na rzeczy), czyli bardzo związani z firmą (maszyniści , dyspozytorzy itp..), bo nie widzę różnicy.
    tem 2

12.06.2014 19:10

patologia
    tr

10.06.2014 11:34

Dla kadry zarządzającej Maszyniści kolejowi i dyżurni ruchu to szczególnie poszukiwani pracownicy na polskim rynku kolejowym. To oni podejmują bezpośrednio decyzje mające wpływ na bezpieczeństwo, sprawność i efektywność ruchu kolejowego. Są to pracownicy, których wysokie odpowiednie kwalifikacje mają kluczowe znaczenie dla jakości świadczonych usług. Ze specyfika pracy i wymagań kwalifikacyjnych dla maszynistów i dyżurnych ruchu wiąże się wiele zagadnień, takich jak warunki psychofizyczne, szkolenia, aktualizacja i podnoszenie kwalifikacji, czas pracy, doskonalenie umiejętności w związku ze mianami organizacyjno-technicznymi.
    pracownik kolprem

25.06.2014 22:54

Ostatnio dużo nowych pracowników jest w Kolprem, widać, ze firma się rozwija.
    SILVER

19.11.2014 15:46

chłopie zastanów się poważnie gdzie chcesz jeździc....NIE POLECAM!!!
    o

07.06.2014 11:56

są jeszcze wolne miejsca za maszynistę ?
    nie rewident

18.06.2014 11:03

No tak jak wy robicie szczegółowa próbę w 20 minut i potraficie przyprowadzić skład z Czech na hamulcu ręcznym to może wam przeszkadzać ze się wyłącza uszkodzone wagony w Krakowie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem?

Kontakt - Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Al.J.Piłsudskiego 92 41-308 Dąbrowa Górnicza

KRS:0000020787

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    w

02.06.2014 08:42

Podobno rewidenci w Kr nie długo zatrzymają produkcję ? Przyklelili się do dpz to chyba wew nie mają co robić
    heya

30.05.2014 13:13

jak dojechać na bramę nr.5 tam jest ulica koksownicza ile /

16.05.2014 20:38

Bugi

22.07.2014 11:53

Spytaj o pracę w ORIONIE. Tam, jako maszynista, dostaniesz prawie drugie tyle (na rękę)
    Andrej L

25.08.2014 22:42

Kto płaci za te pojedynki i kilometrówki na pociągach w DPZ? Wie ktoś?

15.05.2014 17:59

Kraków,Chorzów, Petrovice
    xxx

08.09.2014 10:27

albo jestes nieudolny maszynista , albo nie chce ci się szukac nowej pracy!! ja z takim stażem maszynisty w 5 min znalazł bym prace za ok 4-5 tys/miesiąc
    heya

15.05.2014 15:22

PRACUJĘ W PODOBNEJ FIRMIE OD PONAD 25 LAT JAKO MASZYNISTA DWU TRAKCYJNY. ZARABIAM ŚREDNIO OK 2700 NETTO Z POŻYCZKĄ. CZY W WASZYM ZAKŁADZIE BEZ NADGODZIN ZAROBIE WIĘCEJ?GŁÓWNIE JEŻDZICIE NA SZLAKU ZDIESZOWICE,CHAŁUPKI,DĄBROWA-CZY PO KRAJU TEŻ? JAKA JEST ATMOSFERA MIĘDZY MASZYNISTAMI?
    heja

16.05.2014 14:44

no to fajne pociągi.dobrze że po śląsku

15.05.2014 08:32

ruszcza odbiór i była taksacja - incompetence

04.04.2014 10:31

Kto pyta nie błądzi chęci,ambicje są problem w tym ,że nie zawsze to wystarczy. Im się więcej dowiem tym lepiej będę mógł się przygotować.
    ok

07.04.2014 08:55

konkrety i wyczerpujące odpowiedzi znajdziesz w odpowiednich publikacjach , a na forach to się przeważnie papla to co komu ślina na język przyniesie. Choć niektóre posty są dobre- mówiące prawdę.
    j

20.04.2014 10:53

Gościu najpierw zrób kurs, potem doświadczenie i wtedy zaczniesz zarabiać. Nic od razu nie przychodzi.
    tr

03.04.2014 13:54

zadajesz pytania jak małe dziecko- chęci

02.04.2014 08:59

Witam ponownie, za +-2 tyg będę miał rozmowę kwalifikacyjną na kurs do kolpremu. Macie jakieś rady co jest najlepiej punktowane na czym im najbardziej zależy?

03.02.2014 15:28

Jakiej konkurencji, wcześniej pisałem już czemu taki ciekawski jestem. Poważnie się zastanawiam nad zmianą dotychczasowej pracy a słyszałem pozytywne opinie o kolpremie co najważniejsze podobno da się zarobić. Gdyby organizowali jakieś kursy to bardzo chętnie zawiozę cv jeszcze w tym tyg i będę czekał na telefon. Pytania już mi się kończą nawet chyba to jest ostatnie. To jak są czasem organizowane czy kolprem się w to nie bawi?

01.02.2014 11:29

Podziękować za kolejne informacje. Właśnie się dowiedziałem ,że na CTL jest organizowany kurs na maszynistę od razu bez etapu pomocnika podobno już się nie robi kursów na pomocników albo robi się je b.rzadko.Mankament też jest taki ,że robi go urząd pracy w Sosnowcu więc to już mnie dyskwalifikuje a dodatkowo na 13 miejsc jest juz 30 chętnych.. Czy w kolpremie tez są może organizowane jakieś kursy nawet kosztem późniejszej lojalnościówki?
    k

03.02.2014 15:04

a co ty sondaż przeprowadzasz dla konkurencji ?

30.01.2014 13:28

Jeszcze chciałbym zapytać widać ,że jesteś obcykany jak to w kolpremie obecnie wygląda używasz nicku "pomocnik" pracujesz tam może własnie jako pomocnik maszynisty lub maszynista czy to po prostu zbieg okoliczności?
    pomocnik

31.01.2014 20:07

Tak. Pracuję w kolpremie.

30.01.2014 13:24

Nie ma cudów czy może szło by wyciągnąć te 1500-1600 na rękę ? (usunięte przez administratora)

30.01.2014 10:15

Mam też pytanie odnośnie tych ofert pracy z kolpremu http://www.pup-dg.pl/klient/oferty_pup_szczegoly/3125.html http://www.pup-dg.pl/klient/oferty_pup_szczegoly/3123.html Czemu między maszynistą a pomocnikiem jest aż tak mała różnica zarobków brutto? Tylko 150 zł Przecież maszynista ma o wiele większą odpowiedzialność. I czy wie ktoś jak rozumieć "Praca w dni wolne : TAK" ? To znaczy ,że co weekend sb-nd w robocie ? Orientuje się ktoś może?
    pomocnik

31.01.2014 20:06

To znaczy, że mozesz pracować w dni wolne w nadgodzinach, za dodatkową kasę.

21.01.2014 11:40

Witam, Czy w kolpremie są może organizowane co jakiś czas kursy np na pomocnika maszynisty lub maszynisty? Poważnie się zastanawiam nad zmiana dotychczasowej pracy gdzie wyciągam aż najniższą krajową, nie ma możliwości nadgodzin jakie się już zdażą godzinka max dwie to i tak są nie płatne. Gdy zdaży się delegacja (tez bardzo rzadko) to i tak jest nie płatna. Poluję na kurs pomocnika w CTLu wiem ,że są takie organizowane kosztem późniejszej lojalnościówki. Pisałem do ich biura ale nic narazie nie mają. Korzystając z okazji moglibyście napisać jakie rodzaju ma dodatki pomocni (o ile ma) albo maszynista. Wiem ze jest kilometrówka albo mozna tez dorobić rozładowując wagony. Pani z biura napisala mi ze pomocnik masyznisty nie ma mzliwosc dorabiania w weekendy ale wiem ze maszynisci maja taka mozliwość. Jak to wyglada? szczególnie w tym kolpremie?
    o

31.01.2014 08:10

Największą bolączką jest brak orientacji w terenie wewnątrz - np gdzie, o której i po co ładuje się wagony, czyli wewnętrzne uwarunkowania na bocznicy- rozumiesz jak nie to poczytaj regulaminy techniczne stacji i udaj się w teren.
    j

31.01.2014 08:31

dotyczy post: ano
    alalunas

16.01.2014 20:54

Wykształcenie wyższe ale w jakim kierunku? Nie piszcie bzdur!!! Takie wyższe to ja kupie na bazarze za 4 tys. I co, od razu jestem wielki dyspo ? Sondaże nie kłamią ,ponad 44% nowych pracowników-NIE JEST PRZYGOTOWANYCH DO ZAWODU JAKI MAJA WYKONYWAĆ. Łby nabite nie wiadomo czym! A brak podstawowych zasad prowadzenia ruchu kolejowego.Wróćcie się na budowy i masarnie tam skąd przybyliście.......
    ano

24.01.2014 07:48

zapraszam tych "po szkole kolejowej , umiejących prowadzić ruch kolejowy ,mający doświadczenie kolejowe " znających się na szlakach , itp. a nie wypisywać co ja albo drugi bym zrobił GDYBY!!! może zastąpicie tych z " z budowy i masarni i z ulicy" bo jak naraźe to pod nick-iem tylko się ukrywacie i nic nie potraficie więcej.A którzy to są Ci ....??? "Prawdziwy dyspozytor w Kolpremie,który ma wiedzę,doświadczenie i szkołę jest jeden może dwóch,trzech -reszta to porażka"???????????????
    flaszka

01.01.2014 12:03

z ciekawości ile idzie wyciągnąć kasiurki w kolpremie da sie wyżyć by utrzymać 5 osób
    Zainteresowany

06.10.2013 14:29

Witam. Ostatnio widziałem ogłoszenie dotyczące pracy w Kolprem jako maszynista. Czy ktoś może wypowiedzieć się realnie o warunkach pracy tam i zarobkach? Nie interesują mnie hejty itp, wiadomo, w każdej pracy sa plusy i minusy czy gierki personalne - byłoby świetnie gdyby ktoś zapodał w miarę wyważoną opinię. Dzięki
    ali

08.12.2014 09:48

no tak ale maszynisci nie wiedzac podstawowych informacji o lok. to paranoja dam taki przyklad masz. nie wie po takim kursie jak dolewa sie wody do SM 42i wiele innych podstawowych rzeczy duzo wymieniac
    ff

08.12.2014 10:58

bo najłatwiej jest powiedzieć nie wiem, idio z siebie robić
    nowy pracownik

04.08.2013 11:09

zibi - 2013-07-09 13:05:53 podstawy 2600 reszte przez agencie pracy zarobek maszynisty az dziw że maszyniści tu pracują no ale jak niema wyjścia sama smietana przyszła z CTL i DB dorabiałem tu i nie polecam jedynie co można to zrobic jak się nic nie umie kariere za instruktora maszynistów a w kolpremie są najlepsi z najleprzych DNOPrzyszedłem do kolpremu z DB, bo zarobki są troszkę wyższe ale lepsza atmosfera w pracy. No i do ego kolprem finansuje pracownikom wszystkie szkolenia. Polecam.
    zibi

09.07.2013 13:05

Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.