WIELTON

• Opojowice

3. Opinie o pracodawcach Wieluń
  5. Opinie o WIELTON S.A.

Opinie o WIELTON Wieluń

Nie przegap nowości o WIELTON S.A.!

prezes

09.10.2017 23:19

Takich po 30 to Włodek nie bierze. No chyba ze dziewica, to pożre :D jak smok wawelski :D

07.10.2017 13:41

brakuje masek spawalniczych i są niechętnie kupowane, najlepiej jakby człowiek w okularach przeciwsłonecznych spawał. Wstyd panie prezesie !

03.10.2017 19:27

Nie warto aplikować. Jedyne co mogą zaoferować to stres i podwójne obowiązki, a szukają głupich młodych bez doświadczenia za jak najmniejszą stawkę. Nikogo doświadczonego nie przyjmą, bo nie sposób takim dyrygować, szczególnie jak samemu jest się człowiekiem słabo wykształconym (a takich nie brakuje). W Koronie obok jest już nawet troszkę lepiej (choć jeszcze niedawno było gorzej) - ot paradoks.
    Wejdz na Halę Krzyknij G***C !

24.09.2017 17:29

Trzeba przyznać ze ta firma potrafi strzelać sobie w stopy/kopytka, najzabawniejsze jest to że najlepszy producent naczep w europie ma takie same ceny naczep jak Wielbłąd, co ciekawe fabryka jest w niemczech, gdzie zarabia sie kilka razy to co w wielbłądziku, nic dziwnego że są pierwsi skoro dają na życie pracownikom. Nie ma kumoterstwa tylko odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Tam liczą się ludzie i nie trzeba robić gazetek ze zdjęciem prezesa pt "liczą się ludzie ". Jedno jest pewne trzeba więcej dyrektorków i kierowników !!!
    pani kierowniczko...

09.10.2017 09:30

i jeszcze może dołożyć w biurach pań "kierowniczek" to będzie lepiej. Zarządzą jak nikt.
    MARIAN

23.09.2017 13:47

Szanowni Państwo ! Przeczytałem wszystkie wpisy i jestem pod wrażeniem...., szacun dla Was wszystkich odważych !!! Pozwolicie, że i ja coś dołożę :-)) Pracowałem w Wieltonie 10 lat temu i...., dopiero dziś, z czystej ciekawości, otworzyłem tą stronę no i co widzę - jeszcze gorsze "G". Już w 2007 panował tam jeden wielki SYF !!! Kumoterstwo, kolesiostwo, cwaniactwo i dupowłastwo !!! Jeden taki "mały faszysta" G..ec i jego Brat "przydupas" na drugiej hali - jakaś masakra !!! Pie...lone Sku...syny i Wy się doczekacie takich czasów, że będziecie żebrać o Pracownika !!! Już jeden taki przykład mogę podać z autopsji - SILUM Opojowice. Pozdrawiam,

20.09.2017 17:47

Szukają elektryków, czy mógłbym prosić o jakieś rzetelne informacje na temat pracy w Wieltonie na tym stanowisku. Pozdrawiam.
    Electrico

26.09.2017 12:23

Jeżeli nie masz co robić w weekendy i chcesz pracować do wieczora, robota to Twoje hobby a pieniądze nie interesują Cię zanatto to zapraszamy.
    jaaa

20.09.2017 10:39

Obejrzałem film z wizyty notariusza. Wazelina zalała mi monitor.
    Przyjety

19.09.2017 21:54

Wszystko jest tam iluzja, najładniej to wygląda na zdjęciach. Szkoda czasu na prace w tej firmie, wypłaty na poziomie zasiłku .
    wiel...błąd

19.09.2017 03:07

Jeden prezes co bierze sto siedemdziesiąt kafli miesięcznie i stu pracowników co ma po dwa i pół (brutto) i wychodzi średnia krajowa (prawie) 170 000+ (2500 x100) = 420 000 to podzielić na 101 daje 4158pln/mc na łeb.
    laser

18.09.2017 10:39

Ogólnie jest tragedia !!!!! Tylko w czasie wizyty Andre było słodziutko i spokojnie a później spowrotem terror i bat nad głową. Nic na dobre się nie poprawia, ciągle za mało, przyjdź w niedziele itp odzywki.
    Alien

17.09.2017 15:10

Zna ktoś G.Kostrzewa ? Koś może coś napisać ?
    montażysta

14.09.2017 13:04

a ile dają na montażu?
    Garbaty

11.09.2017 15:17

Przez 1-2 miesiące później i tak sam zrezygnujesz albo wpadniesz w alkoholizm. Nie martw się nie zwolnią Cię, tylko przerzucą bo nie ma ludzi do roboty.
    w1

10.09.2017 14:10

najniższa krajowa
    Wojtek

07.09.2017 01:35

Jak wyglądają zarobki na wypalarkach laserowych ?
    wiel...błąd

01.09.2017 15:55

Ciekawe czy notariusz dowiedział się od pracowników ile zarabiają a ile bierze prezes.
    szukam_pracy

29.08.2017 20:37

Czy mógłby ktoś rzetelnie napisać na jakie warunki finansowe może liczyć konstruktor ?
    konstruktor

06.08.2017 20:37

za 2 netto ? tez zamierzałem tam aplikować, mam 8 lat doświadczenia w branzy transportowej, ale jak mówicie max 2 netto to az mnie ciarki przechodzą. Jakie kwoty rzuciliście, jeżeli można wiedzieć ?
    jaaa

30.07.2017 10:55

A o wypadku cisza na forach. Pewnie usuwają. tylko w mieście huczy. Szkoda człowieka a właściwie obu. :(

22.07.2017 12:12

co to za wypadek był w piątek na wieltonie w widoradzu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WIELTON?

Kontakt - WIELTON S.A.

Felicji Rymarkiewicz 6 98-300 Wieluń

Branża główna: Transport drogowy

lakiernik

20.07.2017 22:39

lakiernik doświadczony 2600 brutto w wieltonie
    Malarz

18.07.2017 17:34

Witam ktos moze moze podpowiedziedziec ile zarabiaja lakiernicy i pomocnicy lakiernikow w wieluniu tak z ciekawosci pytamy
    promudobliaćskaja pizdoprojebina

21.06.2017 00:00

brawo on !!! da zdrawstwujet tawariszcz komandir !!!

24.05.2017 20:56

Nie warto. Więcej ludzi odchodzi niż przychodzi. Nie bez powodu.

12.05.2017 19:04

Może mi ktoś odpowiedzieć czy na Wieltonie rzeczywiście płacą dodatkowo do wypłaty po 250 zł za sobotę i niedzielę?
    free

14.05.2017 23:32

nie - ten dodatek zniknął z początkiem roku.

17.05.2017 21:47

dzięki za info
    boro

26.04.2017 18:02

Dziadowska firma na prowincji, dużo reklamy dla prowincjonalnych cieci, a dalej ... nic pustka, nikt tego nie zna,
    Lakda

10.04.2017 08:46

Zarobki na suwnicy
    niezadowolony bardzo !

08.04.2017 14:17

Biurowi ledwo przekraczają 2000 do ręki(z premią) , potem kierownik który dostaje trochę więcej, po tym dyrektorek który już dostaje ładne pieniądze i premie kwartalne do tego tych ostatnich jest chyba więcej jak spawaczy w tej firmie, co jeszcze śmieszniejsze żaden z dyrektorków nie jest kierownikiem który awansował, są to ludzie z zewnątrz więc nawet dla "kierownika" nie ma perspektyw rozwoju... do tego Dyrektorki krótko pracują i się zwalniają , po czym szukają następnego "świeżego" który przychodzi pręży się i wymyśla zmiany żeby coś polepszyć i wykazać się przed swoimi doktorami i prezesami. Rezultat jest nędzny, ta firma chyba idzie w złym kierunku...
    niezadowolony jeszcze bardziej

20.06.2017 10:35

jeden dyrektor awansował - ten od eksportu - przywieźli go z ukrainy i zrobili dyrektorem
    miś uszatek

22.03.2017 23:10

Każdy rozsądny człowiek, który ma możliwość odejścia z tej firmy po prostu odchodzi. Zostają albo miejscowi albo prawdziwi głupcy. Zresztą widać co dzieje się na produkcji, ciągła rotacja, zaczynają ukraińców za pół darmo zatrudniać, po których wszystko trzeba poprawiać. A ukrainiec porobi chwilę (same szkody) i zaraz dalej na zachód pojedzie zostawiając wielbłąda z własnym ch***em we własnej du**e. Takim zarządzaniem panie Szatanie niedługo skończysz pan jak ze swoimi słoikami i marzeniami o hucie wawelskiej z szewczykiem dratewką na czele zarządu.
    otoon

22.03.2017 18:54

z tymi ogłoszeniami o pracę to im się chyba strona zawiesiła, bo ciągle to samo, od wielu lat, albo co przyjmą to zaraz odchodzi, jak zobaczy co za syf.
    Wielton

21.03.2017 19:31

Jako szeregowy za biurkiem dostaniesz 3000-5000 brutto w zaleznosci od doswiadczenia, juz z premiami, zalezy jeszcze jakie stanowisko. Kierownicy od 8500 brutto podstawy bez premii, z premiami od 10000 brutto wychodzi. Dyrektorzy roznie + potezne premie roczne, znam tylko zarobki swojego, ale gdybym ujawnila to jutro kazdy z mojego dzialu mialby pewnie indywidualna rozmowe i opierdziel :)
    Raport roczny

30.06.2017 12:38

Chyba nie jest tak źle jak wszyscy do okola piszą ?? Zacznijmy od zarobków tych na górze :) Pan Prezes Mariusz Golec: W 2016 roku zarobił - Wynagrodzenie brutto 380 000 zł co daje nam: 31 666, 66 zł miesięcznie :) nieźle ! Hmmmm, ale czy to wszystko ?? NIEE! :) Premie wypłacone lub należne : 1 648 000 zł co daje nam: 137 333, 33zł w prostym przeliczeniu na 12 miesięcy :) Równiutko 169 000 zł miesięcznie :):) (w prostym przeliczeniu) Jak tu teraz spojrzeć w twarz temu za 3000 brutto miesięcznie hahaha skoro dziennie zarabia się prawie dwie jego miesięczne pensje :)) ŹRÓDŁO: Sprawozdanie Zarządu z działalności Wielton S.A. oraz Grupy Kapitałowej Wielton za rok obrotowy 2016 STRONA 81 Pozdrawiam :)
    wwwww

25.07.2017 16:26

kłania się brak związków zawodowych. Pracodawca cały zysk kasuje do własnej kieszeni.
    ex pracownik

12.03.2017 01:18

Tragedia to mało powiedziane !!!!!!!! Propaganda - kolesiostwo- arogancja i chamstwo !!!!!
    bodo

10.03.2017 17:24

Nie polecam, Na papierze stronie internetowej to wszystko wygląda dobrze, jeszcze więcej certyfikatów mogą sobie ''kupić''. Ale w rzeczywistości, wystarczy ''wejść'' do środka i wszystko pryska jak ''klatka w amerykańskim filmie'' Człowiek jest tam przedmiotem a nie podmiotem, chcieliby żeby pracować za darmo, minimalna stawka to dla nich już za dużo, Pogarda dla człowieka to dla nich pożywka do zadowolenia, tylko jak długo można udawać, To dlatego ludzie z Wielunia jadą za chlebem dalej, a ''wiejska inteligencja'' wypełnia standardy jak opisują w procedurach ''bardzo szczegółowo''
    Daroo

13.03.2017 22:19

brutto, myslalem ze mowimy tu o kwotach netto, faktycznie slabo ;/ ciekawei jak w dluzszej perspektywie...
    Wielblad

14.03.2017 23:38

Podwyżka maksymalnie 10% i udu pnie bo jesteś już "złapany".

30.11.2016 00:16

2500-3500 netto
    WELDER

25.11.2016 12:38

Witam Jakie zarobki na spawacza?
    monter

03.11.2016 20:48

zarobki nędzne, a narobić się trzeba. na produkcji ciągle jest rotacja. placa to minimum krajowe, spawacze dociągają jedynie do 3 na reke jak jest premia, ktorej prawie nigdy nie ma.

20.10.2016 09:41

Jestem zainteresowany pracą tam ale nie wiem na jakich warunkach tam jest. Daja normalna umowe z dochodami np ze masz 20 brutto czy naprzyklad dostajesz min krajowe i do koperty. Po ile h sie pracuje ? I ile mozna tam zarobić ? Sa ludzie co maja moze 3 tys za 168h z produkcji ( montaz zabudowy elektryki pneumatyki ) ?
    Op

14.09.2016 16:31

Czy w tej firmie jest zapotrzebowanie na operatorów cnc? Jeśli tak to jakie są wymagania? Jakie maszyny, zarobki?

04.09.2016 20:28

pracaspawacz... ruszył nabór do bombardiera na stanowisko spawacz
    Mick

18.08.2016 08:31

Byłem kiedyś (3 lata temu) na rozmowie kwalifikacyjnej na inżyniera jakości - tuż po studiach. Prowadzący rozmowę kierownik nawet nie raczył spytać o narzędzia jakościowe jakie poznałem podczas nauki. Założył z góry, że nic nie umiem i nie widzi dla mnie miejsca, a w dodatku mam dalekie dojazdy - 40km. Pytaniem moim jest - po co mnie zaprosili skoro widzieli w CV studia dzienne, prace wakacyjne i praktyki oraz miejsce zamieszkania. Miesiąc później znalazłem inną pracę w której jestem do dzisiaj. Dlaczego tutaj piszę opinię dopiero teraz? Dlatego, że od tego czasu średnio raz w roku dzwonią do mnie i pytają się czy wciąż jestem u nich zainteresowany pracą. Taki żarcik co roku mam od nich.

Zostaw merytoryczną opinię o WIELTON S.A.