WIELTON

• Opojowice

3. Opinie o pracodawcach Wieluń
  5. Opinie o WIELTON S.A.

Opinie o WIELTON Wieluń

Nie przegap nowości o WIELTON S.A.!

Madry

29.01.2020 21:42

Ja z kolegą mieliśmy ochotę na zatrudnienie się w tej firmie. Jednak ,po wywiadzie srodowiskowym oraz przeczytaniu opini odpuszczamy.. Szkoda nerwów,zdrowia .A liczyć na uczciwe pieniądze nie ma co.. Ostrzegam wszystkich ,co myślą o pracy w tej firmie.. Popytajcie się obecnych,bylych pracownikow co sądzą o swoim pracodawcy. Zawsze uslyszycie naganne opinie.. Nie ma co liczyć na uczciwe zarobki. Pozdrawiam
    Ali

29.01.2020 08:32

Prawda jest brutalna, mogli wprowadzić zmiany i to zrobili. Część ludzi odejdzie, przyjdą nowi na ich miejsce, już na nowych warunkach, bez bólu wspomnień jak było i dalej interes się będzie kręcił
    Jeszcze pracownik

29.01.2020 12:56

O czym ty piszesz.. Jaka markę.. Jakie dobre produkty.. Marka ,to już dawno się pospała. Wystarczy popytać kierowców,poczytac opinie o produktach. Opinia wewnątrz zakladu fatalna ..To jak mozna liczyć na terminowosc. Nie mówiąc już o jakości.. Kto ma za jakością stać. Skoro wykfalifikowani ludzie się zwalniają.. Kim chcą te straty załatwić. Wietnamczykami Ukraincami. Tacy ludzie to mogą pracować w Ruscu.. Dziwna polityka .. Nie ma zadowolonego pracownika ,to nie ma atmosfery do pracy. A za tym ida zyski itd.itd. Nie da się ludzi oszukiwać caly czas.. (usunięte przez administratora)
    Były

29.01.2020 12:58

cala prawda..
    Ur

24.01.2020 20:42

Za brak uległosci i nie chodzenie w wyznaczone niedziele i soboty zabierana bedzie miesięczna premia taki mają plan
    Bobo

27.01.2020 22:59

Jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będą mieli komu tych premi zabierać..... Ekipa co pojechała na próbki wszyscy przeszli,w nast tyg jadą na próbki następni,brawo panie Bogaczyński....
    Pracownik były..

28.01.2020 18:34

Eeee.. Takie teksty jak masz odwagę,to powiedz pracownika jak będą wychodzić z pracy..Zobaczymy ,co ci kartofelku odpowiedza.. A teraz właź pod stół i do roboty.. I do roboty..!!!! Hahahaaaa
    BBQ

27.01.2020 21:30

Najnowsze wieści są takie, że w dniu dzisiejszym wielbłądowi papierami pomachało 25 lakierników.
    Nikt ważny

28.01.2020 08:12

Skąd masz takie informacje
    byq

28.01.2020 11:27

tak mu sie fusy w kawie ulozyly
    Marcel

27.01.2020 18:13

To się detektor z właścicielem firmy zdenerwował jak cale w2 nie przyszło na nocke w niedzielę może zrozumieją ze trzeba się liczyć z ludźmi bo dzięki pracownikami dobrymi firma funkcjonuje
    AnnaDoZbieraniaMurzynówPoWsi

24.01.2020 12:00

Spółka Lawrence David z grupy kapitałowej Wielton sprzedała ponad 3 tys. szt. naczep i zabudów, osiągając 8% udziału w brytyjskim rynku po trzech kwartałach 2019 roku, podał Wielton. Pomocny dla spółki będzie wkład Wieltonu, który dostarczył w 2019 r. do Wielkiej Brytanii ok. 700 podwozi, a w 2020 roku planuje dostawę ponad 2 tys. podwozi, podano także. Rok 2019 był dla spółki Lawrence David okresem intensywnych zmian i reorganizacji. Dołączając do Grupy Wielton, brytyjska spółka rozpoczęła proces integracji procesowej, zakupowej, produkcyjnej oraz sprzedażowej. Uzyskane w tych obszarach synergie, nie tylko istotnie zwiększyły pozycję negocjacyjną Lawrence David, ale również korzystnie wpłynęły na optymalizację kosztową i możliwość realizacji większych zamówień. Zapewnia to między innymi wsparcie Wieltonu i dostarczanie gotowych podwozi z Wielunia, podkreślono. “Wyniki osiągnięte przez Lawrence David w 2019 r. stanowią solidny fundament pod realizację celów sprzedażowych, jakie brytyjska spółka wytyczyła na 2020 r. Pomocny będzie również wkład Wieltonu, który dostarczy do Wielkiej Brytanii ponad 2 tys. podwozi. Dotychczas w ramach dostaw zrealizowaliśmy wiele interesujących zamówień m.in. do uznanych klientów lokalnych oraz o zasięgu międzynarodowym. Zaufanie takich klientów wskazuje nam jaki potencjał drzemie w Lawrence David” – powiedział prezes Wieltonu Mariusz Golec, cytowany w komunikacie. W ubiegłym roku w ramach współpracy z Wielunia wyjechało do LDV około 700 szt. podwozi. Jak zapewnia grupa, współpraca będzie kontynuowana w 2020 r. na dużo wyższym poziomie. Wielton przekaże do Wielkiej Brytania ponad 2 tys. gotowych podwozi. Stanowi to znaczne wsparcie w realizacji dużych zamówień, których nie brakuje w Lawrence David. Spółka posiada wiele obiecujących kontraktów z największymi firmami, m.in. globalną firmą kurierską, światowym liderem e-handlu oraz czołową siecią hipermarketów w Wielkiej Brytanii, zaznaczono. “Możliwość dywersyfikacji geograficznej pozwala na pełne wykorzystanie potencjału Grupy Wielton. Dzisiaj w zakładach w Wieluniu produkowane są podwozia, które jeszcze w ubiegłym roku dostarczała konkurencja. Liczne kontrakty brytyjskiej spółki i solidny backlog, tworzą dobrą perspektywę na realizację przyjętych założeń na ten rok, pomimo Brexitu i obserwowanego spowolnienia na rynkach europejskich” – dodał Golec. Źródło: ISBNews Certyfikaty ING Turbo to notowane na GPW strukturyzowane produkty inwestycyjne, dzięki którym możesz korzystać ze wzrostów lub spadków cen akcji, indeksów, surowców, obligacji oraz kursów walut. Sprawdź materiały edukacyjne i dowiedz się jak inwestować w ING Turbo Sytuacja na wykresie: Kurs spółki nieznacznie traci podczas piątkowej sesji. Ostanie odbicie budowane jest przy wzroście obrotów, które maleją przy korekcie. Wydaje się więc, że spółka ma szansę kontynuować zwyżkę, tym bardziej, że jej akcje są już mocno wyprzedane.
    pozderki

27.01.2020 15:29

Czyli bombki strzeliła propaganda że Wielton się kończy i inne stratatata, podobnie jak nie ma komu pracować heh no szok

27.01.2020 18:05

No faktycznie ludzi aż za dużo, na urlopy wysyłają. Nie ma ludzi nie zastąpionych. Przy tej rotacji pracowników jakość tego co dostaje klient wola o pomstę do nieba. Skoro jest aż tylu pracowników może Pan od prezentacji zrezygnuje z nowego kalendarza pracy. Doświadczeni spawacze uciekają bo nie będą pracować w przymusie za marne pieniądze. A ciapki z Wietnamu poprawia wam renomę z pękającymi ramami.
    W2

24.01.2020 18:27

A pamiętacie wieltonowskie eldorado????????
    Jawol

26.01.2020 23:16

Pamiętamy. Niestety forum umarło dawno temu :-(

25.01.2020 10:08

Wystarczyło uczciwie płacić setki i mieli byście każdą sobotę przepracowaną i sztuki by były a tak będziecie mieć tylko 8.Zamienil stryjek siekierkę na kijek :-) zacytuję jeszcze klasyka ,,chcieliście wydymać Freda to Fred wydymał was "
    Da

25.01.2020 22:23

Tak wlasnie mbie straszono zabrabiem premi jak nie bede w niedziele. w pracy na noc ale kurw.... co mam tam robic jal nie ma materialu bo firma nie placi. Za blache za materiał i nie ma z czego. Robic no jaja a mi sie grozi ze zajeb8ą mi miesiaczną premie. Bo nie bede grzeczny jaja
    Wiedźmin

26.01.2020 02:17

Zakład tonie.... To nie jest nie umyślne. Wielton wkoncu pójdzie w lepsze ręce za grosze. Miejmy nadzieję że to podbije renomę polski i naszych fachowców pod względem jakości. Musimy przetrwac tylko ten kryzys (usunięte przez administratora)
    MurzynekMambo

26.01.2020 00:53

Dużo by mówić. Nakazanie brania pracownikom urlopów bezpłatnych to juz jest masakra. Ludzie wypisywali bo każdy się bał a jak nie to wypad. Inwentaryzacja płatna na produkcji - na serwisie dyrektorek powiedział ze maja robić w czasie pracy bez dodatkowych umów. Nie mieli możliwości i wyboru. Bo chciał pokazać co potrafi. Ciekaw jestem kiedy będzie następny. Tam nikt długo nie posiedział. (usunięte przez administratora)W życiu nie znałem tak wrednych ludzi i to na stanowiskach kierowniczych. Te szkolenia dają im wyobrażenia ze pracownicy to ciemna masa a oni sa panami. (usunięte przez administratora) Na Witelonie świat sie nie kończy. Trzeba tylko podjąć ta decyzje.
    Patryjota byly.

25.01.2020 22:27

Tak od dłuższego czasu czytam co piszą pracownicy o wieltonie. Dlugi czas myślałem o tym czy podjąć tam prace, ale po tych wypowiedziach wole do niemiec jechac niz tu robić na cala ta firme. Wielun pierwsze bąby tyle walki o co....... Szkoda przemyśleń
    Pawcio176

25.01.2020 14:20

Kurde wiecie co chciałem zmienić pracę i iść do Wieltonu ale czytając wasze opinie rezygnuję. Najlepszym sposobem aby zarobić na Wieltonie to Shortować akcje spółki. ????
    On

25.01.2020 18:22

Najlepiej kraść na potęgę jak to robią starzy pracownicy z liderami

24.01.2020 19:31

iga

25.01.2020 09:49

wirus jest nazywa sie czeska lipa spawacze bardzo szybkim tempie zapadają na ten wirus.
    Facet

26.11.2019 10:22

Już? wypłakaliście się? Miałem z wami pracować bo myślałem że prawdziwe chłopy pracują w Wieltonie, ale nie chce zostać blogerem jak wy. Pozdroooo
    thunder

24.01.2020 10:48

toś pokazał kolego klasę. utwierdziłeś mnie w przekonaniu, żeby nie sugerować się w żadnym stopniu twoimi gadaninami goworkowymi. dobrze, że ty wiesz wszystko i wszędzie byles. a z ciekawostek, to nie ty nadajesz prawo do udzielania sie innym, to tak na marginesie, bo od tego pierdzielenia chyba poprzestawiało ci sie w głowie tak, że myślisz, że jesteś niewiadomo kim z niewiadomo jaką mocą sprawczą.

24.01.2020 16:06

Jak ci pasuje ta robota za tą kasę to przychodź świątek piątek i niedziele.W Czechach chłopaki za pracę po 8h kasują 11-12k a ty będziesz niedługo robił za miskę ryżu razem z wietnamcami.
    niger

23.01.2020 12:10

w tym tygodniu to tak podsumować można na w 2 zwalnia się 4 spawaczy w4 3 w 5 2 na poniedziałek kolejne 10 spawaczy jedzie na próbki. titanic nabiera wody. a kapitan ciągle trzecia firma w europie.
    Fotograf

23.01.2020 17:14

To jest bardzo dobra odpowiedz. Jeszcze musi sto osob odejsc to moze pomysla innaczej. Brawa i gratulacje dla tych co odchodza niech im sie uda tak jak mi i innym. Na Wiel.... swiat sie nie kończy. Gorace pozdrowienia dla Michasia kierowniczka nad kierowniczkami, pana dyrektora za cudna prezetacje. Michas glowa do gory nadchodza tluste czsy,wrobienie rosnie.Bedziesz chwalony.
    Smoleńsk

24.01.2020 08:31

poprawka na próbki jedzie 15 i to z samego tylko W 2

23.01.2020 17:54

23.01.2020 23:00

Kto pisze kogo masz na myśli?
    nik

24.01.2020 08:15

Jakto kto? @Dosyć kłamstw. po godzinach przecież on tylko dla kolegów mówi że mu się nie podoba, a po pracy peany pisze o wieltonie
    apel do goworkowych atencjuszy

23.01.2020 10:24

Odniosę się do ostatnich przemyśleń goworkowych. Otóż narzekacie panowie na słabe zarobki, że kierownicy wam nie okazują należnego szacunku, że w ogóle kierownicy to mają życie jak w madrycie - mając takich dyletantów za recenzentów, palących się do pracy zawodników - och co to za cud nie praca! Narzekacie panowie na pracę w soboty - kto komu każe? Chyba żona wam każe zasuwać do pracy bo za darmo tego nie robimy, a jak ktoś ma problem z zapamiętaniem za co zapłacili i ile to też da się zaradzić - polecam secik: bilobil, memo zabawy plus zapisywać sobie w notesiku przemyśleń - pomaga. Lecimy dalej, podwyżka była, co prawda ale jakaś taka kiepskawa -(sic !!!!) zaraz pewni usłysze, że takiej niskiej to mogło nie być wcale- taaaa jasne. I cały czas, caluteńki czas postulaty "mało mało mało więcej więcej chcemy więcej" - takie typowe... co tam jeszcze było.... ooo prawie bym zapomniał "kiedyś to były czasy", "kiedyś to się pracowało" - prawie się zakrztusiłem jak to przeczytałem, ale daruje sobie komentowanie - nie żyłem w prlu nie wiem jak to się wtedy wspaniale pracowało, coś mi dziadkowie opowiadali ale sam nie doświadczyłem tych czasów kiedy to Polska mlekiem i miodem płynęła może stąd moje ubolewanie nad tym dokąd ten świat zmierza jest mniejszy... Reasumując jako młody pracownik wole pracować z rówieśnikami z ukrainy niż z wami leśne dziady. Żaden z was jak przyszedłem do pracy nie zasuwał jak z motorkiem (usunięte przez administratora) na spokojnie, jakiś petek, jakaś przerwa, a do pomocy nikogo chętnego więc teraz nie róbcie scen. Chociaż starych to już się nie zmieni to tych dyletantów 35-50 z nimi to bym się nie patyczkował. Pokolei po IP wywalałbym na zbity i was wszystkich wymienił na ua oni przynajmniej albo odchodza z pracy jak im się nie podoba a nie bloga z forum robią...
    Tak to Propaganda

23.01.2020 16:10

Czemu ma służyć ten twój apel? Nie masz już z kim pracować że się w blogi bawisz i próbujesz ocieplic wizerunek? Jak Ci dobrze to pracuj i nie patrz na nic. Rób swoje bierz swoje pieniądze! A jak będziesz dobrym i po słuchanym barankiem dostaniesz premie. O nie przepraszam premi w tym miesiącu nie będzie bo nie wyrobiliśmy się z zaplanowanym charmonograme Na ten miesiąc. W następnym miesiącu pracuj więcej możesz we wszystkie soboty i niedziele nawet to może będzie premia, tylko uważaj na jakość bo się zdziwisz ale na jakości też wieltonwi zależy i lubi za to pieniążki wszystkim ucinać. - nawet takiemu potulnemu Barankowi co chciał dobrze dla zakładu i pracował na okrągło w 50 stopniach na hali.
    apel

24.01.2020 08:10

hahahahahahah ja robie bloga i nie mam z kim pogadać? Ja? od miesiąca poklepujecie się tu po ramionach, podajecie sobie chusteczki i ty do mnie wyjeżdżasz z takim tekstem? Autobiografie piszesz
    bright site of life

23.01.2020 09:56

Ale tak sobie myślę że to forum to jednak ekstra jest, może i się nie dowiesz o realnych warunkach zatrudnienia ale za to można poczytać czyjś pamiętnik i jakby człowiekowi lepiej na sercu się robi :d
    Bajka

23.01.2020 16:38

Tak ludzie o tych sobotach piszą i się umawiają na picie w zakładzie. W sobotę na nocce I później poprawka w niedzielę po kościele. Na zajutrz wspólna orka od poniedziałku 6 rano. Zero w tym prawdy taka notatkę ci napisałem do pamiętnika dla dużego uśmiechu jak to będziesz czytał na kibelku.
    ADHD

15.10.2019 17:56

Proszę o opinie - dostałem ofertę pracy na przedstawiciela handlowego... jest ktoś kto pracuje lub pracował na takim stanowisku? Jednak warunki pozostawiają wiele do życzenia, a obiecują żeby się nie zrażać bo kasa jest gruba do zarobienia.. Szczerze i otwarcie bez hejtu proszę :)
    PeHa

23.01.2020 10:25

od jakiegoś czasu pracuję na stanowisku przedstawiciela handlowego. Na stronie firmy wisi także ogłoszenie, że szukamy przedstawicieli, bo roboty jest dużo. Klientów jest sporo, a bazę tą chcemy wciąż poszerzać, by osiągać jeszcze lepsze wyniki. Konieczne jest tutaj zaznaczenie, iż ta praca jest nastawiona na wyniki! Tego się od nas wymaga, jeśli tego nie ma to znaczy, że może nie do końca się do tej pracy nadajemy. Jednak jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w marketingu, zna mniej więcej tą branże, a przede wszystkim jest otwarty do ludzi i rozgadany, to z pewnością jest to praca dla niego. I to nie jest kłamstwo - a nawet wszech ogólna i znana prawda - im więcej zrobisz, tym więcej zarobisz. Nie ma się co czarować, za lenistwo w przedstawicielstwie nie płacą. Ty możesz wymagać zarobków, ale oni wymagają efektów, co może wprowadzać jakiś stres - ale jaka praca na której nam zależy nie stresuje? Szczerze mówiąc nie wiem czy to jest osiągalne. Każdy z nas kiedyś zaczynał, każdy się kiedyś uczył, nikt od razu nie zarabiał kupy pieniedzy. Wszystko wymaga pracy i wysiłku, jeżeli jest to zauważalne to z pewnoscią zostaje docenione.
    Tak to Propaganda

23.01.2020 16:19

Tak z pewnością efekty będą docenianie i należycie wynagradzane. Dobry z ciebie wodolej i efekty na pewno masz bo potrafisz kłamać prosto w twarz. Opinia o Wyrobach wieltonu w Polsce to dramat tylko ilość ilość ilość i to nie do Polski tylko tam gdzie się jeszcze opinia w miarę trzyma. Masz filmiki na yt jak ludzie odbierają swoje zamówienia i nie mogą liczyć na naprawę. Nie wiem co ty ludzia wciskasz że cos z wieltonu kupuja.

23.01.2020 09:52

Jakiś taki smutny chodziłeś ostatnio, coraz mniejszy i mniejszy aż zupełnie znikłeś.. ale za to z jakim przytupem wróciłeś!

23.01.2020 09:49

Mam pewna teorie kto to napisał, przychodzi mi na myśl jedna osoba cóż to za smutna osoba

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WIELTON?

Kontakt - WIELTON S.A.

Felicji Rymarkiewicz 6 98-300 Wieluń

Branża główna: Transport drogowy

23.01.2020 09:40

Co tu się wydarzyło ????!!

21.01.2020 21:17

21.01.2020 21:30

My tu kicius nie rozmawiamy o polszczyznie.. Temat dotyczy traktowania pracownikow..ZWYKLYCH PRACOWNIKOW..przez w /w firmę.Tak więc nie zmieniaj tematu. Te swoje mądrości zostaw dla swoich tepych koleszkow.. Lub tesciowej zaimponuj jak będziecie kury skubac...
    ...

22.01.2020 13:38

No i pokazał klasę...piękna wypowiedź nie ma co.

21.01.2020 21:47

22.01.2020 10:47

Dokladnie..

21.01.2020 22:42

21.01.2020 22:53

Jest dokladnie jak piszesz. Jednak nie wsxyscy mogą sobie pozwolić ,aby tu nie pracować.. Jednak mieć swoją zdanie na temat tej firmy każdy może mieć własne. Prawdą jest ,że to jest wielkie dziadostwo,balagan i brak organizacji. Druga strona medalu ,to kierownictwo mistrzowie itp. Ono mają bajecznie.. Byly premie ,bonu i są inne bonifikaty.. Dla nich ta firma to doina krowa.. Lepiej dać kilkunasty ludziom grosza ,a trzymali parobkow za pysk.. Zwykly pracownik nic nie znaczy. Taka jest prawda..
    Janek

21.01.2020 16:47

Dziś usłyszałem że mam zacząć pracę od niedzieli aby w sobotę 1lutego nie przyjść na nocke coś wiecie?
    Lulek

21.01.2020 21:45

Dokładnie tak.

21.01.2020 22:49

Tak jest 24 godziny odpoczynku więc się tak nie rzucajcie, ponieważ i tak będziecie robić jak wam każą.

20.01.2020 17:47

trent

21.01.2020 10:28

ktoś chce przyjść do pracy, może ktoś mu polecił, może coś dobrego zaproponowali.. czemu za wszelką cene próbujecie mu wszystko to obrzydzić? to że wam nie pasuje, nie znaczy od razu że każdy będzie niezadowolony
    Hi

21.01.2020 18:05

Podaj bynajmniej jeden powód z jakiego owy nowy pracownik miał by być zadowolony. No wal !!!

16.01.2020 11:58

I tak teraz po zmianach soboty za darmowe jak zwykły dzień niech P. Bogaczyński sobie sam pracuje w weekendy
    Lisek mistrz

19.01.2020 19:39

Może i wpisza nn. Ciekawe co zrobia jak pracownicy wypisza im urlopy na te soboty. Myślę ze juz spora czesc spawaczy szuka pracy. A u nich chetnych brak. Tak trzymac panowie. Podwyżki trzeba dac pracownika wszystko jest droższe.
    Rew

20.01.2020 23:01

uważam ,że się mylisz i mogą Cię zmusić do pracy w soboty za free.. Podstawa do tego aby się szarpać jest.. JAKI W FIRMIE OBOWIĄZUJE OKRES ROZLICZENIOWY. Może być 1miesiac 3-4 a nawet rok.. Jeśli 12 miesiecy to jesteście (usunięte przez administratora) Teraz czemu w zeszlym roku okres rozliczeniowy był inny . Kto i za czyją zgodą wyraził zgodę na zwiększenie okresu rozliczeniiwego. Takie życzy trzeba zgłaszać do Inspekcji Pracy z wyopzedzeniem. Czyli już w zeszlym roku krecili na Was bata.. Zostaję Wam jedynie liczenie ile są Wam winni dni.. Sobota to jeden dzień do odbioru.. Radzę pilnowac czasu pracy i odpoczynku.. Jest to dokładnie opisane w podstawie prawnej.. A tak to wstyd ,że tak się ludzi traktuję nie pytając o zdanie.
    Montażysta

20.01.2020 22:49

Nadchodzą lepsze czasy w wieltonie!! Szykują się podwyżki... o 3 % :D(usunięte przez administratora)
    daro

17.01.2020 17:09

mam pytanie ile mogę zarobić w okresie probnym i ile po tym okresie mam zamiar zacząć pracować od marca tego roku .proszę ożetelną informację pozdrawiam

20.01.2020 11:26

Czyli tak pracownik Wieltonu ma być całkowicie poświęcony swojemu pracodawcy. Super.... Czyli rodzina, dzieci czas z nimi spędzony, obowiązki domowe itp. co? Dyrekcjo (usunięte przez administratora) wielton troszkę sumienia i zrozumienia d la człowieka... Jak to mówią miliony na koncie odbierają rozum i uczucia.....
    Hmm

20.01.2020 13:56

Patrząc na to że najniższa krajowa to 2600, więc może wyjdziesz w okresie próbnym jak dobrze pójdzie 2000 na rękę, do tego soboty już nie są dodatkowo płatne, trzeba robić jak w normalny dzień, a zamiast kasy odbierasz sobie jako dzień wolny w tygodniu, po okresie próbnym być może podniosą stawkę o jakieś 200-300 zł więc na rękę też nie wiele więcej

19.01.2020 10:10

19.01.2020 13:40

Dokładnie. W końcu ktoś to napisał.

19.01.2020 19:35

..... A od kiedy to mamy soboty pracujące?mamy 40 godzinny tydzień pracy jak byś nie wiedział.

19.01.2020 15:07

Od starszych pracownikòw można usłyszeć jak byli traktowani za starych czasów.Jak zalozyciele Wieltonu dbali o załogę..Praca w Wieltonie ,to bylo coś.. Nie to co teraz.. (usunięte przez administratora)

18.01.2020 14:42

Ja chciałbym pogratulować naszemu panu Dyrektorowi najlepszemu cudotwórcy jakże udanej prezentacji. Dwoma slajdami sprawił że naszemu kierownikowi wszystkich kierowników(usunięte przez administratora) opadła kopara, dziewczyna z kadr miała (usunięte przez administratora) w oczach, tłum stał osłupiały. A po tym całym zebraniu mistrzowie dzielni (usunięte przez administratora)zarządu, poganiacze stada baranów przemówili ludzkim głosem. Jednym słowem BRAWO TY .
    Nooo

18.01.2020 16:09

I bedzie po wieltonie ten grafik rozwali wszytko do konca pan dyrektor z pracownika zrobić chce niewolnika i to doprowadzi do konca .firmy WIELTON A NA SAM KONIEC MAJTERKI DOSTANA REKAWICZKI I DO ROBOTY. W SOBOTY ZA DARMO .NA 2 I 3 ZMIANE TO JUŻ WAS CZEKA KONIEC LABY

18.01.2020 17:41

Trzeba pójść w te narzucone soboty, zrobić polowe normy . I resztę sobót wcale nie przychodzić nawet na 1 zmiany. Wtedy się znajdą pieniądze na "sztuki"

17.01.2020 15:44

I jak tam,są chętni na darmowe soboty ?
    Rolniki Niewolniki

17.01.2020 23:38

Chętnych rolników, farmerów i tym podobnych lokalnych czereśniaków jest cała masa. Nie bój żaby, niewolnicy wielbłąda w sobotę pracują normalnie. Czyli za darmo. :-)

18.01.2020 14:08

Gdzie ten kontakt ?

17.01.2020 11:52

Dariusz

17.01.2020 17:02

Tak kolega ma rację sa nizej wymieszane.
    Auuuu 2

18.01.2020 02:32

No to jest władza szatana nad wszytkim nie ma wolnoścì słowa
    mały john

17.01.2020 20:46

Po pierwsze twierdzenie, że praca w sobotę będzie darmowa jest mijaniem się z prawdą. Praca w te dni będzie do odebrania w inne. Jest opracowany grafik na cały rok. Czy to jest dobre rozwiązanie, pewnie nie, ale nie podawajmy fałszywych informacji. Co do bonów i premii świątecznych. Fakt nie było i faktycznie brakło cywilnej odwagi aby na wigilii wprost o tym powiedzieć. Ludzie liczyli, że coś będzie a tutaj figa z makiem. Także to na pewno na minus.
    Bieda edition

04.12.2019 20:31

Paczki Dzieciom żałują Nie dość, że z pensji pozabierali, to dziecku tez żałują. (usunięte przez administratora)

16.01.2020 16:28

Pretensje do firmy... A czemu nie ma pretensji do osób, które (usunięte przez administratora)firmę? Są tacy co już hurtem biorą... "biere, za darmo, a co będę kupować skoro można wynieść". Prezes nie pokrywa takich kosztów, bo ma swoją minimalną stawkę on ma zarabiać na firmie. Komuś musi zabrać aby dziurę załatać więc jak myślisz co zrobi? Na przykład dzieci nie dostaną paczek...
    titi

17.01.2020 10:10

szkoda, że nie ma więcej takich głosów rozsądku.. ale chyba za duzo wymagam
    Ja albo Ty

17.01.2020 00:04

Darmowe soboty każdy tego chciał

13.01.2020 10:54

Nie zgadzam sie z opiniami przedmówców , uważam że praca w firmie Wielton to sama przyjemność. Ludzie są życzliwi i zadowoleni z pracy,kierownictwa i pensji . Miesięczne wynagrodzenie na bardzo dobrym poziomie + super premie. A normy wcale nie są wygórowane.
    Rety

15.01.2020 18:23

Mam pytanko.. Czemu usuwane są opinię negatywne..
    Tytanic

16.01.2020 09:07

Ludzie tam pracują bo się boją coś zmienić. Mają zobowiązania, kredyty, alimenty... Grzecznie albo nie grzecznie ale cały czas pracują i wybierają wodę zanim całkiem ten statek nie zatonie. Jeśli czyta to potencjalny Nowy pracownik to stanowczo odradzam wchodzić na tonący pokład. Ps. Jestem spawaczem
    Anioł stróż, Alternatywy 4/1

15.01.2020 23:40

Paziu z Ruśca, sprzedaj tę firmę za wczasu, wstydu sobie oszczędź, ludzi ratuj ! Jeżeli tak dalej będzie to niedługo swoimi bezmyślnymi działaniami w dobie kryzysu doprowadzisz firmę do upadku i pracę straci przez ciebie kilkaset osób. Zobacz co się dzieje z pracownikami produkcji i kadrą inżynierską ! Każdy ucieka ! Niebawem stracisz wszystkie kontrakty ! Nie kombinuj więcej, bo jak wejdzie syndyk to z powrotem wylądujesz na ryneczku handlując pomidorami, a synek będzie musiał przesiąść się do żuka z 3-biegową skrzynią biegów ! Musisz mierzyć siły na zamiary, a nie w ślepo spełniać swoje ambicje o pogoni za narodowosocjalistyczną niemiecką firmą Schmitz. To tak jak byś próbował złapać białego królika, aż w końcu wpie..olisz się do nory jak Alicja do krainy czarów, tylko że ze swoim potężnym samarem ulanym na słoikach z pamapolu ugrzęźniesz w tej norze, a mrówki zrobią ci z d..y schron przeciwatomowy. Idźże po rozum do głowy, czym prędzej sprzedaj firmę kolorowym ludzikom póki bańka nie pękła i pozbądź się przy okazji zakłamanego zarządu począwszy od szczebla kierowniczego, który nagminnie zapewniał Cię o sukcesach zgarniając premie śmiejąc ci się prosto w twarz !
    Mariusz

15.01.2020 19:07

Panowie jutro zebranie abyśmy pracowali w weekend za darmo albo do odbiór jak będzie czas odebrać zebranie o 14 masakra

15.01.2020 22:38

Zamówień może i mają bo roboty jest dużo dlatego potrzebne są nadgodziny żeby się z zamówień wywiązać. No ale firma jest tak biedna że za te nadgodziny nie ma jak zapłacić to pracownik może sobie odebrać wynagrodzenie jako wolny dzień. Ciekawe jak długo dacie sobą tak pomiatać. (usunięte przez administratora)
    Baczek bez raczek

15.01.2020 23:07

Witam wszystkich. Zobaczcie jakie to jest mataczenie. Rok poprzedni trzy dni bezplatnego ok dwa. Świetna bez premii(chce podkreslic ze to najwieksza firma w Wieluniu, sa mniejsze i malutkie i tam premia byla) a teraz co weekendy. (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o WIELTON S.A.