WIELTON

• Opojowice

3. Opinie o pracodawcach Wieluń
  5. Opinie o WIELTON S.A.

Opinie o WIELTON Wieluń

Nie przegap nowości o WIELTON S.A.!

Były konstruktor R&D

16.08.2019 22:39

Dlaczego wciąż tak słabo zarabia się w dziale konstrukcyjnym w porównaniu z innymi firmami na rynku polskim ?(usunięte przez administratora)
    500+0 dla każdego, kolego

01.08.2019 01:57

(usunięte przez administratora) w jednym z wywiadów otwarcie przyznał, że "czasy taniej pracy w Polsce się kończą" i nie ma zamiaru sztucznie utrzymywać niskich płac. Firma zatrudniająca niemal 2 tys. osób w naszym kraju płaci zatrudnionym przy produkcji średnio 5 tys. zł.""" Żeby ŚREDNIO wyszło po to znaczy że macie BARDZO dobrze. W końcu nie jesteście wykształceni jak Prezes i Wiceprezesi, więc macie aż nadmiar kasy... do przepicia. W Ko...nkurencyjnej firmie się tyle zarobi, ale we dwoje z żoną!

01.08.2019 08:17

Pracując 13 lat w tej firmie wynagrodzenie moje nie osiągnęło nigdy takiej kwoty!!! Skąd ta średnia?
    Laserowy

09.08.2019 09:42

Podaje kwotę brutto. Na rękę to może być ok 3550 zł. Oni to liczą że wszystkimi dodatkami za nadgodziny ,premiami itd. a nawet jak ci wyjdzie np 3300 to majstrowi wyjdzie 6000 i już masz średnia wyższa.
    anom

05.08.2019 14:15

szukam jak do was trafić i powiedzcie mi, który to jest budynek na mapach google? bo jak chciałem przybliżyć do punktu, który zaznaczony jest jako wielton, to mnie do jakiejś kwiaciarni wpierdziela...
    anom

06.08.2019 12:59

dobra, nieważne, do złej miejscowości mnie przekierowało... jakieś Jawczyce, macie tam coś w ogóle? bo znacznik wskazuje na szczere pole z kilkoma autami
    Pros

08.08.2019 12:03

Na żadnej z mapek na stronie nie ma takiej lokalizacji, ale jak wpisuje się w google, to na dużej ilości stron jest podany ten adres sam nie wiem
    Przemysław

29.07.2019 23:14

Tak nareszcie modra osoba w tej firmie .!
    Jacek

29.07.2019 23:07

A ja słyszałem ze zatrudniono bardzo dobrego prezesa od produkcji ,który ma kompetencje do ułożenia procesów po okresie wzrostu produkcji ?
    robak

27.06.2019 12:52

jak na okolice to tu jest calkiem
    Dżdż

17.07.2019 08:58

Z tym akurat się zgadzam, co jak co ale wielton to chyba najwieksza firma w okolicy
    mugol

26.07.2019 13:18

no tak, ale ciężko docenić jak się nie ma porównania
    iowa

18.07.2019 14:49

Cześć, czy ktoś na szybko mógłby powiedzieć jakie są warunki w sencie jakieś benfity czy coś w tym stylu?
    Wojtax

23.07.2019 11:39

A co, mało Ci?
    men

25.07.2019 12:02

nie, po prostu pytam...
    Xcc

21.07.2019 19:52

Witam interesują mnie opinie jakie są warunki płaca za 160godz nie za 250 na stanowisku spawacz nie interesują mnie zadne premie bo raz one są 10 razy nie czyste pieniądze brutto netto. Czy jest to praca w systemie 8 godz czy więcej akord i czy to jest samo spawanie czy najpierw trzeba sobie zmontowac potem pospawac .
    Sąsiad

12.07.2019 18:59

Witam. Mam pytanie do pracowników. Jeśli uprawnienia straciły już termin to czy jest szansa aby zatrudnić się i ewentualnie je przedłużyć w zakladzie? Uprawnienia to Mag 135, 136. Staż w zawodzie mam około 4 lat. Pozdrawiam
    Lil

26.06.2019 13:51

Są jakieś rekrutacje na stanowiska biurowe?
    karion

11.07.2019 11:54

ta, bo tylko ludzie przy łopacie wiedzą co to życie, mhm
    xd

11.07.2019 14:33

pogadane
    bystrzak

25.06.2019 15:44

Jakich zarobków można się spodziewać na stanowisku koordynator ds. projektów?
    koordynator

25.06.2019 18:15

8000 brutto

19.06.2019 08:57

Wie ktoś może kiedy jest planowany postój produkcji w zakładzie?
    ten on

21.06.2019 17:12

5 -18 sierpnia
    Mayflower

31.05.2019 10:39

masakra co tu się dzieje ostatnio, nie idzie się przekopać do jakiś pomocnych wpisów...
    brons

03.06.2019 10:55

To prawda.
    Aleks

18.06.2019 11:31

dojechałem tutaj w poszukiwaniu informacji i dalej nie dam rady, (usunięte przez administratora)
    Lysy

12.06.2019 16:05

Witam .na stanowisku spawacz ile można zarobić?
    Oz

17.06.2019 14:38

podbijam
    IGI

11.06.2019 12:57

Polskie przedsiębiorstwo, 3 największe w Europie, jedno z 10 największych na świecie w swojej dziedzinie i nagle się okazuje że każdy na forum jest najlepszym znawcą tematu, najlepszym strategiem i sędzią szefów. Gdzie wasze firmy, jak prosperują?
    Pakito

12.06.2019 11:55

W teorii wszyscy jesteśmy najlepsi
    IGI

13.06.2019 11:28

BZZZZ, pudło! Żadne z powyższych moi mili. Zero pokrewieństwa i powinowactwa.
    Młody

04.06.2019 10:15

Jest u was szansa na praktyki?
    W średnim wieku

06.06.2019 12:18

cała zakładka na stronie jest poświęcona stażom i praktykom, więc no wiesz co robić
    Młody

07.06.2019 10:35

Ah, no przeoczyłem jakoś, to się przenoszę na stronę i już wam nie zawracam głowy
    Szczery20cm

14.04.2019 13:30

Podobno jakies zwolnienia sa? Podobno juz sprzedaz nie idzie, prawda to?
    ...

27.05.2019 09:22

Mów za siebie...
    102030

29.05.2019 11:54

no właśnie, poza tym dajcie sobie spokoj to nie jest miejsce na takie komentazre
    Pyrpyr

20.05.2019 12:54

Przepraszam jeśli już było to pytanie, ale sporo tu rzeczy do przekopywania się- na ile zmian i w jakich konkretnie godzinach pracujecie?
    vitek

22.05.2019 08:32

czyli jest opcja na większą pęsję jak wpadają nocki
    Pyrpyr

24.05.2019 13:11

Tak właśnie podejrzewałem, że klasycznie. Dzięki
    x.x

23.04.2019 10:16

Bylem na rozmowie nie wiem czy cos z tego wyniknie ale wrazenia raczej pozytywne jak chodzi o sam przebieg rozmowy. Pozdrawiam

14.05.2019 09:43

nie odpowiada, więc podejrzewam, ze raczej mu nie poszło i po prostu już nie wchodzi tutaj
    Izabela

16.05.2019 11:19

A co ma wyjść... to ogłoszenie wisi tam już tak długo... dwa lata minimum, jak by miało coś z tego być to by było i zatrudnili by kogoś.
    Paweł

08.05.2019 11:41

poszperalem troche o firmie i natchnalem sie na info ze wielton zatrudnia w samej Pl ok 2tysi ludzi. Prawda to?
    Paweł

13.05.2019 11:34

O proszę, no to nieźle

16.05.2019 08:41

no jest

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WIELTON?

Kontakt - WIELTON S.A.

Felicji Rymarkiewicz 6 98-300 Wieluń

Branża główna: Transport drogowy

Bury

27.03.2019 14:55

Niektorzy to jak cokolwiek ich wkurzy, to od razu paluszkami w klawiaturke, ze źle i niedobrze. A ja tam jestem pozytywny człowiek i nie bede sie sapał, bo nie mam o co. polecam to podejście, tak sie duzo łatwiej zyje i pracuje
    Bury

16.04.2019 08:40

no fakt, na mnie ten zapach nie robi wrażenia juz, ale prawda jest taka, ze nie każdy się tam odnajdzie
    xyz

02.05.2019 14:13

Tylko się nie zdziw, bo może być tak, że to ty do nich należysz :) Jak ktoś pracuje lata na lakierni, to zazwyczaj ten zapach już w ogóle nie robi wrażenia i można się poczuć jak u siebie, więc nie wiem w czym problem
    Karagan

04.04.2019 13:13

Łooo na stronie cala lista stanowisk na które szukają, jest w czym wybierać...

19.04.2019 11:47

Jak tak popatrzyłem na oferty to prawie same kierownicze stanowiska
    Ziuber

24.04.2019 08:16

Fakt, nadal jednak kierownik kierownikowi nierówny i stanowiska jednak się w opór różnią, więc podtrzymuję to, że nie da się lekką ręką spośród wszystkich wybierać
    Zainteresowany

22.03.2019 08:55

Witam Robię właśnie wózki widłowe, ogólnie znam się na montażu majsterkowaniu itp. Interesuje mnie praca na montażu albo wozkowego. Różnymi kanałami dowiedziałem się że wózkowy na start ma 1800 i może sobotami dorobic. Drugi mówi że wózkowy ma 2700 I teraz moje pytanie o realne zarobki i na montażu i na wózku i na start i na późniejszy okres. Jak jest z sobotami. Poranna zmiana ma normalna stawkę a popołudniową ma te 250 za dzień czy jak?
    wafel

08.04.2019 19:46

Jeśli zależy ci na pieniądzach idź na magazyn, tam można pracować na okrągło. Soboty, niedziele i w tygodniu nadgodziny.
    Zainteresowany

09.04.2019 18:16

Nie wafel, najbardziej to mnie interesuje stawka godzinową bo wiesz lepiej np mieć 2700 na 8 godzin dziennie niż 3000 ale za 10 godzin dziennie. Generalnie potrzebował bym ok 2500 żeby egzystować bo życiem nazwać tego nie można ale podstawa była by zapewniona
    Bolek

02.04.2019 10:13

Profesjonalna obsługa w serwisie części zamiennych. Pozdrawiam
    Kur

25.03.2019 08:53

Słyszałęm ze macie szkolenia, jakie?
    Prawda

28.03.2019 09:57

Racja to jest prawda musisz miec stalowe nerwy i duzo sily
    Tuber

01.04.2019 15:01

W każdym zakładzie powinny takie być obowiązkowe
    JkR

25.03.2019 08:45

Wyglada na to ze firma sie rozwija bo tyle ogloszen o prace i to nie byle jakie
    stachu

19.03.2019 08:45

Dzisiaj dzien spawacza

19.03.2019 23:53

Szkoda tylko że jest coraz mniej do spawania :-)
    GK

07.02.2019 12:51

szczerze jestem zaskoczony komentarzami tutaj ale pewnie to kwestia innej perspektywy. mam pytanie odnośnie jakiś wolnych stanowisk. jestem po mechanice generalnie znam sie na temacie doswiadczenie uprawnienia mam itd
    polaczek

13.03.2019 08:44

Dobrze gadasz! Madrego to az miło poczytac

15.03.2019 10:52

Moim zdaniem tu nie chodzi jedynie o kasę ale o godność człowieka! Wolałbym dostać godną zapłatę za pracę a nie jałmużne od państwa, którą zresztą zabierają mi co miesiąc! Jakby pracownik był doceniany to i pracodawca byłby szanowany. A to w Wieltonie się nigdy nie zmieni.
    Stary

14.03.2019 13:51

Od kilku lat juz sie tu czuje jak na swoim pewnie do emerytury tu dociagne
    nikoś

12.03.2019 13:31

Jakby nie było to zawsze opinie z goworka trzeba brac na pol serio niektórym się podoba to napisza, inni nawet nie wiedza ze takie forum istnieje a ci co im się nie podoba beda pisac non stop
    Spawacz

12.12.2018 12:09

To ile tam spawacz ma u was ? Tak źle?
    teee

03.03.2019 00:28

jako spawacz masz sobie poskładać, pospawać i wyszlifować takie 3 w 1 :)
    herbatkautadka

07.03.2019 09:54

Najlepiej sie podowiaduj na wlasna reke od sprawdzonych zródeł bo tutaj to sami męczennicy co charytatywnie robia
    tedek

20.02.2019 09:14

Czy firma prowadzi jakies szkolenia /dofinansowuje?
    Szczer25cm

01.03.2019 07:14

Skoro jestes tak optymistycznie nastawiony i uwazasz ze bedzie ok to zycze Ci powodzenia. Tylko jezeli nie wierzysz w to co tu pisza to czemu na stronie (usunięte przez administratora)jest tyle ofert pracy co w calym wieluniu nie ma? Optymista jestes ale w tym przypadku trzeba byc podejrzliwym. (usunięte przez administratora). Wrocic do domu w dobrym humorze jest jednak bezcenne.
    tedek

01.03.2019 10:34

Dzieki za info, mocnopomocny...
    Szeregowy

27.02.2019 10:52

Orientuje się ktoś na który wydział jest oferta pracy jako kierownik? Kandydat oczywiście nie dowie się nic przed złożeniem cv a może akurat ktoś wie ;)
    Heheszki

28.02.2019 08:06

Na stanowisko: konserwatorów powierzchni płaskich potrzebują kierowników, tylko jest jedno ale tam bez grupy inwalidzkiej nie przyjmują.
    Figar

26.02.2019 10:40

jak wygląda kwestia benefitów bo reszte juz wyczytalem
    Mniam

27.02.2019 16:48

Obiadki jeszcze sa
    Nie, na bilety będę wydawał

28.02.2019 07:58

Takie dofinansowanie do autobusów, że co miesiąc kasę z wypłaty na to ucinają. Takie oto dofinansowanie.
    FJK

20.02.2019 12:03

Nie chce mi się podpinać pod czyjeś wojny ale szczerze nie pracuję w wieltonie od iluś tam lat i nie tak dawno tez przeglądałem to forum i trochę mnie przerażenie ogarnęło co tu pracownicy piszą

11.12.2018 11:13

"LUDZIE są najważniejsi dla naszej firmy. Każdego pracownika szanujemy, ponieważ pamiętamy, że jest on ważnym ogniwem w budowaniu wartości firmy. Dbamy o podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników, doceniając ich lojalność, profesjonalizm oraz zaangażowanie. Zależy nam również, by w pracy czuli się bezpiecznie i komfortowo oraz dostrzegali przed sobą możliwość rozwoju." treść opisu i wartości firmy. Ciekawe kto to napisał? Ludzie najważniejsi??? A wczorajsze wynagrodzenie??? Szkoda gadać i czas zmienić firmę!!!
    Vix

13.02.2019 17:19

Koperek ale (usunięte przez administratora) jak żeś ty się gościu uchował do współczesnych czasów gdzie bhp już jakiś czas istnieje i nawet jest przestrzegane??

15.02.2019 22:31

Jak tak dalej będzie w tej firmie to i nawet zarządzający się pogubią (usunięte przez administratora)!
    Mikolaj

15.12.2018 09:12

Ciekawe. Czy jak przez cały rok (usunięte przez administratora)zwykłych pracowników czy dają. Coś na święta i ciekawe ile jak juz jak zawsze mniej niż kasjerką w biedronce
    Icek

03.01.2019 19:26

Kasa na święta i tak jest wypłacana z funduszu socjalnego.Firma nic do tego nie dokłada ekstra.Fundusz socjalny musi założyć każda firma która zatrudnia co najmniej 20 osób.
    Anka

02.02.2019 21:29

Nie musi
    Jack

17.01.2019 21:03

kochalem ta (usunięte przez administratora), niestety musialem sie zwolnic ,(usunięte przez administratora)
    W W

01.02.2019 22:08

- W Wieluniu mamy bardzo intensywny rozwój podmiotów gospodarczych i za tym rozwojem firm nie nadążają pracownicy miejscowi i trzeba szukać pracowników spoza Wielunia, ale i tak nie ma tylu wykwalifikowanych pracowników, ile jest potrzeb i naturalną rzeczą jest poszukiwanie tych pracowników poza krajem - mówi burmistrz Wielunia, Paweł Okrasa. - Widzimy w Wieluniu już pracowników ze Wschodu: z Ukrainy, z Białorusi, ale też sporo jest pracowników z Indonezji. I zaczyna się implementowanie tych pracowników na rynek wieluński. Pisze się „tę patologię”, panie rozumiejący polski.

19.02.2017 10:44

Laser power

09.07.2018 12:27

Pan wielki mistrz już wielkim mistrzem nie jest tylko zwykłym planista więc już się nie panoszy. Zmienił się również kierownik i to na lepsze ;) Słuchy chodzą że wypłata za maj była większa na w1 niż na w2 także różnie bywa :)
    W1

19.01.2019 21:14

Chyba się pogarsza
    Messer

17.01.2019 13:43

Te spoty ,reklamy ,przemówienia prezesa ze niby trzecia firma w europie ,tyle robimy tak sie rozwijamy inwestujemy w przeszlosc pracownikow itd itp a gdzie parking dla pracownikow ?To wszystko co się tu dzieje powinni w jakims programie pokazac (kabarecie).
    W1

18.01.2019 10:49

Jakbyś co nie co słuchał na zebraniu z dyrektorem zamiast myśleć gdzie na nocce się ułożyć do spania za messerem to byś wiedział dlaczego w parking nie są inwestowane pieniądze jak na razie i jaki zarząd ma na to pomysł (nie mam tu na myśli parkingu na zakładzie z2 tylko nowy pomysł na parking przy fabrycznej) to wtedy byś cokolwiek wiedział. Jak Ci się ten "kabaret" nie podoba to nie widzę, żeby ktoś Cię trzymał tu siła. Podanie kilka podpisów oddać rzeczy do magazynu i szukaj "kabaretu" w innym miejscu :)

Zostaw merytoryczną opinię o WIELTON S.A.